PDA

Επιστροφή στο Forum : Όταν έχασα το status μου...

ΠΛΑΤΩΝ
05-12-08, 09:54
Την τελευταία της φράση δεν τη θυμάμαι. Θυμάμαι όμως το τελευταίο της βλέμμα. Ήταν ίσως το χειρότερο βλέμμα που θα μπορούσε να σου ρίξει γυναίκα. Και όταν αυτή τη γυναίκα την έχεις αγαπήσει, όταν μ' αυτή τη γυναίκα έχεις συγκατοικήσει, σχεδιάσει το μέλλον σου και την έχεις ''εγκρίνει'' ως μέλλουσα γυναίκα σου, αυτό το βλέμμα, ένα μείγμα περιφρόνησης, απογοήτευσης και οίκτου στις πιο θανατηφόρες δοσολογίες, είναι το χειρότερο βλέμμα που μπορεί να σου ρίξει άνθρωπος γενικότερα.

http://express.howstuffworks.com/gif/wq-money-woman.jpg
Για όλα φταίνε τα λεφτά.
Αυτή θα ήταν μια επιδερμική, όσο επιδερμικό είναι και το ομώνυμο λαϊκό άσμα, αντιμετώπιση του χωρισμού μου από μέρους μου. Έφταιγαν τα λεφτά, αλλά όχι ακριβώς αυτά.

Με τη Σ. είχαμε γνωριστεί στο γραφείο. Δούλευε γραμματέας σε μία εταιρεία όπου εγώ ήμουν προϊστάμενος. Συνεργαζόμασταν όλο και πιο συχνά. Ήρθαν κάτι late meetings, ο πρώτος καφές εκτός δουλειάς που δεν είναι συγκαλυμμένα συναδελφικός, ε, πάμε και για ένα ποτό μωρέ, δεν έχω κανονίσει και τίποτ' άλλο για σήμερα, ήρθε και το σεξ, μετά η αμηχανία τού ''τώρα εμείς απλά πέσαμε στο κρεβάτι και παραμένουμε συνάδελφοι ή...'' και τέλος η σιγουριά της μόνιμης σχέσης.

http://g.astrology.com/course/dreams/GirlSleeping.jpg
''Θα είμαστε μαζί;'' τη θυμάμαι να λέει ξαπλωμένη δίπλα μου, ολόγυμνη, στο κρεβάτι.
''Γιατί όχι;'', με θυμάμαι να απαντάω αμέσως εγώ.
''Ωραία!'', μου απάντησε χαμογελώντας γλυκά.

Το ότι εργαζόμασταν στον ίδιο χώρο δημιουργούσε κάποια εύλογα προβλήματα. Ήμουν και ανώτερός της τότε. Ευτυχώς, η Σ. άλλαξε δουλειά λίγες μέρες αφού γίναμε ζευγάρι. Ευτυχώς, γιατί το να μπλέκεσαι ερωτικά με υφισταμένες σου δεν είναι και το πιο κατανοήσιμο πράγμα για πολλούς εργοδότες.
Τον πρώτο χρόνο που ήμασταν μαζί με αντιμετώπιζε σε προσωπικό επίπεδο σαν προϊστάμενό της. Δεν ξέρω αν μου άρεσε αυτό. Σίγουρα πάντως με βόλευε. Με θαύμαζε και μου το έδειχνε. Κρεμόταν από τα χείλη μου. Ήμουν ο πιο σοφός της σχέσης, ο πιο δραστήριος, ο πιο πετυχημένος. Και αυτός που κέρδιζε περισσότερα χρήματα.

http://www.dreamstime.com/office-woman-thumb3066185.jpg
Η πρώτη ανατάραξη ήρθε όταν η Σ. προσλήφθηκε σ' έναν μεγάλο διεθνή οργανισμό και με πολύ περισσότερα χρήματα. Το άξιζε. Ήταν εργατική, φιλότιμη και φιλόδοξη όσο κι εγώ. Ίσως, μάλιστα, και παραπάνω απ' ότι εγώ.
Θυμάμαι πως με είχε πάρει τηλέφωνο για να μου το ανακοινώσει. Είχε λαχανιάσει από τη χαρά της.
- Με πήρανε, με πήρανε! ούρλιαζε στο κινητό.
Το βράδυ μου είχε ψιθυρίσει στ' αυτί:
- Περισσότερο χαίρομαι γιατί θέλω να είμαι η γυναίκα που σου αξίζει. Να σου αξίζω και να μου αξίζεις.
- Μη σκέφτεσαι έτσι, είχα απαντήσει εγώ. Πάντα θα πιστεύω ότι μου αξίζεις και σου αξίζω ό,τι και να γίνει, συνέχισα χωρίς να αντιληφθώ το κρυμμένο νόημα της φράσης της.

Η νέα αυτή θέση της Σ. άλλαξε τη συμπεριφορά της. Της έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είχε το θάρρος της γνώμης της, ακόμα κι όταν η γνώμη της ήταν τελείως διαφορετική από τη δική μου. Με κάποιον μαγικό τρόπο, η Σ. πήρε προαγωγή και στη σχέση μας. Δεν ήμουν πια ο προϊστάμενος κι αυτή η υφιστάμενη. Ήμασταν ισότιμοι, ισάξιοι συνεργάτες.

http://www.bbc.co.uk/relationships/images/300/desperation_man.jpg
Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν άλλαξαν τα δικά μου εργασιακά δεδομένα. Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα που εγώ απλά προσπαθούσα να ισορροπήσω πάνω σ' ένα καράβι που κλυδωνίζεται.
Το καράβι τελικά βούλιαξε κι εγώ βρέθηκα άνεργος. Δεν είχα πρόβλημα να βρω δουλειά, αλλά είχα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε σαραντάρης, στέλεχος σε επιχείρηση, όταν αναζητά δουλειά: δύσκολα βρίσκει την ίδια θέση με πριν και ακόμα πιο δύσκολα την ίδια αμοιβή. Έπρεπε να συμβιβαστώ με την πραγματικότητα και να επιλέξω το μη χείρον.

http://matrimonyxpress.com/images/April07/fight.jpg
Την απόφασή μου της την ανακοίνωσα ένα Σάββατο βράδυ που είχαμε βγει για φαγητό.
- Θα δεχτώ τελικά, της είπα.
- Μ' αυτά τα λεφτά; Είσαι τρελός; είπε εκείνη λίγο πιο μεγαλόφωνα από το επίπεδο συνομιλίας που θεωρείται κόσμιο σ' ένα chic εστιατόριο.
- Ναι, μ' αυτά! Από κάπου πρέπει να ξαναρχίσω! Δεν μπορώ να μείνω αδρανής!

Δεν είπε τίποτα άλλο. Ούτε τους επόμενους έξι μήνες. Η ισορροπία στη σχέση μας ήταν φανερό ότι είχε πια χαθεί.
Η Σ. ήταν πλέον η πιο πετυχημένη. Αυτή που έβγαζε περισσότερα χρήματα. Εγώ, αντιθέτως, είχα χάσει σημαντικό μέρος από το status μου. Κι όσο κι αν έδειχνα ότι πολεμούσα με όλες μου τις δυνάμεις για να επανέλθω, αυτό δεν έφτανε. Τουλάχιστον όχι για την Σ.

http://jaylevinphd.com/resources/conflict.jpg
Άρχισε να γίνεται πιο απότομη. Κοφτή. Μονολεκτική. Μέχρι που μου εκστόμισε την πιο κλισέ φράση σεξουαλικής απόρριψης: ''Όχι τώρα, έχω πονοκέφαλο''.
Απομακρυνθήκαμε ακόμα περισσότερο. Μέχρι που η συμβίωσή μας δεν είχε πλέον κανένα λόγο ύπαρξης. Τώρα που τα έγραψα αυτά, θυμήθηκα και την τελευταία της λέξη: ''Θα τα ξαναπούμε''.
Έκτοτε δεν ανταλλάξαμε ούτε λέξη...

Xouanita
05-12-08, 10:23
Δεν λέω, μια από τις προϋποθέσεις για να υφίσταται μια σχέση ειναι ο αμοιβαιος θαυμασμος. Το να κοιτάζεις τον άλλον και να λες "πωπωωω τι τυχερή/ος που είμαι που τον/την έχω!"

Η αιτία που εκείνη σε θαυμαζε ήταν η δυναμη και το χρημα, ενω θα μπορούσε να σε θαυμάζει για πολλούς λόγους ακομα (για το χαρακτήρα σου, τη συμπεριφορά σου απέναντί της, την προσωπικότητά σου... για πολλά). Ετσι όταν δεν ησουν πια ο "λεφτάς" της σχέσης, ο λόγος που κρατούσε αναμμένη τη δική της φλόγα εσβησε.

Σ' αυτές τις περιπτώσεις λέμε αυτό που είπε ο κολλητός μου για την πρώην του "ο θεός να την έχει καλά που με παρατησε!!!", γιατί ειναι καλύτερο που την ξεφορτώθηκες νωρίς :)

Αλλά τίθεται ενα θεμα κάπου εδω. Ο άντρας ειναι "χρησιμος" μονο όταν μπορεί να μας "καβατζώσει" οικονομικά? Μονο όταν προσφέρει την οικονομική ασφάλεια του "βρε αδελφέ, αν βαρεθώ εγώ να δουλεύω, θα δουλέψει μονο εκείνος κι εγώ θα καθομαι σπίτι να λιμάρω τα νύχια μου"? Προς όσους και όσες το πιστευουν αυτό, έχω να πω πως όχι, άλλα ειναι τα σπουδαία!!!

Υ.Γ. Καλή της τύχη με τον επόμενο προϊστάμενο ;). Αλήθεια μάθαμε που πήγε μετά? Γιατί δεν τολμώ να φανταστώ καν πως ο επόμενος ανήκει στη γενιά των 700 ευρω :D

md1032
05-12-08, 10:28
den ksero gia sxeseis alla i 3i foto me tin gkomena einai...:pinw:

maRtina
05-12-08, 10:47
πωωωρε Πλατωνα Πωωωωωω ρε Πλατωνα !
θα επανελθω..στο θεμα

ΠΛΑΤΩΝ
05-12-08, 11:10
Ξέχασα κάτι πολύ σημαντικό. Η ιστορία βασίζεται σε κείμενο που είδα δημοσιευμένο στο περιοδικό GK και που μου θύμησε μια πραγματική ιστορία που έζησα ο ίδιος και που προσάρμοσα στο αρχικό κείμενο. Για χάριν συντομίας παρέλειψα κάποια ενδεχομένως σημαντικά κομμάτια της ιστορίας. Όμως, η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια.
Η Σ. εξακολουθεί να δουλεύει εκεί που εργαζόταν. Με την διαφορά ότι παραμένει μόνη της...
Όσο για το τελευταίο βλέμμα, θυμάμαι ακόμα την εικόνα που μου πέταξε τις βαλίτσες έξω από την πόρτα... Ούτε ''Καλό ταξίδι'' δεν μου ευχήθηκε...

maRtina
05-12-08, 11:11
αρε Πλατωνα ...αρε Πλατωνα

θα τρελαθω

md1032
05-12-08, 11:12
ean po "kargioles" tha me pareksigisete? :pinw: :P

maRtina
05-12-08, 11:16
Εσυ , τι γνωμη εχεις σημερα γι αυτη τη γυναικα Πλατωνα?
οταν τι σκεφτεσαι , αν υπαρχουν καποιες στιγμες που συμβαινει αυτο, τι αισθηματα σου προκαλει?

maRtina
05-12-08, 11:35
παντως αυτη σου η ιστορια μου γεννησε ενα σωρο ερωτηματικα και εκανα ενα σωρο συνηδειτοποιησεις που πολυ συχνα τις κανουμε ολοι, αλλα ευτυχως ή δυστυχως τις ξεχναμε.
Ειμαστε τελικα τόσο πολυπλοκα οντα εμεις οι ανθρωποι ? ή ειναι τελικα πολυ απλα ολα?τι απο τα 2 ισχυει?

εχω παθει μια συγχιση αυτη τη στιγμη

ΠΛΑΤΩΝ
05-12-08, 11:49
Είναι δύσκολο ν' απαντήσεις μονολεκτικά. Κάποιες φορές σκέφτομαι ότι είμαστε απλά όντα και κάποιες άλλες ότι είμαστε πολύπλοκοι. Τελικά μου φαίνεται ότι είναι στον άνθρωπο. Δυστυχώς, τέτοιες καταστάσεις δεν μπορούν να προβλεφθούν. Όταν συμβαίνουν απλά πιάνεσαι απροετοίμαστος.
Μπορεί ένας άνθρωπος να μην σου έδειξε ποτέ κάποιο σημάδι συμπεριφοράς που να μην σου αρέσει. Κι αυτό επειδή ουδέποτε δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να συμβεί. Όταν όμως αυτές οι συνθήκες δημιουργηθούν και βρεθείς αντιμέτωπος με απρόβλεπτες καταστάσεις, πέφτεις από τα σύννεφα επειδή υποτίθεται ότι δεν το περίμενες από έναν άνθρωπο που έχεις ζήσει μαζί του και που -πάλι υποτίθεται- ότι τον ξέρεις καλά.
Εγώ ο ίδιος αδυνατώ να καταλήξω σε κάποιο άλλο συμπέρασμα. Τι να πω... Εδώ δικαίως θα σκεφτεί κάποιος: ''Ρε συ, δεν μπορεί να σου συμβαίνουν συνέχεια τέτοια περίεργα περιστατικά. Μήπως τελικά φταις εσύ;''.
Η αυτοκριτική είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει κανείς, πριν ακόμα βιαστεί να αποδώσει ευθύνες. Βέβαια δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός ότι σ' αυτή τη στήλη συνηθίζω να γράφω διάφορα περίεργα περιστατικά αλλά αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μόνο αυτά συμβαίνουν! Τα υπόλοιπα, τα φυσιολογικά, απλά δεν υπάρχει λόγος να αναφέρονται. Δόξα τω Θεώ, κάθε εμπόδιο για καλό. Είμαι ευτυχισμένος και για να φτάσω εδώ που έφτασα είναι προφανές ότι έπαιξαν ρόλο και όσα άσχημα συνέβησαν στο παρελθόν. Αυτά με έκαναν σοφότερο, πιο μετρημένο, δυνατότερο και εν τέλει πιο ώριμο (μέχρι φυσικά να συμβεί το επόμενο περιστατικό και αρχίσω τα μαθήματα της ζωής από την αρχή).

Xouanita
05-12-08, 12:00
Μπορεί ένας άνθρωπος να μην σου έδειξε ποτέ κάποιο σημάδι συμπεριφοράς που να μην σου αρέσει. Κι αυτό επειδή ουδέποτε δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες για να συμβεί. Όταν όμως αυτές οι συνθήκες δημιουργηθούν και βρεθείς αντιμέτωπος με απρόβλεπτες καταστάσεις, πέφτεις από τα σύννεφα επειδή υποτίθεται ότι δεν το περίμενες από έναν άνθρωπο που έχεις ζήσει μαζί του και που -πάλι υποτίθεται- ότι τον ξέρεις καλά.

Τεράστια αληθεια αυτό!!!!

Αν δεν ειχε υπάρξει το πρόβλημα με τη δουλειά ας πούμε, τώρα μπορεί να ηταν ακομα μαζι και να μην ειχε δει ποτέ τόσο ξεγυμνωμένο το πρόβλημα αυτό. Οταν ειναι όλα τέλεια, όλοι καλοί ειμαστε. Στα ζόρια φαίνεται ο χαρακτηρας του καθενος.

maRtina
05-12-08, 12:12
νομιζω πως ο χρονος τελικα δεν ειναι πρωταγωνιστης στο να καταλαβεις εναν ανθρωπο ...γιατι αν ειναι ετσι ...τι πρεπει να κανουμε? να περιμενουμε τη δυσκολη στιγμη να ερθει? και αν ερθει θα ειναι αυτη η πιο δυσκολη? , αυτη που θα κανει τον ανθρωπο μας να μας δειξει αυτο που δεν εχουμε δει μεχρι εκεινη τη στιγμη? και στην ουσια νομιζω αυτο ειναι που μας τρομαζει και μας δυσαρεστει πιο πολυ , η αγνωστη πλευρα που οχι μονο ειναι διαφορετικη απο τη δικη μας (γιατι τα κοινα βλεπουμε και ερχομαστε κοντα ο ενας με τον αλλο) ειναι και μη υποφερτη.

Το σιγουρο παντως ειναι πως ακομα και το παραμικρο στο θεμα των διαπροσωπικων σχεσεων χωραει τεραστια αναλυση απο πισω......η σταση ομως που επιλεγουμε να εχουμε(αναλυση ή οχι και ειδιαιτερη επεξεργασια) νομιζω καθοριζει καθε φορα , καθε επιπεδο σχεσης

και κατι ακομα ...ΜΠΟΡΟΥΜΕ και γινομαστε πολυ σκληροι πολλες φορες

Xouanita
05-12-08, 12:28
Κοιτα, κανεις δεν ειναι τελειος, και ευτυχως δηλαδη!
Το μόνο που χρειάζεται είναι τελικά να εχεις γνώση των ελαττωμάτων του άλλου και να ξέρεις πως αντέχεις να ζησεις με αυτα. Ο χρόνος δεν ειναι αυτός που καθορίζει το πόσο γνωρίζεις κάποιον, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να πεις ότι έμαθες τον άλλον σε 2 μηνες. Θεμα τύχης καθαρά, και συγκυριών ειναι το αν θα ταιριάξεις με κάποιον και επίσης θεμα timing (το ΠΟΤΕ θα τον συναντησεις, σε τι φαση θα σε πετυχει). Γιατί αμα σου τύχει η καλή περίπτωση σε ηλικία 18 χρονών δεν εισαι σε φάση να την εκτιμήσεις, όπως επίσης κι αν σου τύχει ο λιγο δύσκολος ανθρωπος όταν θα εισαι 40φευγα δεν εχεις την υπομονή να ανεχτείς πολλά-πολλά.

maRtina
05-12-08, 12:35
αυτο με το timing ειναι ....ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ναι

soraver
05-12-08, 12:44
gi auto panta suzoume prin to gamo
k gi akairo
gia na sumboun oi analoges katastaseis kai na doume kata poso mporoume na antepe3el8oume :)

btw kwnstantine 8es na ri3w thlefwnaki ston osama na steilei kanan diko tou pros bru3eles meria?

Λατρεία
05-12-08, 13:08
Συγνώμη αλλα εγώ απ το κείμενο δεν εβγαλα οτι η Σ. τον ήθελε για να την καβατζώνει οικονομικά.

Xouanita
05-12-08, 13:09
Αλλά? Επειδη ηθελε αντρα που να παίρνει πιο πολλά απ αυτην? Ιδιο νοημα, άλλα λόγια.

Λατρεία
05-12-08, 13:13
Αλλο ειναι να τον θες για να σε εξασφαλιζει οικονομικά κι άλλο να θες να τον νιώθεις πιο ισχυρο. Μην τα μπλεκουμε.

Xouanita
05-12-08, 13:16
Ισχυρός ειναι και αυτός που έχει εντονη προσωπικότητα, αυτό δεν άλλαξε. Δεν ειπα ότι του τα έτρωγε, αλλά έχασε την ευκαιρια να λέει στις φιλες της οτι ο δεσμός της ειναι κονομημένος και να την θαυμάζει η μαμα΄της που καταφερε να ειναι με έναν υψηλόμισθο. Ψεμματα?

Λατρεία
05-12-08, 13:21
Μπορεί :P

Xouanita
05-12-08, 13:25
Αρα...Επιστρέφουμε στο άσμα "για τα λεφτά τα κανεις όλααααα, για τα λεφτά δεν μ αγαπάς...":D

maRtina
05-12-08, 13:27
αχ ακουσα και εγω ενα ελληνικο τωρα απο εναν που ετρεχε με το αμαξι εδω μπροστα ..
"ΠΟΙΑ ΕΣΥΥΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΜΟΝΑΧΑ ΝΑ ΛΕΣΣΣ ...."

Xouanita
05-12-08, 13:58
Αλλά θα ηθελα ειλικρινά να το συζητήσουμε αυτό... η εικόνα που έχουμε για έναν άνθρωπο ειναι συνάρτηση της δουλειάς του ή της θέσης του? Και σε ποιο βαθμο?

maRtina
05-12-08, 14:44
Σε αυτο το ερωτημα δεν νομιζω πως υπαρχει καποιος γενικος κανονας ουτε καμια ιδανικη θεωριτικα αντιμετωπιση .
ειναι θεμα καθαρα υποκειμενικο.Σχετιζεται με τον χαρακτηρα του καθενος,τις βλεψεις, τις προσδοκιες του ..την προσωπικοτητα του , αυτα που διεκδικει , αν ειναι ολιγαρκης , αν ειναι απληστος , αν ειναι φιλοδοξος , αχάριστος ,μετριοπαθης κτλ
Ολοι αυτοι οι χαρακτηρες θα ειχαν διαφορετικη, πιθανοτατα ,σταση αντιμετωπισης του θεματος που μας περιεγραψε ο Πλατωνας .

ΠΛΑΤΩΝ
05-12-08, 15:07
Εγώ νομίζω ότι η θέση ενός ανθρώπου στην κοινωνία (επάγγελμα, λεφτά κ.λπ.) λειτουργεί καταλυτικά για την εικόνα που έχουμε γι' αυτόν. Ακόμα κι αν ισχυριστούμε το αντίθετο, οι πράξεις θα αποδεικνύουν το παραπάνω.
Τι εννοώ μ' αυτό:
Ας υποθέσουμε ότι είμαστε σ' ένα τραπέζι όπου κάθονται δικηγόροι, γιατροί, επιστήμονες κ.λπ. και ένας υδραυλικός ή οικοδόμος. Ό,τι κι αν πει ο υδραυλικός ή ο οικοδόμος κανένας δεν θα του δώσει σημασία. Ούτε καν εμείς οι ίδιοι που δεν είμαστε δικηγόροι, γιατροί κ.λπ. Αν όμως ακριβώς το ίδιο πράγμα το ακούσουμε κι από χείλη κάποιου πιο... καλοντυμένου, αυτομάτως αυτό γίνεται πιο αξιόπιστο.
Άλλο παράδειγμα; Θα αισθανόσουνα το ίδιο άνετα αν παρουσίαζες στους γονείς σου έναν καλά αμοιβόμενο επαγγελματία με καλή δουλειά και το ίδιο με έναν οδοκαθαριστή; Με έναν οικονομολόγο που βγάζει 5.000€ και με έναν Αλβανό εργάτη που δουλεύει στα μαύρα;
Ακόμα κι αν ο ''τιποτένιος'' είχε τον καλύτερο χαρακτήρα που έχεις γνωρίσει ποτέ, είμαι σίγουρος ότι θα διάλεγες τον ''μεγαλοπιασμένο'' και θα ήσουνα σε θέση να παραβλέψεις κάποια ελαττώματα προκειμένου να ''ανέβεις'' περισσότερο στα μάτια των φίλων και της οικογένειας (''κοιτάξτε τι γκόμενο κυκλοφορώ και σε τι αμάξι μπαίνω και σε τι σπίτι μένω κ.λπ.).
Δεν λέω βέβαια ότι θα ανεχόμασταν να ήμασταν μ' έναν άνθρωπο απαράδεκτου χαρακτήρα. Όλες οι υποθέσεις έχουν ως προϋπόθεση ότι και οι δύο περνάνε τον ''πήχυ'' του αποδεκτού, τόσο από εμφάνιση όσο και από χαρακτήρα.

