Επιστροφή στο Forum : Μεγαλοεβδομαδιάτικες εμπειρίες.
Εγώ Μ. Παρασκευή την βγάζω με λαχανικά σκέτα με αλάτι και ξύδι. Ούτε λάδι ούτε τίποτα. Και όλη την Μ εβδομάδα τρώω λαδερά χωρίς κρέας. Σάν έθιμο κι εγώ κυρίως και επειδή με κάνει να νιώθω καλά με την όλη ατμόσφαιρα. Και βράδυ Μ. Παρασκευή συνοδεύω τον επιτάφιο και ξενερώνω γιατί βλέπω κόσμο και κυράτσες με λούσα και γενικά πλήθος να χασκογελάει και να κάνει χαβαλέ λές και πάει βόλτα στην παραλία. Υποτίθεται πάς σε κηδεία ρε μπουνταλά την Μ Παρασκευή!
Αυτό που με είχε ξερερώσει άπειρα ήταν όταν μιά Μ Παρασκευή δούλευα σερβιτόρος σε ψαροταβέρνα. Στεκόμασταν κι εμείς οι σερβιτόροι έξω απο το μαγαζί την στιγμή που περνούσε ο επιτάφιος. Ε το τί έγινε μετά μπορείτε να το φανταστείτε. Κόσμος που ακολουθύσε τον επιτάφιο, εστριβε και έμπενε μέσα στην ταβέρνα. Πανικός. Το μαγαζί είχε γεμίσει σε χρόνο dt ! Διώχναμε κόσμο! Γλέντια σε λέω και μεθύσια. Ρε λέω ακόμα πένθος δεν είναι; Νηστεία δεν είναι; Μπάς και έγινε η Ανάσταση καπάκι με τον επιτάφιο και δέν το πήρα χαμπαρι;;;
Αυτο με τον επιταφιο που λες, ΜΕ ΕΞΟΡΓΗζει , οχι απλα πας σε κηδεια , σε ΠΟΙΑΝΟΥ την κηδεια πας μαρη χαρχαλο? και οχι μονο χασκογελάνε , αλλα κοτσομπολευουν κιολας ...μμμμ και ποια ειναι αυτη? μμμ αυτη ειναι χωρισμένη και ψουψουψου ....τρελαινομαι και προσπαθω να κρατησω τα νευρα μου , γιατι και εγω σε κηδεια ειμαι εκεινη την ωρα
’σε που απο Μ Παρασκευή και ειδικά το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησιά βλέπεις κόσμο που έχεις να τον δείς απο όταν ήσουν 3 χρονών. Είτε φοιτητές στα 4 σημεία του ορίζοντα, είτε μετανάστες, είτε γενικά κόσμο που έχει εξαφανιστεί και έχουν όλοι επιστρέψει για τις γιορτές στις βάσεις τους. Το τί κουτσομπολιό γίνεται.... το έλα να δείς. Όπως λέει και η Ματίνα.
Οι κυράτσες 2 φορές αγοράζουν φορέματα και ταγέρια. Μιά για όταν πάνε στα μπουζόυκια και μιά για την Ανάσταση. Πώς θα πάνε στην Ανάσταση και στον επιτάφιο, με τα καθημερινά τους; Τί θα πεί ο κόσμος! Τί θα πούν όλοι αυτοί οι εξαφανισμένοι τυχοδιώκτες της ζωής.
Μπορεί μικρά να παίζατε μαζί, αλλα τώρα, χρόνια μετά και εξαφανισμένοι, πρέπει να δείξει η μία στην άλλη ποσο επιτυχημένη έγινε. Πλουσιοπαντρεύτηκε. Έκανε καριέρα στα ξένα και ήρθε για τις γιορτές να δεί την μάνα της (ή μάλλον ήρθε για να την δούν οι παλιοί γνώριμοι για να την καμαρώσουν).
Κρεας την Μεγαλη εβδομάδα δεν τρώγω ούτε εγω. Αλλά σίγουρα δεν κάνω νηστεια για περισσότερο.
Η Μεγάλη Παρασκευη στο χωριό μου ειναι μια απο τις πιο καλοχαραγμένες μνημες μου. Ολα τα κοριτσακια μαζευόμασταν στην εκκλησια απο νωρίς, γυρνούσαμε στο χωριο και οι γυναικες μας έδιναν φρεσκοκομμένα λουλούδια απο τους κήπους τους για το στολισμό του επιταφιου. Οταν συγκεντρώναμε αρκετά αρχίζαμε το στόλισμα, που ήταν ιεροτελεστία κανονική. Μέχρι αργά το μεσημέρι ειχαμε τελειώσει. Μετά συγυρίζαμε την εκκλησια και πηγαιναμε σπίτια μας. Το βραδυ ακολουθούσαμε την περιφορά και ψάλλαμε, ενω τα αγόρια "συναγωνίζονταν" ποιος θα κρατησει τον επιτάφιο.
Ομορφες αναμνησεις, γεμμάτες με αρωματα λουλουδιων, εθιμα και συνήθειες που κοντευουν να ξεχαστουν πια. Αλλαξαν οι εποχες ή αλλάξαμε κι εμεις?
τις εποχες εμεις τις αλλαζουμε
Αλλάξαμε εμείς. Συνεπώς εμείς αλλάζουμε και τις εποχές.
Οι εποχές είναι μιά παράμετρος παθητική. Η παθητική παράμετρος μεταβάλλεται συναρτήσει όταν μεταβάλλεται η ενεργητική παράμετρος.
Η ενεργητική παράμετρος είναι ο άνθρωπος.
Πι.Ες. ’μα ματίνα πείς πως πάλι συχνάζω Ναβαρίνο, σε έσκισα...
Ολα τα ωραια και τα ρομαντικά τελειώνουν οταν η Μεγαλη Παρασκευη γίνεται εργάσιμη κανονικη :S :(
Μπηκαμε στο λούκι....
Πι.Ες. ’μα ματίνα πείς πως πάλι συχνάζω Ναβαρίνο, σε έσκισα...
Οχι τωρα θα πω πως συχνάζεις έξω απο τα φροντιστήρια "θεωρημα"
Οχι τωρα θα πω πως συχνάζεις έξω απο τα φροντιστήρια "θεωρημα"
:hit:
Όλα τα στέκια ξέρεις βλέπω!!! :mastig: Τέλος!
Έντονα χαραγμένη στην μνήμη μου είναι και μία Μ. Πέμπτη. Μικρός εγώ τώρα και είχαμε πάει εκκλησία με γιαγιά, μαμά και μαλλον κάτι άλλες θείες. Προαύλιο εμείς τώρα και σε κάποια φάση άρχισαν αν ακούγονται απο τα μεγάφωνα οι σφυριές όταν καρφώνανε τον Χριστό στον Σταυρό!! Ήταν σοκαριστικό επειδή κόσμος άρχισε να κλαίει στο προαύλιο. Μικρός εγώ τώρα, μετά με εξήγησε η γιαγιά τί παίχτηκε.
@free & matina ξεκατινιαζεστε τώρα για να ξαλαφρώσετε για να είστε έτοιμοι για την Μ.Παρασκευη?:P
@αννετα σουυυυυυυυυςςςς μην μιλάς πορδίδεις την ηλικία σου :lollypop:
θυμαμαι, οταν ημουν μικρη, καναμε ολα αυτα που λεει η χουανιτα, καναμε χορωδια, μαζευαμε λουλουδια και τα λοιπα! τον επιταφιο τον κρατουσαν παντα τα αγορια που θα εφευγαν για φανταροι (οπως και τον σταυρο στα φωτα, μονο εκεινοι) και πολλα αλλα ωραια!
οταν αλλαξε παπας στο χωριο και ηρθε ενας μαλακας αντρας, που μονο για παπας δεν κανει, αποφασισε πως ο επιταφιος που φτιαχναμε δεν ηταν αρκετα ομορφος και απαγορευσε να τον φτιαχνουν οι γυναικες του χωριου και εβαλε ενα ανθοπωλειο να τον φτιαχνει!
ναι, ειναι πιο ομοιομορφα τα λουλουδια πανω, φαινεται καλυτερα, αλλα εμενα δεν μ' αρεσει! ειμαι παραλογη?
Εγω παντως απο μικρη μέχρι και σήμερα το Βραδυ της Αναστασης εκλαιγα , καλα τωρα δε κλάιω αλλα τρομαζω πολυ απο ταπυροτεχνήματα .
και μια φορα στον εποταφειο με τη λαμπαδα μου ειχα καψει τα μαλλια μιας γριας ....και αλλη μια παλι τελειωνοντας τον επιτάφειο και μπένοντας παλι στην εκκλησία πηγα να σβήσω το κερί μου και αντί να το φισήξω να σβήσει το κουνησα δυνατα δεξια και αριστερα με αποτελεσμα να ζηματισω απο τα λιωμένα κερια που πετάχτηκαν τους γύρω μου :s
Σαν τη βραδιά της Αναστασης πάντως ΔΕΝ υπαρχει! Πόλεμος γίνεται!!!
Τις 2-3 τελευταιες χρονιές που δεν έχω κανει Ανασταση στο χωριό μου, ξενέρωσα απ τη ζωή μου. Ουτε μια στρακαστρούκα... πολύ πολιτισμένα πράγματα :P
να συμπληρωσω κατι τωρα για εκεινο το περιστατικο με τα λιωμενα κερια που θυμιθηκα τωρα και γελαω...θυμαμαι ειχασηκώσει ψηλα τη λαμπάδα μου και την κουνουσα σαν σπαθι χαχχαχαχαχαχχαχαχα 8αντερκατσ ...και δεν ημουν μικρη , πριν 2 χρονια το εκανα αυτο :s χαχαχαχαχχαχα και μου λεει μια γιαγια "γκουτζιάμ κουριτσ , δεν αντρέπισει , σβήστην μητου χέρις , έκαψεις ούλου τουν κοσμου"
οταν αλλαξε παπας στο χωριο και ηρθε ενας μαλακας αντρας, που μονο για παπας δεν κανει, αποφασισε πως ο επιταφιος που φτιαχναμε δεν ηταν αρκετα ομορφος και απαγορευσε να τον φτιαχνουν οι γυναικες του χωριου και εβαλε ενα ανθοπωλειο να τον φτιαχνει!
:@ :argh: :motz: :motz: :motz:
Τρελός μιζαδόρος ο τύπος!!!
παστουλα βγαλε γρηγορα παπατραγο-tarminator
’αααρε. Που είναι το κακόπαιδί να μας πεί τίποτα εμεπιρίες απο την Χίο. Που εκεί γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πόλεμος με βεγγαλικά.
’αααρε. Που είναι το κακόπαιδί να μας πεί τίποτα εμεπιρίες απο την Χίο. Που εκεί γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ πόλεμος με βεγγαλικά.
ΑΛΗΘΕΙΑ???!!!! :excited: :excited: :excited: Να τον ρωτησω!!!! Αχ τι καλά!!!
POLEMOXAROI xaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaxaxxaxaxaxaxax
ναι, ειναι πιο ομοιομορφα τα λουλουδια πανω, φαινεται καλυτερα, αλλα εμενα δεν μ' αρεσει! ειμαι παραλογη?
o kainourios papas einai o papasouzas?
