Επιστροφή στο Forum : Η πολλή καθαριότητα κάνει κακό στην υγεία των παιδιών
http://www.clipartof.com/images/clipart/xsmall2/5794_woman_wearing_herself_out_while_doing_spring_ cleaning.jpg
Αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν φλεγμονώδες νόσημα του εντέρου έχουν όσα παιδιά μεγαλώνουν σε πεντακάθαρα σπίτια.
Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα Ισραηλινών επιστημόνων από το Ιατρικό Κέντρο «Hadassah» σε 400 χιλιάδες εφήβους, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στην Αμερικανική Επιθεώρηση Γαστρεντερολογίας, τα «αποστειρωμένα» σπίτια προκαλούν την υπεραντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος με αποτέλεσμα να τραυματίζεται ο εντερικός ιστός. Η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, είναι μια ομάδα παθήσεων που χαρακτηρίζονται από χρόνια φλεγμονή των εντέρων. Εκδηλώνεται με συμπτώματα, όπως έντονο πόνο στην κοιλιά και διάρροια.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως, όταν τα παιδιά δεν εκτίθενται αρκετά σε ιούς, βακτήρια και μικρόβια στα πρώτα στάδια της ζωής τους, το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν αναπτύσσεται σωστά με αποτέλεσμα να μην αντιδρά φυσιολογικά στις μελλοντικές επιθέσεις των διαφόρων μικροοργανισμών.
Για το λόγο αυτό, τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά και έχουν μειωμένες πιθανότητες να εκδηλώσουν αλλεργίες, σε σύγκριση με εκείνα που μένουν σπίτι.
http://www.nwkniterati.com/movabletype/archives/MossyCottage/cleaning.GIF
http://www.zougla.gr/news.php?id=7761
Γιαυτό τα γυφτάκια δέν αρρωσταίνουν ποτέ; Ρε μπάς και η καθαριότητα είναι ένα ταμπού που μας έχουν περάσει οι μεγαλοεταιρίες καθαριστικών; Λές; :confused::confused::confused:
kala ta les
opws sta embolia fash
8a rxontai oi katsarides, 8a tribontai panw sou apo mikro, 8a pa8aineis anoria sta poarasita k meta den 8a xeis problhma me ta afentika sth douleia
μή σε πώ οτι τα αφεντικά θα σε φοβούνται κιόλλας :D
Αμα εισαι τίγκα στη μπίχλα και την κατσαριδα? Εννοείται πως δεν θα σε πειράζει κανεις :lol:
Βρε λες να το χρησιμοποιήσω το άρθρο σαν άλοθι? "Ματακια μου, δεν σκούπισα για να μην αρρωσταίνουμε!!!" :lol:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
με τις αδερφες μου παντως, δεν πιανει!
Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως, όταν τα παιδιά δεν εκτίθενται αρκετά σε ιούς, βακτήρια και μικρόβια στα πρώτα στάδια της ζωής τους,
Για το λόγο αυτό, τα παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικό σταθμό αρρωσταίνουν λιγότερο συχνά και έχουν μειωμένες πιθανότητες να εκδηλώσουν αλλεργίες, σε σύγκριση με εκείνα που μένουν σπίτι.
Ελεος μαρή παστούλα!!!!!
Από τι παρακμιακό σαίτ τα ξεπατικώνεις αυτά??? :P:P:P:P
Αν ένα παιδί εκτεθεί σε ιό και βακτήρια και μικρόβια στα πρώτα στάδια της ζωής του το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνος του ο οργανισμός και θέλει νοσοκομείο!!!! Τα αντισώματα ένα παιδί τα αποκτά μέσω του θηλασμού και όχι με το να εκτεθεί σε ιούς! ΕΛΕΟΣ!!!!
Αυτός που έγραφε για τον παιδικό σταθμό μάλλον δεν έχει ιδέα που παν τα 4!!!!!!! Ξέρω υπερβολικά πολύ κόσμο που στέλνει το παιδί του παιδικό σταθμό, και βδομάδα παρά βδομάδα γυρνάνε άρρωστα!!!!!
Μα γιατί δεν τους μαζεύουν όλους αυτούς??? :mlk::mlk::mlk:
Α! Και φυσικά δεν είμαι υπέρ ενός αποστειρωμένου περιβάλλοντος! Αλλά ας μην ξεχνάμε πως αλλιώς ήταν ο πλανήτης, η ατμόσφαιρα 20 και 30 χρόνια πριν που γεννηθήκαμε εμείς και αλλιώς σήμερα.