maRtina
05-12-08, 15:20
ετσι οπως τα λες δεν μπορω παρα να συμφωνησω
:confused:...αλλα....τι συμπερασμα βγαζεις απο κατι πχ γυναικες πλουσιες με ετοιμη καριερα λεφτα κοινωνικη καταξιωση κτλ που επιλεγουν για συντροφο τους καποιον που δεν ανταποκρινεται στα δικα τους προσόντα? και οχι απλα συντροφο (κρυφα ρταντεβου καλο σεξ κτλ) τον παντρευονται κιολας

ΠΛΑΤΩΝ
05-12-08, 15:45
Δεν αμφισβητώ ότι υπάρχουν κι αυτές αλλά σίγουρα εκείνες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο αλλά δεν καταδέχονται ούτε να κοιτάξουν τους άλλους είναι πολύ περισσότερες.
Όσο γι' αυτούς που βρίσκονται παντρεμένοι με γυναίκα σαφώς υψηλότερου status... έπαιξαν για να κερδίσουν αλλά στο τέλος μάλλον θα χάσουν. Η πιο συνηθισμένη ατάκα που θα ακούνε επί καθημερινής βάσεως είναι: ''Εγώ σε έκανα άνθρωπο. Αν δεν ήμουν εγώ εσύ δεν θα ήσουνα τίποτα''.
Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το ακούσουνε. Απλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να ειπωθεί την πρώτη φορά. Μετά θα βαρεθούνε να το ακούνε...

Xouanita
05-12-08, 16:16
Διαφωνώ. Δεν ειναι κανόνας.
οκ, δεν πιστευω οτι μια γυναικα θα επιδίωκε να ειναι με κάποιον που δεν εχει δουλειά ή καποια δουλειά ευκαιριακή ή "κατωτατη", αλλά δεν θα τρέπονταν όλες σε φυγή αν ο δικός τους αντιμετώπιζε θεμα απόλυσης.

Αυτό με το "ποιος ειναι πιο ισχυρος" όμως δεν θα έπρεπε να υφίσταται ως θεμα. Ο ανταγωνισμός ειναι ό,τι χειρότερο σε ένα ζευγαρι! Ειδικά όταν πρόκειται για ένα πρόσκαιρο φαινόμενο (π.χ. απολύθηκες και για λίγους μηνες θα περνας δυσκολα μεχρι να βρεις την επομενη δουλεια)

Freeman
05-12-08, 17:55
Το "Γιατί δέν με θές κυράμου, γιατί είμαι ψαράς" το ξέρετε;
Όλα του λαού βγαλμένα απο την ζωή είναι. Και άν ξετυλίξεις τις όποιες καταστάσεις απο τα εκάστωτε κοινωνικά περιτυλίγματα, τότε σου αποκαλύπτεται η αληθινή πραγματικότητα.

Ο άνθρωπος είναι απλό όν. Συμπεριφέρεται σάν αγέλη. Επιδιώκει και επιλέγει πράγματα τα οποία νιώθει οτι τον κάνουν ξεχωριστό απο τους τριγύρω, πιστεύοντας σε μιά αυταπάτη, καθότι όλα είναι γραμμένα μέσα σε μιά άυλη λίστα της κοινωνίας. Και οι περιθωριακοί (ξεχωριστοί), επίσης εντάσονται σε ομάδες και κοινωνικά υποσύνολα. μπλά μπλά μπλάμπλά μπλαά μπλά τέλος η κοινωνιολογία.

Καταλήγω στο οτι ο άνθρωπος είναι κάτι το απλό.
Η σκέψη είναι κάτι το πολύπλοκο.
Σε πολλά πράγματα 1+1=2. Ότι συναρτήσεις και να βάζουμε ωστε να κρύβουμε την τόσο απλή αριθμητική πράξη και να το κάνουμε πιό πολύπλοκο, πάντα το αποτέλεσμα είναι το 2.

Ζήτω στις σπάνιες γυναίκες που δέν κοιτάνε κοινωνική θέση, χρήματα και ισχύ. Αυτές πραγματικά ξέρουν τί ζητούν και τί θέλουν. Οι υπόλοιπες απλά είναι μεγαλωμένες με την φιλοσοφία "είμαι η σταχτοπούτα και με αγάπησε το πριγκιπόπουλο με το άσπρο άλογο"...

Κοκκινονίκος
05-12-08, 22:01
συμφωνώ και διαφωνώ...

αρχικά είσαι απόλυτως φρι και δε κάνει :P... Στην πρότελευταία πρόταση μπορεί να ισχύει το ένα από τα 2..

τσπ η άποψή μου είναι μην προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη με το μυαλό της γυναίκας... θα χάσεις και την άκρη και το μυαλό σου...Όσο μπορείς να συμφωνείς τον ένα μήνα μαζί της, τον άλλον μπορει να διαφωνείς και δεν ξέρεις το γιατί.

