PDA

Επιστροφή στο Forum : Λικέρ


thiseas
09-12-09, 16:03
Τα φρέσκα φρούτα, η ζάχαρη και ο ήλιος είναι το μυστικό της επιτυχίας τους

Λικέρ Βύσσινο

1 κιλό βύσσινα
800 γραμμ. ζάχαρη
2 λίτρα μπράντι
2-3 ξύλα κανέλα
5-6 καρφάκια γαρίφαλο

Βάζετε τα βύσσινα με ή χωρίς κουκούτσι και τη ζάχαρη σε ένα μπουκάλι και τα αφήνετε στον ήλιο για 1 εβδομάδα. Στη συνέχεια προσθέτετε το μπράντι και το αφήνετε για άλλον ένα μήνα τουλάχιστον, ενώ ανά τακτά διαστήματα το ανακινείτε, Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε κανέλα ή γαρίφαλα ή και τα δύο, για περισσότερο άρωμα. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται και λικέρ με κεράσια.


Λικέρ πορτοκάλι
Φλούδες από 3 πορτοκάλια πολύ καλά πλυμένες (το κίτρινο μέρος μόνο, χωρίς την άσπρη μεμβράνη)
1 λίτρο μπράντι
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη


Τοποθετείτε τις φλούδες πορτοκαλιού και το μπράντι στον ήλιο για 1 μήνα. Κατόπιν βράζετε για 10 λεπτά περίπου σιρόπι με το χυμό πορτοκαλιού, 1/2 φλιτζάνι νερό και ζάχαρη και όταν κρυώσει το ρί*χνετε στο μπουκάλι. Αφήνετε το μείγμα για άλλες 2 εβδομάδες και στη συνέχεια το φιλτράρετε (από λεπτό ύφασμα ή φίλτρο καφέ) και το μεταφέρετε σε ένα καθαρό μπουκάλι.



Tips

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των λικέρ έπαιξαν οι Δυτικοί μοναχοί που πειραματίζονταν με σκοπό να παρασκευάσουν ιαματικά ποτά.

* Μπορείτε να χρησιμοποίησετε τα λικέρ για να μαρινάρετε φρουτοσαλάτες, αλλά και σε γλυκά αντί για κονιάκ.

soraver
10-12-09, 09:01
eftiaxne h giagia mou busino
8umamai pou anebainame kai to blepame sthn taratsa sto e3wxiko