PDA

Επιστροφή στο Forum : Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα επιστρέφουν τα βιβλία μετά το τέλος του έτους

Xouanita
27-05-08, 13:21
Από φέτος οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα επιστρέφουν τα βιβλία τους στο σχολείο. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, οι διευθυντές θα πρέπει να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την ανάγκη επιστροφής των βιβλίων στα σχολεία.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Τρίτης, τα επιστρεφόμενα βιβλία θα προορίζονται για ανακύκλωση προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, τα οποία και θα διατεθούν στις σχολικές επιτροπές για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών. Όσα από αυτά είναι σε καλή κατάσταση θα επαναχρησιμοποιηθούν.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι διευθυντές θα πρέπει να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την εφαρμογή του συστήματος της επιστροφής και επαναχρησιμοποίησης βιβλίων, ώστε οι μαθητές να μην προκαλέσουν φθορές στα βιβλία.

Εξαιρούνται μόνο εκείνα τα σχολικά εγχειρίδια που προορίζονται για χρήση μεγαλύτερη του ενός έτους (βιβλία πληροφορικής, βιβλία αναφοράς κ.ά.).

(πηγή in.gr)

Λατρεία
27-05-08, 13:33
Aπό εκεί θα εξοικονομηθούν τα χρήματα;; Δεν είμαστε καλά.
Εγώ δενόμουν με τα βιβλία μου, άσε που ορισμένα μου χρησιμεύουν σήμερα.
Αλλά απ το να βλέπεις να τα καίνε στο τέλος κάθε χρονιάς, ίσως να ναι καλύτερο :S

Xouanita
27-05-08, 13:39
Αυτό δεν ειναι δωρεαν παιδεια, ειναι "δανειστική βιβλιοθηκη"!

Βεβαια λόγω της ανακύκλωσης δεν με χαλάει πολύ. Θα πρέπει όμως να δινεται το δικαίωμα σε όποια παιδιά θέλουν να τα κρατήσουν. Να μην ειναι υποχρεωτικο. Αν ειναι να τα πετάξουν έτσι κι αλλιως, τότε εντάξει.

soraver
27-05-08, 13:43
Από φέτος οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων θα επιστρέφουν τα βιβλία τους στο σχολείο. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, οι διευθυντές θα πρέπει να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την ανάγκη επιστροφής των βιβλίων στα σχολεία.

Όπως αναφέρει Το Βήμα της Τρίτης, τα επιστρεφόμενα βιβλία θα προορίζονται για ανακύκλωση προκειμένου να εξοικονομηθούν χρήματα, τα οποία και θα διατεθούν στις σχολικές επιτροπές για τη βελτίωση των σχολικών υποδομών. Όσα από αυτά είναι σε καλή κατάσταση θα επαναχρησιμοποιηθούν.

Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο οι διευθυντές θα πρέπει να ενημερώσουν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές για την εφαρμογή του συστήματος της επιστροφής και επαναχρησιμοποίησης βιβλίων, ώστε οι μαθητές να μην προκαλέσουν φθορές στα βιβλία.

Εξαιρούνται μόνο εκείνα τα σχολικά εγχειρίδια που προορίζονται για χρήση μεγαλύτερη του ενός έτους (βιβλία πληροφορικής, βιβλία αναφοράς κ.ά.).

(πηγή in.gr)

screw them

Makjunior
27-05-08, 13:51
diafwnw entelws me to metro afto... sth sxolh mou arketa vivlia tou sxoleiou ta xreiastika... epistrefontas ta den sou epitrepoun prosvash se afta an pote ta ksanaxreiasteis...

soraver
27-05-08, 14:02
kala mhn trela8oume, mono tis shmeiwseis tou frontisthriou xreiasthka

Freeman
27-05-08, 14:25
Πολλά βιβλία πετιώντουσαν και σχίζονταν στο τέλος του σχολείου. Εγώ τα κράταγα αλλα μετά απο κάποιο διάστημα μου τα πετούσανε. Οπότε δεν με χαλάει να επιστρέφονται και να πηγαίνουν για ανακύκλωση χαρτιου. (για επαναχρησιμοποιηση δέν το συζητώ. Δέν είναι δυνατόν οι επόμενοι να διαβάζουν σημειώσεις και Σ+Κ=LFE απο τους προηγούμενους :P

pastoula
27-05-08, 15:05
...για επαναχρησιμοποιηση δέν το συζητώ. Δέν είναι δυνατόν οι επόμενοι να διαβάζουν σημειώσεις και Σ+Κ=LFE απο τους προηγούμενους :P

το φανταζεσαι?:clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Makjunior
27-05-08, 15:31
kala mhn trela8oume, mono tis shmeiwseis tou frontisthriou xreiasthka

apo lukeio exw xreiastei arketa vivlia eidika oti afora mathimatika, gewmetria... eksartatai panta k th sxolh gia to ti tha sou xreiastei k ti oxi...

maRtina
27-05-08, 15:36
diafwnw entelws me to metro afto... sth sxolh mou arketa vivlia tou sxoleiou ta xreiastika... epistrefontas ta den sou epitrepoun prosvash se afta an pote ta ksanaxreiasteis...

ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΙΤΣΟΥΕΣΙΟΝ

Freeman
27-05-08, 15:40
Εγώ απο το τεχνικό λύκειο ηλεκτρολογίας έχω τα πάντα κρατημένα. Μάθε τέχνη κι άστηνε. Όσο αφορά των μαθηματικών ήθελα να κρατήσω του ΤΕΙ αλλα τα έχασα κατα την μετακόμιση :S
Και αλλα απο το ΤΕΙ πάλι έχω κρατημένα.
Κατα τα άλλα δημοτικού και γυμνασίου δέν χρειαζόταν να κρατήσω τίποτα. Άν κράταγα κάτι αυτό θα ήταν Ηρόδοτος, Όμηρου Οδύσσεια και Ηλιάδα απο το γυμνάσιο.

maRtina
27-05-08, 15:43
ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

Makjunior
27-05-08, 16:23
εχω κρατησει τα βιβλία απο όλες τις τάξεις, κ τα τετράδια της 1ης δημοτικού... :D

Freeman
27-05-08, 16:30
ΕΓΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ

- Η ιστορία αλλάζει με τα χρόνια σύμφωνα με τις εκάστωτε ηγεσίες και τις πολιτικές που ακολουθουνε. Και επίσης η ιστορία γράφεται απο τον νικητή.
- Η γεωγραφία μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου. Οι πάγοι λιώνουν και μετακινούνται. Τσουνάμια σκεπάζουν παραλίες και νησιά, η Αφρική έρχεται πιό κοντά στην Ευρώπη κάτι εκατοστά κάθε χρόνο.

Ενώ τα μαθηματικά, ο ηλεκτρισμός, οι βασικές αρχές της φυσικής είναι σταθερές αξίες ανα τους αιώνες :D

Άρα... τί την θές την ιστορία και την γεωγραφία αφού πλέον δέν θα ισχύουν τα γραφόμενά τους;
(για λόγους μοντελισμού και συλλογής, το δέχομαι :P lol )

Nidis_
27-05-08, 18:18
Kai ego exo kratimena ola mou ta vivlia.Eytyxos exoume ypogeio kai yparxei xoros na ta apothikeusoume alla auto to metro to vlepo poly vlakeia!!!

Λατρεία
28-05-08, 01:44
Μια που το αναφέρατε, ψάχνω απεγνωσμένα το βιβλίο Ιστορίας της Στ Δημοτικού, την περίοδο που ο Free πήγαινε δημοτικό :P Είχε πέσει στα χέρια μου όταν ήμουν νήπιο και με είχε εντυπωσιάσει τόσο!!!!
Πληρώνω για να μου το βρείτε!

Freeman
28-05-08, 08:57
Ta lefta mprosta....

Xouanita
28-05-08, 10:54
Μαυραγοριτης ΤΕΛΟΣ :D :P

SeRxaNiTsa
28-05-08, 10:55
Και εγώ από το δημοτικό και γυμνάσιο έχω λίγα βιβλία κρατημένα...Από λύκειο κράτησα περισσότερα!!!Τα υπόλοιπα τα πήγαινα από μόνη μου στην ανακύκλωση...
Αν δεν είναι υποχρεωτική η επιστροφή των βιβλίων (για τα άτομα που τα εκτιμούν και τα θέλουν) καλό είναι όσοι δεν δίνουν βάση σε αυτά να τα επιστρέφουν και κατ' επέκταση να ανακυκλώνονται.

soraver
28-05-08, 10:57
malakies

to kalo einai na arxisoume mazika thn anakuklwsh
to problhma 3ekinaei otan ma8aineis apo ta MME pws h kampania twn dhmwn gia thn anakuklwsh htan pseutikh, pws den exoun kentra anakuklwshs k apla phgainoun ola ta ulika stis xwmateres.
apla gia ta matia tou kosmou dld

maRtina
28-05-08, 11:10
Εγω καποια παντως που εχω ακομα απο τη σχολη τα κραταω μονο και μονο γιατι θυμαμαι τι μαλ#κιες εγραφα με το διπλανο μου πανω στα βιβλια-σημειωσεις εν ωρα παραδοσης ....εεεερε χρονια

Λατρεία
28-05-08, 13:16
Ta lefta mprosta....

http://i21.photobucket.com/albums/b298/tso_gr/500.jpg

Φτάνουν; :P

pastoula
28-05-08, 14:49
:lool: :lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

και περισσευουν φανταζομαι!