Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Πολιτισμός και επιστήμη θα συνοδεύουν... τον Οδυσσέα στο ομηρικό ταξίδι του

Xouanita
23-05-08, 10:01
Ο Οδυσσέας ξεκινά και πάλι το ομηρικό ταξίδι του, αυτή τη φορά για λόγους πολιτιστικούς και επιστημονικούς. Κατά την ετήσια «Σύγχρονη αναπαράσταση και αναβίωση του ταξιδιού του Οδυσσέα», που διοργανώνει η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Serenes, θα πραγματοποιούνται παγκόσμια θεματικά συνέδρια. Ο πρώτος απόπλους την Παρασκευή από την Πάτρα.

Το πλοίο, ακριβές αντίγραφο της εποχής του Οδυσσέα, ξεκινά το ταξίδι του την Παρασκευή από την Πάτρα, με σταθμούς: Κεφαλονιά, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Μπάρι. Κατά την επιστροφή θα κάνει στάση στην Ιθάκη, το αγαπημένο νησί του Ομηρικού Οδυσσέα. Θέμα του πρώτου ταξιδιού -ή της Πρώτης Παγκόσμιας Συνάντησης- είναι «Η διαχρονικότητα του μύθου του Οδυσσέα και η σημασία του τον 21ο αιώνα».

Επιπλέον, στη διάρκεια του ταξιδιού, σε συνέντευξη Τύπου θα παρουσιαστεί επίσημα το πρωτότυπο και πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσης πολιτισμού και συμμετοχής ODYSSEA, που προβλέπει την ετήσια αναπαράσταση του ομηρικού ταξιδιού του Οδυσσέα συνδιασμένου με σύγχρονες δράσεις.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιούνται παγκόσμια θεματικά συνέδρια στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, βάσει του ευρήματος των χωρών που επισκέφθηκε ο Οδυσσέας. Για παράδειγμα στη «χώρα των Λωτοφάγων» θα διοργανωθεί παγκόσμιο ιατρικό συνέδριο για το Αλτσχάιμερ, στο «νησί του Αιόλου» συνέδριο για το περιβάλλον, τα δάση, τις πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το εν λόγω πλοίο, στο πλαίσιο ενός συναρπαστικού ταξιδιού ανταλλαγής και διασταύρωσης απόψεων και επιστημονικών γνώσεων, θα αποτελεί για 48ώρες, ένα πλοίο πολιτισμού που συνενώνει ανθρώπους, εποχές, ιστορικές σελίδες, πολιτισμούς και θα μεταφέρει το μήνυμα ελπίδας ότι τελικά υπάρχει Ιθάκη.

(πηγή: in.gr)

SeRxaNiTsa
23-05-08, 10:23
Και εμένα μου έστειλαν πρόσκληση!!! Έψαχναν απεγνωσμένα μία Πηνελόπη ;p

soraver
23-05-08, 11:08
phneloph exoun hdh brei re, kirkh epsaxnan

Xouanita
23-05-08, 12:18
Και εμένα μου έστειλαν πρόσκληση!!! Έψαχναν απεγνωσμένα μία Πηνελόπη ;p

λολ μια εχει το όνομα κι άλλη εχει τη ...χαρη :lol:
Να πάω κι εγώ στην οντισιόν?

maRtina
23-05-08, 12:22
λοοοοοοοοοοολ τσιχλες Χουαν , οι τσιχλες που βουλωσαν σαν κερι τα αυτια του Οδυσσέα

SeRxaNiTsa
23-05-08, 12:33
Φυσικά Βρασίδα την βρήκαν αφού σου είπα μου έστειλαν πρόσκληση!!!
Πάντως η Κίρκη σαν ρόλος άνετα θα σου πήγαινε ;p
Αννέτα ΛΟΟΟΟΟΟΟΛ :lool:

pastoula
23-05-08, 13:20
μπα! αν ηταν μυθολογικο πλασμα θα ήταν η μεδουσα!

με αυτά τα μαλλιά:

:soraver: :soraver: :soraver: :soraver: :soraver: :soraver:

SeRxaNiTsa
23-05-08, 13:33
και για αχινός κάνει ;p

pastoula
23-05-08, 13:42
nai, alla den eixe axinous sthn Odysseia!

:alberteinstein: bebaia, oute medousa 8umamai, alla...:dontknow:

SeRxaNiTsa
23-05-08, 13:59
allaaaa... kane ton xoiro na teleionei i upothesi ;p

Xouanita
23-05-08, 14:29
λοοολ, το πρόβατο που πιάστηκε ο Οδυσσέας κάτω απ την κοιλιά του και γλιτωσε απ τον Πολύφημο!

Λατρεία
23-05-08, 14:33
Αστέρια μου είστε όλοι στην Οδύσσεια ε?? :D

Eγώ πάλι προτιμώ Αχιλλέα κ Ιλιάδα, ο Οδυσσέας μου τη σπάει για κάποιο λόγο :S

Xouanita
23-05-08, 14:40
Επειδη ηταν έξυπνος? :P

pastoula
23-05-08, 15:14
οχι, επειδη καλα καλοπερναγε 20 χρονια, μια στην Τροια, μια με την κιρκη μια με την αλλη την πριγκιποπουλα, και η αλλα η μαλ@κω τον περιμενε!

εεεεεεεεεεεεερε, κερατο που θα ειχε φαει!

Makjunior
23-05-08, 15:16
phneloph exoun hdh brei re, kirkh epsaxnan

ton pisto skulo tou odhsea ton exoun vrei??? :dog:

Λατρεία
23-05-08, 15:22
οχι, επειδη καλα καλοπερναγε 20 χρονια, μια στην Τροια, μια με την κιρκη μια με την αλλη την πριγκιποπουλα, και η αλλα η μαλ@κω τον περιμενε!

εεεεεεεεεεεεερε, κερατο που θα ειχε φαει!

Α γεια σου.

soraver
23-05-08, 15:54
geia sou ki esena

maRtina
24-05-08, 10:59
ton pisto skulo tou odhsea ton exoun vrei??? :dog:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Makjunior
24-05-08, 12:49
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

telika ton vrhkan h oxi??? :hmmmm:

;p

maRtina
24-05-08, 12:53
αντε παλι :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog: :dog:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: