Επιστροφή στο Forum : Αυτοκτονίες διασήμων.
Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του ενός απο τους δύο ηθοποιούς του brokeback mountai που πόσταρα σε άλλο topic, αναρωτήθηκα...
Ρε παιδιά. Ένα πράγμα δέν καταλαβαίνω. Έχουν καριέρα, Χρήματα, δημόσιες σχέσεις, αναγνωρισιμότητα, φώτα, προβολείς, πώς στο καλό τους πιάνει κατάθλιψη και αυτοκτονούνε! Δέν το χωράει ο νούς μου. Μερικοί άνθρωποι τί άλλο θέλουν απο την ζωή που δέν τους το δίνει και αντί απλά να στεναχωριούνται φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν;
upo8etw pws 8eloun auta pou exoume emeis kai den ta katalabainoume
oikogeneia filous pou na mas agapoun epeidh eimaste emeis kai oxi epeidh eimaste diasimoi ktl
Λείπει η παιδεία και η φιλοσοφία
Αν και δε μ΄αρέσει:P, θα συμφωνήσω με τον σορ.
Ίσως το τίμημα για όλα αυτά που ανέφερες (λεφτά κλπ) είναι η μοναξιά, που τους οδηγεί τελικά στην αυτοκτονία...
Λείπει η παιδεία και η φιλοσοφία
Δε νομίζω. Έχουμε παραδείγματα βαθύτατα πεπαιδευμένων και άκρως φιλοσοφημένων ανθρώπων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία εξαιτίας ακριβώς της φιλοσοφικής τους αναζήτησης...Βλέπε Λιαντίνης...
vale k ton paragonta narkwtika mesa ;)
Doafono me ton Soraver. Den gennithikan diasimoi. Apo mikroi exoun oikogeneia. Tora oso afora filous ktl, kai emeis oi asimoi sunithizoume na leme pos den exoume filous stis meres mas ktl ktl kai pos oles oi aksies xanontai eite thusiazontai ston bomo tou xrimatos, alla den pame na autoxtonisoume.
Ston vomo tou xrimatos. Autoi exoun xrimata. Exoun kai oikogeneia. Ara ti paei straba.
Den nomizo loipon. Kati bathutero tha einai to thema. Oi ftoxoi kai oi asimoi lene pos oi plousioi kai oi diasimoi autoktonane logo pragmaton pou den exoume emeis. I filia kai i oikogeneia, den theoro pos tous leipoi. Kai na tous leipei, den theoro oti autoktonane gia auto. Kati allo paizei, alla ti :S
SeRxaNiTsa
03-02-08, 12:38
Έχουν άραγε οικογένεια;;;
Θέλοντας και μη το χρήμα αλλοιώνει τον χαρακτήρα...
Άραγε τον βλέπανε σαν οικογένεια τους ή είχε πάρει πλέον την εικόνα του ανοιχτού πορτοφολιού...;;;
Οι σχέσεις μετά από τέτοια δημοσιότητα και τέτοια κερδοφορία γίνονται άκρως συμφεροντολογικές...
Πόσες περιπτώσεις έχουμε δει που αδέρφια σκοτώνονται για ένα κτηματάκι στην άκρη του πουθενά...;;;
Γιατί με τα μάτια τους δεν βλέπουν ανθρώπινες σχέσεις αλλά χρήματα...
Τους κυριεύουν και γίνονται μόνιμος στόχος....
Η γιαγιά μου έλεγε το εξής: " Καλύτερα μία κότα να την μοιραστούμε όλοι ,παρά ο καθένας να τρώει την δική του..."και έτσι είναι...
Εκτός της κερδοφορίας όπως είπα παραπάνω μεγάλο ρόλο παίζει η δημοσιότητα...Χάνεται η προσωπική ζωή και γίνεται δημόσια...Όλοι σε αναγνωρίζουν...Χάνονται οι προσωπικές σου στιγμές...
Δεν είναι και λίγο αυτό...Στην αρχή μπορεί να είναι όμορφο αλλά πόσο να αντέξεις αυτή την κατάσταση;;;
Η ζωή τους μπορεί να φαίνεται ΤΟΣΟ λαμπερή αλλά τελικά είναι ΤΟΣΟ μίζερη :(
Αυτά από εμένα...
