Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σχέδιο στήριξης των ελληνικών τραπεζών με κεφάλαια 28 δισ. ευρώ

soraver
15-10-08, 11:52
Στα 28 δισ. ευρώ ανέρχεται το ύψος του ελληνικού σχεδίου στήριξης του τραπεζικού κλάδου, που ενέκρινε την Τετάρτη η Κυβερνητική Επιτροπή.

«Με συνδυασμό εγγυήσεων του Δημοσίου, συμμετοχών του Δημοσίου και αύξησης της ρευστότητας που θα φτάσει έως τα 28 δισ. ευρώ θα βοηθήσουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα να ξεπεράσει την [πιστωτική] 'ασφυξία'», είπε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής.

Η συμμετοχή των τραπεζών σε αυτό το σχέδιο δεν είναι υποχρεωτική, όπως σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των 28 δισ. ευρώ, αυτή αναμένεται να γίνει ως εξής:

* Ποσό έως 6 δισ. ευρώ θα δοθούν ως άμεση ρευστότητα χωρίς εγγύηση.

* Αλλα τόσα κεφάλαια θα δοθούν στις τράπεζες, εφόσον αυτές εκδώσουν προνομιούχες μετοχές ως εγγύηση.

* Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα δοθούν με την μορφή κρατικών ομολόγων ως εγγύηση για τις τιτλοποιήσεις των τραπεζών.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=947933

soraver
15-10-08, 11:52
to mpourdelo pou elege o spuros sto dipla thread

Egw
15-10-08, 18:46
Οι οποίες τράπεζες είχαν θηριώδη υπερκέρδη τα τελευταία χρόνια, αλλά πάνε αυτά, δεν τα υπολογίζουμε.

Κατά τ' άλλα άμα είναι να δώσουν κανα ευρουλάκι παραπάνω για παιδεία, υγιεία και τέτοια, έχουν καβούρια στις τσέπες και άδεια ταμεία. Πώς ξαφνικά βρεθήκανε όλα αυτά τα λεφτά?

Πλήρωνε, βοϊδολαέ. Σε όλα τα κράτη, όχι μόνο Ελλάδα - εδώ στην USA κι αν γίνεται ληστεία των φορολογουμένων προς όφελος των πάμπλουτων (διότι εκεί θα καταλήξουν φυσικά τα λεφτά). Αλλά καλά να πάθουν. Αυτό το σύστημα θέλουν, αυτό στηρίζουν, αυτό ψηφίζουν. Τι γκαρίζουν?

Xouanita
15-10-08, 20:50
Οκ, και τωρα βλέπω ότι τα χρηματιστήρια εκλεισαν με -7,κάτι υποχωρηση ("βουτιά" μάλλον), ενώ στην Αμερική με -3,8. Παρά τη βοήθεια απ τους κρατικούς προυπολογισμούς!

Τι άλλο να κάνουμε δηλαδη?
Να πα να τα σηκώσω όλα και να τα κάνω κονσέρβες, ζαχαρες, ρυζια κτλ και να περιμένω το τέλος??? Ελεος!

Χμμμ.... ή μήπως να βρω κανα "καλό χαρτί", να αγοράσω τωρα που είναι χαμηλά ώστε όταν όλα ανέβουν να πουλήσουμε και να την κάνουμε για Κούβα με τον άντρα μου?
(οκ, λέμε και καμια :mlk: να περνάει η ωρα...)

Freeman
15-10-08, 21:22
2012... O πλανήτης φτάνει. Το τέλος έρχεται...

Freeman
15-10-08, 21:28
Οι οποίες τράπεζες είχαν θηριώδη υπερκέρδη τα τελευταία χρόνια, αλλά πάνε αυτά, δεν τα υπολογίζουμε.

Κατά τ' άλλα άμα είναι να δώσουν κανα ευρουλάκι παραπάνω για παιδεία, υγιεία και τέτοια, έχουν καβούρια στις τσέπες και άδεια ταμεία. Πώς ξαφνικά βρεθήκανε όλα αυτά τα λεφτά?

Πλήρωνε, βοϊδολαέ. Σε όλα τα κράτη, όχι μόνο Ελλάδα - εδώ στην USA κι αν γίνεται ληστεία των φορολογουμένων προς όφελος των πάμπλουτων (διότι εκεί θα καταλήξουν φυσικά τα λεφτά). Αλλά καλά να πάθουν. Αυτό το σύστημα θέλουν, αυτό στηρίζουν, αυτό ψηφίζουν. Τι γκαρίζουν?

Σωστό αυτό με τα υπερκέρδη. Αλλα δέν το αναφέρει κανείς στις τηλεοράσεις.

