Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Οι φυλακισμενοι

DaMi
21-11-08, 14:37
Σε μια φυλακη υπηρχαν ενα εκατομυριο μουγκοι φυλακισμενοι
ενας μεγαλος αριθμος απο αυτους ειχαν το μισο προσωπο τους βαμενο ασπρο ενω οι υπολοιποι μαυρο
Ενα απογευμα τους ζητηθηκε να παραταχτουν οι ασπρομετωποι απο μια πλευρα και οι μαυροι απο την αλλη..

Στην φυλακη δεν υπαρχουν καθρεπτες, νερο για αντανακλαση, ουτε μπορει καποιος να κανει καποιο σημα στον αλλον ετσι ωστε να του δωσει να καταλαβει τι χρωμα βαμενο ειναι το προσωπο του
Πως θα μπορεσουν τελικα να μπουν σε παραταξη?
(στην λυση δεν υπαρχει μαθηματικη εξησωση για αυτο αλλωστε αναφερεται σε ενα εκατομυριο φυλακισμενους)

maRtina
21-11-08, 14:42
οι βαμενοι ασπροι 8α φωσφοριζουν στο σκοταδι ...ετσι τη μια βραδυα θα ξεχωρισουν και την επομενη θα παραταχτουν λολ
im clever τελος

soraver
21-11-08, 19:33
enas ap autous, epiase enan aspro k enan mauro. tous ebale panw se ena kasoni ton ka8ena kai mazepsw gur wtous tous upoloipous
otan teliwse ton trabh3an ki auton autoi pou eprepe

DaMi
21-11-08, 20:38
τσουκου Martina και τσουκου Soraver
δεν τους επιτρεπετε να δειξουν η να κανουν καποιο σημαδι ο ενας στον αλλον
και μιλαμε για ασπρο βαμενος πως θα φωσφορισει τι ειναι αυτα !! :P

καθαρα λογικη, καμια εξυπναδα κλπ
ειναι δυσκολο εγω οταν μου το πανε.. ειπα για καθρεπτες ειπα οτι θα τους μετρισει και εαν τους εβρισκε ν-1 τοτε αυτος αυτος ειχε το χρωμα και
ξαφνικα οι φυλακισμενοι εγιναν ενα εκατομυριο για να μην μπορει να τους μετρισει

Egw
21-11-08, 21:18
Όλες οι λύσεις που μπορώ να σκεφτώ απαιτούν κάποια συνεννόηση ή τουλάχιστον ένα μικρό αριθμό φυλακισμένων...

Αν μόνο ένας έχει άσπρη μούρη (και αν ξέρουμε ότι υπάρχει τουλαχιστον ένας ασπρομούρης) τότε θα δει όλο μαύρες μούρες και θα καταλάβει ότι αυτός είναι ο άσπρος και θα πάει στην άσπρη περιοχή.

Αν δύο έχουν άσπρη μούρη, έστω οι Α και Β, τότε ο Β θα δει ότι ο Α δεν πηγαίνει στην άσπρη περιοχή οπότε θα καταλάβει ότι ο Α δεν βλέπει μόνο μαύρες μούρες και άρα ο Β θα καταλάβει ότι έχει άσπρη μούρη (με την ίδια λογική θα το καταλάβει και ο Α). Οπότε μετά από λίγη ώρα ο Α και ο Β θα δουν ότι κανείς δεν κινείται, θα καταλάβουν ότι έχουν άσπρες μούρες και θα παν στην κατάλληλη περιοχή.

Από κει και πέρα δυσκολεύουν τα πράματα, εκτός αν υποθέσουμε ότι για κάθε "κύκλο" συλλογισμού χρειάζεται ο ίδιος χρόνος, ας πούμε ένα δευτερόλεπτο... οπότε από τον αριθμό των δευτερολέπτων που περνάν χωρίς κανείς να μετακινηθεί και από τον αριθμό άσπρων και μαύρων μουράκλων που βλέπει ο καθένας μπορεί να υπολογίσει πόσες άσπρες η μαύρες μούρες υπάρχουν. Αλλά αυτό θέλει υπολογισμούς, που τους απαγορεύει η εκφώνηση. Πώς να δουλέψει με ένα εκατομμύριο? Θα εχουν πεθάνει από γηρατειά

DaMi
22-11-08, 03:09
Όλες οι λύσεις που μπορώ να σκεφτώ απαιτούν κάποια συνεννόηση ή τουλάχιστον ένα μικρό αριθμό φυλακισμένων...