Θα συμφωνήσω με τον σορ ,την Ροζάννα και την Σερχανουλα
Αν Γιώργο εμείς λέμε ότι δεν έχουμε φίλους που κάθε μέρα είμαστε για καφέ με φίλους που ξέρουν τα πάντα για εμάς και που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν να κερδίσουν κάτι απο εμάς τότε αυτοί τι να πουν?
Συνήθως όταν κάποιος γίνεται διάσημος ξεχνάει την ζωή που έκανε παλιά.Τους παλιούς φίλους τους αφήνει πίσω και κάνει παρέα με τον κύκλο του που σιγά σιγά όμως καταλαβαίνει ότι εκεί υπάρχει μόνο το συμφέρον.
Όσο για την οικογένεια είναι γνωστό ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων οι οικογένειες στο εξωτερικό δεν είναι δεμένες όπως είναι εδώ στην Ελλάδα.Οπότε η οικογένεια δεν θα του δώσει την δέουσα προσοχή(μπορεί μαζί με τους φίλους του να έκανε πίσω και την οικογένεια του για χάρη της δημοσιότητας)
Οπότε δεν πρέπει να παραπονούμαστε. :coffee:
Κοκκινονίκος
03-02-08, 13:37
για τα λεφτά τα κάνεις όλα... για τα λεφτάαααα δε μ' αγαπααςς...
Δε νομίζω. Έχουμε παραδείγματα βαθύτατα πεπαιδευμένων και άκρως φιλοσοφημένων ανθρώπων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία εξαιτίας ακριβώς της φιλοσοφικής τους αναζήτησης...Βλέπε Λιαντίνης...
Κατ αρχάς δε πρέπει να συνδέουμε την εκπαίδευση με την παιδεία.Μπορεί κάποιος να είναι πανέξυπνος και γνώστης όλων των επιστημών και να μην ξέρει καν πως να ζήσει.
Τώρα και να είναι κάποιος γνώστης της φιλλοσοφίας δε μου λέει τίποτα αν δεν την εφαρμόζει στην καθημερινή του ζωή παρα μόνο να την αναφέρει στην παρέα και στη τηλεόραση για να κάνει τον καμπόσο.Κατά την γνώμη μου χωρίς να είμαι απόλυτος γιατι είναι ένα πολύ δυσκολο θέμα άνθρωπος που αυτοκτονεί είναι κλασσικό παράδειγμα έλλειψης παιδείας.
Μα η παιδεία δε συνδέεται καθόλου με το νοητικό επίπεδο κάποιου.
Κι εγώ θεωρούμαι χαζή απο πολλούς :P αλλά δε με λες απαιδευτη, σε καμία περίπτωση. Κι επίσης, δεν "ξέρω πώς να ζήσω", δεν έχω συγκεκριμένα σχέδια για τη ζωή κι αλλάζω απόψεις απ τη μια μέρα στην άλλη αλλά και πάλι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την παιδεία μου.
Όσο για το παράδειγμα του Λιαντίνη, δεν νομίζω ότι χρησιμοποιούσε τις γνώσεις του για να κάνει τον καμπόσο ή κάτι παρόμοιο. Καμία σχέση.
re nai h paideia den einai kati pou 8a se kanei na mhn autoxtonhseis.
gia na er8eis se shmeio na autoxtonhseis prepei na exeis ftasei se mia katastash teliws e3wpragmatikh (ennow e3w apo th dikia mou pragmatikothta). Prepei na exeis bre8ei se fobera adie3oda 'h apla na 8ewrhseis pws etsi 8a oloklhrw8eis ;p
h paideia exei na kanei gia to pws 8a eklabeis thn autoxtonia tou allou. 8a li8obolhseis to nekro swma tou giati parakouse to nomo tou 8eou kai phre thn idia th zwh tou 'h 8a ton 8apseis kanonika?
Διαβασα προσεκτικα τα μηνυματα σας και δεν διαφωνω επι της ουσιας καπου.Ολοι προσεγγιζετε τον θεμα απο καποια οπτικη σκοπια και νομιζω οι αποψεις σας συμπληρωνουν αρμονικα η μια την αλλη.
Γενικα η αυτοκτονια σχετιζεται στενοτατα με την βαρια καταθλιψη.
Για να φτασει κανεις στο σημειο ν'αυτοκτονισει περναει απο μεγαλη ψυχικη διαδικασια προηγουμενως.Συνηθως προηγουνται επεισοδια αυτοτραυματισμου και διαφορων "δοκιμων"(πχ χαρακωματα με ξυραφι,ζωνη στο λαιμο) που μπορει να κρατησουν ακομη και μηνες...
Δεν εχει να κανει με την κοινονικοικονομικη κατασταση του ατομου ουτε με το ποσο ασημος ή διασημος ειναι.Μαλιστα σε καποιες περιπτωσεις μενουν ολοι αναυδοι γιατι ο αυτοχειρας προσποιειτο παντου πως ολα βαινουν καλως.
Για παραδειγμα στο αρθρο _ΑΥΤΟ_ (http://www.depressionanxiety.gr/2/article/greek/2/70/index.htm) γραφει:
"Η κατάθλιψη είναι η νόσος που συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία. Ένας στους δέκα ασθενείς επιλέγει την αυτοχειρία ως λύση στον ψυχικό πόνο που τον κατακλύζει και τα αδιέξοδα που θεωρεί ότι τον περιβάλλουν".
Κοινος παρανομαστης λοιπον που οδηγει στην καταθλιψη ειναι το "συναισθηματικο κενό".Μπορει ενας ανθρωπος να βρισκεται σε μια μεγαλη παρεα ή να περιστοιχιζεται απο εκατονταδες ανθρωπους σε μια πλατεια κι ομως... να νιωθει τοσο μονος... :(
Οι αυτοκτονιες παντως τοσο στην Ελλαδα οσο και παγκοσμια ειναι πολυ περισσοτερες απ'αυτες που αναφερονται ως τετοιες.Συνηθως δηλωνονται απ'την αστυνομια ως ατυχηματα.
Το σιγουρο ειναι οτι ο καθενας απο εμας οταν πιστευει πως η ζωη του εχει προβληματα σοβαρα και νιωθει αβοηθητος,παρ'ολη την συνδρομη συγγενων και πραγματικών φιλων (οχι απλως γνωστων),καλο ειναι ν'αναζητησει την βοηθεια καποιου ειδικου ψυχιατρου ή εστω ψυχολογου.
Aντιδοτο στην καταθλιψη ειναι η πεποιθηση οτι δεν θα'ναι για παντα ετσι ασχημη η κατασταση.Θα γυρισει ο τροχος και το αυριο θα'ναι καλυτερο :)
Διαβασα προσεκτικα τα μηνυματα σας και δεν διαφωνω επι της ουσιας καπου.Ολοι προσεγγιζετε τον θεμα απο καποια οπτικη σκοπια και νομιζω οι αποψεις σας συμπληρωνουν αρμονικα η μια την αλλη.
Γενικα η αυτοκτονια σχετιζεται στενοτατα με την βαρια καταθλιψη.
Για να φτασει κανεις στο σημειο ν'αυτοκτονισει περναει απο μεγαλη ψυχικη διαδικασια προηγουμενως.Συνηθως προηγουνται επεισοδια αυτοτραυματισμου και διαφορων "δοκιμων"(πχ χαρακωματα με ξυραφι,ζωνη στο λαιμο) που μπορει να κρατησουν ακομη και μηνες...
Δεν εχει να κανει με την κοινονικοικονομικη κατασταση του ατομου ουτε με το ποσο ασημος ή διασημος ειναι.Μαλιστα σε καποιες περιπτωσεις μενουν ολοι αναυδοι γιατι ο αυτοχειρας προσποιειτο παντου πως ολα βαινουν καλως.
Για παραδειγμα στο αρθρο _ΑΥΤΟ_ (http://www.depressionanxiety.gr/2/article/greek/2/70/index.htm) γραφει:
"Η κατάθλιψη είναι η νόσος που συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία. Ένας στους δέκα ασθενείς επιλέγει την αυτοχειρία ως λύση στον ψυχικό πόνο που τον κατακλύζει και τα αδιέξοδα που θεωρεί ότι τον περιβάλλουν".
Κοινος παρανομαστης λοιπον που οδηγει στην καταθλιψη ειναι το "συναισθηματικο κενό".Μπορει ενας ανθρωπος να βρισκεται σε μια μεγαλη παρεα ή να περιστοιχιζεται απο εκατονταδες ανθρωπους σε μια πλατεια κι ομως... να νιωθει τοσο μονος... :(
Οι αυτοκτονιες παντως τοσο στην Ελλαδα οσο και παγκοσμια ειναι πολυ περισσοτερες απ'αυτες που αναφερονται ως τετοιες.Συνηθως δηλωνονται απ'την αστυνομια ως ατυχηματα.
Το σιγουρο ειναι οτι ο καθενας απο εμας οταν πιστευει πως η ζωη του εχει προβληματα σοβαρα και νιωθει αβοηθητος,παρ'ολη την συνδρομη συγγενων και πραγματικών φιλων (οχι απλως γνωστων),καλο ειναι ν'αναζητησει την βοηθεια καποιου ειδικου ψυχιατρου ή εστω ψυχολογου.
Aντιδοτο στην καταθλιψη ειναι η πεποιθηση οτι δεν θα'ναι για παντα ετσι ασχημη η κατασταση.Θα γυρισει ο τροχος και το αυριο θα'ναι καλυτερο :)
Κοινος παρανομαστης λοιπον που οδηγει στην καταθλιψη ειναι το "συναισθηματικο κενό".Μπορει ενας ανθρωπος να βρισκεται σε μια μεγαλη παρεα ή να περιστοιχιζεται απο εκατονταδες ανθρωπους σε μια πλατεια κι ομως... να νιωθει τοσο μονος...
Αιτία μπορεί να είναι απλα η μεγαλη (μεγαλυτερη απο οτι θα επρεπε) αισθηση της ευθυνης προς του γυρω του!
Τώρα, οσο για το οτι δεν γινεται η δηλωση των αυτοκτονιων κανονικα και τις καταχωρουν σαν ατυχηματα ειναι κυριως λογω της μαλακιας που δερνει καποιους παπαδες, οι οποιοι αν δουν σαν αιτια θανατου την αυτοκτονια, αρνουνται την νεκροσιμη ακολουθεια(!). Και πιστεψε με, εχω πολυ προσφατη εμπειρια.
Θα μου πεις τωρα, τι σε νοιαζει αν θα σε διαβασει ο παπας οταν θα εχεις πεθανει. Μπορει να μην νοιαζει εσενα, αλλα συνηθως νοιαζει την οικογενεια!
Τώρα, οσο για το οτι δεν γινεται η δηλωση των αυτοκτονιων κανονικα και τις καταχωρουν σαν ατυχηματα ειναι κυριως λογω της μαλακιας που δερνει καποιους παπαδες, οι οποιοι αν δουν σαν αιτια θανατου την αυτοκτονια, αρνουνται την νεκροσιμη ακολουθεια(!). Και πιστεψε με, εχω πολυ προσφατη εμπειρια.
Θα μου πεις τωρα, τι σε νοιαζει αν θα σε διαβασει ο παπας οταν θα εχεις πεθανει. Μπορει να μην νοιαζει εσενα, αλλα συνηθως νοιαζει την οικογενεια!
Το να σε "διαβάσει ένας παπάς" το παρουσιάζεις σαν ένα τυπικό μέρος της τελετής της κηδείας, ενώ θεωρητικά για την θρησκεία έχει πιο μεγάλη ουσία. Ουσιαστικά διαβάζονται κάποιες ευχές και κάποια άλλα κομμάτια που έχουν σχέση με άφεση αμαρτιών και ανάπαυση της ψυχής, θα μπορούσες να πεις.
Αν θυμάμαι καλά, ο Χριστινανισμός κατακρίνει την αυτοκτονία σε οποιαδήποτε μορφή της (μιλάω και για πιο πολύπλοκες καταστάσεις, που εμπλέκεται η δωρεά οργάνων κάποιου κλινικά νεκρού για παράδειγμα). Οπότε λογικο είναι οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας (δε θα μπω στη λογική να μιλήσω για αυτούς τώρα) να αρνούνται να κάνουν κάτι τέτοιο. Από όσο ξέρω, η λογική στην οποία στηρίζεται το παραπάνω είναι ότι ο Θεός μας έδωσε τη ζωή και μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να την αφαιρέσει. Σε περίπτωση που επέμβει ο άνθρωπος για "πρόωρο" τερματισμό αυτής, αποκόπτεται απο την Εκκλησία.
