PDA

Επιστροφή στο Forum : Η «Λούφα» στην TV


Κοκκινονίκος
08-10-06, 21:38
* Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου έκαναν την πρεμιέρα τους στη ΝΕΤ τα πρώτα δύο επεισόδια της τηλεοπτικής παραλλαγής της «Λούφας και παραλλαγής».

* Η σειρά σκηνοθετείται από τον Νίκο Περάκη και τον Γιώργο Κορδέλλα και εκτός άλλων πρωταγωνιστούν οι Γιάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ορφέας Αυγουστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Βίκυ Καγιά, που έπαιξαν στη δεύτερη κινηματογραφική «Λούφα».

* Το τηλεοπτικό σχέδιο βρισκόταν στα πλάνα του Περάκη εδώ και περίπου μία 15ετία, αλλά ως την επιτυχία των «Σειρήνων στο Αιγαίο» είχε παραμείνει στα συρτάρια των καναλιών όπου το είχε παραδώσει.

* Η σειρά θα αποτελείται από 30 επεισόδια με την προοπτική να αυξηθούν αν η τηλε-Λούφα αρέσει στο κοινό.

* Το κόστος κάθε επεισοδίου υπολογίζεται περί τις 115.000 ως 120.000 ευρώ.

* Το ιστορικό πλαίσιο των πρώτων επεισοδίων θα είναι το ίδιο με την πρώτη κινηματογραφική «Λούφα». Αργότερα η σειρά θα «μεταφερθεί» σε πιο σύγχρονες εποχές.

* Την ημέρα της πρεμιέρας των δύο πρώτων επεισοδίων η «Λούφα και παραλλαγή» βρέθηκε στην τρίτη θέση του τοπ 10 της τηλεθέασης, με ποσοστό 20,5 % (809.000 τηλεθεατές).

* Στο τοπ 20 τηλεθέασης της εβδομάδας 25/9 - 1/10 η σειρά κατέκτησε την 20ή θέση (στοιχεία AGB).

To Βήμα

Κοκκινονίκος
08-10-06, 21:39
Η περυσινή επιτυχία της ταινίας «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» αποτελεί πλέον μοντέλο προς μίμηση, όχι τόσο στη θεματολογία του αλλά στον τρόπο προώθησης του προϊόντος. Αν στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας υπήρχε το βραβείο καλύτερης διαφήμισης, θα έπρεπε χωρίς δεύτερη κουβέντα να το κερδίσει η Odeon. Βεβαίως οι μιμητές θα πρέπει να θυμούνται ότι η δεύτερη «Λούφα» είχε στήριγμα την πρώτη.

1. Τραγούδι. Στην εποχή του βιντεοκλίπ, απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία μιας ταινίας είναι το συνοδευτικό κομμάτι που θα συνδυάζεται αμέσως μαζί της. Κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η δεύτερη «Λούφα» οφείλει την επιτυχία της στο «Πάνω στην τρέλα μου», που δονούσε τα κλαμπ και τα ορθάδικα από τον περυσινό Ιούνιο. Το «Safe sex» όμως έχει και εδώ την πρωτιά, με το ριμέικ τού «Mille bacci» από τον Δάντη.

2. Ασταμάτητη τηλεοπτική διαφήμιση. Ο καταιγισμός από teaser (δυο-τρεις σκηνές, για τσίγκλισμα του θεατή) και τρέιλερ της δεύτερης «Λούφας» είχε αρχίσει μήνες πριν από την πρεμιέρα της ταινίας στις αίθουσες, με αποτέλεσμα να γίνει «ένα» με τους μελλοντικούς πελάτες πάσης ηλικίας στις αίθουσες. Αποτέλεσμα: για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, μια ταινία έκανε 32.000 εισιτήρια την πρώτη ημέρα(!) προβολής της. Τιγκάρισε ένα «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

3. Πρόσωπα στιλπνά, όμορφα, νέα και τηλεοπτικά. Τσιμιτσέλης, Αυγουστίδης, Καγιά. Ο Λάκης Λαζόπουλος με το «Ρ20» και ο Αντώνης Καφετζόπουλος με το «Η γυναίκα είναι... σκληρός άνθρωπος» αποδείχθηκαν «κουρασμένες» τηλε-προσωπικότητες - γι' αυτό και οι ταινίες τους απέτυχαν.

4. Αναγνωρίσιμο θέμα, όπως οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, συνδυασμένο με λαβ στόρι. Στην «ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα», η απέλαση των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη τη δεκαετία του '60 συνδυάστηκε επιτυχημένα με ένα Αρλεκιν μελό. Στη «Λούφα και παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο», η κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις (βλ. Ιμια) συνδυάστηκε με την εκπάγλου καλλονής Βίκυ Καγιά.

