PDA

Επιστροφή στο Forum : Καλοκαιρινές συνταγές


pastoula
22-07-09, 16:18
Το καλοκαίρι με πιάναι μια διάθεση να τρώω διαφορετικά πράγματα από τον χειμώνα!

Αποφεύγω τα πολύ βαρια φαγητά και χρησημοποιώ περισότερο κοτόπουλο και λαχανικά!

Α! και καλό είναι το φαγητό να τρώγεται και κρύο!


Όσοι πιστοί...

pastoula
22-07-09, 16:35
για να δώσω μιά ιδέα:

το έκανα και με γουρουνάκι, αλλα με το κοτόπουλο μου άρεσε καλύτερα!

Υλικά (για 4 ατομα):

4 σνίτσελ κοτόπουλο (μεγάλα γιατι μαζεύουν στο ψήσιμο)
2 κονσέρβες μανιτάρια
3 πολύχρομες πιπεριές
2 μεγάλες πατάτες
2 μεγάλα κρεμύδια
μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
λάδι

Εκτέλεση:

Για αρχή πλένετε τις πατάτες πολύ καλά με το φλούδι τους! Τις κόβετε στα 4 και τις αλείφετε με λίγη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και λάδι. Τις βάζετε σε ένα αλουμινόχαρτο (σαν φακελάκι) με 2 κουταλιές νεράκι και στο φούρνο.

Μετά, κόβετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε φέτες, τις ρίχνετε σε ένα ταψι μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνετε και σε αυτά ελάχιστο λάδι, μουστάρδα αλάτι και πιπέρι, και τα ανακατεύετε καλά μέσα στο ταψί.

Τοποθετίστε από πάνω τους τα σνίτσελ.

Τρυπάτε (από πάνω για να μην τρέξουν τα υγρά) το φάκελο με τις πατάτες. Αν οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες να γίνουν, τις βγάζετε, και τις αδιάζετε μέσα στο ταψί κι αυτές.

Στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου στο γκρίλ (γυρίστε μεριά στο κρέας στο μισό περίπου χρόνο) και είναι έτοιμο!

Αν θέλετε για πιο "φαγητό", βράστε ρύζι και σερβίρεται στο μισό πιάτο τα ψητά λαχανικά, από πάνω τους το σνίτσελ, στο 1/4 του πιάτου ρύζι και στο υπόλοιπο, μια γεναία κουταλιά γιαούρτι!

Πάει τέλεια!

Καλή όρεξη!

md1032
22-07-09, 16:36
nai nai polu oraia ta psita laxanika!\m/

maRtina
27-07-09, 10:23
Νοικοκερά!

Xouanita
28-07-09, 11:32
Νοικοκερά!

:lol: :lol: :lol: ιντίντ!

pastoula
28-07-09, 11:44
:nickred:

thiseas
03-09-09, 22:04
http://www.corfu-kerkyra.eu/imm/cucina/pastisada.jpg


Συστατικά για 8 άτομα
4-5κιλά κόκκορα
500 γραμ. μακαρόνια
7 κρεμμύδια
3 κουταλιές της σούπας πολτό τομάτας
1 φλυτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
τυρί τριμμένο
5 γαρύφαλα
2 κομμάτια κανέλα
½ κουταλάκι βασιλικό αφυδατωμένο
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι


Σοτάρετε τα κρεμμυδια σε φέτες και πρίν να πάρουν χρώμα προσθέστε τα μπαχαρικά.Ανακατέψτε για περίπου δύο λεπτά προσθέτοντας τον κόκκορα καθαρό και κομμένο σε κομμάτια. Ένα μυστικό για να γίνει πιο νόστιμο το κρέας είναι να του κάνετε τρύπες και να βάλετε τα μπαχαρικά μέσα.
Προσθέτετε ένα φλυτζάνι νερό και κρασί και αφήστε το να βράσει για 15 λεπτά.
Διαλύστε σε ένα φλυτζάνι με νερό τον πολτό τομάτας και προσθέστε το στην κατσαρόλα,σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 1,30 ώρα μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Ξεχωριστά βράστε τα μακαρόνια, στραγγίστε τα και μετά ρίξτε τα στην κατσαρόλα αφού πρώτα έχετε βγάλει τα κομμάτια κρέας. Ανακατέψτε καλά τα μακαρόνια έτσι που η σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρετε τα μακαρόνια και στην άκρη τα κομμάτια κρέας, και ρίξτε τυρί τριμμένο. Μπορεί να σερβίρετε πρώτα τα μακαρόνια και μετά το κρέας.
Μια αλλαγή θα ήταν να κάνετε την συνταγή με μοσχάρι.
Ανακατέψτε για περίπου δύο λεπτά προσθέτο


Χρόνος που απαιτείται
15 λεπτά + 90 λεπτά

http://www.eliasmamalakis.gr/images/sintages/soupa.jpg

thiseas
03-09-09, 22:08
http://www.aegeancuisine.gr/content/image/katsikaki_kokkinisto.jpg