Βέβαια, καταλαβαίνω και τις οκογένεις των νεκρών, άλλα κατά τη γνώμη μου είναι πολύ πιο ουσιώδες το γεγονός ότι κάποιος ηθελημένα τερμάτησε τη ζωή του, για τον x y z λόγο, από το πως θα είναι η κηδεία. :(
Αιτία μπορεί να είναι απλα η μεγαλη (μεγαλυτερη απο οτι θα επρεπε) αισθηση της ευθυνης προς του γυρω του!
Θα μου πεις τωρα, τι σε νοιαζει αν θα σε διαβασει ο παπας οταν θα εχεις πεθανει. Μπορει να μην νοιαζει εσενα, αλλα συνηθως νοιαζει την οικογενεια!Πραγματι φαινεται η καταθλιψη ν'αγγιζει περισσοτερο τους ευαισθητους ανθρωπους αλλα αυτο δεν ειναι κανονας φυσικα.
Βασικα ετσι οπως τα γραφεις ειναι.Για την εκκλησια ολα τ'αμαρτηματα μπορουν να συγχωρεθουν απ'τον Θεο εφοσον ο ανθρωπος ειλικρινα μετανοησει και αποδειξει στο εαυτο του με την μετεπειτα συμπεριφορα του οτι η αμαρτιες του ειναι παρελθον.Στην αυτοκτονια ομως δεν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα αφου ο ιδιος ο ανθρωπος ακυρωνει την υπαρξη του δειχνοντας αχαριστια προς τον Δημιουργο.
Φιλος φιλου,ετων 40 σκεφτοταν απο καιρο ν'αυτοκτονησει.Δεν ηθελε να ζητησει βοηθεια απο ειδικο.Τελικα πηδηξε απ΄την ταρατσα της πολυκατοικιας οπου εμενε,στην Χαριλαου νομιζω,πριν 5-6χρονια αυτο που σας λεω.
Οταν συγγενης ζητησε απ'τους αστυνομικους να ειναι διακριτικοι στην αναφορα τους γιατι οι γονεις του αυτοχειρα ηταν μεγαλοι ανθρωποι με προβληματα υγειας,εκεινοι τον καθησυχασαν λεγοντας του πως "ξερουν".Τελικα εγραψαν πως γλυστρισε καθως διορθωνε την κεραια της τηλεορασης...
Αν θυμάμαι καλά, ο Χριστινανισμός κατακρίνει την αυτοκτονία σε οποιαδήποτε μορφή της (μιλάω και για πιο πολύπλοκες καταστάσεις, που εμπλέκεται η δωρεά οργάνων κάποιου κλινικά νεκρού για παράδειγμα)
Αυτο που περιγραφεις δεν ειναι αυτοκτονια.
Αυτο που περιγραφεις δεν ειναι αυτοκτονια.
Το ξέρω, άλλα έχει την ίδια συμπεριφορά απο την Εκκλησία, νομίζω.
Δε νομιζω ν'απασχολουν τον χριστιανισμο οι μεταμοσχευσεις.Αυτο ειναι κολλημα στους μαρτυρες του ιεχωβα που προτιμουν να πεθανει ο συγγενης απ΄το να του κανουν εστω μια μεταγγιση αιματος οι γιατροι.Αλλωστε κι ο χριστοδουλος στην αμερικη γι'αυτο τον λογο πηγε,για να βαλει συκωτι αλλου ανθρωπου μεσα του.
Ααα... δεν εννοώ ακριβώς αυτό! Είχα στο νου ένα φίλο, ένα παιδί λίγο μεγαλύτερο μου, το οποίο είχε ένα ατύχημα και έμεινε εγκεφαλικά νεκρός. Οπότε ηταν απόφαση της οικογένειας (αλλά θα ηταν και του ίδιου του παιδιού, σίγουρα :() αν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση να γίνει δωρητής οργάνων, όπως και έγινε. Υπήρχαν τότε προβλήματα με την ταφή του, αφου θεωρητικά ηταν ζωντανός, άρα "θεωρητικά" του αφαίρεσαν τη ζωη για να πάρουν τα μοσχεύματα.
Δεν αναφέρομαι στη δωρεά οργάνων ως πράξη, άλλα τη περίπτωση που αυτή συνεπαγεται τον τερματισμό της ζωης.
Ααα... δεν εννοώ ακριβώς αυτό! Είχα στο νου ένα φίλο, ένα παιδί λίγο μεγαλύτερο μου, το οποίο είχε ένα ατύχημα και έμεινε εγκεφαλικά νεκρός. Οπότε ηταν απόφαση της οικογένειας (αλλά θα ηταν και του ίδιου του παιδιού, σίγουρα :() αν βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση να γίνει δωρητής οργάνων, όπως και έγινε. Υπήρχαν τότε προβλήματα με την ταφή του, αφου θεωρητικά ηταν ζωντανός, άρα "θεωρητικά" του αφαίρεσαν τη ζωη για να πάρουν τα μοσχεύματα.
Δεν αναφέρομαι στη δωρεά οργάνων ως πράξη, άλλα τη περίπτωση που αυτή συνεπαγεται τον τερματισμό της ζωης.
Σαν λιγακι μπερδεμενα τα λες :)
Κοιτα για να λαβουν οργανα απο εναν δοτη ακολουθουνται πολυ αυστηρες διαδικασιες προηγουμενως και πρασινο φως αποτελει η πιστοποιηση μη αναστρεψιμου εγκεφαλικου θανατου.Απο τον Εθνικο Οργανισμο Μεταμοσχευσεων σου παραθετω το εξης:
Πώς πιστοποιείται ο θάνατος;
Τρεις διαφορετικοί γιατροί, που δεν είναι μέλη της μεταμοσχευτικής ομάδας, διενεργούν αυτόνομα μια σειρά από εξετάσεις, έτσι ώστε να βεβαιωθεί ότι ο ασθενής έχει υποστεί "νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους". Τα κριτήρια είναι πολύ αυστηρά και αποδεκτά από ιατρικής, νομικής και ηθικής πλευράς και στην Ελλάδα όπως εξάλλου και στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Το εγκεφαλικό στέλεχος είναι το τμήμα εκείνο του κεντρικού νευρικού συστήματος που συνδέει τα εγκεφαλικά ημισφαίρια με τον νωτιαίο μυελό και στο οποίο εδράζουν, μεταξύ άλλων, τα κέντρα της αναπνοής και της κυκλοφορίας του αίματος. Κατά συνέπεια νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους συνεπάγεται μη αναστρέψιμη διακοπή της αυτόματης αναπνοής και της κυκλοφορίας του αίματος. Νέκρωση του εγκεφαλικού στελέχους μπορεί να προκληθεί κατά τη διάρκεια κάποιου σοβαρού τροχαίου ατυχήματος που επέφερε σημαντικής βαρύτητας εγκεφαλικά τραύματα ή συνεπεία ενός αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου.
Oλοκληρο το αρθρο υπαρχει _ΕΔΩ_ (http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_cat_serial=001001005&e_cat_id=7&e_article_id=20)
Παιδιά σόρυ που είμαι λίγο πριξαρδίδης αλλά νομίζω ότι ξεφύγατε λίγο από το θέμα.Δε μιλάμε για τον Χριστιανισμό ούτε για τις κλινικές συνθήκες του πότε κανείς είναι νεκρός.:pinw: ;)
Κατά ένα τρόπο θεωρώ ότι λέμε το ίδιο, αν και ίσως εξάιτίας μιας μικρής κούρασης που έχω σήμερα, δε μπορώ να εκφράσω ακριβώς αυτό που θέλω.. :nickred: Δε διαφωνώ στο τι είναι ο εγκεφαλικός θάνατος, άλλα αυτός δε συνεπάγεται τον βιολογικό θάνατο. Το θέμα δηλαδή είναι υπό ποιές συνθήκες επέρχεται ο βιολογικός θάνατος και μιλάω απο την πλευρά της Εκκλησίας και όχι της επιστήμης.
Αν δε βαριεσαι διαβασε _ΕΔΩ_ (http://www.ecclesia.gr/greek/Archbishop/koinonia/8-3-2001meta.html) κι _ΕΔΩ_ (http://www.eom.gr/article_detail.asp?e_cat_id=9&e_article_id=23)
Tην αποψη μου περι τουτου την εγραψα _ΕΔΩ_ (http://forum.kakapaidia.gr/showpost.php?p=35559&postcount=44) ;)
Έχεις αρκετό υλικό βλέπω! thx! :) Θα τα δω κάποια στιγμή ;) (όχι σήμερα, γιατί ήδη λειτουργώ με τό βοηθητικό σύστημα..)
