PDA

Επιστροφή στο Forum : Γεγονός οι δύο πρώτοι πολιτικοί γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο

soraver
03-06-08, 11:09
Νωρίς το πρωί της Τρίτης έγιναν οι δύο πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στο νησί της Τήλου. Οι πολιτικοί γάμοι έγιναν από τον δήμαρχο του νησιού Τάσο Αλιφέρη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο δήμαρχος Τήλου διάβασε στα ζευγάρια γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει ρητή αναφορά στον νόμο και το Σύνταγμα με την οποία να απαγορεύεται η τέλεση γάμου μεταξύ ομοφύλων».

Μάρτυρες στην τελετή, μέλη των Ομοφυλοφιλικών Οργανώσεων, όπως επίσης και εκπρόσωπος του ραδιοσταθμού Στο Κόκκινο.

Ήδη, από το βράδυ της προηγούμενης μέρας είχαν φτάσει στην Τήλο τα δύο ζευγάρια, συνοδευόμενα από μέλη των Ομοφυλοφιλικών Οργανώσεων.

Κατά την άφιξη των μελών των Οργανώσεων δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση εκ μέρους των πολλών κατοίκων του νησιού που βρίσκονταν στο λιμάνι.

Ο ίδιος ο δήμαρχος σε δηλώσεις του, αμφισβήτησε την ορθότητα των απόψεων του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως επίσης και τη σκοπιμότητα της παρέμβασής του.

Πάντως, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου θα εξετάσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος για τον δήμαρχο της Τήλου, τον οποίο κάλεσε στη Ρόδο για να καταθέσει.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΝ χαιρετίζει και βρίσκεται στο πλάι του δημάρχου Τήλου, που τέλεσε σήμερα για πρώτη φορά στην Ελλάδα πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

«Ο γάμος αυτός έγινε παρά τις απειλές υπερσυντηρητικών κύκλων που εκφράστηκαν μέσω του κ. Σανιδά και αποτελεί μια σημαντική πράξη που ανοίγει δρόμους για την επίτευξη της ισότητας όλων των πολιτών της χώρας» σημειώνει ο ΣΥΝ και καλεί την Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσει έμπρακτα τα συντηρητικά αντανακλαστικά και τις διακρίσεις που γεννούν αναγνωρίζοντας, μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες, όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από το γάμο αυτό.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=906245&lngDtrID=244

soraver
03-06-08, 11:09
na kai kati pou douleuei swsta sthn kwloxwra pou zoume

Xouanita
03-06-08, 11:17
Παραθυράκι στο νόμο ε? Αυτα ειναι!

Για το θεμα ειχα ακούσει εδω και μερικές μέρες -εχει γίνει ενας ψιλοχαμός στα καναλια- και ομολογω οτι δεν ηξερα πως εστω και δια παραθυρακίου επιτρέπονται οι γάμοι ομοφυλοφιλων. Αν ηταν έτσι ποιός ο ρόλος του "συμφωνου συμβίωσης"? :confused:

soraver
03-06-08, 11:19
den eixan brei ta para8urakia akoma
alla to sumfwno sumbioshs einai allo pragma

Xouanita
03-06-08, 11:21
Βασικά υποτίθεται ότι ηταν ενας τρόπος να λύσει το θέμα των ομοφυλοφίλων που ήθελαν να παντρευτούν. Αλλά αν επιτρέπεται έτσι κι αλλιώς....

Freeman
03-06-08, 11:28
Φωτό απο το μυστήριο υπάρχει? :)

Xouanita
03-06-08, 11:29
Να καμαρώσεις τη νυφούλα? :D

maRtina
03-06-08, 11:33
Νωρίς το πρωί της Τρίτης έγιναν οι δύο πρώτοι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών στο νησί της Τήλου.

Βιαζονται κιολας δυο-δυο τους κανουν τους γαμους

Κατά την άφιξη των μελών των Οργανώσεων δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση εκ μέρους των πολλών κατοίκων του νησιού που βρίσκονταν στο λιμάνι.

εμ εμειναν σεκος οι ανθρωποι

«Ο γάμος αυτός έγινε παρά τις απειλές υπερσυντηρητικών κύκλων που εκφράστηκαν μέσω του κ. Σανιδά και αποτελεί μια σημαντική πράξη που ανοίγει δρόμους για την επίτευξη της ισότητας όλων των πολιτών της χώρας»

λολ ρε φιλε

σημειώνει ο ΣΥΝ και καλεί την Πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να καταδικάσει έμπρακτα τα συντηρητικά αντανακλαστικά και τις διακρίσεις που γεννούν αναγνωρίζοντας, μέσα από τις δημόσιες υπηρεσίες, όλα τα δικαιώματα που προκύπτουν από το γάμο αυτό.

εεερε εβλεπε πολυ μπροστα ο δημιουργος του στρεητ στορυ.:penies: :penies: :penies: :penies: :penies: :penies:

pastoula
03-06-08, 11:45
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

.....Αν ηταν έτσι ποιός ο ρόλος του "συμφωνου συμβίωσης"? :confused:

επειδη το ηξεραν το παραθυρακι, πιεζαν οι να τους συμπεριλαβουν σε αυτο για να μην τα κανουν π0υτ@να, αλλα δεν τους εβαλαν μεσα στο "συμφωνο συμβίωσης", και ειπαν να το τραβηξουν οσο παει!

Φωτό απο το μυστήριο υπάρχει? :)

Αν και οι γαμπροι με τις νυφες εχουν μιλησει σε ολα τα καναλια απο το πρωι, δεν ηθελαν φωτογραφιες! Μεχρι στιγμης τουλαχιστον.Παντως φατσες τους ξερεις μαλλον. Είναι γνωστοι απο τα καναλια!

soraver
03-06-08, 13:02
an blepeis thleorash

Λατρεία
03-06-08, 13:08
Ρε γμτ, τι καταδίκη κι αυτή, να ξυπνάς πρωί για να πας να παντρευτείς :S

soraver
03-06-08, 13:10
mono kai mono oti pantreuesai katadikh einai

Λατρεία
03-06-08, 13:12
E ναι, αλλά για φαντάσου να ξυπνάς και πρωί! Σα να πηγαίνεις για εκτέλεση :P

soraver
03-06-08, 13:16
epilogh sou 8a einai

Λατρεία
03-06-08, 13:25
Oι συγκεκριμένοι γάμοι φαντάζομαι ότι έγιναν ξημέρωμα για να αποφευχθούν αποδοκιμασίες, άρα δεν ήταν απόλυτα επιλογή τους ;)

pastoula
03-06-08, 16:44
οχι μονο! επειδη θα επιαναν τον δημαρχο (λογω του Σανιδα) και ηθελαν να τελειωσουν ολες τις νομικες εκρεμοτητες ΑΜΕΣΑ!

Ρε παιδια τι το κανουμε τοσο θεμα! Ασ'τους να παντρευτουν, να δουν την γλυκα και μετα περιμενω να δω το πρωτο γκει διαζυγιο! πλακα δεν θα εχει?

pastoula
04-06-08, 10:53
Σ. Χατζηγάκης: «Παράνομοι οι γάμοι ομόφυλων ζευγαριών»

Για «αυθαίρετες αποφάσεις» του δημάρχου Τήλου έκανε λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σωτήρης Χατζηγάκης, ερωτηθείς για τη νομιμότητα της τέλεσης πολιτικών γάμων σε ομόφυλα ζευγάρια στην Τήλο, υπογραμμίζοντας ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο, το οποίο να επιτρέπει την τέλεση ομόφυλων γάμων. Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε παράνομες τις απόπειρες τέλεσης πολιτικών γάμων σε ομόφυλα ζευγάρια και τους σχετικούς «γάμους» ως ανυπόστατους.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα προστατεύονται στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων και δεν υπόκεινται σε επιμέρους αυθαίρετες ερμηνείες, παρατήρησε ο κ. Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «κοινωνικά ζητήματα και προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, να επιλύονται με κοινωνική συναίνεση και ωριμότητα και να μην αντιμετωπίζονται με αυθαίρετες και πραξικοπηματικές συμπεριφορές».

Ο υπουργός επανέλαβε ότι οι νέες διατάξεις για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης αφορούν μόνο στα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν είχε και δεν έχει πρόθεση να συμπεριλάβει τα ομόφυλα ζευγάρια, είτε ανδρών είτε γυναικών, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε ότι αυτό το έχει κάνει σαφές και στους εκπροσώπους της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας ΟΛΚΕ , κατά τη συνάντηση των δύο πλευρών τον περασμένο Μάρτιο.

Εξάλλου ο υπουργός Δικαιοσύνης παρατήρησε ότι το νομοσχέδιο για την Ελεύθερη Συμβίωση, το οποίο -όπως είπε- κατατίθεται σύντομα στη Βουλή, δεν αφορά σε καμία μορφή γάμου, δεν έχει γίνει ακόμα νόμος του Κράτους και δεν έχει την παραμικρή σχέση με τις αυθαίρετες αποφάσεις εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

δικο μου σχολιο?

ραντεβου στα ευρωπαικα δικαστηρια αφου ειστε τοσο κοτες!

maRtina
04-06-08, 10:59
και εγω θα διορθωσω το προηγουμενό μου σχολιο ,δεν εδωσα βαση στο οτι ο γαμος ηταν πολιτικος . και φανταστικα 2 γαμπρους ή 2 νυφουλες πραγμα που θα "φωναζε" .ετσι σεμνα και διακριτικα το δεχομαι

soraver
04-06-08, 11:59
oxi re se kamia periptosh den milame gia 8rhskeutiko gamo.

ekei oi kanones einai safestatoi

pastoula
04-06-08, 13:03
ακριβως! και δεν θελει κανενας να τα μπερδεψει αυτα!

Alikafros
04-06-08, 13:20
άντε soraver... τρέχα Τήλο!

soraver
04-06-08, 13:47
auto htan epishmh protash???????
8a parathseis to 8uliko?????????
AI NTOU!

pastoula
04-06-08, 14:51
γιου ντου??????????

τι γιου ντου???

πως γιου ντου???

γιατι γιου ντου???

soraver
04-06-08, 14:53
sout esu 8uliko

pastoula
04-06-08, 16:36
τι λες ρε τοιουτε που θα μου πεις εσυ σους!

αφου γιου ντου!

Xouanita
04-06-08, 22:06
Αστονε να "ντου" να δουμε τι θα καταλαβει! :P

Alikafros
05-06-08, 08:48
XAAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAX
Πάμε Sor!!!

