Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ο όρκος του φιλολόγου

Λατρεία
12-03-08, 12:55
Λέω να ετοιμάζομαι σιγά σιγά...:D :D :D :D

"Του πτυχίου της Φιλολογίας αξιωθείς όρκον ομνύω προ του Πρυτάνεως και του Προέδρου του τμήματος Φιλολογίας και πίστιν καθομολογώ τήνδε. Από του ιερού περιβόλου του σεπτού τούτου τεμένους των Μουσών εξερχόμενος κατ' επιστήμην βιώσομαι, ασκών ταύτην δίκην θρησκείας εν πνεύματι και αληθεία.

Ούτω χρήσιμον εμαυτόν καταστήσω προς άπαντας τους δεομένους της εμής αρωγής και εν πάση ανθρώπων κοινωνία αεί προς ειρήνην και χρηστότητα ηθών συντελέσω βαίνων εν ευθεία του βίου οδώ, προς την αληθείαν και το δίκαιον αποβλέπων και τον βίον ανυψών εις τύπον αρετής υπό την σκέπην της Σοφίας.

Ταύτην την επαγγελίαν επιτελούντι είη μοι συν ταις ευχαίς των εμών διδασκάλων ο Θεός βοηθός εν τω βίω".

:sniff: :sniff: :sniff: :sniff:

soraver
12-03-08, 13:10
(...)υπό την σκέπην του Σταύρου.

Ταύτην την επαγγελίαν επιτελούντι είη μοι συν ταις ευχαίς των εμών διδασκάλων ο soraver βοηθός εν τω βίω".(...)

wraia ta leei :pinw:

msl
12-03-08, 13:13
Ναι, δε σου άρεσε το original .. :angry_wife:

Btw, συγχαρητήρια κοπέλα μου .. :)

pastoula
12-03-08, 13:17
συγχαρητηρια!

btw, ρε σταυρο, αυτο δεν ειναι ορκος, αυτο ειναι απειλη!

Nidis_
12-03-08, 14:22
Ante vre me to kalo :)

Na doume video apo tin orkomosia.Oxi mono fotografies.Kanonise :P :P

Cj
12-03-08, 15:00
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Freeman
12-03-08, 15:28
:);)

Savroy
12-03-08, 19:25
άντε Ροζάννα με το καλό.Κι εγώ τελειώνω μάλλον τον Ιούνιο θα το πάρω το...τιμημένο.3 μαθηματάκια

Egw
12-03-08, 19:49
Πω πω ακόμη στα αρχαία τον έχουν τον όρκο? Και το πτυχίο σου θα γράφει "Εκ (πατρίδας σου) ορμωμένη"?

Στο Πολυτεχνείο μας δίνανε μετά από χρόνια ένα τεράστιο σεντόνι (περγαμηνή, υποτίθεται, αλλά χαρτί είναι, σιγά μη γδάρουν πρόβατο) αλλά είναι γραμμένο σε δημοτική.

Aetonail
12-03-08, 21:09
:clap: :clap: :clap: Με το καλοοοοοοοοοοοοοοοο :)

Κοκκινονίκος
12-03-08, 22:16
βρες μια και τον δικό μου :P

Piggy
12-03-08, 23:52
με το καλό, με το καλό κουμπαρούλα μου :excited:

Xouanita
13-03-08, 02:01
βρες μια και τον δικό μου :P

Ο δικός σου πάει κάπως ετσι "ορκίζομαι να συμφωνώ πάντα με τη γυναίκα μου, να μην της χαλάω χατηρι, να μην την διακόπτω... κτλ κτλ" :P :D

Συγχαρητήρια Πατριώτισσα!!! Καλή σταδιοδρομία! Θα το δούμε σε βιντεάκι? :)

Λατρεία
13-03-08, 11:05
Άμα κάνετε όλοι έναν έρανο να μαζέψουμε τα λεφτά για να αγοράσουμε το dvd (που με καίει ;p) απ το φωτογράφο. Θησαυρίζουν οι αλήτες με τα δικά μας πτυχία :S

soraver
13-03-08, 11:39
mouxmou
mouxmouuuuuuuu

giati den mazeueste osoi 8a orkisteite na balete enan diko sas fwtografo kai meta na dinete to dvd ap e3w se osa antitupa 8ete?

