PDA

Επιστροφή στο Forum : Τώρα κινητά και στο αεροπλάνο!

ΠΛΑΤΩΝ
04-04-08, 16:37
http://www.techshout.com/images/mobile-phone-in-plane.jpg
«Κυρίες και κύριοι επιβάτες, τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να παραμείνουν απενεργοποιημένα καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτήσης»...
Μια μέρα, στο κοντινό μέλλον, θα ακούσουμε για τελευταία φορά αυτή τη φράση. Η Αir France έγινε ήδη η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που επιτρέπει τη χρήση κινητού τηλεφώνου εν πτήσει -έπονται και άλλες.
Ήταν για το κινητό τηλέφωνο το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο για την παντοκρατορία του και το ξεπέρασε. Η Αir France ανακοίνωσε πως εφεξής η χρήση κινητού τηλεφώνου θα επιτρέπεται σε ορισμένες πτήσεις της στην Ευρώπη.
Η «απελευθέρωση» αυτή θα δοκιμαστεί στο Αirbus 318 που πετά καθημερινά από το Παρίσι στη Βιέννη και από το Παρίσι στο Μόναχο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν δημιουργούνται παρεμβολές στα συστήματα του αεροσκάφους -με λίγα λόγια αν είναι να πέσει κάποια πτήση ας είναι αυτή :mlk: .

http://www.intomobile.com/wp-content/uploads/2007/10/cellphone-plane-use.jpg
Τους τελευταίους τρεις μήνες, η αεροπορική εταιρεία είχε ήδη επιτρέψει την αποστολή SΜS, ενημέρωνε ωστόσο σχετικά τους επιβάτες μετά την επιβίβαση, ώστε να εξεταστούν και οι αντιδράσεις τους.
Η Αir France είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που επιτρέπει τη χρήση κινητών εν πτήσει αλλά όχι και στον κόσμο: προηγήθηκε η Dubai Εmirates, η οποία επέτρεψε από τις 20 Μαρτίου τα κινητά στη γραμμή Ντουμπάι-Καζαμπλάνκα. Σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες: η ιρλανδική Ryanair διαβεβαιώνει πως θα διαθέτει την υπηρεσία αυτή σε μερικούς μήνες, η ισπανική Ιberia και η αυστραλιανή Qantas μελετούν το θέμα, προσπαθώντας να διευθετήσουν λεπτομέρειες αναφορικά με τον κανονισμό και το κόστος.

Αυτό το τελευταίο, άλλωστε, είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο άργησε τόσο πολύ το κινητό να κατακτήσει τους αιθέρες: όπως εξηγούν στην ισπανική εφημερίδα «Εl Ρais» πηγές της Ιberia, «απαιτείται ένας περίπλοκος και ακριβός τεχνικός μηχανισμός». Στην πραγματικότητα, το σύστημα που επιτρέπει σε ένα αεροσκάφος να δέχεται τη χρήση κινητών τηλεφώνων χωρίς κανένα κίνδυνο κοστίζει μεταξύ 250.000 και 300.000€ για κάθε αεροσκάφος!

http://www.cartoonstock.com/newscartoons/cartoonists/bst/lowres/bstn344l.jpg

Προς το παρόν τουλάχιστον, στις πτήσεις της Αir France οι κλήσεις και τα μηνύματα θα χρεώνονται όπως και το roaming (η υπηρεσία περιαγωγής). Κάποιες εταιρείες ωστόσο ίσως θελήσουν να μεταβιβάσουν μέρος τους κόστους στους επιβάτες. Και αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα που απασχολεί τους τελευταίους.
Φανταστείτε ένα αεροσκάφος γεμάτο ανθρώπους που μιλούν, φωνάζουν, τσακώνονται, γελάνε στα κινητά τους τηλέφωνα. Μια μέρα, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, μπορεί να επιθυμήσουμε να ακούσουμε ξανά τη φράση:
«Κυρίες και κύριοι επιβάτες, τα κινητά τηλέφωνα θα πρέπει να παραμείνουν απενεργοποιημένα καθ΄ όλη τη διάρκεια της πτήσης»...