FERTE 8EMATA ME MORA KAI GYNAIKES ETOIMOGENES NA TA XESKONISEI OLA TORA I MIRNA !!!
EPOMENO 8EMA POU 8A POSTAREI PAO STOIXIMA EINAI AYTO ME TIS KREMES
υπερβολες!
δεν λεει να πας το παιδι και να το αφησεις στο λειμωδων!
για φυσιολογικα πραγματα μιλαει!
οχι ιστεριες σαν μια γνωστη με τα αντιβακτιριδιακα που μας ειχε πριξει!
ειχε το παιδι σε αποστειρωμενο περιβαλλον μεχρι τα 4 και μετα δεν προλαβαινε να το πηγαινει στους γιατρους!
λολ
η ξαδερφη μου αντι στην τσαντα της να εχει κανα μωρομαντιλο για τα μωρα της εχει καθαρο οινοπνευμα λοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολ για δεσιμο εντελως :lol::lol:
Το λέει ο καπιταλισμός μιρνούλα μου. Μήν μεγαλώνεις το παιδί σπίτι σου λέει. Φέρτο στον σταθμό-πάρκινγκ και εσύ πάνε δουλεψε. Μήν του μάθεις την οικογένεια το παιδί σου λένε γιατί θα το κάνεις να προσαρμοστεί δυσκολότερα στον εργασιακό χώρο. Μάθε το να δουλεύει και να συνυπάρχει μαζί με έξωοικογενειακούς. Μάθε το πως το σπίτι του είναι ο εργασιακό χώρος και όχι η αυλή του σπιτιού του και η αγκαλιά της μάνας.
ρε ξεκολα με τον καπιταλισμο εσυ:παρτα::παρτα::παρτα:
η ξαδερφη...Χριστακι τι επαθες στο ματι σου ?για ανοιξε το .βοοοουυυρ το οινοπνευμα μεσα στο ματι :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
FERTE 8EMATA ME MORA KAI GYNAIKES ETOIMOGENES NA TA XESKONISEI OLA TORA I MIRNA !!!
EPOMENO 8EMA POU 8A POSTAREI PAO STOIXIMA EINAI AYTO ME TIS KREMES
:lol::lol::lol:Αντε να χαθείς! Απλά δεν μπορώ να ακούω βλακείες από ανθρώπους καθόλου ψαγμένους και προφανώς χωρίς παιδιά που έχουν και άποψη!
Για το γάλα μιλάς? :confused:
υπερβολες!
δεν λεει να πας το παιδι και να το αφησεις στο λειμωδων!
για φυσιολογικα πραγματα μιλαει!
οχι ιστεριες σαν μια γνωστη με τα αντιβακτιριδιακα που μας ειχε πριξει!
ειχε το παιδι σε αποστειρωμενο περιβαλλον μεχρι τα 4 και μετα δεν προλαβαινε να το πηγαινει στους γιατρους!
Το φυσιολογικό για τον καθένα είναι υποκειμενικό. Ο κάθε γονιός θα προφυλάξει όπως πιστεύει εκείνος καλύτερα το παιδί του!
Και φυσικά δεν με τρώει καθόλου ο κώλος μου να βάλω το μωρό μου να κολλήσει ιούς και βακτήρια (για όνομα του Θεού!!!) για να αποκτήσει αντισώματα!!!
Αλλά βλακείες ότι τα παιδιά που πάνε παιδικό αρρωσταίνουν λιγότερο από αυτά που κάθονται στο σπίτι, ε έλεος!
Οσο για το αποστειρωμένο περιβάλλον, είδα κι εμάς που παίζαμε στις γειτονιές και τρώγαμε χώματα... δεν έχουμε καμία αλλεργία, τι να σου πω!
Οταν θα μπεις στην φάση να αποκτήσεις το δικό σου μωρό, έλα πέσμου μετά αν θα αφήνεις τον οποιοδήποτε να πιάνει το παιδί σου, να φέρνει τα χνώτα του κοντά στο μωρό, να το φιλάει στα μούτρα, ή ακόμα και να δοκιμάσει φαγητό από το κουτάλι που θα φάει το μωρό!
Μετά έλα να μου πεις για πλύσιμο χεριών και αποστείρωση και αντιβακτηριδιακά!
Α! Και κάτι ακόμα... Ολοι μα όλοι οι παιδίατροι συστήνουν αποστείρωση στα πράγματα του μωρού, μέχρι την ηλικία των 6 μηνών. Είναι τυχαίο ή αυτός που έγραψε το άρθρο γνωρίζει καλύτερα από όλους τους παιδίατρους της Ελλάδας?
ααα εγώ δεν δοκιμάζω απο τα κουτάλια των μωρών... σιχαίνομαι :)
Κοκκινονίκος
21-10-08, 19:57
που και να ρθουν να σε φιλήσουν μές στα σάλια ε? lool
να μην μιλησω για το ρεψιμο! μπλαχ!
το αλλαγμα? που το πάτε?
ασε ρε! ποιος θελει να πλησιασει μωρο?
Εγωωωωωωωωωωω!!! :yahoo:\m/
τα κακα τους μυριζουν παρα πολυ παντως ....κανα 2-3 φορες που μου ετυχε να ειμαι πανω σε αλλαγη πανας και... οκ :s , μαλλον ειναι απο τις τροφες , τις κρεμες ε?
Nai. Genika oti pio threptiko faei kapoios, toso pio polu murizoun. Paradeigm akai to fasoli einai apo ta threptika fagita :D
λολ σωστα!
τι λεει και σημερα δεν εχεις δουλεια?
λολ σωστα!
τι λεει και σημερα δεν εχεις δουλεια?
lol
simera exo. ligo mpika gia na diabaso kanena xthesino, alla apo tin stigmi pou se petuxaino mesa feugo trexontas giati tha melaniasoume ta moutra mas stis moutzes kai i douleia tha paei ston kokora :lol::lol::lol: ase kai den eimai gia yperories, exo douleies simera :P
:lol:
καλυτερα που εχεις δουλεια , γιατι στο παραπεντε τον γλιτωσα τον ορο χθες απο το δακρυ που εριξα:lol::lol::lol::lol::lol: , μην εχουμε και σημερα τα ιδια
:fbebored:
:παρτα: :παρτα: :παρτα: :παρτα: :παρτα: :παρτα: :παρτα:
gia na mhn ksexniomaste!
να μην μιλησω για το ρεψιμο! μπλαχ!
το αλλαγμα? που το πάτε?
ασε ρε! ποιος θελει να πλησιασει μωρο?
Αη μωρή από δω! Να σε δω στα δικά σου τι θα κάνεις! :lol:Θα βάζεις τον ζορ? :lol:
τα κακα τους μυριζουν παρα πολυ παντως ....κανα 2-3 φορες που μου ετυχε να ειμαι πανω σε αλλαγη πανας και... οκ :s , μαλλον ειναι απο τις τροφες , τις κρεμες ε?
Ναι τα κακά μυρίζουν ευωδιαστά :lol:όταν ξεκινάνε τροφές και κρέμες.
Με το γαλατάκι της μαμάς, δεν μυρίζουν έτσι ;)
Αη μωρή από δω! Να σε δω στα δικά σου τι θα κάνεις! :lol:Θα βάζεις τον ζορ? :lol:
mpa lissa na diaiwnisw to eidos tou...!
den 8elw re! na pollaplasiastei monos tou, san tis amoivades!
sobara twra!
den kserw ti 8a kanw me ta dika moy! alla opws kai na xei den me plhsiazoyn kai poly akyroi! fovountai gia thn swmatikh tous akairewthta!
Ο Leo les na allazei ton mpemph toy? :nickred::xmmm:
μονο τον μπεμπη?
τα άλλα 3, τι θα τα κάνει?
Μωρε ας ξεκινησει με το μπεμπη και μετά βλέπουμε :P Μπορεί και να αλλάξει γνωμη για τον αριθμό :lol:
Ο Leo les na allazei ton mpemph toy? :nickred::xmmm:
Ψιτ εσύυυυυ κοπελιά!!!