Αν μόνο ένας έχει άσπρη μούρη (και αν ξέρουμε ότι υπάρχει τουλαχιστον ένας ασπρομούρης) τότε θα δει όλο μαύρες μούρες και θα καταλάβει ότι αυτός είναι ο άσπρος και θα πάει στην άσπρη περιοχή.

Αν δύο έχουν άσπρη μούρη, έστω οι Α και Β, τότε ο Β θα δει ότι ο Α δεν πηγαίνει στην άσπρη περιοχή οπότε θα καταλάβει ότι ο Α δεν βλέπει μόνο μαύρες μούρες και άρα ο Β θα καταλάβει ότι έχει άσπρη μούρη (με την ίδια λογική θα το καταλάβει και ο Α). Οπότε μετά από λίγη ώρα ο Α και ο Β θα δουν ότι κανείς δεν κινείται, θα καταλάβουν ότι έχουν άσπρες μούρες και θα παν στην κατάλληλη περιοχή.

Από κει και πέρα δυσκολεύουν τα πράματα, εκτός αν υποθέσουμε ότι για κάθε "κύκλο" συλλογισμού χρειάζεται ο ίδιος χρόνος, ας πούμε ένα δευτερόλεπτο... οπότε από τον αριθμό των δευτερολέπτων που περνάν χωρίς κανείς να μετακινηθεί και από τον αριθμό άσπρων και μαύρων μουράκλων που βλέπει ο καθένας μπορεί να υπολογίσει πόσες άσπρες η μαύρες μούρες υπάρχουν. Αλλά αυτό θέλει υπολογισμούς, που τους απαγορεύει η εκφώνηση. Πώς να δουλέψει με ένα εκατομμύριο? Θα εχουν πεθάνει από γηρατειά

εμπιρη απαντηση και εγω αυτο σκεφτηκα αλλα οπως βλεπεις λεμε ενα εκατομυριο φυλακισμενους και ο αρι8μος των ασπρων δεν ειναι ιδιος με των μαυρων :/

pastoula
22-11-08, 16:20
απο οτι ξερω, το φως αντανακλαται στο μαι απο το οστο του ζυγοματικου! γι αυτο τον λογω (λεγεται, εγω δεν το πιστευω) βαφονται οι παικτες του ραγκμι και τα κομαντα!

οποτε, αν θα νοιωθουν το φως στα ματια τους θα πανε απο την αντιθετη μερια που πανε οι μαυρομουρηδες!

:yahoo::yahoo::yahoo:

τι αλλες μαλκιες θα πω?

DaMi
22-11-08, 22:40
πωω δικος μας εισαι εσυ, επιστημονικη φαντασια.. αλλα οχι δεν ειναι αυτη η σωστη απαντηση :D

Γλεπητούρα
23-11-08, 11:08
Σορρι κι'ολας αλλα ποιος τους εβαψε τη μουρη?:confused:Αν το καναν απο μονοι τους ε τοτε ηξεραν που να σταθουν.

pastoula
23-11-08, 14:05
πωω δικος μας εισαι εσυ, επιστημονικη φαντασια.. αλλα οχι δεν ειναι αυτη η σωστη απαντηση :D

thnxxxxxxxxxxx

:lol::lol::lol::lol::lol:

frzn88
23-11-08, 17:10
Χμμ..Νομιζω πως ειπες μουγκοι οχι κουφοι αρα καποιος πολυ απλα τους λεει ποιος παει που\m/

DaMi
23-11-08, 18:34
Ας πουμε οι φυλακες τους διεταξαν να παραταχτουν, και περα απο αυτο
οι μουρες τους ηταν βαμενες δεν υπαρχει καποιο στοιχειο σε αυτο

