Επιστροφή στο Forum : περι λευκων βραχιολιων κατα της φτωχειας ο λογος!
ψαχνωντας σημερα το πρωι, πετυχα ενα αρκετα ενδιαφερον αρθρο, αποσπασμα του οποιου σας το παραδιδω:
"Και προφανώς ούτε με απλή ελεημοσύνη κάνεις τίποτα. Απλώς μεταθέτεις το πρόβλήμα για λίγο στο μέλλον. Άλλωστε όπως λέει και η πάνσοφη Κινεζική παροιμία:
«Εάν μου δώσεις ένα ψάρι θα φάω ένα γεύμα. Εάν με μάθεις να ψαρεύω θα τρώω μια ζωή».
Η απάντηση λοιπόν βρίσκεται στην παραχώρηση τεχνογνωσίας και την εντατική εκπαίδευση στις χώρες που έχουν οικονομικά προβλήματα. Στόχος δεν είναι να επιβιώνουν σαν ζητιάνοι και να δίνουν τις πρώτες ύλες τους στον πρώτο κόσμο για ένα κομμάτι ψωμί. Στόχος είναι να μπορούν από μόνες τους να θρέφουν τον πληθυσμό τους και να του δίνουν ένα αξιόλογο επίπεδο ζωής.
Κάτι που θα βοηθήσει σε αυτό θα είναι και ο περιορισμός των γεννήσεων στις 2 έως 3 ανά γυναίκα σε αυτές τις περιοχές. (Όριο αντικατάστασης γενεών 2,1 παιδιά ανά γυναίκα. Η ΕΛ-λάδα έχει 1,2 παιδιά ανά γυναίκα. Καλό ε; Δεν υπάρχουν πια άντρες για τα κορίτσια μας σας λέω :-Ρ).
Διότι όσο και αν με το σημερινό επίπεδο τεχνολογίας είναι δυνατόν να τραφούν τα 6+ δισεκατομμύρια του πλανήτη, αυτό δεν σημαίνει ότι εάν αφεθεί ο παγκόσμιος πληθυσμός να φτάσει τα 9 ή τα 10 δις, η τότε τεχνολογία και οικονομικό σύστημα θα μπορούν να αποτρέψουν εκατομμύρια ή δισεκατομμύρια θανάτους από πείνα και δίψα.
Το μήνυμα λοιπόν αγαπητοί χορτάτοι του πρώτου κόσμου: (Και εγώ μέσα. Κοντεύω να σκάσω από τις μπύρες, τα λουκάνικα και τις πίτσες).
Όχι ανούσιες σαχλαμαρίτσες με λευκά βραχιολάκια.
Όχι στην ελεημοσύνη και μόνο. Αυτή είναι πυροσβεστικό μέτρο και μόνο για την πρώτη φάση της λύσης του προβλήματος.
Όχι στην καταστροφή των γεωργών του Αφρικής, που δεν μπορούν να πουλήσουν τις σοδειές τους, γιατί τους τρώνε την αγορά τα φθηνότερα, ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ αγροτικά προϊόντα του Ευρώπης.
Ναι στην παραχώρηση τεχνογνωσίας στις υπό ανάπτυξη χώρες για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους από μόνες τους, χωρίς να είναι αναγκασμένες να ξεπουλάνε τον φυσικό τους πλούτο και το εργατικό τους δυναμικό για ένα κομμάτι ψωμί.
Ναι στον οικογενειακό προγραμματισμό με διατήρηση των γεννήσεων στα 2 έως 3 παιδιά ανά γυναίκα. Όταν λιγότεροι άνθρωποι έχουν να μοιραστούν μια πίτα, τα κομμάτια για τον καθένα, είναι μεγαλύτερα.
Είναι ρεαλιστικά τα ανωτέρω;
Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, στο σημερινό πλαίσιο που κινείται η παγκόσμια οικονομία, με την ακόρεστη δίψα για κέρδη πάση θυσία των πολυεθνικών και των τραπεζών, ΟΧΙ.
