PDA

Επιστροφή στο Forum : Σαρλότ σοκολάτας


ΠΛΑΤΩΝ
09-10-09, 11:37
http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/10-12-08/10-12-08_259757_31.jpg
Σαρλότ σοκολάτας

Προετοιμασία: 40'-50', Aναμονή: 4 ώρες τουλάχιστον

Υλικά (για 8-10 μερίδες):
1 πακέτο σαβουαγιάρ
Για την κρέμα:
400 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά + 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη στον κάδο του μίξερ σε παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
Για το σιρόπι:
250 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μαύρο ρούμι
Για το γλάσο:
150 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για τη διακόσμηση:
1 πλάκα σοκολάτα γάλακτος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

http://4.bp.blogspot.com/_1UeeA__-_6E/SbN-tETuByI/AAAAAAAABcc/ysAdY_jHC1w/s400/Picture+062.jpg
Διαδικασία
Κρέμα: Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σ' ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τα 300 γρ. κρέμας γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε στη φωτιά. Μόλις κοχλάσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα. Οταν η θερμοκρασία του μείγματος πέσει στους 30°-35° C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής ή, αν δεν έχουμε, δοκιμάζουμε με το δάχτυλο αν έχει θερμοκρασία σώματος), ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά.

Σιρόπι: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για 1 λεπτό (από το σημείο βρασμού). Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι, ανακατεύοντας.

Γλάσο: Βάζουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σ' ένα μπολ. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε στη φωτιά. Οταν πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Συναρμολόγηση: Ραντίζουμε όσα σαβουαγιάρ χρειάζονται για να καλύψουμε τα τοιχώματα μιας ψηλής φόρμας για σαρλότ με μια ποσότητα από το σιρόπι (φροντίζουμε να κρατήσουμε σιρόπι και για τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ). Καλύπτουμε εσωτερικά τα τοιχώματα με τα σαβουαγιάρ και γεμίζουμε με την κρέμα μέχρι τη μέση της φόρμας. Καλύπτουμε με σαβουαγιάρ τα οποία ραντίζουμε με σιρόπι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τελειώνοντας με σαβουαγιάρ. Αφήνουμε τη σαρλότ στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.
Ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε καυτό νερό. Αδειάζουμε το γλάσο πάνω από το γλυκό.

http://4.bp.blogspot.com/_1UeeA__-_6E/SbN9u9Q3JRI/AAAAAAAABcU/kVkhA57lvD0/s400/10-12-08_259747_21.jpg
Διακόσμηση: Με το ειδικό εργαλείο για την παρμεζάνα «ξύνουμε» την πλάκα σοκολάτας για να πάρουμε φλούδες. Διακοσμούμε το γλυκό με τις φλούδες.



http://wk.kathimerini.gr/webadmin/taste/PigiGastronomos.gif

pastoula
09-10-09, 11:46
sor, an epityxeis ton stoxo soy, 8a sou to ftiaksw!

Einai wraio glyko!

Thnx Plato!:9:

maRtina
09-10-09, 11:47
εκτυπωση της σελιδας ΤΩΩΩΩΡΑ!:ohh::ohh::ohh::ohh:

pastoula
09-10-09, 11:49
den einai dyskolo!

To exw ftiaksei paliotera!

Kalh epityxia Matinam!

maRtina
09-10-09, 11:51
θα γινει χαμος! :lol::lol::lol::lol:
με βλεπω να πασαλειυομαι μεχρι την πλάτη οταν θα το τρωω χαχαχαχαχαχαχαχαχχα

soraver
09-10-09, 12:00
na sto xalasw?

pastoula
09-10-09, 12:19
nai!

maRtina
09-10-09, 12:20
τι να χαλασει?:confused:

maRtina
09-10-09, 12:36
αν και δεν ειμαι τρελη για σοκολάτα ... χαζοφέρνω ομως γι αυτη :lol::lol:
θα ήθελα αν γνωριζει καποιος να μου πει μια συνταγή με αυτα τα σαβουαγιαρ τα μπισκοτα ..η τελος παντων με μπισκοτο και βουτυρο και Κ Ρ Ε Μ Α ...εκεινη την κίτρινη ομως οχι τη σαντιγυ ..νομιζω την λένε πατισερι ...
τρελαινομαι για κρέμα παιδια ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙΙΙΙ

md1032
09-10-09, 12:51
aaaaaaaaaa
thelo!
kala uparxei anthropos pou na min trelenetai gia tin SOKOLATA?

mgkillme
09-10-09, 15:20
ΝΑΙ!!!mia jumbo pitsa parakalw:pinw::pinw:

Egw
09-10-09, 20:40
Προετοιμασία: 40'-50', Aναμονή: 4 ώρες τουλάχιστον

den einai dyskolo!

Κοροϊδεύεις, Παστούλα? (με τέτοιο όνομα θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα). Δεν είναι δύσκολο να περιμένεις 4 ώρες?

pastoula
09-10-09, 21:53
Κοροϊδεύεις, Παστούλα? (με τέτοιο όνομα θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα). Δεν είναι δύσκολο να περιμένεις 4 ώρες?

:lol::lol::lol::lol::lol:

swsta! exeis dikio!

:ok::ok::ok::ok:

:clap::clap::clap::clap: