Επιστροφή στο Forum : Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την γρίπη απάτη
Le Monde - Diplomatique, Ιούλιος 2009
«Για να πουληθούν τα φάρμακά μας πρέπει να εφεύρουμε αρρώστιες»
Στα μέσα του Σεπτέμβρη του 2005 έγινε στην Μάλτα μία Πανευρωπαϊκή Ιατρική
Σύνοδος για την γρίπη με χορηγούς τις εταιρείες παραγωγής αντιγριπικών
εμβολίων και αντιϊκών φαρμάκων. Μεταξύ αυτών και η Roche. Εκεί από τα χείλη
του γενικού διευθυντή του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) ανακοινώθηκε
επίσημα ότι: «Δεν γνωρίζουμε πότε αλλά μία πανδημία γρίπης αναμένεται να
πραγματοποιηθεί. Λείπει μόνον μία συνθήκη για την πραγματοποίηση αυτού του
γεγονότος, ένας ιός ικανός να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο». Επίσης
είπε ότι «ο αντιγριπικός εμβολιασμός συνιστάται, διότι θωρακίζει τον
οργανισμό και σαν ψυχολογική συνήθεια». Δηλαδή το κοινό εμβόλιο κατά της
γρίπης αν και δεν βοηθά ιατρικά, βοηθά ψυχολογικά, ως placebo-ψευδοφάρμακο
δηλαδή! Όμως ο ιατρός Ερνέστο Μπούργκιο «Αν υπάρχει μία χρονιά που το κοινό
αντιγριπικό εμβόλιο δεν συνίσταται είναι ιδιαίτερα εκείνη κατά την οποία
υπάρχει φόβος πανδημίας.. Αν είναι αλήθεια, ότι ένας εκ των κινδύνων είναι ο
ιός Η5Ν1, αυτός θα μπορούσε να επανασυνδυαστεί με την εμβολιαστική ρίζα
αποκτώντας τα αντιγόνα, με κίνδυνο να ξεσπάσει στο εμβολιασμένο άτομο ένας
πραγματικός κυκλώνας στα κύτταρά του. Ένας κανόνας που υπάρχει σε περίπτωση
πανδημίας είναι, ότι ο προληπτικός εμβολιασμός αποτελεί μία στρατηγική πολύ
επικίνδυνη».
Δηλαδή αν κατά την προδρομική περίοδο μίας ασθένειας γίνει εμβολιασμός
(χρονικό διάστημα, που μπορεί να κρατήσει από 4 ημέρες ως και 3 μήνες χωρίς
να εμφανίζονται καθόλου συμπτώματα), τότε όπως λέει και ο Μπούργκιο, τα
αποτελέσματα είναι βαριές και ανεπανόρθωτες βλάβες, ή θάνατος. Πληροφοριακά
για τους γονείς, που δέχονται τόσο απρόσκοπτα να εμβολιάζουν τα παιδιά τους
ή τον εαυτό τους, κάθε φορά πριν το πραγματοποιήσουν θα πρέπει να
προσεύχονται... Αυτό διότι ο εμβολιασμός ενδέχεται να συμπέσει μέσα στην
προδρομική περίοδο της ασθένειας.
Η στρατηγική του marketing των μεγάλων Φαρμακοβιομηχανιών έχει πλέον
σαν στόχο της τους υγιείς ανθρώπους, όσοι λίγοι έχουν πλέον απομείνει. Και
φυσικά τα χημικά φάρμακα και τα εμβόλια δεν κάνουν τίποτε άλλο απ' το να
διευρύνουν την πελατεία των Φαρμακοβιομηχανιών δημιουργώντας νέους πελάτες -
αρρώστους στην «Επιχείρηση Ασθένεια».
Η Γαλλία ταρακουνά το κατεστημένο των Φαρμακευτικών Εταιρειών στην Ευρώπη με
την παραπομπή των φαρμακευτικών εταιριών Baxter, Roche & Pharma στο Διεθνές
Διακαστήριο της Χάγης στις 12 Ιουλίου 2009 διότι έχει αποκαλυφτεί το μέγεθος
αυτής της νέας τακτικής, που θέλει νέους πελάτες, που να νομίζουν ότι
κινδυνεύουν, για να πωλούνται τα νέα πανάκριβα και επικίνδυνα φάρμακα
κατηγορώντας τις 3 εταιρίες ότι σπέρνουν σκόπιμα τον πανικό και πως σκόπιμα
σε εργαστήρια δημιούργησαν τον εν λόγω ιό καθώς και οι Γαλλικές αρχές ασκούν
δριμύ κατηγορώ ως προς την σκόπιμη απελευθέρωσή του στον αέρα με έναν και
μοναδικό σκοπό το κέρδος. Επίσης, εξετάζονται ταυτόχρονα σοβαρές και βάσιμες
καταγγελίες από δικηγόρους του United States Department of Justice καθώς
και γιατρών και επιστημονικού προσωπικού του Amercian Medical Association η
εμπλοκή στην όλη υπόθεση της γρίπης των χοίρων, δίκτυο καναλιών και
επιχειρήσεων μέσων μαζικής ενημέρωσης οι οποίες όπως υποστηρίζεται χορήγησαν
ή αλληλο-χορηγήθηκαν με φαρμακευτικές εταιρίες έτσι ώστε να πάρει το θέμα
διαστάσεις διεθνούς εμβέλειας. Η υπόθεση αναλαμβάνει ακόμα πιο διεθνή
χαρακτήρα μιας και το Μεξικό παραπέμπει την εταιρία Baxter επίσης στο
διεθνές δικαστήριο διότι όπως λέει, όλοι οι θάνατοι στο Μεξικό τον περασμένο
Απρίλιο και Μαϊο εκτός από ένα περιστατικό οφείλονται στο γεγονός τ' ότι
τους χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά τους μήνες Δεκέμβριο 2008 και Ιανουάριο 2009
- εμβόλια τα οποία περιείχαν μείγματα από ανθρώπινους ιούς - τον ιο του
SARS, ιός των πουλερικών και ιός των χοίρων.
Οι πρώτες χώρες που απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων
για την γρίπη απάτη είναι η Νέα Ζηλανδία, Σκωτία, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία,
Ολλανδία, Σουηδία και το Μεξικό.
Απαγορεύουν την χορήγηση εμβολίων για την εν λόγω γρίπη.
Πω πω ράδιο αρβύλα! Άκου διεθνές δικαστήριο της Χάγης (λες και δεν έχει δικαστήρια η Γαλλία αν θέλει να δικάσει τις βιομηχανίες).
Όσι για το US DoJ όχι μόνο δεν έκαναν ποτέ τέτοιες καταγγελίες οι δικηγόροι του, αλλά (χτες άκουγα ότι) η κυβέρνηση σχεδιάζει ν' αρχίσει διαφημιστική καμπάνια για τον εμβολιασμό γιατί πολύς κόσμος δεν θέλει να εμβολιαστεί αφού η γουρουνογρίππη δεν πολυμοιάζει σοβαρή.
Αλλά κι ένα σωρό άλλα είναι απίθανα. Δεν υπήρχε εμβόλιο πέρσι για να εμβολιαστούν οι Μεξικάνοι (ούτε όταν υποτίθεται γράφτηκε αυτό το άρθρο στη Monde) , άρα πώς μπορούν να το κατηγορoύν για την επιδημία? και σιγά μην απαγορεύτηκε το εμβόλιο σε Ισπανίες και Γαλλίες από τον Ιούλιο... αφού ακόμη γκαρίζουν παντού "κάντε το"
Το οτι η κοινή γρίπη έχει μεγαλύτερη θνησιμότητα από αυτή δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν?
