PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΚΑΪ TV


Freeman
16-09-06, 14:25
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/el/3/3a/Logoskaitv.jpg

ΣΚΑΪ TV
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια και το επίσημο site του σταθμού

Ο ΣΚΑΪ TV είναι ένας ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός πανελλήνιας εμβέλειας. Ο σταθμός εξέπεμψε σήμα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1993 με ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Οικονομική κρίση στον όμιλο Αλαφούζου το 1998 οδήγησε στην πώληση του σταθμού και την σταδιακή μετατροπή του σε Alpha TV. Από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 1998 μέχρι και τον Οκτώβρη του 1999, και ενώ ο σταθμός είχε ήδη πουληθεί, συνέβαιναν σταδιακές αλλαγές στο όνομα του σταθμού, στο πρόγραμμά του και κατά συνέπεια στο λογότυπο.

Από τη 1η Απριλίου 2006, ωστόσο, η τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξέπεμψε και πάλι με 8ωρο δοκιμαστικό πρόγραμμα καθημερινά. Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε φτάνωντας τις 14 ώρες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2006, ενώ τον Οκτώβριο αναμένεται να εμπλουτιστεί ακόμα περισσότερο. Αξίζει να σημειωθεί πως η επανέναρξη της λειτουργίας του σταθμού είχε αποφασιστεί περίπου ένα χρόνο πριν. Για αυτό το λόγο ο Όμιλος Αλαφούζου είχε αγοράσει τον τηλεοπτικό σταθμό Smart Channel και προγραμμάτιζε να εκπέμψει το νέο πρόγραμμα του ΣΚΑΪ από τις συχνότητές του. Ωστόσο, λίγες ημέρες πριν το νέο ξεκίνημα του ΣΚΑΪ, κρίθηκε σκόπιμη η αγορά του τηλεοπτικού σταθμού Seven ο οποίος είχε άδεια πανελλαδικής εμβέλειας σε αντίθεση με τον Smart και τελικά εξέπεμψε από τις συχνότητες του πρώην Seven.


Πρόγραμμα

Στόχος του σταθμού είναι η προσφορά προγράμματος υψηλής ποιότητας και έγκυρης ενημέρωσης, με έμφαση στην παροχή πολύπλευρης γνώσης, ανοικτής πληροφόρησης, ελεύθερης ανταλλαγής απόψεων και ποιοτικής ψυχαγωγίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΚΑΪ έχει εξασφαλίσει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οργανισμούς παραγωγής ενημερωτικών, μορφωτικών και ψυχαγωγικών σειρών από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ (National Geographic, ΒΒC, Discovery, Animal Planet, Freemantle).

To πρόγραμμα θα μεταδίδεται κάποιες ώρες στη διάρκεια της ημέρας, θα εμπλουτιστεί σταδιακά από το Σεπτέμβριο με ειδικές παραγωγές στηριγμένες στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και με εκπομπές που παρουσιάζουν και αναλύουν θέματα της τρέχουσας πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας.
Η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Κατερίνα Ακριβοπούλου

Σε πρώτο στάδιο, το πρόγραμμα ξεκινά στις 18:30 με την προβολή ντοκιμαντέρ. Στόχος των υπευθύνων είναι να διαμορφωθούν εξειδικευμένες ζώνες. Για παράδειγμα, ο τηλεθεατής θα δίνει ραντεβού με το πολεμικό ντοκιμαντέρ, όπου θα μεταδίδονται ιστορικές σειρές της Freemantle για το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ή τον πόλεμο στην Κορέα.

Στις 20:30 θα μεταδίδεται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ημίωρης διάρκειας, με παρουσιάστρια την Κατερίνα Ακριβοπούλου. Οι ειδήσεις του ΣΚΑΪ θα συνεχίσουν την παράδοση, το ύφος και το ήθος της ήδη επιτυχημένης παρουσίας στο ραδιοφωνικό τοπίο: ειδήσεις έγκυρες, δυναμικές, χωρίς περιττές αναλύσεις, ανούσια «παράθυρα».

Στις 21:00 ακριβώς θα μεταδίδεται ακόμα μία σειρά ντοκιμαντέρ, ενώ τη σκυτάλη της ενημέρωσης θα παίρνει κάθε βράδυ στις 22:00 από Δευτέρα έως Πέμπτη η εκπομπή «ΣΚΑΪ ΕΠΙΚΑΙΡΑ» με παρουσιαστή τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, στην οποία ο δημοσιογράφος θα σχολιάζει την επικαιρότητα συντροφιά με καλεσμένους που γνωρίζουν το θέμα. Στο πλαίσιο της εκπομπής θα μεταδίδεται και βαρόμετρο ΣΚΑΪ - VPRC, το οποίο κάθε μήνα θα καταγράφει τον παλμό της επικαιρότητας.

