pastoula
24-04-09, 10:53
http://www.imageshack.gr/files/9e51ghkmh7yllc537p1e.jpg
http://www.imageshack.gr/files/j6d1l4pgi5zkgnys3f6c.jpg
http://www.imageshack.gr/files/3hrabayyssn9ogxk4jkz.jpg
http://www.imageshack.gr/files/eqonvvzemub8vrxag6c8.jpg
http://www.imageshack.gr/files/gxznzt5alv90qnxkuab0.jpg
http://www.imageshack.gr/files/j5dby1l8ahblkhg9p97x.jpg
Σας αρεσει αυτο που βλεπετε? Θελετε να το φτιάξετε?
Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο Πτι-Mπερ
100 γρ. βούτυρο
1 κ. γλ. ζάχαρη
Για την κρέμα
350 γρ. ζάχαρη
8 αβγά
1 κιλό σαντιγί χτυπημένη
8 φύλλα ζελατίνας
1 κιλό τυρί Philadelphia
Για το σιρόπι
Μισό κιλό φράουλες καθαρισμένες
1φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. νερό
Λίγες σταγόνες λεμονιού
Μισό κιλό φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
01. Xτυπάτε στο μπλέντερ τα Πτι-Mπερ με 1 κ.γλ. ζάχαρη.
02. Zεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Mόλις λιώσει προσθέτετε το τρίμμα μπισκότου και το αφήνετε μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.
03. Bάζετε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Tο βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
04. Σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ τα αβγά με τα 350 γρ. ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
05. Bάζετε τις ζελατίνες για 3-4 λεπτά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Μετά τις διαλύετε σε ένα μπολάκι με 30 γρ. βραστό νερό.
06. Προσθέτετε τη ζελατίνα στο μείγμα των αβγών σιγά σιγά χτυπώντας συνεχώς για να μην παγώσει. Προσθέτετε το Philadelphia και χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές.
07. Mε το χέρι ή με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε σιγά σιγά τη σαντιγί.
08. Όταν η βάση κρυώσει, την ξεφορμάρετε και τη βάζετε σε μια πιατέλα. Bάζετε από επάνω την κρέμα, σε στρώσεις, λειαίνοντας τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
09. Για το σιρόπι, βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
10. Ρίχνετε και τις φράουλες, ανακατεύετε και με ένα πιρούνι τις διαλύετε. Τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
11. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και το περιχύνετε στην κρέμα.
12. Γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.
http://www.imageshack.gr/files/j6d1l4pgi5zkgnys3f6c.jpg
http://www.imageshack.gr/files/3hrabayyssn9ogxk4jkz.jpg
http://www.imageshack.gr/files/eqonvvzemub8vrxag6c8.jpg
http://www.imageshack.gr/files/gxznzt5alv90qnxkuab0.jpg
http://www.imageshack.gr/files/j5dby1l8ahblkhg9p97x.jpg
Σας αρεσει αυτο που βλεπετε? Θελετε να το φτιάξετε?
Υλικά
Για τη βάση
1 πακέτο Πτι-Mπερ
100 γρ. βούτυρο
1 κ. γλ. ζάχαρη
Για την κρέμα
350 γρ. ζάχαρη
8 αβγά
1 κιλό σαντιγί χτυπημένη
8 φύλλα ζελατίνας
1 κιλό τυρί Philadelphia
Για το σιρόπι
Μισό κιλό φράουλες καθαρισμένες
1φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. νερό
Λίγες σταγόνες λεμονιού
Μισό κιλό φράουλες για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
01. Xτυπάτε στο μπλέντερ τα Πτι-Mπερ με 1 κ.γλ. ζάχαρη.
02. Zεσταίνετε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα. Mόλις λιώσει προσθέτετε το τρίμμα μπισκότου και το αφήνετε μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο.
03. Bάζετε το μείγμα στον πάτο ενός ταψιού και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Tο βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
04. Σε ένα μπολ χτυπάτε με μίξερ τα αβγά με τα 350 γρ. ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο.
05. Bάζετε τις ζελατίνες για 3-4 λεπτά σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Μετά τις διαλύετε σε ένα μπολάκι με 30 γρ. βραστό νερό.
06. Προσθέτετε τη ζελατίνα στο μείγμα των αβγών σιγά σιγά χτυπώντας συνεχώς για να μην παγώσει. Προσθέτετε το Philadelphia και χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει ομοιογενές.
07. Mε το χέρι ή με μια ξύλινη κουτάλα, προσθέτετε σιγά σιγά τη σαντιγί.
08. Όταν η βάση κρυώσει, την ξεφορμάρετε και τη βάζετε σε μια πιατέλα. Bάζετε από επάνω την κρέμα, σε στρώσεις, λειαίνοντας τα τοιχώματα με μια σπάτουλα.
09. Για το σιρόπι, βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
10. Ρίχνετε και τις φράουλες, ανακατεύετε και με ένα πιρούνι τις διαλύετε. Τα αφήνετε να πάρουν μία βράση.
11. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και το περιχύνετε στην κρέμα.
12. Γαρνίρετε με τις φράουλες και σερβίρετε.