Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ε. Κριαράς: Να καταργηθούν τα αρχαία στο Γυμνάσιο

Spastikia
03-11-09, 08:41
Την κατάργηση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο Γυμνάσιο ζήτησε ο καθηγητής Φιλοσοφίας, Εμμανουήλ Κριαράς, από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο σπίτι του ηλικίας 104 ετών καθηγητή επί της οδού Αγγελάκη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κριαράς έθεσε την εδώ και χρόνια γνωστή άποψή του για την κατάργηση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στο Γυμνάσιο, αίτημα που είχε θέσει κατ’ επανάληψη σε επιστολές του τόσο σε πρωθυπουργούς όσο και σε υπουργούς Παιδείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις του κ. Κριαρά.

:hit::hit::hit: έτσιιιιι μην αφήσουμε τίποτα όρθιο.... με τον κάθε κωλόγερο που είναι με το ένα πόδι στον τάφο! ( αντε βάλε και το άλλο ρε και ασε τις εξυπνάδες)

mgkillme
03-11-09, 09:54
GIATI OXI?
del lew ta palhkarakia
ths thewrhtikhs poy thn briskoun na kanoun OSA arxaia laxtaraei h psyxoula tous,syn enan xrono sto lukeio pou tha kanoun oloi anexiretws...osoi kai oses loipon gohteuthoun apo ta arxaia,synexizoun sthn deutera lukeiou me thn thewrhtikh kateuthynsh....alla sto gymnasio arxaia???

maRtina
03-11-09, 10:20
γι αυτο παμε κατα διαολου ...
αντις να βρουν τροπους διδασκαλιας με τους οποιους θα μπορεσουν να φερουν πιο κοντα τα παιδια και να τους κινησουν το ενδιαφερον να μαθουν κατι παραπανω ,αντιθετα κανουν προτασεις για καταργηση ...
Παλιοτερα λάμπαμε σε ολο τον κοσμο ...και τωρα οι ιδιοι μας απαξιώνουμε αυτη τη λάμψη

Λατρεία
03-11-09, 10:35
Bρε δεν μπιπ λέω γω πρωινιάτικα;;;;;;;;;; :diee:diee:diee

mgkillme
03-11-09, 10:39
γι αυτο παμε κατα διαολου ...
αντις να βρουν τροπους διδασκαλιας με τους οποιους θα μπορεσουν να φερουν πιο κοντα τα παιδια και να τους κινησουν το ενδιαφερον να μαθουν κατι παραπανω ,αντιθετα κανουν προτασεις για καταργηση ...
Παλιοτερα λάμπαμε σε ολο τον κοσμο ...και τωρα οι ιδιοι μας απαξιώνουμε αυτη τη λάμψη

XAXAXAXAAXXAAXAXXAXAAXXAXAXAXAXXAXAXAXAA.AKRIBWS ayto ftaei..........

maRtina
03-11-09, 10:59
Το γελάς ρε Πανγιωτη?
λιγο το ενα λιγο το αλλο ,λιγο ολα μαζι και γιναμε οπως γιναμε ..

αμφισβητεις δηλαδη οτι ο αρχαιος πολιτισμος μας ,ήταν και ειναι το καμάρι των περισσοτέρων χωρών του κόσμου?Η σημερινή Ελλάδα ,οι σημερινοι Ελληνες , έςχουν τιποτα για το οποιο μπορουν να καμαρώνουν και να είναι περήφανοι?έχουν καμια αλλη πρωτια πέραν της πρωτιας στα χρέη ..και στους καπνιστες?
Για ένα πραγμα μας γνωριζουν οι υπολοιποι λαοι ..και αυτο θέλουμε να το καταργήσουμε ...και ρωταω εγω τωρα ...ΓΙΑΤΙ? τι τους πειράζει ...τοσο πια θα κοπιαζει το μυαλο των παιδιών να τα μάθουν?Τόσο πολυ κακο θα τους κανει ?

soraver
03-11-09, 10:59
ta arxaia boh8ane poikilotropws
katalabaineis giati auto einai etsi kai den einai alliws
niw8eis kalutera th glwssa
kai fusika ma8aineis polu kalutera na milas ap oti 8a ma8aines apla diabazontas biblia kai efhmerides.

emena maresan ta arxaia. marese na diabazw ellhnika kai na mhn katalabainw xrhsto ;p
apla einai ligo hli8io na ta antimetwpizoume ws dikia mas glwssa, kai oxi ws mia 3enh glwssa pou apla moiazei polu me th dikia mas.

