Επιστροφή στο Forum : Βρετανία: Πατέρας βίαζε τις δύο κόρες του επί 25 χρόνια
Την υπόθεση ενός καταδικασμένου για βιασμό, ο οποίος απέκτησε επτά παιδιά με τις δύο κόρες του που έμειναν 19 φορές έγκυες σε διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών ερευνούν οι βρετανικές αρχές. Ο 56χρονος καταδικάστηκε χθες Τρίτη σε ποινή ισόβιας κάθειρξης από δικαστήριο του Σέφιλντ, στη βόρεια Αγγλία. Σήμερα ξεκίνησε ανεξάρτητη έρευνα για την υπόθεση, που θυμίζει εκείνη του αυστριακού αιμομείκτη πατέρα Γιόζεφ Φριτσλ. Δικαστής δικαστηρίου του Σέφιλντ επέβαλε στον 56χρονο, ο οποίος παραδέχτηκε 25 βιασμούς, ισόβια κάθειρξη με την υποχρέωση να εκτίσει τουλάχιστον 19,5 χρόνια. Ο άνδρας αυτός απέκτησε πέντε παιδιά με την μικρότερη κόρη του και δύο με την μεγαλύτερη. Δύο από τα παιδιά που απέκτησε με την μεγαλύτερη κόρη του πέθαναν την ημέρα που γεννήθηκαν. Οι δύο κόρες απέβαλαν πέντε φορές και άλλες πέντε φορές έκαναν άμβλωση, ενώ οι γιατροί τις συμβούλευσαν να μην αποκτήσουν άλλα παιδιά από τον άνδρα, που τότε (σ.σ. οι γιατροί) δεν γνώριζαν ότι ήταν ο πατέρας τους.
Η υπόθεση ξεκίνησε όταν οι κόρες του δράστη βρίσκονταν ακόμη στο δημοτικό κι η ηλικία τους ήταν οκτώ και δέκα ετών.
Όταν δεν ενέδιδαν, ο πατέρας τους τις χτυπούσε. "Ως αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης, αναπόφευκτα θα τεθεί το ερώτημα τι έκαναν οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι γιατροί τα τελευταία χρόνια", είπε ο προεδρεύων του δικαστηρίου.
http://news.ert.gr/el/kosmos/eyropi/15999-bretania-pateras-biaze-tis-dyo-kores-tou-epi-25-xronia.htm
o ti omorfos kosmos mpampa :pinw:
Γλεπητούρα
26-11-08, 13:19
Αν και δεν ξερω τι ψυχολογικα τραυματα μπορει να κουβαλανε αυτες οι κοπελες ,μια απορια που εχω ομως θα την πω... Το καταλαβαινω να μην μπορουν να αντισταθουν οταν ειναι 10 και αντε 15 χρονων...μεγαλωνοντας ομως τι τις κρατουσε ακομα εκει?
Αυτο μονο καποιος με γνωσεις ψυχολογιας μπορει να το απαντησει και αν κατεχει καποιος εστω και λιγο ας μου λυσει αυτη την απορια...:confused:
prospatheis na breis akri stin psixologia tis ginaikas tora? :pinw:
Η ψυχη ειναι τόσο τραυματισμένη που απο ενα σημειο και μετά αποδέχονται τη μοιρα τους. :(
19,5 χρονια κράτηση... ρε παιδια... αμαρτια!!!!! :(
Γλεπητούρα
26-11-08, 13:44
Ειχα ακουσει παλια για τις γυναικες που αναπτυσουν ενα ειδος εξαρτησης- ερωτα με τους απαγωγεις τους σε σημειο να μην θελουν να τους κατηγορησουν αργοτερα,...αλλα αυτο γινεται σε μακροχρονες απαγωγες οπου η γυναικα θεωρει εξαρτωμενη την επιβιωση της απο τους απαγωγεις της.. Θεωρειται καθαρα ψυχολογικη διαταραχη και στις περισσοτερες περιπτωσεις ξεπερνιεται...
φαντασου τωρα δυο κοιτσακια που εξαρταται η επιβιωση τους απο αυτον τον ανθρωπο...μαλλον εχουν απειρα ψυχολογικα και μαλλον μοιαζουν με αυτα των απαχθουντων γυναικων αλλα σε δεκαπλασιο μεγεθος..
να μου απαντησα και μονη μου...:clap:
κρεμασμα απο ενα πλατανι στη μεση της πλατειας
τον τυπο...
και μετα ο καθενας με ενα ξυραφι να του τραβα
μια χαρακια
Εχει πλατανια η αγγλια?
Γλεπητούρα
26-11-08, 13:57
Αποριες που τις εχεις κι εσυ....εχει ναι ...
Αλλα κανεις δεν θα του κανει τπτ γιατι θα ειναι ολοι υποκριτες...τοσα χρονια δεν ειχαν ουτε γειτονες ουτε συγκενεις ουτε κανεναν να δει τι γινοταν?
και τωρα τι θα παραστησουν?τους δικαιους τιμωρους?
Ασε που δεν ειναι αναγκη να γινομαστε κτηνη για να εκδικηθουμε τα κτηνη...
Αποριες που τις εχεις κι εσυ....εχει ναι ...
Αλλα κανεις δεν θα του κανει τπτ γιατι θα ειναι ολοι υποκριτες...τοσα χρονια δεν ειχαν ουτε γειτονες ουτε συγκενεις ουτε κανεναν να δει τι γινοταν?
και τωρα τι θα παραστησουν?τους δικαιους τιμωρους?
Ασε που δεν ειναι αναγκη να γινομαστε κτηνη για να εκδικηθουμε τα κτηνη...
eeetsi
kanenas den milaei giati den einai douleia tou...
mou lege kati istories h anna apo to xwrio ths pou mou rxotan na paw egw kaina ton tsakiusw sto 3ulo ton karagkiwzh
tespa
den uparxei logos na ginoume emeis kthnh. uparxoun kthnh stis fulakes pou 8a ton kanonisoun. mhn anisixeis ka8olou gi auto
prospatheis na breis akri stin psixologia tis ginaikas tora? :pinw:
Εύχομαι να ήταν απλά ένα άνοστο και άστοχο αστείο...
Θα του έκοβα τα αρχίδια και το πουλί, θα του τα φόραγα κολιέ και θα τον έστηνα στο Σύνταγμα στα 4 να τον πηδάνε ελεύθερα όσοι θέλουν!!!
Αντε γιατί μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
Κι επειδή βαριέμαι να κάνω quote, σοραβερόνι, χωρίς καμία ντροπή θα γινόμουν κτήνος και θα του φερόμουν όπως του άξιζε!
Νο μέρσι σε τέτοια καθίκια που ο Θεός δεν άφηνε άτεκνες τις μάνες τους και τα φέρανε στον κόσμο!
einai krima na skeftesai etsi
einai krima na skeftesai etsi
Οταν, ή καλύτερα ΑΝ :P κάνεις παιδί έλα να μου πεις!
Κρίμα κι άδικο είναι που αυτό το παπάρι απλά θα μπει φυλακή!
Που κατέστρεψε παιδικές ψυχές!
Και που απλά θα μπει φυλακή και με καλή διαγωγή θα αφεθεί ελεύθερος!
Και ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Αυτά τα παιδιά όμως, ποιος θα τους δώσει πίσω την παιδική αθωότητά τους, τα όνειρα, την ανεμελιά, την ψυχή, την ζωή τους??????
Που είναι η δικαιοσύνη???
Δικαιοσύνη είναι όπως πήδαγε αυτές τις ψυχές και τα κορμιά, να πηδήξουν και αυτό το αρχίδι!
Μη μιλήσω για την θανατική ποινή που για μένα κακώς και κάκιστος δεν υπάρχει!!!!
Ρε θα του τον έκοβα και θα τον έβαζα να το φάει!
Αυτά τα παιδιά όμως, ποιος θα τους δώσει πίσω την παιδική αθωότητά τους, τα όνειρα, την ανεμελιά, την ψυχή, την ζωή τους??????
Δικαιοσύνη είναι όπως πήδαγε αυτές τις ψυχές και τα κορμιά, να πηδήξουν και αυτό το αρχίδι!
Μη μιλήσω για την θανατική ποινή που για μένα κακώς και κάκιστος δεν υπάρχει!!!!
:yeeees:
δεν εχω να πω κατι!
απλα να θυμησω οτι το 90% των φονων και το 85% των βιασμων προερχονται απο ανθρωπους του στενου οικογενειακου περιβαλλοντος(!).
:confused:
Γλεπητούρα
26-11-08, 23:43
Θα μιλησω τοτε εγω που εχω παιδι και ενα μονο ειναι σιγουρο...Δεν θελω να διδαξω μεσα απο τις πραξεις μου οτι το κακο πολεμαται με κακο...οτι εγω μπορω αμα θελω να γινω μεγαλυτερο κτηνος απο οτι ο εκαστοτε ψυχανομαλος...Δεν θελω να διδαξω στο παιδι μου την αυτοδικια και το οφθαλμον αντι οφθαλμου....
Αν εσυ κανεις ολα αυτα που θελεις να του κανεις οπως λες τι σε κανει καλυτερη απο αυτον?
Οσο για τη θανατικη ποινη εγω δεν καταλαβαινω το μυνημα που περναει...Οτι ας πουμε εγω μπορω να σε σκοτωσω για να δειξω ποσο λαθος ειναι που σκοτωσες?
Αν συνεχισουμε να σκεφτομαστε ετσι τοτε δεν διαφερουμε σε τιποτα απο τα κτηνη...απλα δεν μας δωθηκε ακομα η ευκαιρια να εκδηλωθουμε...
ναι, μην πίνετε. Πιστευω πως οι περισσότεροι ειμαστε κατά της θανατικής ποινής αλλά η αγανάκτησή μας ειναι τόσο μεγάλη ακούγοντας την είδηση αυτή, που κρυφά μέσα μας ελπίζουμε να τον καθαρίσει κάποιος συγκρατούμενος πριν προλάβει να βγει.
Ας κάνει κάποιος άλλος τη "βρωμική" δουλειά χωρις να χρειαστεί να το αποφασίσουμε εμεις. Πραγματικά, ξερω πως δεν ειμαι σε θέση να αποφασίσω την αφαίρεση της ζωής του καθάρματος, γιατί δεν μπορώ να παιξω το ρόλο του θεού, αλλά επίσης ξέρω πως θα νιώσω μια τεράστια λύτρωση όταν θα ακούσω πως τον βρήκαν δεμένο στις ντουσιέρες να τον έχουν περάσει "ένα χεράκι" οι άλλοι κρατούμενοι. Το παραδέχομαι.
egw pantws den 8elw na ton skotwsei kanenas
8elw na perasei polla polla xronia mes asth fulakh, etsi opws ta pernane osoi exoun kanei egklhmata opws to diko tou
nomizeis pws oi autoktonies sth fulakh einais thn ousia fonoi? den einai, apla den katafernoun na ante3oun th zwh ekeimesa
ρε καλα λεει ο Ναβαχος κρεμασμα στο Πλατανι της πλατειας να τον φαει το σκατό και η μύγα !
Γλεπητούρα
27-11-08, 10:32
Μαζι μ'αυτον τοτε θα'πρεπε να κρεμαστουν κι ολοι οι γειτονες και οι συγκενεις και οι κοινωνικοι λειτουργοι και παει λεγοντας...γιατι οταν βλεπεις το κακο και δεν το αποτρεπεις τοτε εισαι συνεργος...
Και για να ειμαστε δικαιοι θα το καταλαβω απολυτα αν μια μανα σαν κι εμενα ας πουμε εν βρασμω ψυχης αυτοδικουσε και σκοτωνε καποιον που εβλαψε το παιδι της...αλλα τωρα εγω σε μια ασχετη υποθεση να το παιζω τιμωρος του εγκληματος μου φαινεται του ματς και υποκριτικο...
kai meta eseis pou thelete na legeste kai xristianoi, tha kavatzosete retire ston paradeiso.
den ksero ean tha exei parthenes omos san tin version ton moamethanon.
thelo guest room na erxomai pantos :pinw:
αρα απο μονη σου απαντας πως η μονη που θα επρεπε ισως να κινητοποιηθει για να αποτρεψει το κακο ηταν η μανα αυτων των κοριτσιων? αφου εσυ οπως λες εισαι μανα και μπορεις να δικαιολογησεις το θυμο που θα ενιωθες , ενω οι υπολοιποι για πoιο λογο να θελουν την τιμωρια αυτου ε?
kai meta eseis pou thelete na legeste kai xristianoi, tha kavatzosete retire ston paradeiso.
