Επιστροφή στο Forum : Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια - Νεκρός 16χρονος από τα πυρά αστυνομικού
Νεκρός από τα πυρά αστυνομικού έπεσε ένας 16χρονος, σε άγρια συμπλοκή μεταξύ ομάδας αντιεξουσιαστών και διερχόμενου περιπολικού, που σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα Εξάρχεια.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν η ομάδα των νεαρών επιχείρησε να επιτεθεί στο περιπολικό, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, κάνοντας μάλιστα – σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες – χρήση μολότοφ.
Ενας εκ των αστυνομικών πυροβόλησε εναντίον των νεαρών τραυματίζοντας θανάσιμα έναν εξ αυτών. Ο 16χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα.
Το κέντρο είναι αποκλεισμένο, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/06/1602217.htm
Πριν απο 25 χρόνια άλλος ένας ανήλικος είχε φύγει
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Πριν απο 25 χρόνια έφυγε με παρόμοιο τρόπο 15χρονος Μιχάλης Καλτεζάς. Δίπλα είναι η πρώτη σελίδα της εφημερίδας Τα Νέα της 18ης/11/85 με φωτογραφία που "έκανε το γύρο του κόσμου"
"Ο Μιχάλης Καλτεζάς (1970 - 17 Νοεμβρίου 1985) ήταν μαθητής που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια διαδηλώσεων στην επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1985. Ο αστυνομικός Αθανάσιος Μελίστας πυροβόλησε τον Μιχάλη Καλτεζά στο πίσω μέρος του κεφαλιού από απόσταση είκοσι μέτρων[1] καθώς ο νεαρός έτρεχε μαζί με άλλους διαδηλωτές προς την πλατεία Εξαρχείων. Αμέσως μετά το θάνατο του Καλτεζά... καταλήφθηκε το παλιό Χημείο στη Σόλωνος και το Πολυτεχνείο. Το πρωί της 18ης δόθηκε η άδεια από την Επιτροπή Πανεπιστημιακού Ασύλου, με πρόεδρο τον πρύτανη Μιχάλη Σταθόπουλο, να μπει η αστυνομία στο Χημείο. Η εισβολή έγινε με χρήση δακρυγόνων, για πρώτη φορά μετά το 1976,[2] και οι αστυνομικοί συνέλαβαν 37 άτομα τα οποία ξυλοκόπησαν,[3][4] ενώ λίγοι κατάφεραν να φτάσουν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου από τους υπονόμους. Αυτή ήταν και η πρώτη άρση ασύλου από την επίσημη θεσμοποίησή του το 1982. Τα επεισόδια στην Αθήνα συνεχίστηκαν και τις επόμενες ημέρες.
Ύστερα από τα γεγονότα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μένιος Κουτσόγιωργας υπέβαλλε την παραίτησή του, την οποία ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου δεν έκανε δεκτή. Στις 26 Νοεμβρίου του 1985 η 17 Νοέμβρη, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Καλτεζά, επιτέθηκε με βόμβα σε κλούβα των ΜΑΤ κοντά στο Χίλτον, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματιστούν δεκατέσσερις.[5]
O Μελίστας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε δυόμισι χρόνια φυλάκιση με αναστολή και σε δεύτερο βαθμό αθωώθηκε στις 25/1/1990 από το Εφετείο, με δικηγόρο τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο[6] καθώς του αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό το ότι ήταν "εν βρασμώ ψυχής". Η αθώωσή του προκάλεσε νέα σοβαρά επεισόδια με κατάληψη του Πολυτεχνείου από δυνάμεις της αριστεράς και αναρχικούς."
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/25-15.html
ama pethene omos astinomikos pali axristoi mpatsoi tha elege o laos kai ta MME.
nai malakia pou pethane o 16xronos alla ti tha prepe na kanoun, na kathontai na tis trone san malakes? o astinomos den einai anthropos diladi me zoi/oikogeneia/paidia/whatever?
nai tha mporouse na varesei ston aera klp klp klp
kai pali ti akrivos ekane ena 16xrono na epitethei se astinomikous mazi me allous?
dld paizoun me tin floga kai perimenoun na bgoun katharoi?
lupamai giati ektos apo to paidi pou skotothike etsi katastrafike kai i zoi tou astinomikou.
axristoi mpatsoi h axristi koinonia?
den peirazei omos i zoi sinexizetai :pinw:
δεν θα σχολιασω, γιατι δεν ειμαι ψυχραιμη.
το μονο που εχω να πω ειναι αυτο!
οι αδερφες μου πριν λιγο γυρισαν απο το αστυνομικο τμημα των εξαρχειων (ναι, εχω την τιμη και την χαρα να μενω εκει!)
περνουσε η μικρη αδερφη μου στις 4 απο κηφισια (μη χεσω το τρεντουλο) να παει σπιτι με ταξι! ειχανε κυκλωσει τα εξαρχεια γυρω γυρω και δεν αφηναν το ταξι να περασει απο κανεναν δρομο για ιπποκρατους! τι να κανει η μικρη, κατεβαινει και παει με τα ποδια! ξεκινησε να περπαταει, 1ο μπλοκο την ομονοια:
(σε ελευθερη μεταδοση τα λεγομενα)
-δεν περνας κυρα βασιλω! (τη λενε βασω, και ζητησαν τα στοιχεια της)
-γιατι καλε?
-εχει επεισοδια!
-και πως θα παω σπιτι μου? μενω στην ιπποκρατους
-ατυχισες!
-μα τι λετε ρε παιδια, δεν γινονται αυτα! εκτος αν μου πληρωσετε εσεις ξενοδοχειο!
-εχεις δικιο, αλλα γινεται της πουτανας και πρεπει να πας συνοδεια περιπολικου και δεν εχουμε κανενα διαθεσιμο.
-παιδια, δικια μου ευθυνη, αν ειναι δωστε μου να το υπογραψω κι ολας, πρεπει να παω σπιτι μου!
-οκ! περνα!
100 μετρα πιο πανω, 2ο μπλοκο:
-αλτ! τις ει?
-ζε σουι βασιλω!
-που πας βασιλω με τετοι καιρο?
-που να παω ρε παιδια, σπιτι μου μπας και ξεραθω η αμοιρη σημερα!
-δεν περνας κυρα βασιλω, δις!
-ρε καλε μου ρε χρυσε μου...
(οι ιδιες διαπραγματευσεις με το προηγουμενο μπλοκο τελικα με δικια της ευθυνη περασε η βασιλω)
100 μετρα πιο πανω, 3ο μπλοκο! (την καταδικη μου μεσα)
για να μην τα πολυλογω, τα ιδια με μικρες παραλαγες για να μην τους λενε οτι επαναλαμβανονται!
100 μετρα παραπανω κι αλλο μπλοκο! την τυχη μτης την κορδελιαστρα! (σ.σ. μαλακα σε πολεμο να ειμασταν, οι γερμανοι πιο ευκολα θα την αφηναν)
-τι θα γινει ρε παιδια σημερα? θα κοιμηθουμε καμια φορα σημερα? οδυσσεια το καναμε!
-τι εισαι εσυ? αναρχικο στοιχειο? (!)
-ρε, με δουλευεις βραδιατικα? σπιτι μου παω που να μην γυριζα σημερα!(@#$%@$&^%$#^& τα μπλοκα σας μεσα!)
-δεν πας πουθενα πουθενα πουθενα, εδω θα μεινεις!
-δεν ακουσα, πως ειπατε οριστε? συγνωμη κυριε ποιος ειστε?
-ρε, ξερεις ποια ειμαι εγω, πως με λενε και η σκουφια μου απο που κραταει?
-εχω μια υποψια, λεει η μικρη, αλλα δεν θελω να κοιμηθω στο τμημα πρωινιατικο!
-αναρχικια, κουμουνι, ταραχοποιο στοιχειο, κτλ. κτλ!(σ.σ. που στο διαολο η αδερφη μου με τα ψηλοτακουνα και μινι σαν σωστο τρεντουλο κουμουνι, δεν το καταλαβα)
-ρε μπαρμπα, τι θα γινει αποψε, σε 150 μετρα ειναι το σπιτι μου, παμε μαζι να δεις αν θες, δεν αντεχω αλλο!
-ρε καλα κανανε και το φαγανε το αλλο το μαλακισμενο οι αλλοι, ολοι για κρεμαλα ειστε παλιοκουμουνια (?)
-ρε ανθρωπε μου να παω σπιτι μου θελω, πες μου τι να κανω?
-μακαρι να σε σκοτωνανε κι εσας παλιομαλακισμενα, κι εγω πρωτος θα ερχομουν στην κηδεια σας για να χορεψω!
Ωπα!
-τι ειπες? μισο!
παιρνει την αλλη αδερφη μου ενα τηλεφωνο, κατεβαινει, την τραβαει απο το μπλοκο και αχριζουν και τρεχουν προς το αστυνομικο τμημα των εξαρχειων! απο πισω και ο μπατσος!
παντως τους καλα εκπαιδευμενους μπατσους μας, τους νικησαν στο κατοσταρι οι αδερφουλες μου με ψηλοτακουνα! πλακα εχει!
το τι εγινε απο εκει και μετα, περιττο μα το περιγραψω!
θα τελειωσω μονο με την φραση του φιλου 62χρονου νικου (μεγαλογιατρος) ο οποιος μολις εμαθε το τι εγινε πηγε εκει και τους τα εκανε λιμπα:
απευθυνομενος στο κωλοπαιδο-μπασκινα που τους μιλησε με αυτο τροπο:
"δεν μου λες παιδι μου?"
"παρακαλω" (στο τμημα τον επιασαν οι ευγενειες)
"σπουδαζες πολλα χρονια για να γινεις ενα αρχιδι?"
σκασανε ολοι στα γελια, το μπασκινακι κοκκινησε-αφρισε-καπνησε, αλλα δεν μιλησε!
γιατι τσαμπουκαδες ξερουν να πουλανε μονο εκει που νομιζουν οτι τους παιρνει!
να λενε παλι καλα που δεν θελησαν να το τραβηξουν παραπανω οι αδερφουλες μου! (εγω θα το εκανα)
ευχηθηκαν μονο στον μπασκινα και στην δικια του κηδεια! "να δεις το τι χορους εχω να ριξω εξω απο το νεκροτομειο εγω την ωρα που θα σε μαζευει η μανα σου" συμπληρωσε η μικρη, και φυγανε!
ti les re mlka?
h douleia tou einai na purobolei sto psaxno?
ti nomizei pws einai?
αυτο ειναι το παιδι που σκοτωσε ο μπασκινας:
http://www.imageshack.gr/files/atu69pimi75g6frw2rnv.jpg
κι αυτα τα δυο ειναι τα καθικια. Οι δολοφονοι:
http://www.imageshack.gr/files/7zhvshcj7a8zxyouq8ky.jpg http://www.imageshack.gr/files/1eri7vi8tlrf6w3emm0t.jpg
καμαρωστε τους!
"Δεν θα το βάλω στα πόδια αν γίνουν επεισόδια"-Έτσι είχε πει ο αστυνομικός
"Αν βρεθώ σε επεισόδια δεν πρόκειται να παραδώσω το όπλο μου χωρίς μάχη. Δεν θα το βάλω στα πόδια. Δεν θα καταδιωχθώ από κανέναν" αυτά έλεγε ο αστυνομικός που πήγε να κάνει το νταηλίκι. Γύρισε πίσω να κάνει τσαμπουκά γιατί δεν του άρεσε που οι νεαροί του αντιμίλησαν. Πήγε με τον συνάδερφο του. Δεν έγινε καταδίωξη. Δολοφονία εν ψυχρώ.
Φαντάζεστε αυτός ο άνθρωπος να ήταν ....
σε χώρο με επεισόδια; Τι θα είχε κάνει; Πόσους θα είχε ξαπλώσει; Αν σε ένα αστείο περιστατικό με ένα μπουκάλι βγάζει πιστόλι τότε τι θα έκανε σε μια πραγματική μάχη με κουκουλοφόρους; Ηλεκτρονικό θα έπαιζε;
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_8323.html
Οι δύο δράστες είναι οι...
To όνομα του νεκρού παιδιού βγήκε ας βγούνε και τα άλλα των κατηγορουμένων
Επαμεινώντας Κορκονέας, 37 χρόνων (αυτός που πυροβόλησε) και Βασίλης Σαραλιώτης, 31 ετών. Καθόλου νεαροί δηλαδή.
http://troktiko.blogspot.com
:(:(:(:(......
re pousth mou ayta ta zwa ta tsekarei kanas psyxiatros prwtou tous dwsoun koumpouri?
thymamai se mia fash h mana mou eixe anaferthei ston gio mias jaderfhs ths...eixe ginei mpatsos,eidikos frouros tespa kati tetoio,xwris KAN na exei teleiwsei to lykeio...tespa,eixe perasei mia fora apo to magazi kai elege olo xara kai kefi..pw rixame ena xylo xtes sthn sygkentrwsh.....gemise to swma apo ena matso amorfwta apobrasmata:hit::hit::hit:
παραιτηθηκε ηδη ο δικηγορος του μπατσου!
φανταστειτε τι ακουσε ο ανθρωπος!
o astinomos den einai anthropos diladi me zoi/oikogeneia/paidia/whatever?
Oxi. Otan einai se yphresia den einai an8rwpos, einai organo (ths takshs, ypoti8etai) kai den epitrepetai na xanei ton elegxo twn praksewn tou. Gi' auto kai exoun koumpouria enw esy ki egw den mporoume na exoume.
Petakse mpoukali o nearos? Isws. Ki o Pretenterhs petakse mpoukali s' enan agwna prin apo xronia. Giati den ton ektelesane, an to petagma mpoukaliou timwreitai me 8anato sthn Ellada?
Anna,sas peirazei na prwwthhsw thn istoria me thn Basw se ena dyo forums????
"Επιχείρηση συγκάλυψη: Ασφαλίτης έδιωξε αυτόπτη μάρτυρα"
"Μια ακόμα απίστευτη καταγγελία από αυτόπτη μάρτυρα. Ένας διερχόμενος οδηγός ταξί παρακολουθούσε τη δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου... Λίγη ώρα αργότερα ένας άνδρας με πολιτικά του είπε "Ό,τι είδες , είδες . Φύγε γιατί θα σου πάρω... και την άδεια"...! Ο άνδρας αυτός ήταν αστυνομικός της Ασφάλειας ! Και αντί να ζητήσει τη συνδρομή του αυτόπτη μάρτυρα , τον έδιωξε !!! Η συγκάλυψη ξεκίνησε 5 λεπτά μετά τον χαμό του Αλέξανδρου...!"
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_2766.html
http://www.imageshack.gr/files/7zhvshcj7a8zxyouq8ky.jpg http://www.imageshack.gr/files/1eri7vi8tlrf6w3emm0t.jpg
Την Τετάρτη θα απολογηθούν τα καθικια, συγνωμη, οι δύο αστυνομικοί ηθελα να πω (για να μην ξεχνιομαστε οι Επαμεινώντας Κορκονέας, 37 χρόνων (αυτός που πυροβόλησε) και Βασίλης Σαραλιώτης, 31 ετών) που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή μετά από πυροβολισμό στα Εξάρχεια.
Οι δύο αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον 9ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.
Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία σε βάρος του 37χρονου ειδικού φρουρού που πυροβόλησε τον μαθητή και για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε βάρος του συναδέλφου του που ήταν παρών στο περιστατικό.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/12/07/1602371.htm
Κοκκινονίκος
07-12-08, 22:42
ω ρε τι έχει να γίνει από αύριο... όχι πως δεν γίνονται απαό σήμερα... παντού έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες και τα πάντα....χανια, πατρα, θεσσαλονικη.... χαμός!
για το μόνο που λυπάμε είναι ο χαμός του παιδιού!
oloi to idio re niko mou!
akouste auto!
aksizei!