Xouanita
03-11-09, 11:01

Δεν γινεται να συμφωνησω περισσοτερο!!!!!

pastoula
03-11-09, 11:03
h mama mou mou leei na mhn milaw!

:girl::girl::girl::girl:

soraver
03-11-09, 11:04
Το γελάς ρε Πανγιωτη?
λιγο το ενα λιγο το αλλο ,λιγο ολα μαζι και γιναμε οπως γιναμε ..

αμφισβητεις δηλαδη οτι ο αρχαιος πολιτισμος μας ,ήταν και ειναι το καμάρι των περισσοτέρων χωρών του κόσμου?Η σημερινή Ελλάδα ,οι σημερινοι Ελληνες , έςχουν τιποτα για το οποιο μπορουν να καμαρώνουν και να είναι περήφανοι?έχουν καμια αλλη πρωτια πέραν της πρωτιας στα χρέη ..και στους καπνιστες?
Για ένα πραγμα μας γνωριζουν οι υπολοιποι λαοι ..και αυτο θέλουμε να το καταργήσουμε ...και ρωταω εγω τωρα ...ΓΙΑΤΙ? τι τους πειράζει ...τοσο πια θα κοπιαζει το μυαλο των παιδιών να τα μάθουν?Τόσο πολυ κακο θα τους κανει ?

oi arxaioi hmwn htan nautikoi, ta3ideuan kai anoige to mialo tous gnwrizontas 3enous politismous. ekleban idees h8h kai e8hma kai diamorfwnan ta dika tous.
"emeis" anti na anoi3oume to mialo mas kai na doume ti exoun na poun oi alloi laoi (exoume internet, den xreiazetai na ta3idepsoume gia na broume kapoion na epikoinwnhsoume), ka8omaste kai latreuoume tous arxaious, tous 8eopoioume kai zoume 8ewrontas pws oloi oi alloi einai pi8ikoi ki emeis eimaste apogwnoi 8ewn.

soraver
03-11-09, 11:04
Δεν γινεται να συμφωνησω περισσοτερο!!!!!

aaaaa
to xouanita!

pastoula
03-11-09, 11:05
nai!

einai eidos pros eksafanish, san to kareta kareta!

bgale foto.

Xouanita
03-11-09, 11:08
Μαθανε πως μπιπ, πλακωσαν και οι χουανιτες χαχαχαχα

soraver
ok

http://img504.yfrog.com/img504/3782/xouan.jpg

Xouanita
Χαχαχαχαχα ρε κοπέλι, φωτο της Καρετα περιμενα να δω! :lol:

pastoula
03-11-09, 11:09
Μαθανε πως μπιπ, πλακωσαν και οι χουανιτες χαχαχαχα

ποιο; μπιπ, που μπιτ, πως μπιπ?

Xouanita
03-11-09, 11:09

Αυτό εννοώ :P

pastoula
03-11-09, 11:10
ααααααααααααααααααα!

Προτροπη ηταν!:nickred:

Spastikia
03-11-09, 11:29
Δεν είναι θέμα επιλογής ρε παιδιά... είναι οτι έχουμε την τάση να γ@..... τα πάντα.... οτι έχουμε και αξίζει , η γλώσσα μας - ο πολιτισμός μας... τα ξεπουλάμε..

maRtina
03-11-09, 11:32
στο ΣΦΥΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

pastoula
03-11-09, 11:32
e, kala! ki emeis pou den kaname sto gumnasio arxaia, den pa8ame kai tpt!

soraver
03-11-09, 11:57
Δεν είναι θέμα επιλογής ρε παιδιά... είναι οτι έχουμε την τάση να γ@..... τα πάντα.... οτι έχουμε και αξίζει , η γλώσσα μας - ο πολιτισμός μας... τα ξεπουλάμε..

poios politismos?

maRtina
03-11-09, 12:01
προφανως αναφερεται στον αρχαιο πολιτισμο ρε Σταυρο

soraver
03-11-09, 12:18
o arxaios einai arxaios kai den einai dikos mas.
twra ti kanoume.

