PDA

Επιστροφή στο Forum : πες μου το χρωμα σου ...να σου πω τη χρηση σου


maRtina
12-11-08, 15:27
Αν η επιλογή των χρωμάτων στους χώρους του σπιτιού μας, ανταποκρίνεται στη χρηστικότητα του κάθε χώρου, μας εμπνέει και ευνοεί τη δημιουργικότητά μας.

Ο χώρος της κουζίνας πρέπει να είναι ελκυστικός, ζωντανός, να προκαλεί τη διάθεση της δημιουργίας που χρειάζεται για να μαγειρέψουμε ένα ωραίο γεύμα, και να .."ανοίγει την όρεξη". Χρώματα όπως το απαλό πορτοκαλί και τα συγγενικά του (π.χ.βερυκοκί), που διεγείρει το πεπτικό σύστημα, μειώνει το άγχος και ανεβάζει τη διάθεση, είναι ιδανικά γι' αυτό το χώρο.

Για το χώρο που εργαζόμαστε πνευματικά ή καλλιτεχνικά, το γραφείο, το χώρο μελέτης, οι απαλές αποχρώσεις του μωβ ή του γαλάζιου και του κίτρινου βοηθούν τη σκέψη, την πνευματική ευεξία, τη μνήμη, την έμπνευση αλλά και τη φαντασία.

Το μπλέ ευνοεί τη χαλάρωση και τη γαλήνη στην κρεβατοκάμαρα, αρκεί να μη χρησιμοποιείται σε μεγάλη έκταση. Το ροζ, διαθέτει επίσης ιδιότητες ηρεμίας και χαλάρωσης, είναι το χρώμα που "συμφιλιώνει" και συνδέεται με το ρομαντισμό και τον έρωτα.

Οι συνδυασμοί του πράσινου με αποχρώσεις του καφέ ταιριάζουν πολύ στους χώρους της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με τους άλλους, όπως είναι το καθιστικό. Ευνοούν την ξεκούραση και την ηρεμία, τη συμπάθεια, την ασφάλεια και τη διάθεση για ειρηνική συναναστροφή.

Η καθαρότητα του λευκού σε συνδυασμό με την ζεστασιά των γήινων αποχρώσεων του καφέ, αλλά και το γαλάζιο σε ζωηρούς, αναζωογονητικούς τόνους, μπορούν να συνθέσουν το ιδανικό περιβάλλον για το λουτρό, το χώρο που φροντίζουμε το σώμα μας.

Mirna
13-11-08, 13:15
Ο χώρος της κουζίνας πρέπει .."ανοίγει την όρεξη".

Κι όταν θέλουμε να την κλείσουμε τι χρώμα βάφουμε???
:lol::lol::lol::lol::lol:

Το ροζ, διαθέτει επίσης ιδιότητες ηρεμίας και χαλάρωσης, είναι το χρώμα που "συμφιλιώνει" και συνδέεται με το ρομαντισμό και τον έρωτα.

:yahoo::yahoo::yahoo::yahoo: Για αυτό κι εγώ θα μετακομίσω στο ροζοφούξια δωμάτιο της μπέμπας! :yahoo::yahoo:

lisamari
20-03-09, 10:19
ego pali protimo to prasino