Το μεγάλο «χαρτί» του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ είναι η μετάδοση εκπομπών που σαρώνουν σε τηλεθέαση σε Ευρώπη και Αμερική. Αυτές είναι:

• Το σόου της Όπρα Γουίνφρι. Πρόκειται για τη διασημότερη σειρά που μεταδίδεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και στην οποία η Γουίνφρι φιλοξενεί στον καναπέ της σταρ, αλλά και απλούς πολίτες

• Η ώρα του κρασιού. Από τις πλέον δημοφιλείς σειρές του καλωδιακού καναλιού Wine TV. Ειδικοί οινολόγοι ξεναγούν τους τηλεθεατές στα γνωστότερα και διασημότερα οινοποιεία του πλανήτη και αξιολογούν γνωστά κρασιά.

• Τοpgear. Η διασημότερη εκπομπή του BBC για το αυτοκίνητο.

• Entertainment Tonight. Δημοφιλής σειρά life style με ειδήσεις και πιπεράτα κουτσομπολιά από το Hollywood.

Alikafros
18-09-06, 10:26
Πάντως από την ημέρα έναρξης του, έχω κολήσει άσχημα με αυτό το κανάλι!
Ελπίζω στο μέλλον να συνεχίσει έτσι το πρόγραμμά του και να μην γίνει συνδρομητικό.

soraver
18-09-06, 10:52
pou akribos exeis kolhsei? sto gegonos pws anakuklwnei ta documander tou k pws oti paizei einai metaglwtismeno? oute germanikh thleorash na blepes.... pou prospa8ei na milhsei o stalone agglika (h telospantwn prospa8ei na milhsei genika) k akous apo pisw to germano na ton ntumplarei se aptesta germanika... :@

Freeman
18-09-06, 12:03
Μου αρέσει. Το οτι είναι μεταγλωτισμένο με βολεύει αφάνταστα. Κάθομαι στον υπολογιστή και παράλληλα ακούω τα ντοκυμαντερ χωρίς να χρειάζεται να έχω τα μάτια μου συνεχώς εκεί για να διαβάζω υποτιτλους. Το οτι τα ανακυκλώνει, οκ, τυχαίνει να μήν βολεύει να τα δούμε σε κάποια φάση οποτε περιμένουμε να τα δούμε στην επανάληψη.
Επίσης το οτι δέν έχει (ακόμα) ένα κάρο διαφημίσεις κτλ το θεωρώ θετικό.
Γενικά γνώμη μου είναι πως είναι ένα κανάλι διαφορετικό απο τα υπόλοιπα με νοοτροπία συνδρομητικού καναλιού. Καλή φάση!

Christy
18-09-06, 12:14
Πάντως αν χάσετε κάποιο πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ σφυρίξτε ;)

Εγώ είχα κολλήσει όσο ήμουν διακοπές... δυστυχώς τώρα με τη δουλειά δεν έχω την άνεση να το βλέπω όσο θα ήθελα αλλά ευτυχώς φροντίζουν άλλοι να μην χάνω τα ενδιαφέροντα και κυρίως ιστορικά ντοκιμαντέρ για τα οποία τρελαίνομαι

Πάντως καιρός ήταν να γίνει ένα κανάλι αποκλειστικά για ντοκιμαντερ!

Επίσης το γεγονός ότι δεν έχει δικές του παραγωγές και γι' αυτό εξαναγκάζεται στην ανακύκλωση σημαίνει και λιγότερες διαφημίσεις :P

Alikafros
18-09-06, 12:16
Ενώ Soraver τα λοιπά κανάλια που σε πρίζουν σε ένα κάρο επαναλήψεις (για 100στη φορά) δεν σε πειράζει;;;
Άλλωστε για πές μου ένα μεγάλο συνδρομητικό κανάλι που ΔΕΝ κάνει επαναλήψεις το πρόγραμμα του!

Τουλάχιστον το ΣΚΑΙ δείχνει ενδιαφέροντα πράγματα.

Christy
18-09-06, 12:35
Κοίτα να δεις που θα συμφωνήσω με τον Αλικάφρο! Ω καιροί ώ ήθη :lol:

Alikafros
18-09-06, 12:38
:P :P :P :P :P :P :P

soraver
18-09-06, 13:19
den me enoxloun oi epanalhpseis, me enoxlei to "bazoume repeat to idio programma 3 fores th mera"

den 8a me enoxlouse an ebaze th tetarth to 8wro tou sabbatou k ths deuteras. me enoxlei pou bazei to 8wro ths tetarths 3 fores.

oso gia th metaglwtish, pleon katafera k blepw amerikanikes tenies/seires xwris upotitlous, pragma to opoio me ikanopoiei polu... k me ekneurizei na xanw apo thn poiothta tou documander/seiras/tenias akougontas thn idia monotonh fwnh sunexeia.