5. Πιασάρικος τίτλος-ατάκα. Αιθουσάρχης της Αθήνας είχε προβλέψει ότι οι «Νύφες» θα έκαναν επιτυχία γιατί «ο τίτλος πιάνει τη γυναίκα». Από την πλευρά του ο ίδιος ο Περάκης είχε πει: «Λίγες μέρες πριν βγουν οι "Σειρήνες στο Αιγαίο" στις αίθουσες, κάνω - για τελευταία ελπίζω φορά - τη διευκρίνιση ότι ο υπέρτιτλος "Λούφα και παραλλαγή" προσετέθη στον τίτλο μόνο προς αποφυγή τού "από τον σκηνοθέτη των μεγάλων επιτυχιών..."». Αλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε. Κανείς δεν ανέφερε ποτέ την ταινία «Σειρήνες στο Αιγαίο». Ολοι για «Λούφα» μιλούσαν. Πανέξυπνη κίνηση.

6. Σεξ - απαραίτητο στοιχείο για την εμπορική απήχηση της ταινίας. Αν δεν δείξεις μπουτάκι ή λίγο από στήθος, οι πιθανότητές σου για επιτυχία αυτομάτως μειώνονται. Στο ίδιο μοντέλο ήδη κινούνται πολλές ταινίες της εφετινής σοδειάς. Το «Straight story», π.χ., έχει ήδη εξασφαλίσει εισιτήρια με το teaser «Στέλιο, φύγε, κρατάω μαχαίρι», δηλαδή την γκέι παραλλαγή τού «Στέλλα, φύγε, κρατάω μαχαίρι» από την ταινία του Μιχάλη Κακογιάννη. Οπότε καταλαβαίνετε...

7. Blog ή site στο Διαδίκτυο. Χωρίς ιστοσελίδα την εποχή της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας, είναι σαν να περπατάς ξυπόλυτος στ' αγκάθια. Συνεπώς όλες οι ταινίες που υπολογίζουν στα πολλά εισιτήρια είναι απαραίτητο να έχουν ιστοσελίδα.

8. Πυροβολισμός του Τύπου με ασήμαντες «ειδήσεις» έτσι ώστε, και δουλειά να μην έχει, σε δουλειά να βρίσκεται. Παράδειγμα: η Village Productions (που χρηματοδότησε την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κουζίνα») δηλώνει περήφανα ότι ο Σάκης Ρουβάς θα παίξει σε ταινία της. Πολύ ωραία. Ποια ταινία; Μετά βίας μαθαίνουμε τον τίτλο: «Alter ego». Ποιος θα γυρίσει την ταινία; Θα ενημερώσουμε αργότερα. Τι θα πραγματεύεται η ταινία; Θα ενημερώσουμε αργότερα. Αργότερα έρχεται όντως η «ενημέρωση». Ο τάδε σκηνοθέτης θα γυρίσει το... τρέιλερ του «Alter ego»! Η είδηση είναι ποιος θα γυρίσει το τρέιλερ;

Κοκκινονίκος
08-10-06, 21:39
Κατάφερε να δει κανείς τη σειρά?

soraver
09-10-06, 02:35
kapou sous diskous mou einai, alla o enas ton exei psilopiei k den eimai gia tenies twra ;p lew aurio me8aurio na ta dw k ta 3 episodeia na sas pw th gnwmh mou

koure
09-10-06, 12:38
Απίστευτα τα πρώτα 2 επεισόδια. Ειναί στο ίδιο κλίμα με την πρώτη ταινία. Παρακολουθούνται ευχάριστα αρκεί να μην κολλάς σε λεπτομέρειες και οποιεσδήποτε συγκρίσεις με την ταινία (την πρώτη). Μπορεί ώρες ώρες να παίζουν σαν <<ξύλα>> οι <<νέοι>> της Λούφας αλλά το σύνολο είναι καλό.

Κοκκινονίκος
09-10-06, 16:50
καλά με πείσατε ;)

soraver
09-10-06, 20:56
molis to eida... psilometrio einai. exei skhnes apo thn tenia paigmenes apo tous neanies.... me ton tsimitselh na prospa8ei na miasei ston kimoulh.... eleos.......

md1032
09-10-06, 22:01
Ρε αφήστε τις μαλακίες και πιάστε το SeaQuest

Material Defender 1032

koure
10-10-06, 00:12
Material Defender 1032 κάτσε και δες κανά Star Trek και άσε μας εμάς. Εξάλλου το δήλωσες κιόλας: "greek tv sucks". Ασχολήσου λοιπόν με τα διαστημόπλοια-υποβρύχια-αερπλανοφόρα-κλπ... και άσε να κρίνουμε εμείς τις "μαλακίες" της ελληνικής τηλεόρασης.

md1032
10-10-06, 08:56
http://www.offtopic.gr/images/smilies/whatever.gif

διαστημόπλοια-υποβρύχια-αερπλανοφόρα-κλπ...

Η επιχειρηματολογία τσακίζει κοκάλα... Όσα ξέρετε τόσα λέτε...

Material Defender 1032

koure
10-10-06, 11:21
Η επιχειρηματολογία τσακίζει κοκάλα... Όσα ξέρετε τόσα λέτε...

1. κόκκαλα, όχι κοκάλα
2. Τόσα ξέρετε, τόσα λέτε
3. Εντάξει ρε παντογνώστη διαφώτισέ μας! ENLIGHT US MASTER! ( που λένε και στον πλανήτη σου!)

soraver
10-10-06, 11:23
h alh8eia einai pws sou exoume 8esei kata kairous polu sobara epixeirhmata, k mas apantouses ki esu me polu trantaxta paradeigmata twn dikwn sou epixeirhmatwn (3unw ta @@ mou, sta @@ mou sas grafw ktl)
opote apo ena shmeio k meta eipame na kateboume merika patwmata mpas k katalabeis pws texnh mporeis na breis k se alla pragmata, opws mporeis na breis k pragmata pou apla 8a kanoun thn wra sou na perasei pio eukola. H prokatalhpsh k h paropidiasmenh skepsh den boh8hse pote kanenan. pare giaparadeigma ton koure. apo tote pou afhse ton eauto tou eleu8ero brhke kopela (ki as einai k prasinh, k giagia)

Λατρεία
10-10-06, 11:26
Tώρα τσακώνεστε εσείς ?:D

koure
10-10-06, 11:27
pare giaparadeigma ton koure. apo tote pou afhse ton eauto tou eleu8ero brhke kopela (ki as einai k prasinh, k giagia)

Ρε μαλάκα soraver δε σου είπα να μην το πεις πουθενά? Δεν ήθελα να αποκαλυφθεί σχέση μου μαζί της! :crazy:

soraver
10-10-06, 12:07
rozanna: den tsakwnomaste, antipara8etoume tis apopseis mas se entono ufos ;p

πρασινη γριααααα \m/

md1032
10-10-06, 12:13
Right...
Όταν μου πετάτε μαλακίες επιχειρήματα πως περιμένεις να σας απαντήσω δλδ?
Στην τελική όπως μιλάτε σας απαντάω.
Το γεγονός ότι μπορεί να μην σας αρέσει πχ το Trek, είναι δικαίωμα σας αλλά το να πετάτε ΑΤΟΠΑ επιχειρήματα επειδή πολύ απλά ΔΕΝ έχετε ΔΕΙ ούτε ΕΝΑ επεισοδίο δείχνει πόσα ξέρετε.
Βασικά κακώς έκανα εξαρχής την σύγκριση ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ σειρών [που θέλω να πιστεύω ότι εάν όχι όλες το μεγαλύτερο ποσοστό είναι GTP]...
Τι να κάνουμε, αφού θέλετε να πιστεύετε ότι το Παρά 5 [ή το κάθε Παρά 5] είναι "ποιότητα"...
Αλλά εδώ σας λέω για SCIENCE FICTION [και ποιοτική μάλιστα] και εσείς που πετάτε παπαρολόγιες για διαστημοπλοιάκια κλπ.


2. Τόσα ξέρετε, τόσα λέτε


Σε λίγο θα βγάλετε και το Babylon 5 μούφα...
Μήπως και το Doctor Who είναι και αυτό GTP?
Σωστά, και αυτό το BattleStar Galactica τι μαλακία μέγιστη με διαστημοπλοιάκια...

Material Defender 1032

soraver
10-10-06, 12:24
ta epixeirhmata pou legame ;p

md1032
10-10-06, 12:30
YAWN zoraber...

Material Defender 1032

Κοκκινονίκος
10-10-06, 13:04
κοίτα, σύγκριση ελληνικων με αμερικάνικων ταινιων δε μπορεί να γίνει εκ των πραγμάτων, γιατί είμαστε πολύυυυυυυυυ πίσω.

αλλά και αυτά που φτιάχνουμε είναι λίγο πολύ μια αντιγραφή απο την Αμερική! οπότε τι να κάτσεις να μαλώνεις και να αντιπαρατίθεσαι για κάτι που είναι ήδη αμερικανια? ;)

kako_paidi®
10-10-06, 16:09
κοίτα, σύγκριση ελληνικων με αμερικάνικων ταινιων δε μπορεί να γίνει εκ των πραγμάτων, γιατί είμαστε πολύυυυυυυυυ πίσω.




Κάποια δισεκατομμύρια δολάρια! ;p ;p ;p ;p ;p


Άσχετο (έτσι όπως κατάντησε το τόπικ), αλλά το λούφα, τουλάχιστον τα δύο πρώτα επισόδεια, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μία περίληψη/αντιγραφή της πρώτης ταινίας!

Ψιλοβαρετό, κατά την κρίση μου!