Εάν δεν σταματήσει αυτή λυσσώδης «φιλελεύθερη» λαίλαπα, που τζογάρει με την δυστυχία των εργατών-σκλάβων της Κίνας, ΝΑ Ασίας κλπ., αλλά και με αέρα κοπανιστό στην Wall Street, το ένα κραχ θα έρχεται μετά το άλλο.
Μέχρι να σκάσει η μεγάλη παγκόσμια οικονομική φούσκα για τα καλά αυτή τη φορά, κάνοντας το σημερινό κραχ να μοιάζει με παιδική χαρά.
Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον; Τι να σας πω, η κρυστάλλινη σφαίρα μου αποδείχθηκε made in China και δεν κάνει ούτε για μπιμπελό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει όλοι όπως μπορούμε, να σπρώξουμε όσο μπορούμε τα πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση, μπας και καταφέρουμε κάτι.
πηγη:http://polsemannen.blogspot.com/2008/10/blog-action-day-08.html
Δεν ειναι τυχαία τα κόκκινα γράματα, ξύπνησε η Παπαρήγα μέσα σου :P
Πέρα απ την πλάκα όμως, αυτά τα "βραχιολάκια για το τάδε", κονκαρδίτσες, φιογκάκια, χαϊμαλιά, μπιχλιμπίδια κτλ, εγώ ποτέ δεν τα καταλαβα. Ποιόν βοηθάω με το βραχιολάκι και πως ακριβως?
Ασε που η λύση δεν ειναι στα δικά μου χέρια, και το ξέρω.
Εβλεπα προχθες ειδησεις και έδειχνε το "λουκέτο" μιας εταιρίας. Οι υπάλληλοι περίμεναν απέξω -αφού δεν τους ειχε κοινοποιηθεί επίσημα κάτι- και εβλεπαν τη ζωή τους να αλλάζει απ τη μια στιγμή στην άλλη. Μεγάλοι άνθρωποι, οικογενειάρχες, ξαφνικά στο δρόμο, χωρις μισθό, χωρίς να έχουν καν ιδέα αν θα πάρουν τουλάχιστον αποζημίωση! Και τα έξοδα να τρέχουν.
Τα πράγματα έχουν αγριέψει. Συζητάμε για τη φτώχεια και δεν ξέρουμε αν αυριο θα είμαι εγώ... εσυ... ο άλλος. Ειναι τόσο ρευστά όλα.
Ποιος τα λέει αυτα?ας παει να ρωτησει και τους ανθρώπους στα χωριά πως ζουνε , οχι μονο τωρα αλλα απο πάντα , αυτος την κινεζικη παροιμια περιμενε για να δει την πραγματικότητα? ή για να καταλάβει πως μπορει καποιος να καταφέρει να ζήσει σαν ανθρωπος ?
Τις δικες μας παροιμιες δεν τις ξερει? "των φρονιμων τα παιδια πριν πεινασουν...." "παλια μου τεχνη κοσκινο", "μαθε τεχνη και αστηνε" "το καλο το παλικαρι ξερει και αλλο μονοπατι" αυτες δεν τον εμπνέουν? Σιγα να μη περιμενανε στα χωρια για να ζησουν ,ενισχυσεις και βραχιολια και κολιεδια ...μονο οι πολυ ηλικιωμενοι περιμενουν οι καημενοι, αλλα βλεπεις πως πολλοι απο αυτους μαζευουν συκα , κερασια οτι εχουν και με αυτοσχεδια καροτσακια βγαινουν στις εθνικες και τα πουλανε ..
Οταν ολο το χρήμα και ολα τα εργα και ολα τα μεσα για εκπαιδευση , αθλητισμο , μορφωση δίνονται απλόχειρα στα μεγάλα αστικα κέντρα (και παλι τα χρηματα αυτα ειναι ψίχουλα μπροστα στα ποσα που ερχονται προς ενίσχυση ) και στα χωριά αντε να φτασει να γίνει καμια γέφυρα ή κανα φραγμα για να μην πλημυρίζουν οι ανθρωποι ...τοτε τι σκεφτεται αυτος που τα εγραψε αυτα? ή τι νομιζει? οτι ολοι αυτοι η ανθρωποι βασιζονται στην ενισχυση απο το κρατος ?Οχι βεβαια , στηριζονται στις δυναμεις και στις τεχνες που μονοι τους καλλιεργουν και μαθαίνουν ....
Αυτος τωρα ξυπνησε? ή να σκεφτω οτι καθόταν ποσες ωρες για να γραψει ενα κειμενο με ωραιες λέξεις που θα συγκινουσε ?
Συμφωνω με αυτα που λεει , αλλα αυτα εχουν εφαρμογή εδω και πολλλα ααααα χρονια
:παρτα: φιλε μου !
Συμφωνώ με τη Ματίνα, στη λογική ότι κάποιοι ζουν στα αστικά κέντρα και προτιμούν να πεινάσουν, παρά να πάνε να ζησουν στην επαρχια. Χάνουν τις δουλειές τους ή ακομα χειρότερα δεν μπορούν να βρουν δουλειές, αλλά παρ'όλα αυτά... εκεί!!!
Στην επαρχία τουλάχιστον (και μιλάω για την Κρήτη, αφού δεν έχω ζησει αλλού για να ξερω) ειναι σαφώς λιγότερο βάρβαρα τα πράγματα. Τουλάχιστον δουλειές υπάρχουν ακόμα.
....Οταν ολο το χρήμα και ολα τα εργα και ολα τα μεσα για εκπαιδευση , αθλητισμο , μορφωση δίνονται απλόχειρα στα μεγάλα αστικα κέντρα .....
τι εγινε λεει? ποιος το λεει αυτο? ειδες εσυ να γινονται εργα για την εκπεδευση? για τον αθλητισμο? ειδες εσυ ποτε κανενα εργο για την μορφωση? γιατι εγω δεν ειδα!
ειδα εργα να γινονται στα μεγαλα αστικα κεντρα (κι αυτο γινεται για να μην ταλαιπωρουνται οι μεγαλοεργολαβοι και οι υπουργοι οταν πηγαινουν να "επιβλεψουν" την πορια των εργων. Δεν ειναι δυνατον να πηγαινουν με τις λιμο σε αυτους τους καροδρομους!
... και στα χωριά αντε να φτασει να γίνει καμια γέφυρα ή κανα φραγμα για να μην πλημυρίζουν οι ανθρωποι ...τοτε τι σκεφτεται αυτος που τα εγραψε αυτα? ή τι νομιζει? οτι ολοι αυτοι η ανθρωποι βασιζονται στην ενισχυση απο το κρατος ?Οχι βεβαια , στηριζονται στις δυναμεις και στις τεχνες που μονοι τους καλλιεργουν και μαθαίνουν ....
....!
π@π@ρια!
κι εγω απο την επαρχεια ειμαι, αλλα δεν ειδα κανεναν να κανει κατι απο μονος του για το κοινωνικο συνολο! ολοι θελουν να γινουν βεζυριδες στην θεση του βεζυρη! εχουν μαθει οτι στην αθηνα γινεται χαμος απο τις ρεμουλες, και πολυ θα ηθελαν να το κανουν κι αυτοι! κοι φωναζουν επειδη δεν μπορουν!
@χουαν!
δεν ξυπνησε η παπαρηγα μεσα μου! θα ηταν καταντια! μια γυναικα που αντιδρα σε καθε ενοια καπιταλισμου και στελνει τα μπουμπουκια την σε αμερικανικα κολεγια, μονο για φτυσιμο κανει!
τι εγινε λεει? ποιος το λεει αυτο? ειδες εσυ να γινονται εργα για την εκπεδευση? για τον αθλητισμο? ειδες εσυ ποτε κανενα εργο για την μορφωση? γιατι εγω δεν ειδα!
Εγω παντως Λυκειο δεν ειχα στο χωριο μου , ουτε εγκαταστασεις εθνικων κολυμβητηρίων , ενα γηπεδο ειχαμε και αυτο της κακιας ώρας , τι εγινε ?εμεινα ανεκπαιδευτη? ή αγύμναστη? Βρηκα την ακρη μου ...δεν περιμενα αυτον ή κανενα αλλο παρλαπιπα να μου πει τι θα κανω ...