Βέβαια δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις, αλλά να ξέρεις που θα σταματήσεις ;)

και μία παράθεση:

Κατάλαβε το Γυναικείο Μυαλό
Η γυναίκα σου ή η κοπέλα σου μπορεί να έχει τέλειο κορμί, αλλά δεν είναι από την Αφροδίτη ούτε εσύ είσαι από τον Αρη. «Οι διαφορές μεταξύ αντρών και γυναικών είναι όλες στο μυαλό μας» λέει ο Daniel Amen, ψυχίατρος και ειδικός της εγκεφαλικής απεικόνισης στο Newport Beach της Καλιφόρνια. «Οι άντρες βασίζονται πιο πολύ στο αριστερό ημισφαίριο, άρα είναι πιο λακωνικοί από τις γυναίκες, οι οποίες χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια». Αυτός είναι και ο λόγος που αφαιρείσαι όταν σου λέει τις ιστορίες της από τη δουλειά και δεν της λες τις δικές σου. «Οι άντρες συνήθως βρίσκονται σε άρνηση όσον αφορά τα προβλήματά τους, γιατί το δεξί ημισφαίριο είναι αυτό που μας ειδοποιεί ότι υπάρχουν» λέει ο Amen. «Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στο δεξί ημισφαίριο, που είναι πιο αρνητικό και γι' αυτό τα παίρνουν όλα στραβά». Πόσες φορές δεν έχεις κάνει ένα σχόλιο όπως «αυτό το φόρεμα σου πάει πολύ!» κι αυτή ακούει «Πάλι πάχυνες;».

Freeman
06-12-08, 00:21
Όσοι δέν έχετε δεί τον CAVEMAN στο θέατρο, να πάτε να το δείτε οπωσδήποτε με το ταίρι σας! ;)

Λατρεία
06-12-08, 01:19
Eμεις το είδαμε...τιμης ένεκεν...σε πλαστικές καρέκλες..Ε Νικολή; :P

Κοκκινονίκος
06-12-08, 13:40
νια πολύ καλό θεατράκι...απίστευτος ο τύπος...
+1 να πάτε να το δείτε ;)

Xouanita
08-12-08, 01:38
συμφωνώ και διαφωνώ...

αρχικά είσαι απόλυτως φρι και δε κάνει :P... Στην πρότελευταία πρόταση μπορεί να ισχύει το ένα από τα 2..

τσπ η άποψή μου είναι μην προσπαθήσεις να βγάλεις άκρη με το μυαλό της γυναίκας... θα χάσεις και την άκρη και το μυαλό σου...Όσο μπορείς να συμφωνείς τον ένα μήνα μαζί της, τον άλλον μπορει να διαφωνείς και δεν ξέρεις το γιατί.

Βέβαια δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσεις, αλλά να ξέρεις που θα σταματήσεις ;)

Τωρα αμα σου πω ότι μόνο την παράθεση καταλαβα απ το μηνυμά σου? :lol: Ηθελα λίγη αναλυση παραπάνω :P

Αν ημουν αντρας πάντως θα ειχα τρομερή πέραση στις γυναίκες :D, γιατί ξερω πως κατα κύριο λόγο το μυστικό ειναι ενα: "δειξ'της πως δεν ειναι το μοναδικό πράγμα στη ζωή σου, αλλά πως ειναι το σημαντικότερο". ;)

Γλεπητούρα
08-12-08, 06:17
Ωρες ωρες ρε Χουανιτα λες τις καλυτερες ατακες!:clap::clap::clap::clap::clap:

Κοκκινονίκος
08-12-08, 08:20
Τωρα αμα σου πω ότι μόνο την παράθεση καταλαβα απ το μηνυμά σου? :lol: Ηθελα λίγη αναλυση παραπάνω :P

Αν ημουν αντρας πάντως θα ειχα τρομερή πέραση στις γυναίκες :D, γιατί ξερω πως κατα κύριο λόγο το μυστικό ειναι ενα: "δειξ'της πως δεν ειναι το μοναδικό πράγμα στη ζωή σου, αλλά πως ειναι το σημαντικότερο". ;)

είναι ψαγμένη η αναλυσή μου :P

καλημέρα :)

Xouanita
08-12-08, 10:20
Λίγο μπλα-μπλα ακομα λεμεεεε.. βαλε λίγη σάλτσαααα :D

soraver
08-12-08, 10:44
:mlk:

Xouanita
08-12-08, 14:05
Γιατί καμάρι μου :mlk:?

soraver
08-12-08, 15:56
giati boh8aei sthn klah leitourgia tou enterou

Xouanita
08-12-08, 15:59
οκ, αλλος ενας που δεν εχει γνωμη :P:pinw:

Γλεπητούρα
08-12-08, 17:02
giati boh8aei sthn klah leitourgia tou enterou

και κυριως δρα κατα του καρκινου του προστατη...Γι αυτο εμπρος ολου του κοσμου οι μαλακες ενωθειτε εναντια στον καρκινο!!!\m/\m/\m/\m/

Xouanita
08-12-08, 21:56
Μη σπαμαρετε ρε :mlk: εδω μιλάμε σοβαρα :P:lol:

md1032
08-12-08, 22:06
:mlk::mlk::mlk::mlk::mlk::mlk::mlk::mlk::mlk:
:pinw:

Γλεπητούρα
09-12-08, 01:47
Κι εγω σοβαρα μιλαω... οταν γερασει ενας αντρας λογω της μειωμενης σεξουαλικης του δραστηριοτητας ,αδρανοποιειται ο προστατης με αποτελεσμα να ατροφησει και να γινει ευκολος στοχος καρκινου...και αφου τα γεροντια δεν εχουν και πολλες επιλογες για πηδημα (εκτος κι αν κρατανε φραγκα) τοτε το ιδανικοτερον ειναι η μαλακια...το μπεγλερι , η κουδουνιστρα οπως θες πες το.. \m/\m/\m/\m/\m/

maRtina
09-12-08, 10:13
ερευνες δειχνουν , πως οι γεροι π@δανε πιότερο !