msl
04-04-08, 17:33
Η «απελευθέρωση» αυτή θα δοκιμαστεί στο Αirbus 318 που πετά καθημερινά από το Παρίσι στη Βιέννη και από το Παρίσι στο Μόναχο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν δημιουργούνται παρεμβολές στα συστήματα του αεροσκάφους -με λίγα λόγια αν είναι να πέσει κάποια πτήση ας είναι αυτή :mlk:
Οι επιβάτες θα το ξέρουν ότι είναι πειραματόζωα; .. :S

Φανταστείτε ένα αεροσκάφος γεμάτο ανθρώπους που μιλούν, φωνάζουν, τσακώνονται, γελάνε στα κινητά τους τηλέφωνα. Μια μέρα, στο όχι πολύ μακρινό μέλλον, μπορεί να επιθυμήσουμε να ακούσουμε ξανά τη φράση:
Αυτό ξαναπες το! Εδώ ώρες ώρες μου 'ρχεται να πετάξω το δικό μου απο το παράθυρο! :)

soraver
04-04-08, 20:41
peta to ;p
na to kinigisei h liza kai na pesei kia uth ap to para8uro na hremhsoume apo ta "poio einai to koritsaki mou poio, ela sth mama lizoula, koritsaki mou gluko" kai alla tetoia koula ;pppppppp

Xouanita
04-04-08, 20:47
Να ρωτήσω εγώ τωρα κάτι που ειμαι άσχετη?
Το κινητό έχει μια ρύθμιση που λέει "λειτουργία σε πτήση". Αν εγώ την ενεργοποιώ πριν μπω στο αεροπλάνο υπάρχει κανένας κίνδυνος? Ή ειναι μούφα η δουλειά και πρέπει να το κλείνω έτσι κι αλλιώς?

Κοκκινονίκος
04-04-08, 21:43
τότε απανεργοποιείται το σήμα και χρησιμοποιείς το κινητό σου για άλλες εργασίες... συνήθως αυτό γίνεται σε κίνητα palmtop ή παρόμοια... τώρα το sony που σου πήρανε δώρο :P τι παραπάνω να κάνεις από το να δεις φωτογραφίες? :P

Xouanita
04-04-08, 21:46
Στο sharp το έχει βρεεεεεε, όχι στο sony

msl
04-04-08, 22:46
peta to ;p
na to kinigisei h liza kai na pesei kia uth ap to para8uro na hremhsoume apo ta "poio einai to koritsaki mou poio, ela sth mama lizoula, koritsaki mou gluko" kai alla tetoia koula ;pppppppp
:mlk:

soraver
05-04-08, 01:01
prrrosexe mhn pitsssilisteis :*

Κοκκινονίκος
05-04-08, 01:02
α ακόμα πιο μούφα το σονυ ε? :P

msl
05-04-08, 01:08
prrrosexe mhn pitsssilisteis :*

Σορρυ, δε σου κλέβω τη δουλειά .. :D

soraver
05-04-08, 01:10
Σορρυ, δε σου κλέβω τη δουλειά .. :D

ok do yours ;p

:sexy1:

xixixixixixixixixi

msl
05-04-08, 01:14
Pastoulaaaaaa!!!!!

;p

Xouanita
05-04-08, 01:19

Λίγα για το sony, θα έχουμε δράματα :D :P

Κοκκινονίκος
05-04-08, 01:25
μπα σιγα μη το δει :P

soraver
05-04-08, 01:25
Pastoulaaaaaa!!!!!

;p

fwnaze oso 8es. den sakouei

:pinw:

kako_paidi®
05-04-08, 02:10

Καταρχήν μούφα είσαι και φαίνεσαι!!! :mad: :mad:

Κατά δεύτερο μπορεί να το χρησιμοποιήσει, για να βλέπει εκτός από φωτογραφίες, και βίντεο σε πάρα πολύ καλή ποιότητα σε εικόνα, και ήχο! Αλλά επίσης μπορεί να το χρησιμοποιήσει και σαν walkman, με την ποιότητα ήχου της sony!!! Και με αυτόν τον τρόπο να περάσει το ταξίδι της ευχάριστα!!!