π@π@ρια!
κι εγω απο την επαρχεια ειμαι, αλλα δεν ειδα κανεναν να κανει κατι απο μονος του για το κοινωνικο συνολο! ολοι θελουν να γινουν βεζυριδες στην θεση του βεζυρη! εχουν μαθει οτι στην αθηνα γινεται χαμος απο τις ρεμουλες, και πολυ θα ηθελαν να το κανουν κι αυτοι! κοι φωναζουν επειδη δεν μπορουν!
Μονη σου αναφερεις μονο την Αθηνα , εγω δεν μιλησα για συγκεκριμενο αστικο κεντρο .Οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια
Το κοινωνικο συνολο τι ειναι ρε συ Παστουλα ? συνολο πολιτων δεν ειναι?
και οταν ειπα οτι παλευουν απο μονοι τους δεν ενοουσα οτι χτιζουν σχολεια ή κανουν εργα (που θα οφελουσε το συνολο)εννοουσα πως δεν περιμενουν τα επιδώματα , ή την ανεργια να τους χτιπησει την πορτα ...κανουν τα κουμαντα τους απο μονοι τους ...
γιατι ρε ματινα? για πες ενα παραδειγμα που το "κοινωνικο συνολο" εχει κανει εργο σε καποια περιοχη απο μονο του χωρις να αποβλεπει σε κοινωτικα κονδυλια και επιχορηγησεις?
κι οσο για τα επιδωματα ανεργιας, ολο το χειμωνα στα μερη μου ολοι (ακομα κι αυτοι που εχουν τα ξενοδοχεια) τα επιδωματα πανε και περνουν! δηλωνουν ψευτικα κιλα για τις επιδωτισεις και κανουν οτι ειδους ρεμουλα μπορεις να φανταστεις!
και ναι, ανεφερα την αθηνα σαν παραδειγμα γιατι ειναι κοντα στην περιοχη μου! τι αλλο να πω? Λαμια?
ουτε εγω ειχα λυκειο και αθλητικες εγκαταστασεις! στις 6 ξυπνουσα για να παω σχολειο!
δεν ειδα ομως κανεναν να φτιαχνει τις ξεχαρβαλωμενες μπριζες του σχολειου ολο το χειμωνα που καθονται στα καφενεια και παιζουν πρεφα! ολοι τα κονδυλια περιμενουν! και χεστηκανε αν το παιδι τους κηνδυνευει να παθει ηλεκτροπληξια!
Να σου πω ...
Λιγοι ειναι αυτοι που ζουν σε ορεινα χωρια που δεν εχουν νερο και πληρωνουν μονοι τους (ιδιωτες) γεωτρύσεις και εχουν ποσιμο νερο? Τι περιμενουν αυτοι ? να τους στειλει το κρατος νερο? η να τους κανει αρδευτικά εργα? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ , ή μηπως κανουν τις γεωτρυσεις και τις βαζουν σε προγραμματα επιδοτησης? για να παρουν λεφτα:lol::lol:ΝΑΗΝ
Οκ συμφωνω με το επιδωμα ανεργιας ...αλλα ακομα και αυτοι που δεν θα το παρουν , δεν θα πεινασουν..., δεν θα χαθουν , ουτε θα σταυρωσουν τα χερια και θα περιμενουν καποιο κοινωνικο λειτουργο στην πορτα
Εισαι απο επαρχια ετσι? Ποσες φορες πηγες στο Σουπερ στο χωριο σου και ακουσες καποιον να πει "βαλε μου 8 φετες σαλαμι" :lol::lol::lol: πραγμα που εγω τουλαχιστον εδω που ειμαι το ακουω συνεχεια οποτε παω στο σουπερ , εκει θα ακουσεις "κοψε ενα κομματι τυρι " "βαλε μου και σαλαμι "
Ακριβινε το πετρελαιο? στα @@ θα πανε στο βουνο και θα μαζεψουν ξυλα , δεν θα περιμενουν να παγωσουν ...