Γλεπητούρα
12-12-08, 02:25
Φημες ειναι αυτα...αν πηδουσαν περισσοτερο οι γυναικες τους δεν θα λιγουρευονταν μικρους...και για να μην παρεξηγουμαστε...γερους δεν εννοω ουτε καν τους πενηνταρτηδες...απο 60 και πανω λεω...

maRtina
12-12-08, 13:50
εχεις δει πως παιζει το ματι του γερου? σαν γυφτικο @ , ασε τωρα ....εχεις δει τις γριες πως περπατάνε ...ουτε ποδοσφαιριστες δεν εχουν τετοια πόδια παρένθεση ...:lol::lol::lol::lol::lol:

Γλεπητούρα
15-12-08, 04:28
εχεις δει πως παιζει το ματι του γερου? σαν γυφτικο @ , ασε τωρα ....εχεις δει τις γριες πως περπατάνε ...ουτε ποδοσφαιριστες δεν εχουν τετοια πόδια παρένθεση ...:lol::lol::lol::lol::lol:

Οι γριες οι κακομοιρες εχουν σκευρωσει απ'την οστεοπορωση ...και το ματι του γερου παιζει γιατι ακριβως δεν παιζει το πουλι του...:lol::lol::lol:

soraver
15-12-08, 09:47
edw eisai adikoi
oi geroi meta thn eleush tou viagra (http://imageshack.gr/files/ro4x1z45kx5wjh3qz7yy.jpg) exoun kataferei auto (http://imageshack.gr/files/1iegtlutqzd7fjdasooh.jpg).
to problhma einai pws uparxoun kai parenergies:

http://http://imageshack.gr/files/ocuhbjg7hjjjlrabw47f.gif
http://http://imageshack.gr/files/i7mhk9qqp6va148d8xp5.jpg

apoteros stoxos bebaia einai na nikhsei o pana8hnaikos (http://imageshack.gr/files/m46rdlbf8b3glr030th4.jpg) thn anor8wsh (http://imageshack.gr/files/ifzs79lf0kfgzgs93ehp.jpg)

Xouanita
15-12-08, 09:51
χαχαχαχαχαα οι παραπομπές "παναθηναικός" και "ανόρθωση" ειναι όλα τα λεφτα!!! :lol::lol::lol:

Σοφία από Βρυξέλλες
18-02-09, 16:47
Status αγνοείται...

Cj
18-02-09, 23:05
να γινει sticky παρακαλω!!!

οπως και να εχει οποιος και να εχει δίκαιο (ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του ) και οι δυο έχουν απίστευτο λόγο .

Σοφία καλως ηρθες by the way και φιλια στας βρυξελας

maRtina
19-02-09, 10:53
θα συμφωνησω . Καλωσοριζω και εγω τη Σοφια.

pastoula
19-02-09, 10:55
ki egw, me enan oro omws:

Na mhn einai auto to prwto kai to teleutaio post ths!

Freeman
21-02-09, 02:59
Καλά εγώ δέν θα πώ καλως όρισες γιατί προφανώς δέν ψάχνεις κάποιο φόρουμ για να μείνεις και να περνάς ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες σου. Ούτε κι εγώ δέν θα ήθελα να συνυπάρχω σε ένα φόρουμ με κάποια πρώην μου. Πόσο μάλλον άν αυτή η πρώην μου μου έκανε την ζωή τόσο δύσκολη όσο περιγράφεις.

Δυστυχώς δέν είμαστε ένα φόρουμ "λαικό δικαστήριο" ούτε κάποιο ιντερνετικό Τατιανιστικο ριάλιτι.
Ο Πλάτων αναφέρθηκε σε κάποιο άρθρο του εν λόγο περιοδικού και προφανώς έκανε κάποια μίξη με κάποια προσωπική του εμπειρία ή απο εμπειρίες που έχει ακούσει απο άλλους. Anyway. Αφού ένιωσες την ανάγκη να αμυνθείς σε κάποια αόρατη απειλή, το δέχομαι αλλα δέν νομίζω να αξίζει κάποια συνέχεια το όλο θέμα. Τα τόσο προσωπικά θέματα, είτε είναι αληθή είτε ψευδή, δέν αφορούν αυτό το φόρουμ και κανένα φόρουμ.

Σοφία από Βρυξέλλες
21-02-09, 13:40
Σε ευχαριστώ για την εξ ονόματος του Πλάτωνα απάντησή σου. Ασφαλώς και δεν ψάχνω φόρουμ να περάσω τις ελεύθερες ώρες μου, διαφορετικά θα είχα ακολουθήσει κι εγώ μαζί με όλους αυτούς που ακολούθησαν από την παρέα του Dotteam.

Θα μου επιτρέψεις όμως να σου πω ότι δεν είσαι ο αρμόδιος να κρίνεις τη σχέση μου με τον Πλάτωνα. Βγάλε τα συμπεράσματά σου και κατεύθυνε και τους άλλους προς τα εκεί που σας βολεύει. Αλλά πληζ, "μη κρίνεις ίνα μη κριθείς".

Τώρα όσο για το λαϊκό δικαστήριο, επίτρεψέ μου να έχω αντίθετη γνώμη. Ειρωνικά σχόλια όπως το "Υ.Γ. Καλή της τύχη με τον επόμενο προϊστάμενο . Αλήθεια μάθαμε που πήγε μετά? Γιατί δεν τολμώ να φανταστώ καν πως ο επόμενος ανήκει στη γενιά των 700 ευρω" και "Δεν ειπα ότι του τα έτρωγε, αλλά έχασε την ευκαιρια να λέει στις φιλες της οτι ο δεσμός της ειναι κονομημένος και να την θαυμάζει η μαμα΄της που καταφερε να ειναι με έναν υψηλόμισθο." της Χουανίτας, υβριστικά σχόλια όπως "ean po "kargioles" tha me pareksigisete?" του MD1032, ή ακόμα ακόμα και οι μαγκιές "btw kwnstantine 8es na ri3w thlefwnaki ston osama na steilei kanan diko tou pros bru3eles meria?" του Soraver, προφανώς για σένα δεν αποτελούν λαϊκό ιντερνετικό δικαστήριο. Μου κάνει εντύπωση όμως, γιατί κανένας άλλος από εσάς δεν έχει κάνει ποτέ εκτενή αναφορά σε παλαιότερή του σχέση, παρουσιάζοντάς την κιόλας τόσο ψεύτικα; Μια απλή ρητορική ερώτηση γιατί την απάντηση την ξέρω ήδη.