ΥΛΙΚΑ


4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

* 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
* 2 κιλά κατσίκι κομμένο σε μερίδες
* 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα,
* Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε
* 2 φλιτζ. κομμένη φρέσκια ντομάτα
* 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
* 4 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα και καβουρδίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αρκετό νερό για να καλυφθούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας. Βάζουμε να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειαστεί για να σκεπαστούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται. Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι το κρέας και οι πατάτες να μαλακώσουν και το ζουμί να μειωθεί και να γίνει πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε.
__________________

msl
03-09-09, 23:29
peinasa!!! :diee

mgkillme
03-09-09, 23:40
ΦΑΕ:pinw::pinw:

soraver
04-09-09, 09:19
peinasa!!! :diee

tsimpa (http://paparia.info)

pastoula
04-09-09, 10:22
:lol:

msl
04-09-09, 10:54
tsimpa (http://paparia.info)

:wait:

soraver
04-09-09, 11:00
afou peinas kai auto einai o kaluteros mezes

md1032
04-09-09, 11:17
brutality

pastoula
04-06-10, 13:49
http://img40.imageshack.us/img40/9094/111111pg.jpg

Μύδια με Πιπεριές

Υλικά

(Για 5 άτομα)



Για τις πιπεριές:

2 κόκκινες και 2 πράσινες πιπεριές και 2 κιτρινες πιπεριες

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι μεγαλουτσικο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

3 ωριμες ντοματες τριμενες

2 μπαχαρια

ξύδι, αλάτι, πιπέρι,


Για τα μύδια:

1 κιλό μύδια καθαρισμένα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο

1/4 φλιτζ. ξηρό λευκό κρασί

Λίγη φρέσκια μέντα



Εκτέλεση

Αλείφετε τις πιπεριές με ελαιόλαδο και τις ψήνετε μέχρι οι φλούδες τους να μαυρίσουν από όλες τις πλευρές. Tις βάζετε σε μια χάρτινη σακούλα, την κλείνετε και τις αφήνετε να μείνουν στον ατμό τους για 10 λεπτά. Όταν κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε, τις ξεφλουδίζετε και πετάτε τη φλούδα και τα σπόρια. Κόβετε την κάθε πιπεριά σε τετράγωνα.

Zεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Βάζετε το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε τις ντομάτες, τους χυμούς τους και τη δάφνη. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε το μέλι και το ξίδι.

Σιγοβράζετε για 15 λεπτά, βάζετε τις πιπεριές και ανακατεύετε. Tο αφήνετε στην άκρη για να κρυώσει.

Μύδια:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις σκελίδες, κομμένες στη μέση, πριν ροδίσει προσθέτετε το κρασί, τα μύδια και σκεπάζετε την κατσαρόλα. Αφήνετε τα μύδια να μαγειρευτούν μέχρι να ανοίξουν όλα - περίπου 5 λεπτά. Τα μύδια που δεν άνοιξαν, τα πετάτε. Όταν είναι αρκετά κρύα ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε, τα βγάζετε από το κέλυφος και τα βάζετε στην άκρη, κρατώντας τα υγρά σε ένα μπολ.

Αφήνετε τα μύδια να κρυώσουν εντελώς. Tα συνδυάζετε με τη μέντα και ανακατεύετε με το μείγμα με τις πιπεριές. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Xouanita
04-06-10, 14:50
"Για 5 ατομα" ή "για ΜΙΑ xouanita"? :lol:

Αλλά εχει και σκόρδο ε?

pastoula
04-06-10, 15:57
καλα, μην το βαζεις!

Xouanita
04-06-10, 16:14
Ομορφο όμως ;)

soraver
04-06-10, 17:33
eukolo einai e
liga ulika exei
ligo h menta me xalase alla ok, apla 8a mou pesei h glastra se kana gkomenaki

maRtina
08-06-10, 14:45
eleooooooooooooooooos sas leo eimai me to proino mou akoma ... :(

pastoula
09-06-10, 08:12
egw ti ftaiw?

Xouanita
09-06-10, 13:00
http://www.sintagespareas.gr/sintages/kalokairini-strapatsada.html



-Στραπατσάδα-

Συστατικά
2-3 πιπεριές πράσινες (κομμένες σε ροδέλες)
2 ντομάτες (πολτοποιημένες στο μούλτι)
2 αυγά (χτυπημένα)
λίγη φέτα (περίπου 2-3 σπιρτόκουτα) (τριμμένη)
λίγη ρίγανη (1 πρέζα)
λάδι

Οδηγίες
Τσιγαρίζω τις πιπεριές μέχρι να ψιλοροδίσουν, ρίχνω την ντομάτα στο σκεύος μου, μαζί με τις πιπεριές και περιμένω λίγο (2-3 λεπτά) μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά της ντομάτας.
Προσθέτω σιγά-σιγά τα αυγά και συγχρόνος ανακατεύω.
Αφήνω για κανα 2λεπτο και βγάζω από την φωτιά.
Μόλις βγάλω από την φωτιά τρίβω και την φέτα και ανακατεύω καλά.

http://www.hellenica.de/Griechenland/Kouzina/Strapatsada1.jpg

http://www.toarkoudi.gr/uploads/33692-127-1(1).jpg








μιαααααααμ μιαμ!!! :kiallo: :kiallo: :kiallo:

Xouanita
09-06-10, 13:38
http://syntageskardias.blogspot.com/2009/03/blog-post_19.html


http://4.bp.blogspot.com/_GIFuGgiMJE8/ScE20X1T5vI/AAAAAAAAC34/N5fwGpakGA0/s1600-h/2%CE%B1.jpg

http://2.bp.blogspot.com/_8x9oSeRIStI/S2CvU9PMIXI/AAAAAAAAACs/yOvivwGhyMQ/s320/%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B5%C F%82+1.JPG

-Αγκινάρες αλα πολίτα-

Κλασική πλέον, η συνταγή για αυτό το φαγάκι, που αρέσει σε όλους. Οι παλιότερες από εμάς σίγουρα το ξέρουν και το μαγειρεύουν εξαιρετικά. Υπάρχουν όμως και νεώτερες, οι οποίες θα ήθελαν να δοκιμάσουν να το φτιάξουν. Είναι λίγο μπελαλίδικο όσον αφορά στο καθάρισμα των λαχανικών και της αγκινάρας, αλλά είναι ένα νόστιμο και υγιεινό φαγητό.
Αν αποφασίσετε να το φτιάξετε, φορέστε γάντια, διότι οι αγκινάρες μαυρίζουν τα χέρια.
Ξεκινάμε λοιπόν με τα :

Υλικά
1 φλιτζάνι λάδι, όχι γεμάτο
1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο
5 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντρουλά
4-5 καρότα χοντρά
3 πατάτες μέτριες
6 αγκινάρες φρέσκες
Αλάτι & πιπέρι
Χυμό από 2-3 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ.

Ετοιμασία
Καθαρίζετε τις αγκινάρες, φορώντας τα γάντια σας και τις βάζετε σε μια λεκάνη με νερό, στο οποίο έχετε ρίξει μια κουταλιά αλεύρι (βοηθά στο να μην μαυρίσουν) και έχετε κόψει και στύψει 2 λεμόνια μαζί και οι λεμονόκουπες.
Μην ξεχάσετε να κόψετε στη μέση τις αγκινάρες και να αφαιρέσετε το εσωτερικό χνούδι τους.
Καθαρίζετε και πλένετε τα καρότα και τις πατάτες και τα κόβετε σε χοντρούτσικα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα. Θα σας πρότεινα χύτρα ταχύτητας, επειδή μαγειρεύονται ωραία και ομοιόμορφα χωρίς να τα ανακατέψουμε, και που έτσι κινδυνεύουν να διαλυθούν.
Στην κατσαρόλα λοιπόν, βάζετε το λάδι και κόβετε το ξερό κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο μέγεθος των 2-3 πόντων και τα φέρνετε μια δυο «βόλτες» να σωταριστούν λίγο με το λάδι. Μην τα φοβηθείτε, θα μαγειρευτούν μια χαρά και πολλές φορές λιώνουν και χάνουν την οντότητά τους κατά το μαγείρεμα.
Συνεχίστε με τα καρότα και τις πατάτες. Προσθέστε τις αγκινάρες, με το κυρτό μέρος προς τα επάνω, μιας και το κάτω, η καρδιά, είναι πιο ευαίσθητη στο μαύρισμα. Και βέβαια αρκετό νεράκι μέχρι να τα μισοσκεπάζει, καθώς και το αλατοπίπερο.
Μαγειρέψτε τις για 30΄, ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αν τις μαγειρέψετε στη χύτρα ταχύτητας υπολογίστε 10΄- 15΄ από τη στιγμή που θα αρχίσει να σφυρίζει η βαλβίδα και χαμηλώσετε τη φωτιά.
Φροντίστε να υπάρχει λίγος ζωμός μέσα στην κατσαρόλα, όταν θα έχει τελειώσει το μαγείρεμα.
Τέλος διαλύετε το κορν φλάουρ στο χυμό των λεμονιών και το χύνετε κυκλικά στο μαγειρεμένο φαγητό, κουνώντας ελαφρά την κατσαρόλα. Αφήστε το να πάρει μια βράση μέχρι να πήξει.
Συνοδέψτε το φαγάκι σας με ελιές καλαμών. Συνδυάζονται πολύ ωραία.

:thumpsup:

pastoula
09-06-10, 14:18
Στραπατσάδα

http://www.hellenica.de/Griechenland/Kouzina/Strapatsada1.jpg

http://www.toarkoudi.gr/uploads/33692-127-1(1).jpg


μιαααααααμ μιαμ!!! :kiallo: :kiallo: :kiallo:



miam miam den les tpt!