Απλα πρεπει να βρειτε ενα τροπο να παραταχτουν
μεσα σε αυτον τον τροπο δεν μιλαει κανεις με κανενα και δεν κανει κανεις νοημα σε κανενα
γιατι απλα ειναι μουγκοι και επειδη δεν επιτρεπετε να κανουν νοημα ο ενας στον αλλον

και υπαρχει λυση οποτε σπαστε τα κεφαλια σας

msl
23-11-08, 20:28
και υπαρχει λυση οποτε σπαστε τα κεφαλια σας

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

stay_close
23-11-08, 20:32
thn mpogia thn enio8an sto derma tous?

Makjunior
23-11-08, 20:42
tha epsaxnan sto proavlio.. tha evriskan ena xameleonta, enas enas tha ton evaze sth mourh tou, kai o xameleontas tha ginotan aspros stis aspres moures, mavros stis mavres moures... exontas to xameleonta sth mourh tha mporousan na doun to xrwma p exei o xameleontas ara k h mourh ths... :crazy: :yahoo:

Makjunior
23-11-08, 20:45
Πως θα μπορεσουν τελικα να μπουν σε παραταξη?

αρκεί να πάνε στην ολομέλεια της κάθε παράταξης και να ακολουθήσουν τις όποιες διαδικασίες που τυχόν απαιτούνται (στην περίπτωση που απαιτείται εγγραφή...) στην αντίθετη περίπτωση, αρκεί απλώς να συμμετέχουν ενεργά στα δρώμενα(ολομέλειες, γενικές συνελεύσεις κτλ) ;p

DaMi
24-11-08, 14:21
Ο Χρηστος και η Παναγια τι ειναι αυτα που λετε θα τρελαθω... :p
εχετε ξεπερασει καθε οριο! πια ενγραφη και πιους χαμελεωντες δεν ειμαι απο τα ηληθια αινηγματα , γριφος ειναι

σκεφτειτε απλα , απλη λογικη
κανω την αρχη και σας λεω

οτι μπαινει ενας μπροστα επειτα παει ενας διπλα του.....

Γλεπητούρα
24-11-08, 18:04
....και μετα ενας παρα περα και ενας παρα διπλα και στο τελος τσαντιζονται και λενε "μωρε δε γαμιεται!" Και αποφασισαν να κανουν ενα περιποιημενο τρενακι!

Και εζησαν αυτοι καλα κι εμεις καλυτερα!\m/ \m/ \m/ \m/ \m/

Egw
24-11-08, 18:35
Χμμμμ... δεν ξέρω αν δουλεψει το σύστημα, αλλά για να δούμε..

Πάει ο πρώτος και κάθεται, πάει κι ο δεύτερος δίπλα του. Έρχεται ο τρίτος και πάει ανάμεσά τους (αν έχουν διαφορετικά χρώματα) ή στην άκρη (αν έχουν το ίδιο). Ο τέταρτος κάνει το ίδιο - Πάει και μπαίνει ανάμεσα στον τελευταίο άσπρο και τον πρώτο μαύρο, ή - αν όλοι έχουν ίδιο χρώμα - σε μια άκρη. Κάθε καινούριος κάνει το ίδιο. Αυτό δείχνει και σ' όλους τους προηγούμενους τι χρώμα έχουν.

Ο τελευταίος πάλι θα μπει ανάμεσα σε έναν άσπρο και σε έναν μαύρο, οπότε θα είναι στη σωστή θέση... αλλά δεν θα ξέρει τι χρώμα έχει. Αν είναι απαραίτητο να το ξέρει, τότε χρειάζεται άλλο ένα βήμα, και μπορώ να σκεφτώ διάφορους τρόπους.

Xouanita
25-11-08, 08:31
Εγω πάλι πιστευω πως η απαντηση ειναι "δαμασκηνο" :pinw:

Makjunior
25-11-08, 08:37
Εγω πάλι πιστευω πως η απαντηση ειναι "δαμασκηνο" :pinw:

κ γιατί να μην είναι ο "χουρμάς" ?? :hmmmm: ¨Π

Xouanita
25-11-08, 08:45
Γιατι ο χουρμάς ειναι λίγο πιο μικρός, και το κουκούτσι του ειναι λίγο μεγαλύτερο αναλογικά με το μέγεθός του. Κι εγώ στην αρχή αυτό ειχα σκεφτει, αλλά το απέρριψα ¨Π ¨Δ :cool:

pastoula
25-11-08, 08:59
:lol::lol::lol:

Makjunior
25-11-08, 09:18
Γιατι ο χουρμάς ειναι λίγο πιο μικρός, και το κουκούτσι του ειναι λίγο μεγαλύτερο αναλογικά με το μέγεθός του. Κι εγώ στην αρχή αυτό ειχα σκεφτει, αλλά το απέρριψα ¨Π ¨Δ :cool:

το δαμάσκηνο όμως έχει δυσάρεστες (ή μάλλον δύσοσμες) συνέπειες... ¨Π

Xouanita
25-11-08, 09:23
E δεν φταιω εγω που η απάντηση του γρίφου εκτός απο πανεύκολη ειναι και σιχαμερή ¨Δ

soraver
25-11-08, 09:28
anneta prosoxh me ta koukoutsia
na ta dokimazeis prwta mhn pa8eis aytopou epa8e h maimou

Xouanita
25-11-08, 09:34
:lol::lol::lol: :lol::lol::lol: :lol::lol::lol: thnx for the tip!

DaMi
25-11-08, 14:51
Ο εγω βρηκε την σωστη απαντηση
η παραταξη θα γινει κολλητα ο ενας με τον αλλον δεν χρηαζετε να εχουν καποια αποσταση οι μαυροι με τους ασπρους

ετσι παει ο ενας μπροστα
επειτα ενας διπλα του
ο τριτος θα κοιταξει τα χρωματα τους εαν ειναι το ιδιο χρωμα θα καθισει απο αριστερα ας πουμε, ενω εαν εχουν το ιδιο χρωμα τοτε αυτος θα καθισει στη μεση και παει λεγωντας......

soraver
25-11-08, 14:56
ki auto omws 8elei kapoia sunenohsh

NaVaCHo
25-11-08, 15:07
εγω παλι δεν το καταλαβα...

γιατι?

soraver
25-11-08, 15:40
pes pws oi mauroi einai X kai oi asproi Y
o kokkinos 8a ienai o kainourios pou paei sthn ka8e gura:
X
XX
YXX
YYXX
YYXXX

pastoula
25-11-08, 16:08
αγορι μου!

στολιδι μου!

τι αντρα εχω εγω καλε?

πειτε μου!

Xouanita
25-11-08, 16:58
λοιπον, παει ενας (τυχαιος, αδιαφορο τι μουρη θα εχει), τσιμπάει εναν ασπρο και τον βαζει απ τη μια του μερια και εναν μαυρο και τον βαζει απο την άλλη. Επισης καθε καινουριο τον τακτοποιεί αναλογως δεξια ή αριστερα. Εκεινος παραμενει εκει.
Αυτα.

stay_close
25-11-08, 17:16
den 8elei sunenohsh 8elei na skeftontai me ton idio tropo.. fantasou loipon na eimaste emeis edo oi 1.000.000 fulakismenoi kai diavazontas ta posts parapano mporeis na deis poso pi8ano einai na ginei auto.. ego sou dino 0% ;p ... o grifos aporiptetai gran graaaaaaaaaaan (gaidouraki) ;p

pastoula
25-11-08, 17:58
:lol::lol::lol::lol:

NaVaCHo
26-11-08, 13:29
pes pws oi mauroi einai X kai oi asproi Y
o kokkinos 8a ienai o kainourios pou paei sthn ka8e gura:
X
XX
YXX
YYXX
YYXXX

ναι ρε σορ τωρα το καταλαβα....

gamo to IQ mou....

a kai tora pou eipa iq as grapso ena anekdotaki

frzn88
27-11-08, 20:02
kai na rwtisw kati.Pws skata 8a kserei o ka8enas ti xrwma exei i mouri tou gia na katsei analoga?O grifos itan megali :mlk:

pastoula
27-11-08, 20:32
:τραβα μαλλι::τραβα μαλλι::τραβα μαλλι::τραβα μαλλι:

ti leei?

soraver
27-11-08, 21:12
kai na rwtisw kati.Pws skata 8a kserei o ka8enas ti xrwma exei i mouri tou gia na katsei analoga?O grifos itan megali :mlk:

o grifos htan arketa e3upnos h8ele ena sugkekrimeno tropo lushs
kai btw apo thn erwthsh sou mallon den katalabes th lush

Γλεπητούρα
29-11-08, 03:41

δεν ξερει λεμε...αλλα προσεξε τη λυση του τζινιους σορ και θα καταλαβεις...ο καθε καινουριος που μπαινει θα ειναι σωστος, γιατι και διπλα απο ασπρο και διπλα απο μαυρο θα σταθει...

και λεγοντας μαυρο εκανα και περιεργους συνειρμους...:lol:

pastoula
29-11-08, 03:44
δεν ξερει λεμε...αλλα προσεξε τη λυση του τζινιους σορ και θα καταλαβεις...ο καθε καινουριος που μπαινει θα ειναι σωστος, γιατι και διπλα απο ασπρο και διπλα απο μαυρο θα σταθει...

του ποιου?

:τραβα μαλλι: :τραβα μαλλι: :τραβα μαλλι: :τραβα μαλλι: :τραβα μαλλι:

και λεγοντας μαυρο εκανα και περιεργους συνειρμους...:lol:

:lol::lol::lol::lol: κι αλλη σε στερηση:lol::lol::lol:

Γλεπητούρα
29-11-08, 03:48
του ποιου?

:τραβα μαλλι: :τραβα μαλλι: :τραβα μαλλι: :τραβα μαλλι: :τραβα μαλλι:

ε κορη! Δεν φτανει που σου πενευουμε το μποιφρεντ...
(τον καλοπιανω κορη για να αρει το εμπαρκο..)

:lol::lol::lol::lol: κι αλλη σε στερηση:lol::lol::lol:

και εχουμε κατακληστει με κατι κομματια! τα βλεπω και μου τρεχουν τα σαλια(και δεν θελω σχολιασμο πανω σ'αυτο- βλ.MD-), αλλα αμα εισαι εργαζομενη μητερα που χρονος για τετοια...Αλλα τωρα που φευγει η λατρεια λεω να επιδοθω στο σπορ για "να πνιξω τον πονο μου"... :lol::lol::lol::lol:

pastoula
29-11-08, 03:51
ε κορη! Δεν φτανει που σου πενευουμε το μποιφρεντ...
(τον καλοπιανω κορη για να αρει το εμπαρκο..)

ποιο εμπαργκο? τι χανω?

και εχουμε κατακληστει με κατι κομματια! τα βλεπω και μου τρεχουν τα σαλια(και δεν θελω σχολιασμο πανω σ'αυτο- βλ.MD-), αλλα αμα εισαι εργαζομενη μητερα που χρονος για τετοια...Αλλα τωρα που φευγει η λατρεια λεω να επιδοθω στο σπορ για "να πνιξω τον πονο μου"... :lol::lol::lol::lol:

και πολυ καλα θα κανεις!

Γλεπητούρα
29-11-08, 04:12
Της τιμωριας λεμε...αυτο το εμπαρκο...αλλα απ'οτι καταλαβα τζαμπα μαγκιες μας εκανε ε?:lol::lol::lol:

pastoula
29-11-08, 04:16
pote? den phra xampari!

Γλεπητούρα
29-11-08, 04:23
Κορη δεν προσεχεις οταν μιλαει ο Αντρας ?:lol::lol::lol::lol:

pastoula
29-11-08, 11:14
προφανως οχι!:14:

Γλεπητούρα
29-11-08, 11:16
Προφανως καλα κανεις κορη!:clap: