Επιστροφή στο Forum : Τέλη παρουσίασης στο τελωνείο ίσα με 3 ευρώ!!!!
Κοκκινονίκος
20-08-08, 21:38
και όμως ναι...κάθε πακέτο που έρχεται εκτός ευρωπαϊκης ένωσης θα πληρώνουμε επιπλέον 3 ευρώ για το απλούστατο λόγο της παρουσίασης του πακέτου στο τελωνείο... δεν βρήκα πολλά για το συγκεκριμένο θέμα εκτός από μία συζήτηση στο AWMN:
http://www.awmn.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=37609&st=0&sk=t&sd=a
άντε περαστικά μας :zempe:
Το έμαθα σήμερα γι'αυτό το τέλος...επίσης πληρώθηκε τέτοιο τέλος ακόμα και από πακέτο εντος ΕΕ. Ότι να ναι τα ΕΛΤΑ και τελωνείο....
Ρε, θα φας παντόφλα απ τη φιλόλογο λέμεεεε :lol:
"Τελη (πληθυντικός) παρουσίασης... ίσο (ενικός) με 3 ευρω" ?
Κατσε να τσεκάρω το link, γιατί κουφάθηκα τελειως. Θα πληρώνουμε μονο για να το περάσουμε απο έλεγχο? :S
Κοκκινονίκος
20-08-08, 22:08
"Τελη (πληθυντικός) παρουσίασης... ίσο (ενικός) με 3 ευρω" ?
δε ξέρω τι λες :P
Κοκκινονίκος
20-08-08, 22:09
εγώ περιμένω ένα μικρό πακετάκι...αν μου το κάτσουν το 3ευρω θα τους πάρει ο διάολος...αν δε δω το χαρτί που το λέει δε δίνω μία..
Οταν ημουν Ηγουμενίτσα παραλάβαμε ενα δέμα απο Αμερική... χμμ.. λες να τα πήραν απο τη σπιτονοικοκυρά που το παρέλαβε? Αλλά θα μας το λεγε ρε...
Μήπως δεν ισχύει παντού? :xmmm:
k egw apo hong kong parelava mia sxetika ogkodh paragelia k den plhrwsa ntip...
Ki ego apo hong kong parelaba ena mikro koutaki kai den plirosa tipota. Isos den isxuei apo tora to telos alla ksero go paradeigma apo 1-1-09
Ενα παιδι που αγοραζει συχνα απο Αμερικη μου ειπε οτι εκτελωνισμο στην Ελλαδα περνανε τα δεματα που φερουν αντικειμενα τα οποια κοστιζουν 100$ και πλεον. Οι περισσοτεροι πωλητες εξ Αμερικης ειναι τιμιοι σε τετοιο βαθμο ωστε δηλωνουν παντοτε πραγματικη αξια παρολο που τους εχεις παρακαλεσει ευγενικα να δηλωσουν μικροτερη.Οσο για τις registered επιχειρησεις που φορολογουνται εκει και κοβουν τιμολογιο ουτε λογος για κατι τετοιο.
Αν γινει γενικευση του κανονα και εφαρμογη παγιου τελους 3€ τοτε παιδια τα μπιχλιμπιδια απο Hong Kong... κομμενα :Gamaei:
emeis pantws otan amerikanoi mas zhtane timologio, touys koboume apo ta a8ewrhta ;p
oxi den tous niazei
den to katalabainoun
re sto amerika den exei nohma na apokrupseis eispra3eis apo thn eforia.
ekei forologoun 10% den forologoun 35%
(pou me to fpa paei 45...)
ρε, η μονη χωρα που θεωρει τιμολογια στην ΕΕ ειναι η Ελλάδα!
δεν τους νοιαζει αν ειναι θεωρημενα η οχι τα δικά σου τιμολόγια!
δεν έχει καμία σημασία!
8umamai ta prohgoumena xronia ti oikonomia kaname sta timologia...
anti na kopsoume 5 kobame ena giati den mas 8ewrousan oi kargiolides
γιατι την ταλαιπωρια στο "κωδιακ " για θεωρηση που την πας ? Ζητω ο φορολογικος Μηχανισμος!
μην μου το θυμιζεις!
ευτυχως ειναι ενας γλιτσης εκει που μου την πεφτει και καθαριζω σχετικα γρηγορα! αλλα δεν εχω χειροτερο απο τον ΚΒΣ
egw teliwnw grhgora pantws
sthn eforia pou paw den exei polu kosmo ;p
ελα Δ ΔΟΥ να δεις τη γλύκα τοτε!
sth G paw kai mia xara einai ;p
Κοκκινονίκος
23-08-08, 01:34
μαύρο χρήμα, τέλος
μην μου το θυμιζεις!
ευτυχως ειναι ενας γλιτσης εκει που μου την πεφτει και καθαριζω σχετικα γρηγορα! αλλα δεν εχω χειροτερο απο τον ΚΒΣμεχρι ποτε ομως?Αμα πιασει το μηνυμα ο γλιτσης οτι δεν... στην ουρα μαζι με τους υπολοιπους :D
να δουμε!
παντως εχω κανενα χρονο που την βγαζω καθαρη!
PO PO EGO AYTA TA GLIPSIMATA DEN TA MPORO KA8OLOU , KAI OUTE TA KATAFERNO KA8OLOU KALA
ουτε εγω!
αλλα οταν μου λεει "περνα απο εδω", να το παιξω δυσκολη?
δεν κανει κατι παραπανω απο αυτο!
Σχετικά με τα τελωνεία fyi επειδή κάνω συχνά αγορές εκτός EU.
Εάν σας το φέρουν με εταιρία courier είναι 101% ότι θα το περάσουν από τελωνείο [τα 2/3 του ποσού που χρεώνεστε είναι προς την εταιρία του courier].
Εάν έρθει από USA με USPS [το αντίστοιχο των ΕΛΤΑ] τότε χλωμό να το κρατήσουν σε τελωνείο, αλλά ακόμα και εάν το κρατήσουν θα πληρώσετε πολύ λιγότερα από ότι με courier [έχουμε κάνει με τον αδερφό μου τρελές αγορές από amazon.com με USPS και σπάνια τα έχουν σταματήσει για εκτελωνισμό].
Από κίνα/ιαπωνία μια καλή επιλογή είναι το EMS που το διαχειρίζονται τα ΕΛΤΑ [πόρτα-πόρτα courier] και δεν μου έχει τύχει ποτέ να κρατήσουν δέμα για εκτελωνισμό [ακόμα και >100$].
Γενικός όμως είναι ανάλογα με την καύλα του εκάστοτε εκτελωνιστή εάν θα το κρατήσει ή όχι. Συνήθως τα πολύ ογκώδη κουτιά και αυτά που γράφουν πλήρως την τιμή. Γιαυτό εάν μπορείτε να προσπαθείτε να γράφει ο πωλητής GIFT ή/και μικρότερη αξία.
Εγώ μιά φορά πηρα ρολόι απο το αμαζον και μου βγήκε +150 ευρω ο εκτελωνισμος. στην τελικη μου βγήκε η τιμή του όσο θα το αγόραζα κι απο εδώ. +150ευρω!!! Απιστευτο!!!
εμμμμμμμ δεν ήξερες δεν ρώταγες :p
κανονικά το αμερικάνικο amazon δεν στέλνει τέτοια στο Ελλάντα, εκτός εάν το πούλαγε μέσω τρίτου.
ειχα ακουσει παλια για ενα κολπο οπου νοικιαζεις λεει θυριδα στο αμερικα με πιστωτικη και οριζεις το περιεχομενο της να προωθειται αυτοματα στην διευθυνση σου στην Ελλαδα.Με τον τροπο αυτο ειναι εγγυημενο οτι δεν περναει απο τελωνειο για κανενα λογο αυτο που αγορασες απο Αμερικη.Γνωριζει κανεις κατι?
Auto pou leei o asotos tha einai polu kali fasi.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.