PDA

Επιστροφή στο Forum : Τα μεγαλόσωμα βρέφη διατρέχουν περισσότερους κινδύνους εμφάνισης όγκων


pastoula
20-10-08, 14:55
http://www.supremeboba.com/uploads/babies.jpg

Την ισχυρότερη μέχρι στιγμής ένδειξη ότι το μέγεθος ενός βρέφους κατά τη γέννησή του, είναι καθοριστικός παράγοντας για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού στην ενήλικη ζωή του, αποτελεί σύμφωνα με τους επιστήμονες μελέτη που έκαναν ερευνητές της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας, Ιζαμπέλ ντος Σάντος Σίλβα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το μέγεθος ενός κοριτσιού -και ιδίως το ύψος - κατά τη γέννησή του παίζει σημαντικό ρόλο στο αν θα εκδηλώσει καρκίνο του μαστού, όταν θα μεγαλώσει.. Όσο πιο μεγαλόσωμο δηλαδή είναι το νεογέννητο, τόσο περισσότεροι είναι οι κίνδυνοι.

Ακόμη και μισό κιλό κάνει διαφορά, προειδοποιούν οι επιστήμονες. Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, ένα κορίτσι που γεννιέται με βάρος πάνω από 4 κιλά, είναι κατά 12% πιο πιθανό να αναπτύξει όγκο, από ότι ένα νεογέννητο μεταξύ 3 - 3,5 κιλών.

Οι ερευνητές, που έλαβαν υπόψη τους στοιχεία από 22 παλαιότερες έρευνες της τελευταίας 20ετίας, σε δείγμα 22.000 γυναικών με καρκίνο του μαστού και 600.000 υγιών, διαπίστωσαν ότι ακόμη και μισό κιλό βάρους παραπάνω από το κανονικό, αυξάνει τον κίνδυνο κατά 7%. Επίσης, μια αύξηση του ύψους κατά 2 εκατοστά αυξάνει τις πιθανότητες κατά 10%.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο καθηγητής του Τμήματος Επιδημιολογίας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, κ. Δημήτρης Τριχόπουλος, δήλωσε: «Η μελέτη αλλάζει δραστικά τον τρόπο που βλέπουμε την προέλευση του καρκίνου του μαστού» και πρόσθεσε ότι οι γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες δεν ερμηνεύουν απολύτως τα ποσοστά του καρκίνου του μαστού, ενώ ο κίνδυνος μιας γυναίκας για τη συγκεκριμένη ασθένεια πιθανώς ξεκινά ήδη από τη μήτρα.

maRtina
20-10-08, 15:06
λολ , παντως το μικρο μωρακι της φωτογραφιας εχει πολυ μόρτικο βλεμα , σαν να λεει "Μας το παιζεις ιστορία επειδη εισαι ψηλή? , ατσσσσσ ":lol::lol::lol::lol:

Xouanita
20-10-08, 15:23
Αααααααχ τι γλυκούλιαααααααααααααααααα!!!!!!
Ελα να το πάρω αγκαλίτσα μωρε! Αχου το!

pastoula
20-10-08, 15:34
den einai ayto to 8ema mas!

spamareis!

:P:P:P:P:P:P:P

Freeman
20-10-08, 15:37
Αααααααχ τι γλυκούλιαααααααααααααααααα!!!!!!
Ελα να το πάρω αγκαλίτσα μωρε! Αχου το!

ασχημομούρικα είναι. Μάλλον Κορεάκια είναι.

Xouanita
20-10-08, 15:45
Ρε, όλα τα πολύ μικρά μωράκια έχουν φατσούλες που ειναι "καπως" (ενας γνωστός έλεγε πως μοιάζουν με γατάκια :P) αλλά ειναι πολύ γλυκούλικααααααααααααααααααα!





Spam Νο2: εγω πότε θα γίνω μάνα??? :P :D



Εντός θέματος Νο1: Ρε αυτοί οι επιστήμονες, καθε μερα και κάτι καινούριο μας λένε. Τωρα θα πανικοβάλονται οι μαμάδες που θα κάνουν παχουλούτσικα μωράκια και θα τα πηγαίνουν για μαστογραφια από τα πρώτα τους γενέθλια. Ελεος!

maRtina
21-10-08, 13:14
pes to psemata , mia me tis kremes mia me ta galata ...sto telos mono xapia 8a kanei na trome ...kai tora ayto to koulo me to mege8os toy moroy kai to baros toy

o 8eos na fylaei kai o aderfoulis mou megalo bgike

Mirna
21-10-08, 15:33
Δείτε προσεκτικά την φωτό!
Το ένα είναι όντως νεογέννητο και το άλλο όχι!!!!!!
Τι άλλη βλακεία θα ακούσουμε Θεέ μου!

pastoula
21-10-08, 15:36
η αδερφη μου γεννηθηκε 2,750 και η ξεδερφη μου 5,800!

ετσι και χειροτερα ηταν σαν νεογεννητα!