Προσωπικα νομιζω πως η κριση δεν θα τους αγγίξει , σε αλλους θα κακοφανει
δεν ειδα ομως κανεναν να φτιαχνει τις ξεχαρβαλωμενες μπριζες του σχολειου ολο το χειμωνα που καθονται στα καφενεια και παιζουν πρεφα! ολοι τα κονδυλια περιμενουν! και χεστηκανε αν το παιδι τους κηνδυνευει να παθει ηλεκτροπληξια!
Αυτο εχει να κανει με την αχαϊρευτιά .
οχι με την ικανοτητα να ανταπεξέλθουν σε μια δυσκολη
ακριβως!
κανουν οτι τους βολευει! δεν κανουν κατι για το "κοινωνικο συνολο" οπως το ειπες!
κι οσο για το σουπες μαρκες, ξερω πολυ κοσμο που για 2-3 μηνες δεν παει καν σουπες μαρκετ γιατι δεν τα βγαζει περα και λεει δεν πειραζει! με το ψωμι και την μιζυθρα απο το γαλα της καφετουλας θα χορτασω!
"...αντε να δω αν θα καταφερω να στειλω ολο το επιδομα στην κορη μου αυτο το μηνα που σπουδαζει και δεν θελω να της πω να γυρισει πισω!" μου ελεγε μια απο το χωριο οταν ειχα παει την αλλη φορα!
αυτα βλεπω εγω! δεν ξερω εσυ...
Παιδι μου , ενας ιδιωτης αν χτυπησει γεωτρυση , δεν θα παρει μονο αυτος νερο , θα παρουν πολλοι ,...αρα κοινο καλο ειναι αυτο .
Ναι οντως εγω βλεπω αλλα ..
Εχει ομως και την Καφετουλα καβατζα , αμα γινει κανα εμπαργκο παλι στα @@ θα ειναι λοοοοοοοολ
αληθεια? απο ποτε ισχυει αυτο? κοινοχρηστες γεωτρησεις πρωτη φορα ακουω!
εκτος αν εινα συμφωνια μεταξει πολλων για να μειωθει το κοστος!
και απο ποτε η καφετουλα ειναι κοινωνικη πολιτικη αρκετη ωστε να μην επαναστατησουμε ολοι και να αρχησουμε να πεταμε πετρες σε καθε κεφαλι πολιτικου?
κυριως οσων τολμουν και μιλουν για την φτωχεια?
αληθεια? απο ποτε ισχυει αυτο? κοινοχρηστες γεωτρησεις πρωτη φορα ακουω!
εκτος αν εινα συμφωνια μεταξει πολλων για να μειωθει το κοστος!
και απο ποτε η καφετουλα ειναι κοινωνικη πολιτικη αρκετη ωστε να μην επαναστατησουμε ολοι και να αρχησουμε να πεταμε πετρες σε καθε κεφαλι πολιτικου?
κυριως οσων τολμουν και μιλουν για την φτωχεια?
Ρε!χτυπαω εγω μια γεωτριση και μοιραζω νερο στους κατοικους της περιοχης , αυτο κοινη χρηση δεν ειναι?
Αυτο με τις γεωτρισεις, για να καταλαβω τωρα , τι σε παραξένευσαι?
Πλαισιονεται απο καποια νομικη κάλυψη η οποια οριζει μοναδικοτητα στην εκμεταλλευση?:confused: Ρωταω δεν ξερω ετσι?Αλλα και αυτο να ισχυει ειναι η μοναδικη κίνηση απο ανθρωπους που ζουν στην επαρχια που αποκλινει απο αυτο που οριζει ο νομος? :ok:
Το δευτερο κομματι που αναλυεις ειναι πολιτικης σημασιας και δεν θα το σχολιασω ....
Η καφετουλα δεν προβλεπεται στα σχεδια αντιμετωπισης οικονομικης κρισης ...αλλα η πραγματικοτητα διαφερει
οσοι εχουν γεωτρησεις στα μερη μου τις εχουν αποκλειστικα για δικη τους χρηση!