Στο κάτω κάτω όπως λές στους πλουσίους θα πάνε τα λεφτά. Εκείνοι έχουν καταθέσεις. Ο απλός λαός χρεωμένος στα δάνεια είναι.

Τί είναι ένα κράτος; Ένα κράτος είναι ένα σύστημα που έχουν δημιουργήσει οι δυνατοί, για να μπορούν να κυβερνούν τα πλήθη. Τα πάντα είναι υπολογισμένα.
Τί είναι ένα κράχ; Είναι ένα γεγονός που γίνεται ανα κάποιες δεκαετίες και είναι μία μέθοδος του καπιταλισμού ωστε να "αυτοκαθαρίζεται". Τον απλό μισθωτό ένα κράχ δέν τον επηρεάζει καθόλου. Αντίθετα αυτό που τον επηρεάζει είναι η καθημερινότητά του.

soraver
16-10-08, 11:17
Χμμμ.... ή μήπως να βρω κανα "καλό χαρτί", να αγοράσω τωρα που είναι χαμηλά ώστε όταν όλα ανέβουν να πουλήσουμε και να την κάνουμε για Κούβα με τον άντρα μου?
(οκ, λέμε και καμια :mlk: να περνάει η ωρα...)

den einai malakia
auth einai h swsth skepsh
pisteueis dld pws oi trapezes den 8a 3ananeboun?
mix mix mix
kai me to xrhmatisthriako krax epi simith oloi eklaigan ta lefta tous kai oi e3upnoi agwrazan blue chips kai ta poulhsan meta kai ebgalan ekatomuria

Xouanita
16-10-08, 11:21
Αυτό όμως προυποθέτει 2 πράγματα:

α) να έχεις λεφτά τα οποία να μην σε νοιάζει να τα "δεσμεύσεις" για αρκετό χρονικό διάστημα (μέχρι να ξανανέβει η τιμή των μετοχών, που μπορεί να αργήσει) και
β) να "μυριστεις" το καλό χαρτί ;) που θα έχει την καλή απόδοση.

pastoula
16-10-08, 11:24
η να ξερεις τα καταληλλα παπαγαλακια!

Freeman
17-10-08, 14:43
Αυτό όμως προυποθέτει 2 πράγματα:

α) να έχεις λεφτά τα οποία να μην σε νοιάζει να τα "δεσμεύσεις" για αρκετό χρονικό διάστημα (μέχρι να ξανανέβει η τιμή των μετοχών, που μπορεί να αργήσει) και
β) να "μυριστεις" το καλό χαρτί ;) που θα έχει την καλή απόδοση.

Αυτό και μόνο αρκεί :lol::lol::lol: Εδώ δέν έχουμε για να βγάλουμε τον μήνα, εδώ δέν έχουμε για να αγοράσουμε χαρτί τουαλέτας, θα αγοράσουμε χαρτί μετοχών :lol::lol::lol:

maRtina
17-10-08, 14:44
:παρτα:...ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΕ ΚΑΝΑ ΜΗΝΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΝΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΣΕΙΣ ΚΑΛΑ? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol:

soraver
17-10-08, 15:50
ti na muristeis re
pare e8nikh trapeza kai megales kataskeuastikes (aktwr px) ante kai kamia superfast kai teliwses

Κοκκινονίκος
18-10-08, 01:48
μη μασάτε ρεεεεεε.....
το μόνο σίγουρο είναι οτι θα κλείσουν κάποιες μικρές....

εθνική,αλφα,πειραιως,αγροτική... είναι από μερικές που δεν πρόκειται να κλείσουν... αυτό γιατί? σύμφωνα με κάποια πηγή σημαντικά ποσά, βλ δις, μπήκαν σε αυτές τις τράπεζες τις τελευταίες βδομάδες από το εξωτερικό για να έχουν το κεφάλι τους σίγουρο

Freeman
18-10-08, 10:31
Και να κλείσουν χεστήκαμε. Καταθέσεις δέν έχω. Ξεκολίστε με τις τράπεζες. Το πετραέλαιο θέρμανσης φέτος είναι ακριβότερο στην αγορά σε σχέση με πέρυσι. Αντίθετα όμως το βαρέλι είναι φθηνότερο σε σχέση με πέρυσι... Τί παίζει εδώ;;
ΓΚΟΥΧΟΥΓΚΟΥΧΟΥΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑΓΚΟΥΧΟΥ

maRtina
18-10-08, 10:40
Τι να ξεκολησουμε ρε? επειδη δεν εχεις εσυ καταθεσεις ?:hahaha::hahaha:

