Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : etoimi mpesamel

maRtina
25-08-08, 14:45
mpesameeee l , mpessaaame l ,moutsoooos!

paidia pira mia mpesamel etoimi apo ta lidle alla einai la sta germanika kai den katalabaino , den exo xanakanei etoimi mpesame , alla oute kai xeiropoihth exo kanei loooooool , kserei kanenas /kamia na me pei ti na kano me ayth th skoni pou exei mesa to xartino sakoulaki?
de 8elo sxolia tou typou , na perneis pada anagnorismenes kai eponimes trofes ...eipa 8a xtypiso thn akribeia

Makjunior
25-08-08, 14:50
na perneis panta anagnorismenes k eponimes trofes...

;p

Freeman
25-08-08, 14:50
Μου φαίνεται τελικά οτι βάζει γάλα και το ανακατεύεις μέχρι να πάρει κρεμώδη υφή. Δέν ξέρω άν πρέπει να βάλεις και φυτικό βούτυρο ή άν έχει ήδη η έτοιμη μέσα της, :S

Η μπεσαμέλ πρέπει να είναι αρκετά ρευστή για να μπορούμε να περιχύσουμε το φαγητό πού θα μπεί μετά στο φούρνο. Αν δούμε οτι γίνεται πολύ πηχτή προσθέτουμε κι άλλο γάλα.

Μόνο γάλα βάλε λοιπόν, φτύστην και στάυρωστην και ρίχτην στο φαί.

Makjunior
25-08-08, 14:56
Μόνο γάλα βάλε λοιπόν, φτύστην και στάυρωστην και ρίχτην στο φαί.

an einai na fane k alloi mhn th ftuseis... mporei na suxenontai.. ;)

maRtina
25-08-08, 14:56
na perneis panta anagnorismenes k eponimes trofes...

;p

:diee :diee

Μου φαίνεται mplamplampla Δέν ξέρω άν πmplamplamlpa ή άν mplamplampla

Μόνο γάλα βάλε λοιπόν, φτύστην και στάυρωστην .

an se akouso 8a mou bgei mparmounofasoulo anti gia mpesamel , den EXETAZOUME IPO8ESIES AGORI MOU EDO! KAPOION POU NA XEREI ZHTHSA NA MOU PEI!

Freeman
25-08-08, 15:00
:lol::lol::lol::lol:

maRtina
25-08-08, 15:01
gelaei pali re , kai 8a me spasei ta neyra

Freeman
25-08-08, 15:01
Μπά άμα περιμένεις να σε απαντήσει καμιά γυναίκα, κάηκες. Η κάθε μιά και διαφορετικό τρόπο θα σου πεί. Τους άντρες να ακούσεις! Τους αντρες σέφ να ακούσεις άμα θές να μάθεις ματίναααααααααα!!!! τέλος. Κάτσε κοντά μου θα μάθεις.

maRtina
25-08-08, 15:03
ama oloi oi adres tou foroum mou apadisoun opos esy ...8a fygo , 8a pao spiti kai 8a thganiso 2 ayga matia

Xouanita
25-08-08, 15:03
Βασικά επειδη δεν έχω φτιάξει το συγκεκριμμένο, μήπως να μπεις στο word και να χτυπησεις μια μετάφραση, μη σε πάρω στο λαιμό μου? :S

maRtina
25-08-08, 15:05
nai kali mou alla den exo to kouti mazi mou , sto grafeio eimai

pastoula
25-08-08, 15:09
mpesameeee l , mpessaaame l ,moutsoooos!

paidia pira mia mpesamel etoimi apo ta lidle alla einai la sta germanika kai den katalabaino , den exo xanakanei etoimi mpesame , alla oute kai xeiropoihth exo kanei loooooool , kserei kanenas /kamia na me pei ti na kano me ayth th skoni pou exei mesa to xartino sakoulaki?
de 8elo sxolia tou typou , na perneis pada anagnorismenes kai eponimes trofes ...eipa 8a xtypiso thn akribeia

λοιπον, ακου εμενα που εχω κανει πολλες φορες!