Όσο αφορά τα palmtop, τα smartphone και τα iphone κ.τ.λ. ... πάλι την ίδια χρήση θα τους κάνεις, μιας και το μοναδικό προτέρημα τους είναι η πλοήγηση στο ίντερνετ (πράγμα που το κατέχουν πολύ καλά και όλα τα SONYERICSSON) που εν πτήση είναι απενεργοποιημένη η δυνατότητα λόγο έλλειψης δικτύου. Γιατί για πιο επαγγελματική χρήση (και συνεπώς για συσκευή με περισσότερες δυνατότητες) δεν νομίζω πως έχω κανέναν μας από εδώ "ικανό" να χρησιμοποιήσει την συσκευή του και ιδιαίτερα εν ώρα πτήσης! ;p

Γι αυτό ΛΙΓΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ SONY!!!! :mad:

msl
05-04-08, 10:30
fwnaze oso 8es. den sakouei

:pinw:
Μπου

:lool:

Xouanita
05-04-08, 11:47
ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ

Εφόρτωσε το μωρό μου!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Κοκκινονίκος
05-04-08, 11:51
φτου γμτ το πρόσεξε :P

εγώ πάλι ψήνομαι να πάρω το iphone... μόνο 400ευρώπουλα... :P αλλά ευτυχώς αρχίζω και το σκέφτομαι πιο λογικά..οπότε προς το παρόν το αφήνω :P

Λατρεία
05-04-08, 13:20
Eλα μωρέεεεεεε, είναι τόοοοοοοοσο κοντά στα 280 που θα πάρεις σήμεραααα ;) ;) ;)

maRtina
05-04-08, 13:45
ο κυριουλης στην πρωτη φωτογραφια ειχε σαν το κινητο μου! motorola moyrh moyrh moyrh loooooooooooool

SeRxaNiTsa
05-04-08, 16:51
Θα συμφωνήσω με το κακόπαιδο!!! ;)

Κοκκινονίκος
05-04-08, 21:23
Eλα μωρέεεεεεε, είναι τόοοοοοοοσο κοντά στα 280 που θα πάρεις σήμεραααα ;) ;) ;)

προσφέρω υπηρεσίες, με το αζημίωτο πάντα :zempe:, καμιά άλλη?:P

Λατρεία
05-04-08, 21:36
Τι θα περιλαμβάνουν οι υπηρεσίες;;;;;;
Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το τάπερ, εεεε???? :D :D :D :D

Freeman
07-04-08, 09:29
Οι επιβάτες θα το ξέρουν ότι είναι πειραματόζωα; .. :S

Είμαστε πειραματόζωα απο την στιγμή που χρησιμοποιούμε το κινητό ούτως η άλλως. :pinw:

msl
07-04-08, 16:52
Είμαστε πειραματόζωα απο την στιγμή που χρησιμοποιούμε το κινητό ούτως η άλλως. :pinw:

Αυτό ναι .. :pinw:

Μόνο που στην δική σου περίπτωση ξέρουμε το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, ενώ σε αυτή δε ξέρεις αν θα πατήσεις το πόδι σου [ζωντανός] στη γη μετά την [οποιουδήποτε είδους] προσγείωση! ..

maRtina
08-04-08, 10:07
8elo na rothso kati asxeto

ayta ta aeroplana pou petane kai afinoun piso tous mia makria oura apo kapno se eu8eia grammi kai siga siga svinei ti rolo barane? ti akribos kanoun?
otan eimastan mikra i mama mou mas elege oti petane gia thn prognosi tou kairou kai exo meinei akoma s'ayto . Isxyei i oxi? kai an oxi ti kanoun diladi?

soraver
08-04-08, 10:33
egw nomiza pws einai maxhtika pou kanoun proponhseis

maRtina
08-04-08, 10:35
to nomizeis akoma?
kala eisai ka8isterimeno?