Mirna
13-03-08, 20:32
Συγχαρητήρια!!! Με το καλό Χριστινάκι!!!! (κι ο Θεός να βάλει το χέρι του με σένα καθηγήτρια των παιδιών μας :P)

Makjunior
13-03-08, 22:10
xristinaa.... tha sou feroume me to bebe ta paidia mas... ;)

pastoula
14-03-08, 10:47
ποια παιδια, τι παιδια, που παιδια?

Makjunior
14-03-08, 13:32
ποια παιδια, τι παιδια, που παιδια?

sta gay zevgaria tha epitrapei k h iiothesia ;)

SeRxaNiTsa
14-03-08, 14:14
Xristinaki sugxaritiriaaaaaaaaaaa :)
Kai eis anotera ;)

Freeman
26-03-08, 15:34
Ναί λοιπόν!! Τον είπε τον όρκο!! :D:D:D

Makjunior
26-03-08, 17:12
Xristinaaa, kalh stadiodromia! sugxaritiria!! k eis anwtera!!! (ti alla lene wre??? ;p)

:clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::c lap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::cla p::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap: :clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:v

Λατρεία
28-03-08, 01:10
Ξύπνησα στις 7:30 ενώ είχα κοιμηθεί μόλις 3 ωρίτσες. Ντύθηκα "καθηγητίστικα" μαύρο πατελόνι, πουκάμισο, γιλέκο και ψιλοτάκουνα. Βάφτηκα :nail: με την τσίμπλα στο μάτι και κίνησα για το διπλανό νομό όπου θα γινόταν η ορκομωσία, η οποία μου χαν πει απ τη γραμματεία μας :mlk: :mlk: :mlk: :mlk: ότι θα ξεκινούσε στις 10 κ να μου μία ώρα νωρίτερα εκεί για να τους παραδώσω τα χαρτιά μου.
Φτάνω συνεπέστατη 9:30 :P και μου λένε "η ορκομωσία είναι στις 12" :hit: :hit: :hit: :hit:
Aφού περιπλανήθηκα απο κυλικείο σε βιβλιοθήκη σε γραμματεία κ τούμπαλιν, έφτασα κ στο χώρο της εκδήλωσης όπου επικρατούσε το χάος. Ένα αμφιθέατρο κατακατακατάμεστο- ο τρόμος του αγοραφοβικού(Ροζάννα). Φωτογράφοι, κάμερες κ δε συμμαζεύεται.
Κι εκει που είχα σκυλοβαρεθεί κι έλεγα "Άντε να ξεμπερδεύουμε"¨, μαθαίνω ότι στην εκδήλωση συμπεριλαμβάνεται και συναυλία τζαζ! Η συναυλία τζαζ μας μάρανε, μια καρέκλα της προκοπής δεν ξέρανε να βάλουν για να καθήσουμε οι πτυχιούχοι, πλαστικές καρέκλες απ τους γύφτους μας είχαν!!!:pinw:
Κ ξεκινάει η συναυλία, ωραίος ο ντραμίστας :D, κ περνάει κανα μισάωρο, εγώ να τον έχω πάρει* κανονικότατα στην καρέκλα :zzz: , ακολουθεί ο λόγος του κοσμήτορα, α ρε Αλέξη** καρδιές εκαψες πάλι :love:, και λίγο πριν σηκωθούμε για τον όρκο, διαπιστώνω ότι μου ξεκουμπώνει, ως συνήθως, το πάνω κουμπί του πουκαμίσου - ελπίζω να μην καταγράφηκε στην κάμερα η στιγμή που το κούμπωνα :lol:
E μετά σηκωθήκαμε, υψώσαμε το χέρι και ορκιστήκαμε και αυτή ήταν η μοναδική στιγμή που ανατρίχιασα/συγκινήθηκα και η μόνη στιγμή για την οποία πήγα εκεί. Κατα τ' άλλα να μου έλειπε :P
Φωτογραφίες μη ζητήσετε γιατί βγήκα ΧΑΛΙΑ. Ήμουν άυπνη,κουρασμένη και μετά από τόσες ώρες που περίμενα το μακιγιαζ είχε γίνει χάλια. Ελπίζω σ αυτές των φωτογράφων που θα πάρω από βδομάδα, να τις έχουν περάσει ένα φώτοσοπ ;p

