Επιστροφή στο Forum : Δεν αποκλείει δημοψήφισμα για το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος
Αναφορά στο θέμα του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους έκανε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, τονίζοντας ότι «αν έρθει η ώρα, μετά από κατάλληλη ενημέρωση θα το αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα. Είμαστε σίγουροι ότι ο καθένας θα πάρει το μάθημα που του χρειάζεται».
«Δεν μπορεί κανείς να αποφασίσει γι αυτό το θέμα, από ενδιαφέρον δήθεν για το λαό χωρίς το λαό» τόνισε επίσης ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας κατά τη διάρκεια ημερίδας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα Το μάθημα των θρησκευτικών στην εκπαίδευση.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=954861
(τωρα αυτός νομίζει πως θα ψηφίσουμε κατα??? :confused:)
Και η συνέχεια...
«Ναι» στο δημοψήφισμα για τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους λέει ο Αλέκος Αλαβάνος
Σχολιάζοντας τις τελευταίες δηλώσεις του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε την Πέμπτη υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.
«Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είπε ότι, σε περίπτωση που τεθεί τέτοιο ζήτημα, η Εκκλησία ζητάει δημοψήφισμα. Όσον αφορά σε μας, τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετηθούν πάνω σ’ αυτό. Η δική μου όμως εισήγηση θα είναι 'Ναι'. Δημοψήφισμα για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους» δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος.
«Το θέμα έχει τεθεί εκ των πραγμάτων. Αυτό που βιώσαμε και βιώνουμε με το Βατοπαίδι ή τη Μονή Τοπλού» σχολίασε. Υποστήριξε ότι «για να γίνεται μια τέτοια συζήτηση, για να υπάρχει μια τέτοια έκρηξη διαμαρτυρίας, για να είναι τόσο καιρό κεντρικό θέμα το θέμα του Βατοπαιδίου και τώρα της Μονής Τοπλού, σημαίνει ότι άλλο το κράτος, άλλο η εκκλησία. Το θέμα των ξεχωριστών ρόλων, που θα μπορούσαν να είναι αξιόλογοι και σημαντικοί κι από τις δύο πλευρές, Εκκλησίας και Κράτους, έχει τεθεί πια στη συνείδηση της κοινωνίας».
«Πιστεύουμε ότι η κοινωνία έχει κάνει σημαντικά βήματα μπροστά. Παράλληλα εμείς σταθερά θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις και με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Έχουμε ήδη καταθέσει την πρόταση νόμου για τη «ρύθμιση των σχέσεων εκκλησίας και κράτους» στα πλαίσια του σημερινού Συντάγματος, όσο επιτρέπει βέβαια το Σύνταγμα, και ελπίζω σύντομα να μπορέσουμε να το συζητήσουμε εδώ» κατέληξε.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=955134&lngDtrID=244
Χα! Λες να το τολμήσουν το δημοψήφισμα?
to 65% tou laou 8a paei na pshfisei. egw 8a paw.
to 70% oswn phgan 8a einai autoi pou pisteuoun pws einai h eukairia tous na di3oun sta malakismena pou tous sumperiferontai les k einai apo allo planhth, pws sthn ellada pisteuoume sto "or8odo3ia 'h 8anatos".
en pash periptwsh, o arxiepiskopos einai polu periergh fatsa. an einaia li8inos einai eutuxima pou ton exoume kai aporw pws ton afhsan.
me exei mperdepsei o kainourios!
einai san thn katsika kai to gala, pou molis gemisei h kardara thn klotsaei kai thn xynei!
perimena, epeidh akrivws moy fenetai ki emena swstos an8rwpos, na exei parei 8esh me ola auta ta aisxh pou ginontai ton teleutaio kairo!
antautou, siophn ix8uos!
oso gia to dhmopshfisma, kai na tolmisoun na to kanoun (xlwmo) dustuxws exoyn dikaioma psifoy oi geroi kai oi "patris-8rhskeia-oikogeneia". Opote, mallon mapa to karpouzi!
Ρε παιδια? δουλεια στη ζουλα ηταν αυτη με το Βαστοπαιδι , ποιος δεν θα ετρωγε ? ποιος σωστος? και ποιος λαθος?ο καθενας θα επερνε τα "φιλετα " του ..... ....
και αυτοι που το βγαλαν στη φορα μαλλον νιωθουν αδικημενοι απο τη μοιρασια
ki ayto ti paei na pei? oti πρεπει να συντηροθμε μια τετοια κατασταση?
εξω και οι παπαδες, εξω και τα λαμογια!
α, ρε Λιακο!
Δεν λεω οτι πρεπει να συντηρουμε τετοιες καταστασεις και ουτε ειπε πως τις εκρινα σωστες ...ειπα πως ο καθενας απο αυτους που τωρα φωναζουν θα λειτουργουσε με τον ιδιο τροπο ή μπορει να λειτουργουσε και χειροτερα .
Λυκοφωλια ειναι λεμε ολοι , μια παστα , ενα καζανι!
anna: opws eipame, prepei na uparxei diaxwrismos, kai fanike na to threi.
den einai 8ema ths ekklhsias, einai 8ema ths politeias enantia oxi sthn ekklhsia alla se kapoious papades kai kapoious dikous tous.
htan swsth kinhsh na mhn parei 8esh, mhn 3exnas pws o a8ws upagetai ston bar8olomaio kai oxi ston a8hnaio arxipapa
Γλεπητούρα
07-11-08, 11:37
Καιρος δεν ειναι να διαχωριστει μια κι εξω η εκκλησια απο το κρατος? Μην καταντησουμε στο τελος αλλο ενα θεοκρατικο τσιφλικι των Θρησκειοπατερων...Και εδω κατω (στην Κυπρον καλε..) το ψαρι βρωμαει απ'την κεφαλη...αν στην Ελλαδα κρατανε και καποια προσχηματα ,εδω περα εχουν αποθρασυνθει τελειως και η Εκκλησια εχει μετατραπει σε εναν τεραστειο ομιλο επιχειρησεων... Με σκανδαλα επι σκανδαλων και εναν αρχιεπισκοπα που κατα βαθος θα'θελε να ειναι προεδρας... Οσον αφορα τα Θρησκευτικα στα σχολεια , με την παρουσα μορφη που εχει το μαθημα, εγω ειμαι υπερ στο να καταργηθουν...η Θρησκευτικη παιδεια καλυπτεται μια χαρα απο τα κατηχητικα σχολεια και οποιος ειναι τοσο πιστος και ενθερμος υποστηρικτης της διδασκαλιας της Θρησκειας μπορει να θυσιασει ενα Σαββατο για να διδαχτει αυτο που πιστευει...Μια αλλη εναλλακτικη ομως ειναι να ενσωματωθει το μαθημα στο μαθημα ιστοριας και τα Θρησκευτικα να παρουν μορφη γεννικου ιστορικου χαρακτηρα ... Ευχαριστω για την ανοχη σας...:P
\m/ \m/ \m/ \m/ \m/ \m/
pou hsoun kamari mou toso kairo?
e?
Γλεπητούρα
07-11-08, 11:52
:lol::lol::lol::lol::lol:\m/\m/\m/
Eγω εχω να πω "σιγην ιχθύος" :P
Εχει γινει θεμα και με τα θρησκευτικα στα σχολεια? :confused: καλε που ζω? πρεπει να αρχισω να βλεπω καμια ειδηση τελος .
Θα διαφωνησω με την απο πανω κυρια :) Γλεπητορα
Τα θρησκευτικα πρεπει να διδασκονται στα σχολεια ,οπως και τα υπολοιπα μαθηματα .Μια ωρα στο κατηχιτικο ή το Σαββατο δεν φτανει ουτε για "τζα" .Επειτα ολοι οσοι δεν πιστευουν ή πιστευουν σε αλλη θρησκεια εχουν το δικαιωμα της απαλλαγης του μαθηματος .:ok: δεν βλεπω το λογω γιατι θα πρεπει να αλλαξει αυτο!
Οσο για την ενσωματωση των θρησκευτικων στο μαθημα της Ιστοριας ...Αστο δεν παιζει , ηδη το μαθημα της ιστοριας εχει γινει για τα αναθεμα ..χαρακτηριστικα σου αναφερω πως διαβαζα προσφατα για την επανασταση του 21 και ελεγε στο βιβλιο του Οργανισμου που διδασκονται στα σχολεια "Ο Αθανασιος Διακος ..και αλλοι" :mlk::mlk::mlk::mlk::mlk: ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΡΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΜΟΥ?
Τεσπα για να καταλήξω , ειμαι αντιθετη στο "μπασταρδεμα" των μαθηματων
na miliso, na min miliso, na miliso, na min miliso...den gamietai kai afto :pinw:
αλλη φορα να μιλας , αλλιως να μη λες τιποτα ;)
asto giati tha bgo kakos apo pano. kai den anaferomai sto diko sou post anagkastika
den gamietai, ante cheers :pinw:
α καλα αμα δεν ειναι για μενα δεν πα να κανεις οτι 8ες :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol:
αστειευομαι , ομως ακομα και σε μενα να μην αναφερεσαι ..αυτο με τις μπιχτες δεν μαρεσει γενικοτερα. Και δεν θα γινεις κακος αν πεις τη γνωμη σου .αλοιμονο ειμαστε τοσοι εδω μεσα , και οχι μονο τοοσοι αλλα και απο 18-35+ ετων ειναι επομενο οτι οι γνωμες θα διασταυρωνονται και δεν θα παραλληλιζονται ;)
re min me prokaleis, den oreksi gia diogmous pali :lol::pinw:
ρε θα μιλησεις η θα μιλησω?
κρατιεμαι τοση ωρα!
ωχ και δευτερο κρουσμα παρουσιαστηκε :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol:
ρε θα μιλησεις η θα μιλησω?
κρατιεμαι τοση ωρα!
esena den paizei na se kraksoun opos emena ara go for it! :pinw:
Σ αυτό το σημείο να πεταχτώ και να υπενθυμίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα φόρουμ. Αρα απαγορευονται οι προσβολές και τα χοντρά μπινελίκια προς τα θεια. :P
(παω να προλάβω η γυναικα!!!!! Οπου νομίζετε ότι θα ξεφύγετε βαλτε "μπιπ" :P)
Εγω ακομα δεν καταλαβα τι εγινε :confused:
οχι! απλα θα πω οσο πιο ψυχραιμα μπορω οτι θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να ψαχνουν για πελατες οι παπαδες ακομα και στα σχολεια!
κι αν δεν μπορεις να διαθεσεις τον προσωπικο σου χρονο για την κατηχηση σου και πρεπει να το κανεις στα πλαισια ενος βαθμολογητεου μαθηματος σε ολες τις βαθμιδες της εκπαιδευσης, τοτε δεν αξιζει να λεγεσαι χριστιανος!
για να μην πω περισσοτερα!
@χουαν: κλατηθηκα ε?
@ 32: μην ανησυχεις, μου εχει βγει κι εμενα το ονομα!
Να μιλησω τωρα η να μη μιλησω?να μιλησω η να μη μιλησω ..ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ :lol:
Καλα εσυ το πηγε πολυ μακρυα Τωρα
ακου εκει"κι αν δεν μπορεις να διαθεσεις τον προσωπικο σου χρονο για την κατηχηση σου και πρεπει να το κανεις στα πλαισια ενος βαθμολογητεου μαθηματος σε ολες τις βαθμιδες της εκπαιδευσης, τοτε δεν αξιζει να λεγεσαι χριστιανος!"
Η πιστη δεν αναφερεται και δεν απευθυνεται στους παπαδες . Δεν πιστευω στο παπαΤαδε , η θρησκεια μου δεν ειναι ο παπαΤετοιος .Και απο τη στιγμη που και η ιδια μου βλεπω τα στραβα του παπαΤαδε και του Παπατετοιου δεν θα στειλω το παιδι μου στο κατηχητικο.
οποιος δεν πιστευει μπορει να μην παρακολουθησει τα θρησκευτικα, εγω που πιστευω ομως γιατι να το στερηθω? νομιζω το ισχυον συστημα ειναι αρκετα δικαιο .