Κι άλλοι κάνανε δηλώσεις του τύπου "πονάς μωράκι μου? Μην ανησυχείς, τίποτα δεν θα είναι, απλά ο γιος μας έχει μεγάλα αρχιδάκια και τσουτσούνι! Να, τώρα θα στο πει και ο γιατρός!" και ακούσανε από τον γιατρό ένα μεγαλοπρεπέστατο ωραιότατο "ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΕΙΝΑΙ!!!" :lol::lol::lol::lol::lol:
Εγώ πάντως για καλό και για κακό, τον έχω ηχογραφήσει να λέει πως "φυσικά και θα την αλλάζω, θα την ταϊζω, θα την κοιμίζω, θα την κάνω μπάνιο, θα παίζω μαζί της μπλα μπλα μπλα μπλα" Οχι τίποτα άλλο, όταν θα με λέει "πότε τα είπα εγώ αυτά???" να έχω αποδεικτικά στοιχεία! :lol::lol:
Εγώ πάντως για καλό και για κακό, τον έχω ηχογραφήσει να λέει πως "φυσικά και θα την αλλάζω, θα την ταϊζω, θα την κοιμίζω, θα την κάνω μπάνιο, θα παίζω μαζί της μπλα μπλα μπλα μπλα" Οχι τίποτα άλλο, όταν θα με λέει "πότε τα είπα εγώ αυτά???" να έχω αποδεικτικά στοιχεία! :lol::lol:
Καθολου κακή ιδεα!!!!!! ;) \m/
Μιρνα, εισαι θεα!!!!:knie:
kako_paidi®
22-10-08, 23:50
Δεν απαντάω χωρίςτον δικηγόρο μου!:zip::zip::zip::zip:
indeed!
Όσο για την ηχογράφηση ψεύδεται ασύστολα! :alig-crazy::alig-crazy::alig-crazy::alig-crazy::alig-crazy::alig-crazy:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol:
indeed!
Όσο για την ηχογράφηση ψεύδεται ασύστολα! :alig-crazy::alig-crazy::alig-crazy::alig-crazy::alig-crazy::alig-crazy:
ειμαι σίγουρη!
Δώσ' του Μίρνααααααααααααααααααααα!!!!!!!
Ας το αποδείξει λοιπόν ότι το έχει ηχογραφημένο :yahoo::yahoo::yahoo::yahoo::yahoo:
ΜΟΛΟΓΑ!
ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΤΙΣ ΚΑΣΕΤΤΕΣ ΤΗΣ?
:angry: :linchstill: :help: :karate: :slap: :fishhit:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αν ένα παιδί εκτεθεί σε ιό και βακτήρια και μικρόβια στα πρώτα στάδια της ζωής του το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει μόνος του ο οργανισμός και θέλει νοσοκομείο!!!! Τα αντισώματα ένα παιδί τα αποκτά μέσω του θηλασμού και όχι με το να εκτεθεί σε ιούς! ΕΛΕΟΣ!!!!
Αυτός που έγραφε για τον παιδικό σταθμό μάλλον δεν έχει ιδέα που παν τα 4!!!!!!! Ξέρω υπερβολικά πολύ κόσμο που στέλνει το παιδί του παιδικό σταθμό, και βδομάδα παρά βδομάδα γυρνάνε άρρωστα!!!!!
simfwnw kai oxi mono ta paidia arrwtsianoun alla kai oi mamades... oi pio ektethimenes se ious ipotithete...!
Στον παιδικό σταθμό είναι πολλά παιδιά στοιβαγμένα επι πολλές ώρες την ημέρα. Ένα απο αυτά να έχει κάτι, κολλάνε όλα λόγο του οτι είναι ευαίσθητος ακόμα ο οργανισμός. Για να μήν μικήσω και για τις ψείρες. :fcoffe:
εγω παντως στο δημοτικο κολλουσα ψειρα συνεχεια ...καθε μερα κολλουσα και η καημενη η μανουλα μου καθε μερα ξεστραβωνοταν να μου τις ξεκολάει :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Εγώ βρέφος (λίγων μηνών) πέρασα κοκίτη .. :( Ε, μετά είχα πρόβλημα με ωτίτιδες .. και τώρα μεγάλωσα! :P :tralala:
Ελεος μαρή παστούλα!!!!!