Aυτά σε γενικές γραμμές. Και στα δικά σας οι λεύτεροι ;) ;) ;)

* τον ύπνο όχι τον ντραμίστα ;p
** Aλέξης: καθηγητής-γόης, γλωσσολόγος, τον είχα στο 1ο έτος και δεν είχα χάσει παράδοση για παράδοση, αν και ήταν κάθε Πέμπτη 8:30 το πρωί :love:

SeRxaNiTsa
28-03-08, 10:14
AXAXAXAXAXAXAXAXAXA!!! Aαααααααααχχχχ Αλέξη.... ;p
Και ζήσανε αυτοί καλά και εσύ καλύτερα... με ένα πτυχίο στο χέρι!!! ;)

maRtina
28-03-08, 10:16
pisv apo tis lexeis ....krybetai o alexis...

maRtina
28-03-08, 10:17
ade re rozanouli kai pali kali stadiodromia!

Freeman
28-03-08, 11:53
Μπλάμπλά μπλάμπλά μπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλά Ντύθηκα "καθηγητίστικα" μαύρο πατελόνι, πουκάμισο, γιλέκο και ψιλοτάκουνα. μπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλάμπλά μπλάμπλά

\m/ :bird: :bird: :bird: :bird: :bird:

Freeman
28-03-08, 11:56
Άστα αυτά. Θέλουμε φωτογραφίες. Ειδικά του ντραμίστα, στανταρ θα τον γέμισες 2 φίλμ αφού ήταν και ωραίος :D:D:D:lol:

Κοκκινονίκος
28-03-08, 14:29
..... και λίγο πριν σηκωθούμε για τον όρκο, διαπιστώνω ότι μου ξεκουμπώνει, ως συνήθως, το πάνω κουμπί του πουκαμίσου .....

το περιεχόμενο φταίει :zempe:

Freeman
28-03-08, 14:38
Μια ο ντράμερ, μιά που τον πήρες στην καρέκλα, μιά το κουμπί και μιά το ψηλοτάκουνο, ε αυτό δέν ήταν ορκομωσία, ήταν το 9,5 εβδομάδες σε university scene!!!! :teeth_brush: :smoke:

Λατρεία
28-03-08, 14:51
To κατά δύναμιν ;p

Nidis_
28-03-08, 20:55
Sygxaritiriaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :)
Ante mpravo vre xazoula!! :) Ante kai kanena metaptyxiako tora :)

Theloume foto.Min tolmiseis na mi steileiiiiiiiiiiiiis.

Egw
31-03-08, 19:39
Όταν πήγαινα εγώ σχολείο η "καθηγητική ενδυμασία" περιλάμβανε μαλλί σε κώτσο, γεροντοκορίστικο ταγιέρ, και κάλτσα με ραφή. (Μην τολμήσει κανείς να πει "Αυτή ήταν η τελευταία λέξη της μόδας το Μεσαίωνα"!!)

kako_paidi®
31-03-08, 20:21
Τότε θέλουμε να δούμε και από εσένα φωτογραφία (ή την απαθανάτιση της αποφοίτησης σε έναν πίνακα...τεσπα!) θείε! ;p

Τον πίνακα της αποφοίτησης της xounitas, αν θυμάμαι καλά τον ζωγράφισε ο El Greko.... παίζει να ήταν και ο Da vinci... θα σε γελάσω, πάντως ένας από τους δύο ήτανε ;p

(Μωρό μη με χωρίσεις σε αγαπάω...πολύ πολύ... ο αρχαιοκάπηλος σου! :kissy: )

Xouanita
31-03-08, 20:36
:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool: ΔΕΝ παιζεσαι με τιποτα!!!