Egw
08-04-08, 19:51
Τίποτα δεν κάνουν. Απλώς υδρατμοί που συμπυκνώνονται είναι και σιγά σιγά εξατμίζονται ή εξαχνώνονται.

http://en.wikipedia.org/wiki/Contrail

Κοκκινονίκος
08-04-08, 20:08
ή αλλιώς υγροποιούνται τα καυσαέρια :P

Makjunior
08-04-08, 22:15
φτου γμτ το πρόσεξε :P

εγώ πάλι ψήνομαι να πάρω το iphone... μόνο 400ευρώπουλα... :P αλλά ευτυχώς αρχίζω και το σκέφτομαι πιο λογικά..οπότε προς το παρόν το αφήνω :P

den exei wi-fi... (gi afto k den to phra k egw... ;p )

Κοκκινονίκος
08-04-08, 23:04
ποιος στο είπε οτι δεν έχει ;)
έχει και παραέχει και τα δείχνει μπόμπα ;)

Makjunior
09-04-08, 00:30

filos m to exei k apo oti m eipe den exei wi-fi...

Κοκκινονίκος
09-04-08, 08:27
εγώ που το έπιασα στα χέρια μου, συνδέθηκα σε ανοιχτό και σέρφαρα κανονικά και με το νόμο :p

πες του να κοιτάξει καλύτερα ;)

Freeman
09-04-08, 15:18
Αυτό ναι .. :pinw:

Μόνο που στην δική σου περίπτωση ξέρουμε το μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, ενώ σε αυτή δε ξέρεις αν θα πατήσεις το πόδι σου [ζωντανός] στη γη μετά την [οποιουδήποτε είδους] προσγείωση! ..

Όπως και να έχει και στις δύο περιπτώσεις είμαστε πειραματόζωα.
Και η πτώση ενός αεροπλάνου είναι κάτι το μακροπρόθεσμο επίσης. Δέν ξέρει σε ποιά πτήση θα γίνει η μαλακία :P

Freeman
09-04-08, 15:19
8elo na rothso kati asxeto

ayta ta aeroplana pou petane kai afinoun piso tous mia makria oura apo kapno se eu8eia grammi kai siga siga svinei ti rolo barane? ti akribos kanoun?
otan eimastan mikra i mama mou mas elege oti petane gia thn prognosi tou kairou kai exo meinei akoma s'ayto . Isxyei i oxi? kai an oxi ti kanoun diladi?

Αυτά τα αεροπλάνα μας ψεκάζουν με φάρμακο. Άν έχεις παρατηρήσει είναι πολύ ψηλά αυτά τα αεροπλάνα. Αφήνουν το φάρμακο στον αέρα και αυτό σιγά σιγά απλώνεται και καλύπτει όλη την πόλη σαν πέπλο. Μας ψεκάζουν με αέρια για ψυχολογικά πειράματα.:pinw:

Freeman
09-04-08, 15:22

Ισως να υπάρχει σε 2 εκδόσεις. Ένα με, και ένα χωρίς. Μπορεί να έχουν διαφορά απο 50 έως 100 ευρά.

Egw
09-04-08, 19:41
ή αλλιώς υγροποιούνται τα καυσαέρια :P

Ε, οι υδρατμοί των καυσαερίων είναι που ανεβάζουν την υγρασία σε πάνω από 100% (αλλά δεν υγροποιούνται... παγάκια γίνονται εκεί ψηλά). Επίσης τα σωματίδια των καυσαερίων είναι πυρήνες για την κρυστάλλωση των ατμών. Χωρίς αυτά θα ήταν δυνατό ο αέρας απλώς να παραμείνει υπερκορεσμένος σε υδρατμούς.

Xouanita
09-04-08, 20:56
Και να μην παγώνει εννοείς, παρά το ψύχος σε τέτοιο ύψος? :confused:

(Υ.Γ. νιώθω λιγάκι παραπάνω χαζούλα απο όσο συνήθως όταν διαβάζω τις απαντήσεις του :S)

Freeman
10-04-08, 09:22
Και να μην παγώνει εννοείς, παρά το ψύχος σε τέτοιο ύψος? :confused:

(Υ.Γ. νιώθω λιγάκι παραπάνω χαζούλα απο όσο συνήθως όταν διαβάζω τις απαντήσεις του :S)

You are not alone :D Γιαυτό τον απολαμβάνω τον EGW :) Επειδή μαθαίνω κιόλας πράγματα.

maRtina
10-04-08, 10:56
και εγω το ιδιο και ντρεπομουν να το πω :creep: