PDA

Επιστροφή στο Forum : Τρέχουμε μόνοι μας :P


Κοκκινονίκος
01-10-06, 23:49
Ηρακλής-Ολυμπιακός 0-1
http://www.contra.gr/images/ocfpprwto-0110.jpg

Λες και δεν ήθελε να... κερδίσει. Τι να πει και να γράψει κανείς; Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 στο Καυτανζόγλειο τον Ηρακλή, αλλά οι φίλοι του ικανοποιημένοι μόνο για την ουσία μπορούν να είναι και συγκεκριμένα τους τρεις βαθμούς που τον φέρνουν πλέον πέντε μπροστά από τον Παναθηναϊκό και εννέα από την ΑΕΚ. Κατά τα άλλα, οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν μπροστά τους μία ομάδα που έδειχνε... ταλαιπωρημένη από την παράταση κόντρα στην Βίσλα Κρακοβίας, μπορούσαν να «καθαρίσουν» νωρίτερα το ματς, αλλά στο τέλος σε κάποιο σημείο ρίσκαραν και υπήρξε και η σχετική αγωνία... Το τελικό 1-0 πάντως είναι δίκαιο, αφού το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε καμία σχέση με αυτά του παρελθόντος για τους Πειραιώτες. Εκαναν περίπατο στη Θεσσαλονίκη, πάνε για ξεκούραση λόγω της διακοπής και περιμένουν τη Ρόμα για το Τσάμπιονς Λιγκ, στις 18 του μήνα.

Η ομάδα του Τρόντ Σόλιντ παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με αυτή που έχει δείξει μέχρι στιγμής. Ηταν λογικό ως ένα σημείο να επηρεαστεί η εικόνα, αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε Ηρακλής στο γήπεδο… Ετσι φάνηκε τουλάχιστον, η ομάδα του Σάββα Κωφίδη δεν μπορούσε να απειλήσει και παίζοντας και με παίκτη λιγότερο μετά την αποβολή του Παπαζαχαρία το έργο της ήταν δύσκολο.

Το θέμα είναι ότι λογικά, τις επόμενες ημέρες ο Νορβηγός προπονητής του Ολυμπιακού θα αναλύσει στους ποδοσφαιριστές του ότι πρέπει να τελειώνουν τις ευκαιρίες όταν τους δίνονται. Οι «ερυθρόλευκοι» απώλεσαν ουκ ολίγες φάσεις, κυρίως γιατί στην τελική προσπάθεια έδειχναν κάπως… χαλαροί.

Το γκολ πάντως, ήρθε από έναν παίκτη που κερδίζει πόντους συνεχώς… Ο Μίλος Μάριτς στο 25ο λεπτό, με φάουλ έδωσε τέτοια φάλτσα στην μπάλα, που άφησε εκτεθειμένο τον Αμπάρη. Ο πορτιέρο του Ηρακλή δεν μπόρεσε να αντιδράσει, σήκωσε μάλιστα το χέρι του σαν… τροχονόμος σε δρόμο με μεγάλη κυκλοφορία και αυτό ήταν. Από τη στιγμή που έγινε το 0-1 ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την υπεροχή, αλλά όπως επισημάναμε και παραπάνω, η χαλαρότητα που έδειχναν οι παίκτες του σε ορισμένες φάσεις, προκαλούσαν εκνευρισμό.

Κέρδος ο «Πάτσα»

Φυσικά, το μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό δεν είναι ο Μάριτς, αλλά ο Χρήστος Πατσατζόγλου. Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής έπαιξε βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 1302 ημέρες και ήταν αυτός που ξεχώρισε. Με καλή ψυχολογία πλέον αφού έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του, ο «Πάτσα» έδειχνε σε άλλη διάσταση και ήταν αυτός που έστειλε μηνύματα ενόψει της συνέχειας. Και το θέμα με τον Πατσατζόγλου, είναι ότι μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις. Στόπερ, αμυντικό χαφ, δεξιά, ό,τι θέλει ο προπονητής του. Σπανίζουν οι παίκτες εργαλεία πλέον, ειδικά σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο…

Προβληματίζει ο Ηρακλής

Το θέμα είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το 6Χ6 και συνεχίζουν να οδηγούν από την πρώτη ημέρα κιόλας την κούρσα στο βαθμολογικό πίνακα, αλλά ο Ηρακλής από την άλλη πλευρά προβληματίζει. Η ομάδα του Σάββα Κωφίδη που πέρσι κατέπληξε με την απόδοσή της όλη τη φίλαθλη Ελλάδα, μέχρι στιγμής δεν… πατάει πουθενά και προβληματίζει. Ηρθε και το «χαστούκι» αποκλεισμός στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ από την Βίσλα και πλέον μάλλον χρειάζεται ηλεκτροσόκ…

Άλλη διάσταση ο Καστίγιο

Φυσικά, από την αναμέτρηση του Καυτανζογλείου προκύπτουν και άλλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα, ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο. Ο Ουρουγουανός είναι όλα τα λεφτά σε πολλές στιγμές του μέσα στο ματς και πραγματικά δείχνει… δύο ταχύτητες πιο πάνω από τους υπόλοιπους. Μάλιστα, σε σχέση με το παρελθόν εντυπωσιάζει για την πιο ώριμη σκέψη του στο ματς, δεν προσπαθεί για παράδειγμα να περάσει όποιον βρεθεί μπροστά του, δεν αντιδρά στις κλωτσιές που μαζεύει και είναι αρκετές (για όσους βέβαια τον προλαβαίνουν).

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα

Άρης - Πανιώνιος 2-2

ΑΕΚ - Εργοτέλης 3-1

Κέρκυρα - Ιωνικός 2-0

Λάρισα - Ξάνθη 1-0

Αιγάλεω - Ατρόμητος 0-0

ΟΦΗ - Παναθηναϊκός 3-3

ΠΑΟΚ - Απ. Καλαμαριάς 1-1

Βαθμολογία Superleague 2006-2007
1 Ολυμπιακός 18
2 Παναθηναϊκός 13
3 Λάρισα 12
4 Κέρκυρα 11
5 Α.Ε.Κ. 9
6 Αιγάλεω 9
7 Άρης 8
8 Εργοτέλης 8
9 Π.Α.Ο.Κ. 8
10 Ιωνικός 7
11 Ο.Φ.Η. 6
12 Απ. Καλαμαριάς 5
13 Ατρόμητος 4
14 Πανιώνιος 3
15 Ξάνθη 2
16 Ηρακλής 2

contra.gr