Piggy
01-04-08, 15:56
που είναι οι φωτογραφίες?χιχιχιχιχιχιχι

Egw
02-04-08, 19:30
Εγώ, kake_neare, τελείωσα Πολυτεχνείο και δεν είχαμε όρκους και τέτοια. Μηχανικοί γαρ... δηλαδή πλέμπα, όχι σαν την ελίτ που έβγαζε πανεπιστήμιο.

Λατρεία
02-04-08, 21:59
Και ακριβώς μια βδομάδα μετά τον όρκο μου, μπήκα στο πρώτο τμήμα μου. Εκτάκτως βέβαια, αντικαθιστώντας κάποιο συνάδελφο(πλέον :D) έκανα το πρώτο μου άγνωστο κείμενο σε τμήμααααααααα :excited: :excited:

4-6 ήταν, στη Β' λυκείου και "Αλεξάνδρου Ανάβασις" το κείμενο. Το ξεπέταξα λέμεεεεεεεεε, κέντησα, ζωγράφισα, έλαμψαααααααααα :star:

To καταχάααααααααααρηκα :clap: :clap: :clap:

Xouanita
02-04-08, 23:50
:congrats: :congrats: :congrats: :congrats: Μπράβο Ροζαννούλα!!!! :clap:

Makjunior
02-04-08, 23:53
Και ακριβώς μια βδομάδα μετά τον όρκο μου, μπήκα στο πρώτο τμήμα μου. Εκτάκτως βέβαια, αντικαθιστώντας κάποιο συνάδελφο(πλέον :D) έκανα το πρώτο μου άγνωστο κείμενο σε τμήμααααααααα :excited: :excited:

4-6 ήταν, στη Β' λυκείου και "Αλεξάνδρου Ανάβασις" το κείμενο. Το ξεπέταξα λέμεεεεεεεεε, κέντησα, ζωγράφισα, έλαμψαααααααααα :star:

To καταχάααααααααααρηκα :clap: :clap: :clap:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Κοκκινονίκος
03-04-08, 01:09
:zempe::zempe::zempe:

Freeman
03-04-08, 09:29
kalimeres!!

maRtina
03-04-08, 10:07
kalimeres!!

μουχαχχαχαχαχαχαχχαχαα μετα λεει εμενα για Ναυαρίνο ο παλιοναρκωμανης χαχαχχαχαχαχαχα

αλλου γι'αλλου αλλου η φραντζα αλλου ο εγκεφαλος Φρεε

Nidis_
03-04-08, 10:32
Ta sygxaritiria mou :)
Elpizo na min ksekoumpothike kakena koumpi pali giati den thelo na sou po poso tha prosexan ta paidia se auto pou diavazes :P :P

Kali synexeia :)

Λατρεία
03-04-08, 13:28
Όχι όχι, δεν φορούσα τπτ με κουμπιά και το φερμουάρ ήταν στη θέση του :lol:

A,ναι. Κ μου είπαν ο,τι μου χαν πει κ στη διδακτική άσκησή μου στο ρέθυμνο ως φοιτήτρια, "Να μας ξανάρθετε" :D

Freeman, καλημέραααααααααααααααααααααααααααααα :) :P :P :P

Freeman
03-04-08, 13:55
:P

Egw
03-04-08, 20:22
"Να μας ξανάρθετε" :D

Είδες τι αστείο είναι να σου μιλάνε στον πληθυντικό? ;)

Λατρεία
03-04-08, 21:43
Δεν παίζεσαι :D