θα στο ξαναπώ, παπάς μας έκανε μάθημα στο λύκειο. \m/
και εγω θα στο ξαναπω , εμενα ΟΧΙ
Και εμενα στο λυκειο ο μαθηματικος κοιτουσε τουσ κωλους των κοριτσιων μεσα σπο τα στενα τζην , γυρισε κανεις να κρινει τουσ υπολοιπους καθηγητες εκτος αυτων των θρησκευτικων ? η μηπως ειναι λιγοι αυτοι που τα βιαζουν η τα παρασυρουν σε ερωτικες περιπτυξεις απο μωρα? Τι πρεπει να γινει να καταργηθουν ενα ενα τα μαθηματα με τη σειρα γιατι δεν διδασκονται απο σωσστους επαγγελματιες ?οι περισσοτεροι απο δαυτους εχουν στο νου την απεργια ..τι πρεπει να γινει? να καταργηθουν τα μαθηματα τους απο τα σχολεια?
Καλα εσυ το πηγε πολυ μακρυα Τωρα
ακου εκει"κι αν δεν μπορεις να διαθεσεις τον προσωπικο σου χρονο για την κατηχηση σου και πρεπει να το κανεις στα πλαισια ενος βαθμολογητεου μαθηματος σε ολες τις βαθμιδες της εκπαιδευσης, τοτε δεν αξιζει να λεγεσαι χριστιανος!"
επιμενω σε αυτο!
γι αυτο το λογο λεω οτι δεν ειμαι χριστιανη ορθοδοξη, αν και παω στην εκκλησια σχεδος οσο κι εσυ! Γιατι δεν κατηχουμαι, δεν πηγαινω στις λειτουργιες και γενικως δεν κανω τα διαδικαστικα!
Η πιστη δεν αναφερεται και δεν απευθυνεται στους παπαδες . Δεν πιστευω στο παπαΤαδε , η θρησκεια μου δεν ειναι ο παπαΤετοιος .Και απο τη στιγμη που και η ιδια μου βλεπω τα στραβα του παπαΤαδε και του Παπατετοιου δεν θα στειλω το παιδι μου στο κατηχητικο.
οποιος δεν πιστευει μπορει να μην παρακολουθησει τα θρησκευτικα, εγω που πιστευω ομως γιατι να το στερηθω? νομιζω το ισχυον συστημα ειναι αρκετα δικαιο .
ποιος μιλησε για τους παπαδες τωρα?
οι θρησκευτικοι στα σχολεια δλδ ειναι πιο αξιοπιστοι απο τους παπαδες? οι "wonnabe" παπας αλλα ειμαι γυναικα ή οι "wonnabe" φιλολογος αλλα δεν μου εκατσε κτλ.κτλ!
οποιος πραγματικα τον νοιαζει και θελει να μαθει 5 πραγματα παραπανω για την ορθοδοξια, ας ψαξει να βρει εναν ανθρωπο αξιο (υπαρχουν και τετοιοι παπαδες, σπανιο βεβαια) και να αφιερωσει οσες ωρες θελει! οσες ωρες εχει αναγκη μεχρι να βρει απαντησεις στα ερωτηματα του!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΤΕΛΟΣ!
αποψη σου αυτο ! Εγω δεν την συμμεριζομαι
32? εσυ τι λες? συμφωνεις?
ε τωρα συγνωμη αλλα εισαι προκλητικη .
giati kale?
thn apoch toy zhthsa! esy den eipes thn dikia sou?
egw den eipa thn dikia moy?
an kai fantazomai tis apopseis tou, pote den to exoume syzhthsei!
τεσπα
οπως ειπες και εσυ εγω την δικη μου την ειπα , και μενω σε αυτη . Δεν εχω κατι αλλο να πω .
εμενα μου αρεσει να μαζευω γνωμες!
γλεπητουρα? εδω δεν εισαι?
Ότι είπες και εσύ Άννα. Η να πάνε στον φυσικό του χώρο τα Θρησκευτικά ή να αλλάξει παντελώς η ύλη και η ονομασία ώστε να καλύπτει σε επαρκές ποσοστό και τις υπόλοιπες κοσμοθεωρίες και να είναι προαιρετικό ή τουλάχιστον να μην βαθμολογείται.
Αλλά που τέτοια τύχη στο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια κράτος που ζούμε. Εδώ η μάνα μου έλεγε τις προάλλες να με στείλει σε γιατρό επειδή δεν πιστεύω στην ριμάδα κοσμοθεωρία τους, δλδ πόσο πιο κάτω? :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
exei dikio h matina
feresai les kai 8es na 3ekinhseis kabga gia to an 8a didaskoun 8rhskeutika sta sxoleia
h alh9eia einai pws o ka8enas proo8ei tis idees tou kai oti pisteuei pws einai kalutero gia thn koinwnia.
otan loipon didasketai h 8rhskeia sta sxoleia, ta paidia upoxraiountai na ma8oun, kai oi goneis prepei na ta piesoun na ma8oun. sauto exoun dikio oloi osoi einai uper twn 8rhskeutikwn.
Ta problhmata arxizoun otan kapoioi - apo eleipsh pisths - katalabainoun diaforetika ta logia twn grafwn, diabazoun biblia pou egrapsan kapoioi kapws kapote, kai diamofrwnoun mia apopsh pou leei pws ta pragmata isws einai ligo diaforetika ap auta pou grafoun ta 8rhskeutika biblia. Autoi oi an8rwpoi krinoun pws ta paidia tous den xreiazontai na ma8oun apo to sxoleio 8rhskeutika, alla apo alles phges. Isws krinoun pws den xreiazontai ta paidia tous na akolou8hsoun genika kapoia 8rhskeia.
Autoi loipon pou xoun tis antirhseis tous exoun arxisei kai au3anontai. Zhtoun oi fwnes tous na akoustoun, kai ta paidia tous na megalwsoun opws krinoun autoi kai oxi opws ekrine h koinwnia ws twra.
Ki edw uparxei h sugkroush.
Oi uperaspistes ths paradoshs anti na prospa8hsoun na suzhthsoun opws 8a prepe, kai na kanoun isws mia kapoia upoxwrhsh 8eloun na parameinoun ta pragmata akribws ws eixan sto parel8on. E3apoleioun foberes epi8eseis se osous den exoun tis idies apopseis mazi tous kai prospa8oun na stamathsoun ka8e fwnh diamarturias.
Isws h koinwnia na mhn einai etoimh na diaxwrhsei thn ekklhsia ap to kratos sto sunolo ths, alla autoi pou to 8eloun exoun arxisei na au3anontai.
H 8esh mou einai pws ta 8rhskeutika den prepei na didaskontai sta sxoleia. Uparxoun ta katixitika. An omws epimenei h koinwnia na didaskontai (pou pisteuw oi perissoteroi to 8eloun akoma) 8a prepei na didaskontai oles oi 8rhskeies kai oxi mono h or8odo3h.
Ότι είπες και εσύ Άννα. Η να πάνε στον φυσικό του χώρο τα Θρησκευτικά ή να αλλάξει παντελώς η ύλη και η ονομασία ώστε να καλύπτει σε επαρκές ποσοστό και τις υπόλοιπες κοσμοθεωρίες και να είναι προαιρετικό ή τουλάχιστον να μην βαθμολογείται.
Αλλά που τέτοια τύχη στο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια κράτος που ζούμε. Εδώ η μάνα μου έλεγε τις προάλλες να με στείλει σε γιατρό επειδή δεν πιστεύω στην ριμάδα κοσμοθεωρία τους, δλδ πόσο πιο κάτω? :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
zeis se mia koinwnia pou exei kapoia h8h kai e8ima. ofeileis na ta sebesai.
den endiaferei kanenan an pisteueis sto 8eo h oxi. oute an phgaineis sthn ekklhsia ktl ktl ktl.
auto pou tous endiaferei einai na mhn tous prosbaleis prosbalontas auta pou pisteuoun.
h apopsh sou gia ta 8rhskeutika sto sxoleio einai swsth, apla prepei na thn ekfrazeis diaforetika.
Όπως σέβονται και εμένα που δεν έχω δεχτεί να πιστεύω την συγκεκριμένη κοσμοθεωρία?
Πάλι καλά που δεν ζούμε στο πχ 1500 γιατί τότε θα με είχαν ρίξει στην πύρα αφού με είχαν παλουκώσει. :lol:
Ρε εδώ εάν πεις ότι είσαι ομοφυλόφιλος σε κοιτάζουν και σου συμπεριφέρονται λες και είσαι λεπρός και η εκάστοτε θρησκεία έχεις δει πως τους συμπεριφέρεται, άσε ρε.
Να θυμίσω τις σταυροφορίες στον μεσαίωνα και τα σημερινά jixad προς όλους τους άπιστους? Η ρημάδα υποκρισία των θρησκειών δεν μου αρέσει και νομίζω έχω το δικαίωμα να το κατακρίνω αυτό.
Στο θέμα μας, η Εκκλησία δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ να ανακατεύεται με το κράτος και τον τρόπο λειτουργίας του.
Γλεπητούρα
07-11-08, 16:21
Εγω θα το δηλωσω καθαρα...ειμαι αθεη...αλλα επειδη εχω μαθει να δειχνω ανεχεια στο οτιδηποτε διαφορετικο απο μενα προσπαθω να βρισκω εναλλακτικες λυσεις που θα ικανοποιουν ολους...και συμπληρωνω..
Οκ δεχομαι να μην καταργηθει το μαθημα στα σχολεια αλλα να ειναι επιλεγομενο και οπωσδηποτε μη βαθμολογητεο..δεν ειναι δυνατον να βαθμολογησαι για το ποσο καλα εμαθες τη θρησκια σου... επισης δεν ειναι δικαιο γι'αυτους που δεν θελουν να παρακολουθουν να στερουνται ενος βαθμου απο τη συνολικη βαθμολογια τους.
και οπως ειπα αφου θα ειναι επιλεγομενο μπορει να ενταχθει σε μια ομαδα μαθηματων επιλογης γεννικου ενδιαφεροντος ,οπου απ'αυτη την ομαδα ο καθε μαθητης θα μπορει να επιλεξει ενα μαθημα...
ΦΕΡΤΕ ΜΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ!!!\m/\m/\m/\m/
zeis se mia koinwnia pou exei kapoia h8h kai e8ima. ofeileis na ta sebesai. den endiaferei kanenan an pisteueis sto 8eo h oxi. oute an phgaineis sthn ekklhsia ktl ktl ktl. auto pou tous endiaferei einai na mhn tous prosbaleis prosbalontas auta pou pisteuoun.
δεν προσβαλω κανεναν! απλα, απαιτω, να σεβαστουν κι εκεινοι τα δικα μου!
οταν ειναι στα πλαισια του διαλογου, μου αρεσει κι ολας! πηγαινα σε τετοιου ειδους συζητησεις μεχρι τα 19 μου, απλα δεν με επεισε ποτε κανεις τους!
Μόνο ένας ηληκιωμενος καθηγητης σε ενα ασχετο σεμιναριο, ο οποιος μου ειπε μια ιστορια!
Δεν θυμαμαι ακριβως τα λογια του γιατι εχουν περασει χρόνια (κριμα, γιατι ειχε εναν μαγευτικο λογο) αλλα περιπου ηταν καπως ετσι:
ηταν μια παρεα φιλων που πηγαιναν μια εκδρομη σε ενα λοφο! οπως περπατουσαν είδαν ενα καταπληκτικο ποταμάκι με καθαρο, κρυο νερο! Πολύ ομορφο! Μην εχοντας τπτ καλυτερο να κανουν, αποφάσισαν να βρουν απο που πηγάζει. Αρχισαν να το ακολουθουν, το ποταμακι ολο και στενευε, ολο και στενευε μεχρι που είδαν οτι κατεβαινε απο ενα αποτομο βραχο! κοιταχτηκαν, κι αποφασισαν να τον ανεβουν! σκαρφαλωσαν και ειδαν ενα μικρι ρυακι στενο νε τρεχει! το ακολουθησαν και στο τελος εφτασαν σε μια πηγη που ανεβλιζε απο τω χωμα, και πανω ακριβως στην πηγη ηταν το κρανιο ενος ζωου!
-"γαμωτο και ειπιαμε νερο απο εδω! αηδια φωναξε ο ένας!"
κι ενας αλλος πεταχτηκε και ειπε! -
"ειδες το υπεροχο ποταμακι με το γαργαρο νερο? ηπιες? ξεδίψασες? ήταν καθαρο το νερο? εμ, τι το ηθελες να βρεις απο που βγαινει?παρτα τωρα"
και μειναμε ολοι στο σεμιναριο αφωνοι και προσπαθουσαμε να καταλαβουμε τι ακριβως ηθελε να πει με αυτην την ιστορια! οταν τελικα τον ρωτησαμε, μας ειπε:
τωρα φανταστειτε οτι το ομορφο ποταμακι με το καθαρο, κρυο νερακι ειναι ο λογος του Θεου! και ο αηδιαστικος σκελετος στην αρχη της πηγης ειναι οι παπαδες! χαρειτε το καθαρο νερακι, την ομορφια του τοπιου, και μην σας νοιαζει απο που ερχεται! αρκει να μην εχει μολυνθει!
τοτε ειπα οτι εχει δικιο!
τωρα απλα ψαχνω να βρω τον τροπο να απομακρυνω το κουφαρι απο την πηγη, αλλιως θα πινω εμφιαλωμενο!!
h apopsh sou gia ta 8rhskeutika sto sxoleio einai swsth, apla prepei na thn ekfrazeis diaforetika.
δλδ? πως?
Ποια μεταρρύθμιση αφού τους έχουν οι παπάδες από τα αρχίδια, εδώ με τις ταυτότητες και είχε γίνει της πουτάνας, άντε εξήγησε το εσύ στην γιαγιά σου ή στην μητέρα σου ή στην Λουκά της γειτονιάς.
Είναι σαν να λέμε ότι θα βγει ο υπουργός παιδείας και να ανακοινώνει ότι θα διώξει τα κομματόσκυλα από τα ΤΕΙ/ΑΕΙ.
SCIENCE FICTION σε λεω. :lol:
Ο Τζερόνιμο παριστάνει ότι θέλει δημοψήφισμα γιατί ξέρει ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν θα το τολμήσει αλλά και να γίνει η πλειοψηφία θα ταχθεί εναντίον του χωρισμού. Κι ο Αλαβάνος το ξέρει αυτό, αλλά πιστεύω ότι το θέλει γιατί ξέρει επίσης ότι ΛΑΟΣ, ΝΔ θα είναι εναντίον και μάλλον εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι ήξεις αφήξεις γιατί αλλιώς θα έχει καυγάδες στο εσωτερικό του. Οπότε θα μπορούν να ισχυριστούν ότι το ποσοστό που θα πάρουν οι υπέρ του διαχωρισμού (και που λογικά θα είναι μεγαλύτερο από το άθροισμα ΚΚΕ + ΣΥΡΙΖΑ) δείχνει αύξηση της επιροής τους.
Όμως το θέμα του χωρισμού είναι θέμα θρησκευτικής ελευθερίας (διότι δεν υπάρχει πραγματική θρησκευτική ελευθερία όταν μία θρησκεία είναι πιο ίση από τις άλλες), που είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι απόλυτα και δεν είναι δυνατόν να υπόκεινται στον έλεγχο της πλειοψηφίας. Ακόμη κι αν η πλειοψηφία θελήσει π.χ. να επαναφέρει το θεσμό της δουλείας, δεν [πρέπει να] έχει το δικαίωμα. Από τη στιγμή που η Ορθόδοξη εκκλησία έχει δεσμούς με το κράτος, η Ελλάδα μόνο ποσοτικά διαφέρει από άλλα θεοκρατικά καθεστώτα όπως το Ισραήλ ή αυτά των μουλλάδων.
Το πρόβλημα με τα Θρησκευτικά είναι ότι δεν διδάσκονται αντικειμενικά τα στοιχεία των κυριώτερων θρησκειών και δογμάτων, έστω με μεγαλύτερη έμφαση στην Ορθοδοξία. Κανείς δεν θα είχε αντίρρηση για μάθημα Θρησκειολογίας. Όμως τα Θρησκευτικά όπως διδάσκονται στα σχολεία είναι ορθόδοξη προπαγάνδα και προσηλυτισμός. Είναι εν μέρει θετικό ότι στην πράξη έχουν γίνει προαιρετικά, αλλά ο τρόπος που εφαρμόζεται στιγματίζει τους μαθητές που επιλέγουν να μην τα παρακολουθούν. Είστε νεότεροι από μένα και θα θυμάστε καλύτερα πόσο δεν θέλαμε στο σχολείο να είμαστε "διαφορετικοι" και δακτυλοδεικτούμενοι, ιδιαίτερα στο δημοτικό και στο γυμνάσιο.
Γλεπητούρα
20-11-08, 18:28
Εγω μουυυυ χανεσαι και ι μις γιου! :yahoo:
Παρντόν? Πώς χάνομαι? Κάθε μέρα εδώ είμαι, μυστηριώδης μου θαυμάστρια :P
Γλεπητούρα
20-11-08, 20:53
Καλα πας καλα? Ακομα δεν με καταλαβες? η Φροσω ειμαι!!!!
Και νομιζα πιανεις πουλια στον αερα...τσκτσκτσκ:hit::hit::hit:
anmte pali me ta se3oualika uponooumena
Γλεπητούρα
21-11-08, 02:50
ποια υπονοουμενα καλε! περιστερια εννοουσα!:lol::lol::lol:
(το 'σωσα τωρα?)
na psofisoun oi iptamenes xestres
http://scienceblogs.com/omnibrain/upload/2007/06/01-Pigeon.jpg
http://farm4.static.flickr.com/3203/2395274186_9f9d28c7a9.jpg?v=0
na peftoun oi mpompes
http://scienceblogs.com/omnibrain/upload/2007/06/01-Pigeon.jpg
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol:
Γλεπητούρα
21-11-08, 10:13
Πρεπει να χεις φαει πολυ χεσιμο για να εχεις τετοιο μενος...:lol::lol::lol: :lol::lol::lol: :lol::lol::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ΤΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ! ΤΥΧΗ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Γλεπητούρα
21-11-08, 10:24
Αν δεν εχει γινει μιλιονερ μεχρι τωρα τοτε μουφα ειναι...το λενε οι χεσμενοι για παρηγορια :lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol: :lol::lol::lol: :lol::lol::lol:
ΡΕ ΤΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΩ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol:
ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΙΛΙΟΝΕΡ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ...ΑΠΛΑ ΤΑ ΜΠΙΛΙΟΝΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΧΑ
oxi re exoun xronia na me xesoun oi iptamenes xestres. apla exoun katantisei axrista zontana pia pou mono trone kai xezoun
Γλεπητούρα
21-11-08, 10:51
Τπτ δεν ειναι αχρηστο φιλουρι...ακομα και συ εχεις τη χρησιμοτητα σου!:lol::lol::lol:
metaferoun kai as8enies ;p
http://pigeond.net/images/fix_pigeons.jpg
Καλα πας καλα? Ακομα δεν με καταλαβες? η Φροσω ειμαι!!!!...Τπτ δεν ειναι αχρηστο φιλουρι...ακομα και συ εχεις τη χρησιμοτητα σου!
Α, καλά. Αν είχα προσέξει το "φιλούρι" ίσως σε έβρισκα (λόγω της ατονικής γραφής), αλλά δεν πήγε στην ΟΟ το μυαλό μου.
a apo oo?
ki egw dotteam katalaba
το χεσαμε κι αυτο το θεμα!
πολυ χαιρομαι!
:yahoo::yahoo::yahoo:
:yeeees::yeeees::yeeees:
:ok::ok::ok:
:lol::lol::lol:
:lol::lol::lol:
ειπαμε! δεν εχει μεινει τοσο στην αμερικη ο ανθρωπος!
σε παρακαλω εσυ! μην με διαψευσεις!
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.