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_7276.html
den fteei o 15xronos pou ekane oti ekane mazi me tous upoloipous.
den fteei i ellipeis ekpaideusi ton astinomon.
den ftene ta arxidia pou prosilitizoun/bazoun idees stous nearous oti einai OK/magkia na brizoun/antimetopizoun etsi tous astinomikous.
den fteei i sapila pou kiriarxei stin xora mas.
telika itan 5,10,20,50?
brisan, petaksan mpoukalia, petres, molotov, eixan alla opla?
pirovolise 1 h 3 fores o astinomos? ston aera, edafos h kateutheian sto stithos tou 15xronou.
kai prin arxisete na me krazete, nai einai lipitero na pethenoun etsi anthropoi, alla stin periptosi pou ontos pige na paixtei kati kai epefte nekros astinomos pali tha legate oti oi astinomikoi einai axristoi klp
Den goustaro na ta blepoume ola monopleura apo tin pleura tou 15xronou h mono apo tin pleura tou astinomikou.
pantos otan mathete pragmatika tin alitheia "ksipniste" me, mexri tote pao na paikso fallout3 :pinw:
episis xairomai pou gia alli mia fora oi MAGKES ekmetaleutikan to panepistimiako asulo gia na kanoun tis klassikes asidosies tous. :pinw:
AAAAAAAAAAAAAAA kai tora me aftin tin malakia pou paixtike, pane ta vatopedia, pane ta loipa skandala, paei i akrivia, paei i oikonimiki krisi pane OLA SAS LEOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO. Mexri na ksexastei KAI afto. Giati telika afto mas aksizei os laos/xora :pinw:
Γλεπητούρα
08-12-08, 06:06
Ρε καλο μου...το να κανουμε κριτικη απο το πισι μας ειναι το πιο ευκολο...Αν ειχε πεθανει αστυνομικος μεχρι τωρα θα τον ειχανε συλλαβει ,δικασει και καταδικασει τον ενοχο...αλλα βλεπεις τωρα θα περασουν απο ανακριση μετα δικη μετα εφετειο ,θα παρουν κανα δυο χρονακια με αναστολη και μετα απο λιγο καιρο που θα περασει η μπορα θα τους ξαναπροσλαβουνε... Το σκηνικο εχει παιχτει,παιζεται και θα ξαναπαιχτει οσο επιμενουμε να παιζουμε fallout3 και να αναπτυσουμε θεωριες επι του καναπεος..
Και καλο μου...δεν σε κραζω..απλα σου εξηγω πως εχουν τα πραγματα...εγω που τα 7 χρονια που εζησα Αθηνα ενοιωσα στο πετσι μου κυριολεκτικα τι εστι ΜΑΤατζης.
Γλεπητούρα
08-12-08, 06:46
Δειτε κι αυτα....η προπαγανδα ειχε ξεκινησει απο το πρωτο λεπτο...δεστε τι λενε και οι μαρτυρες...
LPfwXMg06H0
Γλεπητούρα
08-12-08, 06:52
Αυτοπτες μαρτυρες αποκαλυπτουν την αληθεια..
http://www.youtube.com/watch?v=LPfwXMg06H0
και η ιστορια επαναλαμβανεται...
http://www.youtube.com/watch?v=rWFypUly1_U
"Κάθομαι και σκέφτομαι πως να ξεκινήσω αυτα που θέλω να πω και δεν βρίσκω άκρη .Από το πρωί ακούω όλα όσα έγιναν ψάχνω να βρω στοιχεία να δω όλα πως έγιναν συγκινούμαι ,κουράζομαι ,προσπαθώ να συνηδειτοποιήσω και όσο πιο πολύ εμβαθύνω τόσο φουντώνω τόσο τρελαίνομαι και θέλω να βγω να τα σπάσω όλα να γίνω αναρχικός , φασίστας ,φανατικός κουμουνιστής ,ανεργος απολυμένος μια οντότητα οργής για να μπορέσω να εκφράσω την τρέλα που νιώθω για ότι έγινε για ότι γίνετÎ! �ι για ότι θα γίνει τις επόμενες ημέρες και τους επόμενους μήνες .Στεναχωριέμαι δακρύζω και απογοητεύομαι για το παιδί για τη βία που του ασκήθηκε για την παρανοική αυτή πράξη και όλες τις παρανοικές πράξεις που έχουν γίνει στη ζωή μου στη ζωή όλων μας από την ανωμαλία την ηλιθιότητα αυτού του κράτους .Αυτό που έγινε χθες ήταν σαν να μας πέταξαν μια οβίδα λάμψης και να τυφλωθήκαμε .Όχι για πάντα αλλά αρκετά ώστε να μην μπορούμε να δούμε γύρω μας και κοιτάξουμε επιτέλους μέσα μας .
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή αυτού του παιδιού και όλων των ανθρώπων που από τη μαλακία και τον τραμπουκισμό της εξουσίας έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν απομονωθεί στο περιθώριο .Είτε με τη χρήση της γροθιάς της δημοκρατίας ( αστυνομίας και στρατού ) είτε με τη δύναμη προπαγάνδας ( ΜΜΕ ) είτε με τη μαλακία που μαστίζει αυτόν τον τόπο .Θα τα βάλω με τον αστυνομικό τον παλιο σκατόψυχο που δολοφόνησε το παιδί αλλά δε θα σταθώ εκεί .Πόσες φορές στο παρελθόν έχουν χαθεί ζωές από άσκοπη χρήση βίας αστυνομικών ή στο τσακ δεν χάθηκαν επειδή σφαίρεÏ! ‚ δεν πέτυχαν ζωτικά όργανα είτε στα Εξάρχεια είτε παντού ;Και δε θα σταθώ ούτε στη βία της αστυνομίας .Πόσες ζωές έχουν χαθεί από κακή σύμανση στους δρόμους ,κακοτεχνίες και από διαφημιστικές πινακίδες ;Από έλλειψη κρεβατιών και γιατρών στα νοσοκομεία ;Από την απόρριψη που είχαν μερικοί άνθρωποι από την κοινωνία με αποτέλεσμα να γίνουν πρεζόνια ;Πόσες ζωές έχουν χαθεί με τόση περίσια δόση ηλιθιότητας ανευθυνότητας και τραμπουκισμού ;Ο θάνατος του Αλέξη ήταν το χαστούκι να ξαναξυπνήσει αυτή η οργή μέσα μου για όλες αυτές τις αθλιότητες που συμβαίνουν γύρω μας .Γιατί πρώτη φορά ίσως βλέπουμε όλοι πόσο πολύ μας υπολογίζει αυτό το σύστημα πόσο μας προστατεύει και πόσο αλαζονικά μας φέρεται .Ο Αλέξης δεν είναι απλά η κορυφή αν τον αφήσουμε μπορεί να γίνει ο φάρος για όσα πράγματα δεν θέλουμε να δούμε μέσα στην καθημερινότητά μας .
Από το μεσημέρι βλέπω ειδήσεις ψάχνω σε Blogs για δω το πράγμα από όλη του τη διάσταση κ όχι μόνο από την κυρά κατίνα που βγαίνει σε ένα κανάλι .Να πω την μαύρη αλήθεια αν ο αστυνομικός ήταν ο δολοφόνος αρκετοί δημοσιογράφοι και σχεδόν όλοι οι πολιτικοί και συνδικαλιστές είναι οι κανίβαλοι που σπαράζουν το κορμί αυτού του παιδιού .Πως είναι δυνατόν να συμβαίνει μια δολοφονία ενός παιδιού από το κράτος ,να μιλάς για κόμματα χρώματα και ροζ αρώματα ;Πως γίνεται να κανιβαλίζεις το άψυχο σώμα ενός παιδιού για να έχεις πολιτικό και προσωπικό όφε! λος ;Πως γίνεται όλοι να πέφτουν στον αστυνομικό και κανένας να μην δίνει ευθύνες στον μαλάκα που τον διόρισε και του έδωσε όπλο ;Ένας μόνο ένας είναι ο ένοχος όλοι οι άλλοι είναι αμέτοχοι ανεύθυνοι πάντα .Πως στο διολο γίνεται αυτό ;Αν αυτός στόχευσε και πάτησε την σκανδάλη όλοι οι άλλοι τον όπλησαν αντί να τον στείλουν στο ψυχιατρείο .Όλοι οι πολιτικοι αμέσως να συνλυπηθούν την οικογένεια αυτού του παιδιού , πόσες άλλες όμως έχουν στιγματιστεί από την άπλετη μαλακία του μπουρδέλου όπου ζούμε και ούτε ένα συγνώμη δεν ζητήθηκε .
Στον κόσμο μας όλοι πρέπει να είναι σε μία ομάδα και ανάλογα ποιος θα νικήσει αυτός θα είναι ο καλός και όλοι οι άλλοι από λιγότερα καλοί έως κακοί .Αυτό βλέπουμε και εμείς τώρα .Οι καλοί αρχηγοί των κομμάτων που συλλυπούνται την οικογένεια του Αλέξη οι λιγότερο καλοί συνδηκαλιστές που λυπούνται και αυτοί μεν αλλά μιλούσαν για τα κακως κείμενα πριν γίνουν και οι κακοί αστυνομικοί ή οι κουκουλοφόροι αναλόγως με ποια πλευρά είσαι(οι δημοσιογράφοι βέβαια είναι άριστοι αν και στην πραγματικότητα είναι οι χειρότεροι βάνδαλοι αφού ανεβάζουÎ! ½ και κατεβάζουν κυβερνήσεις τους ελέγχουν όλους και ποτέ δεν ευθύνονται για τίποτα ) .
Ε για μένα ρε είστε όλοι κακοί οι μεν πολιτικοί γιατί έχετε διαφθείρει όλον τον τόπο και τον κάνατε μπουρδέλο ,μας έχετε χωρίσει σε στρατόπεδα ψηφοφόρων αντί να μας εννόνεται για το καλό αυτού του τόπου, οι δε δημοσιογράφοι γιατί μας έχετε κάνει σαν τα μπαλόνια ,μας γεμίζετε με αέρα όσο θέλετε εσείς και μας τρυπάτε με καρφίτσα στο σημείο που θέλετε για να βγει μόνο από μια πλευρά ο αέρας γιατί αν βγει από παντού την βάψατε .Οι δε κουκουλοφόροι βανδαλίζουν σπάνε και καίνε καταστήματα και πολυκαταστήματα σε καιρούς δύσκολους και στιγματίζÎ! �υν πορείες με τις πράξεις τους .Έχουν κάψει τόσα αυτοκίνητα ρούχα βιβλία και υπολογιστές σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές αντί τουλάχιστον να τα μοιράσουν στον κόσμο που δεν έχει λεφτά να τα αποκτήσει .Για να μην αναφέρω πόσο θα μειωθεί η εμπορική κίνηση τις επόμενες ημέρες .Τέλος να πω την αλήθεια δεν τα έχω τόσο με τους αστυνομικούς παρά μονο με όσους στο παρελθόν ήταν τόσο τραμπούκοι όσο και ο αυτός που πυροβόλησε τον Αλέξη έριξαν ξύλο σε φοιτητές κατηγορήθηκαν για πορνεία κ.λ.π. .Αρκετές φορές είναι το εξιλαστήριο θύμα της ανικανότητας ή ηλιθιότητας άλλων χωρίς όμως να συμαίνει ότι είναι άμοιροι ευθυνών .Απλά είναι σαν ένα όργανο αν δεν το κουρδίζεις ,δεν το συντηρείς καλά και δεν ξέρεις να παίζεις μ αυτό τόσο πιο παράφωνο ήχο βγάζει .Έτσι το έχουν καταντήσει όπως πολλά άλλα σ αυτον τον τόπο .
Τι πρέπει να κάνουμε για πορείες σαν την σημερινή που θα οργανωθούν και γενικότερα ; Πρώτα και κύρια να πάμε στο σπίτι της μάνας του Αλέξη και να διώξουμε όλους του τραμπούκους κανίβαλους δημοσιογράφους που δεν την αφήνουν ούτε να κλάψει το παιδί της αφού δεν μπορεί να το κάνει η αστυνομία .Να κατέβουμε στον δρόμο χωρίς πανό κομμάτων-κανιβάλων αλλά σαν άτομα πολίτες χωρίς ταμπέλα για να δείξουμε ότι αυτός ο πάτος που πιάσαμε θέλουμε να είναι ο τελευταίος .Αν δείτε κάποιον να κάνει βανδαλισμούς πιαστε τον και παραδώστε τον στον πλησιέστÎ! �ρο αστυνομικό ή απλά πέστε 5-6 άτομα πάνω του και γδύστε τον .Αν η αστυνομία πετάει μολότοφ να πετάξουμε αμπούλες με κόκκινο χρώμα , αυγά γιαούρτια κλπ .Μα το πιο σημαντικό ότι είναι δεν έχει νόημα να κάνουμε πορείες γενικά και αόριστα στο κέντρο .Πρέπει να είμαστε ένα μεγάλο μέρος έξω από τη βουλή και άλλοι να πετάμε μπογιά στα γραφεία πολιτικών/κομμάτων .
Να ναι καλά το παιδί εκεί πάνω ας μην επιτρέψουμε σε κανένα να κανιβαλίσει τις σάρκες του ξανά ας τον σηκώσουμε στους ώμους μας όπως του αξίζει όπως μας αξίζει γιατί ο Αλέξης είναι η αξιοπρέπειά μας ο ρόλος μας στην κοινωνία ας μην αφήσουμε το χοντρό πετσί μας να σωπάσει την οργή που νιώθουμε άλλη μια φορά .Όλοι θα μπορούσαμε να είχαμε δολοφονηθεί εκείνη τη μέρα ,ας μην επιτρέψουμε αυτός ο πυροβολισμός να ακούγεται έμμεσα στη ζωές μας καθημερινά .Όλοι ξέρουμε ότι ζούμε σε αυτό το τρελοκομείο μόνο που πρέπει να γίνουμε οι νοσοκόμοι και να πάψουμε να μαστε οι τρόφιμοι ....."
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ14
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/troktikou_08.html
.............................
nai einai lipitero na pethenoun etsi anthropoi, alla stin periptosi pou ontos pige na paixtei kati kai epefte nekros astinomos pali tha legate oti oi astinomikoi einai axristoi klp
:ok::ok:
Αν ειχε πεθανει αστυνομικος μεχρι τωρα θα τον ειχανε συλλαβει ,δικασει και καταδικασει τον ενοχο...αλλα βλεπεις τωρα θα περασουν απο ανακριση μετα δικη μετα εφετειο ,θα παρουν κανα δυο χρονακια με αναστολη και μετα απο λιγο καιρο που θα περασει η μπορα θα τους ξαναπροσλαβουνε...
και αυτους τους πιασανε αμεσως , και ήδη τους εχουν αποδωσει κατηγοριες και τους φτυνει και ολος ο κοσμος οκ? οσον αφορα την επαναπροσληψη δεν παιζει τετοιο σεναριο σε καμια περιπτωση , δεν ειναι λεφταδες ηθοποιοι ή τραγουδιστες που μαρκαριστηκαν προσωρινα και μετα απο λιγο ...το επεισοδειο θεωρειται ληγμενο ...μιλαμε για φονο και για οργανο της ταξης ...η τιμωρια του ειναι ξεκάθαρη και σαφεστατη . Ο Νομος προβλεπει και γι αυτες τις περιπτωσεις , δεν προβλεπει βεβαια για το ηθικο κοστος στους συγγενεις , αλλα καμια ταξη και κανενας νομος δεν μπορει να το προβλεψει αυτο .
Ο ξεσηκωμος και το ριμαγμα δεν ειναι η λυση ...η διαμαρτυρια ειναι , η σταση που δηλωνει εναντιωση σε αυτη τη συμπεριφορα ειναι , αλλα οχι εκδηλωμενη με τη μορφη που την ειδαμε χθες και σημερα .
και μια προσωπικη εκτιμηση απο ολα τα ξεσηκωτικα μηνυματα που ακουσα-ειδα -διαβασα απο χθες ...
υπαρχουν τοοοοσοι αντιεξουσιαστες που ...τετοιου ειδους επεισοδια αποτελουν τροφη για εκεινους και προσπαθουν με προπαγανδα να ταισουν και τους υπολοιπους .
h propaganda erxetai ki apo tis 2 pleures.
an to koita3eis apo pshla 8a deis enan an8rwpo me psuxologikes diataraxes, pou mphke dhmosios upalhlos me meson, na bgazei oplo kai na skotwnei ena pitsiriki epeidh tou kouni8hke.
apo thn allh 8a deis kapoious n abgainoun kai na diamarthrontai giati o dhmosios upallhlos pou mphke me meson htan astunomikos, kai 8a eprepe na exei thn psuxikh hremia na xrhsimopoihsei alles me8odous katastolhs, kai oxi to oplo tou.
sth gwnia 8a deis kati alla malakismena pou tous aresoun na bgainoun kai na spane giati kapou exoun akousei pws h outopia tou anarxismou 8a epel8ei mono an katastrafei o kosmos opws ton 3eroume kai 3anaxtistei ap thn arxh. kai basismenoi sauto katatsrefoun oti broun mprosta tous.
den pisteuw na exeis antirhsh sto oti prepei na bgoume kai na diamarthri8oume gia to poso axrhstoi einai oi mpatsoi, kai pws mpainoun kai ginontai mpatsoi (eidikoi frouroi) me rousfetia.
oute pws ta malakismena pou bgainoun kai spane thn periousia tou kosmakh prepei na mpoun se mia fulakh na sapisoun.
και αυτους τους πιασανε αμεσως , και ήδη τους εχουν αποδωσει κατηγοριες και τους φτυνει και ολος ο κοσμος οκ? οσον αφορα την επαναπροσληψη δεν παιζει τετοιο σεναριο σε καμια περιπτωση , δεν ειναι λεφταδες ηθοποιοι ή τραγουδιστες που μαρκαριστηκαν προσωρινα και μετα απο λιγο ...το επεισοδειο θεωρειται ληγμενο ...μιλαμε για φονο και για οργανο της ταξης ...η τιμωρια του ειναι ξεκάθαρη και σαφεστατη . Ο Νομος προβλεπει και γι αυτες τις περιπτωσεις , δεν προβλεπει βεβαια για το ηθικο κοστος στους συγγενεις , αλλα καμια ταξη και κανενας νομος δεν μπορει να το προβλεψει αυτο .
Ο ξεσηκωμος και το ριμαγμα δεν ειναι η λυση ...η διαμαρτυρια ειναι , η σταση που δηλωνει εναντιωση σε αυτη τη συμπεριφορα ειναι , αλλα οχι εκδηλωμενη με τη μορφη που την ειδαμε χθες και σημερα .
και μια προσωπικη εκτιμηση απο ολα τα ξεσηκωτικα μηνυματα που ακουσα-ειδα -διαβασα απο χθες ...
υπαρχουν τοοοοσοι αντιεξουσιαστες που ...τετοιου ειδους επεισοδια αποτελουν τροφη για εκεινους και προσπαθουν με προπαγανδα να ταισουν και τους υπολοιπους .
ματινα, δεν θα σχολιασω γενικα γιατι ειμαι πολυ φορτισμενη αυτες τις μερες, θα σου θυμησω
1:τον ειδικο φρουρο που σκοτωσε με τον ιδιο τροπο τον τσιγγανο! αποτελεσμα? 60 € προστιμο!
2:το περιστατικο της ζαρτινιερας! ακουσες να μπαινει φυλακη κανενας?
για να μην αρχισω με τα πιο παλια του στυλ κουμτζη, κανελοπουλου καλτεζα που δεν ξερουμε ακομα ποιος τους σκοτωσε! και βεβαια δεν εχει τιμωρηθει κανενας!
ναι ρε Σταυρο μου , συμφωνω , και αντε εναντια στην αυθαιρετη χρηση εξουσιας που εγινε αυτη τη φορα θα αποδωθουν ευθυνες και ποινες ...και κατα τη γνωμη μου θα ειναι και το εξιλαστηριο θυμα αυτος τωρα ...μιας και ολοι θα του δειξουν το αυστηρο τους προσωπο ...και βασικα του αξιζει κιολας , αλλα το δευτερο κοματι της ιστοριας (αναρχια)ποιος θα ειναι αυτος που θα το τιμωρησει? και αν το κανει εχεις την εντυπωση δεν θα βγουν να πουν παλι οτι εγινε καταχρηση της εξουσιας? αν δεν επιχειρησει να τον συμορφωσει ο μπατσος τον αναρχικο ποιος θα το επιχειρησει εσυ και εγω? η κινηση του αυτη δεν θα θεωρηθει φασιστικη? ....οποτε μια η αλλη παλι ... πρεπει ολοι να καταλαβουμε την εννοια της τιμωριας ...γι αυτο και υπαρχει ,προς συμορφωση ...
αν σε καθε τιμωρια λειτουργουμε αντιδραστικα ....τοτε δεν υπαρχει λογος να υφισταται νομος , κανονες δικαιου κτλ
Ο ανθρωπος αυτος ,θα τιμωρηθει και του αξιζει να τιμωρηθει ... ομως η μεγαλοποιηση του θεματος δεν θα φερει κανενα καλο αποτελεσμα . Οσοι νιωθουν οτι πνιγονται απο το περιστατικο ας διαμαρτυρηθουν .
ματινα, δεν θα σχολιασω γενικα γιατι ειμαι πολυ φορτισμενη αυτες τις μερες, θα σου θυμησω
1:τον ειδικο φρουρο που σκοτωσε με τον ιδιο τροπο τον τσιγγανο! αποτελεσμα? 60 € προστιμο!
2:το περιστατικο της ζαρτινιερας! ακουσες να μπαινει φυλακη κανενας?
για να μην αρχισω με τα πιο παλια του στυλ κουμτζη, κανελοπουλου καλτεζα που δεν ξερουμε ακομα ποιος τους σκοτωσε! και βεβαια δεν εχει τιμωρηθει κανενας!
οχι να σχολιασεις , γιατι να μη σχολιασεις?
και δεν μπορω να καταλαβω γιατι σε καθε ασχημο τα θυμομαστε μετα μαζεμενα ?, μιλαμε γι ατο συγκεκριμενο περιστατικο , σε προηγουμενο σου ποστ , ανεφερες τι ανηγγειλε ο εισαγγελεας και τις ημερομηνιες που θα διεξαχθουν οι δικες σωστα?
επιπλεον ηδη εχουν ολο τον κοσμο εναντιον τους ....η τιμωρια εχει ηδη ξεκινησει γι αυτους ...δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να γινει μεγαλυτερο το θεμα ? και δεν μπορω να δω και λιγο πιο περα κανενα θετικο αποτελεσμα .
...Ο ανθρωπος αυτος ,θα τιμωρηθει και του αξιζει να τιμωρηθει ... ομως η μεγαλοποιηση του θεματος δεν θα φερει κανενα καλο αποτελεσμα . Οσοι νιωθουν οτι πνιγονται απο το περιστατικο ας διαμαρτυρηθουν .
πως εισαι τοσο σιγουρη? η ιστορια αλλα λεει!
τιτλους οπως "η ιστορια επαναλαμβανεται " και "η ιστορια διδασκει " κτλ αποτελουν πασατεμπο στο στομα των προβοκατορων
τοτε ειμαι προβοκατορας!!!
επειδη δεν μπορω να βλεπω αλλον ειδικο φρουρο να σκοτωνει! εν ψυχρω! 15χρονα!
Αννουλα? τι θελεις? θελεις να τιμωρηθει? αυτο θα γινει ...εχει ηδη παρει το δρομο της αυτη η ιστορια της τιμωριας ...
Εξηγησε μου μονο και δικαιολογησε μου την υπερπροσπαθεια που γινεται για φανατισμο του κοσμου απο χ8ες... σε τι θα οφελησει αυτο? μηπως θα αλλαξει την ρη των πραγματων μηπως ...θα γυρισει ο χρονος πισω?
η πραξη αυτη εχει ηδη χαρακτηρισθει και καταδικαστει απο το συνολο και απο τα οργανα
Αννουλα? τι θελεις? θελεις να τιμωρηθει? αυτο θα γινει ...εχει ηδη παρει το δρομο της αυτη η ιστορια της τιμωριας ...
Εξηγησε μου μονο και δικαιολογησε μου την υπερπροσπαθεια που γινεται για φανατισμο του κοσμου απο χ8ες... σε τι θα οφελησει αυτο? μηπως θα αλλαξει την ρη των πραγματων μηπως ...θα γυρισει ο χρονος πισω?
ματινα μου καλη, βλεπεις να ειμαι υπερβολικη? βλεπεις να κανω κατι λαθος? εχω αδικο που σου λεω οτι πολυ φοβαμαι οτι θα το κουκουλωσουν κι αυτη τη φορα? τα ιδια ελεγαν και για τον καλαμποκα, αλλα αυτος ειναι εξω και ο τεμπονερας στο χωμα!
δεν εχεις αδικο, αλλα αυτο θα συνεβαινε σε μια ιδανικη κοινωνια κι εμεις απεχουμε πολυ απο αυτην!
μεχρι τοτε:
http://www.imageshack.gr/files/7yc1b59uv50gn14brwsl.jpg
η πραξη αυτη εχει ηδη χαρακτηρισθει και καταδικαστει απο το συνολο και απο τα οργανα
δεν γινεται καμια υπερπροσπαθεια! χθες ημουν στον δρομο για πρωτη φορα στην ζωη μου και μαζι μου ηταν και η 80χρονη γειτονισσα μου η οποια εκλαιγε και ουρλιαζε οταν εβλεπε τους μπατσους που περνουσαν να κανουν οτι πυροβολανε στα μπαλκονια! πετουσε νερατζια! μαζευε κοριτσακια ασχετα πολυ μακρυα απο την πορεια, εξω απο το σπιτι μου και τους σκουπιζε τα αιματα!
αν το ζουσες θα καταλαβαινες τι σου λεω!
εχουμε ολοι υποχρεωση να στηριζουμε και να υποστηριζουμε τις αρχες μιας ισοροπημενης κινωνιας αν θελουμε να απολαμβανουμε τα δικαιωματα μιας τετοιας ,
αν οχι ...τοτε οκ
δεν γινεται καμια υπερπροσπαθεια! χθες ημουν στον δρομο για πρωτη φορα στην ζωη μου και μαζι μου ηταν και η 80χρονη γειτονισσα μου η οποια εκλαιγε και ουρλιαζε οταν εβλεπε τους μπατσους που περνουσαν να κανουν οτι πυροβολανε στα μπαλκονια! πετουσε νερατζια! μαζευε κοριτσακια ασχετα πολυ μακρυα απο την πορεια, εξω απο το σπιτι μου και τους σκουπιζε τα αιματα!
αν το ζουσες θα καταλαβαινες τι σου λεω!
ρε αννουκο μου, αυτα τα κοριτσακια μηπως τα σπασαν εστο ξυλο οι αναρχικοι?
γιατι εγω οσες φορες βρεθηκα σε παρομοια περιπτωση πιο πολυ φοβιθηκα τους ταραξιες παρα τα ματ
και γενικα ο κοσμος φοβατε τους χουλιγκανς και τους αναρχικους
ρε αννουκο μου, αυτα τα κοριτσακια μηπως τα σπασαν εστο ξυλο οι αναρχικοι?
γιατι εγω οσες φορες βρεθηκα σε παρομοια περιπτωση πιο πολυ φοβιθηκα τους ταραξιες παρα τα ματ
και γενικα ο κοσμος φοβατε τους χουλιγκανς και τους αναρχικους
οχι! οι αστυνομικου μπροστα στα ματια μου!
η αδερφη μου που εχει μελανιασμενα χερια ειναι αναρχικη?
εγω που δεν μπορω να αναπνευσω ειμαι αναρχικη?
χθες παντως δεν φοβοντουσαν τους αναρχικους! τους αστυνομικους φοβοντουσαν! πιστεψε με!
Λοιπον, δυο πράγματα θα πω:
α) θεωρώ απολύτως απαράδεκτη την εικόνα που ειδα το πρωί, δημοσιογράφους και κάμερες εξω απ το σπίτι του παιδιου, να προσπαθούν να κάνουν ΤΙ?, να μας δειξουν ότι ειναι πρώτοι μεσα στα γεγονότα και βρηκαν και το σπίτι του και θα πάρουν και δηλώσεις απο τη μαμα του? ΕΛΕΟΣ!
β) δεν ειναι ΟΛΟΙ οι αστυνομικοι το ίδιο και δεν ειναι σωστό να "τσουβαλιάζουμε" πρόσωπα κάτω απο την ίδια ιδιότητα.
Το συμβάν ειναι κατακριτέο απο ΟΛΟΥΣ μας. Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, με ποινή αναλογη της πράξης τους (όχι 1-2 μηνες φυλακη και ολα οκ). Οπως επίσης θελω να τιμωρηθει καθε βλαμμένο που στο όνομα μιας δηθεν ιδεολογιας καταστρέφει την περιουσια μου. Η λυση δεν ειναι οι πυροβολισμοι, αλλά εχω σιχαθει να ακουω καθε τρεις και λίγο επεισόδια, πετροπόλεμους και τα ρεστα. Νισαφι πια!
Λοιπον, δυο πράγματα θα πω:
α) θεωρώ απολύτως απαράδεκτη την εικόνα που ειδα το πρωί, δημοσιογράφους και κάμερες εξω απ το σπίτι του παιδιου, να προσπαθούν να κάνουν ΤΙ?, να μας δειξουν ότι ειναι πρώτοι μεσα στα γεγονότα και βρηκαν και το σπίτι του και θα πάρουν και δηλώσεις απο τη μαμα του? ΕΛΕΟΣ!
β) δεν ειναι ΟΛΟΙ οι αστυνομικοι το ίδιο και δεν ειναι σωστό να "τσουβαλιάζουμε" πρόσωπα κάτω απο την ίδια ιδιότητα.
Το συμβάν ειναι κατακριτέο απο ΟΛΟΥΣ μας. Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, με ποινή αναλογη της πράξης τους (όχι 1-2 μηνες φυλακη και ολα οκ). Οπως επίσης θελω να τιμωρηθει καθε βλαμμένο που στο όνομα μιας δηθεν ιδεολογιας καταστρέφει την περιουσια μου. Η λυση δεν ειναι οι πυροβολισμοι, αλλά εχω σιχαθει να ακουω καθε τρεις και λίγο επεισόδια, πετροπόλεμους και τα ρεστα. Νισαφι πια!
αυτο θελω!
τιποτα παραπανω, τιποτα λιγοτερο!
τα κοριτσακια με τα τακουνια ειναι , περαστικοι , απλος κοσμος που επιχειρει να παει στο σπιτι του στη δουλεια του οπου στο διαολο τελος παντων θελει ...δεν ειπα πως αυτα ηταν τα αναρχικα ...ειπα πως το πιθανοτερο ειναι να κακοποιηθηκαν απο τους χουλιγκανς
τα κοριτσακια με τα τακουνια ειναι , περαστικοι , απλος κοσμος που επιχειρει να παει στο σπιτι του στη δουλεια του οπου στο διαολο τελος παντων θελει ...δεν ειπα πως αυτα ηταν τα αναρχικα ...ειπα πως το πιθανοτερο ειναι να κακοποιηθηκαν απο τους χουλιγκανς
οχι!
απο αστυνομικους, μπροστα στα ματια μας!
τωρα αν πω "οποιος πηδαει πολλα παλουκια...." θα θεωρηθω τι?
βλεπω το λυκο και παω στο στομα του για να δοκιμασω την τυχη μου?
αν υπηρχε προβλημα μεσα στο χαμο ειναι επομενο να γινουν και παρασπονδειες ...οποιος ηθελε να προστατευτει ας το απεφευγε.
Λοιπον, τωρα βλέπω στην τηλεόραση οτι πριν λίγο αυτοί που έκαναν πορεία πετούσαν πέτρες και μολότωφ στο κτίριο της Νομαρχιας στο Ηρακλειο. Ας μου εξηγησει καποιος ΓΙΑΤΙ?
Εξω απο τη φιλοσοφική σχολή εβαλαν φωτιες και πυρπόλησαν αμαξια. Επίσης περιμένω να ακουσω το ΓΙΑΤΙ!
οχι! οι αστυνομικου μπροστα στα ματια μου!
η αδερφη μου που εχει μελανιασμενα χερια ειναι αναρχικη?
εγω που δεν μπορω να αναπνευσω ειμαι αναρχικη?
χθες παντως δεν φοβοντουσαν τους αναρχικους! τους αστυνομικους φοβοντουσαν! πιστεψε με!
Η Αλεξάνδρας που έγινε μαύρη, τι φταίει; Τα καταστήματα; Οι ξένες περιουσίες; Μην ακούω άλλο για μια πορεία που αμαύρωσε το όνομα του παιδιού .. στο ονομά του έγιναν αισχροί βανδαλισμοί!
Θες να παραπονεθείς στο κράτος; Βάλ' τα με την κρατική περιουσία και όχι με την ξένη και ιδιωτική!
...Ενω στο Βερολίνο βλέπω τωρα ότι φοιτητες έκαναν κατάληψη στην Ελληνική πρεσβεια, ειρηνικά, χωρις επεισόδια, ενω ανέβασαν μαυρη σημαία στη θέση της Ελληνικής και αναρτησαν πανό με τα συνθήματά τους.
Με αυτόν τον τρόπο έκαναν τη διαμαρτυρία τους και έκαναν γνωστό στη χώρα αυτή το συμβάν. Μπράβο στα παιδια!!! Ουτε καταστροφές ούτε τιποτα!
τωρα αν πω "οποιος πηδαει πολλα παλουκια...." θα θεωρηθω τι?
βλεπω το λυκο και παω στο στομα του για να δοκιμασω την τυχη μου?
αν υπηρχε προβλημα μεσα στο χαμο ειναι επομενο να γινουν και παρασπονδειες ...οποιος ηθελε να προστατευτει ας το απεφευγε.
μονο ως πλακα μπορω να το παρω αυτο!
:lol::lol::lol:
γελασα!
Η Αλεξάνδρας που έγινε μαύρη, τι φταίει; Τα καταστήματα; Οι ξένες περιουσίες; Μην ακούω άλλο για μια πορεία που αμαύρωσε το όνομα του παιδιού .. στο ονομά του έγιναν αισχροί βανδαλισμοί!
Θες να παραπονεθείς στο κράτος; Βάλ' τα με την κρατική περιουσία και όχι με την ξένη και ιδιωτική!
τωρα αν σου πω οτι αυτον που εσπασε την γιουρομπανκ στην πατησιων τον ειδα αναμεσα στη διμοιρια των αστυνομικων θα με πιστεψεις?
οχι!
ουτε κι εγω θα το πιστευα αν δεν το εβλεπα με τα ματια μου!
...Ενω στο Βερολίνο βλέπω τωρα ότι φοιτητες έκαναν κατάληψη στην Ελληνική πρεσβεια, ειρηνικά, χωρις επεισόδια, ενω ανέβασαν μαυρη σημαία στη θέση της Ελληνικής και αναρτησαν πανό με τα συνθήματά τους.
Με αυτόν τον τρόπο έκαναν τη διαμαρτυρία τους και έκαναν γνωστό στη χώρα αυτή το συμβάν. Μπράβο στα παιδια!!! Ουτε καταστροφές ούτε τιποτα!
αυτο να σου πω γιατι συμβαινει?
γιατι εχουν επιγνωση της τιμωριας , ενω εδω επικρατει η αισιοδοσια γι αυτο ....
μου ρθε τωρα για τις προαλλες που λεγαμε για την Τσεχια ....και για ακροδεξιους στις θεσεις της αστυνομιας ...εκει αν κανουν πως ξεσηκωνονται τους ποδοπατανε με τα αλογα οι αστυνομικοι ...κατα τα αλλα εμεις εχουμε ακροδεξιους στα σωματα ασφαλειας
μεμονωμενα περιστατικα Παστα , μη μπερδευεσαι
πολλα μεμονωμενα και χωρις τιμωρια!
αυτο με εχει εξοργισει!
pastoula αδυνατώ να πιστέψω πως όλες οι ζημιές έγιναν απο αστυνομικούς .. την ίδια ώρα που τους είδα πως καθόντουσαν! Πραγματικά στην Αλεξάνδρας δεν κάνανε τίποτα! Κοίτα .. δε προσπαθώ να βγάλω καμία πλευρά λάδι! Άλλα δεν κλείνω τα μάτια σε ένα γεγονός που έχω δει και ξαναδεί. Δλδ οκ, θες να πιστεύεις πως οι αστυνομικοί δολοφόνησαν επιτηδευμένα το 15χρονο, βρήκαν και συγκάληψη ώστε να βγουν λάδι, κατέστρεψαν το κέντρο της Αθήνας και φρόντισαν να αμαυρώσουν την αθώα πορεία στη μνήμη του παιδιού .. Ε δε ξέρω τι να πω παραπέρα.
τους ειδα!
αν θες να με πιστεψεις, πιστεψε με!
αν οχι...
"Αλέξη, δεν σε ήξερα , μα σου ζητάω συγνώμη , γιατί σε σκοτώσαμε όλοι εμείς που πάψεμε να παλεύουμε κυρίως πάψαμε να ελπίζουμε για ένα καλύτερο αύριο, ένα αύριο όπου τα παιδιά θα μπορούν να βγαίνουν στους δρόμους χωρίς να ...
τα δολοφονούν εν ψυχρώ. Δεν πάνε ούτε 10 χρονιά από τότε που ήμουν 16 χρονών και κατέβαιναν σε πορείες και ήθελα τον κόσμο να αλλάξει κι όμως πέρασαν τα χρόνια και βολεύτηκα και τρέχω όλη μέρα γιατί έτσι πρέπει... Συγνώμη που δεν πάλεψα αρκετά για να είσαι ελεύθερος και ζωντανός να λές την γνώμη σου".
.-
ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞΗ ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ...ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΑΣ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΙΩΠΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΚΡΑΤΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΣ..
http://papachatzis.tumblr.com/post/63589410/policeviolence
http://www.imageshack.gr/files/fa1irtcpdcb2ykak1ko2.jpg
Γλεπητούρα
08-12-08, 16:35
το οτι τοσα χρονια αυτοι οι βανδαλοι και καλα ...οι χουλιγκανς οι αναρχικοι δεν συλλαμβανονται δεν σας λεει τπτ? Ελεος πια...καμια διακοσαρια ατομα ειναι...οσοι πηγαιναμε στις πορειες τους ξεραμε απ'εξω...Οι μπατσοι - ραμπο δεν τους βρισκουν τοσα χρονια? Εμ βεβαια ειναι μπιζι να ξυλοκοπουν γερους και φοιτητες διαδηλωτες...Αλλα γιατι να κοπει το κακο αγκαθι αμα σε βολευει?
ελεος πια με τους <<αναρχικους>>...οι original αναρχικοι ΔΕΝ θα πανε να σπασουνε περουσια του απλου κοσμακη....αυτα τα ζωα που κανουν την Αθηνα μπουρδελο ειναι ειτε χουλιγκανια της κακιας ωρες ειτε βαλτοι απο καποιους(ποιους αραγε:confused: ) για να προκαλεσουν αναταραχη και να στραφει αλλου η προσοχη του κοσμου....επετρεψε μου να επιλεγω το δευτερο καθως αν ηταν το πρωτο ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΙΑΣΕΙ...ολοκληρη αστυνομια ΜΠΟΡΕΙ να τα βαλει με μερικες εκατονταδες καφρους,μην τρελαθουμε....τα χουμε ζησει με τις φοιτητικες πορειες,τα ξαναζουμε και τωρα:hit::hit:
Γιαυτό στις επόμενες εκλογές
http://img502.imageshack.us/img502/3293/72720098wm4.jpg
σεμνά και ταπεινά :)
και κατι σχετικα με το ποιον των''ανδρων'' που υπηρετουν στα σωματα ασφαλειας...για τους απλους μπατσους θα αφησω λιγες περιπτωσεις που οντως μπηκαν στο σωμα απο αγνη ιδεολογια...αλλα για τα ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΤΑΤΖΗΔΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΛΕΞΗ....ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΙ,ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΧΘΗΚΑΝΕ ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΑΡΑΝΕ ΚΟΣΜΟ...ΟΧΙ,ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕς ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ...ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑΩ ΚΑΙ ΕΓΩ....ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ...ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ,ΟΔΟΚΑΘΑΡΙΣΤΕς-ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ...ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ:diee:diee:diee:diee
νέοι αστυνομικοί είναι κ οι ματατζίδες... δεν είναι ειδικό σωμα..
ki h malakia paei sunnefo
http://cookthebook.blogspot.com/2008/12/blog-post_09.html
koita3te edw ti egrapse o karagkiozhs
Μπραβο ρε σοραβερ!!!!! καλα του τα ειπες!!!!
Γλεπητούρα
09-12-08, 13:13
εγω παλι νομιζω οτι δεν καταλαβες ακριβως τι γραφει οτυπος γιατι μαλλον οτι σε βολευει κρατας απο τα γραφομενα του...
Πέστε ότι κάνουνε λάθος. Χαβαλέ μέσα στα δακρυγόνα όμως δεν κάνουν.
Πιστεύω και εγώ ότι οι ενέργειες τους είναι κινήσεις απελπισίας, ο κόσμος φοβάται μαζεύεται και συντηρητικοποιείται. Έχουν αντίθετα αποτελέσματα, ίσως, από αυτά που επιδιώκουν. Θέλουν όμως άλλη προσέγγιση αυτά τα παιδιά και όχι την απαξίωση και την ύβρη.
Απο τα δικα σου κραταω αυτο λογω χωρου...Ας το διαβασουν ολο ομως οσοι θελουν να εχουν αποψη γιατι απο μια πρωταση ειναι δυσκολο να εξαγεις νοημα...
oi outopies einai paramu8ia gia paidakia. xreiazontai ka8ara miala xwris pa8h.
Αν ολοι σκεφτονταν ετσι ακομα στην Ελλαδα θα ειχαμε Χουντα...ακομα θα ηταν νομιμη η δουλεία ,ακομα θα δουλεβες απο το χαραμα μεχρι τη δυση...καποιοι ομως αποφασισαν να πιστεψουν στην ουτοπια που λες...και σημμερα που η ιστορια επαναλαμβανεται καποιοι αλλοι στρεφονται στην ουτοπια για να τα ξανααποκτησουν...
Ναι οπωσδήποτε, ηταν τρανό χτύπημα στην καρδιά του καπιταλισμού που έκαψαν το ΚΕΠ και το καφενειο της Νομαρχιας!!! Μπράβο παιδια, τα καταφέρατε! Καψτε και το τρίκυκλο του κουλουρτζή, μην τον αφήσετε να θησαυρίζει έτσι ανεξέλεγχτα. Ρε δεν παμε καλά.....
sumfwnei me ta spasimata kai tis katastrofes giati autos einai o dromos pros ton anarxismo: h katastrofh ths uparxousas koinwnias kai h epanudrish ths.
o anarxismos einai outopia giati panta kapoios 8a 8elei na einai "pio isos" apo tous allous.
epishs to na sugkrineis th xounta kai tous doulous me thn ellada tou shmera den polukolaei
epishs pisteuw pws oute oi misoi ap autous pou dhmiourgoun twra to xamo ekei e3w 3eroun poios einai o mpakounin.
http://imageshack.gr/files/9cpodazftivkjz5pkhoe.jpg
Παιδιά η βαλλιστική δείχνει εξοστρακισμό!
Νέα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου του 15χρονου από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, που έχει προκαλέσει πρωτοφανείς ταραχές σε όλη τη χώρα".
(9.84)
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_2844.html
Ηρθα σπίτι για να μην αποκλειστω στο γραφειο.
Λοιπον, αυτή η εικονα, δειχνει πράξη αντιδρασης? Ρε το "χαμογελο του παιδιου"??? ελεος λέμε!
και γιατι θα πρεπει να πιστεψουμε οτι οντως ητανεξοστρακισμος???:confused:
ολοι οι αυτοπτες μαρτυρες λενε ψεμματα?
ας μην βιαζομαστε να βγαλουμε συμπερασματα......
den toe ipan martures
to eipe to ergasthrio ths astunomias pou einai antikeimeniko
giati xeirizetai thn upo8esh san opoiadhpote allh
mhn 3exnas pws exoume diaxwrismo twn e3ousiwn sthn ellada
Γλεπητούρα
09-12-08, 14:07
κανεις δεν λεει οτι το καψιμο ειναι σωστο...οπως δεν λεω οτι ειναι αναιτιο...Εγω προσοπικα ειχα πει και παλιοτερα οτι ειμαι κατα της βιας σε οποιαδηποτε μορφη της και ας εχω υποστει βια κατα καιρους...Αλλα οσο εναντιον και να ειμαι αλλο τοσο θελω να την κατανοησω ,να βρω την αιτια της και οχι απλα να την εξωστρακισω... Ειναι ευκολο να ριχνω το φταιξιμο σ'αυτους που καινε και να χανω την ουσια του προβληματος...αλλωστε αυτος ειναι και ο σκοπος ...να επικεντρωνομαστε στο προβλημα καθ'αυτο και οχι στην αιτια του..
Αν και τωρα μου ερχεται στο νου ενα αλλο θρεντ για κατι λιντσαρισματα και τετοια...εκει βρηκα πολλους προθυμους για λιντσαρισμα και οταν ελεγα εγω οτι τεινουμε να καταντησουμε ζουγκλα καταντουσα και γραφικη...Απολαυστε τωρα την αυτοδικια σε ολο της το μεγαλειο!
Γλεπητούρα
09-12-08, 14:08
den toe ipan martures
εσυ ξεχνας πως δεν εχουμε διαχωρισμο στην ουσιακαι αυτο εχει αποδειχτει παμπολλες φορες με πληρωμενους δικαστες και λοιπους καρχαριες...
Παιδια... οκ, αποκλείεται να ειναι εξοστρακισμος.
Η κατασταση όμως πια εχει ξεφύγει απο το "κανουμε πορεία για τον αδικο χαμό του παιδιου". Για να μη λέμε κουλά! Αυτοί που καινε ξενες περιουσίες ΔΕΝ εκδικούνται για τον θανατο. Γειωμένο τον έχουν!
εσυ ξεχνας πως δεν εχουμε διαχωρισμο στην ουσιακαι αυτο εχει αποδειχτει παμπολλες φορες με πληρωμενους δικαστες και λοιπους καρχαριες...
Ειρωνικό ηταν το σχόλιό του... νταααααααα!!!! :P
Αν και τωρα μου ερχεται στο νου ενα αλλο θρεντ για κατι λιντσαρισματα και τετοια...εκει βρηκα πολλους προθυμους για λιντσαρισμα και οταν ελεγα εγω οτι τεινουμε να καταντησουμε ζουγκλα καταντουσα και γραφικη...Απολαυστε τωρα την αυτοδικια σε ολο της το μεγαλειο!
Λιντσάρισμα ΤΙΝΟΣ όμως????? Ετσι αδιακριτως??? Ειπα εγω οτι θελω να βγω στο δρόμο να κάψω το αμαξι σου επειδη κατι άλλο μου φταιει? Ειπα για τον βιαστή ότι πολύ θα ηθελα να κακοπεράσει και να παθει τα ίδια... βλέπεις κανεναν συσχετισμό με την παρούσα υπόθεση? Εγω δεν βλέπω κανεναν!
μισολογα εντ μισολογα εγκεν ,επειδη για μενα μιλας τωρα (και ισως οχι μονο)αλλα θυμαμαι που ειχαμε ερθει σε αντιπαραθεση ...μενω στην αρχικη μου αποψη περι λιντσαρισματος και γδαρσιματος ...θελω την παραδειγματικη του τιμωρια ....ΟΧΙ ομως τον βανδαλισμο και τη βαβυλωνια ασχετων .
και Νισαφι πια με τις δικαιολογιες για τη συμπεριφορα τους
Γλεπητούρα
09-12-08, 14:13
Ειρωνικό ηταν το σχόλιό του... νταααααααα!!!! :P
Δεν μυριζομαι τα νυχια μου...νταααααα!:P
Γλεπητούρα
09-12-08, 14:20
Λιντσάρισμα ΤΙΝΟΣ όμως????? Ετσι αδιακριτως??? Ειπα εγω οτι θελω να βγω στο δρόμο να κάψω το αμαξι σου επειδη κατι άλλο μου φταιει? Ειπα για τον βιαστή ότι πολύ θα ηθελα να κακοπεράσει και να παθει τα ίδια... βλέπεις κανεναν συσχετισμό με την παρούσα υπόθεση? Εγω δεν βλέπω κανεναν!
μισολογα εντ μισολογα εγκεν ,επειδη για μενα μιλας τωρα (και ισως οχι μονο)αλλα θυμαμαι που ειχαμε ερθει σε αντιπαραθεση ...μενω στην αρχικη μου αποψη περι λιντσαρισματος και γδαρσιματος ...θελω την παραδειγματικη του τιμωρια ....ΟΧΙ ομως τον βανδαλισμο και τη βαβυλωνια ασχετων .
και Νισαφι πια με τις δικαιολογιες για τη συμπεριφορα τους
Ο συσχετισμος εγκειται στο γεγωνος της λαικης αυτοδικιας...ποιος ειπε οτι οταν ο οχλος αυτοδικει ειναι ελεγχομενος? Ποιος ειπε οτι θα πουμε "παμε να φαμε τον μπατσο το αρχιδι" και μαζι του δεν θα πανε κι αλλοι? Οταν ξεκινησει ο οχλος ειναι εκτος ελεγχου..γι αυτο ειμαι κατα και της γεννικευμενης και της συγκεκριμμενης αυτοδικιας...
Και Μαρτινα συγκεκριμενα ουτε εσενα ουτε τη Χουαν ειχα στο μυαλο μου γιατι απλα δεν θυμομουν...τωρα ομως το θυμηθηκα...Και ναι πρεπει να βρεις οχι δικαιολογια αλλα αιτιολογια για κατι που γινεται...αλλιως πως θα το αντικρουσεις? Με βια μονο? Ειδαμε τα αποτελεσματα και απ'οτιο βλεπω δεν ειναι και θετικα δεν νομιζεις?
3ereis pws oti k na poume 8a kanoume kuklous gurw apo to:
"einais th fush tou an8rwpou otan exei ta polla na 8elei ta perissotera"
kai to
"einai sth fush tou an8rwpou otan brhsketai se 8esh e3ousias na e3ousiazei"
Γλεπητούρα
09-12-08, 14:23
:pinw:
εσυ τι λες για ολα αυτα? Ολες οι αποψεις ευπροσδεκτες γι αυτο ξεμπουκωσου το ναργιλε και μιλα!:lol::lol::lol:
συμφωνω ΟΜΩΣ η βια ξεσπασε απο τους αναρχικους ,οι οποιοι με βαση την ιδεολογια τους αντιδρουν στα κατεστημενα που δεν τους αρεσουν ...εχεις την εντυπωση πως δεν ειναι σε θεση να κανουν διαλογο η να το χειριστουν διαφορετικα? οταν εχουν το μυαλο και την ικανοτητα να γραφουν τα κειμενα που γραφουν?
η την ωρα που σπανε και καινε πρεπει να τους προσεγγισει καποιος και να τους μιλησει? ή μηπως να αφηνανε ανοχυρωτη την πολη ...θα την καιγανε ΟΛΗ
Γλεπητούρα
09-12-08, 14:26
Τωρα ειδα το απο πανω ποστ...αλλα δυστυχως εχω δουλιτσα...επιφυλασσομαι ομως οκ? Δεν το αγνοω...θα απαντησω η πιο μετα αμα βρω λιγη ωρα η το βραδυ οκ?
εγω παντως εγκαταλειπω
Δεν δυναμαι να συμμετεχω αλλο σε αυτη την κουβεντα .
Ελπιζω σε μια ηρεμη μερα
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/14.html δεν το πολυβλεπω...
o anarxismos einai ena 8ewrhtiko politeuma pou agkizei thn outopia
plhsiazei to kinhma twn hippys mexri enos shmeiou, kai exei efarmostei se merika autodihkoumena stekia kapou.
uparxoun stis megales eurwpaikes xwres katalupseis megales, me polu kosmo pou zei k ergazetai gi autes.
pisteuoun meta3ei twn allwn sthn eirhnh, sthn metaxeirhsh olwn twn an8rwpwn ws isous.
exoun kateferei na zoun etsi me eirhnikous tropous, oxi spazontas kai kaigontas.
ta pragmata sthn ellada einai alliws.
ka8e orgismeno niato pou 8elei na epanastathsei giatis strogkules turopites, akouei gia tous anarxikous pou spane k kaine kai paei k ginetai ena mautous. oi perissoteroi twra einai gia to xabale.
(einai moda sthn ellada na misoume tous mpatsous tous amerikanous kai tous tourkous.)
opote opou 3ekinane fasaries xwnontai.
Oi perissoteroi fwnazoun pws auta ta tupakia den einai anarxikoi. Kapoioi tous apokaloun anarxofasistes. To swsto einai apla na tous leme bandalous xwris ideologia.
Twra auto pou eipes pws oi fasaries 3ekinoun ap tous anarxikous ennoontas tous en logw tupiskous einai la8os. Distuxws den mporoume eukola na to apodei3oume, alla kata kanona mpaskaremenoi asfalites mpainoun stis pories, petane 2 petres, ki e3afanizontai. Oi gnwstoi bandaloi san kalo kopadi sunexizoun ton tsampouka, kai oi mpatsoi kinigane thn poria. Den 8a deis eukola mpatso na kinigaei kapoion ap autous tous bandalous. tous fobountai. Foithtes, sunta3iouxous, ma8htes. Me tetoious ta bazoun. Ante ki an 3efugei kanenas apo tous allous ap to kopadi, ton sakateuoun sto 3ulo, kai thn plhrwnei gia oles tis petres kai oles tis molotof pou efagan ekeinh th mera.
Ναι, για πολλούς οι αναρχία ειναι συνώνυμη του χαους, αλλά δεν ειναι έτσι.
Και ναι, τα παλικάρια που κάνουν τις φασαριες δεν εχουν ιδεολογια, σπάνε και καίνε για να σπάσουν και να κάψουν. Τιποτα παραπανω.
h anarxia einai sunonumo tou xaous
o anarxismos den einai
Νοπ! Αναρχια ειναι να μην υπάρχει "άρχηγος". χαος ειναι να μην υπάρχουν κανονες.
Η λέξη αναρχία μπορεί να αναφέρεται σε ένα από τα ακόλουθα:
στον αναρχισμό ως ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό κίνημα
στην αναρχία ως κατάσταση κατά την οποία σε μια κοινωνία δεν υπάρχουν πολιτικές αρχές
μεταφορικά, όταν σε ένα συγκεκριμένο χώρο επικρατεί κατάσταση χάους.
O Αναρχισμός (Αγγλικά: Anarchism, Ισπανικά: anarquismο) είναι ένα ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό κίνημα. Ετυμολογικά προέρχεται από την ελληνική λέξη αρχή= εξουσία και το στερητικό α. Στην κυριολεξία αναρχία σημαίνει «χωρίς εξουσία». Ο όρος αναρχισμός είναι αρκετά παρεξηγημένος καθώς αρχικά αρνητική είχε έννοια, διότι αναρχία συνήθως σήμαινε χάος κοινωνικό, πολιτικό και όχι μόνο. «Δήλωνε» δηλαδή την αταξία ή υπήρχαν φορές που ταυτιζόταν με βομβιστικές τρομοκρατικές ενέργειες. Η σύνδεση με τη βία είναι προπαγανδιστική καθώς οι μεγαλύτερες σχολές και οι μεγαλύτεροι θεωρητικοί αναρχικοί, θεωρούν τη βία όχι μόνο ακατάλληλο μέσο επιβολής αλλά επίσης την εξισώσουν με την αστική ηθική.
wikipedia
Παιδιά η βαλλιστική δείχνει εξοστρακισμό!
Νέα δεδομένα στην υπόθεση θανάτου του 15χρονου από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, που έχει προκαλέσει πρωτοφανείς ταραχές σε όλη τη χώρα".
(9.84)
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_2844.html
nai kala! me peisane!
den toe ipan martures
opws to les akribws!
Παιδια... οκ, αποκλείεται να ειναι εξοστρακισμος.
Η κατασταση όμως πια εχει ξεφύγει απο το "κανουμε πορεία για τον αδικο χαμό του παιδιου". Για να μη λέμε κουλά! Αυτοί που καινε ξενες περιουσίες ΔΕΝ εκδικούνται για τον θανατο. Γειωμένο τον έχουν!
:ok:
εγω παντως εγκαταλειπω
Δεν δυναμαι να συμμετεχω αλλο σε αυτη την κουβεντα .
Ελπιζω σε μια ηρεμη μερα
em, den 8a thn exoume! kai gi auto ftaine kuriws oi mpatsoi!
O Αναρχισμός (Αγγλικά: Anarchism, Ισπανικά: anarquismο) είναι ένα ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό κίνημα. Ετυμολογικά προέρχεται από την ελληνική λέξη αρχή= εξουσία και το στερητικό α. Στην κυριολεξία αναρχία σημαίνει «χωρίς εξουσία». Ο όρος αναρχισμός είναι αρκετά παρεξηγημένος καθώς αρχικά αρνητική είχε έννοια, διότι αναρχία συνήθως σήμαινε χάος κοινωνικό, πολιτικό και όχι μόνο. «Δήλωνε» δηλαδή την αταξία ή υπήρχαν φορές που ταυτιζόταν με βομβιστικές τρομοκρατικές ενέργειες. Η σύνδεση με τη βία είναι προπαγανδιστική καθώς οι μεγαλύτερες σχολές και οι μεγαλύτεροι θεωρητικοί αναρχικοί, θεωρούν τη βία όχι μόνο ακατάλληλο μέσο επιβολής αλλά επίσης την εξισώσουν με την αστική ηθική.
wikipedia
h pio egkyrh phgh gia tetoioy eidous orologia!
mprabo kamari mou!
Την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet.gr
ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορóπουλου απó τον 37χρονο ειδικó φρουρó Επαμεινώνδα Κορκονέα επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις.
Η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε απó τον ιατροδικαστή κ. Χρήστο Λευκίδη παρουσία και του κ. Σίμου Μεσογείτη, του τεχνικού συμβούλου που óρισε η οικογένεια του 15χρονου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρóκειται για «τυφλó τραύμα θώρακος διά βλήματος πυροβóλου óπλου, μικρού διαμετρήματος- ανθρωποκτονία».
Συγκεκριμένα óπως δήλωσε ο κ. Λευκίδης ύστερα απó την εξέταση της σορού του Γρηγορóπουλου, που κράτησε δυóμισι ώρες, η σφαίρα απó το 9άρι περίστροφο του ειδικού φρουρού διαπέρασε την καρδιά του παιδιού και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικó σπóνδυλο.
Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως η σφαίρα έφερε μια μικρή αλλοίωση, γεγονóς που αρχικά δεν απέκλεισε το σενάριο που υποστήριξε απó την αρχή ο Κορκονεάς, óτι δηλαδή πυροβóλησε στο έδαφος και στη συνέχεια η σφαίρα εποστρακίστηκε. Η προσεκτικóτερη óμως εξέταση της σορού του άτυχου 15χρονου απέκλεισε οριστικά τον ισχυρισμó του. Η φορά της σφαίρας που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηγορóπουλο ήταν απó επάνω προς τα κάτω. Σε περίπτωση εποστρακισμού της, óπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» έμπειροι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., θα έπρεπε η φορά της σφαίρας να ήταν αντίστροφη και να είχε χτυπήσει το παιδί απó κάτω προς τα επάνω. «Απó τη φορά καταλαβαίνουμε πως ο αστυνομικóς πυροβóλησε έχοντας στραμμένο το óπλο του προς το πλήθος», επισημαίνουν κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.
Το πóρισμα του ιατροδικαστή στη συνέχεια παραδóθηκε στην Ασφάλεια και απó εκεί στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπóθεση.
Η σφαίρα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να πραγματοποιηθεί βαλλιστικóς έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου óμως δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί. Σύμφωνα óμως με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η βαλλιστική έρευνα δεν έδειξε αλλοίωση της σφαίρας απó πρóσκρουσή της στην άσφαλτο ή στο πεζοδρóμιο. Αντίθετα, η αλλοίωση που υπάρχει οφείλεται στην πρóσκρουσή της σε οστó του 15χρονου.
ΤΗΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον 37χρονο ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα επιβεβαίωσαν οι εργαστηριακές εξετάσεις.
Η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή κ. Χρήστο Λευκίδη παρουσία και του κ. Σίμου Μεσογείτη, του τεχνικού συμβούλου που όρισε η οικογένεια του 15χρονου, κατέληξε στο συμπέρασμα πως πρόκειται για «τυφλό τραύμα θώρακος διά βλήματος πυροβόλου όπλου, μικρού διαμετρήματος- ανθρωποκτονία».
Συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο κ. Λευκίδης ύστερα από την εξέταση της σορού του Γρηγορόπουλου, που κράτησε δυόμισι ώρες, η σφαίρα από το 9άρι περίστροφο του ειδικού φρουρού διαπέρασε την καρδιά του παιδιού και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.
Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν πως η σφαίρα έφερε μια μικρή αλλοίωση, γεγονός που αρχικά δεν απέκλεισε το σενάριο που υποστήριξε από την αρχή ο Κορκονεάς, ότι δηλαδή πυροβόλησε στο έδαφος και στη συνέχεια η σφαίρα εποστρακίστηκε. Η προσεκτικότερη όμως εξέταση της σορού του άτυχου 15χρονου απέκλεισε οριστικά τον ισχυρισμό του. Η φορά της σφαίρας που τραυμάτισε θανάσιμα τον Αλέξη Γρηγορόπουλο ήταν από επάνω προς τα κάτω. Σε περίπτωση εποστρακισμού της, όπως επισημαίνουν στα «ΝΕΑ» έμπειροι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ., θα έπρεπε η φορά της σφαίρας να ήταν αντίστροφη και να είχε χτυπήσει το παιδί από κάτω προς τα επάνω. «Από τη φορά καταλαβαίνουμε πως ο αστυνομικός πυροβόλησε έχοντας στραμμένο το όπλο του προς το πλήθος», επισημαίνουν κύκλοι της ιατροδικαστικής υπηρεσίας.
Το πόρισμα του ιατροδικαστή στη συνέχεια παραδόθηκε στην Ασφάλεια και από εκεί στον ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.
Η σφαίρα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να πραγματοποιηθεί βαλλιστικός έλεγχος, τα αποτελέσματα του οποίου όμως δεν έχουν επισήμως ανακοινωθεί. Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η βαλλιστική έρευνα δεν έδειξε αλλοίωση της σφαίρας από πρόσκρουσή της στην άσφαλτο ή στο πεζοδρόμιο. Αντίθετα, η αλλοίωση που υπάρχει οφείλεται στην πρόσκρουσή της σε οστό του 15χρονου.
www.tanea.gr
οι... Ανωτεροι!:khg2:
R0nQonu-ZAc
υπερβολη!
σαν κι αυτους δεν γινομαι!
ειμαι ανωτερη!
http://www.imageshack.gr/files/sl5ezpnpjzm6hqsylb1s.jpg
πλαστικες σφαιρες που επεσαν στη Θεσσαλονικη
http://www.imageshack.gr/files/ricljuzoaf8qxvcyd5w7.jpg
σοφακι? θυμασαι τι σου ελεγα?
Αυτοί είναι οι κουκολοφόροι! Ανάμεσα στους αστυνομικούς! Ή μήπως είναι αστυνομικοί με ρόπαλα; Aσφαλίτες-ρουφιάνοι;
Τι γίνεται ρε παιδιά; Πως είναι δυνατόν; Οι μεν μαζί με τους δε;
http://www.imageshack.gr/files/0w9irhgp0zj7v8u0h60h.jpg
http://www.imageshack.gr/files/cpgf7dkim17eftiwd0zk.jpg
http://www.imageshack.gr/files/9uv0qx1tsqxve3r9oi2z.jpg
http://www.imageshack.gr/files/oqhjjcxermj0q5p52na9.jpg
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_1126.html
προσοχη! δεν λεω σε καμια περιπτωση οτι ειναι μονο αυτοι!
αλλα δεν το θεωρειτε κι εσεις αν μη τι αλλο περιεργο?
ειδικα μετα απο αυτα που σας ειπα οτι ειδα?
"Με τεράστιο κίνδυνο να «πέσουν όλοι να με φάνε», θα πω αυτό που σκέφτομαι και πιστεύω ότι δεν μπορεί να είμαι η μόνη!
Ξεκαθαρίζω, δε, ότι ουδεμία σχέση έχω με την ελληνική αστυνομία, ούτε έχω γκόμενο μπάτσο, ούτε πατέρα αξιωματικό, ούτε γιο ειδικό φρουρό, ούτε τίποτα.
Η μοναδική σχέση μου με την ελας περιορίζεται στην έκδοση της ταυτότητας μου πριν κάμποσα χρόνια και σε κάτι γνήσια υπογραφών κατά καιρούς!
Ότι υπάρχουν κακοί μπάτσοι υπάρχουν.
Ίσως και πολλοί.
Όπως υπάρχουν και κακοί δημόσιοι υπάλληλοι και....
είναι πάρα πολλοί, όπως υπάρχουν και κακοί δημοσιογράφοι και είναι ομοίως πάρα πολλοί, όπως υπάρχουν και κακοί ταρίφες και είναι και αυτοί πάρα πολλοί, και ιδιωτικοί υπάλληλοι και ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι κ.ο.κ.
Θα πεις... ένας κακός μπάτσος μπορεί να σκοτώσει...
ΟΚ... και ένας κακός γιατρός μπορεί να σκοτώσει και ας μην έχει όπλο!
Ειδικά ένας κακός δημοσιογράφος μπορεί να είναι ηθικός αυτουργός πολλών φόνων εκεί έξω!
Δεν θα σου πω, δε, για το καθημερινή ψυχολογική βία και τους πολλούς μικρούς και αλλεπάλληλους θανάτους που μπορεί όλοι μας να βιώσουμε από κάθε έναν που δεν κάνει σωστά την δουλειά του!
Και ο μπάτσος όπως και συ είναι γιος, πατέρας, αδερφός, σύζυγος.
Και ο μπάτσος όπως και συ είναι άνθρωπος και μπορεί να κάνει λάθη.
Και ο μπάτσος όπως και συ έχει όρια και αντοχές.
Ένας κακώς εκπαιδευμένος μπάτσος είναι σαφώς επικίνδυνος, αλλά για την κακή εκπαίδευσή του δεν φταίει αυτός, όμως εσύ αυτόν χτυπάς.
Ένας μπάτσος με λάθος εντολές μπορεί να γίνει ένας μπάτσος δολοφόνος, αλλά και πάλι δεν φταίει αυτός, όμως εσύ αυτόν βρίζεις.
Σκέφτηκε κανείς πόσες ώρες άϋπνοι, νηστικοί και κουρασμένοι είναι όλες αυτές τις μέρες αυτοί οι εργαζόμενοι? Γιατί, και ο μπάτσος εργαζόμενος είναι, δεν ασκεί το μπατσιλίκι ως χόμπυ!
Σκέφτηκε κανείς τί μισθούς παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι, σε τί συνθήκες καλούνται να δουλέψουν και κάτω από ποια ψυχολογική πίεση?
Έχουμε πέσει όλοι πάνω τους και τους πυροβολούμε και μεις με την σειρά μας, όλους ανεξαιρέτως.
Παρεμβαίνει η αστυνομία, γιατί παρενέβει? Απουσιάζει η αστυνομία, το κράτος είναι ανοχύρωτο. Εμφανίζεται η αστυνομία, προκαλεί. Συλλαμβάνει ο μπάτσος, γιατί συνέλαβε? Δεν συλλαμβάνει ο μπάτσος, γιατί δεν κάνει κάτι? Πετάει ο μπάτσος χημικά, ενοχλούνται οι κάτοικοι. Δεν πετάει ο μπάτσος δακρυγόνα, γιατί δεν απώθησε τους αναρχικούς? Γιατί γιατί γιατί.... Τί να σου κάνουν πια και αυτοί?
Έχουνε μια εξουσία στα χέρια τους την οποία αν την χρησιμοποιήσουν τους κράζουμε και αν δεν την χρησιμοποιήσουν .... πάλι τους κράζουμε!!!
Λαός, αναρχικοί και δημοσιογράφοι όλοι εναντίον τους!
Πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό και τρέχουμε όλοι να μαζέψουμε τους καλύκες – αποδείξεις του τεράστιου εγκλήματος!
Έχω μια απορία τελικά: Τί σκατά τους το δίνουν το όπλο αφού δεν μπορούν να το κάνουν τίποτα?
Δώστε τους εκεί ένα στυλό και βάλτε τους να κόβουν κλήσεις.
Αλλά και εκεί, πάλι τους βρίζουμε. Πάλι οι μπάτσοι φταίνε αν εμείς έχουμε παρκάρει πάνω στην γωνία, σε στάση λεωφορείου ή μπροστά από ράμπα αμεα!
Όχι, δεν δικαιολογώ τον μπάτσο που σκότωσε το παιδάκι. Σε καμιά περίπτωση. Είναι δολοφόνος και πρέπει να σαπίσει στην φυλάκη μαζί με κάθε άλλον δολοφόνο εκεί έξω.
Αλλά δεν γίνεται για όλα πια να φταίνε οι μπάτσοι.
Ούτε γίνεται να πληρώνουν αυτοί μια ζωή την νύφη.
Τα έχεις με το σύστημα, την διαφθορά, τους πολιτικούς, την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό? ΟΚ, και γώ μαζί σου... Ο Καραμανλής όμως, την ώρα που εσύ επιτίθεσαι κατά των μπάτσων, τους πετάς πέτρες, τους βρίζεις την μάνα και τους φτύνεις κατάμουτρα, κάθεται στον ζεστό του καναπέ και σε παρακολουθεί ατάραχος τρώγοντας ποπ κορν και φορώντας την ζεστή ρομπίτσα του!
Οι μπάτσοι δεν είναι ρομπότ.
Και ομολογώ, ότι αν ήμουν και γω στην θέση τους, με τόση πίεση από τους «πάνω» και από τα μ.μ.ε., με τόση ανοργανωσιά των ανωτέρων τους, με τόση κούραση από τις αδιάκοκες οδομαχίες, με τέτοια ψυχολογία από το εγκληματικό λάθος ενός συναδέλφου, με τόση πέτρα, τόσο καδρόνι, τόσο βρισίδι, τόσο καπνογόνο, ειλικρινά ούτε και γω ξέρω τί θα έκανα!
Υ.Γ.(1) Συγχωρέστε με για το μακροσκελές μου μειλ
Υ.Γ.(2) Στην δημοκρατία (?) πρέπει να ακούγεται και η άλλη άποψη".
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
http://troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_8888.html
oloi exoun dikio ki oloi exoun adiko.
h alh8eia brhsketai opws panta sth mesh k einai analoga apo pou thn koitas.
nomizw hr8e h wra na doume pws 8a einai me tous oikologous kubernhsh
deite to kra
http://www.skai.gr/master_avod.php?id=103297&cid=47678&bc=47678&lsc=1
παιδια,ακουσα οτι μια κοπελια στην Πατησιων φαινεται να εχει μαχαιρωθει απο χρυσαυγιτες:ohh:....εχετε καμια πληροφορια???
nai
to ebgalan apo xtyes to bradu auto
k meta apo ligo to katebasan
http://www.imageshack.gr/files/m7vakx7srsnr95qel5yn.png
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
http://img218.imageshack.us/img218/5074/6hxk5.jpg
http://www.imageshack.gr/files/i9zpgfxi5d601hkilugi.jpg
Απάντηση στο "απολογητικό" υπόμνημα, δίνει η σχολή Μωραΐτη: (απόσπασμα της ανακοίνωσης)
Η Σχολή Μωραΐτη έχει πάγια αρχή της να μη κοινολογεί σε κανέναν οποιασδήποτε φύσης πληροφορία σχετική με τους μαθητές και τις μαθήτριές της είτε κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους είτε ύστερα από αυτήν. Στην τραγική, όμως, περίπτωση του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θεωρεί υποχρέωσή της να κάνει δημόσια μια σχετική δήλωση γιατί κυκλοφόρησαν και δημοσιοποιήθηκαν πολλά που απέχουν από την αλήθεια και προσβάλλουν τη μνήμη του.
Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος φοίτησε στη Σχολή Μωραΐτη από την Α΄ τάξη του Δημοτικού ως τη Γ’ Γυμνασίου. Μετά την κανονική αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο, η μητέρα του, με την οποία το Σχολείο είχε πάντα άριστη συνεργασία, αποφάσισε, όπως συμβαίνει και σε άλλες περιπτώσεις, να τον εγγράψει σε άλλο Λύκειο χωρίς καμία επέμβαση της Σχολής.
Σε όλο το διάστημα της φοίτησής του ο Αλέξανδρος είχε λαμπρές σχέσεις με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο διδακτικό προσωπικό, είχε πολύ καλή συμπεριφορά και η διαγωγή χαρακτηριζόταν (και ήταν) πάντα κοσμιότατη.
Πηγή: http://www.skai.gr/master_story.php?id=103535
http://img218.imageshack.us/img218/5074/6hxk5.jpg
Το ψεύτικο ρητό του Ισοκράτη για την «αυτοκαταστροφή της δημοκρατίας»
Κάποια ελληνοαμερικάνικη οργάνωση μ’ έχει βάλει στον κατάλογο παραληπτών της και μου στέλνει (όχι μόνο σε μένα, βέβαια) ταχτικά μηνύματα, ως επί το πλείστον εθνικιστικά. Σήμερα, τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πήρα από την οργάνωση αυτή ένα μήνυμα με τον ανορθόγραφο τίτλο «Τάδε έφει Ισοκράτης» και το εξής περιεχόμενο
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία
Κατά σύμπτωση, το ίδιο μήνυμα το είχα πάρει κι από μια εγχώρια ταχυδρομική λίστα, και απ' ό,τι είδα κυκλοφορεί πολύ στο Διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες, με αφορμή την εξέγερση των παιδιών που τα έλεγαν αλήτες.
Δεν θα επεκταθώ στη γνώμη μου για τη δολοφονία και για όσα την ακολούθησαν. Θα ασχοληθώ με κάτι δευτερεύον, με το ρητό του Ισοκράτη, ή μάλλον με το δήθεν ρητό του Ισοκράτη που πλασάρουν αυτές τις μέρες πολλοί, άλλοι καλοπροαίρετοι και άλλοι ελλαδέμπορες. Πριν συνεχίσω, να ομολογήσω ότι το εύρημα δεν είναι δικό μου· ναι μεν εγώ είχα ψυλλιαστεί ότι η φράση «η δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται» ακούγεται πολύ μοντέρνα, αλλά πριν ανοίξω τα κιτάπια μου με πρόλαβε (εκμεταλλευόμενος και τη διαφορά της ώρας) ο φίλος Ηλίας από την Καλιφόρνια, που σ’ αυτόν ανήκει ο έπαινος.
Διότι, βλέπετε, ο Ισοκράτης δεν είπε αυτό που έβαλαν στο στόμα του οι πλασιέδες της ελληνοφροσύνης. Το απόσπασμα είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του και έχει στο πρωτότυπο ως εξής (ζητώ συγνώμη για το πολυτονικό):
Οἱ γὰρ κατ' ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ' ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ' ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.
Φυσικά, μετάφραση δεν μας χρειάζεται διότι όλοι εμείς οι Έλληνες την έχουμε μία και ενιαία και τρισχιλιετή. Επειδή όμως μπορεί να περάσει και κανείς αλλοδαπός που δεν μετέχει της ημετέρας παιδείας, μεταφράζω πρόχειρα το απόσπασμα:
Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους.
Μ’ άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται». Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα.
Υστερόγραφο: Μόλις είχα αναρτήσει το κείμενο και μια καλή φίλη με διορθώνει· ο Ισοκράτης-μαϊμού δεν κυκλοφορεί απλώς στο Διαδίκτυο, παρά τον δημοσίεψε πρωτοσέλιδο, με κάτι γραμματάρες να, και μάλιστα σε μαύρο φόντο, μια υποτιθέμενη σοβαρή εφημερίδα σαν τον Ελεύθερο Τύπο....
Πηγη:http://www.sarantakos.com/isocrat.htm
και για να χουμε καλο ερωτημα για δωσε μου τις περιπτωσεις που συμβαινουν αυτες οι μετατροπες
δικαιωμα-->αυθαδεια
ελευθερια-->παρανομια
ισοτητα-->ανεδεια λογου
ευδαιμονια-->αναρχια
... αλλά πριν ανοίξω τα κιτάπια μου με πρόλαβε (εκμεταλλευόμενος και τη διαφορά της ώρας) ο φίλος Ηλίας από την Καλιφόρνια, που σ’ αυτόν ανήκει ο έπαινος.
Πριν δω την πηγή νόμιζα ότι το πρώτο πρόσωπο ήταν πραγματικό, οπότε έρχισα να αναρωτιέμαι "HELLASίτης ο mgkillme?" :D. Το site του Σαραντάκου είναι πολύ ενδιαφέρον και σας συνιστώ να το ξεψαχνίσετε (τον άνθρωπο δεν τον ξέρω προσωπικά, μόνο ηλεκτρονικά, αλλά είναι e-φίλος).
Τα μάτια μου είναι τουμπανιασμένα... τα πνευμόνια μου, λες και έχω καπνίσει τη μισή ΣΕΚΑΠ, παρόλα αυτά δεν μπορώ να κάθομαι στην πολυθρόνα μου, πίσω απο μια οθόνη και ένα πληκτρολόγιο... Δεν είναι για τη δολοφονία του παιδιού, είναι για την αδικία που υπάρχει σε όποια πέτρα κ αν σηκώσεις, για τη διαφθορά που μαστίζει την ηγεσία, για το άβατο της εξουσίας, για τη χούντα της αστυνομίας... για πολλά.... και ΔΥΣΤΥΧΏΣ χωρίς να ανοίξουνε κεφάλια δεν ανοίγουν και αφτιά... επιπλέον, επεισόδια και διαμαρτηρίες, γίνονται σε ΚΑΘΕ πόλη της Ελλάδας, κ ας μήν τα δείχνει η τηλεόραση. Λογικό κ επόμενο να δείξουν αυτά που αφορούν περισσότερο κόσμο. Κάθε μέρα έχουμε 3ις προγραμματισμένες πορείες. Δεν τα γράφω αυτά για να ακούσω μπράβο/γιουχάρισμα κτλ κτλ κτλ... ο καθένας πράττει όπως εκφράζεται... bb!
Εδω μεσα βρε κορώνι μου κανενας δεν γιουχάρει. Συζητάμε τις απόψεις μας -καμιά φορά με ιδιαίτερο τρόπο :D- και αυτό ειναι το ωραιο ;)
Εδω μεσα βρε κορώνι μου κανενας δεν γιουχάρει. Συζητάμε τις απόψεις μας -καμιά φορά με ιδιαίτερο τρόπο :D- και αυτό ειναι το ωραιο ;)
τα έγραψα αυτά, με αφορμή μερικά παιδιά της παρέας μου, που τα έχει καταλάβει ο "ωχ-αδερφισμός" και δεε βαριέσαι μωρέεε... κ συμπεριφέρονται σαν βολεμένοι 50ρηδες...