ειναι για κρυο ή για ζεστο γαλα?

αυτο πρεπει να το προσεξεις!

και μετα βαζεις ενα αυγο και τυρι μεσα! κι αυτα, αν τα θες! (εγω βαζω και γινεται μια χαρα!)

και δεν σε πολυνοιαζει αν ωμη φαινεται να εχει καρουμπαλακια! θα φυγουν με το ψησιμο!

maRtina
25-08-08, 15:12
αυτο με το γαλα που λες , δεν ειχα ιδεα , και που θα το καταλαβω? αφου δεν ξερω Γερμανικα και ουτε με πηγε το μυαλο οτι θα θελει γαλα , εστω οτι θα βαλω κρυο
μεσα σε μια λεκανιτσα χτυπαω το περιεχομενο της σακουλας , με γαλα , αυγο ...αντι για φετα να βαλω κασερι? και ειμαι ετοιμη? δεν πρεπει να την κανω πολυ πυχτη αλλα ουτε και το αντιθετο ε? καταλαβα σωστα?

pastoula
25-08-08, 15:12
α, και παντα βάζω λιγο παραπάνω γάλα απο αυτο που λέει η συσκευασια!

καν την και καλη επιτυχία!

Xouanita
25-08-08, 15:13
Ααααα αν θες διαδικασία χωρίς αναλογιες, γενικά, ξερω κι εγω :P

pastoula
25-08-08, 15:14
αυτο με το γαλα που λες , δεν ειχα ιδεα , και που θα το καταλαβω? αφου δεν ξερω Γερμανικα και ουτε με πηγε το μυαλο οτι θα θελει γαλα , εστω οτι θα βαλω κρυο
μεσα σε μια λεκανιτσα χτυπαω το περιεχομενο της σακουλας , με γαλα , αυγο ...αντι για φετα να βαλω κασερι? και ειμαι ετοιμη? δεν πρεπει να την κανω πολυ πυχτη αλλα ουτε και το αντιθετο ε? καταλαβα σωστα?

μαρη, θα εχει σε εικονα λεκανη ή κατσαρόλα!

τυρι για μακαρόνια! σκρηρό τυρι δανίας, αρλα, πεκορινο, ότι θες (οχι φετα)

και το αυγο το ριχνεις στο τελος και το ανακατευεις με σιρμα(να παει παντου) για να γινει πιο αφράτη! (αν θες, καλη γινεται και χωρις αυγο)

maRtina
25-08-08, 15:15
νταξει φχαριστω!
αμα δε μου βγει σε παστιτιο θα πω πως εκανα σουφλε λοοοοοοοοοοοοοοοολ

pastoula
25-08-08, 15:15
γιατι να μην σου κατσει ρε?

5 χρονια το κανω με ετοιμη! δεν ειχα ποτε παράπονα!

Xouanita
25-08-08, 15:18
κατσ'τε ρε κοπελιές, η σκόνη παίζει να έχει και αυγό μεσα, να μη χρειάζεται να βαλει. βασικά η μπεσαμελ τι ειναι... αλευρι, γαλα, αυγό. Αυτά μήπως τα περιέχει ήδη σε σκόνη? Το βούτυρο εννοείται πως δεν το περιέχει.
Αν το είχες μπροστά σου θα μας βοηθούσε. ;)

maRtina
25-08-08, 15:18
λεμε τωρα ρε παιδακι μου , εγω οσο μερακι εχω με τη μαγειρικη τοσο αποτυχια μου βγαινουν αυτα που κανω:S , αν και σημερα συμβει το ιδιο , θα επικαλεστω αυτο :marchmellow:

maRtina
25-08-08, 15:19
να βαλω και βουτυρο δηλαδη? και πως θα λιωσει στο κρυο γαλα?

Xouanita
25-08-08, 15:20
Αν γίνεται με κρύο γάλα, θα χρειαστεί να το λιώσεις σε κατσαρολακι. Μην κάψει όμως.

pastoula
25-08-08, 15:20
έχει και αυγο και βουτυρο μεσα η σκονη!

βουτυρο μην βαλεις!

και γι αυτο ειπα οπσιοναλ το αυγο μαρη κι εσυ!

καλο γινεται και με ενα αυγουλακι φρεσκο εξτρα!

pastoula
25-08-08, 15:21
ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ!

Xouanita
25-08-08, 15:21
I give up. Παω σε κανα άλλο θεμα.

maRtina
25-08-08, 15:22
ευχαριστω και τις δυο σας .
θα σας πω αυριο τι (απ)εγινε το φαγητακι μου

maRtina
25-08-08, 15:23
ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ!

ενταξει καλε μη φωναζεις το καταλαβα , δεν θα βαλω βουτυρο τελος.

pastoula
25-08-08, 15:25
ok!

Freeman
25-08-08, 15:26
Άρα όπως σου είπα. Απο τις κοπέλες 500 διαφορές εκδοχές θα ακούσεις. Λοιπόν. Η έτοιμη τα έχει ολα μέσα. Γιαυτό την λένε έτοιμη. Μόνο γάλα θα βάλεις και τέλος.

Μόλις σχολάσεις τράβα εκεί σε κανα μεγάλο σούπερ μάρκετ. Πάνε εκεί που έχει μπεσαμέλες και πιάσε στα χέρια σου ένα κουτί. Διαβασε τις οδηγίες στα Ελληνικά και μάθε τες απέξω. Τράβα τε και φωτό με το κινητό σου άμα γουστάρεις. Μετά ασε το κουτί πίσω στο ράφι και τράβα σπίτι να μαγειρέψεις ;) τελος!

maRtina
25-08-08, 15:29
ναι και να με περασουν για κανενα κατασκοπο ανταγωνιστη του "Γιωτης" και να με μπουζουριασουν

ή
να νομιζουν οτι αλλαζω τις τιμες στα barcode για να ψωνισω πιο φθηνα

pastoula
25-08-08, 15:29
απλα της ειπα για τυρι γιατι της φτιαχνει το άρωμα που δεν ειναι οπως της κανονικης!

και ενα αυγο, αν θελει, για να την κανει πιο αφρατη!

αλλιως, ναι, τα έχει όλλα μεσα!

Freeman
25-08-08, 15:30
Βρε κάτσε πρώτα να πιάσει την βάση, να τρωγεται, και μετά πάει για το άριστα :P

Freeman
25-08-08, 15:34
ναι και να με περασουν για κανενα κατασκοπο ανταγωνιστη του "Γιωτης" και να με μπουζουριασουν

ή
να νομιζουν οτι αλλαζω τις τιμες στα barcode για να ψωνισω πιο φθηνα

Δέν θα νομίζουν τίποτα. Θα καταλάβουν οτι είσαι μιά συνειδητοποιημένη καταναλωτής που ελέγχει τί αγοράζει πρίν το αγορασει. Πως εισαι μιά καταναλωτής που ξέρεις τί θέλεις, τί ψάχνεις και πού να το βρείς. Θα καταλάβουν πως μετά το επίμονο έλεγχό σου στο κουτί, γνωρίσεις οτι αυτό θα είναι μιά κακή αγορά, γιαυτο και δέν την υλοποιείς. Ασκείς το βέτο σου στην ακρίβεια και στα καρτέλς με τον δικό σου επιβλητικό τρόπο.

Freeman
25-08-08, 15:35
Τελικά θα κάνεις αυγά? :lol:

maRtina
25-08-08, 15:37
οι παστιτσιο

αλλα αν δεν γινει καλο θα πω οτι ειναι σουφλε ειπαμε

Freeman
25-08-08, 15:41
Tha to fotografiseis na mou tis doseis na tis anebaso aurio. nai?

maRtina
25-08-08, 15:43
αχ θα το ηθελα πολυ ! αληθεια ! αλλα χαλασε το usb και δεν μπορω να περασω τιποτα απο το κινητο στο πιτσι.
αμα σε δω θα στις δωσω με bull tooth loool ok?

Makjunior
25-08-08, 16:08
na s pw k egw mia allh suntagh wraiotath?? pas sto kotetsi, klwtsas ton kokora an erthei na se tsimpisei, shkwneis thn kota ap thn klouva p exeis gia fwlia, pairneis ta avga, phgainontas sto spiti pare k ena pswmaki ap to fourno, vres ta kleidia ap thn tseph sou, (prosekse omws mh spasoun ta avga p kratas sto aristero sou xeri), gmt twra vrhke na xtuphsei k to tilefwno? mhn to sikwseis... mpes mesa, ase ta avga sto trapezi ksanakalese opoion se phre sto thlefwno, mpes sthn kouzina, vale to ladi na kapsei, k rikse 2 avgoulakia mesa... perimene na psithoun oso theleis... vgalta panw se ena piato opou exeis valei aporofitiko xarti (den kanei na trws ta thganismena ladia, eisai k kapoias hlikias ;p) kopse mia gkoumoutsa pswmi... pare k mia mpura ap to psigio... vale k sthn tv to retire... k etoimo to meshmeriano sou....

pfffff.... mpesamel k ahdies...

Freeman
25-08-08, 16:23
Όλα καλά κι όλα ωραία... αλλα αυτό το Ρετιρέ τί τό θελες, :S:S:S

pastoula
25-08-08, 16:42
nai re mak, 8a sou kakopefte to pastitsio!

Makjunior
25-08-08, 17:07
den to polusumpathw to pastitsio, protimw ta avga... k to retire logw kalokairiou... ;p

msl
25-08-08, 17:49
Αχ μωρέ .. :S Μα κανείς δεν της έδωσε κάποιες λέξεις στα γερμανικά για να δοκιμάσει να καταλάβει τα βασικά στο κείμενο; (ζεστό-κρύο γάλα, βούτυρο, τυρί) .. Θα τη βοηθούσαν ..

Κοκκινονίκος
25-08-08, 21:34
άνοιξε τον τσελεμεντέ :P

pastoula
25-08-08, 22:24
:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

Egw
26-08-08, 00:45
Δεν ντρέπεστε να χρησιμοποιείτε έτοιμη μπεσαμέλ? Πρώτα-πρώτα σιγά μην έχει βούτυρο μέσα! Βούτυρο σε σκόνη δεν υπάρχει. Ποιος ξέρει τι χημικά υποκατάστατα βάζουν μέσα για να φτιάξουν ένα πράμα που να μοιάζει κάαααπως με μπεσαμέλ και θα είναι και πολύ βλαβερότερο. Αντί να κοιτάξεις τη συνταγή δες εκεί που έχει ανάλυση των συστατικών (είναι πάντα αυτό με τα μικροσκοπικά γράμματα που δεν μπορείς να διαβάσεις) να φρίξεις.

Οι οδηγίες για κανονική μπεσαμέλ είναι ό,τι πρέπει να τρομάξουν όποιον δεν ξέρει, γιατί απειλούν ότι μπορεί να σβωλιάσει και ζητάν μπεν μαρί και τέτοια... εγώ τη ζεσταίνω κατ' ευθείαν σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο και δεν μου έχει σβωλιάσει ποτέ. Πανεύκολη είναι, απλώς θέλει λίγη ώρα μέχρι να πήξει. Ε, παστίτσιο θα φτιάξεις, δεν είναι fast food.

Άκου έτοιμη μπεσαμέλ!

maRtina
26-08-08, 10:35
sostos o ego ! alla eimai to busy to be that busy looooooooooool

alla eginee....moyrlia ! ti fetes ti kefalotyria ...ola ena soma mia psixi ...eliosan ola polu super!
mak kapoias ilikias na 8eoreis ton eayto sou agori mou , ego akomi eimai tzovano! kai to aygo to 8elo tinga sto ladi na boutao malako psomaki zesto kai lavas tyri mazi !ostoso 8a simfoniso gia to retire , kai mena maresei na blepo tetoiou eidous seires kai na masoulao ....

Freeman
26-08-08, 10:36
telika ti ebales mesa? pos to ekanes?

maRtina
26-08-08, 10:41
xontro makaroni nerosolina -poli kala brasmeno sxedon liomeno (etsi maresei kai i makaronada(ta boutyrosa meta to brasimo)
kima me kremidi ntomataki maidano, alati piperi kymino
mpesamel mono gala ebala kai feta trimeni (poli feta)
pano apo ti mpesamel etripsa kai alli feta kai trimeni parmezana kai kefalotyri

ir8an kai eliosan ola ta tyria , kai i mpesamel me ti feta pooooooooooooooo, ko la si! kai malako to makaroni ...elione re sto stoma den prolabenes na masouliseis elione!

pastoula
26-08-08, 10:45
ειδες που σου ειπα οτι μια χαρα γινεται?

εγω, εχω τυψεις γι αυτο, αλλα αν εχεις μιση ωρα για να μαγειρεψεις και εχεις επιθυμισει παστιτσιο? τι κανεις?

απο να παραγγειλω απο εξω, πιο πολυ εμπιστευομαι το δικο μου!

soraver
26-08-08, 10:53
paraggelneis soublakia

Freeman
26-08-08, 10:53
xontro makaroni nerosolina -poli kala brasmeno sxedon liomeno (etsi maresei kai i makaronada(ta boutyrosa meta to brasimo)

ir8an kai eliosan ola ta tyria , kai i mpesamel me ti feta pooooooooooooooo, ko la si! kai malako to makaroni ...elione re sto stoma den prolabenes na masouliseis elione!

FESTIVAL ΧΟΛΥΣΤΕΡΙΝΙΑ 2008!
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΜΑΤΙΝΑΣ.
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

maRtina
26-08-08, 11:00
STOU SPITIOU MOU TIN AYLI TOUROUROUROUROUROUROU .
KALOPERNAO EGO POLI! TOUROUROUROUROUROUROU
MAGEIREYO LIPARA !TUROUROUROUROUROUROU
KAI XAPLONO EGO META !TOUROUROUROUROUROY
MEXRI AAARGAAAAAA ...POLI ARGGAAA

pastoula
26-08-08, 11:05
... αλλα αν εχεις μιση ωρα για να μαγειρεψεις και εχεις επιθυμισει παστιτσιο? τι κανεις?

απο να παραγγειλω απο εξω, πιο πολυ εμπιστευομαι το δικο μου!

paraggelneis soublakia

:dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

msl
26-08-08, 11:15

Πω πω .. και έχω να φάω κανονικά δύο μέρες .. :(

Η τριμμένη φέτα μ'αρέσει παντού .. :D

25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΜΑΤΙΝΑΣ.
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

:lol: :lol: :lol:

maRtina
26-08-08, 11:21
Πω πω .. και έχω να φάω κανονικά δύο μέρες .. :(

EGO NA DEIS , GI AYTO I8ELA NA MAGEIREPSO X8ES OPOS KAI DIPOTE

TOUS EXO KANEI STO ELIA LEMONI PLOUSIOUS ...AFOU APO TH FONI ME KATALABAINOUN '"APO ACTUS VARONOU HIRS TILEFONITE?TO SNACK 157?" :S :S

msl
26-08-08, 11:38
"Σε κατάλαβα απο τη φωνή .. τέλος .. " :lol:

Καλά εμένα το στομάχι είναι υπο διάλυση λόγω αδιαθεσίας, οπότε τη βγάζω με ένα λίτρο χυμό και μισή μερίδα φαγητό όλη τη μέρα.

Xouanita
26-08-08, 15:51
25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΜΑΤΙΝΑΣ.
ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

:haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha: :haha:
ΠΕΘΑΝΑ!!!!!!