Egw
06-06-08, 21:03
Χε χε, λέγεται ότι όταν στη βασίλισσα Βικτωρία της Αγγλίας πήγαν έναν νόμο που έκανε παράνομες τις ομοφυλόφιλες σχέσεις αντρών αλλά και γυναικών, εκείνη την έπιασε τόσο φρίκη στη σκέψη λεσβιακών σχέσεων που δεν μπορούσε καν να φανταστεί την υπογραφή της σε τέτοιο έγγραφο γι' αυτό διέγραψε τη σχετική παράγραφο πριν υπογράψει το νόμο. Οπότε η αντρική ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη στη Βικτωριανή Αγγλία αλλά όχι και η γυναικεία. Είναι φανερό ότι το γεγονός ότι ο Αστικός Κώδικας δεν αναφέρει ρητά ότι οι μελλόνυμφοι πρέπει να ανήκουν σε διαφορετικά φύλα δεν οφείλεται στο ότι ήθελε να συμπεριλάβει και ομόφυλα άτομα, αλλά στο ότι δεν μπορούσαν καν να διανοηθούν πώς άτομα του ίδιου φύλου θα ήθελαν να συνάψουν γάμο στην Ελλάδα κι έτσι δεν σκέφτηκαν να το απαγορέψουν. Αλλά ας πρόσεχαν. Αν οι νόμοι είναι γραμμένοι στο πόδι δεν φταίνε οι ομοφυλόφιλοι γι' αυτό.

soraver
07-06-08, 11:01
etsi ;p
kai pleon den exei kaneis ta @@ na perasei nomo pou apagoreuei tis omofulofilikes sxeseis

pastoula
07-06-08, 11:02
ακριβως!

maRtina
07-06-08, 11:30
etsi ;p
kai pleon den exei kaneis ta @@ na perasei nomo pou apagoreuei tis omofulofilikes sxeseis

ΜΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ , ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΖΕΥΓΑΡΙ.
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΜΟ , ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ (ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ) Ο ΓΑΜΟΣ ΗΘΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ , ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ...ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ ΣΤΕΦΟΝΤΑΙ 2 ΓΑΜΠΡΟΙ Η ΔΥΟ ΝΥΦΕΣ , ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ :mlk: :mlk: :mlk: ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ,ΤΟΤΕ ΚΑΛΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ .

pastoula
07-06-08, 13:06
παιδια μην τα μπερδεύετε! μιλαμε παντα για πολιτικό γάμο! τους νοιάζει μόνο η νομική καλυψη, όχι το νυφικό! και στην ολανδία τα νυφικά και τις άλλες μ@λ@κίες τις φοράνε στο δημαρχείο, όχι σε εκκλησίες και πιστεψε με, είναι τελείως για πλάκα όλο αυτό!

maRtina
07-06-08, 13:34
ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΔΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ
ΑΣΕ ΚΑΙ ΟΚ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΠΟΥ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ , ΚΑΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ...ΟΜΩΣ ΓΕΝΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΤΡΑΒΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΠΑΡΑΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ . ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΕΡΙΔΑ ,ΤΟΤΕ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ...ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΕΗΤ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΕΣΩΡΟΥΧΑ Η ΓΥΜΝΟ Η ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ "ΦΩΝΑΖΕ" ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΘΡΥΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΗ ΛΕΞΗ "ΠΛΑΚΑ" ΣΤΟ ΓΑΜΟ ....ΣΥΝΕΠΩΣ ΟΣΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΜΦΙΕΣΗ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ , ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ .

maRtina
07-06-08, 13:44
...και γι ανα καταληξω , δεν εχω κανενα προβλημα με τους ομοφυλοφιλους , ισα ισα εχω φιλους , και ολοι τους εχουν ακουσει τις παραπανο αποψεις μου ...τρελαινομαι ομως οταν ενας γκευ βγαζει τα φρυδια του , βαζει πουδρες , κανει μανιουκιουρ , φοραει διαφανη μασκαρα και λιπ γκλοσ , ε γ#$^σε μας ρε φιλε , αν δηλαδη εγω σε κοιταξω στραβα θα ειναι γιατι ειμαι ρατσιστρια? η εχω κατι μαζι σου? απο την αλλη οι γυναικες ομοφυλοφιλες , ξερω καποιες που ουτε καν τις καταλαβαινεις , και ομως η σεξουαλικη τους προτιμηση εχει να κανει με ατομο του ιδιου φυλου , και δεν μιλαμε για μπαϋ , μιλαμε για μονο γυναικες , υπαρχουν ομως και καποιες που ειναι σαν νταλικες , που "γκαριζουν " οχι απλα φωναζουν "8ελω να ειμαι αντρας"
Αφου ουτως η αλλως η "ανωμαλια" εντωπιζεται μονο στην σεξουαλικη προτημιση ...γιατι κατα τα αλλα και για ψωνια πανε και στο σουπερ , και στο σχολειο και εργαζονται και οτι κανουμε ολοι οι υπολοιποι , γιατι λοιπον θα πρεπει να την επιδεικνυουν τόσο? αφου ετσι και αλλιως αυτο το κομματι ειναι προσωπικο του κα8ενος .Μιλαω παντα μονο για μια συγκεκριμενη μεριδα ομοφυλοφιλων, αλλωστε αυτοι ειναι και η αιτια που αμαυρονονται και ολοι οι υπολοιποι .

pastoula
07-06-08, 13:44
η δραση φαίρνει αντίδραση, γιά σκέψου το!

εχουν ακούσει τα χίλια μύρια όσα από διάφορους μ@λάκες, λογικό δεν είναι να θέλουν να βγάλουν το άχτι τους προκαλώντας?

pastoula
07-06-08, 13:45
εσύ τότε δεν μιλάς για γκέι, αλλα για γουόνα-μπί-τρανσέξουαλ!

maRtina
07-06-08, 13:46
αμα ειναι αυτοι κομπλεξικοι εγω τι φταιω ομως ρε συ Παστουλι?
και η δραση (αυτονων ) φυσικα και θα φερει την αντιδραση (των υπολοιπων )

αρα ....ΜΙΑ Η ΑΛΛΗ

soraver
07-06-08, 19:32
esu tous prokaleis thn komple3ikothta fwnazontas tous anwmalous kai deixnontas tous me to daxtulo.
uparxoun polla paidia pou einai 8uliprepeis apo polu nearh hlikia, eixa ki egw sto sxoleio kanaduo. poustarades tous anebazan trupious tous katebazan. kai oxi mono oi summa8htes, alla kai oi goneis twn suma8htwn pou upoti8etai pws einai wrimoi kai mialomenoi.

Paradexesai pws einai "anomalia ths fushs" kai parolauta sumperiferesai les kai einai fte3imo diko tous.
Les pws den prepei na "prokaloun" kai ennoeis pws den prepei na kukloforoun xeraki xeraki 'h na filiountai sth mesh tou dromou, ki auto giati einai diaforetikwn protimhsewn apo sena.

To megalo la8os einai pws den milame gia "se3oualikes protimhseis" kai to antilambanomaste ws "poion 8elw na pidi3w" enw kanonika einai "me poion 8elw na kanw sxesh".

Genika gia pollous h opoiadhpote apoklhsh apo to "normal" einai a3ia katakraughs. Kai auth h arnhtikh stash w8ei akoma pio polu sto e3ezithmeno.

Oso den tou dineis to peri8wreio na ekfrasei tis protimhseis tou se mikrh hlikia, toso ton w8eis sto na thn ekfrasei polu pio epideiktika se megaluterh.

Epishs auto to "uparxoun k mikra paidia edw pws phgainete xeraki xeraki"
'h toa llo to koulo, pou enw afhnoun opoiadhpote kuratsa na xaidepsei to paidaki kai na tou pei poso omorfo einai, otan blepoun enan omofulofilo ton apomakrunoun.... ti na pw
an einai to paidi sou na ginei pousths h lesbia 8a ginei oso kai na to katapieseis.

Egw
07-06-08, 20:19
Κανείς δεν κάνει λόγο για θρησκευτικό γάμο. Αυτό είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία της εκκλησίας, και οι παπάδες έχουν δικαίωμα να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν στο κοπάδι τους (δικός τους όρος) ό,τι θέλουν, και να απειλούν τους παραβάτες με φωτιές στην κόλαση και άλλα φαιδρά. Αλλά οι δεσποτάδες δεν αρκούνται σ' αυτό. Θέλουν να υπαγορέψουν στην πολιτεία τους νόμους που θα φτιάξει (ενώ ταυτόχρονα γκαρίζουν για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους εκεί που είναι θρησκευτική μειοψηφία).

Μαρτίνα, γράφεις "ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΕΗΤ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΕΣΩΡΟΥΧΑ Η ΓΥΜΝΟ Η ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ "ΦΩΝΑΖΕ" ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΘΡΥΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ..." Υποθέτω λοιπόν ότι έχεις άμεση γνώση (παραβρέθηκες η ίδια ή έστω έχεις αξιόπιστες πληροφορίες) από όοοολους τους γάμους που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο ας πούμε τα τελευταία 10 χρόνια. Αλλιώς πού ξέρεις ότι δεν συμβαίνουν? Επειδή δεν το αναφέρουν τα διάφορα σκανδαλοθηρικά έντυπα και κανάλια? Μα από πότε αυτά είναι έγκυρη πηγή ενημέρωσης? Αφού επιλέγουν αυτό που θα πουλήσει και θα εντυπωσιάσει, χώρια το ότι διαστρεβλώνουν τα πράγματα ή γράφουν από τη φαντασία τους ή βασισμένοι σε αναξιόπιστες πηγές. (Παλιότερα που η Ελλάδα ήταν πιο συντηρητική ακόμη διάβαζα συχνά για τέτοιους γάμους μεταξύ ετεροφυλόφιλων, διότι ήταν αρκετά εντυπωσιακό θέμα. Τώρα κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό).

"ΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΔΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ"

Πόσες φορές δηλαδή? Και πού το είδες? Πήγες Ολλανδία ή βασίστηκες στο τι είδες στην τηλεόραση?

Αλλά είναι γεγονός ότι πολλές εκκλησίες (Χριστιανικές - προτεστάντικες συνήθως - αλλά και άλλες όπως η Unitarian Universalist Church στην Αμερική) ευλογούν γάμους ομοφυλόφιλων όπως κάνουν και ένα σωρό άλλα πράγματα που για την Ελληνική εκκλησία, προσκολλημένη ακόμη στο Μεσαίωνα, είναι αδιανόητα, όπως το να έχουν γυναίκες ιερείς και επισκόπους. Αλλά αυτό είναι θέμα της κάθε μιας εκκλησίας και δεν ενδιαφέρει την πολιτεία (από τη στιγμή που δεν παραβιάζονται οι νόμοι της). Η "ανωμαλία" είναι στην Ελλάδα όπου μια θρησκευτική πράξη (το "μυστήριο" του γάμου) έχει νομικές συνέπειες. Στις φυσιολογικές χώρες η πολιτεία δεσμεύεται μόνο από τον πολιτικό γάμο, και πολύ σωστά. Από κει και πέρα όποιοι θέλουν να παντρευτούν θρησκευτικά είναι θέμα μεταξύ αυτών και των θεών τους, και δεν (πρέπει να) ενδιαφέρει την πολιτεία.

Μαρτίνα: "τρελαινομαι ομως οταν ενας γκευ βγαζει τα φρυδια του , βαζει πουδρες , κανει μανιουκιουρ , φοραει διαφανη μασκαρα και λιπ γκλοσ , ε γ#$^σε μας ρε φιλε , αν δηλαδη εγω σε κοιταξω στραβα θα ειναι γιατι ειμαι ρατσιστρια?"

Ναι. Υπάρχει κανένας νόμος της φύσης που να λέει ότι μόνο γυναίκες πρέπει να τα κάνουν αυτά, και αν τα κάνουν άντρες είναι φρικτό κι απαίσιο? Διότι δεν έχεις αντίρρηση όταν τα κάνουν γυναίκες, υποθέτω. (Προσωπικά - και ελπίζω να μη θυμώσει η piggy - βρίσκω ανόητα όλα αυτά τα καμώματα, είτε άντρες τα κάνουν είτε γυναίκες). Θα ήθελα να σου θυμίσω ότι ιστορικά σε πολλές εποχές και περιοχές και άντρες και γυναίκες ασχολούνταν με τον καλλωπισμό τους (αυτοί δηλαδή που είχαν τα λεφτά και την ώρα, διότι ο πολύς λαός σιγά μην μπορούσε). Δες τους διάφορους Λουδοβίκους της Γαλλίας ας πούμε, με τις πούδρες και τις πομμάδες και τις μπουκλωτές περρούκες και τα σκαρπίνια που όμως είχαν απο καμιά δεκαριά ερωμένες και γέμιζαν τον τόπο μπάσταρδα.

Μαρτίνα: "Αφου ουτως η αλλως η "ανωμαλια" εντωπιζεται μονο στην σεξουαλικη προτημιση ...γιατι κατα τα αλλα και για ψωνια πανε και στο σουπερ , και στο σχολειο και εργαζονται και οτι κανουμε ολοι οι υπολοιποι , γιατι λοιπον θα πρεπει να την επιδεικνυουν τόσο?"

Πρώτον, δεν είναι προτίμηση. Δεν είναι θέμα επιλογής, έτσι είναι από τη φύση τους. Όπως π.χ. ένας αριστερόχειρας δεν "προτιμάει" να γράφει με το αριστερό, γιατί και να προτιμούσε να γράφει με το δεξί δεν θα μπορούσε να το κάνει παρά πηγαίνοντας ενάντια στη φύση του. [Όταν ήμουν μαθητής στο δημοτικό οι γονείς και οι δάσκαλοι πίεζαν τα παιδιά που είχαν την τάση να γράφουν με το αριστερό να μάθουν να γράφουν με το δεξί, διότι αυτό ήταν το "σωστό"].

Δεύτερον, τι ορίζεται ως "ανωμαλία"? Ποιος είναι πιο "ομαλός", ένας ομοφυλόφιλος που πηγαίνει με άντρες σύμφωνα με τη φύση του ή ένας που πάει με γυναίκες όχι από περιέργεια ή γιατί έτσι του ήρθε η όρεξη, αλλά γιατί έτσι απαιτεί η κοινωνία, οπότε πιέζει τον εαυτό του? Εμένα μου φαίνεται ότι ο "ανώμαλος" είναι ο δεύτερος.

Τρίτον, τι ακριβώς κάνουν για να την επιδεικνύουν αυτή την "ανωμαλία" με το οποίο έχεις αντίρρηση? Κρατάν χέρια? Φιλιούνται δημόσια? Μα και τα ετερόφυλα ερωτευμένα ζευγάρια δεν κάνουν το ίδιο?

Μα κάποιοι κρατάν "προκλητική στάση" θα μου πεις (όπως τέλος πάντων ορίζεται αυτό, γιατί κάτι που προκαλεί εσένα δεν προκαλεί κι εμένα αναγκαστικά). Πρώτον, είναι μια μικρή αναλογία επομένως δεν μπορούμε βασισμένοι σ' αυτό να γενικεύουμε για όλους. Το γιατί ένα μικρό ποσοστό συμπεριφέρεται έτσι δεν το ξέρω, διότι αν και έχω γνωστούς ομοφυλόφιλους κανείς τους δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερα προκλητικό ώστε να τον ρωτήσω. Όμως χωρίς τους λίγους "προκλητικούς" που φωνάζουν έτσι ώστε να μην μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν βλέπουμε δεν θα γινόταν καμία αλλαγή.

Έτσι προκλητικοί ήταν οι εργαζόμενοι που διαδήλωναν τον 19ο αιώνα και κατάφεραν για ένα διάστημα να έχουμε 8ωρο, άδειες και άλλα τέτοια, που τώρα πια όλο και περισσότερο γίνοινται πολυτέλεια.

Έτσι προκλητικές ήταν οι σουφραζέτες και τώρα εσύ μπορείς να ψηφίζεις, οι φεμινίστριες και τώρα εσύ έχεις σχεδόν ίσα δικαιώματα με τους άντρες. Τα ίδια σχεδόν κοροϊδευτικά πράγματα έγραφαν οι φυλλάδες της εποχής, όταν έδειχνα "υστερικές μαινάδες" να καίνε σουτιέν και τέτοια (αν όμως δεν καίγανε σουτιέν, οι ίδιες φυλλάδες θα αγνοούσαν τελείως τον αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα).

Προκλητικοί ήταν οι μαύροι στην Αμερική που απαιτούσαν ίδια δικαιώματα με τους λευκούς, αλλά χωρίς τους προκλητικούς του 1960 δεν θα ήταν τώρα μαύρος (έστω, ημίλευκος) υποψήφιος για πρόεδρος.

Προκλητικοί ήταν από παλιά κάποιοι οικολόγοι ακτιβιστές, αλλά χωρίς αυτούς κανείς δεν θα είχε ακούσει για φαινόμενο θερμοκηπίου εκτός από κάποιους επιστήμονες, μια που οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια να κουκουλώσουν το πρόβλημα (και εξακολουθούν να καταβάλλουν - μη σε ξεγελάνε τα δήθεν μέτρα που λένε ότι παίρνουν, είναι αναποτελεσματικά και ανεπαρκή).

Αν δεν υπήρχαν οι μικρές φωνασκούσες προκλητικές μειοψηφίες, πολλά από τα διακιώματα που έχουμε τώρα και τα θεωρούμε αυτονόητα (μέχρι να μας τα πάρουν) δεν θα υπήρχαν.

Πώς μπορούμε λοιπόν να κατηγορούμε ένα μικρό ποσοστό μιας ιστορικά καταπιεσμένης μειοψηφίας που διεκδικεί ίσα δικαιώματα επειδή καταφεύγει σε μεθόδους που μας φαίνονται ακραίες ή προκλητικές?

Αυτούς που δεν φαίνονται τους αγνοούμε
Αυτούς που φαίνονται τους κατηγορούμε "υπαρχουν ομως και καποιες που ειναι σαν νταλικες , που "γκαριζουν " οχι απλα φωναζουν "8ελω να ειμαι αντρας" (δεν ξέρω καμία λεσβία που να θέλει να είναι άντρας, όχι ότι δεν θα υπάρχουν, ούτε βλέπω γιατί η εμφάνισή τους έχει απαραίτητα σχέση με το πόσο άνετα αισθάνονται στο φύλο τους - και δεν υπάρχουν ετεροφυλόφιλες γυναίκες που να είναι σαν νταλίκες?).

Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι ένα συνεχές φάσμα, επομένως οι όποιες ταμπέλες είναι συχνά αυθαίρετες και δεν έχουν νόημα, αλλά αφού χρησιμοποιούνται ας τις έχουμε ξεκαθαρισμένες τουλάχιστον:

Ομοφυλόφιλος είναι αυτός που έλκεται σεξουαλικά κυρίως ή αποκλειστικά από άτομα του ίδιου φύλου (βλέπε και τη σχετική κλίμακα των Masters and Johnson, αν και οι ιδέες τους είναι αρκετά ξεπερασμένες πια)
Τραβεστί είναι αυτός που του αρέσει να ντύνεται με ρούχα του αντίθετου φύλου, χωρίς απαραίτητα να είναι και ομοφυλόφιλος, (και ας μην ξεχνάμε ότι το τι είναι "αντρικό" και "γυναικείο" ρούχο δεν είναι νόμος της φύσης αλλά αυθαίρετη κοινωνική σύμβαση που συνεχώς μεταβάλλεται).
Transexual είναι αυτός που έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου.
Παιδόφιλος είναι αυτός που έλκεται σεξουαλικά από παιδιά, του ίδιου ή αντίθετου φύλου (οι περισσότεροι παιδόφιλοι είναι ετεροφυλόφιλοι)

Υπάρχουν άτομα που είναι ταυτόχρονα ομοφυλόφιλοι και τραβεστί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι θέλουν να γίνουν γυναίκες ή να ντύνονται γυνακεία. Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι άντρες δεν έλκονται από μικρά αγοράκια όπως οι περισσότερο ετεροφυλόφιλοι δεν έκονται από μικρά κοριτσάκια. κλπ κλπ κλπ.

pastoula
07-06-08, 20:37
κι αφού υποκλιθώ πρώτα στον Egw:knie: :knie: :knie: :knie: :knie: :knie: :knie: :knie: ,

να συμπληρώσω πως, όπως είπε και ένας γνωστός μου, από πού κι ως που θα αποφασίσουν οι ετερόφιλοι για τις επιλογές των ομοφιλόφιλων!

είναι όπως όταν αποφάσιζαν οι λευκοί για τα δικαιώματα των μαύρων!

soraver
07-06-08, 21:27
etairo-fulo-filos
opws omo-fulo-filos
exw bare8ei na to akouw la8os

Λατρεία
07-06-08, 21:35
Ευτυχώς που επενέβης, λατρεία, γιατί θα με λέγατε στριμμένη μετά :P

soraver
07-06-08, 21:37
Ευτυχώς που επενέβης, λατρεία, γιατί θα μαι λέγατε στριμμένη μετά :P

ok....

maRtina
09-06-08, 11:05
Κανείς δεν κάνει λόγο για θρησκευτικό γάμο. Αυτό είναι στην αποκλειστική δικαιοδοσία της εκκλησίας, και οι παπάδες έχουν δικαίωμα να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν στο κοπάδι τους (δικός τους όρος) ό,τι θέλουν, και να απειλούν τους παραβάτες με φωτιές στην κόλαση και άλλα φαιδρά. Αλλά οι δεσποτάδες δεν αρκούνται σ' αυτό. Θέλουν να υπαγορέψουν στην πολιτεία τους νόμους που θα φτιάξει (ενώ ταυτόχρονα γκαρίζουν για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους εκεί που είναι θρησκευτική μειοψηφία).

Μαρτίνα, γράφεις "ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΡΕΗΤ ΖΕΥΓΑΡΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΕΣΩΡΟΥΧΑ Η ΓΥΜΝΟ Η ΚΑΤΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΠΟΥ ΘΑ "ΦΩΝΑΖΕ" ΕΙΤΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΤΕ ΣΕ ΘΡΥΣΚΕΥΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ..." Υποθέτω λοιπόν ότι έχεις άμεση γνώση (παραβρέθηκες η ίδια ή έστω έχεις αξιόπιστες πληροφορίες) από όοοολους τους γάμους που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο ας πούμε τα τελευταία 10 χρόνια. Αλλιώς πού ξέρεις ότι δεν συμβαίνουν? Επειδή δεν το αναφέρουν τα διάφορα σκανδαλοθηρικά έντυπα και κανάλια? Μα από πότε αυτά είναι έγκυρη πηγή ενημέρωσης? Αφού επιλέγουν αυτό που θα πουλήσει και θα εντυπωσιάσει, χώρια το ότι διαστρεβλώνουν τα πράγματα ή γράφουν από τη φαντασία τους ή βασισμένοι σε αναξιόπιστες πηγές. (Παλιότερα που η Ελλάδα ήταν πιο συντηρητική ακόμη διάβαζα συχνά για τέτοιους γάμους μεταξύ ετεροφυλόφιλων, διότι ήταν αρκετά εντυπωσιακό θέμα. Τώρα κανείς δεν ενδιαφέρεται γι' αυτό).