Christy
18-09-06, 13:27
Nαι αλλά σκέψου λιγο τη χρησιμότητα του Documentary... είναι για να μαθαίνεις... και αρκετά από αυτά είναι και για παιδιά... τα παιδιά δεν προλαβαίνουν να διαβάσουν υπότιτλους οπότε τα βοηθάει η μεταγλώττιση.

soraver
18-09-06, 14:34
xmmmmm kala, pantws an mou breis esu paidia pou enw ston ant1 exei to kwn+elen ka8ontai k blepoun to "pws to kanoun oi elefantes" egw 8a sou dosw mia bdomada anarwtikh k kana xapaki giati xaneis thn epafh sou me thn pragmatikothta :***

Alikafros
18-09-06, 14:46
Ένας λόγος παραπάνω να πάρουμε τα παιδία από τον ANT1 και τον κάθε ANT1 και να τα κάνουμε να βλέπουν πιο ποιοτικά κανάλια...

Ji Jo! γιουχουυυυυυυυυυυυυυυυυυ

Aetonail
18-09-06, 15:08
Ωραία λοιπόν. Μιας και τα βάζει σε επανάληψη (λογικό) ας βάζει μια φορά με μεταγλώτισση (μου τη σπάει και μένα ναι) και μία με υπότιτλους να ήμαστε όλοι ευχαριστημένοι ;)

Christy
18-09-06, 17:00
Εγω παντως όταν θα κάνω παιδί θα ρυθμίσω την tv μόνο στα κρατικά και στο sky :lol:

soraver
18-09-06, 17:06
to kakomoiro....

Christy
18-09-06, 17:13
Σιγά μην το κάνω σαν κι εσένα :p

Freeman
18-09-06, 17:46
Όσο αφορά τα κρατικά κανάλια, είναι και αυτό ένα θέμα κουβέντας απο μόνο του που θα ήθελα να σχολιάσουμε αλλα καλύτερα να το κάνουμε σε άλλο topic. Έχω πολλά να σούρω για την γούνα τους.

Πάντως εν ολίγης μου αρέσει το ΣΚΑΙ γιατί είναι free ενώ πλησιάζει ποιότητα συνδρομητικού καναλιού.

Το Documentary που λέτε είναι οι Υποτιτλοι αγγλιστή;

soraver
18-09-06, 18:52
Documentary amorfwte file mou einai ta ntokumanter sta agglika ;ppp

christy: ta malia k ta mousia mou se xalasan ki esena? :@

Piggy
18-09-06, 23:42
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ FREEMAN,CHRISTY KAI ALIKAFRO AN KAI ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΑΤΑΓΛΩΤΙΣΜΕΝΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΗΘΙΣΑ.

soraver
19-09-06, 01:20
em me poion 8a sumfwnouses....

kaneis den agapaei ton kakomoiro to soraverako ;p

Piggy
19-09-06, 02:11
http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_1_67.gif

Christy
19-09-06, 09:41
πωπω παραπονα! ίσα ίσα βρε που έτσι είσαι μοναδικός στο είδος σου (τους λόγους δεν τους εξετάζουμε :lol: )

soraver
19-09-06, 13:18
spasan to kaloupi meta xexexe kai dedomenou pws oloi eiste megaluteroi mou (oloi omws!!!) na !die omadikws :D

whisper
20-09-06, 10:33
Oute emena mou aresei to doublarisma giati o skai to kanei anai3eretws...apo ta dokimanter (dekto giati den einai h prwth fora pou to vlepoume na ginetai) mexri to show ths Oprah...Opou re gmt den ginetai na anoigei to stoma h mauroula (an k den thn paw mia) k na akougetai apo pisw h ellhnida!!Anyway kalutera apo alter star ktl ktl (a mhn 3exasw to megalo ELLHNA Liakopoulo) alla vevaia apo th stigmh pou uparxei fast internet ta dokimanter ta vriskeis apo allou ;) k an pote variesai anoigeis k vlepeis skai

soraver
20-09-06, 11:28
to fast internet uparxei, esu pou to brhkes? ;p

whisper
21-09-06, 10:34
500kb/s downloading speed mikroulh ;P (parakmiake tupa)

stay_close
21-09-06, 11:02
αυτό είναι fast intranet.. :confused:

soraver
21-09-06, 12:01
egw gia internet milhsa bebe >: D

stay_close
21-09-06, 12:18
το ξέρω bebe..