Από τι παρακμιακό σαίτ τα ξεπατικώνεις αυτά??? :P:P:P:P
Μα γιατί δεν τους μαζεύουν όλους αυτούς??? :mlk::mlk::mlk:
Α! Και φυσικά δεν είμαι υπέρ ενός αποστειρωμένου περιβάλλοντος! Αλλά ας μην ξεχνάμε πως αλλιώς ήταν ο πλανήτης, η ατμόσφαιρα 20 και 30 χρόνια πριν που γεννηθήκαμε εμείς και αλλιώς σήμερα.
ta entiswmata ena paidi ta apokta apo thn prosbolh tou apo ious.
ena brefos anti8eta pou den exei dika tou antiswmata xrhsimopoiei auta ths mamas tou. auta ta pairnei etoima kai kapoia stigmh psofane. apo kei k pera anaptusei ta dika tou, kai apo kei k pera to onomazoume paidi kai oxi brefos.
to ar8ro auto milaei gia paidia. leei pws otan erxontai se epafh me mikrobia apoktoun antiswmata. otan apoktoun polla antiswmata den arrwstainoun eukola argotera.
h ereuna opws grafei egine se efhbous kai oxi se paidia. se auth thn hlikia leei pws arrwstainoun ligotero.
μπραβο καμαρι μου!:ok::ok::ok:
μπραβο λατρεια μου!:yahoo::yahoo::yahoo::yahoo:
μπραβο τρελο μου σοραβερονι!:clap::clap::clap::clap::clap:
πολυ μ'αρεσει που λες αυτο που θελω να πω!:yeeees::yeeees::yeeees::yeeees::yeeees:
ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕδω υπάρχει ενας ερωτας μεγάααααααααααααααλος... \m/
πολυ μ'αρεσει που λες αυτο που θελω να πω!:yeeees::yeeees::yeeees::yeeees::yeeees:
Άστα ρε αυτά. Τα λέει ο άνθρωπος και μετά γυρευεις κι εσύ μερίδιο απο την πίτα των ευσύμων! Σε πρόλαβε λεμε! Άσε τα σαπια! :farpa::lol::lol:
οχι! απλα τον παραδεχομαι!
ημουν εξω και δεν προλαβαινα να απαντησω!
μπραβο αντρα μου!\m/\m/\m/\m/\m/\m/
Τον σφετερίζεσαι. :fflute:
ρε, οσο και να παρω απο τν σοραβερο, παντα κατι μενει!
Τον σφετερίζεσαι. :fflute:
Σιγα να μην τον σφυροκοπαει κιολας ...
πες μας για τον καπιταλισμο :παρτα::lol::lol::lol::lol:
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Σφετεριζομαι: παίρνω κάτι απο κάποιον χωρις τη συγκαταθεσή του, οικειοποιούμαι παράνομα.
Πηγη: λεξικό Χουαν :lol:
οποτε, δεν σφετεριστηκα τπτ!
κακε φρι!
ανυπαντρε!
:lol::lol::lol::lol::lol: :farpa:
Σφετερίζεσαι τις γνώσεις του. Το ταμπεραμέντο του. Το είναι του ολόκληρο (το πνευματικό). Σφετερίζεσαι την σοφία του επειδή γνωρίζεις πως στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου τον έχεις ώς πρότυπο της ατομικής σου ύπαρξης. Ξέρεις πως είναι ένας άνδρας με πάτημα και με πνευματικό (και όχι μόνο) εκτόπισμα. Είναι ένας άντρας που ξέρει τί θέλει. Ξέρει τί αναζητά. Ξέρει και μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει αυτό που επιθυμεί. Είναι άντρας με στόχους και μέθοδο. Σφετερίζεσαι την θέση του διότι γνωρίζεις οτι δέν μπορείς να βρίσκεσαι σε αυτήν.
:pinw: @ ναβαρινο
εσύ και η ματίνα με την αποία θα μείνετε :farpa::farpa: :lol::lol::lol::lol::P:P:P
μαλλον ξερω!
επιβεβαιωση ηθελα!
:pinw:
εχει μια κολωνια Μυρτω στην τσεπη συνεχεια ..απ αυτην βγαζει και πινει τζουρες :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
ta entiswmata ena paidi ta apokta apo thn prosbolh tou apo ious.
ena brefos anti8eta pou den exei dika tou antiswmata xrhsimopoiei auta ths mamas tou. auta ta pairnei etoima kai kapoia stigmh psofane. apo kei k pera anaptusei ta dika tou, kai apo kei k pera to onomazoume paidi kai oxi brefos.
to ar8ro auto milaei gia paidia. leei pws otan erxontai se epafh me mikrobia apoktoun antiswmata. otan apoktoun polla antiswmata den arrwstainoun eukola argotera.
h ereuna opws grafei egine se efhbous kai oxi se paidia. se auth thn hlikia leei pws arrwstainoun ligotero.