"ΙΑ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΔΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ"

Πόσες φορές δηλαδή? Και πού το είδες? Πήγες Ολλανδία ή βασίστηκες στο τι είδες στην τηλεόραση?

Αλλά είναι γεγονός ότι πολλές εκκλησίες (Χριστιανικές - προτεστάντικες συνήθως - αλλά και άλλες όπως η Unitarian Universalist Church στην Αμερική) ευλογούν γάμους ομοφυλόφιλων όπως κάνουν και ένα σωρό άλλα πράγματα που για την Ελληνική εκκλησία, προσκολλημένη ακόμη στο Μεσαίωνα, είναι αδιανόητα, όπως το να έχουν γυναίκες ιερείς και επισκόπους. Αλλά αυτό είναι θέμα της κάθε μιας εκκλησίας και δεν ενδιαφέρει την πολιτεία (από τη στιγμή που δεν παραβιάζονται οι νόμοι της). Η "ανωμαλία" είναι στην Ελλάδα όπου μια θρησκευτική πράξη (το "μυστήριο" του γάμου) έχει νομικές συνέπειες. Στις φυσιολογικές χώρες η πολιτεία δεσμεύεται μόνο από τον πολιτικό γάμο, και πολύ σωστά. Από κει και πέρα όποιοι θέλουν να παντρευτούν θρησκευτικά είναι θέμα μεταξύ αυτών και των θεών τους, και δεν (πρέπει να) ενδιαφέρει την πολιτεία.

Μαρτίνα: "τρελαινομαι ομως οταν ενας γκευ βγαζει τα φρυδια του , βαζει πουδρες , κανει μανιουκιουρ , φοραει διαφανη μασκαρα και λιπ γκλοσ , ε γ#$^σε μας ρε φιλε , αν δηλαδη εγω σε κοιταξω στραβα θα ειναι γιατι ειμαι ρατσιστρια?"

Ναι. Υπάρχει κανένας νόμος της φύσης που να λέει ότι μόνο γυναίκες πρέπει να τα κάνουν αυτά, και αν τα κάνουν άντρες είναι φρικτό κι απαίσιο? Διότι δεν έχεις αντίρρηση όταν τα κάνουν γυναίκες, υποθέτω. (Προσωπικά - και ελπίζω να μη θυμώσει η piggy - βρίσκω ανόητα όλα αυτά τα καμώματα, είτε άντρες τα κάνουν είτε γυναίκες). Θα ήθελα να σου θυμίσω ότι ιστορικά σε πολλές εποχές και περιοχές και άντρες και γυναίκες ασχολούνταν με τον καλλωπισμό τους (αυτοί δηλαδή που είχαν τα λεφτά και την ώρα, διότι ο πολύς λαός σιγά μην μπορούσε). Δες τους διάφορους Λουδοβίκους της Γαλλίας ας πούμε, με τις πούδρες και τις πομμάδες και τις μπουκλωτές περρούκες και τα σκαρπίνια που όμως είχαν απο καμιά δεκαριά ερωμένες και γέμιζαν τον τόπο μπάσταρδα.

Μαρτίνα: "Αφου ουτως η αλλως η "ανωμαλια" εντωπιζεται μονο στην σεξουαλικη προτημιση ...γιατι κατα τα αλλα και για ψωνια πανε και στο σουπερ , και στο σχολειο και εργαζονται και οτι κανουμε ολοι οι υπολοιποι , γιατι λοιπον θα πρεπει να την επιδεικνυουν τόσο?"

Πρώτον, δεν είναι προτίμηση. Δεν είναι θέμα επιλογής, έτσι είναι από τη φύση τους. Όπως π.χ. ένας αριστερόχειρας δεν "προτιμάει" να γράφει με το αριστερό, γιατί και να προτιμούσε να γράφει με το δεξί δεν θα μπορούσε να το κάνει παρά πηγαίνοντας ενάντια στη φύση του. [Όταν ήμουν μαθητής στο δημοτικό οι γονείς και οι δάσκαλοι πίεζαν τα παιδιά που είχαν την τάση να γράφουν με το αριστερό να μάθουν να γράφουν με το δεξί, διότι αυτό ήταν το "σωστό"].

Δεύτερον, τι ορίζεται ως "ανωμαλία"? Ποιος είναι πιο "ομαλός", ένας ομοφυλόφιλος που πηγαίνει με άντρες σύμφωνα με τη φύση του ή ένας που πάει με γυναίκες όχι από περιέργεια ή γιατί έτσι του ήρθε η όρεξη, αλλά γιατί έτσι απαιτεί η κοινωνία, οπότε πιέζει τον εαυτό του? Εμένα μου φαίνεται ότι ο "ανώμαλος" είναι ο δεύτερος.

Τρίτον, τι ακριβώς κάνουν για να την επιδεικνύουν αυτή την "ανωμαλία" με το οποίο έχεις αντίρρηση? Κρατάν χέρια? Φιλιούνται δημόσια? Μα και τα ετερόφυλα ερωτευμένα ζευγάρια δεν κάνουν το ίδιο?

Μα κάποιοι κρατάν "προκλητική στάση" θα μου πεις (όπως τέλος πάντων ορίζεται αυτό, γιατί κάτι που προκαλεί εσένα δεν προκαλεί κι εμένα αναγκαστικά). Πρώτον, είναι μια μικρή αναλογία επομένως δεν μπορούμε βασισμένοι σ' αυτό να γενικεύουμε για όλους. Το γιατί ένα μικρό ποσοστό συμπεριφέρεται έτσι δεν το ξέρω, διότι αν και έχω γνωστούς ομοφυλόφιλους κανείς τους δεν κάνει κάτι το ιδιαίτερα προκλητικό ώστε να τον ρωτήσω. Όμως χωρίς τους λίγους "προκλητικούς" που φωνάζουν έτσι ώστε να μην μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν βλέπουμε δεν θα γινόταν καμία αλλαγή.

Έτσι προκλητικοί ήταν οι εργαζόμενοι που διαδήλωναν τον 19ο αιώνα και κατάφεραν για ένα διάστημα να έχουμε 8ωρο, άδειες και άλλα τέτοια, που τώρα πια όλο και περισσότερο γίνοινται πολυτέλεια.

Έτσι προκλητικές ήταν οι σουφραζέτες και τώρα εσύ μπορείς να ψηφίζεις, οι φεμινίστριες και τώρα εσύ έχεις σχεδόν ίσα δικαιώματα με τους άντρες. Τα ίδια σχεδόν κοροϊδευτικά πράγματα έγραφαν οι φυλλάδες της εποχής, όταν έδειχνα "υστερικές μαινάδες" να καίνε σουτιέν και τέτοια (αν όμως δεν καίγανε σουτιέν, οι ίδιες φυλλάδες θα αγνοούσαν τελείως τον αγώνα των γυναικών για ίσα δικαιώματα).

Προκλητικοί ήταν οι μαύροι στην Αμερική που απαιτούσαν ίδια δικαιώματα με τους λευκούς, αλλά χωρίς τους προκλητικούς του 1960 δεν θα ήταν τώρα μαύρος (έστω, ημίλευκος) υποψήφιος για πρόεδρος.

Προκλητικοί ήταν από παλιά κάποιοι οικολόγοι ακτιβιστές, αλλά χωρίς αυτούς κανείς δεν θα είχε ακούσει για φαινόμενο θερμοκηπίου εκτός από κάποιους επιστήμονες, μια που οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια να κουκουλώσουν το πρόβλημα (και εξακολουθούν να καταβάλλουν - μη σε ξεγελάνε τα δήθεν μέτρα που λένε ότι παίρνουν, είναι αναποτελεσματικά και ανεπαρκή).

Αν δεν υπήρχαν οι μικρές φωνασκούσες προκλητικές μειοψηφίες, πολλά από τα διακιώματα που έχουμε τώρα και τα θεωρούμε αυτονόητα (μέχρι να μας τα πάρουν) δεν θα υπήρχαν.

Πώς μπορούμε λοιπόν να κατηγορούμε ένα μικρό ποσοστό μιας ιστορικά καταπιεσμένης μειοψηφίας που διεκδικεί ίσα δικαιώματα επειδή καταφεύγει σε μεθόδους που μας φαίνονται ακραίες ή προκλητικές?

Αυτούς που δεν φαίνονται τους αγνοούμε
Αυτούς που φαίνονται τους κατηγορούμε "υπαρχουν ομως και καποιες που ειναι σαν νταλικες , που "γκαριζουν " οχι απλα φωναζουν "8ελω να ειμαι αντρας" (δεν ξέρω καμία λεσβία που να θέλει να είναι άντρας, όχι ότι δεν θα υπάρχουν, ούτε βλέπω γιατί η εμφάνισή τους έχει απαραίτητα σχέση με το πόσο άνετα αισθάνονται στο φύλο τους - και δεν υπάρχουν ετεροφυλόφιλες γυναίκες που να είναι σαν νταλίκες?).

Η ανθρώπινη συμπεριφορά είναι ένα συνεχές φάσμα, επομένως οι όποιες ταμπέλες είναι συχνά αυθαίρετες και δεν έχουν νόημα, αλλά αφού χρησιμοποιούνται ας τις έχουμε ξεκαθαρισμένες τουλάχιστον:

Ομοφυλόφιλος είναι αυτός που έλκεται σεξουαλικά κυρίως ή αποκλειστικά από άτομα του ίδιου φύλου (βλέπε και τη σχετική κλίμακα των Masters and Johnson, αν και οι ιδέες τους είναι αρκετά ξεπερασμένες πια)
Τραβεστί είναι αυτός που του αρέσει να ντύνεται με ρούχα του αντίθετου φύλου, χωρίς απαραίτητα να είναι και ομοφυλόφιλος, (και ας μην ξεχνάμε ότι το τι είναι "αντρικό" και "γυναικείο" ρούχο δεν είναι νόμος της φύσης αλλά αυθαίρετη κοινωνική σύμβαση που συνεχώς μεταβάλλεται).
Transexual είναι αυτός που έχει κάνει εγχείρηση αλλαγής φύλου.
Παιδόφιλος είναι αυτός που έλκεται σεξουαλικά από παιδιά, του ίδιου ή αντίθετου φύλου (οι περισσότεροι παιδόφιλοι είναι ετεροφυλόφιλοι)

Υπάρχουν άτομα που είναι ταυτόχρονα ομοφυλόφιλοι και τραβεστί αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι ομοφυλόφιλοι θέλουν να γίνουν γυναίκες ή να ντύνονται γυνακεία. Οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι άντρες δεν έλκονται από μικρά αγοράκια όπως οι περισσότερο ετεροφυλόφιλοι δεν έκονται από μικρά κοριτσάκια. κλπ κλπ κλπ.