κατι θα κανουμε και για σενα μην αγχωνεσαι :P
etsi etsi, kante ta koumanta sas kai adeiaste ton planiti apo ta sixamera 2poda onta. the more virgins the better. :pinw:
@ glepitoura! nai, dikio exeis, alla mia "synousia mystikh" me auton protagwnisth stis fylakes, 8a to 8ewrousa dikaio!
Γλεπητούρα
27-11-08, 10:54
Αυτη η μουσουλμανικη βερσιον ειναι λιγο κουφη...
γιατι οκ οι αντρες θα εχουν παρθενες στον παραδεισο...οι γυναικες τι θα εχουν? παρθενους?
Παλια η αδερφη μου ειχε παντρευτει με πολιτικο γαμο εναν μουσουλμανο...πολυ καλο παιδι αλλα στο θεμα θρησκειας λιγο παροπιδιασμενος...Τον ρωταει μια μερα η αδερφη μου...
-Γιατι δεν μπορειτε να παρεκκλινετε λιγο απ'αυτα που γραφει το κορανι?
-Γιατι το εστειλε ο Θεος..
-Δλδ επεσε μια μερα απο τον ουρανο?(τι αφελες κοριτσι και καλα..)
- οχι ...(ακουστε αλυσιδα...) Ο Θεος τα ειπε στον Αγγελο , ο Αγγελος στο Μωαμεθ , ο Μωαμεθ που ηταν αγραμματος τα ελεγε στους μαθητες του και τα γραφανε...!!!!
Και η αδελφη μου με το πιο σιγουρο υφος του λεει ...-Σας δουλευουνε καημενε !Οι μαθητες εγραφαν και δικα τους σιγουρα...\m/\m/
Ασχετο με το Θεμα αλλα μου ρθε μολις διαβασα τις παραδεισιες παρθενες..:lol::lol::lol:
den me noiazei, arkei ego pou eimai AntrA na exo tis apeires+1 parthenes ston xoro mou.
:pinw:
Γλεπητούρα
27-11-08, 10:58
αρα απο μονη σου απαντας πως η μονη που θα επρεπε ισως να κινητοποιηθει για να αποτρεψει το κακο ηταν η μανα αυτων των κοριτσιων? αφου εσυ οπως λες εισαι μανα και μπορεις να δικαιολογησεις το θυμο που θα ενιωθες , ενω οι υπολοιποι για πιο λογο να θελουν την τιμωρια αυτου ε?
Προφανως τα κοριτσια δεν θα ειχαν μανα...η τουλαχιστον ετσι συμπαιρενω αφου δεν αναφερεται πουθενα...και αν διαβαζες καλα ειπα οτι ενα σορο φορεις
θα μπορουσαν να το αποτρεψουν αυτο ,οπως και γειτονες και συγγενεις...αλλα κανεις δεν πηρε χαμπαρι τι γινοταν επι 25 χρονια?!!!!! Δεν νομιζω...
Και επειδη νομιζω καταλαβες τι θελω να πω αλλα μου δικαιολογεις τα αδικαιολογητα...επαναλαμβανω...
Μονο απο μια μανα η εναν πατερα η εστω απο εναν κοντινο συγγενη η φιλο θα μπορουσα να δικαιολογησω την αυτοδικια,απο το πληθος το βρισκω υποκριτικο...
Ετσι κι αλλιως ο Χριστος δεν ειπε "ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω?" Η μονο οπου μας βολευει πιστευουμε...
και τι να τις κανεις εσυ αυτες? :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:(αστειευομαι ναι?)
Προφανως τα κοριτσια δεν θα ειχαν μανα...η τουλαχιστον ετσι συμπαιρενω αφου δεν αναφερεται πουθενα...και αν διαβαζες καλα ειπα οτι ενα σορο φορεις
θα μπορουσαν να το αποτρεψουν αυτο ,οπως και γειτονες και συγκενεις...αλλα κανεις δεν πηρε χαμπαρι τι γινοταν επι 25 χρονια?!!!!! Δεν νομιζω...
οποτε παλι γυριζουμε στην αρχη ....
ο φορεας ή ο κοινωνικος λειτουργος ή οι γειτονες δεν θα επρεπε να ανακατευτουν και να το παιξουν τιμωροι της υποθεσης μιας και αυτο θα ηταν ψευτικο και υποκριτικο ? αυτο δεν ειπες?
Ετσι κι αλλιως ο Χριστος δεν ειπε "ο αναμαρτητος πρωτος τον λιθο βαλετω?" Η μονο οπου μας βολευει πιστευουμε...
pseeeeeeemaaaaaaaaaaaataaaaaaaaaaa aftooooooooo
tsk tsk tha se maloso na amfisviteis etsi tous kakomoirous xristianous/pistous. :pinw:
Γλεπητούρα
27-11-08, 11:10
οποτε παλι γυριζουμε στην αρχη ....
ο φορεας ή ο κοινωνικος λειτουργος ή οι γειτονες δεν θα επρεπε να ανακατευτουν και να το παιξουν τιμωροι της υποθεσης μιας και αυτο θα ηταν ψευτικο και υποκριτικο ? αυτο δεν ειπες?
οταν αναφεροπμαι σε αυτοδικια εννοω τον αφθαιρετο προπιλακισμο ενος ατομου χωρις να προηγηθει δικη...μετα απ'αυτη την εξηγηση ξαναδιαβασε το κειμενο που εγραψα...
Και επειδη νομιζω καταλαβες τι θελω να πω αλλα μου δικαιολογεις τα αδικαιολογητα...επαναλαμβανω...
Μονο απο μια μανα η εναν πατερα η εστω απο εναν κοντινο συγγενη η φιλο θα μπορουσα να δικαιολογησω την αυτοδικια,απο το πληθος το βρισκω υποκριτικο...
καταλαβα πολυ καλα τι θελεις να πεις αλλα ... διαφωνω .Αυτα που εσυ μπορει να θεωρεις αδικαιολογητα για μενα μπορει να ειναι απολυτα δικαιολογημενα .Εσυ μιλας απο τη θεση της μανας και σαφεστατα εχεις το μητρικο ενστικτο πολυ πιο αναπτυγμενο απο το δικο μου, που ισως ακομα να μην εχει ωριμασει μεσα μου ..ομως αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορω να κρινω μια κατασταση ...και να σου πω και το αλλο? αν εγω ημουν μανα δεν θα ελεγα απλα "να τον κρεμασουν στο πλατανι να τον φτυσουν και να τον χεσουν οι μυγες "θα ελεγα "φερτε μου ενα μπαλτα "
και οσο για το λογο του Χριστου και για την πιστη μας σε αυτον οταν μας βολευει .....ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ
ελπιζω να καταλαβες και εσυ τωρα τι εννοω ε?
Γλεπητούρα
27-11-08, 11:21
Σε ενα συμφωνω μαζι σου ...στο οτι διαφωνουμε...:lol::lol::lol:
Παμε για μπυρες τωρα...:ok: (ετσι θα σου'λεγα αν ησουν εδω τελος παντων...)
jexnate kati!
to mhtriko enstikto kai kourafeksala!
autes oi kores den eixan mana?
pou htan tosa xronia?
na gia poio enstikto milame!
:παρτα::lol:
exases epeisodia , xanadiabase
Γλεπητούρα
27-11-08, 11:26
Κοιτα κορη ουτε εγω πιστευω στα ενστικτα και τετοια...Θεωρω ομως οτι μια μανα που μεγαλωνει ενα παιδι αμα της το βλαψουν αντιδρα πιο εντονα απο τον οποιοδηποτε αλλο...Τα ιδια ισχυουν και για τους πατεραδες...Οταν μιλαμε για ψυχικα ενταξει ατομα παντα...
aaaaaaaaaaaakrivws!:fbebored:
ουστ ρε :P
etsi etsi, kante ta koumanta sas kai adeiaste ton planiti apo ta sixamera 2poda onta. the more virgins the better. :pinw:
Κατούρα και λίγο :P
den me noiazei, arkei ego pou eimai AntrA na exo tis apeires+1 parthenes ston xoro mou.
Κατούρα και λίγο :P Νο2
pseeeeeeemaaaaaaaaaaaataaaaaaaaaaa aftooooooooo
tsk tsk tha se maloso na amfisviteis etsi tous kakomoirous xristianous/pistous. :pinw:
ρε θεομπαίχτη έλεος! ...και ξαναουστ :lol:
re ase tis malakies kai ksekina na sfazeis kosmo. we....I need virgins.
Να σφάξω εσένα να πας να μετρήσεις πόσες έχει τωρα?
Να σφάξω εσένα να πας να μετρήσεις πόσες έχει τωρα?
mpa, to 2009 exoun na bgoun kales tainies kai thelo na tis do.
basika kai na me sfakseis, den exo kalo high score stous skotomous kai etsi tha me steiloun se kana katergo na spao petres. malakia.
ασε, ετσι κι αλλιως βαριομουν :P
ep afto einai diko mou.
Θα μιλησω τοτε εγω που εχω παιδι και ενα μονο ειναι σιγουρο...Δεν θελω να διδαξω μεσα απο τις πραξεις μου οτι το κακο πολεμαται με κακο...οτι εγω μπορω αμα θελω να γινω μεγαλυτερο κτηνος απο οτι ο εκαστοτε ψυχανομαλος...Δεν θελω να διδαξω στο παιδι μου την αυτοδικια και το οφθαλμον αντι οφθαλμου....
Αν εσυ κανεις ολα αυτα που θελεις να του κανεις οπως λες τι σε κανει καλυτερη απο αυτον?
Οσο για τη θανατικη ποινη εγω δεν καταλαβαινω το μυνημα που περναει...Οτι ας πουμε εγω μπορω να σε σκοτωσω για να δειξω ποσο λαθος ειναι που σκοτωσες?
Αν συνεχισουμε να σκεφτομαστε ετσι τοτε δεν διαφερουμε σε τιποτα απο τα κτηνη...απλα δεν μας δωθηκε ακομα η ευκαιρια να εκδηλωθουμε...
Οταν διαβάζω μαζεμένες μαλακίες μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
Εσύ δηλαδή που είσαι μάνα, και που δεν θέλεις να διδάξεις το παιδί σου οφθαλμόν αντί οφθαλμού γιατί αν σκέφτεσαι έτσι δεν διαφέρεις σε τίποτα από τα κτήνη, θες να μου πεις ότι αν αυτό συνέβαινε στο δικό σου το παιδί, στην δική σου την κόρη, θα ήσουν υπεράνω, δεν θα αντιδρούσες, και απλά θα περίμενες την δικαιοσύνη να του αποδώσει αυτό που του αξίζει...
Ε τι να πω... Απλά απορώ που λες ότι είσαι μάνα και σκέφτεσαι με τόση διαύγεια και ανωτερότητα!
Αυτό είναι για μένα υποκριτικό και όχι το παρακάτω
αλλα τωρα εγω σε μια ασχετη υποθεση να το παιζω τιμωρος του εγκληματος μου φαινεται του ματς και υποκριτικο...
Εμένα πάλι μου φαίνεται του ματς και υποκριτική η τόση ανωτερότητα!
Δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο!
Και σίγουρα δεν θα διδάξω στα παιδιά μου ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς καμία συνέπεια, χωρίς καμία τιμωρία!
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να τα διδάξω το σωστό και το λάθος.
Και για πολλά πράγματα το σωστό και το λάθος είναι αντικειμενικά και ουχί υποκειμενικά!
Και όχι, σε μια άσχετη υπόθεση μπορεί να μην είχα την δύναμη και τα αρχίδια να το παίξω τιμωρός, αν όμως συνέβαινε στο δικό μου το σπίτι τότε ίσως και να τα έβρισκα!