και μια φορα στον εποταφειο με τη λαμπαδα μου ειχα καψει τα μαλλια μιας γριας ....
autos einai o logos pou den katebainw pia ston epitafeio kai ka8omai spiti me ton pappou kai th daneikh giagia
oute mauto thn paleuw.... sth geitwneia mou koboun thn kukloforia kai exei ena sunnefo kapnou pou ka8e xrono ginetai kai megalutero
Egw den nhsteuw, h alh8eia ienai pws to xw parei patriotika kai apa3iwnw ka8e ti "upoxrewtiko" alla skeftomai pws isws prepei na frontiw na diatirhsw kapoia e8ima....
Emeis ka8e xrono phgainame sto e3wxiko, h giagia ka8arize to spiti th M Tetarth, ebafe ta auga th M Pempth sthn palia gkaziera kai kokkinizan ta rou8ounia ths, kai meta phgainame emeis. Prwta apo th M Pempth o 8eios mou me ta 3aderfia mou, kai meta emeis M Paraskeuh 'h M Sabbato.
8umamai na trexoume M Paraskeuh na prolaboume ton epitafeio ston Agio Kwstantino (nai nai auton pou feugoun ta ploia gia tis Sporades kai to xwrio ths pastoulas mou ;p) kai na ton pianoume sth deuterh strofh. Egw apo tote fobomoun mh mou kapsoun ta mallia kai den xwnomoun pote mesa ston kosmo, apla akoou8ousa.
To M Sabbato prolabainame kata kanona 5 lepta prin thn anastash na pame kai na moirasoume lampades. O xabales htan sta purotexnimata (w nai, ston agio ntintino rixnoun purotexnimata ;p) kai fusika sto tsougkrisma twn augwn meta (to opoio htan arketa ahdiastiko an skefteite pws ta auga ta bafe h giagia sthn palia gkaziera kai htan bammena mexri poluuuuuu mesa)
Mia fora eixame anebei gia anastash se ena monasthri pou einai panw apo ta kammena bourla. Ekei o pappas-hgoumenos tou monasthriou- anesthse kana tetarto meta ta kammena bourla kai stamathse to "Xristos Anesth" gia na kra3ei ena palikaraki pou phge kai xtuphse tis kampanes monos tou.
Καλά εσύ Σοραβέρε έχεις και μαλλί φούντα. Είναι δέλεαρ για κάποιον να το κάψει. Αλλα και πάλι έτσι που απλώνει πιό πέρα και απο το άνοιγμα των όμων σου, είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο οτι σε στριμωξίδι έχωντας κεριά τριγύρω σου όλο και κάποιο θα σε ανάψει... :(
etsi gi auto kai kanw pappou sitting ;p
Να κάνει ενα γουέτ λουκ και να κάνει κότσο ψηλά σαν συντριβανακι!
Βρηκα τη λυση παλι :D
Oh mon Die.... einai stokos!
ax se fantazomai agxomeno mesa sto pli8os na koitas dexia kai aristera mi se dosei foko kanenas kai exo psofisei sto gelio tora
:soraver: :eat_nails: :candle: :survivor: :tribe:
ax se fantazomai agxomeno mesa sto pli8os na koitas dexia kai aristera mi se dosei foko kanenas kai exo psofisei sto gelio tora
Και καθώς γυρνάει το κεφάλι του δεξιά αριστερά με το μαύρο γυαλί μέσα στην νύχτα (βγαζουν πολύ φώς τα κεριά βλέπεις, είναι και το στύλε στην μέση...) "χαστουκίζει" με το μαλλί του τα μάγουλα των τριγύρω, τους τσατίζει και του δίνουν φώκο επίτηδες.
Πι.Ές. Τί είναι μαύρο, με γυαλιά και τρέχει λαμπαδιασμένο μέσα στην νυχτα;
Απαντηση: Το Σοραβόκερο.:mastig:
Ego :die:? Esu :burn: tote! :lol::lol:
"Καλά, φετος αυτή η ατραξιόν με το νεαρό που έτρεχε δεξιά αριστερά λαμπαδιασμένος... πολύ καλή ιδέα. Πήραμε τσάκα τσάκα όλοι το άγιο φως. Αλλες χρονιές περιμέναμε και μισή ωρα μέχρι να φτάσει κεράκι-κεράκι εδω έξω!"
:lol:
Ανέκδοτο.
Πώς λέγεται ο Σόραβερ που έχει φάει πολλές καυτερές πιπεριές και γυρνάει στον επιτάφιο;
Πυροτέχνημα :lol::lol::lol:AAAAAAAAAAAXXAXAXAXAAA :lol::lol::lol:
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
χαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχ
μιλαμε για ταχυτητα οχι χαζα , θα τρεχει ο σταυρος με το κεφαλι σκιμενο για να σκιζει τον ανεμο και να παει πιο γρηγορα και ετσι οπως θα ειναι λαμπαδιασμενοσ και απο πισω του θα αφηνει φλογες , ολοι θα θαυμαζουν την ταχύτητα του ...οπως βλεπαμε παλια στα μικυ μαους
χαχαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχχ α
χχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχ θα φοραει και το μαυρο το γυαλι ποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο μιλαμε εχω πολυ αστεια εικονα στο μυαλο μου τωρα χαχαχαχαχαχααχαχαχαχχαχαχαχαχαχααχαχ
Αν φοράει το μαυρο γυαλί νυχτιάτικα θα πάρει όλους τους τοιχους παραμάζωμα ρεεεεε! :lol:
http://www.meristation.com/EPORTAL_IMGS/GENERAL/juegos/PlayStation2-Accion/0f/IMG2-cw45999dd76b228/GhostRider.jpg
Soraver
Αν φοράει το μαυρο γυαλί νυχτιάτικα θα πάρει όλους τους τοιχους παραμάζωμα ρεεεεε! :lol:
Αυτό είναι το ωραίο εφέ! Σε κάθε τοίχο που θα σκάει θα ακούγεται και ένα μπάμ και θα δυναμώνει στιγμιαία η φλόγα! Επίγειο πυροτέχνημα!
Χ;ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑ ΧΧΑΧΑΧΑΧΑ
"Η ΚΑΜΕΝΗ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΤΑ ΠΕΤΣΙΝΑ "
Αυτό είναι το ωραίο εφέ! Σε κάθε τοίχο που θα σκάει θα ακούγεται και ένα μπάμ και θα δυναμώνει στιγμιαία η φλόγα! Επίγειο πυροτέχνημα!
ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΟΚΟΣ ΑΥΤΟΣ , ΘΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟ , ΕΧΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΠΟΥΡΛΩΩΩΩΤΑΑΑ ΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
kati mou leei pos 8a iparksei OUTSTANDING alagi sto profil mou xaxaxxaaxaxaxaxxaxaxa
kati mou leei pos 8a iparksei OUTSTANDING alagi sto profil mou xaxaxxaaxaxaxaxxaxaxa
’ν δέν μπορείς να το αποφύγεις... Απόλαυσέ το... :lol::lol:
to "an" den mporo na to apofygo ti to i8eles?
...afou de mporo :marchmellow:
:@ :argh: :motz: :motz: :motz:
Τρελός μιζαδόρος ο τύπος!!!
ayto λες, ή ποθ πουλησε κρυφα απο το χωριο τα ταματα της εικονας ο αθεοφοβος!
οσο για τον παπατερμινατορ..... επιφυλασομαι!
:ohh: :ohh: :ohh: :omg: Τι λες τωρα!!!!
Egw den nhsteuw, h alh8eia ienai pws to xw parei patriotika kai apa3iwnw ka8e ti "upoxrewtiko" alla skeftomai pws isws prepei na frontiw na diatirhsw kapoia e8ima....
Είθισται στον στρατο τις Τεταρτες και τις Παρασκευες να εχει νηστισιμα φαγητα.Η εξηγηση υπαρχει _ΕΔΩ_ (http://www.geocities.com/kostasrokas/text-6.html)
Κανονικα η νηστεια δεν ειναι απλως η αποχή απο μια ομαδα τροφιμων ή η υπερκαταναλωση των νηστισιμων φαγητων... :)
Ειναι η προσπαθεια του ανθρωπου να απεχει απο καθε αμαρτια και ν'αφιερωνει λιγο απ'τον χρονο του στην προσευχη.
Ο ιδιος ο Ιησους νηστευσε 40 ημερες προτρεποντας μ'αυτο τον τροπο τους ακολουθους του (ολους τους χριστιανους δηλαδη) να δειξουν την αγαπη τους προς τον δημιουργο.Η νηστεια ως πνευματικη και σωματικη ασκηση δυναμωνει την θεληση του ανθρωπου.
Αν το δουμε δηλαδη σαν ατομικη προσπαθεια τοτε παυει να ειναι υποχρεωση ή εξαναγκασμος ;)
Οι γιορτες της εκκλησιας μας ειναι μια επαναλαμβανομενη διαδικασια μεσα στον χρονο που ως παραδοση φερνει τους χριστιανους κοντα στα οσα διδαξε με την πορεια της ζωης του ο Χριστος πανω στην γη.
Στοχος ειναι η ανασταση των ανθρωπων και η νικη τους εναντι στην φθορα και το θανατο.
Ομως με το ζορι αυτα τα πραγματα δεν συμβαινουν :lovesme:
san tis sfurixtres ;p p an den shmadeves kala phgaine apo toixo se toixo.... ;p
Κοκκινονίκος
20-03-08, 19:24
Εγώ Μ. Παρασκευή την βγάζω με λαχανικά σκέτα με αλάτι και ξύδι. Ούτε λάδι ούτε τίποτα.
καλά κάπως έτσι τη βγάζω και εγώ... η μάνα μου έχει κλειδώσει το ψυγείο :P
Ολα τα ωραια και τα ρομαντικά τελειώνουν οταν η Μεγαλη Παρασκευη γίνεται εργάσιμη κανονικη :S :(
Μπηκαμε στο λούκι....
πλάκα κάνεις έτσι????!!!!
Τις 2-3 τελευταιες χρονιές που δεν έχω κανει Ανασταση στο χωριό μου, ξενέρωσα απ τη ζωή μου. Ουτε μια στρακαστρούκα... πολύ πολιτισμένα πράγματα :P
ναι μπορείς να πεις ότι στα χωριά η ανάσταση είναι μοναδική... ;)
μετά το μπαμ μπουμ, πάμε στην παραλία, ποτίζουμε τον ιούδα και περιμένουμε να καεί.... προτελευταία φορά, ένα διπλανό χωριό μας είχε πάρει τα ξύλα αλλά και τον ιούδα... αλλά προλάβαμε και βάλαμε ξύλα και τον backup ιούδα που είχαμε :zempe:... κάθε χρόνο απο τότε, βάζουμε φρουρά :P
επίσης βλέπεις ένα μεγάλο ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού να είναι ντυμένο έτοιμο για clubbing!!!
επίσης μ'αρεσε και η ανάσταση ως φαντάρος... ήμουν από τους τυχερούς... είχα τα .... αυτά που κουβαλάνε οι μπροστά :P... τα βαρελότα άρχισαν από πολύ νωρίς και ο παππάς έκανε την πάπια...κάθε 3 και λίγο σταμάταγε... λίγο και θα έβριζε :P
emeis pali, kathe xrono to emoume san "ethimo" na perimenoume ton papa me tis "gourounes" (mefisto) sto xeri... molis skasei muth me to amaksi tou vlepeis olo to dromo na fwtizei apo tis anamenes gourounes... *mia xronia mas thn ekane k ksanairthe meta apo mish wra.... :P anastash kanoume mazi me to diplano xwrio (ws sunithws diplana xwria kontrarizontai), exoume diamaxh panta poios tha parei prwtos to agio fws... gia ton skopo afto "kapoioi" (onomata de leme :P) kouvalane k ligo fwtistiko petrelaio mazi (to oinopnevma kanei douleia alla an to valeis apo nwris eksatmizetai polu grhgora ;p) "tuxainei" na spaei k kamia lampada panw sth "maxh" ;p ktl ktl... otan erthei h wra ths anastashs vgainoume ston proavlio xwro... sthn arxh oloi einai aplwmenoi anetoi... molis arxisoume tis dokimastikes voles ;p arxizoun na mazevontai k na strimoxnontai ;p mexri th stigmh ths anastashs opou oloi einai san sardeles ;p o enas panw ston allon gia na glitwsoun apo tis tapes p eksfendonizontai... kapoioi fernoun k opla mazi me asfera... kata ta alla eimaste ena poluuuuuuu hsuxo xorioudaki.... ;p
o kainourios papas einai o papasouzas?
oxi, αυτος ειναι στο διπλανο χωριο! αυτος ειναι που ειχε κανει 10 λεπτα νωριτερα την ανασταση! θυμασαι?
entaksei ta 10 lepta... se emas mia fora arghse na shkwsei anastash kana misawro k arxise na adeiazei h ekklhsia... :lool:
ναι, αλλα δεν σου ειπα γιατι το εκανε αυτο!
σε μένα απο μικρή η Μεγάλη βδομάδα ξεκινούσε μαζί με την σειρά που βάζει στον αντ1 τα πάθοι του Χριστού θυμάμαι μικρή καθόμουν με την μαμά και την γιαγιά και επειδή δεν μπορούσα να διαβάσω μου έλεγαν κάθε διάλογο, μία η μαμά και μία η γιαγιά
στο δημοτικό κάθε Μ.Πέμπτη ήμουν στις μυροφόρες στολίζαμε τον επιτάφιο την Μ.Παρασκευή δίναμε λουλούδια στον κόσμο που ερχόταν να προσκυνήσει και το βράδυ κάναμε κλοιό στην περιφορά για την προστασία του επιταφίου οπότε το σπίτι με έβλεπε μόνο το Μ.Σάββατο τώρα με την δουλειά τρέχω να προλάβω την περιφορά και αυτό είναι σπάνιο συνήθως την βλέπω την άλλη μέρα απο την τηλεόραση :(
emeis pali, kathe xrono to emoume san "ethimo" na perimenoume ton papa me tis "gourounes" (mefisto) sto xeri... molis skasei muth me to amaksi tou vlepeis olo to dromo na fwtizei apo tis anamenes gourounes... *mia xronia mas thn ekane k ksanairthe meta apo mish wra.... :P anastash kanoume mazi me to diplano xwrio (ws sunithws diplana xwria kontrarizontai), exoume diamaxh panta poios tha parei prwtos to agio fws... gia ton skopo afto "kapoioi" (onomata de leme :P) kouvalane k ligo fwtistiko petrelaio mazi (to oinopnevma kanei douleia alla an to valeis apo nwris eksatmizetai polu grhgora ;p) "tuxainei" na spaei k kamia lampada panw sth "maxh" ;p ktl ktl... otan erthei h wra ths anastashs vgainoume ston proavlio xwro... sthn arxh oloi einai aplwmenoi anetoi... molis arxisoume tis dokimastikes voles ;p arxizoun na mazevontai k na strimoxnontai ;p mexri th stigmh ths anastashs opou oloi einai san sardeles ;p o enas panw ston allon gia na glitwsoun apo tis tapes p eksfendonizontai... kapoioi fernoun k opla mazi me asfera... kata ta alla eimaste ena poluuuuuuu hsuxo xorioudaki.... ;p
:lol::lol::lol: Kala e, afasia! Auto perigrafeis einai to galatiko xorio! xaxaxaxaxa!! Kala re apo den eisai eipame? Gia poio xorio milas? :?:
to xwrio m k na sto pw den to vriskeis sto xarth ;p filIsi legetai.... (ti filisi ti parisi ;p)
Πω πωωωω ,ζουμε στις πολεις αλλα μΕ φαινεται στα χωρια ειναι δυσκολοτερο να βρει καποιος ηρεμια και κατάνυξη τις γιορτες :)
Πω πωωωω ,ζουμε στις πολεις αλλα μΕ φαινεται στα χωρια ειναι δυσκολοτερο να βρει καποιος ηρεμια και κατάνυξη τις γιορτες :)
Sta xoria ginetai xamos stis giortes, eno uparxei iremia tis upoloipes meres tou xronou.
Eno stin poli ginetai xamos olo ton xrono, kai tis giortes tis pername san kathimerines (logo ergasias kai kourasis).
telos.
la8os asote
to pasxa einai giorth gia xorio TELOS
la8os asote
to pasxa einai giorth gia xorio TELOS
Δεν αντιλεγω αλλα το πάσχα=πέρασμα=ανάσταση.
Οχι να "γιορταζουμε" τα παθη του Χριστου... ;)
Τα γιορτάζουμε με την έννοια οτι ξαναθυμώμαστε και βιώνουμε την αγάπη, την θυσία, την θλίψη, το πένθος και τέλος την χαρά της Ανάστασης και της λύτρωσης, της νίκης του Χριστού επι του θανάτου.
ε ναι γιατι κατι διαβασα πριν για ταβερνες που γεμιζουν σ'ελαχιστο χρονο,για Ιουδες κτλ :)
Ναί. Δυστυχώς οι περισσότεροι αυτό κάνουν. Μ. Παρασκευή είναι για μερικούς η ιδανική μέρα καπακι απο τον επιτάφιο να φιδιάσουν σε ταβέρνες και να αλκοολοφάνε "νηστίσιμα" πραγματάκια.
Λές και η νηστεία είναι rename της δίαιτας, ή του "τρώμε τα πάντα εκτός απο κρέας".
Νηστεία είναι κάτι το πνευματικό που κατ' επέκταση το βιώνει και το σώμα.
Νηστεία είναι πάνω απ' όλα πνευματική κάθαρση, και όχι μέτρηση θερμίδων. Δέν πάς στο πιτογυράδικο να παραγγείλεις γύρο απο σόγια. Στην νηστεία καταργείς το πιτογυράδικο εντελώς επηδή σου προσφέρει απόλαυση. Στην νηστεία δέν κάνεις σέξ. Καταργείς τις σωματικές και γαστρονομικές απολαύσεις γενικότερα.
Στην νηστεία ουσιαστικά βιώνεις θλίψη και μετάνοια. Και όχι εναλλακτικούς τρόπους σαρκικής απολαύσης.
θα συμφωνησω με τον προλαλησαντα
Ποτε θα παμε για κανα McΣαρακοστή ή για
http://www.goodysnet.com/files/goodys_geymata_files/top_graphic.jpg
:D
να μαζευτειτε να πατε...εγω θα παω σημερα
να μην εχετε κιολας να λετε οτι σας τα εφαγα ολα παλι
μακ, δεν βλεπω να με ρωτας γιατι εκανε την ανασταση νωριτερα ο παπαμ@λ@κ@ς!
μακ, δεν βλεπω να με ρωτας γιατι εκανε την ανασταση νωριτερα ο παπαμ@λ@κ@ς!
e pes nte... ;p
λοιπον!
ο παπαμ@λ@κας βριζει και πολυ! και την ωρα που εκλεισαν τα φωτα στην εκκλησια για να πει το δεφτε λαβετε φως, μπερδευτικε στο ρασο του και επεσε μεσα στο ιερο!
την ωρα που επεφτε φωναζε "το Χριστοοοοοοοοοοοο σ΄"!
και για να το σωσει ειπε "ανεεεεεεεεεεεεεστη εκ νεκρον!
αυτα!
eilikrina me afhneis xwris logia... den exw e3upnh malakia na peta3w aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaa
eides ti mou kane enas papas?
Η πιο αγαπημένη μου εποχή είναι η στιγμή που φτάνει η Μ. Εβδομάδα!!! Οι αναμνήσεις μου από τότε που μπορώ να θυμηθώ, είναι όλες υπέροχες! Για πολλά χρόνια ανεβαίναμε στο χωριό. Ακόμα θυμάμαι την μυρωδιά από το καμένο ξύλο από τις ξυλόσομπες, την μυρωδιά από τα κουλουράκια και τα τσουρέκια. Τα τελευταία χρόνια, δεν ανεβαίνουμε στο χωριό, πάμε στο εξοχικό. Από Μ. Δευτέρα, η μαμά μου κάθε απόγευμα έβαζε στην τηλεόραση την εκκλησία, άναβε το καντηλάκι της, θυμιάτιζε και ξεκίναγε την παραγωγή κουλουρακίων και τσουρεκίων. Μ. Πέμπτη το πρωί με πήγαινε να κοινωνήσω. Μετά, έβαφε τα αυγά της. Μ. Παρασκευή συνήθως μαγείρευε φακές νερομπλούμ με ξύδι. Και εννοείται, ότι έβλεπα το έργο με τον Χριστό! Το Μ. Σάββατο μετά την Ανάσταση, κάναμε διαγωνισμό με τα ξαδέρφια μου ποιος θα πάει πρώτος το φως στο σπίτι...
Ακόμα και τώρα λοιπόν, τα κάνω όλα αυτά!!! Αλλιώς δεν καταλαβαίνω ότι έρχεται το Πάσχα. Και δεν είναι ότι πρέπει να τα κάνω ή ότι δεν πρέπει να φάω κρέας, είναι επειδή έτσι το νιώθω κι έτσι το κάνω κι έτσι θα μάθω και τα παιδιά μου να κάνουν. Εμένα με εξοργίζουν ορισμένοι που Μ. Παρασκευή το ρίχνουν στους γύρους. Μια μέρα είναι, δεν μπορούν να κρατηθούν?
Αχ ωραίο τόπικ παιδιά, μου ξυπνήσατε πολύ όμορφες αναμνήσεις!
Επίσης να προσθέσω, ότι 28 χρόνια που ζω, δεν έχω μείνει ούτε μια χρονιά στην Αθήνα για Πάσχα!!!! Δεν παίζει!!!! Τώρα με τον Γιάννη, πάμε μια χρονιά στους δικούς μου και μια χρονιά στο χωριό του. Το πιο συγκλονιστικό στο χωριό του, είναι Μ. Πέμπτη όπου έχουν σβήσει όλα τα φώτα στο εκκλησάκι, και ο παπάς τους (ο οποίος είναι υπέροχος άνθρωπος) με φωνή τρεμάμενη και πνιγμένη από λυγμό λέει το σήμερον κρεμάται επί ξύλου και ακούγονται τα ντουπ ντουπ από το σφυρί.
SeRxaNiTsa
22-03-08, 18:27
Πιστεύω ακράδαντα πως αν δεν νηστέψεις και δεν πας στην εκκλησία Μ.Εβδομάδα δεν καταλαβαίνεις Πάσχα...
Εμένα πάντως ο μόνος μου φόβος Μ.Σάββατο είναι να μην πάρουν τα μαλλιά μου φωτιά;p
Εμένα πάντως ο μόνος μου φόβος Μ.Σάββατο είναι να μην πάρουν τα μαλλιά μου φωτιά;p
Μαζεψε τα μαλλια σου πανω και φορα μαντιλα.Απλο ειναι ;)
Εμένα με εξοργίζουν ορισμένοι που Μ. Παρασκευή το ρίχνουν στους γύρους.
egw pou sagapaw?
Μαζεψε τα μαλλια σου πανω και φορα μαντιλα.Απλο ειναι ;)
8asou klepsw thn idea bebe ;p
SeRxaNiTsa
22-03-08, 18:46
Μμμμμμμμμ... Να ήτανε η ζήλια ψώρα;p
8asou klepsw thn idea bebe ;p
Κι εγω τα μαζευα οταν ειχα μακρια μαλλια αλλα την μαντιλα μπορεις να την παραλειψεις... :lol:
SeRxaNiTsa
22-03-08, 19:02
Btw μου έχουν βάλει καταλάθος φωτιά στα μαλλιά...Σαν ξερό χόρτο άναψαν ΛΟΟΟΟΟΟΟΛ:lol:
:S Για αυτό εκείνες τις στιγμές κάνω ένα κότσο, ωραιόόόόόότατο! Να μη πετάνε τα μαλλιά μου καθόλου! :P
SeRxaNiTsa
22-03-08, 19:46
Εγώ από τότε τα ισιώνω κάθε Μ.Σάββατο :D
Καλέ και ίσια να ναι, αν έρθει το παιδάκι μέσα στη τρελή χαρά και αρπάξουν απο κάτω; :S (τζαμπα τα μακραίνω τόσο καιρό; :P)
’σε που όλοι κολλάνε πάνω σου, λες και δεν υπάρχει άλλη γη εκεί κοντά!
(Μέσα στο καλό λόγο είμαι σήμερα .. ;p)
SeRxaNiTsa
22-03-08, 20:32
AXAXAXAXAXAXA!!!
Εγώ κάνω το εξής...:lol:Βάζω τον μπαμπά μου να κάθεται από πίσω μου σε απόσταση 1,5 βήματος και από δεξιά και αριστερά τα αδέρφια μου ;p
Έτσι κάνω ασπίδα :D
Btw μου έχουν βάλει καταλάθος φωτιά στα μαλλιά...Σαν ξερό χόρτο άναψαν ΛΟΟΟΟΟΟΟΛ:lol:
pane merika xronia apo tote, afou eixame parei to agio fws, vgainontas sto proavlio ths ekklhsias gia thn anastash, niwthw kapoia stigmh kapoios na me xtupaei apala sto kefali epanalamvanomena... (tap tap tap...) gurnaw vlepw ena mparmpa na mou leei...."entaksei entaksei... thn esvhsa..." menw kokkalo... pianw ligo me to xeri m... eixe kaei mia toufa :| pou na eixa k makria malia ki olas.....
pane merika xronia apo tote, afou eixame parei to agio fws, vgainontas sto proavlio ths ekklhsias gia thn anastash, niwthw kapoia stigmh kapoios na me xtupaei apala sto kefali epanalamvanomena... (tap tap tap...) gurnaw vlepw ena mparmpa na mou leei...."entaksei entaksei... thn esvhsa..." menw kokkalo... pianw ligo me to xeri m... eixe kaei mia toufa :| pou na eixa k makria malia ki olas.....
:lool: θα ημουν ακόμα φυλακή εγώ αν είχε γίνει αυτό! ;p
:lool: θα ημουν ακόμα φυλακή εγώ αν είχε γίνει αυτό! ;p
hmane tsipirikaki akoma..... :baby:
hmane tsipirikaki akoma..... :baby:
Ααα ... Τότε πάω πάσο ... Γιατί μέχρι τα 12 περίπου τo μόνo που κοίταγα ηταν το πάτωμα. :nickred: ’σε που δε μίλαγα καθόλου ... Ό,τι μου λέγανε, "ναι" έλεγα! Κοινώς, σε αυτόν θα έλεγα (αααν μίλαγα) "Δε πειράζει, θα βγουν ξανά!" Ήμουνα καλό παιδί! :D
egw pali otan hmoun pio mikros k pio kontos... hmoun sto kalutero upsos :D (opoios katalave, katalave!!! ;p )
Ε όλοι περάσαμε απο αυτό το στάδιο, νομίζω .. ;p
Τώρα όμως, όπως το θέτεις μου έρχεται να ρωτήσω αν τότε "εκμεταλεύτηκες" αυτή την "ιδιότητά" σου .. :D
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
HINT & TRICKS
ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ "ΑΡΠΑΖΟΥΝ" ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Με βάση των παραπάνω που διάβασα, καλούμαι να βοηθήσω δίνοντας κάποιες λύσεις στο πρόβλημα "ανθρώπινο μπουρλότο".
Νά λοιπόν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:
Α) Φορέστε κράνος! Ποιός θα καταφέρει να βάλει φωτιά στα μαλλιά σας εάν φοράτε κράνος μοτοσικλετιστή; τώρα πλέων το κράνος, εκτός του ότι σας σώζει την ζωή, σώζει και τα μαλλιά σας!!
Β) Ξυρίστε το κεφάλι σας γουλί και ξενοιάστε!
Γ) Ντυθείτε "φρικιό"! Βάλτε ότι πιό εξεζητημένο έχετε στην ντουλάπα σας. Βαφτείτε περίεργα και τρομαχτικά! Να είστε σίγουροι οτι θα τρομοκρατήσετε τους γύρω σας και δέν θα σας πλησιάζει κανένας σε ακτίνα 5 μέτρων τουλάχιστων! Τώρα άν παρατηρείτε μερικές γριές γύρω σας να σας κοιτάνε περίεργα και να σταυροκοπιούνται, μήν μασάτε, ούτως η άλλως το σταυροκόπημα το σηκώνει και η μέρα.
Δ) Αφήστε μούσι και φουντώστε το πηγαίνοντας γυρεύοντας. Έτσι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει φωτιά το μούσι σας, παρά τα μαλλιά σας. Στο κάτω κάτω το μούσι σας είναι μπροστά σας. Ότι και να πάθει το βλέπετε και το σβήνετε εγκαίρως.
Ε) Τα χλωρά καίγονται δυσκολότερα απο ότι τα ξερά. Αυτός ο "νομος της φύσης" λοιπόν είναι σύμμαχός σας. Μουσκέψτε τα μαλλιά σας και κυκλοφορήστε. Έχετε και μαζί σας στην τσάντα σας ένα ψεκαστήρι με νερό. Κάθε τόσο "φρεσκάρετε" το μουσκεμα στο μαλλί σας και μεινετε ήσυχοι.
Χμμμ. Σάν Μ. Παρασκευή ήταν που απέκτησα το πρώτο μου pc! Έναν 386 στα 33Mhz. Θυμάμαι ήταν Μ. Παρασκευή ότνα θα μου τον φέρνανε στο σπίτι. Και θυμάμαι πως το βράδυ που ήταν ο επιτάφιος έριχνε μιά βροχή! Μα μιά βροχή! Μπορα με αστραπές και βροντές. Και γιαυτό τον λόγο δέν πήγαμε στον επιτάφιο. Δέν με χάλασε βέβαια. Ειχα το καινούριο μου πισι και ζωγράφιζα με το pbrush των windows 3,1 :D:D:D:D Μόνο αυτό ήξερα να κάνω τότε :P:lol:
HINT & TRICKS
ΠΩΣ ΝΑ ΜΗΝ "ΑΡΠΑΖΟΥΝ" ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
Με βάση των παραπάνω που διάβασα, καλούμαι να βοηθήσω δίνοντας κάποιες λύσεις στο πρόβλημα "ανθρώπινο μπουρλότο".
Νά λοιπόν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:
Α) Φορέστε κράνος! Ποιός θα καταφέρει να βάλει φωτιά στα μαλλιά σας εάν φοράτε κράνος μοτοσικλετιστή; τώρα πλέων το κράνος, εκτός του ότι σας σώζει την ζωή, σώζει και τα μαλλιά σας!!
Β) Ξυρίστε το κεφάλι σας γουλί και ξενοιάστε!
Γ) Ντυθείτε "φρικιό"! Βάλτε ότι πιό εξεζητημένο έχετε στην ντουλάπα σας. Βαφτείτε περίεργα και τρομαχτικά! Να είστε σίγουροι οτι θα τρομοκρατήσετε τους γύρω σας και δέν θα σας πλησιάζει κανένας σε ακτίνα 5 μέτρων τουλάχιστων! Τώρα άν παρατηρείτε μερικές γριές γύρω σας να σας κοιτάνε περίεργα και να σταυροκοπιούνται, μήν μασάτε, ούτως η άλλως το σταυροκόπημα το σηκώνει και η μέρα.
Δ) Αφήστε μούσι και φουντώστε το πηγαίνοντας γυρεύοντας. Έτσι θα έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει φωτιά το μούσι σας, παρά τα μαλλιά σας. Στο κάτω κάτω το μούσι σας είναι μπροστά σας. Ότι και να πάθει το βλέπετε και το σβήνετε εγκαίρως.
respeeeeeeeeeeeeeeeeect!
Κοκκινονίκος
24-03-08, 18:23
AXAXAXAXAXAXA!!!
Εγώ κάνω το εξής...:lol:Βάζω τον μπαμπά μου να κάθεται από πίσω μου σε απόσταση 1,5 βήματος και από δεξιά και αριστερά τα αδέρφια μου ;p
Έτσι κάνω ασπίδα :D
προετοιμάζεσαι για νύφη και τους έκανες παρανυφάκια? :zempe:
προετοιμάζεσαι για νύφη και τους έκανες παρανυφάκια? :zempe:
Εσύ όλο για γάμους μιλάς και μετά θα στη λένε απο κάτω και θα κάνεις την πάπια Πεκίνου .. :P
SeRxaNiTsa
24-03-08, 21:22
Για παρανυφάκι έχω κλείσει τον Soraver;p Ακούω προσφορές ;p
να το δω κι ας πεθανω!
βαλε κι εμενα υποψηφια! δεν εγινα ποτε παρανυφακι και το εχω αχτι!
Χριστος Ανεστη! :)
http://www.mystakidis.com/images/anastasis.jpg
Χριστός ανέστη εκ νεκρών,
θανάτω θάνατον πατήσας,
και τοις εν τοις μνήμασι,
ζωὴν χαρισάμενος!
Christ rose from [the]-dead-ones,
by-death death having-tread,
and to-those in the tombs
life having-granted.
Christ has risen from the dead,
Trampling down death by death,
And upon those in the tombs bestowing life
http://img369.imageshack.us/img369/670/296164jene03lga3qs6.jpg
Xρονια πολλα σε ολους! :gyrw:
Χρονια πολλα! Αληθως ο Κυριος
SeRxaNiTsa
05-05-08, 18:52
Πανέμορφη εικόνα η δεύτερη Σωτήρη ;)
Κοκκινονίκος
06-05-08, 16:29
Για παρανυφάκι έχω κλείσει τον Soraver;p Ακούω προσφορές ;p
ο παπάς όμως δεν ξέρεις για τι τον έχει :P
SeRxaNiTsa
06-05-08, 16:31
Μπορώ να φανταστώ :lol:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.