Λατρεία
03-11-09, 13:08
Εν παση περιπτωσει, ποιος ειναι αυτος ο Κριαράς; Και γιατι δεν πέθανε ακόμη;

Λατρεία
03-11-09, 13:09
Δλδ αυτο το πράγμα ειναι απίστευτο, έχω μαθητές που ειναι θεωρητική και ερχονται κ μου λενε "Δε μου αρέσουν τα αρχαία". Τι σκάτα κάνεις εδώ τοτε;;;; :diee

md1032
03-11-09, 13:15
oti douleia ekanan meta stis sxoles pliroforikis oi antistoixoi mathites...

soraver
03-11-09, 13:39
lol
otan den mporeis na katalabeis ma8hmatika den exeis kai allh epilogh

Spastikia
03-11-09, 13:48
Δλδ αυτο το πράγμα ειναι απίστευτο, έχω μαθητές που ειναι θεωρητική και ερχονται κ μου λενε "Δε μου αρέσουν τα αρχαία". Τι σκάτα κάνεις εδώ τοτε;;;; :diee

Έχεις... να αποδεχτείς οτι ΔΕΝ μπορείς και να βρείς να κάνεις κάτι αλλο που να μπορείς. Ελεος δηλαδη..... Αλλά.. η χαρά του Γιωργάκη... γνωστό Αμερικανάκι...:diee:diee:diee Θανατος ρε... να παει με τον πατέρα του... α στο διαολο δηλαδη:diee:diee:diee:diee:diee

Λατρεία
03-11-09, 13:52
O Kριαράς ποιος ειναι εν τέλει;;;

(Θέλετε να μάθουμε Αόριστο β' σήμερα; :clap::clap::clap::clap: ;p)

Λατρεία
03-11-09, 13:52
O Kριαράς ποιος ειναι εν τέλει;;;

(Θέλετε να μάθουμε Αόριστο β' σήμερα; :clap::clap::clap::clap: ;p)

pastoula
03-11-09, 14:12
(oxi marh, den 8elw)

maRtina
03-11-09, 14:35
o arxaios einai arxaios kai den einai dikos mas.
twra ti kanoume.

Kαλα δεν θα τη λαβω σαν σοβαρη κουβεντα αυτη ...
και θελω να πιστευω πως δεν την εννοεις

maRtina
03-11-09, 14:43
η χαρά του Γιωργάκη... γνωστό Αμερικανάκι...:diee:diee:diee Θανατος ρε... να παει με τον πατέρα του... α στο διαολο δηλαδη:diee:diee:diee:diee:diee

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

md1032
03-11-09, 14:46
Kαλα δεν θα τη λαβω σαν σοβαρη κουβεντα αυτη ...
και θελω να πιστευω πως δεν την εννοεις

theoreis ton eafto sou apogono tou Perikli? :p

soraver
03-11-09, 14:54
apogwnos tou periklh einai kai tou megale3androu kai olwn.
apla h diafora ston politismo pou eixan tote me ton politismo pou exoume twra einai terasteia.

maRtina
03-11-09, 15:12
theoreis ton eafto sou apogono tou Perikli? :p

απσολούτλυ ουαν χαντρεντ περ σεντ! :yeeees:

apogwnos tou periklh einai kai tou megale3androu kai olwn.
apla h diafora ston politismo pou eixan tote me ton politismo pou exoume twra einai terasteia.

Συμφωνω !
... αλλα με τη λογικη που το έθεσες πιο πριν ,τοτε, ας αφησουμε και τα συνορα μας και την ιστορια μας και ολα μας να μας τα καταπατησουν ..αφου ετσι και αλλιως περασαν τοοοσα χρονια απο τοτε και τα πραγματα εχουν αλλαξει κατα πολυ

mgkillme
03-11-09, 15:58
martina

δηλαδη αμα δεν ζαλιζουμε τα 13 χρονα με αρχαια ελληνικα,ξεπουλησαμε την Ελλαδα??
you missed something!!!

ακουω οτι με τα αρχαια ελληνικα μαθαινεις σε μεγαλυτερος βαθος την γλωσσα.Με την ιδια λογικη να παμε στα παιδια του γυμνασιου και να τους μιλησουμε για πηγαδιου δυναμικου,ερμιτιανους τελεστες και ιδιοκαταστασεις της Hamiltonian,καθως ΕΤΣΙ δουλευει η φυση...μαντευω παντως οτι θα ειχαμε μεγαλη αυξηση στα κρουσματα αυτοκτονιων:lol::lol:

η αποψη μου ειναι να υπαρχει μαθημα αρχαιων ελληνικων σαν υποχρεωτικο για ολους στην πρωτη(ισως και στην Β λυκειου) και οποιος επιθυμει να συνεχισει στην θεωρητικη κατευθυνση

latreia:αν αρχισεις και μιλας για φιλολογικα,θα ανοιξεις τους ασκους του Αιολου(θα αρχισω να μιλαω για αστροφυσικη:lol::lol::lol:)

maRtina
03-11-09, 16:17
martina

1)δηλαδη αμα δεν ζαλιζουμε τα 13 χρονα με αρχαια ελληνικα,ξεπουλησαμε την Ελλαδα??
you missed something!!!

2)ακουω οτι με τα αρχαια ελληνικα μαθαινεις σε μεγαλυτερος βαθος την γλωσσα.Με την ιδια λογικη να παμε στα παιδια του γυμνασιου και να τους μιλησουμε για πηγαδιου δυναμικου,ερμιτιανους τελεστες και ιδιοκαταστασεις της Hamiltonian,καθως ΕΤΣΙ δουλευει η φυση...μαντευω παντως οτι θα ειχαμε μεγαλη αυξηση στα κρουσματα αυτοκτονιων:lol::lol:

3)η αποψη μου ειναι να υπαρχει μαθημα αρχαιων ελληνικων σαν υποχρεωτικο για ολους στην πρωτη(ισως και στην Β λυκειου) και οποιος επιθυμει να συνεχισει στην θεωρητικη κατευθυνσηl

1)εχω την εντυπωση πως δεν ειμαι εγω αυτη που χανει κατι .Γιατι ρε γμτ είναι ζάλισμα?μην αγχωσουμε τα 13χρονα και μη τα ζαλισουμε να μαθουν αρχαια ,μη ζορισουν τα κολαρακια τους λιγο παραπανω και πανε και τραβήξουν καμια ομαδικη αυτοκτονια .
Αυτο που βλεπω εγω σαν ξεπουλημα , απεχει πολυ απο αυτο που λες εσυ τωρα .

2)Μαθηματα φυσικης , χημειας , βιολογίας ξεκινουν απο το γυμνασιο αν δεν κανω λάθος, τουλαχιστον όταν πηγαινα εγω καναμε , οποτε μια πρωτη εικονα και παλι ,για τη φυση και τους μηχανισμους της,εχουν .
3)Τα αρχαια που διασκονται στις ταξεις του γυμανασιου δεν ειναι αρχαια που διδασκονται σε δέσμες ή κατευθυνσεις ο,τι τελος παντως υπαρχει σημερα στο συστημα παιδειας , ειναι αρχαια ,που στην ουσια εισαγουν τα παιδια σε αυτα και μπορουν αυτα να καταλαβουν αν αργοτερα μπορουν να μπουν σε "πιο βαθυα νερα"

mgkillme
03-11-09, 16:32
λολ...ξαναδιαβασε το ποστ μου!

pastoula
03-11-09, 18:13
anti gia arxaia, 8a mporousame pantos na didaskomaste ektenestera platwna, 8oukididh, ktl.

Gia pes, den 8a htan kalutera?

soraver
03-11-09, 18:24
panagiwth:
gia na katalabeis fusikes ennoies opws autes pou onomases (bariemai akoma kai na tis antigrapsw) prepei na exeis ena polu megalo gnwsiako upoba8ro apo pisw, ma8hmatikwn kai fusikhs.
prin ma8eis gia ton einstein ma8aineis gia ton newton kai ou to ka8e3is.

den mporeis na ri3eis kapoion ap thn arxh sta aggouria xwris na tou ma8eis alla pragmata prin.

ta arxaia ellhnika den mporeis na ta antistoixiseis me ton fourie se kamia periptosh. etxws bebaia ki an 8ewreis pws opoios katafernei na kleinei to luw mporei polu eukola na lusei kai oloklhrwmata.

to gegonos pws den ta phgaines kala esu sta arxaia ofeiletai sto gegonos pws protimouses na termatiseis to resident evil 2-3 fores para na katseis na diabaseis 2 wres.

matina:
tous arxaious ellhnes tous timoume kai tous 8aumazoume.
oi sugxronoi ellhnes den exoun kamia sxesh mazi tous omws.
exoun perasei 2000-3000 xronia apo thn epoxh pou didaske o platwnas kai o swkraths kai exoun alla3ei para polla. oute kan an mas emiazan den 3eroume giati thn idia glwssa einai sigouro pia den th milame.

oso gia ta sunora, einai kati entelws diaforetiko. sigoura den 8a ta doume entelws katarghmena emeis, alla elpizw ta eggonia mas na mporoun na phgainoun na ekklhsiastoun sthn agia sofia xwris na xreiazetai na dei3oun diabathrio, kai ta eggonia tou suma8hth mou tou pantelh na mporoun na pane diakopes sto spiti tou pappou toys e3w apo tous agious saranta xwris na kindineuoun apo to topiko e8niko pararthma ths xrushs aughs (porfurhs anatolhs, gkrizwn alepoudwn, nationalsosialismus jungen 'h opws alliws legontai ekeipanw).

soraver
03-11-09, 18:25
anti gia arxaia, 8a mporousame pantos na didaskomaste ektenestera platwna, 8oukididh, ktl.

anti gia oikiakh oikonomia 8a mporousame na didaskomaste platwna kai 8oukididh, alla ta arxaia opws kai ta ma8hmatika xreiazontai

akoma kai ta 8rhskeutika xreiazontai, alla me allh morfh

mgkillme
03-11-09, 20:19
βρε σταυρε,αυτο λεω και εγω,οτι μεχρι και την τριτη του γυμνασιου απλα να διδασκονται την νεα ελληνικη ωστε να φτασουν σε ενα καλο επιπεδο και στη συνεχεια να διδαχθουν παραλληλα τα αρχαια...οποιος μετα θελησει,εμβαθυνει περισσοτερο(κατευθυνση,πανεπιστημιακη σχολη)...νταξει,προφανως καταλαβαινεις οτι δεν συγκρινω την δυσκολια των αρχαιων με την πανεπιστημιακη φυσικη κλπ,απλα θες να γραψειες κατι για να μου την πεις:lol::lol::lol:

pastoula
03-11-09, 23:19
anti gia oikiakh oikonomia 8a mporousame na didaskomaste platwna kai 8oukididh, alla ta arxaia opws kai ta ma8hmatika xreiazontai

akoma kai ta 8rhskeutika xreiazontai, alla me allh morfh

:knie::knie::knie::knie:

arkei na ta bazoume sthn 8esh tous ola!

Profanws kai h oikiakh oikonomia den einai ma8hma gia to sxoleio, se kamia periptwsh omws, alla kai ma8hmata opws h psyxologia, PREPEI na ginontai, ki oxi me thn morfh pou ginetai shmera. Kai isws, 8a mporouse ena megalo kefalaio apo auto to ma8hma na einai kai ta 8rhskeutika. To na meletoun dld, to giati xreiazontai oi an8rwpoi to na pisteuoun se kati. Ti tous odhgei sto na to pisteuoun toso fanatika pou na to bazoun polles fores panw ki apo basikes arxes, opws to peri dikaiou ais8hma, ktl.

H geologia san aneksarthto ma8hma pou mas ekanan emas, den mporw na katalabw giati yphrxe.

Ta 8rhskeutika na uparxoun, alla oxi me thn morfh katixitikou. Opoios 8elei katixisi, to sabbato ston papa (pou sto katw katw einai kai o armodios gi auto). Ta 8rhskeutika (kata thn gnwmh mou panta, matina mhn trelenesai) prepei na einai ena ma8hma me ooooooooooles tis anagnwrismenes 8rhskeies ana ton kosmo. Me ta kala tous, me ta asxhma tous, ktl.

Sigoura pantws, an to "sxoleio" sunexisei me auta ta ma8hmata kai auto to susthma, den prokeitai na piesw POTE to paidi mou na diabasei tis malakies pou diabaza ki egw. 8a frontisw na mazepsw lefta gia tis spoudes tou meta, kai tis oikiakes oikonomies, ta 8rhskeutika kai oi geologies as mhn ta ma8ei pote. Den 8a xasei kati.

soraver
04-11-09, 00:27
emeis den eixame gewlogia
eisai sigourh pws thn ekanan oloi kai den htan pronomio twn agrwtikwn perioxwn?

pastoula
04-11-09, 02:10
ti na sou pw!

Apo pou ki ws pou?

Agrotikh perioxh den eimaste, an htan ix8yologia eprepe na kanoume!

soraver
04-11-09, 09:35
e ti na sou pw
pio polles khpisies ntomatoules apo mena eixeis faei sta ma8htika sou xronia

pastoula
04-11-09, 11:14
kai ti exei na kanei h ntamata me ta petrwmata?

maRtina
04-11-09, 12:43
λολ...ξαναδιαβασε το ποστ μου!

διαβασα και ξαναδιαβασα το ποστ σου Παναη ....και επιμενω και λεω αυτο "gia na katalabeis fusikes ennoies opws autes pou onomases prepei na exeis ena polu megalo gnwsiako upoba8ro apo pisw, ma8hmatikwn kai fusikhs.

den mporeis na ri3eis kapoion ap thn arxh sta aggouria xwris na tou ma8eis alla pragmata prin." -το οποιο απ οτι φαινεται καταλαβαινεις -με αλλα λογια ομως .

Παστα "anti gia arxaia, 8a mporousame pantos na didaskomaste ektenestera platwna, 8oukididh, ktl.
Gia pes, den 8a htan kalutera? "
επειδη πάλι λες κατι χωρις να το εννοεις ,το λαμβανω δηλαδή σαν ακυρο σχόλιο-ειρωνικο -θα σου απαντησω με το ιδιο ύφος !

ειχα λοιπον την εντυπωση οτι ο Πλατωνας και ο Θουκυδιδης ανήκαν στους αρχαίους μας φιλοσοφους και ιστορικούς .έκανα λάθος? :confused::confused::confused:

α! και δεν τρελενομαι με τα περι θρησκευτικων ,νομιζω το ξεκαθαρισα αυτο την τελευταια φορα

maRtina
04-11-09, 12:51
για το μαθημα της οικιακης οικονομιας και για το μαθημα Σ.Ε.Π

Σκεφτηκατε ποτε , πόσο χαλαρά περνουσε η ώρα στα μαθηματα αυτα και ποσες ήταν οι συμμετοχες των παιδιων στα μαθήματα αυτα?
Ισως λοιπόν πέρα απο το διδακτικο κομματι του μαθήματος ,στοχος του να είναι και
η χαλάρωση μέσα στην τάξη υπο την επιβλεψη καθηγητων , εγω θυμαμαι γινοταν κουβεντα- συζητηση εκεινες τις ωρες και οχι στερεοτυπη παραδοση μαθηματος ...
που ειναι το κακο σε αυτο?

pastoula
04-11-09, 13:09
...Παστα "anti gia arxaia, 8a mporousame pantos na didaskomaste ektenestera platwna, 8oukididh, ktl.
επειδη πάλι λες κατι χωρις να το εννοεις ,το λαμβανω δηλαδή σαν ακυρο σχόλιο-ειρωνικο -θα σου απαντησω με το ιδιο ύφος !

ειχα λοιπον την εντυπωση οτι ο Πλατωνας και ο Θουκυδιδης ανήκαν στους αρχαίους μας φιλοσοφους και ιστορικούς .έκανα λάθος? :confused::confused::confused:

α! και δεν τρελενομαι με τα περι θρησκευτικων ,νομιζω το ξεκαθαρισα αυτο την τελευταια φορα

εδω κανεις λαθος! Δεν ειναι καθολου ειρωνικο το σχολιο. Πραγματικα λεω πως αντι να κανουμε συνταξη και μεταφραση, θα επρεπε να κανουμε το κειμενο μεταφρασμενο, ωστε να καταλαβαινουμε ακριβως το τι λεει και να μην σπανε τα νευρα μας με την το υποκειμενο, αντικειμενο, κατηγορουμενο, επιρημα, κτλ.

Και ποιος σου ειπε να τρελαθεις με τα θρησκευτικα? Αποψη ειπα (και αν μου πεις οτι σε πειραξε κατι αυτη τη φορα θα νευριασω, στ'ορκιζομαι)

pastoula
04-11-09, 13:30
για το μαθημα της οικιακης οικονομιας και για το μαθημα Σ.Ε.Π

Σκεφτηκατε ποτε , πόσο χαλαρά περνουσε η ώρα στα μαθηματα αυτα και ποσες ήταν οι συμμετοχες των παιδιων στα μαθήματα αυτα?
Ισως λοιπόν πέρα απο το διδακτικο κομματι του μαθήματος ,στοχος του να είναι και
η χαλάρωση μέσα στην τάξη υπο την επιβλεψη καθηγητων , εγω θυμαμαι γινοταν κουβεντα- συζητηση εκεινες τις ωρες και οχι στερεοτυπη παραδοση μαθηματος ...
που ειναι το κακο σε αυτο?

Με δουλευεις ετσι?

Αν θελω να χαλαρωσω, παω και στο σπιτι μου!

Στο σχολειο χαλαρωση?

maRtina
04-11-09, 13:34
ΜΑ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΦΡΕΣΜΕΝΟ ...ΤΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΧΙ ΑΡΧΑΙΑ ...ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙς ΑΡΧΑΙΑ αλλα νεα? Το αρχαια αναφερεται στη γλώσσα ,όχι στην ιστορια .

και τα αγγλικα αν ειναι ας τα μαθαινουμε μεταφρασμενα ....ετσι για το λολ , για την αγγγλικη κουλτουρα ...και θα λεμε πως ξερουμε τη γλωσσα

εσυ θα με τρελανεις εμενα :hmmmm:
τa 8rhskeutika (kata thn gnwmh mou panta, matina mhn trelenesai)

αυτο ποιος το εγραψε μανταμ?ε?ε?ε?
αντε θύμωσε τωρα ...και μην ορκιζεσαι για μικροπραγματα

Xouanita
04-11-09, 13:51

Βασικά, για να "διδαχθεις" καποιον, δεν πρέπει πρωτα-πρώτα να δεις ΤΙ σκατα εγραφε αυτος? Και τι καλύτερο απο το να το δεις στη γλώσσα που το έγραφε.

Να σου πω κάτι, η γνωμη μου ειναι πως για το χάλι της ορθογραφιας κάποιου, φταιει αποκλειστικά το ότι δεν έμαθε ποτέ αρχαια. Αν δεν ξέρεις την ετυμολογία μιας λέξης, δε πρόκειται ποτέ να καταλάβεις αρα και να μαθεις πως γραφεται.
Και δεν λέω να τα μαθει κανεις σαν να πρόκειται να γινει φιλόλογος, αλλά όχι και να τα κόψουμε τελειως!

Εδω βρε μας βαζουν και μαθαινουμε Αγγλικα, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά και ό,τι άλλο να 'ναι, που δεν έχουν και καμια σχέση με τη γλώσσα μας, το να μαθουμε τις ρίζες της δικιάς μας γιατι θα πρέπει να ειναι κακό και άχρηστο?

Οσο για τα ΣΕΠ και Οικιακή οικονομια, φυσικά ο τρόπος που γινεται το μαθημα ειναι η συζητηση και όχι το "σου παραδίδω-σε εξετάζω). Φυσικά δεν ειναι κωλοβάρεμα (ειδατε που ό,τι ξεφεύγει απο το κλισέ μοιάζει με χάσιμο χρόνου?), αλλά "δημιουργικός διάλογος". Γιατι δεν ειναι ιστορία ή λατινικά "σκασε να ακουσεις, και δεν μας ενδιαφέρει η γνωμη σου", ειναι μαθηματα που εχουν να κάνουν με την πραγματική ζωή, κι όχι με γνωσεις που κάποιος πρέπει να σου βαλει μεσα στο κεφαλι σου.

mgkillme
04-11-09, 13:57
διαβασα και ξαναδιαβασα το ποστ σου Παναη ....και επιμενω και λεω αυτο "gia na katalabeis fusikes ennoies opws autes pou onomases prepei na exeis ena polu megalo gnwsiako upoba8ro apo pisw, ma8hmatikwn kai fusikhs.

den mporeis na ri3eis kapoion ap thn arxh sta aggouria xwris na tou ma8eis alla pragmata prin." -το οποιο απ οτι φαινεται καταλαβαινεις -με αλλα λογια ομως .

Παστα "anti gia arxaia, 8a mporousame pantos na didaskomaste ektenestera platwna, 8oukididh, ktl.

εγω απλα διαφωνω ως προς το χρονικο σημειο που θα αρχισουν τα παιδια να διδαχθουν αρχαια ελληνικα(εφοσον οπως λετε ειναι χρησιμα στο να βοηθησουν και τον τροπο εκφρασης μας)

τωρα ολα αυτα περι καταστροφης-ξεπουλημα του εθνους αν τα παιδια δεν μαθουν αρχαια ελληνικα στο γυμνασιο,τα θεωρω απλα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ,και ταιριαζουν περισσοτερο σε τηλεπλασιε Βελοπουλο-Αδωνη!!!

Η Ελλαδα ξεπουλιεται οταν ιδιωτικοποιεις τις δεκο,οταν μαντρωνεις τις παραλιες και ζητας φραγκα για να μπει ο αλλος να πλατσουρισει,και ο καταλογος ειναι μακρυς.....

maRtina
04-11-09, 15:03
Με δουλευεις ετσι?

Αν θελω να χαλαρωσω, παω και στο σπιτι μου!

Στο σχολειο χαλαρωση?

Mα γι αυτο αλλωστε πραγματοποιούνται σε 1-2 ωρες μεσα σε όλη τη σχολικη εβδομαδα! για να μην υπαρξει παρεξήγηση

Οσο για τα ΣΕΠ και Οικιακή οικονομια, φυσικά ο τρόπος που γινεται το μαθημα ειναι η συζητηση και όχι το "σου παραδίδω-σε εξετάζω). Φυσικά δεν ειναι κωλοβάρεμα (ειδατε που ό,τι ξεφεύγει απο το κλισέ μοιάζει με χάσιμο χρόνου?), αλλά "δημιουργικός διάλογος". Γιατι δεν ειναι ιστορία ή λατινικά "σκασε να ακουσεις, και δεν μας ενδιαφέρει η γνωμη σου", ειναι μαθηματα που εχουν να κάνουν με την πραγματική ζωή, κι όχι με γνωσεις που κάποιος πρέπει να σου βαλει μεσα στο κεφαλι σου.

:ok:

pastoula
04-11-09, 15:08
paraitoumai!

Den perigrafw allo!

Eseis oi pallies, den me katalabainete!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaxxxxxxxxx, to xasma twn genewn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

maRtina
04-11-09, 15:11
paraitoumai!

Den perigrafw allo!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaxxxxxxxxx, to xasma twn genewn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:SeRxaNouLa::SeRxaNouLa:
ε δεν υποφερεσε μικρο , φτερωτό ,μπιζέλι :lol::lol::lol::lol::lol::lol:

pastoula
04-11-09, 15:12
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

em, akoma den eimai 30!

maRtina
04-11-09, 15:13
οποιος εχει περισσοτερα νικαει
:yahoo::lol::yahoo::lol::yahoo::yahoo::lol::lol::y ahoo::lol::yahoo::lol::yahoo::lol:

pastoula
04-11-09, 15:15
nai! Tragouda!

Sta arxaia, gia na eimaste kai mesa sto 8ema!:14:

Xouanita
04-11-09, 15:37
paraitoumai!

Den perigrafw allo!

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaxxxxxxxxx, to xasma twn genewn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Εβαλες τρίποντο!!!
:lol::lol::lol: :lol::lol::lol:

maRtina
04-11-09, 15:40
ναι και ακουγεται το τρενο που περναει
και το persil express εμφανιζεται !:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

- Μαμά, πού είναι η φανέλα του μπάσκετ;
- Είναι άπλυτη, αύριο θα βάλω πλυντήριο.
- Μα, μαμά, σήμερα είναι ο μεγάλος αγώνας.
- Σήμερα; Τέτοια ώρα τί μπορείς να κάνεις;;;
***Persil Express***
- Έβαλες τρίποντο μαμά! (σ.σ. τη σηκώνει στον αέρα απ'τη χαρά του)
- Αααα!

pastoula
04-11-09, 15:46
nai marh!

Ama den exeis ti na peis pou se roupmwsa, rixto sthn trelh!

maRtina
04-11-09, 15:49
xaxaxxaxaxaxaxaxaxaxaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxaaxaxx axaxaxa
nai kamari mou nai axaxaxaxaxxaxaxaxaxaxaaxxaxaaxaxaxxaxa

md1032
04-11-09, 15:57
hahaha mou tin legan aftin tin diafimisi tou persil express alla re gmt den tin thimamai

stay_close
04-11-09, 16:08
όπισθεν αιδοία! όπισθεν! btw prepei na deite to kako 2... exei kai arxaia mesa kai greeklish kai polu gelio..

Xouanita
04-11-09, 19:45
nai marh!

Ama den exeis ti na peis pou se roupmwsa, rixto sthn trelh!

Εϊ, κοριτσάκι... εμεις ειμαστε μεγάλες αλλά εσυ έχεις Αλτχάιμερ? ΠΟΤΕ και ΠΟΙΟΝ ακριβως ρουμπωσες? Εσυ ειπες ότι παραιτεισαι.
Και το "εβαλες τριποντο" ηταν γιατι και κόλωσες και μας ειπες και μεγαλες :P :P :P :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ. ΤΕΛΕΙΑ διαφημιση!!!! :D