Οπως επίσης μου φαίνεται πολύ υποκριτικό όταν συμβαίνει στο σπίτι του άλλου να αντιδράσω λέγοντας "α τα καημένα τα κορίτσια" από το να πω το πως αισθάνομαι πραγματικά!
Ας κάνει κάποιος άλλος τη "βρωμική" δουλειά χωρις να χρειαστεί να το αποφασίσουμε εμεις. Πραγματικά, ξερω πως δεν ειμαι σε θέση να αποφασίσω την αφαίρεση της ζωής του καθάρματος, γιατί δεν μπορώ να παιξω το ρόλο του θεού, αλλά επίσης ξέρω πως θα νιώσω μια τεράστια λύτρωση όταν θα ακούσω πως τον βρήκαν δεμένο στις ντουσιέρες να τον έχουν περάσει "ένα χεράκι" οι άλλοι κρατούμενοι. Το παραδέχομαι.
Εσύ πάντα με πιάνεις :ok:
θα μπορουσαν να το αποτρεψουν αυτο ,οπως και γειτονες και συγγενεις...αλλα κανεις δεν πηρε χαμπαρι τι γινοταν επι 25 χρονια?!!!!! Δεν νομιζω...
Μια έτσι μια γιουβέτσι!
Από την μία θα μπορούσαν να το αποτρέψουν γείτονες και συγγενείς και από την άλλη την αυτοδικία από το πλήθος την βρίσκεις υποκριτική... :mlk::mlk::mlk:
Δηλαδή μόνο ο στενός κύκλος μπορεί να έχει άποψη και αντιδράσεις...
καταλαβα πολυ καλα τι θελεις να πεις αλλα ... διαφωνω .Αυτα που εσυ μπορει να θεωρεις αδικαιολογητα για μενα μπορει να ειναι απολυτα δικαιολογημενα .Εσυ μιλας απο τη θεση της μανας και σαφεστατα εχεις το μητρικο ενστικτο πολυ πιο αναπτυγμενο απο το δικο μου, που ισως ακομα να μην εχει ωριμασει μεσα μου ..ομως αυτο δεν σημαινει πως δεν μπορω να κρινω μια κατασταση ...και να σου πω και το αλλο? αν εγω ημουν μανα δεν θα ελεγα απλα "να τον κρεμασουν στο πλατανι να τον φτυσουν και να τον χεσουν οι μυγες "θα ελεγα "φερτε μου ενα μπαλτα "
Οταν ακούω για περιπτώσεις τέτοιες, πάντα σκέφτομαι "αν αυτό είχε συμβεί στο δικό μου παιδί" και βάση αυτού μιλάω και εξοργίζομαι!
Και φυσικά το ίδιο που θα ήθελα να κάνω σε κάποιον που πείραξε το δικό μου παιδί, το ίδιο εύχομαι να πάθει και θα ήθελα να κάνω σε όποιον κακοποιεί "ξένα" παιδιά.
Και αν αυτό με κάνει υποκρίτρια, ναι είμαι και μεγάλη μάλιστα!
Ολοι εδώ μέσα το ξέρετε εξάλλου, έτσι δεν είναι? ;)
Ναι καλέ. Τι να σκεφτεί κανεις όταν το ακούει αυτό το πράγμα? "δεν θα ριξω το επίπεδό μου"??? Να το ριξω 1000 φορές! Μηπως να του στείλω και τα (υποθετικά :P) παιδάκια μου να τα πηγαίνει βολτα για να δειξω ότι ειμαι υπεράνω? Ή να σκέφτομαι ότι αυτός θα ειναι έξω σε 10 χρονάκια και θα κόβει βόλτες στις παιδικές χαρες?
Και για λόγους δικαιοσύνης και μονο... ευχομαι οι συγκρατούμενοί του να του δείξουν τόσο οίκτο ακριβώς όσο εδειξε κι αυτός όταν θα κλαίγαν τα παιδάκια και τον παρακαλούσαν να σταματησει.
Γλεπητούρα
27-11-08, 14:41
Οταν διαβάζω μαζεμένες μαλακίες μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
Εσύ δηλαδή που είσαι μάνα, και που δεν θέλεις να διδάξεις το παιδί σου οφθαλμόν αντί οφθαλμού γιατί αν σκέφτεσαι έτσι δεν διαφέρεις σε τίποτα από τα κτήνη, θες να μου πεις ότι αν αυτό συνέβαινε στο δικό σου το παιδί, στην δική σου την κόρη, θα ήσουν υπεράνω, δεν θα αντιδρούσες, και απλά θα περίμενες την δικαιοσύνη να του αποδώσει αυτό που του αξίζει...
Ε τι να πω... Απλά απορώ που λες ότι είσαι μάνα και σκέφτεσαι με τόση διαύγεια και ανωτερότητα!
Αυτό είναι για μένα υποκριτικό και όχι το παρακάτω
Πρωτον το τι μανα ειμαι και ποσο καλη ειμαι κτλ δεν θα το κρινεις εσυ γιατι σε θεωρω και σενα και ολους αναξιους να με κρινετε..μονο η κορη μου ειναι αξιος κριτης για μενα..
Δευτερον το οτι εγινα μανα δεν με κατεστησε και εγκεφαλικα παραλητη..και διαυγεια εχω και σωστα μπορω να σκεφτομαι..
Τριτον ,περιμενε να κατεβει το αιμα απ'το κεφαλι σου και μετα ξαναδιαβασε αυτα που γραφω ,γιατι μαλλον δεν αντιληφθηκες σωστα.
Και τεταρτον εγω δεν ειχα προθεση να μαλωσω με κανενα...αλλα αφου ετσι το θες ,ετσι θα το'χεις..
Εμένα πάλι μου φαίνεται του ματς και υποκριτική η τόση ανωτερότητα!
Δεν ζούμε σε έναν κόσμο αγγελικά πλασμένο!
Και σίγουρα δεν θα διδάξω στα παιδιά μου ότι μπορούν να κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς καμία συνέπεια, χωρίς καμία τιμωρία!
Θα προσπαθήσω όσο μπορώ να τα διδάξω το σωστό και το λάθος.
Και για πολλά πράγματα το σωστό και το λάθος είναι αντικειμενικά και ουχί υποκειμενικά!
Και όχι, σε μια άσχετη υπόθεση μπορεί να μην είχα την δύναμη και τα αρχίδια να το παίξω τιμωρός, αν όμως συνέβαινε στο δικό μου το σπίτι τότε ίσως και να τα έβρισκα!
Οπως επίσης μου φαίνεται πολύ υποκριτικό όταν συμβαίνει στο σπίτι του άλλου να αντιδράσω λέγοντας "α τα καημένα τα κορίτσια" από το να πω το πως αισθάνομαι πραγματικά!
Εγω παλι το βρισκω υποκρητικο να ζω μες τον μικροκοσμο μου,μια ζωη παροπιδες και ξαφνικα μολις ακουστει κατι να καμωνομαι πως κοπτομαι για τον διπλα μου.. .Σιγουρα και διπλα σου και διπλα μου συμβαινουν αναλογα περιστατικα...αλλα δυστυχως ειμαστε του μπιζι να τα δουμε...αλλα οταν ερθει η ωρα ειμαστε προθυμοι ολοι να διξουμε την ηθικοτητα μας κα την ανωτεροτητα μας με το να σκοτωσουμε το θηριο?
Μια έτσι μια γιουβέτσι!
Από την μία θα μπορούσαν να το αποτρέψουν γείτονες και συγγενείς και από την άλλη την αυτοδικία από το πλήθος την βρίσκεις υποκριτική... :mlk::mlk::mlk:
Δηλαδή μόνο ο στενός κύκλος μπορεί να έχει άποψη και αντιδράσεις...
οταν λεω θα μπορουσαν να το αποτρεψουν οι γειτονες συγγενεις και λοιπα εννοω με νομιμα μεσα...Την αυτοδικια την εξηγησα πιο πανω και μην μου πεις οτι την καταλαβες γιατι απο αυτα που μου λες μαλλον δεν...
απο τον στενο οικογενειακο κυκλο μπορω να δικαιολογησω αντιδρασεις λογω βρασμου ψυχης...αλλα δεν γουσταρω ο χαθε τυχαρπαστος που ενοιωσε την ηθικοτητα του να εκρυγνειται να περνει το νομο στα χερια του...Δεν γουσταρω ο καθενας να κανει οτι κοψει η κουτρα του γιατι μετα θα γινουμε ζουγκλα...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ!
Οταν ακούω για περιπτώσεις τέτοιες, πάντα σκέφτομαι "αν αυτό είχε συμβεί στο δικό μου παιδί" και βάση αυτού μιλάω και εξοργίζομαι!
Και φυσικά το ίδιο που θα ήθελα να κάνω σε κάποιον που πείραξε το δικό μου παιδί, το ίδιο εύχομαι να πάθει και θα ήθελα να κάνω σε όποιον κακοποιεί "ξένα" παιδιά.
Και αν αυτό με κάνει υποκρίτρια, ναι είμαι και μεγάλη μάλιστα!
Ολοι εδώ μέσα το ξέρετε εξάλλου, έτσι δεν είναι? ;)
Κατοπιν εορτης ολοι κοπτονται!!!!
φυγε απ τη μεση, θα φας καμια αδεσποτη ρε!!!! :D που πετάγεσαι και :pinw: κιολας!
Πρωτον το τι μανα ειμαι και ποσο καλη ειμαι κτλ δεν θα το κρινεις εσυ γιατι σε θεωρω και σενα και ολους αναξιους να με κρινετε..μονο η κορη μου ειναι αξιος κριτης για μενα..
Δευτερον το οτι εγινα μανα δεν με κατεστησε και εγκεφαλικα παραλητη..και διαυγεια εχω και σωστα μπορω να σκεφτομαι..
1. Δεν έκρινα ούτε αν είσαι καλή μάνα ούτε πόσο καλή είσαι.
Αναρωτήθηκα πως μπορείς να το παίζεις τόσο υπεράνω.
Δεν αναρωτήθηκα αν είσαι καλή μάνα, γιατί καθόλου δεν με νοιάζει.
2. Εμένα προφανώς και με κατέστησε εγκεφαλικά παράλυτη καθώς όταν σκέφτομαι για το δικό μου το παιδί, δεν θα μπορούσα ούτε διαύγεια να έχω ούτε δήθεν ανωτερότητες που σκοπό έχουν να με παρουσιάσουν ως το απόλυτα συγκροτημένο άτομο.
Εγω παλι το βρισκω υποκρητικο να ζω μες τον μικροκοσμο μου,μια ζωη παροπιδες και ξαφνικα μολις ακουστει κατι να καμωνομαι πως κοπτομαι για τον διπλα μου...
Το αν κάνω πως κόπτομαι για τον δίπλα μου, άσε να το ξέρω εγώ και οι δίπλα μου.
Δεν με ξέρεις, ούτε ξέρεις ποια είμαι και τι μπορεί να έχω κάνει για τον δίπλα μου, ούτε αν φοράω παρωπίδες, ούτε αν έχω καταγγείλει κακοποίηση, ούτε αν έχω βοηθήσει κόσμο.
Για αυτό, να μιλάς για τον δικό σου μικρόκοσμο και τις δικές σου παρωπίδες.
αλλα δεν γουσταρω ο χαθε τυχαρπαστος που ενοιωσε την ηθικοτητα του να εκρυγνειται να περνει το νομο στα χερια του...Δεν γουσταρω ο καθενας να κανει οτι κοψει η κουτρα του γιατι μετα θα γινουμε ζουγκλα...
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ!
Δεν σου απέδωσα χαρακτηρισμούς, για αυτό μάζεψε την γλώσσα σου!
Δεν ξέρεις τίποτα για μένα για να μιλάς λέγοντας "ο κάθε τυχάρπαστος"!
Οσο για την ζούγκλα που δεν θες να μεγαλώσει η κόρη σου...
Μάλλον εσύ είσαι αυτή που ζεις στον μικρόκοσμό σου, με τις παρωπίδες!
Η ζωή μας είναι μια ζούγκλα! Και τα θηρία κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσεις, ίσως πέρα από το να μάθεις στο παιδί σου ότι όλα είναι ροζ και πως όταν το χαστουκίσουν πρέπει να γυρίσει και το άλλο μάγουλο, να το μάθεις να προστατεύει τον εαυτό του και πως μια κακοποίηση δεν είναι λογικό να την αντιμετωπίσει σαν μια ληστεία που θα έλεγες "ο καημένος δεν είχε να φάει" λέγοντας για τέτοια τέρατα "ο καημένος είχε ψυχολογικά, αλλά μην νιώσεις αγανάκτηση, θα μπει φυλακή και θα αποδοθεί δικαιοσύνη"
woman fight!
hell yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaa \m/\m/\m/\m/
http://www.bratislavastags.com/images/stories/popup/nakedmudwrestling/bratislava-stag-mud-wrestling4.jpg
Γλεπητούρα
27-11-08, 16:01
κι ομως εγω δεν μιλουσα προσωπικα για σενα γιατι δεν σε ξερω...και ο ρολος του κριτη δεν μου παει στο ελαχιστον...αλλα προφανως οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται..
κι ομως εγω δεν μιλουσα προσωπικα για σενα γιατι δεν σε ξερω...και ο ρολος του κριτη δεν μου παει στο ελαχιστον...αλλα προφανως οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται..
Ε τώρα νομίζω ότι προσβάλλεις την νοημοσύνη μου.
Εν πάση περιπτώσει, δεν ασχολούμαι άλλο, έχω καλύτερα πράματα να κάνω.
Γλεπητούρα
27-11-08, 16:49
Ναι...και γω βαρεθηκα..
sas to eixa pei pio prin!
alla re koritsia, sta xwria sas eseis den eixate tetoia krousmata? isws oxi se tetoio va8mo, alla den yparxoun malakes gyrw sas?
poia htan h teleutaia fora re mirna pou kateiggeiles kati? poia htan h teleutaia fora pou phres thn astunomia h kapoia koinwnikh uphresia gia kati pou den sou arese se kapoia gytonikh oikogeneia?
kai poia htan h teleutaia fora pou eipes "diko tous 8ema, den pane na koureuontai pou 8a mpleksw egw".
egw kapoia stigmh dokimasa na to kanw, alla den vrhka antapokrish kai to stamathsa!
den einai dunaton gia tosa xronia pou ginotan auto na mhn eixe parei xampari kanenas! 19 eggymosines se 2 koritsia?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!oi giatroi tous? oi gytones? h mana tous?
kai den to lew mono gia tous sygkekrimenous, exous skasei myth ton teleutaio kairo polla paromoia peristatika! mhn mou peite oti kaneis den eixe parei xampari tpt!
apla den mplekoume! ki otan ta gegonota auta vgoun epitelous sthn epifaneia kai den mporoume poia na exoume thn polyteleia tou "egw? den gnwriza tpt! ton a8lio patera! kai fainotan kalos an8rwpos!" alla oloi na exoun sxoleiase sto parel8on oti kati trexei me auton!
auth thn malakia den antexw! na mhn kataggeloume tpt kai molis skasei ena 8ema, na 8eloume na ton kseskisoume arga ki apolaustika gia mas, gia na paroume pisw to aima mas! to oti mporei ki emeis na 8eloume kremasma giati me thn volepsh kai ton wxaderfismo mas sunthroume tetoies katastaseis den to leei kaneis!
kai h dikh mou prwth antidrash auth htan, alla molis arxisa na to skeftomai pio psuxraima eida oti h glepitoura exei apoluto dikio!
kai mirna, mhn ta pairneis toso! an ta ksanadiavaseis 8a deis oti eiste konta, apla esy hsoun pio parormithkh. paw stoixhma otan to diabaseis pio psyxraima, 8a to deis ki esu!
otan blepw tetoia 8emata, mou aresei na ta sxoleiazoume, oxi gia koutsompolio, oxi gia na kraksoume to kthnos, alla gia na anarwth8oume, ti mporoume na kanoume gia na kanoume ton kosmo mas kalutero kai pio asfalh gia ta paidia, dika mas h mh!
mhpws prepei na ginoume ligo pio eneroi polites oloi mas kai na prolabainoume merika tetoia gegonota? an oxi ston prwto viasmo, ston dekato!
oloi sumfwnoume oti auta ta pragmata einai epihkws aparadekta! as doume pws mporoume na ka8arisoume ligo thn geitoneia mas gia arxh!
auto 8elw na pw egw!
Εγω και ψύχραιμη εξακολουθώ να θελω να τον "κανονισουν" οι συγκρατούμενοι :pinw:
den exv antirhsh se ayto!
alla mhn akouw malakies gia 8anatikes poines kai kremasma!
eunouxismo kai sth fulaka!
Εγω και ψύχραιμη εξακολουθώ να θελω να τον "κανονισουν" οι συγκρατούμενοι :pinw:
genika akougetai pws tous viastes paidiwn tous kanonizoun gia ta kala ;)
Γλεπητούρα
27-11-08, 22:30
genika akougetai pws tous viastes paidiwn tous kanonizoun gia ta kala ;)
Σ'αυτο δεν εχεις αδικο...πριν δεκα περιπου χρονια ειχε συλληφθει ενας τυπος που ειχε βιασει το τριχρονο παιδι της αδελφης του ,εδω στην Κυπρο ειχε γινει...
Στη βδομαδα απανω βρεθηκε κρεμασμενος και κακοποιημενος σεξουαλικα στα μπανια των φυλακων...Το πιο πιθανον ,αν οχι σιγουρα ,ειχαν κανει και οι φυλακες τα στραβα ματια...
Τελικα ειχε δικιο η Μιρνα...Ζουμε σε μια ζουγκλα και ολοι ειμαστε εν δυναμει εκληματιες..απλα καθομαστε ησυχοι μεχρι να μας δωθει η ευκαιρια.
Γλεπητούρα
28-11-08, 01:30
καλα εσυ...το βιολι σου..:lol::lol::lol::lol::lol:
Άρα γιατί να γίνονται τέτοια μέσα σε μια φυλακή; Είναι καλύτερο ως θέαμα; Έχουμε δηλαδή την συνείδηση μας ήσυχη;;
Καλύτερα να αναλαμβάνει η πολιτεία αυτές τις αποφάσεις :P :P :P
electric chair ftw!!!!!
tis bariemai autes tis suzhthseis ti na kanw
tis exw kanei polles fores kai olo me th nohmosunh mou paizoun
και η ολομελια του δικαστηριου αποφασισε ΚΡΕΜΑΣΜΑ :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
Γλεπητούρα
29-11-08, 01:59
tis bariemai autes tis suzhthseis ti na kanw
tis exw kanei polles fores kai olo me th nohmosunh mou paizoun
Θα ειναι αξιοπαιχτη:mlk: μαλλον....ΤΙ ΕΙΠΑ ΠΑΛΙ Ο ΛΕΞΙΠΛΑΣΤΗΣ!!!!! \m/\m/\m/\m/
Αλλα οσο να'ναι καταλαβαινω...και γω τις βαριεμαι παρολο που δεν αντεχω και το ανοιγω το ρημαδι...:hit::hit:
Ε, καλά, κι οι χριστιανοί πιστεύουν ότι τα ευαγγέλια τα γράψανε οι 4 ευαγγελιστές καθ΄υπαγόρευση του αγίου πνεύματος. Και μάλιστα τα 3 από τα 4 τα έγραψαν στα ελληνικά. Το άγιο πνεύμα τους έμαθε και ξένες γλώσσες. Αυτά που πιστεύουμε εμείς είναι θρησκεία, αυτα που πιστεύουν οι άλλοι είναι προλήψεις και μυθολογία...
(Ωχ, αυτό το έγραψα για κάτι από την πρώτη σελίδα, δεν πρόσεξα ότι είχε άλλες δυο μετά)
Γλεπητούρα
02-12-08, 02:14
Ε, καλά, κι οι χριστιανοί πιστεύουν ότι τα ευαγγέλια τα γράψανε οι 4 ευαγγελιστές καθ΄υπαγόρευση του αγίου πνεύματος. Και μάλιστα τα 3 από τα 4 τα έγραψαν στα ελληνικά. Το άγιο πνεύμα τους έμαθε και ξένες γλώσσες. Αυτά που πιστεύουμε εμείς είναι θρησκεία, αυτα που πιστεύουν οι άλλοι είναι προλήψεις και μυθολογία...
(Ωχ, αυτό το έγραψα για κάτι από την πρώτη σελίδα, δεν πρόσεξα ότι είχε άλλες δυο μετά)
Εγουλινι μου τη δικη μας τη θρησκεια την εχουμε απομυθοποιησει εδω και καιρο...σειρα εχουν κι αλλες τωρα:lol:
γεννικα εγω πιστευω οτι ολες οι θρησκειες ειναι ανθρωπινα φιλοσοφικα πονηματα ,αξια μελετης και πολλες φορες και με πολυ ωραια μυνηματα...αλλα οχι να τις εστερνιζομαστε και τυφλα..:pinw:
Εγουλινι μου τη δικη μας τη θρησκεια την εχουμε απομυθοποιησει εδω και καιρο...σειρα εχουν κι αλλες τωρα:lol:
γεννικα εγω πιστευω οτι ολες οι θρησκειες ειναι ανθρωπινα φιλοσοφικα πονηματα ,αξια μελετης και πολλες φορες και με πολυ ωραια μυνηματα...αλλα οχι να τις εστερνιζομαστε και τυφλα..:pinw:
:lol::lol::lol: Εγουλινι
Γλεπητούρα
02-12-08, 11:03
Καλα ρε πως κανεται ετσι!!!!!Του εχω αδυναμια και δεν μπορω να το ελεγξω ΠΕΙΡΑΖΕΙ????????:diee:diee:diee
Εγωπουλακι μου αστους να λενε..:P:P:P
Αυτος ο Σοραβερ τι παθενει και πνιγεται συνεχεια???? Ο Χριστος πουλακι μου...ο Χριστος...
πειραζει που ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ φΙΡΜΑ ΠΕΙΡΑΑΑΑΖΕΙΙΙ? πειραααζει? ΟΧΙ δεν πειραζειιι
poios to grapse to quote?
ωχ σπαηντερς? κατασκοποι?
Γλεπητούρα
02-12-08, 11:33
εγω το εγραψα ωρε.... ειναι σπουδαιο ε? ε? ε?
Ποιος αλλος θα μπορουσε να το γραψει δλδς?
:παρτα:
μαλον θες να κανεις, αλλα ουτε αυτο σου βγαινει!
Γλεπητούρα
02-12-08, 11:41
:2love::2love::2love: Πω πω ερωταααααααααααααας...
Γλεπητούρα
02-12-08, 11:44
ΕΓΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ???????????:ohh::ohh::ohh::ohh::o hh:
Γλεπητούρα
02-12-08, 11:52
:nickred: καλα τοτε...
Εγουλινι
Εγωπουλακι
Κάνω ότι δεν καταλαβαίνω (και η Ηλέκτρα δεν είναι εδώ να γκρινιάξει) αλλά στο μακαρίτικο το dotteam γινότανε σεισμός όταν κάποιος τολμούσε να με πει ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Egw!... ρωτήστε τους παλιούς :rofl:
nai e?
egw 8umamai kai tote sto irc Esu se elega 'h telospantwn me thn katalhlh antwnumia
Γλεπητούρα
03-12-08, 12:52
Κάνω ότι δεν καταλαβαίνω (και η Ηλέκτρα δεν είναι εδώ να γκρινιάξει) αλλά στο μακαρίτικο το dotteam γινότανε σεισμός όταν κάποιος τολμούσε να με πει ο,τιδήποτε άλλο εκτός από Egw!... ρωτήστε τους παλιούς :rofl: καλα καλα κανε μου εσυ το ζορικο..Εγω Εσενα σε παω!:lol:
Ε, το "Εσυ" είναι λογικός τρόπος να αποκαλείς τον "Εγώ". Εννοώ δεν δεχόμουνα υποκοριστικά.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.