Δεν ωφελεί να προσπαθήσω να σας ανοίξω τα μάτια, όταν έχετε τα αυτιά σας κλειστά!
Εχεις ψάξει το θέμα του θηλασμού? Το θέμα παιδί και αρρώστια? Βρέφος και αντισώματα? Εχεις μιλήσει με μαμάδες? Εχεις μιλήσει με παιδίατρο? Η απλά έκανες μια αναζήτηση στο γούγλη και ό,τι βρήκες μπροστά σου το πόσταρες απλά και μόνο για να μου την πεις και να υπερασπιστείς την τουρτίτσα?
Με τη γέννησή τους τα παιδιά κουβαλούν μαζί τους αντισώματα (είναι αμυντικά όπλα του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες) εναντίον πολλών ασθενειών, τα οποία πήραν από τη μητέρα τους. Αν μάλιστα το βρέφος θηλάζει τότε θα συνεχίσει να παίρνει αντισώματα από τη μητέρα μέσω του γάλακτος. Τα αντισώματα όμως αυτά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, για αυτό θα πρέπει να διεγείρουμε εμείς την παραγωγή αντισωμάτων με τα εμβόλια.
Με τα εμβόλια εισάγουμε στον οργανισμό τον ίδιο τον μικροοργανισμό (ιό ή μικρόβιο) νεκρό ή εξασθενημένο, ή αντιγόνο ("κομμάτι") από τον μικροοργανισμό. Με τον τρόπο αυτό διεγείρουμε τον οργανισμό να παράγει δικά του αντισώματα τα οποία κατευθύνονται εναντίον του συγκεκριμένου μικροοργανισμού. Έτσι εάν στο μέλλον προσπαθήσει να μπει στον οργανισμό του παιδιού ο συγκεκριμένος μικροοργανισμός, τα αντισώματα που ήδη υπάρχουν θα τον εξουδετερώσουν και το παιδί σας δε θα αρρωστήσει.
Είδες? Ξέρω κι εγώ να αντιγράφω. :clap:
Γλεπητούρα
18-12-08, 06:01
Αυτο που λες ειναι πολυ σωστο και ειναι ας πουμε ο "τεχνητος τροπος" να αποκτησουν αντισωματα τα βρεφη...Τον παλιοτερο καιρο ομως που δεν υπηρχαν εμβολια...(δεν ξερω για τις δικες σας αλλα η δικη μου μαμα δεν εμβολιαστηκε ποτε...) , πως αποκτουσαν αντισωματα τα βρεφη?
Ασε που ειχε και περισσοτερες αρρωστιες απ'οτι σημμερα...
Και για το θεμα του νηπιαγωγειου διαφωνω...εχει πολλα περισσοτερα να κερδισει ενα παιδι απο το νηπιαγωγειο παρα να μενει σπιτι συνεχεια με τη μανα του...Δεν τα λεω απλα θεωρητικα...τα λεω εκ πειρας βλεποντας και απο την κορη μου ,αλλα ειχα δουλεψει και ως βοηθος νηπιαγωγου καποια χρονια στο νηπιαγωγειο της νονας μου... Φυσικα αυτα ισχυουν (κατ'εμε παντα ) αφου κλεισει ενος χρονου το παιδακι και το ιδανικοτερο ειναι να περπαταει κιολας...
Δεν ωφελεί να προσπαθήσω να σας ανοίξω τα μάτια, όταν έχετε τα αυτιά σας κλειστά!
Εχεις ψάξει το θέμα του θηλασμού? Το θέμα παιδί και αρρώστια? Βρέφος και αντισώματα? Εχεις μιλήσει με μαμάδες? Εχεις μιλήσει με παιδίατρο? Η απλά έκανες μια αναζήτηση στο γούγλη και ό,τι βρήκες μπροστά σου το πόσταρες απλά και μόνο για να μου την πεις και να υπερασπιστείς την τουρτίτσα?
Με τη γέννησή τους τα παιδιά κουβαλούν μαζί τους αντισώματα (είναι αμυντικά όπλα του οργανισμού απέναντι στις ασθένειες) εναντίον πολλών ασθενειών, τα οποία πήραν από τη μητέρα τους. Αν μάλιστα το βρέφος θηλάζει τότε θα συνεχίσει να παίρνει αντισώματα από τη μητέρα μέσω του γάλακτος. Τα αντισώματα όμως αυτά δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, για αυτό θα πρέπει να διεγείρουμε εμείς την παραγωγή αντισωμάτων με τα εμβόλια.