με αυτους που εχουν τι γινετε?:dontknow:
Αλέ Πτωχέ
:lol::lol::lol::lol:

Freeman
18-10-08, 11:22
Άς πάνε να τα σηκώσουν να τα κάνουν χρυσό, τί με νοιάζει εμένα. Έχει καταθέσεις (άνω των 100.000 ευρώ) θα τον λυπάμαι κιόλλας;

maRtina
18-10-08, 11:26
ναι κατσε τωρα παει αλλου , αλλο καποιος που εκανε τις βρωμιες του και αποκτησε τοσα λεφτα ή καποιος βουλευτης που τα ξύνει και παιρνει 6,5 χιλιαρικα το μηνα και αλλο να τα χασει καποιος που μπορει να παλευε χρονια για να αποκτησει αυτα τα λεφτα και ξαφνικα ...να τα χανει ...εδω εγω που εχω πολυ λιγοτερα και τα κλαιω στη σκεψη να τα χασω , φαντασου αυτος?

Freeman
18-10-08, 12:13
ναι κατσε τωρα παει αλλου , αλλο καποιος που εκανε τις βρωμιες του και αποκτησε τοσα λεφτα ή καποιος βουλευτης που τα ξύνει και παιρνει 6,5 χιλιαρικα το μηνα και αλλο να τα χασει καποιος που μπορει να παλευε χρονια για να αποκτησει αυτα τα λεφτα και ξαφνικα ...να τα χανει ...εδω εγω που εχω πολυ λιγοτερα και τα κλαιω στη σκεψη να τα χασω , φαντασου αυτος?

Άμα τα έχει στο χρηματιστήριο θα τα χάσει. Άμα τα έχει καταθέσεις δέν θα τα χάσει. simple. άμα τα έχει χρηματιστήριο τότε είναι εις γνώση του το ρίσκο. Άν είναι χρήματα μιάς ζωής τα έχει χρηματιστήριο είναι επιλογή του και ρίσκο του. Οπότε κλάιν. Με ενδιαφέρουν σημαντικότερα πράγματα που ΔΕΝ είναι επιλογή μου. Το πετρέλαιο και η ακρίβεια π.χ.!!! :frock: Οπότε να μήν με ζαλίζει άλλο τον έρωτα με μαλακίες η τιβί και τα μμε. (Πάνε να περάσουν στην σκιά των ψιλών γραμμάτων πάλι την ακρίβεια του πετρελαίου θέρμανσης φέτος, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι φθηνότερο!!!! )

Οπότε φτάνει λοιπόν με τις τράπεζες και τις μαλακίες. Έχεις καταθέσεις; Πάνε Δευτέρα πρωί και κάντα ανάλυψη και χώστα μέσα στην ντουλάπα σου μέχρι να περάσει η κρίση. Ορίστε. Δέν θα τα χάσεις.

maRtina
18-10-08, 12:30
ειμαι κατω απο το οριο ασφαλειας ρε χαζε , δεν κινδυνευω εγω!

χμ νομιζω σχετικα με το πετρελαιο που λες , γινεται αρκετα μεγαλη προβολη απο τα μμε, αλλωστε η οικονομικη κριση δεν θα επηρεασει μονο το χρηματηστηριο αλλα ολους τους τομεις της οικονομιας , εμποριο , λαθρεμποριο :lol:σωματεμποριο :lol::lol: κτλ
Περαν της πλακας , νομιζω οτι το θεμα με το πετρελαιο εχει μεγαλη προβολη

Freeman
18-10-08, 15:22
Αφού οι καταθέσεις σου είναι κάτω απο το όριο ασφαλείας τί ανησυχείς; Μάθαμε τώρα σάν τα πρόβατα τρέχει ο τσομπάνης που του κλεβουν το αυτοκίνητο, τρέχουμε και εμείς τα έρμαια απο πίσω. Τόσο καιρό που δέν είχε κρίση, ζούσαμε άνετα βλέπεις. Δέν είχαμε ακρίβεια, τώρα ξαφνικά θα αρχίσει η ακρίβεια... Τέσπα. Αρκετά ασχοληθήκαμε με το θέμα. Αρκετά καλά έκαναν τα μμε την δουλειά τους και πάλι... Άντε καλό χειμώνα.

soraver
19-10-08, 11:34
to petrelaio einai allh fash giwrgo
mhn 3exnas pws oi douleis pou kleinontai twra (autes pou blepeis tso xrhmatisthrio) exoun hmeromhnia paradwshs meta apo mhnes 'h kai xronia

ousiastika oi au3hseis sta kausima einai plasmatikes otan anebainoun sta benzinadika thn epomenh mera apo thn hmera au3hshs sta xrhmatisthria ;p