Όσο για την καημένη την Τατιάνα, λυπάμαι που θα τη στενοχωρήσω, αλλά το ρόλο της – με μεγάλη επιτυχία κιόλας, τόση που θα λέγαμε ότι ο μαθητής ξεπέρασε τη δασκάλα – τον έχει αναλάβει εδώ και χρόνια ο Πλάτων. Δε φιλοδοξώ να του κλέψω την ειδικότητα γιατί αναγνωρίζω ότι στο συγκεκριμένο είδος δεν έχω το απαιτούμενο ταλέντο και τα προσόντα για να τον ανταγωνιστώ.

Σε ευχαριστώ επίσης που, για να μη μου πεις κατάμουτρα ότι ξέχασα τα ελληνικά μου τόσα χρόνια στο εξωτερικό και με στενοχωρήσεις , μου αναφέρεις ότι άλλο έλεγε ο Πλάτων και εγώ άλλο κατάλαβα. Όταν αναφέρει: "Η ιστορία βασίζεται σε κείμενο που είδα δημοσιευμένο στο περιοδικό GK και που μου θύμησε μια πραγματική ιστορία που έζησα ο ίδιος και που προσάρμοσα στο αρχικό κείμενο. Για χάριν συντομίας παρέλειψα κάποια ενδεχομένως σημαντικά κομμάτια της ιστορίας. Όμως, η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια", είναι ηλίου φαεινότερο ότι εννοεί αυτό που κατάλαβες εσύ: "έκανε κάποια μίξη με κάποια προσωπική του εμπειρία ή απο εμπειρίες που έχει ακούσει απο άλλους". Zito syggnomi alla edo sto Belgio den eko autokinito kardia mou… ούτε νιώθω ορατές ή αόρατες απειλές.

Θέλω να πιστεύω ότι το μήνυμα ελήφθη. Εκτιμώ το γεγονός ότι δεν υπήρξε λογοκρισία πριν και θέλω να πιστεύω ότι δε θα υπάρξει ούτε τώρα. Αυτολογοκρίνομαι όμως η ίδια, απέσυρα το προηγούμενο μήνυμά μου γιατί μάλλον 'σπίλωσε' την 'αμόλυντη αλήθεια' του Πλάτωνα καθώς και το φιλόξενο φόρουμ σας και ελπίζω και ο ίδιος, σαν ένδειξη καλής θέλησης, να αποσύρει την οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου.

Ευχαριστώ και πάλι για τη φιλοξενία. Χαιρετισμούς στην Χ.

Σοφία

Makjunior
21-02-09, 13:56
mpla mpla mpla mpla..... Αλλά πληζ, "μη κρίνεις ίνα μη κριθείς". ....mpla mpla mpla mpla.....

:lol::lol::lol::lol::lol: να μεταφερθεί στα ανέκδοτα plz.... :lol::lol::lol::lol::lol:

md1032
21-02-09, 13:58
lol?

maRtina
21-02-09, 14:11
Σοφια πραγματικα δεν μας ενδιαφερουν τα προσωπικα σας
και οσον αφορα την ιστορια που παρεθεσε ο Πλατωνας δεν χρησιμοποιησε ποτε ονοματα και ουτε ανεφέρθηκε σε καποιιο προσωπο που καποιος απο εμας γνωριζε , συνεπως δεν υπηρχε πραγματικη απειλη ή προσβολη για εσενα
Αυτο που κανεις εσυ ομως ειναι προσβλητικο για εκεινον , μιας και καποιοι απο εμας τον εχουμε γνωρισει και προσωπικα .
Δεν θα πω "ληξτε το" θα πω "ληξτο" γιατι οπως βλεπεις μονο εσυ συνεχιζεις .
Μπορεις βεβαιως αν θελεις να παραμεινεις στο φορουμ αλλα νομιζω πως ουτε σε εσενα θα ειναι ευχάριστο αλλα ουτε και στο δευτερο προσωπο της ιστοριας

Makjunior
21-02-09, 14:16
http://stetoual.files.wordpress.com/2008/04/46283-polydoras-mars-attack.jpeghttp://3.bp.blogspot.com/_OmkxT69Edr0/R347Jr0c3LI/AAAAAAAAAAM/1-BlL6dWRtE/S660/baneri1.JPG

pastoula
23-02-09, 13:01
:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Xouanita
23-02-09, 13:49
Καλά... το χάσαμε το κορμί πατριώτηηηηη.

Ανακοίνωση για μελλοντική χρήση: όποιος ποτέ θεωρήσει ότι τον προσβάλω με αυτά που γράφω, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μου με π.μ. Οποιος δεν τηρήσει την ως άνω διαδικασία, θα... "σημειώνεται στα πρακτικά μου". ΤΕΛΟΣ.

md1032
23-02-09, 14:21
θα τους γράφεις στα φουντωτά σου φρύδια? :P

soraver
23-02-09, 22:26
Καλά... το χάσαμε το κορμί πατριώτηηηηη.

Ανακοίνωση για μελλοντική χρήση: όποιος ποτέ θεωρήσει ότι τον προσβάλω με αυτά που γράφω, παρακαλείται να επικοινωνήσει μαζί μου με π.μ. Οποιος δεν τηρήσει την ως άνω διαδικασία, θα... "σημειώνεται στα πρακτικά μου". ΤΕΛΟΣ.

egw prosbalomai

msl
23-02-09, 22:56
Με pm είπε soraver .. άρα το αίτημά σου θα "σημειωθεί στα πρακτικά" :P

soraver
23-02-09, 23:35
esteila k pm

Cj
23-02-09, 23:52
esu tha pareis ta ........ nomima :lol:

Xouanita
24-02-09, 01:07