PDA

Επιστροφή στο Forum : Σκηνή ζηλοτυπίας


ΠΛΑΤΩΝ
07-11-07, 13:08
Καλοκαιράκι του 1987, φραπεδιά και αραλίκι. Καθόμουν έξω στο μπαλκόνι και η Μ. κάτι ετοίμαζε στην κουζίνα. Εκείνη την ώρα χτύπησε το τηλέφωνο. Εγώ, καθώς ήμουνα στο μπαλκόνι, δεν το άκουσα καθόλου κι έτσι το τηλέφωνο το σήκωσε η Μ. Ήταν μία φίλη μου από το Λύκειο, η Βάσω.

Μ: Παρακαλώ;

Βάσω: Ναι, καλημέρα. Τον Κώστα θα ήθελα παρακαλώ.

Η Μ. ακούγοντας από την άλλη γραμμή γυναικεία φωνή ήδη ‘‘φορτώνει’’.

Μ: Ποια είσαι εσύ που ζητάει τον Κώστα;

Η Βάσω φαίνεται ότι εξεπλάγην εκείνη την ώρα και ήρθε σε αμηχανία καθώς κατάλαβε από τη φωνή της Μ. ότι κάτι δεν πάει καλά.

Βάσω: Συγνώμη... δεν είναι εκεί;

Μ: ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΑΥΤΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ! ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ!!!

Η Βάσω έπαθε σοκ και δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Η Μ. μην παίρνοντας απάντηση εκνευρισμένη με φωνάζει. Σημειωτέον ότι εγώ δεν είχα ακούσει ούτε το τηλέφωνο να χτυπά ούτε, φυσικά, τον διάλογο που ακολούθησε. Το μόνο που άκουσα καθώς καθόμουν ανέμελα στη βεράντα ήταν ένα...:

Μ: ΚΩΣΤΑΑΑΑΑΑ! ΤΣΑΚΙΣΟΥ ΚΙ ΕΛΑ ΕΔΩ ΑΜΕΣΩΣ!!!

‘‘Τί έγινε ρε παιδιά;’’ αναρωτήθηκα. Γεμάτος απορία μπαίνω στο σπίτι και βλέπω την Μ. να κρατάει το ακουστικό και εκνευρισμένη να χτυπάει το πόδι της στο πάτωμα.

Εγώ: Τί έγινε;

Μ: Πάρε το τηλέφωνο και θα τα πούμε!

Εγώ: Παρακαλώ;

Βάσω: Έλα Κώστα, η Βάσω είμαι...

Εγώ: Έλα ρε Βάσω! Καλά είσαι;

Βάσω: Καλά είμαι... Να σου πω... Η κοπέλα σου ήταν εκείνη που σήκωσε το τηλέφωνο;

‘‘Ωχ’’, σκέφτηκα από μέσα μου. Δεδομένου ότι είχαν ήδη προηγηθεί ουκ ολίγες σκηνές ζηλοτυπίας της Μ. φαντάστηκα τι θα έγινε. Η Βάσω δεν είχε γνωρίσει ποτέ τη Μ. και σκέφτηκα ότι αν της έλεγα ότι πράγματι η κοπέλα μου ήταν αυτή που σήκωσε το τηλέφωνο, η Βάσω θα έλεγε αριστερά-δεξιά ‘‘Παιδιά, γνωρίσατε την κοπέλα του Κώστα; Τί μέγαιρα είναι τούτη;’’ και φυσικά θα εξιστορούσε την εμπειρία της. Αυτά σκεφτόμουνα στα κλάσματα του δευτερολέπτου που ακολούθησαν την ερώτηση της Βάσως: ‘‘...Η κοπέλα σου ήταν εκείνη που σήκωσε το τηλέφωνο’’. Σ’ αυτόν τον ελάχιστο χρόνο αποφάσισα ότι το καλύτερο που είχα να κάνω ήταν να μην την εκθέσω.

- Όχι, δεν ήταν η κοπέλα μου.

Τι ήθελα και το είπα; Η Μ. το άκουσε και έγινε πυρ και μανία.

Μ: ΏΣΤΕ ΕΤΣΙ Ε; ΑΕΙ ΣΤΟ Δ.... ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ... ΦΕΥΓΩ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ!!!

Στα κόμικς όλα αυτά συνοδεύονται με κεραυνούς, νεκροκεφαλές, αστραπές κ.λπ. Στην πραγματικότητα τα πράγματα ήταν χειρότερα. Είχα τη Βάσω στο τηλέφωνο και ήταν εμφανές ότι η κατάσταση χειροτέρεψε. Με το ένα χέρι κρατούσα το ακουστικό και με το άλλο προσπαθούσα να συγκρατήσω τη Μ. που έφυγε από το σπίτι. Έμοιαζε με σκηνή ασπρόμαυρης ελληνικής ταινίας. Μόνο που δεν ήταν καθόλου για γέλια.

Μου ήταν αδύνατο να συγκρατήσω τη Μ. με το ένα χέρι. Με μια τελευταία προσπάθεια λέω στην σοκαρισμένη Βάσω ότι θα την πάρω κάποια άλλη στιγμή τηλέφωνο όταν μπορέσω. Και πλέον προσπαθούσα να κρατήσω τη Μ. με τα δύο χέρια.

Εγώ: Κάτσε να σου εξηγήσω λιγάκι!

Μ: ΠΑΡΑΤΑ ΜΕ! ΜΗΝ Μ’ ΑΚΟΥΜΠΑΣ!!!! ΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!

Μας άκουγε ολόκληρη η γειτονιά. Δεν είχε νόημα να την κρατήσω άλλο. Με τις κραυγές που έβγαζε θα νόμιζε κανείς ότι τη χτύπαγα ή ότι τη σκότωνα. Την άφησα ελεύθερη και σε λίγο ακούστηκε η εξώπορτα να κλείνει με πάταγο.

ΜΠΑΑΜΜΜΜΜ!!!!!

Το τοπίο σκοτείνιασε και βυθιζόμουν σε μία δίνη. Δεν μπορεί να συμβαίνουν αυτά σε μένα, σκέφτηκα. Σκέψου δηλαδή να είχα κάνει και τίποτα με τη Βάσω, τι θα γινόταν... Το μυαλό μου είχε θολώσει και ήταν αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσα να κάνω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα έκανα θάλασσα. Η Βάσω δεν με ξαναπήρε τηλέφωνο παρά μόνο μετά από δύο χρόνια όταν έμαθε ότι τα χάλασα με τη Μ...

Aetonail
07-11-07, 13:21
Δηλαδή μετά απο αυτό τα είχες με την Μ. για ακόμη δύο χρόνια;

Κοκκινονίκος
07-11-07, 13:41
χμμ... δε μας ειπες ομως τι ειχες με τη Βασω :P

Mirna
07-11-07, 14:39
1) Από πού κι ως πού σήκωσε η Μ. το τηλέφωνο αντί να στο φέρει να το σηκώσεις εσύ ο ίδιος???????:confused:
2) Το σηκώνει, ακούει γυναίκα, παθαίνει εγκεφαλικά, στο δίνει, και εσύ αντί να καθησυχάσεις την παράνοιά της, απαντάς μπροστά της κιόλας "όχι δεν είναι η κοπέλα μου" :ohh: :ohh: :ohh: :ohh: :linchstill: :linchstill: :linchstill: :linchstill: :linchstill: Εγώ θα αναρωτιόμουνα πως δεν σου έφερε κάνα βάζο στο κεφάλι :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Christy
07-11-07, 15:26
H αλήθεια είναι πως δεν το χειρίστηκες καλά! :lol:

και για να 'χουμε καλό ερώτημα εσύ καλοκαιράκι του 87 δεν έβλεπες Eurobasket?

Aetonail
07-11-07, 15:29
Και εγώ οχι δεν είναι κοπέλα μου θα απαντούσα πάντως. Δεν αντεχετε η ζηλεια λεμεεεεεεεεεεεεεεε δεν αντεχετε !

Christy
07-11-07, 15:36
Εμ δεν φταίνε οι γυναίκες που δεν ξέρετε εσείς να τις χειριστείτε :p RTFM

Λατρεία
07-11-07, 15:46
Ελάτε τώρα παιδιά. Η Μ. δεν τοχειρίστηκε καλά.
Εγώ στη θέση της θα απαντούσα όλο ευγένεια στο τηλ, θα το έδινα κ μόλις τέλειωνε η συνομιλία......:wait:

Makjunior
07-11-07, 17:53
RTFM

WITFM ???

Piggy
08-11-07, 01:01
Πλατωνάκο όντος λάθος χειρισμός είναι η Μ μπροστά ξέρεις ότι καλός η κακός ζηλεύει και απαντάς όχι δεν είναι κοπέλα μου? ένα όχι σκέτο πιστεύω ήταν αρκετό;)

Christy
08-11-07, 09:49
WITFM ???

Εμ αυτό είναι το ουσιαστικό πρόβλημα! ότι τα περιμένετε όλα έτοιμα!:P

maRtina
08-11-07, 09:59
ναι αλλα για ελατε ολες οι γυναικες να ερθουμε στη θεση του Πλατωνα ....να φοβασαι να μιλησεις? να εχουν προηγηθει ενα σωρο τετοια σκηνικά? ποια θα το αντεχε? καλυτερα που εγινε ετσι και τα μαζεψε και ησυχασε λιγο (προσωρινα) ο ανθρωπος ...ΑΣΕ ΜΕ ΝΑ ΜΑΝΤΕΨΩ ΠΩς ΧΩΡΙΣΑΤΕ ...ΑΥΤΗ ΒΡΗΚΕ ΑΛΛΟΝ Ε?
Μου χει τυχει και μενα , να ζηλευει θανατου , να μη μπορεις ουτε να μιλησεις σε μια παρεα γιατι νομιζει οτι φλερταρεις ..και καλα στην αρχη σε κολακευει αυτο (σαν ηληθιο θυλικο μυαλο) αλλα οταν γινεται αρρωστεια ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ ....στο ζουμι.....στο τελος αυτος με παρατησε ...ΕΥΤΥΧΩς ΘΕΕ ΜΟΥ , γιατι εγω φοβομουν να του μιλησω για χωρισμο

ΠΛΑΤΩΝ
08-11-07, 18:00
Η Μαρτίνα έπεσε πολύ κοντά... Θα επανέλθω κι άλλη φορά με τη συνέχεια της ιστορίας.

Piggy
09-11-07, 00:21
ναι αλλα για ελατε ολες οι γυναικες να ερθουμε στη θεση του Πλατωνα ....να φοβασαι να μιλησεις? να εχουν προηγηθει ενα σωρο τετοια σκηνικά? ποια θα το αντεχε? καλυτερα που εγινε ετσι και τα μαζεψε και ησυχασε λιγο (προσωρινα) ο ανθρωπος ..

ναι βρε πουλάκι μου δεν αντιλέγω απλά μπορούσε να απαντήσει μονολεκτικά όπως είπα και πιο πάνω με ένα απλό όχι, μετά ούτως η άλλος θα τα άκουγε και ανάλογα πιστεύω πως θα απαντούσε.

πάντως είναι πολύ άσχημο να έχεις μια τέτοια σχέση, λίγη ζήλια είναι αλατοπίπερο μέσα σε πολύ μικρά πλαίσια και με χιούμορ αλλά όταν ξεπεραστούν είναι μαρτύριο τα πέρασα και δεν θέλω να συναντήσω μπροστά μου ξανά κάτι ανάλογο κάθε μέρα καυγάδες, μην αυτό όχι εκείνο γιατί σε χαιρέτησε αυτός ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ ΠΙΑΑΑΑ :diee

Cj
09-11-07, 02:32
κλασική περίπτωση γυναίκας σπασαρχίδας η αμμώδης. Σε αυτή την περίπτωση καλο είναι να παρουσιαστείς μπροστά της με άλλη για να της αποδείξεις οτι η ζήλια δεν μπορεί να ενώσει δύο ανθρώπους. Θα κάνεις καλό σε εσενα και στους επόμενους άντρες. :clap:
Το τραγικό με αυτές τις γκόμενες είναι ότι αν δεν κάνεις και εσυ το ιδιο σε κερατώνουν γιατί και καλά δεν ενδιαφέρεσαι :mlk:

p.s οκ ολες σπανε @@ εδώ μιλάμε για αρρώστια

Cj
09-11-07, 02:34
ασχετο πλατωνάκο αν της τραβούσες και κανένα χαστουκο μετα απο τις μαλακιες ερωτήσεις ισως και να ηταν διαφορετικα τα πραγματα...

maRtina
09-11-07, 10:50
Ειναι πολλοι παντως αυτοι και αφερομαι και για τα 2 φυλα , που ζουν τετοιες καταστασεις , και το κακο ειναι πως ολο το διαστημα που ζεις σε αυτη την παρανοια οι αν8ρωποι αυτοι σε κανουν να κρεμεσαι απο πανω τους , να γινεσαι η ουρα τους , να κανεις οτι θελουν μονο κια μονο για να μην εχεις φασαριες και μπελαδες και στο τελος σου τη λενε κιολας ...θυμαμαι εμενα με ειχε πει ο καραγκιοζης "δεν εισαι οπως οταν σε γνωρισα , δεν περνεις πρωτοβουλια" ΠΑΛΙΟ ΜΑΛΑΚΑ ΠΩΣ ΝΑ ΜΑΙ ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΣΕΣ? ΑΦΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΝΑ ΠΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΜΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ.?ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ? ....και το χειροτερο ...οταν σε εγκαταλείπουν νιωθεις σαν να εχεις χασει τα παντα γιατι ολο τον προηγουμενο καιρο σε ξεκοβουν απο τους παντες ....
Οποτε πιγκουλα μου σε τετοιες περιπτωσεις μολις καταλαβαινουμε την "αρρωστεια" πρεπει εστω και εντελως ωμα και στεγνα-οποιος βεβαια εχει τη δυναμη και το θαρρος - να τους "στελνουμε" αυτους τους ανθρωπους

Piggy
09-11-07, 21:00
ναι Ματινάκι μου μακρυά , αυτά ποτέ δεν τα ανεχόμουν και διάλεγα τους καυγάδες από το να γίνω σκυλάκι έχω ρίξει και σκαμπίλια από τα νεύρα μου, μου γυρνάει το μυαλό αν προσπαθήσει κάποιος να μου επιβληθεί με ηλίθιο τρόπο και ειρωνείες, με αποτέλεσμα να σου λέει θα αλλάξω και μετά από δυο τρεις μέρες πάλι τα ίδια από την αρχή.ΕΕΕΕΕΕ ΑΑΑΑΑΝΤΕ ΓΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ στην τελική