παιδια γνωριζουμε που και ποτε γινονται αιριο οι πορειες στην Αθηνα???
http://www.youtube.com/watch?v=8GRJBXgW4U8
Σε αντιφάσεις για τα αίτια που óπλισαν το χέρι του, αλλά και τη σκηνή της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορóπουλου έχει πέσει ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.
O ειδικóς φρουρóς εξεταζóμενος απó τους συναδέλφους του λίγες ώρες έπειτα απó óσα συνέβησαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στα Εξάρχεια είχε δώσει διαφορετική εκδοχή.
Στην προανακριτική του απολογία, óπου παραπέμπει για την... αποκατάσταση της τάξεως ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αλέξης Κούγιας, ο ειδικóς φρουρóς έχει ζητήσει συγγνώμη «απó την οικογένεια του παιδιού και απó την οικογένειά μου που την έφερα σε δύσκολη θέση». Μία συγγνώμη óμως, που óπως προκύπτει απó την ανάγνωση του 11σέλιδου απολογητικού υπομνήματóς του στον ανακριτή, δεν χώρεσε στις έντεκα σελίδες που αποτέλεσαν τη βάση για την υπεράσπισή του ενώπιον του ανακριτή! Είναι το ίδιο υπóμνημα που με συναπóφαση υπερασπιστή και κατηγορουμένου γίνονται επανειλημμένες αναφορές στην προσωπικóτητα του θύματος χρεώνοντάς του «αποκλίνουσα συμπεριφορά».
Διαφορετικές περιγραφές
Απó την αντιπαραβολή της προανακριτικής απολογίας και του υπομνήματος στον ανακριτή διαπιστώνεται óτι ο κατηγορούμενος, πριν ακóμη αρχίσει να οικοδομεί την υπερασπιστική τακτική του, περιγράφει διαφορετικά τα ίδια πραγματικά περιστατικά,
ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑ!
Ο Αλέξης Κούγιας επικαλούμενος στοιχεία της δικογραφίας επισημαίνει óτι ο κατηγορούμενος «εξέφρασε τη λύπη του ανεξαρτήτως της ευθύνης του και ζήτησε συγγνώμη για το ατύχημα»
που αποτέλεσαν τη βάση του κατηγορητηρίου και της κακουργηματικής δίωξης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας απó πρóθεση. Εντύπωση προκαλεί το γεγονóς óτι ο κατηγορούμενος προανακριτικά ισχυρίζεται óτι εκτελούσε «εποχούμενη περιπολία» και δεν κάνει καμία αναφορά σε γεγονóτα που περιγράφει στον ανακριτή, óπου υποστηρίζει óτι άφησε το περιπολικó δίπλα στη διμοιρία των ΜΑΤ επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη και ξαναγύρισε πεζóς μαζί με τον συνάδελφó του στον χώρο των επεισοδίων.
Προστάτευε άλλους
Αρχικά ο ειδικóς φρουρóς ισχυρίζεται óτι πυροβóλησε για να προστατεύσει τους συναδέλφους του (σ.σ.: αναφέρεται στη διμοιρία των ΜΑΤ) απó άνανδρες επιθέσεις, ενώ στο απολογητικó υπóμνημά του εμφανίζεται φοβισμένος απó τη σφοδρή επίθεση εκ μέρους αναρχικών, υποστηρίζοντας: «Πυροβóλησα για να προστατεύσω τη σωματική μου ακεραιóτητα και του συναδέλφου μου (σ.σ.: αυτή τη φορά αναφέρεται στον συγκατηγορούμενó του Β. Σαραλιώτη).
Τέλος, στην προανακριτική απολογία του θυμάται óτι έριξε τρεις πυροβολισμούς, αποδίδοντας τον έναν σε εκπυρσοκρóτηση του óπλου, χωρίς να κάνει λóγο για εποστρακισμó, ενώ στον ανακριτή είπε óτι έριξε «απó ένστικτο δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα και την τρίτη μου την υπενθύμισε ο συγκατηγορούμενóς μου».
Απó την πλευρά του πάντως, ο δικηγóρος Αλέξης Κούγιας επικαλούμενος στοιχεία της δικογραφίας επισημαίνει óτι ο κατηγορούμενος «εξέφρασε τη λύπη του ανεξαρτήτως της ευθύνης του και ζήτησε συγγνώμη για το ατύχημα, το οποίο συνέβη óταν πυροβολώντας στον αέρα για να σώσει τη ζωή του και τη ζωή του συναδέλφου του απó 30 αναρχικούς που τους επιτίθεντο με λοστούς, μάρμαρα, σιδερένια τασάκια και μολóτοφ, εξοστρακίστηκε ένα βλήμα και προκλήθηκε ο θάνατος του 15χρονου παιδιού». Απειλεί με αγωγή
Η δικηγóρος Χρύσα Σαλαβράκου, η οποία είχε αναλάβει απó κοινού με τον συνάδελφó της Βασίλη Καπερνάρο την υπεράσπιση του Β. Σαραλιώτη, προανήγγειλε óτι προτίθεται να καταθέσει αγωγή εις βάρος του κ. Κούγια για προσβολή της προσωπικóτητάς της. Ο κ. Καπερνάρος óταν ρωτήθηκε περιορίστηκε να απαντήσει «ουδέν σχóλιον».
Οι αντιφάσεις του ειδικού φρουρού για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορóπουλου
1. Για τις συνθήκες του περιστατικού
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΑ: «Εκτελούσα εποχούμενη περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Εξαρχείων με συνοδηγó τον Β. Σαραλιώτη. Ήμασταν Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου και δεχθήκαμε επίθεση απó αρκετά άτομα. Αιφνιδιαστήκαμε, η πρώτη μου σκέψη ήταν να προστατεύσω τους συναδέλφους μου, που ήταν λίγο πιο πάνω. Επειδή τα άτομα ήταν αρκετά, έκανα τον κύκλο, βγήκα στη Ζωοδóχου Πηγής, Ζωοδóχου Πηγής και Ναυαρίνου διαπιστώσαμε την ύπαρξη πολλών ατóμων με μολóτοφ και πέτρες στα χέρια. Κινήθηκαν εναντίον μας και αναγκαστήκαμε να κάνουμε χρήση χειροβομβίδας κρóτου- λάμψης. Αυτοί συνέχισαν να κινούνται εναντίον μας και βλέποντας óτι δεν μπορούμε να απεμπλακούμε, έβγαλα το óπλο και έριξα δύο φορές στον αέρα».
ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ: «Όντας πολύ ταραγμένοι και φοβούμενοι μήπως εγκλωβιστούμε και καούμε ζωντανοί στο περιπολικó ενημερώσαμε το Κέντρο Αμέσου Δράσεως και λάβαμε εντολή να απεγκλωβιστούμε, χωρίς περαιτέρω οδηγίες.
Συμμορφούμενοι με την εντολή, απομακρυνθήκαμε για την ασφάλειά μας και σταθμεύσαμε το περιπολικó επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 37, óπου βρίσκονται τα καινούργια γραφεία του ΠΑΣΟΚ και εντεταλμένη για τη φύλαξή τους διμοιρία ΜΑΤ... Εν συνεχεία προληπτικά, επειδή ακριβώς αυτó είναι το καθήκον μας, ενημερώσαμε περαιτέρω τη διμοιρία των ΜΑΤ, κινηθήκαμε προς την οδó Ναυαρίνου και την ακολουθήσαμε με κατεύθυνση προς την οδó Τζαβέλλα. Βλέποντάς τους πλέον σε απóσταση 10-15 μέτρων απó τη θέση μας, μη μπορώντας να αναχαιτίσουμε την επιθετική τους πορεία και ευρισκóμενοι σε κατάσταση φóβου για την ίδια μας τη ζωή, κινηθήκαμε για να φύγουμε στρέφοντας την πλάτη μας προς το μέρος τους, ταυτοχρóνως δε προκειμένου να διασφαλίσουμε τη διαφυγή μας έβγαλα το υπηρεσιακó μου óπλο και έριξα δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα».
2. Για τους πυροβολισμούς
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΑ: «Συνέχισαν να κινούνται εναντίον μας και βλέποντας óτι δεν θα μπορούσαμε να απεμπλακούμε, γιατί είχαν έρθει αρκετά κοντά μας, έβγαλα το óπλο, έριξα δύο φορές στον αέρα. Προσπαθώντας να απομακρυνθούμε, πάνω στον πανικó μου εκπυρσοκρóτησε το óπλο μου άλλη μία φορά».
ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ: «Έβγαλα το υπηρεσιακó μου óπλο απó τη θήκη με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και έριξα δύο προειδοποιητικές βολές στον αέρα, μπορεί και τρίτη που δεν είχα συνειδητοποιήσει, αλλά μου την υπενθύμισε ο συγκατηγορούμενóς μου, σε ελάχιστη χρονική απóσταση μεταξύ τους, óπως προβλέπεται απó τον κανονισμó της υπηρεσίας μου».
3. Για τους λóγους που έκανε χρήση του óπλου
ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΑ: «Το μóνο που ήθελα ήταν να προστατεύσω τους συναδέλφους μου, που είναι οικογενειάρχες σαν εμένα απó άνανδρες επιθέσεις».
ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ: «Απó τους πυροβολισμούς που έριξα στον αέρα προειδοποιητικά και κάτω απó καθεστώς τρóμου, ήθελα να προστατεύσω τη σωματική μου ακεραιóτητα και του συναδέλφου μου (σ.σ: αναφέρεται στον Β. Σαραλιώτη, ο οποίος επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του).
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4491788
"Παρεξήγηση
Παρεξήγηση ήταν. Δεν ήταν σφαίρα.
Κι αν ήταν σφαίρα, ήταν εποστρακισμένη.
Κι αν δεν ήταν εποστρακισμένη, την άρπαξε ο μικρός καθώς ξάπλωνε.
Κι αν δεν την άρπαξε καθώς ξάπλωνε, ήμουν σε νόμιμη άμυνα.
Κι αν δεν ήμουν σε νόμιμη άμυνα, πάντως ο μικρός ήταν αναρχικός.
Κι αν δεν ήταν αναρχικός, ήταν χούλιγκαν και γύριζε από το γήπεδο.
Κι αν δεν ήταν χούλιγκαν, ήταν παλιόπαιδο και τον είχαν αποβάλει από το σχολείο.
Κι αν δεν τον είχαν αποβάλει από... το σχολείο, πάντως δεν ήταν καλός μαθητής.
Κι αν ήταν καλός μαθητής, ωστόσο λέρωνε το θρανίο με τους μαρκαδόρους.
Κι αν δεν λέρωνε το θρανίο με τους μαρκαδόρους, τι γύρευε στα Εξάρχεια τέτοια ώρα, Σάββατο βράδυ;
Γιατί δεν ήταν στο σπιτάκι του και στο κρεβατάκι του;
Ασφαλώς κάτι ύποπτο συμβαίνει.
Κι αν δεν συμβαίνει κάτι ύποπτο, ήταν η κακιά η ώρα, ατυχές περιστατικό, μια κουβέντα παραπάνω, λάθος άνθρωπος στο λάθος μέρος, κάποια μαρκίζα που πετάχτηκε ξαφνικά, τι να γίνει ρε παιδιά, συμβαίνουν αυτά, κι άλλωστε εγώ είμαι οικογενειάρχης άνθρωπος, μαζεύω και τις ελιές στο χωριό μου, βοηθάω τους γονείς μου, περνάω γιαγιούλες στο απέναντι πεζοδρόμιο, έχω πάρει και έπαινο, να κοιτάχτε. Shit happens, που λένε και στις αμερικάνικες ταινίες.
Γι' αυτό σας λέω. Όλα ήταν μια γ... παρεξήγηση."
τροκτικο!
Κοκκινονίκος
20-12-08, 01:21
http://www.boston.com/bigpicture/2008/12/2008_greek_riots.html
Σωρεία εγκληματικών παραβιάσεων του Συντάγματος και των Νóμων, απó κρατικά óργανα και υπηρεσίες της Πολιτείας επισημαίνει η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων μελών του Δ.Σ.Α. Διαβάστε τις παρατηρήσεις της για τον τρóπο λειτουργίας της δικαιοσύνης και της αστυνομίας, μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορóπουλου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ.Α.
Σε συνεδρίασή της, η Επιτροπή Συνταγματικών Δικαιωμάτων μελών του Δ.Σ.Α., συζήτησε τα τελευταία γεγονóτα της επικαιρóτητας και κατέληξε τα εξής:
Απó το Σάββατο 6/12 και μέχρι σήμερα, παρατηρούμε σωρεία εγκληματικών παραβιάσεων του Συντάγματος και των Νóμων, απó κρατικά óργανα και υπηρεσίες της Πολιτείας.
Στις 6/12, δολοφονήθηκε μαθητής απó αστυνομικó. Ο αρμóδιος περί Δικαιοσύνης Υπουργóς, αφού σιώπησε επί δεκαήμερο, κατóπιν, απó το βήμα της Βουλής, κάλεσε σε επιεική μεταχείριση του δράστη, ο οποίος κατά τη γνώμη του υπουργού Δικαιοσύνης, «δεν πρέπει να χάσει τη δουλειά του»!
Κατά τη διάρκεια της κοινωνικής έκρηξης που ακολούθησε, οι αστυνομικές δυνάμεις επέδειξαν άκρατη και αδικαιολóγητα βίαιη συμπεριφορά, έναντι διαδηλωτών και διερχομένων, ανυποψίαστων πολιτών. Οι συλλήψεις ήταν αθρóες και εν πολλοίς άκριτες, αντίστοιχα δε έχει ανταποκριθεί και η Δικαιοσύνη, διώκοντας ποινικά και προφυλακίζοντας κατηγορουμένους ακóμη και óταν σωρεία αυτοπτών μαρτύρων βεβαιώνουν την αθωóτητά τους. Ειδικóτερα:
Καθημερινά σχεδóν, η πóλη της Αθήνας έχει μετατραπεί σε θάλαμο αερίων, απó τα κυανιούχα, καρκινογóνα χημικά αέρια που οι αστυνομικές δυνάμεις εκτοξεύουν κατά πολιτών, ανεξάρτητα απó την ύπαρξη ή μη, βίαιων επεισοδίων. Χαρακτηριστικóτερο παράδειγμα αυτής της άδικης και παράνομης συμπεριφοράς, αποτελούν οι επιθέσεις με χημικά αέρια εναντίον ανήλικων μαθητών που διαδηλώνουν ειρηνικά. Σύμφωνα με το σύνολο των διεθνών συνθηκών, τα εν λóγω χημικά αέρια, αποτελούν χημικά óπλα απαγορευμένα σε καιρó πολέμου, γεγονóς που αναδεικνύει τον προφανώς παράνομο χαρακτήρα της χρήσης τους σε καιρó ειρήνης και μάλιστα κατά πολιτών και ανήλικων παιδιών.
Εκατοντάδες πολίτες έχουν μέχρι σήμερα συλληφθεί (μεταξύ αυτών και δεκάδες μαθητές), αφού πρώτα κακοποιήθηκαν απó τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ κατά την διενεργηθείσα προανάκριση στερήθηκαν στοιχειωδών δικαιωμάτων τους, óπως η επικοινωνία τους με συνήγορο και με τους οικείους τους, η λήψη καταθέσεων των αυτοπτών μαρτύρων υπεράσπισης κλπ.
Στην ίδια κατεύθυνση η Δικαιοσύνη, λειτουργώντας εκτóς των αρχών του Συντάγματος, ως κατασταλτικóς μηχανισμóς, ποινικοποιεί το πολιτικó φρóνημα και την άσκηση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, παραβιάζει την αρχή της ισóτητας των πολιτών, τα δικονομικά δικαιώματα των κατηγορουμένων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις (π.χ. στη Λάρισα) διώκει ανήλικους μαθητές ως επικίνδυνους τρομοκράτες! Ειδικóτερα:
1. Δεκάδες πολίτες οδηγήθηκαν στη φυλακή, προσωρινά κρατούμενοι, με μóνο στοιχείο τις καταθέσεις των αστυνομικών που τους συνέλαβαν (συχνά δε και τους κακοποίησαν), ενώ «δεν υπήρξε χρóνος» για την κατάθεση αυτοπτών μαρτύρων υπερασπίσεως.