οχι εγω αλλα ο γουγγλης :D --->> http://www.google.gr/ :hi:
Ναι ναι... έχει φροντίσει ήδη να μου το μάθει καλά ένας φίλος ... :wait: Για ό,τι ρώταγα, μου έλεγε "google it!"... :angry: (;p)
Άσωτε, η Εκκλησία μέχρι πρότινος ήταν κατά των μεταμοσχεύσεων. Μετά την περιπέτεια του Χριστόδουλου άρχισε ν αλλάζει άποψη λιγάκι...
kai kata twn progamiaiwn sxesewn einai alla den nomizw na einai agnoi
kai kata twn progamiaiwn sxesewn einai alla den nomizw na einai agnoi
kai kata twn omofilofilwn alla meta ta persina allakse stash???
sxetika me thn autoxtonia...
ego apla pisteyo pos einai diataragmenoi psixika an8ropoi, tora o ka8enas apo aytous mporei na nosei psixika apo diaforous paragontes , allos giati nio8ei monos , allos giati nio8ei parisaktos allos giati mporei na "roufaei poli" ...to apotelesma einai ena .
Tora sxetika me to xristianismo paidia kai gia thn prosarmostikothta tou sto klima tis epoxis , e de nomizo na einai kai kako ayto , kako einai otan ta kanoun oi idioi oi klirikoi kai sigxronos ta apodokimazoun stous allous .
katanoeis omws pws h "prosarmostikothta" einai auto pou dhmiourgei 8a diafora dogmata kai tis aireseis?
den ftaiei i prosarmostikothta ta dogmata kai oi eraiseis ftaine pou dimiourgountai lol
Με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο του ενός απο τους δύο ηθοποιούς του brokeback mountai που πόσταρα σε άλλο topic, αναρωτήθηκα...
Ρε παιδιά. Ένα πράγμα δέν καταλαβαίνω. Έχουν καριέρα, Χρήματα, δημόσιες σχέσεις, αναγνωρισιμότητα, φώτα, προβολείς, πώς στο καλό τους πιάνει κατάθλιψη και αυτοκτονούνε! Δέν το χωράει ο νούς μου. Μερικοί άνθρωποι τί άλλο θέλουν απο την ζωή που δέν τους το δίνει και αντί απλά να στεναχωριούνται φτάνουν στο σημείο να αυτοκτονούν;
Πέρα απ το ότι δεν θα μπορούσα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση τους, άρα δεν μπορώ να νιώσω και να καταλάβω το γιατί, θα υποθέσω διάφορα.
Αρκετοί άνθρωποι ειναι απο τη φύση τους νομίζω ανικανοποίητοι και άπληστοι. Οσα κι αν έχουν θέλουν περισσότερα. Φτάνοντας σε ένα σημείο που πραγματικά μπορουν να έχουν τα ΠΑΝΤΑ, χάνουν το κίνητρό τους, δεν έχουν κάτι να παλέψουν για αυτό, δεν έχουν κάτι να περιμένουν και να επιθυμούν.
Ζωή χωρίς στόχους, χωρίς κίνητρα, γεμμάτη καχυποψία για τους γύρω τους και γεμμάτη πλήξη. Αν κάποιος δεν είναι δυνατός χαρακτήρας πως να αντέξει?
Και πως να εκτιμήσει τα καλά, αυτά που έχει, αν δεν έχει δει και την άλλη όψη. Τις ευτυχισμένες στιγμές μπορείς να τις νιώσεις καλύτερα όταν εναλλάσσονται με δύσκολες και πικρές.
Σκέφτομαι πως όταν κάποιος ξεκινήσει απο φτωχός και άσημος, μπορεί να σταθει καλά στα πόδια του και να μην ξεφύγει, μόνο όταν δεν ξεχάσει απο που ξεκίνησε. Αν έχει στο νου του ότι η ζωή μπορεί να γίνει άσχημη και δύσκολη, τότε χαίρεται διπλά με τη χαρά του και εκτιμά αυτά που έχει. Και ασφαλώς δεν σκέφτεται να τερματίσει τη ζωή που τώρα του χαμογελα.
Τωρα αν μιλάμε για κάποιον που γενήθηκε με την ευτυχία να έχει τα πάντα και δεν χρειάστηκε να προσπαθησει ποτέ για τίποτα, τότε μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος που τον μεγάλωσαν οι γονεις του. Αν εκεινοι μπόρεσαν να του μάθουν να καταλαβαινει την αξία αυτού που έχει και να προσπαθεί να κάνει πράγματα με τις δικές του δυνάμεις ή τον έκαναν ένα σαπρόφυτο οργανισμό και τίποτα παραπανω.
katanoeis omws pws h "prosarmostikothta" einai auto pou dhmiourgei 8a diafora dogmata kai tis aireseis?
Ευγε μαστορα :thumpsup:
Ο Χριστος ηρθε,διδαξε,σταυρωθηκε,αναστηθηκε.Αυτα δεν αλλαζουν μεσα στον χρονο.Ουτε προστιθεται τιποτα σ'αυτα αλλα ουτε και αφαιρειται.
Η "προσαρμοστικότητα" ειναι κατι που κανονικα δεν εχει χωρο στον χριστιανισμο.
Πέρα απ το ότι δεν θα μπορούσα να βάλω τον εαυτό μου στη θέση τους, άρα δεν μπορώ να νιώσω και να καταλάβω το γιατί, θα υποθέσω διάφορα.Να ευχεσαι να μην τους καταλαβεις ποτε!
Πολυ σοφο αυτο που εγραψες πιστευω.Οτι δηλαδη αν εχουμε κατα νου πως η καλη σημερινη μας κατασταση δεν ειναι εγγυηση για τιποτα... ειμαστε ελευθεροι να εκτιμησουμε τα οσα εχουμε,τον εαυτο μας και τους ανθρωπους που ειναι διπλα μας και να χαρουμε ελευθερα τις ομορφες στιγμες.
Το αθρώπινο μυαλό δεν θέλει και πάρα πολύ για να φλιπάρει. Αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον απο τα όσα έχω δει-βιώσει έως τώρα. Λογική εξήγηση δεν έχω βρεί πάντως. Κάθε περίπτωση (και ας φαίνεται ίδια) είναι διαφορετική λόγο διαφορετικών εικόνων-εμπειρίων απο τον καθένα μας.
Το αθρώπινο μυαλό δεν θέλει και πάρα πολύ για να φλιπάρει. Αυτό έχω καταλάβει τουλάχιστον απο τα όσα έχω δει-βιώσει έως τώρα. Λογική εξήγηση δεν έχω βρεί πάντως. Κάθε περίπτωση (και ας φαίνεται ίδια) είναι διαφορετική λόγο διαφορετικών εικόνων-εμπειρίων απο τον καθένα μας.
Αυτό ειναι αλήθεια!
Ασχετο, αλλά για όλους τους δολοφόνους, οι γείτονές τους στα καναλια λένε "δεν του φαινόταν... ήταν ήσυχος άνθρωπος... το καλύτερο παιδι... άψογος οικογενειάρχης... κτλ" Αρα ο καθένας μας θεωρητικά θα μπορούσε να έχει μια αντίδραση που ούτε ο ιδιος δεν θα περίμενε πως ηταν ικανός να έχει. Οσα φέρνει η ώρα...
Άσχετο, αλλά δεν νομίζω ότι η Ελληνική Εκκλησία ήταν ποτέ εναντίον των μεταμοσχέυσεων. Ο Σεραφείμ άλλωστε είχε γραφτεί για δότης οργάνων και μάλιστα το είχε κάνει με πολλά ταρατατζούμ ακριβώς για να επηρεάσει το ποίμνιο και να γίνουν κι άλλοι (του ίδιου η "προσφορά" ήταν καθαρά συμβολική, λόγω ηλικίας). Ο Χ"δουλος δεν είδα να συνέχισε την προπαγάνδα του προκατόχου του (άλλα των ενδέφεραν αυτόν) αλλά δεν διάβασα και ποτέ να είπε κάτι εναντίον των μεταμοσχεύσεων.
Oson afora thn prosarmostikothta, den nomizw pws uparxei thema Xristianismou, alla klhrikwn... :)
Κοκκινονίκος
06-02-08, 19:46
ναι χουαν, ποτε δε ξέρεις τι θα σου ξημερώσει...
γι' αυτό δεν αγχωνόμαστε για τα υλικά... να προσπαθούμε να βρούμε λεφτα κλπ.. αν είναι να έρθουν θα έρθουν...
+ να ξενυχτάς για τη δουλειά σου επειδή σ'αρέσει και γουστάρεις
- να ξενυχτάς για τη δουλειά σου για να βγάλεις λεφτά...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.