Με τα εμβόλια εισάγουμε στον οργανισμό τον ίδιο τον μικροοργανισμό (ιό ή μικρόβιο) νεκρό ή εξασθενημένο, ή αντιγόνο ("κομμάτι") από τον μικροοργανισμό. Με τον τρόπο αυτό διεγείρουμε τον οργανισμό να παράγει δικά του αντισώματα τα οποία κατευθύνονται εναντίον του συγκεκριμένου μικροοργανισμού. Έτσι εάν στο μέλλον προσπαθήσει να μπει στον οργανισμό του παιδιού ο συγκεκριμένος μικροοργανισμός, τα αντισώματα που ήδη υπάρχουν θα τον εξουδετερώσουν και το παιδί σας δε θα αρρωστήσει.
Είδες? Ξέρω κι εγώ να αντιγράφω. :clap:
katse giati auto egw twra to da
a) mh me kathgoreis pws uperaspizomai thn pastoula
b) mhn me kathgoreis pws antigrafw. otan to kanw grafw apo pou to phra. sto sxoleio mas ema8an 5 pragmata. auta 8umamai k auta lew.
d) sunh8ws 3ekiname na milame gia paidia k oxi gia brefh otan peripou stamatane to 8ulasmo, kai epimenw to ar8ro elege gia paidia oxi gia brefh.
e) oso gia to anoigma twn matiwn, meta apo toses wres suzhthsewn pou exoume ri3ei pws mporeis na to les?
katse giati auto egw twra to da
a) mh me kathgoreis pws uperaspizomai thn pastoula
b) mhn me kathgoreis pws antigrafw. otan to kanw grafw apo pou to phra. sto sxoleio mas ema8an 5 pragmata. auta 8umamai k auta lew.
d) sunh8ws 3ekiname na milame gia paidia k oxi gia brefh otan peripou stamatane to 8ulasmo, kai epimenw to ar8ro elege gia paidia oxi gia brefh.
e) oso gia to anoigma twn matiwn, meta apo toses wres suzhthsewn pou exoume ri3ei pws mporeis na to les?
Τζουτζούκο...
α) Τρελή είμαι, ό,τι θέλω θα κάνω! :P
β) Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο, ούτε κι έχω μάθει γράμματα πολλά, ξέρω όμως 1+1 κάνουν 2 κι ότι τα φωνήεντα είναι 7 :clap::clap:
γ) Που είναι το γ οέο? Πήγες κατευθείαν στο δ :P
δ) Εγώ κατάλαβα ότι λέει για βρέφη και όχι για παιδιά. Τραβάς κάνα ζόρι? :P
ε) Μα μόνο σε σένα θα μπορούσα να το πω γιατί είσαι ο τζουτζούκος μας :yahoo: Εξάλλου μιλούσαν οι ορμόνες της εγκυμοσύνης! :mlk: Και μη μου κολλάς γιατί τώρα θα μιλήσουν οι ορμόνες της λοχείας και θα κλαίω! :mirna-klamata: Θες να κλαίω??????? :mirna-klamata:
oxi!
mhn klapseis!:8:
den 8a to anteksw!:14:
Τζουτζούκο...
α) Τρελή είμαι, ό,τι θέλω θα κάνω! :P
β) Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο, ούτε κι έχω μάθει γράμματα πολλά, ξέρω όμως 1+1 κάνουν 2 κι ότι τα φωνήεντα είναι 7 :clap::clap:
γ) Που είναι το γ οέο? Πήγες κατευθείαν στο δ :P
δ) Εγώ κατάλαβα ότι λέει για βρέφη και όχι για παιδιά. Τραβάς κάνα ζόρι? :P
ε) Μα μόνο σε σένα θα μπορούσα να το πω γιατί είσαι ο τζουτζούκος μας :yahoo: Εξάλλου μιλούσαν οι ορμόνες της εγκυμοσύνης! :mlk: Και μη μου κολλάς γιατί τώρα θα μιλήσουν οι ορμόνες της λοχείας και θα κλαίω! :mirna-klamata: Θες να κλαίω??????? :mirna-klamata:
:*
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.