Εγω μας , εισαι απο τα ατομα που θα μπορουσα να ακουω και να συζηταω ωωωωρες μαζι γιατι μαρεσει πολυ και ο τροπος που εκφραζεσαι αλλα και το λεξιλογιο που χρησιμοποιεις εστω και αν σε αρκετα σημεια διαφωνουμε .

εγω:και οι παπάδες έχουν δικαίωμα να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν στο κοπάδι τους (δικός τους όρος) Σε καμια περιπτωση δε με θεωρω ΚΟΠΑΔΙ κανενος

εγω:Υποθέτω λοιπόν ότι έχεις άμεση γνώση (παραβρέθηκες η ίδια ή έστω έχεις αξιόπιστες πληροφορίες) από όοοολους τους γάμους που έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο ας πούμε τα τελευταία 10 χρόνια. Αλλιώς πού ξέρεις ότι δεν συμβαίνουν? Δεν ειπα κατι τετοιο και ΟΥΤΕ ΕΙΡΩΝΕΥΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ Οτι ενημερωση εχω σχετικα με το θεμα ειναι απο την τηλεοραση και οπως θα εκρινα μια η εναν που θα εμφανιζοταν γυμνος ή ξεκολο στην εκκλησια ετσι κρινω και 2 ομοφυλοφιλους που παριστανται με τη συγκεκριμενη ενδυμασια στην εκκλησια (και οχι μπροστα στον Παπα)

εγω:Πόσες φορές δηλαδή? Και πού το είδες? Πήγες Ολλανδία ή βασίστηκες στο τι είδες στην τηλεόραση?

Αλλά είναι γεγονός ότι πολλές εκκλησίες (Χριστιανικές - προτεστάντικες συνήθως - αλλά και άλλες όπως η Unitarian Universalist Church στην Αμερική) ευλογούν γάμους ομοφυλόφιλων
εδω μου απαντας μονος σου οκ.

εγω:Μαρτίνα: "τρελαινομαι ομως οταν ενας γκευ βγαζει τα φρυδια του , βαζει πουδρες , κανει μανιουκιουρ , φοραει διαφανη μασκαρα και λιπ γκλοσ , ε γ#$^σε μας ρε φιλε , αν δηλαδη εγω σε κοιταξω στραβα θα ειναι γιατι ειμαι ρατσιστρια?"

Ναι. Υπάρχει κανένας νόμος της φύσης που να λέει ότι μόνο γυναίκες πρέπει να τα κάνουν αυτά, και αν τα κάνουν άντρες είναι φρικτό κι απαίσιο? Διότι δεν έχεις αντίρρηση όταν τα κάνουν γυναίκες, υποθέτω.

Τελειως υποκειμενικα απανταω , πως για μενα ο αντρας εχει εντελως διαφορετικο ρολο και συμπεριφορα απο το ρολο της γυναικας . Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ , οταν οι γυναικες μιλανε για εσωρουχα , καλυντικα , εγγυμοσυνες ή περιοδο λενε "αυτα ειναι γυναικειες κουβεντες " και οταν οι αντρες μιλανε για υποσχεσεις ή για τον λόγο τους λενε "παντελονατες κουβεντες" , τουλαχιστον καποτε ισχυε αυτο και προσωπικα ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ , και δεν με ενδιαφερει η οποιαδηποτε προοδος ή εξελιξη πανω στο συγκεκριμενο θεμα .Αντρας βαμμενος σε καρναβαλι με παραπεμπει.

εγω:Πρώτον, δεν είναι προτίμηση. Δεν είναι θέμα επιλογής, έτσι είναι από τη φύση τους.
Ναι το οτι εγω προτειμω τους ανδρες απο οτι τις γυναικες σαφεστατα μου το προσδιοριζει η φυση αυτο ...ας μη παιζουμε με τις λεξεις .

και για ολα τα υπολοιπα εγω μας , φυσικα και αναγνωριζω πως απο πολυ παλια εξαιτιας μικρων ομαδων ανθρωπων που ξεσηκώνονταν και πηγαιναν κοντρα στο κατεστημενο και στο "αποδεχτο" μπορουμε σημερα να απολαμβανουμε πολλα απο τα δικαιωματα μας , απο την Ελευθερια μας σε καθε επιπεδο, μεχρι τα εργατικα μας διακιωματα

θα ηθελα ομως να δω πιο μακρυα και να μου πει καποιος τα ευεργετηματα της μελλοντικης κοινωνιας , αν σημερα ολοι οι ανθρωποι αποδεχόταν πληρως την "ανωμαλια" οχι μονο του καθε ομοφυλοφιλου , που θελει να φοραει το νυφικο , αλλα και τις καθε ξεκολης που πιστευει πως ειναι ελευθερη να ντυνεται όπως θελει , του καθε τραβελου γιατι και εκεινος πιστευει πως ειναι ελευθερος να ντυνεται και να βαφεται οπως θελει , του καθε παιδοφυλου γιατι και εκεινος πιστευει πως ειναι αδικα κατακραγμενος μιας και αυτουνου η ανωμαλια ειναι προικα της φυσης ....

pastoula
09-06-08, 11:40
ματινακι, δεν συμφωνω, αλλα θα εχουμε τοσες μερες μπροστα μας στην Χαλκιδικη να τα συζηταμε, οκ?

soraver
09-06-08, 11:43
siga mhn er8ei re

pastoula
09-06-08, 11:47
γιατι οχι?

maRtina
09-06-08, 11:49
ΤΣ ΤΣ ΤΣ , θα δουλευω μαρη

η Χαλκιδικη ομως ειναι κοντα με τη Λεπτοκαρυα , θα ρθειτε εσεις! ε? θα ρθειτε ε?

soraver
09-06-08, 11:50
eides pou sou pa?

Xouanita
09-06-08, 11:51
ΟΛΑ τα ξερει ο φουστης!!!

maRtina
09-06-08, 11:52
αχχχ θα τ(σ)ραη -(το "σ" παχυ) το υποσχομαι πως 8α τ(σ)ραη

Egw
09-06-08, 21:03
(1) Σε καμια περιπτωση δε με θεωρω ΚΟΠΑΔΙ κανενος
(2) Οτι ενημερωση εχω σχετικα με το θεμα ειναι απο την τηλεοραση και οπως θα εκρινα μια η εναν που θα εμφανιζοταν γυμνος ή ξεκολο στην εκκλησια...

(3) εδω μου απαντας μονος σου οκ.

(4) Τελειως υποκειμενικα απανταω , πως για μενα ο αντρας εχει εντελως διαφορετικο ρολο και συμπεριφορα απο το ρολο της γυναικας . ...Αντρας βαμμενος σε καρναβαλι με παραπεμπει.

(5) Ναι το οτι εγω προτειμω τους ανδρες απο οτι τις γυναικες σαφεστατα μου το προσδιοριζει η φυση αυτο ...ας μη παιζουμε με τις λεξεις .

(6) θα ηθελα ομως να δω πιο μακρυα και να μου πει καποιος τα ευεργετηματα της μελλοντικης κοινωνιας ,

(7) του καθε παιδοφυλου γιατι και εκεινος πιστευει πως ειναι αδικα κατακραγμενος μιας και αυτουνου η ανωμαλια ειναι προικα της φυσης ....

(1) Χαίρομαι γι' αυτό, αλλά τον όρο "ποίμνιο" για το σύνολο των πιστών δεν τον διάλεξα εγώ. Οι παπαδοδεσποτάδες τον χρησιμοποιούν (επιφυλάσσοντας για τον εαυτό τους, φυσικά, το ρόλο του "ποιμένα").

(2) Ξαναδιάβασε όμως τι έγραψες στο πρώτο σου μήνυμα. Επειδή δεν έχεις δει στην τηλεόραση ετερόφυλα ζευγάρια να κάνουν "παλαβούς" γάμους συμπέρανες ότι δεν υπάρχουν. Αυτό που έγραψα δεν ήταν για να σε ειρωνευτώ αλλά για να σου δείξω πόσο αντίθετο στη λογική ήταν το συμπέρασμά σου, οπότε έπρεπε να το γράψω με τρόπο που θα το έκανε φανερό. Δεν ξέρω πόσο καλά Αγγλικά μιλάς, αλλά στη wikipedia υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα άρθρα που πραγματεύονται και αναλύουν τα διάφορα λογικά σφάλματα που κάνουμε. Δυστυχώς, αν και όλοι μας διαθέτουμε κριτική σκέψη, δεν τη χρησιμοποιούμε, πράγμα που ξέρουν καλά οι διαφημιστές, οι δικηγόροι και οι πολιτικοί. Όλοι αυτοί λένε πράγματα που δεν στέκουν λογικά αλλά ξέρουν ότι κανείς δεν θα καθήσει να τα αναλύσει. Έτσι ο κόσμος παρασύρεται και κάνει αυτό που θέλουν οι διαφημιστές κλπ. Δες π.χ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Logical_fallacies
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το λογικό σου σφάλμα μπορεί να συνοψιστεί στο "Δεν το ξέρω, άρα δεν ισχύει". Διατυπωμένο έτσι βέβαια είναι φανερό ότι δεν είναι λογικό. Τότε μόνο θα ήταν σωστό αν (1) Γνώριζες τις συνθήκες όλων των γάμων που είχαν γίνει στον κόσμο ή (2) Είχες κάνει έρευνα, σε τυχαία και αντιπροσωπευτικά δείγματα γάμων ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, μεγέθους αρκετού για να σου επιτρέψει να βγάλεις συμπεράσματα που να έχουν στατιστική σημασία, και να είχες συμπεράνει από κει ότι μεγαλύτερο ποσοστό ομόφυλων συνάπτει εκκεντρικούς γάμους. Όσοι έχουν ασχοληθεί με στατιστική ξέρουν πόσο δύσκολο είναι το (2).

Τα 10 χρόνια που δουλεύω σ' αυτή τη δουλειά έχω επιβλέψει πολλούς φοιτητές που κάνουν μεταπτυχιακή έρευνα στο εργαστήριό μας, και εκείνο που προσπαθώ να τους μάθω περισσότερο απ' όλα είναι να έχουν κριτική σκέψη και να τη χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους. Δυστυχώς όταν φτάνουν σε μας είναι ήδη αργά, η κριτική σκέψη μαθαίνεται νωρίτερα και τα σχολεία την αποθαρρύνουν γιατί πολίτες που την διαθέτουν και τη χρησιμοποιούν είναι ό,τι χειρότερο για κυβερνήσεις και άρχοντες κάθε είδους.

(3) Το λογικό σφάλμα εδώ ήταν διπλό. Από το "ΕΓΩ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΕΙΔΑ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΛΑΝΔΙΑ" συμπέρανες ότι επειδή έμαθες (και μάλιστα όχι από πρώτο χέρι αλλά από την τηλεόραση) ότι κάποιοι ομοφυλόφιλοι στην Ολλανδία παντρέυτηκαν στην εκκλησία συμπέρανες ότι 1) Οι ομοφυλόφιλοι στην Ολλανδία παντρεύονται στις εκκλησίες (γενίκευση) και 2) Οι έλληνες ομοφυλόφιλοι διεκδικούν (απο την πολιτεία!) το δικαίωμα σε θρησκευτικό γάμο. Όχι μόνο το 1) δεν είναι λογικά σωστό, αλλά και το 2) δεν επάγεται από το 1)

Επομένως αυτό που έγραψα στη συνέχεια, δηλαδή ότι πράγματι υπάρχουν σε κάποιες χώρες θρησκευτικές ομάδες που ευλογούν γάμους ομοφυλόφιλων δεν είναι "εδώ μου απαντάς μόνος σου". Το έγραψα για να δείξω ότι δεν είναι όλες οι εκκλησίες το ίδιο στενόμυαλες με την Ελληνορθόδοξη.

Για το (4) δεν έχω να προσθέσω κάτι σε ό,τι έγραψα πριν. Παραδέχεσαι όμως ότι όσα γράφεις είναι απλώς η δική σου υποκειμενική γνώμη. Έχεις βεβαίως κάθε δικαίωμα σ' αυτή και κανείς δεν μπορεί να απαιτήσει να την αλλάξεις. Όμως και συ δεν μπορεί να απαιτείς ότι κάτι που είναι η προσωπική σου γνώμη να διαμορφώνει ή να επηρεάζει τη ζωή άλλων, όπως συμβαίνει με όσους θέλουν να απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ ομοφύλων. Δεν σου ζητούν εκείνοι να ζήσεις όπως θέλουν, γιατί λοιπόν θέλεις να τους επιβάλεις να ζουν όπως θέλεις εσύ?

Και για να μη νομίζετε ότι παριστάνω τον Άγιο Εγώ, πρώτος παραδέχομαι ότι είμαι προϊόν μιας συγκεκριμένης κοινωνίας (συντηρητικότερης από αυτή στην οποία μεγάλωσατε οι περισσότεροι, μια που είμαι αρκετά χρόνια μεγαλύτερος κι από πολύ συντηρητική οικογένεια) και επομένως μοιράζομαι κι εγώ τις προκαταλήψεις της. ΑΛΛΑ γνωρίζω και παραδέχομαι ότι είναι προκαταλήψεις και όχι θεόδοτοι και αιώνιοι νόμοι. Όταν έφυγα από την Ελλάδα και ήρθα στην Αμερική για σπουδές είδα ότι πολλά που τα θεωρούσα προφανή και αυτονόητα δεν ήταν καθόλου προφανή και αυτονόητα σε συμφοιτητές μου από διαφορετικές κοινωνίες. Δεν ήταν ούτε πιο ανόητοι ούτε πιο αμόρφωτοι ούτε πιο ανήθικοι από μένα. Είχαν απλώς διαφορετικές προκαταλήψεις (μια κινέζα που τηγάνιζε μπανάνες στην κοινόχρηστη κουζίνα μας αντέδρασε όλο αηδία όταν με είδε να τηγανίζω ομελέτα με πατάτες). Δεν άλλαξα απόψεις, απλώς κατάλαβα ότι οι απόψεις μου πρέπει να καθορίζουν το δικό μου τρόπο ζωής μόνο, και δεν έχω το δικαίωμα να τις επιβάλλω σε άλλους ή να τους θεωρώ κατώτερους ή παραπλανημένους ενώ είναι απλώς διαφορετικοί. Αυτά όλα είναι, φαντάζομαι, κοινός τόπος για κάποιον που έχει σπουδάσει κοινωνιολογία, αλλά για έναν μηχανικό όπως εγώ ήταν σοκ.

(5) Η αποφυγή του όρου "προτίμηση" ή "επιλογή" και η χρήση του "προσανατολισμός" δεν είναι παιχνίδι με τις λέξεις. Στο "προτίμηση" βασίζονται οι θρησκευτικοφανατίκλες εδώ που λένε ότι ότι οι ομοφυλόφιλοι ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ να ζουν έτσι και άρα μπορούν να αλλάξουν αν θέλουν.

(6) Τα ίδια ευεργετήματα που περίμενε να έχει η κοινωνία όταν έπαψε να θεωρεί παράνομους τους γάμους μεταξύ ατόμων διαφορετικής φυλής, πράγμα που απαγορευόταν σε πολλά μέρη της Αμερικής μέχρι και τη δεκαετία του 60. Και αφού το να καταργηθεί μια διάκριση εναντίον μιας μειονότητας θα επωφελήσει τα μέλη της μειονότητας χωρίς να προκαλέσει κάποια ζημιά στα μέλη της πλειονότητας, η κοινωνία στο σύνολό της θα βγει ωφελημένη. Όμως έτσι κι αλλιώς από πότε τα ανθρώπινα δικαιώματα κρίνονται από το τι ευεργετήματα θα φέρουν, αν θα φέρουν, σε μια κοινωνία? Η δικαιοσύνη και η ισότητα για όλους δεν είναι μέσον, είναι σκοπός.

(7) Το θέμα της παιδοφιλίας είναι τελείως διαφορετικό διότι εκεί το ένα από τα δύο μέρη δεν θεωρείται από την κοινωνία μας ώριμο για να δώσει τη συγκατάθεσή του (και όταν πρόκειται για μικρά παιδιά δεν είναι και σωματικά έτοιμα για σεξ, οπότε εκτός από ψυχολογικά μπορεί να υπάρξουν και σωματικά τραύματα στο παιδί). Αλλά ένας που αισθάνεται σεξουαλική έλξη για παιδιά δεν είναι υπεύθυνος γι' αυτό, επομένως δεν μπορεί να κατηγορηθεί. Εκεί που έχει ευθύνη είναι στο αν περάσει με οποιοδήποτε τρόπο από την απλή έλξη (που να την κρατάει για τον εαυτό του) στην πράξη, διότι τότε παύει να είναι μόνο δικό του θέμα.

Xouanita
09-06-08, 22:32
Σχετικό νέο και γι αυτό ειπα να το βάλω εδω...

Στο Πρωτοδικείο Αθηνών η χρήση των όρων «λεσβία» και «λεσβιακή»

Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ) κατέθεσαν τρεις κάτοικοι της Λέσβου, διεκδικώντας την... αποκλειστικότητα στο όνομα του νησιού για τον προσδιορισμό των καταγόμενων από τη Λέσβο.

Όπως υποστηρίζουν οι τρεις Λέσβιοι, η χρήση της λέξης με στόχο τον σεξουαλικό προσανατολισμό ορισμένων γυναικών «προσβάλλει παρανόμως την ιστορική και γεωγραφική ταυτότητα και προσωπικότητά τους».

Μάλιστα στο περιοδικό ενός εκ των τριών προσφευγόντων, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αποφασίσαμε να αντιδράσουμε ως Λέσβιοι σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο θεωρούμε ότι υποκρύπτει μία απρόκλητη επιθετικότητα ή ρατσισμό κάποιων ιδιόρρυθμων ατόμων εναντίον όσων δεν χαρακτηρίζονται από αντίστοιχες ιδιορρυθμίες.»

Aπό την πλευρά τους, μέλη της ΟΛΚΕ μιλούν για γελοιότητες. «Πρόκειται για έναν όρο που δεν χρησιμοποιήσαμε εμείς για πρώτη φορά. Αντίθετα τον υιοθετήσαμε από τα ξένα ευρωπαϊκά και αμερικανικά κινήματα, από τη Βρετανία μέχρι τη Ρωσία» δήλωσε η εκπρόσωπος της Κοινότητας Ευαγγελία Βλάμη.

Η υπόθεση εκδικάζεται την Τρίτη 10 Ιουνίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών. «Και αν η απόφαση μας δικαιώσει, θα προσφύγουμε και στα διεθνή δικαστήρια για να απαγορευθεί η χρήση της λέξης και από τις ξένες οργανώσεις» πρόσθεσε ο κ. Λάμπρου.

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ εκφράζει τη συμπαράστασή του στην ΟΛΚΕ εν όψει της δίκης.

(πηγή: in.gr)

pastoula
09-06-08, 23:13
γελοιοτητες!

Egw
10-06-08, 01:25
Αυτό που βρίσκω πιο διασκεδαστικό είναι η αναφορά στον ρατσισμό (αυτό για την επιθετικότητα μου είναι τελείως ακατανόητο). Δεν είναι ρατσιστές αυτοί που αναφέρονται σε μία ομάδα ανθρώπων με τόσο απαξιωτικό τρόπο ("προσβάλλει", "ιδιορρυθμία") και είναι οι λεσβίες? :lol:

(Η γιαγιά μου ήταν από το Πλωμάρι οπότε πολύ διασκεδάζω εδώ όταν λέω ότι "my grandmother was Lesbian" :D )

pastoula
10-06-08, 09:37
:lool: :lool: :lool: :lool: :lool:

φανταζομαι την εκπληξη στα προσωπά τους και λυνομαι στο γελιο!

maRtina
10-06-08, 10:01
Μονο το 4 θα σχολιασω Εγω μας .και απλα θα πω πως απο την αρχη ειπα πως ειναι η προσωπικη μου αποψη , και ουτε ζηταω να συμεριστει κανεις τις αποψεις μου και ουτε να επιβαλλω κατι σε αυτα τα ζευγαρια θελω .και ισα ισα ειχα πει πως εξαιτιας μιας μικρης ή μεγαλης ή τελος παντων δεν ξερω το μεγεθος αυτης της μεριδας ,γιατι ουτως η αλλως το ποσοστο των ομοφιλοφυλων ειναι πολυ μεγαλο πλεον ,και μπορει να μου πεις παλι αν εχω κανει καμια στατιστικη ερευνα σε τυχαια και αντιπροσωπευτικα δειγματα και θα με ταπωσεις παλι (παλι αλλα ξεκινησα να πω και αλλα λεω ) ελεγα λοιπον πως αναφερθηκα συγκεκριμενα σε μια μεριδα απο αυτους που προκαλουν και αμαυρωνουν και ολους τους υπολοιπους.Και επισης ειπα πως για τον πολιτικο γαμο μεταξυ τους δεν εχω κανενα κολλημα , Κολλημα τρωω με τον Θρησκευτικο .Αλλα εγω το τρωω το κολλημα, γιατι εγω ετσι πιστευω , δεν λεω οτι και ολοι οι υπολοιποι πρεπει να πιστευουν το ιδιο.Γνωμη εξεφρασα εντελως προσωπικη.
ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΕΣΥ -ΕΓΩ (ΕΣΥ ΕΓΩ ΧΑΧΑΧΧΑΧΑ)

Freeman
10-06-08, 10:32
Σήμερα διάβασα οτι στο Μόναχο επιτρέπεται ο πολιτικός γάμος των ομο απο το 2001.
Χαίρομαι γιατί αργά η γρήγορα οι κοινωνίες αρχίζουν να το αποδέχονται σιγα σιγά, ακόμα και χώρες με "κλειστά" μυαλά όπως η Ελλαδίτσα μας (απο τις τελευταίες και καταιδρωμένες :D ).

soraver
10-06-08, 12:03
mhn ta mperdeueis.
emeis pisteuoume pws einai dikaioma tous. O pateras mou pisteuei pws einai arrwstia kai pws prepei na tous pane tso giatro. Yparxoun alloi pou pisteuoun pws prepei na tous kapsoume zwntantous. opote...

Xouanita
10-06-08, 12:05
Μια μέση λύση: να τους βαλουμε να κάθονται μπροστα στο τζακι :P (τι λεω παλι...)

Εγω πάντως διαφωνώ μονο ως προς το θρησκευτικό γαμο. Πολιτικό ας κάνουν.

soraver
10-06-08, 12:11
e koita to na eisai gay kai na phgaineis sthn ekklhsia einai eirwniko.
oi grafes lene pws 8a kaeis sthn kolash outws h allws.

Freeman
10-06-08, 13:04
Η παλαιά και καινή διαθηκη αναφέρει για ομοφυλόφιλους ή είναι κάποιο "μοντέρνο" κόλλημα της εκκλησίας;

Xouanita
10-06-08, 14:47
Βασικά στα Σοδομα και στα Γομορα παιζει να γινονταν τετοια (και γενικώς σχήματα με πολλές γωνιες ;) ) και γι αυτό τα ειχε καταστρέψει ο θεος... αρα μάλλον ειναι απο παλια.

pastoula
10-06-08, 15:03
den ta katestepse mono gia tis partouxes! sobareuteite!

Xouanita
10-06-08, 15:13
Δεν γνωριζω... αλλά για "ηθικούς" λογους παντως. Αν μου πεις θα μαθω :)

(ειπα "παιζει να γινοταν τετοια", βεβαιότητα δεν εχω)

Egw
10-06-08, 20:09
Οι θρησκευτοφανατίκλες βασίζονται κυρίως σε ένα εδάφιο του Λευιτικού που λέει αν θυμάμαι καλά ότι αν ένας άντρας πλαγιάσει με έναν άλλο άντρα σαν με γυναικα είναι φρικτό και πρέπει να θανατώνονται και οι δύο.

Λευϊτικό 20:13
13 καὶ ὃς ἂν κοιμηθῇ μετά ἄρσενος κοίτην γυναικός, βδέλυγμα ἐποίησαν ἀμφότεροι· θανάτῳ θανατούσθωσαν, ἔνοχοί εἰσιν.

Στο ίδιο κεφάλαιο γράφει:
27 Καὶ ἀνὴρ ἢ γυνή, ὃς ἂν γένηται αὐτῶν ἐγγαστρίμυθος ἢ ἐπαοιδός, θανάτῳ θανατούσθωσαν ἀμφότεροι· λίθοις λιθοβολήσετε αὐτούς, ἔνοχοί εἰσι.

Οπότε αν η εκκλησία θέλει να ακολουθήσει τις εντολές του Θεού σύμφωνα με τη Βίβλο πρέπει να ζητάει τη θανατική ποινή για ομοφυλόφυλους άντρες (για λεσβίες δεν λέει τίποτε η Βίβλος) αλλά και για εγγαστρίμυθους. Τι, εκπτώσεις θα κάνουμε? Δεν μπορούν να λένε "Η ομοφυλοφιλία είναι κακό γιατί το λέει ο Θεός" αλλά μετά να λένε "Αλλά η θανατική ποινή είναι υπερβολική". Θα διορθώσουμε εμείς το λόγο του Πάνσοφου Θεού?

Το Λευϊτικό επίσης έχει ένα σωρό περιορισμούς στο φαγητό (τα γνωστά "κόσερ" των Εβραίων), και απαγορεύει ένα σωρό άλλα πράματα, από το να ξυρίζονται οι άντρες μέχρι το να φοράνε ρούχα από διαφορετικό υλικό. Όλα αυτά βέβαια τα παραβιάζουμε όλοι, και οι παπάδες. Δηλαδή από όλα αυτά που απαγορεύει ο Θεός διαλέγουμε μερικά και αγνοούμε όσα δεν μας βολεύουν.

-Η ομοφυλοφιλία είναι κακό πράμα γιατί την απαγορεύει ο Θεός.
-Ο Θεός απαγορεύει κι άλλα πράματα που δεν θεωρούμε κακά
-Ναι αλλά αυτά είναι διαφορετικά, δεν είναι κακά όπως η ομοφυλοφυλία.
-Γιατί η ομοφυλοφυλία είναι διαφορετική από τα άλλα και είναι κακή?
-Γιατί την απαγορεύει ο Θεός.

Βλέπετε τον κυκλικό συλλογισμό?

Freeman
10-06-08, 21:23
Το "Λευϊτικό" τί πράμα είναι; Είναι κάτι της καινής ή παλαιάς διαθήκης; Είναι κάτι το αιρετικό; Τί είναι; Πρώτη φορά το ακούω :S

Egw
10-06-08, 22:55
Το τρίτο βιβλίο της Πεντατεύχου (Γένεσις - Έξοδος - Λευϊτικό - Δευτερονόμιο - Αριθμοί). Δεν προσέχαμε στα Θρησκευτικά, ε? Α, ναι, και η Πεντάτευχος είναι τα 5 πρώτα βιβλία της Παλιάς Διαθήκης. Δήθεν την έγραψε ο Μωυσής (φυσικά είναι κατά πολύ μεταγενέστερη από την εποχή που υποτίθεται ότι έζησε)

pastoula
10-06-08, 23:01
βαριεμαι να κανω μεταφραση:

In the Book of Genesis, Levi is described as having fathered three sons - Gershon, Kohath, and Merari. A similar genealogy is given in the Book of Exodus, where it is added that among Kohath's sons was one - Amram - who married a woman named Jochebed, who was closely related to his father, and between them were the biological parents of Moses, Aaron, and Miriam; though some Greek and Latin manuscripts of the Torah state that Jochebed was Amram's father's cousin, the masoretic text states that she was his father's sister, and the Septuagint mentions that she was one of his father's sisters. The masoretic text's version of Levi's genealogy thus implies (but doesn't state) that Levi also had a daughter (Jochebed), and the Septuagint implies further daughters. The names of Levi's sons, and possible daughter, are interpreted in classical rabbinical literature as being reflections on their future destiny. In some apocryphal texts such as the Testament of Levi, and the Book of Jubilees, Levi's wife, his children's mother, is named as Milkah, a daughter of Aram.

Advocates of the Documentary Hypothesis attribute the genealogy to the Book of Generations, a document originating from a similar religiopolitical group and date to the priestly source. According to some Biblical scholars, the Torah's genealogy for Levi's descendants, is actually an aetiological myth reflecting the fact that there were four different groups among the levites - the Gershonites, Kohathites, Merarites, and Aaronids; Aaron - the eponymous ancestor of the Aaronids - couldn't be portrayed as a brother to Gershon, Kohath, and Merari, as the narrative about the birth of Moses (brother of Aaron), which these scholars attribute to the earlier Elohist source, mentions only that both his parents were Levites (without identifying their names). Some Biblical scholars suspect that the Elohist account both matrilinial and patrilinial descent from Levites in order to magnify the religious credentials of Moses.

Priestly

In accordance with his role as founder of the Levites, Levi is occasionally referred to in the Bible as being particularly pious. The Blessing of Moses, which textual scholars attribute to period just before the deuteronomist, speaks about Levi via an allegorical comparison to Moses himself, which hagaddah take to support the characterisation of Levi (and his progeny) as being by far the greatest of his brothers in respect to piety. The apocryphal Prayer of Asenath, which textual scholars believe dates from some time after the first century AD (scholarship in regards to the dating is currently quite contentious, with dates ranging from near the first century, to the fourth or fifth centuries), describes Levi as a prophet and saint, able to forecast the future, understand heavenly writings (astrology ?), and someone who admonishes the people to be forgiving, as well as in awe of God. The Book of Malachi argues that the Levites were chosen by Yahweh to be the priests, because Levi was always accurate, having never lied, specified only the true religious regulations, was reverent, revered Yahweh, was in awe of the Tetragrammaton, upheld peace, was a model of good morality, and turned many people from sin.

In the Testament of Levi, Levi is described as having had two visions. The first vision covered eschatological issues, portraying the seven heavens, the Jewish Messiah, and Judgement Day. The second vision portrays seven angels bringing Levi seven insignia signifying priesthood, prophecy, and judgement; in the vision, after the angels anoint Levi, and initiate him as a priest, they tell him of the future of his descendants, mentioning Moses, the Aaronid priesthood, and a time when there would be priest-kings; this latter point was of particular interest to the Maccabean period of John Hyrcanus, who was both a high priest, and warrior-king, though according to textual scholars this is to be expected, since the Testament of Levi was written during Maccabean rule, between 153BC and 107BC, and closer to the latter date. The Book of Jubilees similarly has Isaac telling Levi of the future of his descendants, again predicting priesthood, prophets, and political power, and additionally describes Jacob as entrusting Levi with the secrets of the ancients, so that they would be known only to the Levites; however, like the Testament of Levi, the Book of Jubilees is regarded as a Maccabean document by scholars.

Vengeful

In a Biblical narrative, Levi and Simeon destroy the city of Shechem in revenge for the rape of Dinah, seizing the wealth of the city, and killing the men; the narrative also mentions that the brothers had earlier misled the denizens of Shechem, by consenting to Dinah's rapist marrying her, and when Jacob hears about the destruction of Shechem by Simeon and Levi, he castigates them for it. In the Blessing of Jacob, Jacob is described as imposing a curse on the Levites, by which they would be scattered, in punishment for Levi's actions in Shechem; textual scholars date the Blessing of Jacob to a period between just one and two centuries prior to the babylonian captivity, and some Biblical scholars regard this curse, and Dinah herself as an aetiological postdiction to explain the fates of the tribe of Simeon and the Levites, the simpler explanation of the Levites' scattered nature being that the priesthood was originally open to any tribe, but gradually became seen as a distinct tribe itself (the Levites).

Egw
10-06-08, 23:17
Ναι αλλά αυτό δεν πολυέχει σχέση με το βιβλίο "Λευϊτικό", που είναι κυρίως οι απαιτήσεις και οι απαγορεύσεις του Γιαχβέ και πώς να του θυσιάζουν τραγιά και πώς να πλένονται και τι να κάνουν ποια μέρα και πόσες μέρες είναι ακάθαρτη μια γυναίκα αν γεννήσει γιο και πόσες μέρες είναι ακάθαρτη αν γεννήσει κόρη (διπλάσιο αριθμό ημερών διότι τα κορίτσια είναι κατώτερα). Η Παλαιά Διαθήκη είναι γενικά βαρετή, αν εξαιρέσεις κάποιες ενδιαφέρουσες σφαγές και το Άσμα Ασμάτων, αλλά το Λευϊτικό πρέπει να είναι από τα βαρετότερα βιβλία της. Όποιοι τα καταφέρνουν από αρχαία, ας δουν εδώ, από το site της Εκκλησίας της Ελλάδας:

http://www.myriobiblos.gr/bible/ot/chapter.asp?book=3&page=1

Xouanita
11-06-08, 08:45
Σε συνέχεια του προηγούμενου... μιας και το ξεκίνησα να γραψω και τη δικαστική συνέχεια:

[...] Η υπόθεση συζητήθηκε την Τρίτη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ενώ την Τετάρτη θα κατατεθούν οι προτάσεις από τις δύο πλευρές.