εκτος αν εχουν συμφωνησει απο πριν να την ανοιξουν 2-3 μαζι για να μοιραστουν τα εξοδα!
δεν ειναι λυση η επιστροφη στην επαρχεια χωρις οργανωμενο σχεδιο αποκεντρωσης! ολοι φυγαμε απο εκει γιατι δεν αντεχαμε! δεν εχω ιδιαιτερες απαιτησεις! απλα δεν γινεται να ζησω εκει χωρις να πεινασω!
Σχεδιο αποκεντρωσης , απο μακρυα , κατα τη γνωμη μου ,θα παραμεινει ενα θεωρητικο σχεδιο ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Απο εκει και περα ο καθένας κανει τις επιλογες του ..και "οπως στρωνει κοιμαται"
Προσωπικα σκεφτομαι να την εγκαταλειψω την πολη ..μιας και τα 700 που περνω δεν φτανουν ουτε για τζα που λενε ....(αν δεν υπηρχε η δουλεια στο χωριο το καλοκαιρι , θα ημουν να με κλαινε οι ρεγγες
Σορυ, αλλά άμα ειναι μάγκας ο Δήμαρχος, και τα κονδύλια βρισκει και τα έργα που θέλει (σε ένα ποσοστό) τα κάνει. Οταν μάθουμε να ψηφίζουμε Δημάρχους σύμφωνα με το πόσο δραστήριοι και ξύπνιοι ειναι και όχι σύμφωνα με το ποιό κόμμα τους στηρίζει, τότε θα μιλάμε!
Αν και αυτό με τους Καποδιστριακούς Δημους ειναι η απόλυτη μπούρδα, γιατί ο οικισμός που ειναι η έδρα του Δημου παίρνει πάλι τη χοντρή μερίδα. Οταν όμως ήταν Κοινότητες, ξερω πως στο χωριό μου ό,τι θέλαμε το είχαμε. Αποχετευσεις, γεωτρήσεις, τα πάντα, γιατί ήταν τσακάλι ο Πρόεδρος. Τελος πάντων, αυτό το θέτω ως παρένθεση.
Η ουσία είναι πως όλο αυτό το πακετάκι "αποκέντρωση" στηρίζεται πολύ στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Και όποιος θέλει να το κάνει πράξη έχει τις διεξόδους του ;)
@ χουαν!
δεν ειναι παρενθεση! αυτο ειναι η ουσια! αυτο χρειαζομαστε!
οσο για την αποκεντρωση, εκει ειναι το θεμα! να μην στηριζεται ΜΟΝΟ στην ιδιωτικη πρωτοβουλια!
[QUOTE=pastoula;62544]τι εγινε λεει? ποιος το λεει αυτο? ειδες εσυ να γινονται εργα για την εκπεδευση? για τον αθλητισμο? ειδες εσυ ποτε κανενα εργο για την μορφωση? γιατι εγω δεν ειδα!
Εγω παντως Λυκειο δεν ειχα στο χωριο μου , ουτε εγκαταστασεις εθνικων κολυμβητηρίων , ενα γηπεδο ειχαμε και αυτο της κακιας ώρας , τι εγινε ?εμεινα ανεκπαιδευτη? ή αγύμναστη? Βρηκα την ακρη μου ...δεν περιμενα αυτον ή κανενα αλλο παρλαπιπα να μου πει τι θα κανω ...
Ποιά άκρη βρήκες; Την κλασσική. Αυτή που κάνουν όλοι. Μαζεύονται στις πόλεις και ερημώνουν τα χωριά.
Προσωπικα νομιζω πως η κριση δεν θα τους αγγίξει , σε αλλους θα κακοφανει
Η κρίση δέν θα αγγίξει κανέναν. Η κρίση δέν αφορά τον μεροκαματιάρη ή τον μισθωτό. Η αφορά αυτόν που "παίζει" χρηματιστήριο. Εσύ ακριβά πλήρωσες το πετρέλαιό σου πέρυσι που δέν υπήρχε κρίση, ακριβά θα το πληρώσει και φέτος που έχει κρίση. τέλος.
