Επιστροφή στο Forum : θα πέσει δορυφόρος στη γη;
Είδα κάπου σήμερα αυτό το άρθρο: http://www.capital.gr/news.asp?Details=453949 (ημ. 20/2/2008)
Κομμάτια αυτού είναι τα παρακάτω:
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσισε την καταστροφή του δορυφόρου ο οποίος έχει υποστεί βλάβη και είναι ανεξέλεγκτος πριν την είσοδό του στην ατμόσφαιρα της γης, όπως ανακοινώθηκε στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στις 14/2/2008. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ οι ΗΠΑ προγραμματίζουν να χτυπήσουν το δορυφόρο στις 21/2/2008 όταν θα περάσει τον Ειρηνικό Ωκεανό`.Από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστάται προς τους πολίτες πως, στην ακόμη και εξαιρετικά μικρή πιθανότητα η πρόσκρουση υπολειμμάτων του δορυφόρου να συμβεί επί ελληνικού εδάφους, να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά και να ειδοποιήσουν άμεσα τις αρχές για απομόνωση του χώρου και περαιτέρω αντιμετώπιση του θέματος.Παλιότερο άρθρο, από την ίδια πηγή και για το ίδιο θέμα: http://www.capital.gr/news.asp?Details=451323 (ημ. 15/2/2008)
Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη προειδοποίησε σήμερα ότι αμερικανικός κατασκοπευτικός δορυφόρος που έπαθε βλάβη πρόκειται να εισέλθει στην γήινη ατμόσφαιρα στις 6 Μαρτίου ή κοντά στην ημερομηνία αυτή εάν οι προσπάθειες που ανακοινώθηκαν από το Πεντάγωνο για την καταστροφή του αποτύχουν.Εάν οι πύραυλοι αποτύχουν να κτυπήσουν τον δορυφόρο, οι ΗΠΑ θα προσφέρουν κάθε αναγκαία βοήθεια στις κυβερνήσεις των χωρών στο έδαφος των οποίων θα πέσουν συντρίμμια του δορυφόρου. Επίσης η αμερικανική κυβέρνηση θα είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε ζημία προκληθεί στο πλαίσιο των όρων της διεθνούς συνθήκης του 1972 για ζημίες που προκαλούνται από αντικείμενα από το διάστημα.
3eroume panw apo poies perioxes 8a perasei?
upo8etw kati se kina/india? ;p
οχι, για ελλαδα ηταν, αλλα γλιτωσες παλι! ατιμο!
gia ellada leei sor. Tora thes na sou poume kai se poies perioxes tis elladas? :D:D:D Alla m;hn masas. Ama kanei pos pesei se thessaloniki kai athina, tha pesei pano se ena malako paploma nefous kai tha kanei trampolino sto ekso apo do :D:D:D
gia ellada leei sor. Tora thes na sou poume kai se poies perioxes tis elladas? :D:D:D Alla m;hn masas. Ama kanei pos pesei se thessaloniki kai athina, tha pesei pano se ena malako paploma nefous kai tha kanei trampolino sto ekso apo do :D:D:D
:lol: :lol: :lol:
εγω φοβαμαι , παλιοκεραταδες αμερικανοι οτι 8ελουν κανουν γαμω το φελεκι τους γαμω
Αποζημίωση ε, πως θα γίνει να μάθουμε που θα πέσει να στήσω το τουτου από κάτω;
den to thelorei i asfalistiki sou os "fusiko fainomeno" oute os tromokratiki praksi, epeisi oi amerikanei einai ANTItromokrates. Den einai tromokrates :D Ara, xosto se kana garage kalutera :P
se pio thread re itan ekeino to paixnidi pou espazes sto xilo opoion i8eles , kai o Bous eixe ta protia ? na pao na tou kanoniso merikes?
Όχι ρε, για αποζημίωση θα στείλουν μια Pontiac (KIT model). :D
Pontiac kai m'ena fanar
xaxaxxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxxaxax
pos leme pontios kai mena omat xaxaxaxxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxax
... και νεότερα : http://www.capital.gr/news.asp?Details=454202 (ημ. 21/2/2008)
Πύραυλος που εκτοξεύθηκε από αμερικανικό πολεμικό πλοίο έπληξε έναν αμερικανικό κατασκοπευτικό δορυφόρο που είχε πάψει να λειτουργεί, σε μια προσπάθεια να μην συντριβεί στη Γη η δεξαμενή των τοξικών καυσίμων του, ανακοίνωσε την Τετάρτη (τοπική ώρα) το Πεντάγωνο."Ένα δίκτυο αισθητήρων στο έδαφος, τον αέρα, τη θάλασσα και το διάστημα επιβεβαιώνει ότι ο αμερικανικός στρατός αναχαίτισε δορυφόρο του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης ο οποίος είχε πάψει να λειτουργεί και πλησίαζε να εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
"Η επιβεβαίωση ότι η δεξαμενή καυσίμου διαλύθηκε αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσα σε 24 ώρες", αναφέρεται ακόμη.
"Λόγω το σχετικά χαμηλού ύψους στο οποίο βρισκόταν ο δορυφόρος όταν επλήγη, θραύσματα θα αρχίσουν να εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα αμέσως", προστίθεται.
"Σχεδόν όλα τα θραύσματα θα καούν μόλις εισέλθουν στην ατμόσφαιρα μέσα σε 24 ως 48 ώρες και τα υπόλοιπα θραύσματα αναμένεται να εισέλθουν μέσα σε 40 ημέρες", σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.
"Σχεδόν όλα τα θραύσματα θα καούν μόλις εισέλθουν στην ατμόσφαιρα μέσα σε 24 ως 48 ώρες και τα υπόλοιπα θραύσματα αναμένεται να εισέλθουν μέσα σε 40 ημέρες", σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.
Απο πούπουλο ήταν? :?:
ελα ρε παιδακι μου και συ κατι ερωτησεις που κανεις , αφου εκει δεν ισχυουν οι νομοι της βαρυτητας
έχω βαρεθεί να το ακούω αυτό άντε να γίνει να ηρεμήσουμε λοοοολ
Με τη γκαντεμιά που χω σήμερα, ας κάτσω μεσα καλύτερα. Αν πέσει έστω κι ένα, στο κεφάλι μου θα πέσει! :S
(χμμμ... μου θύμισα τους Γαλάτες που φοβούνται μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους)
:haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
ναι αλλα δεν έχει πάγιο οτε !
ναι αλλα δεν έχει πάγιο οτε !
Μμμ; :confused:
Δεν καταλαβαίνω ... :(
*msl παραιτείται*
mia ektos. pame giallous :D:P
mia ektos. pame giallous :D:P
:ok:
οσο και να προσπαθησετε, εμενα δεν θα καταφερετε να με πτοησετε!
Κοκκινονίκος
22-02-08, 10:43
"Σχεδόν όλα τα θραύσματα θα καούν μόλις εισέλθουν στην ατμόσφαιρα μέσα σε 24 ως 48 ώρες και τα υπόλοιπα θραύσματα αναμένεται να εισέλθουν μέσα σε 40 ημέρες", σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.
Απο πούπουλο ήταν? :?:
πες το σαν πούπουλο... έχει κενά αέρος εκιά :P
πως το ειπανε αυτο το καυσιμο που κουβαλουσε? κεροζύνη?
Κρυώνεις το καλοκαίρι και ζεσταίνεσαι τον χειμώνα; Για όλα φταίει η ΚΕΡΟΖΑΝ!
η κεροζυνη ειναι ευλεκτη , θα μπουρλωτιαζε απο την τριβη της με την ατμοσφαιρα , παλι π#πες λεγανε οι αμερικανοι , δεν το λεω εγω ενας επιοστημονας το πε ψες
πάντως οι Ρώσοι βγήκαν και φωνάζαν πως αυτό με την αναχαίτηση ήταν δοκιμή διαστημικού όπλου...δε ξέρω ρε γαμώτο γιατί κάτι μέσα μου με κάνει να πιστέψω περισσότερο τους Ρώσους.:mastig:
Οι νόμοι της βαρύτητας ισχύουν παντού, και εκεί πάνω. Και επειδή η απόσταση του δορυφόρου από την επιφάνεια της γής ήταν απλώς μερικά χιλιόμετρα, η ένταση του πεδίου βαρύτητας ήταν πρακτικά η ίδια με αυτή στην επιφάνεια της γης. Ο λόγος που αυτοί οι δορυφόροι δεν πέφτουν είναι ότι *ήδη* βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, η οποία σε συνδυασμό με την ταχύτητα της κίνησής τους (παράλληλα στην επιφάνεια της γης) τους κάνει απλώς να περιφέρονται. Το βάρος τους είναι η κεντρομόλος σύναμη που προκαλεί την κυκλική κίνηση. Αυτό που γράφεται συχνά, ότι στο διάστημα δεν υπάρχει βαρύτητα, είναι μεγάλο λάθος.
Όταν εξερράγη ο δορυφόρος, το κάθε θραύσμα του (όπως και τα θραύσματα του βλήματος) πετάχτηκε προς διαφορετική κατεύθυνση και με διαφορετική ταχύτητα. Γι' αυτό δεν πέσανε όλα μαζί. Και επειδή ήταν τόσο κοντά στη γη, τα πρώτα κομμάτια του μπήκαν στην ατμόσφαιρα σχεδόν αμέσως.
Το καύσιμο ήταν υδραζίνη (NH2-NH2), όχι κηροζίνη. Η υδραζίνη είναι πολύ τοξική ουσία και δεν ήταν σίγουρο ότι θα καταστρεφόταν όλη. Εξαρτάται από το μέγεθος του θραύσματος που μπορεί να την περιείχε.
Όταν η Κίνα εκτόξευσε έναν πύραυλο για να καταστρέψει έναν παλιό δορυφόρο της, φρύαξαν οι Αμερικανοί ότι το έκανε για δοκιμή και για κρυφή απειλή ("μπορούμε να ρίξουμε τους δορυφόρους σας"). Προφανώς αυτή ήταν η απάντησή τους, γι' αυτό και το διαφήμισαν τόσο πολύ, παρόλο που από άποψη δημόσιων σχέσεων δεν ήταν και ό,τι καλύτερο να υπενθυμίσουν στον κόσμο ότι πάνω από το κεφάλι τους πετάνε δορυφόροι με πυρηνικά ή δηλητηριώδη καύσιμα όπως αυτός. Όχι ότι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τη διαθνή κοινή γνώμη, δηλαδή...
εγώ τους αμερικάνους δεν τους πιστεύω κατά 99% όχι γιατι μπορώ να το στηρίξω με επιστημονικά κριτήρια και σε στοιχεία αλλά γιατί όταν βλέπεις την ιστορία έχουν κάνει τόοοσες δολοπλοκίες και έχουν πεί τόοσα ψέματα που απλά τα βλέπω πια όλα συνομωσιακά.Ακόμα έχουν αποθρασυνθεί τόοσο πολύ που "μου φαίνεται" ώρες ώρες οτι λένε κατι γελοίες δικαιολογίες που χωρίς να το ξέρω απλα δεν μπορώ να το δεχτώ δε μπορώ να το καταπιώ.Τι να πω μπορεί να είμαι και υπερβολικός αλλά...
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.