Από την πλευρά των αιτούντων κατέθεσε ο κ. Ιωάννης Αχλώτας, ο οποίος υποστήριξε ότι με τη χρήση του όρου από τις ομοφυλοφιλικές κοινότητες προσβάλλεται ο τόπος της καταγωγής και η προσωπικότητά τους. Όπως δήλωσε, γίνεται σύγχυση των όρων με αποτέλεσμα να γίνεται απίστευτος διασυρμός των γυναικών που κατάγονται από τη Λέσβο, οι οποίες, όπως είπε, δεν τολμούν να πουν τον τόπο καταγωγής τους.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο δικηγόρος του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης κ. Θεμιστοκλής Κεφάλας, ο οποίος ανέφερε ότι ανά τον κόσμο υπάρχουν κοινότητες λεσβίων (καταγόμενων από την Μυτιλήνη) και μέχρι στιγμής καμία δεν έχει θιγεί από την χρήση του όρου πλην των αιτούντων. Όπως είπε ο μάρτυρας, σε όλο το νησί επικρατεί η άποψη ότι η σημερινή αίτηση είναι άνευ ουσίας και έχει γελοιοποιήσει διεθνώς τη Μυτιλήνη. Ο μάρτυρας επεσήμανε ότι ο όρος χρησιμοποιείται για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες εδώ και 300 χρόνια.

Σε δηλώσεις τους μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας τα μέλη της ΟΛΚΕ Ευαγγελία Βλάμη και Γρηγόρης Βαλιανάτος, επέκριναν την κίνηση των τριών κατοίκων. Όπως είπε η κ. Βλάμη καμία λεσβία δεν προσβάλει καμία γυναίκα που κατάγεται από τη Λέσβο. Τόνισε επίσης ότι το αίτημα είναι άκαιρο, έχει πολιτική σκοπιμότητα και κρύβει ρατσιστική διάθεση. Ο κ. Βαλιανάτος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο όρος τιμά το νησί διότι αναφέρεται σε μία κορυφαία ποιήτρια, που ύμνησε τον έρωτα των γυναικών.

(πηγη in.gr)

Σημερα θα γινουν οι προτάσεις των δυο μερών.

Freeman
11-06-08, 09:10
Ο Πλάτων, ο Πλάτων!

pastoula
29-09-08, 10:15
Με τη συμμετοχή 28 φορέων, Συγκέντρωση υπέρ των πολιτικών γάμων των ομόφυλων ζευγαριών έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση υπέρ της νομιμότητας των πολιτικών γάμων των ομόφυλων ζευγαριών, διοργανώνει τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα έξω από τη Βουλή Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).

Η συγκέντρωση, με κεντρικό σύνθημα «Οι γάμοι είναι έγκυροι», πραγματοποιείται με τη συμμετοχή 28 φορέων και εν όψει της εκδίκασης στο Πρωτοδικείο Ρόδου, στις 2 Οκτωβρίου, των δύο αγωγών που κατέθεσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, ζητώντας την ακύρωση των πολιτικών γάμων δύο ομόφυλων ζευγαριών, που τελέστηκαν τον Ιούνιο από τον δήμαρχο Τήλου Τάσο Αλιφέρη.

Η κυβέρνηση, διά του υπουργού Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη έχει ξεκαθαρίσει ότι το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, που προωθεί το υπουργείο δεν θα αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ωστόσο, πρόσφατα, η Κομισιόν έκρινε πως η μη αναγνώριση της συμβίωσης ομοφύλων προκαλεί προβλήματα στην εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=942682&lngDtrID=244

Γλεπητούρα
25-11-08, 01:20
Εγω! στο'χω ξαναπει και δεν θα σταματησω να το λεω!!!! Ειμαι ορκισμενη fan, μια groupy βρε αδερφε ! και υποκλινομαι για χαρη σου ρε!:knie::knie::knie::knie:

Οτι ηθελα να πω το ειπες ρε συ! Μηπως ειμαστε αδερφες (ψυχες?):lol::lol:

Να μας γραφεις πιο συχνα :kissy::kissy:

pastoula
25-11-08, 08:46
αρ γιου ταλκινγκ του μι?:fbebored:

Xouanita
25-11-08, 08:51
Στον "αυτον" μαλλον :juggle:

soraver
25-11-08, 09:27
ei
klebeis atakes

Xouanita
25-11-08, 09:34
moi?

maRtina
25-11-08, 10:56
Εγω! στο'χω ξαναπει και δεν θα σταματησω να το λεω!!!! Ειμαι ορκισμενη fan, μια groupy βρε αδερφε ! και υποκλινομαι για χαρη σου ρε!:knie::knie::knie::knie:

Οτι ηθελα να πω το ειπες ρε συ! Μηπως ειμαστε αδερφες (ψυχες?):lol::lol:

Να μας γραφεις πιο συχνα :kissy::kissy:

girls eαν εχετε second opinion ειστε στο καταλληλο φορουμ παντως ...απαγορευονται αυστηρως τα spam ... χαιρομαι που τηρειτε τους κανονισμους :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Γλεπητούρα
25-11-08, 14:18

Για τον Egwπουλο τα ελεγα...αλλα και σενα σε παω...:P

maRtina
25-11-08, 15:19
ara ekana spam ......gia proth fora:lol::lol:

soraver
25-11-08, 15:40
prwth?

pastoula
25-11-08, 16:06
Για τον Egwπουλο τα ελεγα..:P
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeela!

kale den to pisteuw!:lol::lol::lol::lol:

MaRtinaaaaaaaaa :παρτα: που θα μου πεις οτι κανω σπαμ!

αντε!

soraver
04-12-08, 14:04
Σε δύο μήνες η δικαστική απόφαση για τους γάμους ομοφυλοφίλων στην Τήλο

Εκδικάστηκαν την Πέμπτη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου οι αναγνωριστικές αγωγές που κατέθεσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ρόδου, Γιώργος Οικονόμου, για την ακύρωση των δύο γάμων ομόφυλων ζευγαριών, που πραγματοποιήθηκαν στο δημαρχείο της Τήλου τον Ιούνιο του 2008.

Οι αγωγές στρέφονται εναντίον των δύο ζευγαριών και του δημάρχου Τήλου, Αναστάσιου Αλιφέρη. Ο εισαγγελέας ζητά να κηρυχθούν άκυροι και ανυπόστατοι οι δύο γάμοι.

Οι νομικοί σύμβουλοι των δύο ομοφύλων ζευγαριών και του Δήμου Τήλου ζήτησαν να απορριφθούν οι αγωγές του εισαγγελέα, τις οποίες χαρακτήρισαν «απαράδεκτες, αβάσιμες και ανεπίδεκτες δικαστικής εκτιμήσεως», επικαλούμενοι άρθρα του Συντάγματος για την ισότητα.

Η απόφαση του Δικαστηρίου για την εγκυρότητα ή όχι των γάμων αναμένεται να εκδοθεί σε περίπου δύο μήνες

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=964411

maRtina
04-12-08, 14:09
...σε δουλεια να βρισκονται :mlk:

Xouanita
04-12-08, 14:10
Εεεεεε όοοοοχι να μας στερήσουν και την Τήλο!!! :pinw:

msl
04-12-08, 14:25
Ε μααα .. :pinw: :lol:

Γλεπητούρα
05-12-08, 01:48
Εγω απορω τι ζορια τραβανε αυτοι οι δικασται τελοσπαντων...αμα γουσταρει ο αλλος να κρεμμαστει τι ανακατευονται κι αυτοι? Δλδ τι θα παθαμε που παντρευτηκαν...Τελικα λες να ειναι κρυφογκεηδες?:confused:

soraver
05-12-08, 09:27
axaxaxa
sto boston legal enas sklhropurhnikos dikasths h8ele na munhsei mia etaireia pou se "giatreue" apo thn omofulofilia, giati phge na ton giatreusoun kai den ta kataferan
liwwwwwwwsimo

Xouanita
05-12-08, 10:36
χαχαχαχαχαχααχα "γιατρευε"? Οτι ειναι αρρώστια? χαχαχαχα
"μια αντιβίωση των 500 μεσημέρι-βράδυ και θα πάψει να σου αρέσει ο Βάγγος" :lol::lol::lol:

maRtina
05-12-08, 10:38
axaxaxa
sto boston legal enas sklhropurhnikos dikasths h8ele na munhsei mia etaireia pou se "giatreue" apo thn omofulofilia, giati phge na ton giatreusoun kai den ta kataferan
liwwwwwwwsimo

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol:
κατεστραμενος

Γλεπητούρα
05-12-08, 16:00
Γιατι λιγοι ειναι αυτοι που νομιζουν οτι ειναι ασθενεια νομιζετε...Προχθες εδω ενας κακομοιρης μου ελεγε για ενα φιλο του που ηταν χρυσο παιδι αλλα ειχε αρρωστια...στο σωμα! Και εγω να κοιταω σαν χανος και να νομιζω οτι εχει καμια ανιατη ασθενεια το παλλικαρι και μετα να μου λεει αυτος με μια αφελεια ...ειναι πππουshτης...(ετσι το λεμε εδω...:lol::lol:)

maRtina
05-12-08, 16:17
οτι εχει καμια ανιατη ασθενεια το παλλικαρι

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol: το παλικαρι και η νεραιδα αχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα:lol::lol::lol::l ol::lol::lol::lol::lol::lol:

απο ποτε οι νεραιδες τριγυρνανε στη στερια ?
απο τοτε που τρυγιριζουν στα λιμανια ομορφα παλικαρια :lol::lol::lol::lol::lol:

soraver
05-05-09, 12:42
Ακυρώθηκε ο γάμος μετάξύ ομοφύλων στην Τήλο

Τελικά πολύ φασαρία για το τίποτα! Το πολυμελές πρωτοδικείο Ρόδου ακύρωσε τον γάμο που είχε τελεστεί από τον δήμαρχο Τήλου κ Αλιφέρη πέρσι το καλοκαίρι, καθώς...

κρίθηκε παράνομος. Μάλιστα ο Εισγγελέας Ρόδου άσκησε δίωξη στον δήμαρχο. Πάντως η κοινή φορολογική δήλωη που έκανε το ζευγάρι, έγινε αποδεκτή από την εφορία...

pastoula
05-05-09, 13:06
Ωρα για τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια!

Αυτό θέλανε από την αρχή!

Μέσα στο πρόγραμμα!:khg2:

Egw
05-05-09, 19:00
Δεν ήταν καθόλου για το τίποτε... ξεκίνησε τη συζήτηση για ένα θέμα που πολύ πολλοί θα θέλανε να μην είχε ξεκινήσει. Είναι δεδομένο ότι στην αρχή τα αποτελέσματα θα είναι αρνητικά. Σιγά σιγά όμως θα αρχίσει να αλλάζει η νοοτροπία και το ως τώρα αδιανόητο θα γίνεται αποδεκτό από όλο και περισσότερους. Έτσι έγινε με τα δικαιώματα των γυναικών παλιά και των μαύρων πιο πρόσφατα και γίνεται τώρα στις ΗΠΑ με τους ομοφυλόφιλους.

soraver
05-05-09, 19:11
na pouginetai kai kati kalo ekeikatw