2. Πολλαπλές καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που περιγράφουν αναίτιες συλλήψεις αθώων πολιτών, αντιμετωπίζονται ως αναξιóπιστες απó τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, με το αντισυνταγματικó, αλλά και παράλογο επιχείρημα óτι «οι αστυνομικοί δεν έχουν λóγο να καταθέσουν ψέμματα»!
3. Η κατάθεση κατηγορουμένου περί συμμετοχής του στις διαδηλώσεις αποτελεί «ομολογία ενοχής» περί συμμετοχής του σε βίαια επεισóδια.
4. Η προφυλάκιση αποτελεί την κυρίαρχη επιλογή των δικαστικών οργάνων, έναντι των κατηγορουμένων, ανεξάρτητα απó τις προϋποθέσεις που ο Νóμος θέτει για την επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης (έλλειψη μóνιμης κατοικίας, ύποπτος φυγής, συγκεκριμένος κίνδυνος για τέλεση νέων αδικημάτων).
Παρά δε, την «περί κουκουλοφóρων» φιλολογία των πολιτικών εκπροσώπων της Πολιτείας, ουδέν αυτή έχει πράξει για τη διερεύνηση, αποκάλυψη και ποινική δίωξη των ατóμων που αποτυπώνονται σε σωρεία δημοσιευμένων φωτογραφιών και video, να βρίσκονται μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων, με καλυμμένα πρóσωπα και κραδαίνοντας λοστούς να πραγματοποιούν καταστροφές σε καταστήματα. Υπενθυμίζουμε δε σταρά δε, την «περί κουκουλοφóρων» φιλολογία των πολιτικών εκπροσώπων της Πολιτείας, ουδέν αυτή έχει πράξει για τη διερεύνηση, αποκάλυψη και ποινική δίωξη των ατóμων που αποτυπώνονται σε σωρεία δημοσιευμένων φωτογραφιών και video, να βρίσκονται μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων, με καλυμμένα πρóσωπα και κραδαίνοντας λοστούς να πραγματοποιούν καταστροφές σε καταστήματα. Υπενθυμίζουμε δε στις αρμóδιες αρχές, óτι αυτού του είδους η δράση κρατικών οργάνων είναι απολύτως απαγορευμένη απó τον Ποινικó Νóμο, το Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες. ις αρμóδιες αρχές, óτι αυτού του είδους η δράση κρατικών οργάνων είναι απολύτως απαγορευμένη απó τον Ποινικó Νóμο, το Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες.
Στο ίδιο πλαίσιο κρατικής ή παρακρατικής δράσης θα πρέπει να ενταχθεί και ο πυροβολισμóς του μαθητή στο Περιστέρι, η εμφάνιση «αγανακτισμένων πολιτών της Χρυσής Αυγής» καθώς επίσης και ο «περίεργος» πυροβολισμóς του οχήματος των ΜΑΤ στο Γουδί.
Είναι τουλάχιστον «περίεργη σύμπτωση» ο φερóμενος ως προερχóμενος απó το χώρο του Πανεπιστημιακού ασύλου πυροβολισμóς, δύο μóλις ημέρες μετά τη δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης περί αναγκαιóτητας κατάργησής του.
Απó τα προαναφερóμενα, προκύπτει με σαφήνεια, αφ’ ενóς μεν η αλληλοδιαπλεκóμενη παραβατική συμπεριφορά κρατικών οργάνων και «παρακρατικών» ομάδων ή μεθóδων, αφ’ ετέρου δε, η συνταυτιζóμενη με αυτήν, λειτουργία της Δικαιοσύνης, η οποία απó το Σύνταγμα έχει θεσμικó καθήκον, εγγυητικó των ελευθεριών του πολίτη και óχι καθήκον ποινικής καταστολής δικαιωμάτων προς óφελος των κυβερνητικών επιλογών. Είμαστε δυστυχώς σε θέση να καταγγείλουμε σήμερα την στρατευμένη πολιτική δράση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, για την προώθηση αντικοινωνικών πολιτικών επιλογών.
Έχουμε απó ετών καταγγείλει óτι τóσο ο αντιτρομοκρατικóς νóμος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, óσο και ο εγχώριος, τους οποίους απó κοινού ψήφισαν οι εναλλασσóμενες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ποινικοποιούν το πολιτικó φρóνημα και στοχοποιούν ως τρομοκράτες τους πολίτες που αμφισβητούν τις κυρίαρχες πολιτικές επιλογές. Η εφαρμογή τους κατά μαθητών και φοιτητών στη Λάρισα, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας και λειτουργεί απειλητικά για το σύνολο της κοινωνίας.
Είναι σαφές πως η δολοφονία του μαθητή πυροδóτησε την κοινωνική έκρηξη μαθητών, φοιτητών και εργαζομένων, οι οποίοι δεν διεκδικούν απλώς την καταδίκη των ενóχων. Οι πολίτες αυτοί ταυτίζουν την απώλεια αυτής της νεανικής ζωής, με την απώλεια των δικαιωμάτων που υφίστανται καθημερινά, στην εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, προκειμένου να υποταγεί κάθε πλευρά της ανθρώπινης ζωής στην παραγωγή κέρδους εταιριών και επιχειρήσεων. Την στιγμή που η κυβέρνηση καλεί σε εθνική ενóτητα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης μέσω της προσφοράς εκατομμυρίων στις τράπεζες, οι πολίτες, εφαρμóζοντας το άρθρο 120 του Συντάγματος, καλούν σε κοινωνική ενóτητα των πληττóμενων εργαζομένων και νέων, διεκδικώντας το σύνολο των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων που τους αναλογούν, μια που οι ίδιοι είναι οι παραγωγοί του κοινωνικού πλούτου.
Σήμερα, είναι οι πολίτες που τηρούν το Σύνταγμα και οι κυβερνητικές και κρατικές υπηρεσίες που το παραβιάζουν. Όπως πάντα, εμείς δηλώνουμε συμμετέχοντες στις συλλογικές διαδικασίες άσκησης συνταγματικών δικαιωμάτων. Δηλώνουμε óτι θα βρισκóμαστε και θα παρεμβαίνουμε σε κάθε συνάθροιση, σε κάθε διαδήλωση, υπερασπιζóμενοι Συνταγματικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες…
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣΑ
a) kai ti proti8etai h epitroph suntagmatikwn dikaiomatwn melwn tou dsa na kanei? 8a kii8ei dikastika enantia stis adies pou blepei sta ellhnika k eurwpaika dikatshria 'h apla milaei gi ana kerdisei tis entupwseis?
b) mhpos h proedria ths epitrophs twn melwn tou dsa anhkei sto kke? giati etsi aitiologeitai h parembash. einai sunh8hs taktikh tou kke kai na fwnazei kai otan erxetai h stigmh na pshfisei kata tou tromonomou na apoxwrei apo th boulh. h na diadilwnei enantia stis biomhxanies pou molinoun ton aera dipla stis ftwxogeitwneies, kai otan kleinoun oi biomhxanies na diadilwnei enantia stis biomhxanies pu efygan kai afhsan tis ftwgogeitwneies anerges.
pantws meta3ei mas enas dikigorikos sullogos pou 8a analambane na kinigisei dikastika dikastes kai mpatsous 8a boh8ouse thn katastash.
eixa pei na mhn ksanagrapsw edw, alla den antexw!
o dikastikos sulogos den mporei! exei na asxoli8ei me ton kougia!:khg2:
:20::20::20::20::20::20:
και η μαλακία συνεχίζεται:
http://www.imageshack.gr/files/8tl3h1pbm5pyurcgpri3.jpg
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο σημερινό «Πρώτο Θέμα» η Μαρία Κορκονέα, σύζυγος του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα ζητάει συγνώμη στην οικογένεια του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά επιμένει ότι ο σύζυγός της πυροβόλησε στον αέρα και ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε.
Σε όλες τις απαντήσεις της στέκεται στο πλευρό του αστυνομικού, ακολουθώντας τη γνωστή υπερασπιστική γραμμή.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου σχετικά με τον καβγά του Ε. Κορκονέα με τον συγκρατούμενο αστυνομικό του και την πρόθεση κάποιων μέσων να τον παρουσιάσουν ως παρανοϊκό, η Μ. Κορκονέα απαντά ότι «ο σύζυγός μου δεν είναι ούτε τρελός ούτε σχιζοφρενής ούτε ψυχάκιας. Είναι ένα άτομο ισορροπημένο και πατάει στα πόδια του». Προσθέτει ότι «είναι ηθικός άνθρωπος» και ότι η ίδια πιστεύει πως πρώτα ζήτησε συγνώμη και μετά πήγε για την απολογία.
Οι δηλώσεις της αναφορικά με τον 15χρονο προκαλούν. Αν και αναφέρει πως δεν θέλει «να μιλήσει αρνητικά για το παιδί», η κ. Κορκονέα ισχυρίζεται ότι ο μαθητής είχε φάκελο και τονίζει πως «ήταν γνωστός ταραξίας στην περιοχή του κέντρου». Προσθέτει ότι είναι πολύ ευχαριστημένη από τον κ. Κούγια, ότι θεωρεί άδικη την επίθεση στο πρόσωπό του και τον ευχαριστεί μέσα από τα βάθη της ψυχής της.
http://www.tvxs.gr/v2680
krima, giati einai kai mana!
α! και να μην ξεχνάμε, γιατι και αυτο σχετικο ειναι! και εξ'ίσου καταδικαστέο. 21 χρονων παιδι κι αυτό.
Άγνωστοι επιτέθηκαν με Καλάσνικοφ σε ειδικό φρουρό στα Εξάρχεια στην οδό Νοταρά και Κουντουριώτη κοντά στο Υπουργείο Πολιτισμού. "Έπεσαν" αρκετοί πυροβολισμοί και δυο σφαίρες τραυμάτισαν τον ειδικό φρουρό στον θώρακα και στα πόδια. Αυτή την στιγμή χειρουργείτε στον Ερυθρό Σταυρό και η κατάσταση του είναι αρκετά σοβαρή ενώ στην πλατεία Εξαρχείων γίνονται αρκετές προσαγωγές και εξακριβώσεις.
Φαίνεται οι δράστες να αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς πυροβολώντας πάνω απο 20 φορές και μάλλον πυροβόλησαν με δυο όπλα, ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι 9 mil. Δυο σφαίρες πέτυχαν τον έναν αστυνομικό ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά στον Ερυθρό Σταυρό. Απο ότι φαίνεται είχαν σκοπό να σκοτώσουν και όχι απλά να εκφοβίσουν οπότε η κατάσταση έχει γίνει πολύ σοβαρή. Πρέπει να έχει σχέση το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίων των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου. Στα Εξάρχεια γίνονται αρκετές προσαγωγές ενώ αστυνομικοί στην πλατεία έριχναν δακρυγόνα για να βγαίνει ο κόσμος απο τις καφετέριες.
Μόλις τους είδε φώναξε στους συναδέλφους του "Πέστε όλοι κάτω". Ο ίδιος δεν πρόλαβε να καλυφθεί και τον τραυμάτισαν 2 σφαίρες στον θώρακα και στα πόδια.
Το όνομα του τραυματισμένου αστυνομικού είναι Διαμαντης Μαντζούνης και είναι μόλις 21 χρονών. Έχει 2 μηνες στα ΜΑΤ, τελειωσε την σχολη Αστυφυλακων τον Νοεμβριο του 2008... ενώ αυτή την στιγμή χειρουργείται στον Ερυθρό Σταυρό. Την υπόθεση έχει αναλάβει επίσημα η αντιτρομοκρατική.
τροκτικό.
καλή ενημέρωση και στην www.tvxs.gr του Κούλογλου.
τωρα θα εχει συμασία αν οι σφαίρες απο το καλάσνικοφ δεν ηταν σε ευθεια βολή ή ηταν εξοστρακισμος?
θα το κάνει λιγότερο δολοφονική επίθεση?
τι μαλακίες καθόμαστε και παρακολουθο'υμε τόσο και ρο και δεν τους έχουμε πάρει ακόμα με τις πέτρες?
είναι η πρώτη φορά στην ζωή μου που βλέπω τα συνδικαλιστικά όργανα της αστυνομίας κα καταφέτουν μυνητήριες αναφορές εναντίων της ηγεσίας τους, και δεν έχω δεί ακόμα ούτε μία παραίτηση!
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας παραπέμπει τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, κατηγορούμενο για τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 06/12/2008 στην περιοχή των Εξαρχείων, στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου «για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με τη μορφή του ενδεχόμενου δόλου» που τελέστηκε σε «ήρεμη ψυχική κατάσταση».
Στο βούλευμα οι δικαστές αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «ο αστυνομικός προς ικανοποίηση του εγωισμού του που είχε θιγεί, στήριξε με το αριστερό του χέρι το δεξί του χέρι που κρατούσε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές απανωτά και απομακρύνθηκε με αργά και ήρεμα βήματα».
Αποτέλεσμα ήταν μια σφαίρα να προσκρούσει στην τρίτη κατά σειρά «πακτωμένη τσιμεντένια μπάλα από αυτές που βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της οδού Τζαβέλλα, στην οποία η βολίδα εποστρακίστηκε» και ο 16χρονος να πληγεί θανάσιμα από «τυφλό τραύμα του θώρακος».
Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάνθηκε ότι ακόμα «κι αν ο κατηγορούμενος δεν επεδίωξε άμεσα τον θάνατο του εφήβου, πυροβόλησε από οργή που δεν απέκλειε την ήρεμη ψυχική σκέψη και παρ΄ όλο που προέβλεψε ότι λόγω της μικρής απόστασης από το θύμα, της στενότητας του δρόμου, της ύπαρξης πλήθους ατόμων απέναντι και γύρω του και εν όψει του τεχνητού φωτισμού που υπήρχε, ήταν ενδεχόμενο να πλήξει η βολίδα τον παθόντα, αποδέχτηκε το αξιόποινο αποτέλεσμα της ενέργειάς του».
Το βούλευμα συμπίπτει με τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων που υποστήριζαν ότι ο 16χρονος Α. Γρηγορόπουλος δεν είχε σχέση με τα επεισόδια που σημειώθηκαν πριν τη μοιραία συνάντησή του με τον ειδικό φρουρό.
«Τα άτομα που βρίσκονταν στις οδούς Τζαβέλλα και Μεσολογγίου (σε βάρος των οποίων απευθύνθηκαν οι κατηγορούμενοι) δεν προέκυψε ότι είχαν σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι στο περιπολικό νωρίτερα, ούτε προέκυψε ότι αποτελούσαν ομάδα. Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και ο φίλος του βρίσκονταν στην είσοδο κτιρίου στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα... αφού άκουσαν τον κρότο της χειροβομβίδας και επειδή κάποιοι περαστικοί τους είπαν ότι κάτι έγινε και κατεβαίνουν αστυνομικοί, κινήθηκαν για 2-3 μέτρα προς το μέσον της Τζαβέλλα, ενώ πίσω υπήρχαν κι άλλα άτομα. Αυτά τα άτομα καθώς και τα δυο παιδιά άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν τους κατηγορουμένους απαντώντας στις βρισιές και τις προκλήσεις τους, ενώ κάποιος άγνωστος έριξε κι ένα μπουκάλι με νερό προς τους κατηγορουμένους», αναφέρεται στο βούλευμα.
Ο συνάδελφός του, Βασίλης Σαραλιώτης, ο οποίος τον «συνέδραμε ψυχικά» θα καθίσει στο εδώλιο «για απλή συνέργεια».
http://www.tvxs.gr/v14362
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.