:παρτα:
Αυτο πηγαινε στα ποσά που δινονται στα αστικα κεντρα και οχι στα χωρια
και ειπα πως στο χωριο μου δεν ειχα λυκειο ουτε αθλητικες εγκαταστασεις και αναγκαστηκα πηγα στην πιο κοντινη πολη η οποια κλασικα ειχε !
Ο τυπος ερχεται να προτείνει τι? πραγματα που απο ανέκαθεν γινόντουσαν? καθενας ξερει το σωστο και τι θα επρεπε να γινει για να βελτιωθει η ποιοτητα της ζωής ...αυτος τι βγηκε για να πει?
ναι ακριβα θα μου βγει το πετρελαιο και φετος , και για να μπορεσω να ειμαι ζεστη ολο το χειμωνα θα περιορισω κατι αλλο ...αν ημουν στο χωριο θα ειχα μεν ζορι , αλλα οχι τοσο
θα περιορισω πχ τις εξοδους μου , αντι να βγαινω 5 φορες την εβδομαδα για καφε 5χ4ευρο=20ευρω τη βδομαδα χ4=80 ευρω το μηνα .....θα βγαινω 2-3 φορες
στο χωριο πχ που ο καφες εχει 2-2,50 αμεσως αμεσως τα υπολοιπα μπορω να τα διαθεσω καπου αλλου ...γι αυτο και δε θα μου φαινονται τοοσο μεγαλες οι "σφίξες"
@ χουαν!
δεν ειναι παρενθεση! αυτο ειναι η ουσια! αυτο χρειαζομαστε!
οσο για την αποκεντρωση, εκει ειναι το θεμα! να μην στηριζεται ΜΟΝΟ στην ιδιωτικη πρωτοβουλια!
Έτσι ακριβώς. Άμα έχω εγώ το σπίτι μου στο χωριό άντε φεύγω απο την πόλη (επειδή συνειδητοποιώ αργά ή γρήγορα οτι το να ζεί κάποιος στην πόλη είναι μιά τεράστια μαλακία), και άμα έχω και καμιά αγελάδα και δύο κότες να τρώω και κανα αυγό πάει και έρχεται. Αλλα άμα δέν έχω στον ήλιο μοίρα τότε τί γίνεται; Ποιά βοήθεια αποκέντρωσης θα με προσφέρει το κράτος;
@ Ματίνα
Θα κάνει κάποιος με δικά του λεφτά γεώτρηση και θα πεί ορίστε κόσμε ελάτε και φορτώστε τα παγούρια σας ΤΖΑΜΠΑ; Δηλαδή άμα κάνει και καμιά γεώτρηση και καταλάθος χτυπήσει και πετρέλαιο θα πεί φέρτε μπιτονάκια να πάρετε και για την σόμπα σας ΤΖΑΜΠΑ; Για ποιά χώρα μιλάς; :farpa: :P
ναι ακριβα θα μου βγει το πετρελαιο και φετος , και για να μπορεσω να ειμαι ζεστη ολο το χειμωνα θα περιορισω κατι αλλο ...αν ημουν στο χωριο θα ειχα μεν ζορι , αλλα οχι τοσο
θα περιορισω πχ τις εξοδους μου , αντι να βγαινω 5 φορες την εβδομαδα για καφε 5χ4ευρο=20ευρω τη βδομαδα χ4=80 ευρω το μηνα .....θα βγαινω 2-3 φορες
στο χωριο πχ που ο καφες εχει 2-2,50 αμεσως αμεσως τα υπολοιπα μπορω να τα διαθεσω καπου αλλου ...γι αυτο και δε θα μου φαινονται τοοσο μεγαλες οι "σφίξες"
Του χρόνου που θα ακριβήνει κιάλλο, θα περιορίσεις και το φαγητό και θα πείς πως κάνεις δίαιτα,
Του παραχρόνου που θα ξαναακριβήνει (κάθε χρόνο δέν ακριβαίνει περισσότερο και απο τα ποσοστά των αυξήσεων των μισθών; ) θα περιορίσεις και το χαρτί υγείας και θα σκουπίζεσαι φορά παρα φορά, Και τον παρα παρα άλλο χρόνο θα περιορίσεις και το απορρυπαντικό, θα πλένεις ρούχα κάθε όποτε βρέχει. Μέχρι τώρα όποτε πιάνει βροχή, ο κόσμος τρέχει και μαζεύει τα απλωμένα ρούχα. Μετά όμως όποτε πιάνει βροχή ο κόσμος θα τρέχει να τα απλώσει για να πλυθούν :lol:
Θέλω να πώ οτι το να κόψεις απο κάπου για να δώσεις σε κάτι πιό βασικό, δέν έιναι λύση. Είναι ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ. Μέχρι που θα φτάσεις σε ένα σημείο που δέν θα έχεις απο τί άλλο να κάνεις συμβιβασμό. Το θέμα είναι να ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΑΓΗΜΕΝΗ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, και όχι ο κοσμάκης να ψάχνει απο πού θα κόψει για να δώσει σε κάτι άλλο. Αυτά βλέπουν κια οι απο πάνω και ζουλάνε μέχρι να βρούνε κόκκαλο. Όσο μας βαράνε με την ακρίβεια για να χορταίνουν αυτοί, τόσο τους ξαναψήφίζουμε εμείς και λέμε δέν βαριέσαι, θα κάνω οικονομία. ΣΤΟΠ! ΤΕΛΟΣ! ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΗΘΙΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ! Δουλεύουμε και μας αξίζουν βαρβάτοι μισθοί και μιά ζωή με αξιοπρέπεια και άνεση! Και αυτοί οι αλήτες που κωλοβαράνε και ξύνουν είναι οι πλουσιότεροι της χώρας. Αυτούς πρέπει να κάνουμε να ψωμολισάνε επειδή είναι αναξιοι ακόμα και στο να πουλάνε κουλούρια στις κηδείες!
Μας αξίζει και τους αξίζει να αντιστραφούνε λοιπόν τα πράγματα. Αυτό είναι το ιδανικό. Αλλα η μιζέρια μας είναι ποτισμενη μέχρι τα σπλάχνα μας. Κάθε φορά που ανοίγουμε τηλεόραση, τρώμε μιά γερή δόση μιζέριας και κουλουριαζόμαστε στον καναπέ. Αυτό είναι το όπλο τους για να ελέγχουν τα πλήθη...
τι να κανω? να παω να ανοιξω το σπιτι του Καραμανλη με λοστο και να μην του αφησω διαμάντι για ρουμπίνι? ευρω για λίρα? να τον αφησω νταντέλα?:lol::lol::lol::lol:
Το τι μας αξίζει το ξέρουμε. Το ποιος θα μας το δώσει δεν ξέρουμε!
Κανείς δέν θα μας το δώσει. Θα πρέπει να το κατακτήσουμε.
Είμαστε καταδικασμένοι πλέον, θεωρητικά μιλάω :fdammy: \m/ 2012 φτανει! I LOVE HAPPY ENDS! :D:D:D
Ζητω το 2012!!! \m/
Εισαι η ελπίδα μας -πίδα μας -πίδα μας \m/
εισαι ο πατερας μας ΤΕΡΑΣ ΤΕΡΑΣ ΤΕΡΑΣ μας
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol:
Κοκκινονίκος
18-10-08, 11:01
Είμαστε καταδικασμένοι πλέον, θεωρητικά μιλάω :fdammy: \m/ 2012 φτανει! I LOVE HAPPY ENDS! :D:D:D
ναι μεγάλη χρονιά τότε :P
nai! gia na gleitwsei to fantariko o soraver, mexri kai thn katastrofh tou kosmou 8a ferei!
Κοκκινονίκος
19-10-08, 00:05
κ η Κρήτη θα γίνει πάλι Χώρα :P
kala
eswterika 8a ginei to 8ema siga mhn ane3arthtopoih8eite ;p
oso gi to fantariliki
mallon asimos 8a to pai3w... kai 8a skasw sto strato me ena pougki me malakies
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.