Εγώ την πέρασα και είμαι μια χαρά... Μόνο αντιπυρετικά πήρα και σιροπάκι για τον λαιμό... Ελεος δηλαδη....
Τρομάζουν τον κόσμο...Οκ.. πέθαναν κάποιοι ( κυρίως με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας) αλλά μην τρελαθούμε κιόλας... Γρίπη είναι!
Όλα αυτά είναι απλά κίνησεις για να βγούν προφανώς από την δύσκολη θέση κάποιες φαρμακοβιομηχανίες πουλώντας μουφες για εμβόλια και αλλα τετοια υπέροχα.
Δεν έκανα εμβόλιο και ακόμα και αν δεν την είχα περάσει πάλι δεν θα έκανα, και φυσικά δεν προτρέπω κανέναν δικό μου να το κάνει για κανένα λόγο!
Με όλα αυτά που βλέπω γύρω μου πραγματικά δεν έχω και λόγο να αμφισβητίσω το άρθρο... δυστυχως...
ap ti stigmh pou to ar8ro grafei anakribies giati na mhn to amfisbhthseis?
ap ti stigmh pou to ar8ro grafei anakribies giati na mhn to amfisbhthseis?
Γιατί δεν έχω λόγο να το αμφισβητίσω.. χωρίς να θέλω να πω περισσότερα.. απλά ξέρω οτι η αληθεια κρυβεται μέσα στα λεγόμενα του.
εμενα πεστε με τρελη αλλα το μυαλο μου πηγε παραπερα απ την κερδοσκοπεια των φαρμακοβιομηχανιων ,με ολη αυτη την προπαγανδα για την αναγκαιτητα του εμβολιασμού
dld meta thn apanthsh tou Egw sunexizeis na pisteueis sta epixeirhmata pou exei to ar8ro?
Τριακοσίων ειδών παρενέργειες από το εμβόλιο της γρίπης
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2009, 15:03
Ρίτα Μελά
Περισσότερες από 300 ανεπιθύμητες ενέργειες, προκαλούμενες από τα δύο πανδημικά εμβόλια της νέας γρίπης (Focetria και Pandemrix), έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα. Από αυτές, οι 10 πιο σοβαρές αφορούν σε νευρολογικές διαταραχές και αλλεργικές εκδηλώσεις, όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Ειδικότερα, μέχρι και την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου, χορηγήθηκαν 212.217 δόσεις εμβολίων για τη νέα γρίπη -με βάση τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στο διάστημα αυτό, οι αναφορές που στάλθηκαν στον ΕΟΦ σχετικά με ανεπιθύμητες ενέργειες των δύο εμβολίων για τη νέα γρίπη ανέρχονται σε 323 -οι 69 προέρχονται από επαγγελματίες υγείας και οι 254 από πολίτες.
Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε αναμενόμενες, μη σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, και είναι σύμφωνες με τις πληροφορίες που περιέχονται στις οδηγίες χρήσης των δύο εμβολίων. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται τοπικές αντιδράσεις στο σημείο της ένεσης, γενικά συμπτώματα (πυρετός, ναυτία, κεφαλαλγία, μυαλγίες, αρθραλγίες, κακουχία) και γαστρεντερικές διαταραχές (διάρροια, εμετοί).
Οι παρενέργειες που περιγράφονται στις 10 σοβαρές περιπτώσεις είναι:
Τέσσερα περιστατικά με αλλεργικές εκδηλώσεις (οίδημα υπερώας, δυσκαταποσία, αλλεργική αντίδραση, αντίδραση υπερευαισθησίας, ερύθημα προσώπου και τραχήλου αμέσως μετά τη χορήγηση του εμβολίου).
Έξι περιστατικά με νευρολογικές διαταραχές (οπτική νευρίτιδα, γενικευμένος τρόμος, αδυναμία εκφοράς λόγου, διαταραχή επιπέδου συνείδησης, εντοπισμένο αίσθημα αιμωδίας, δυσκολία στη βάδιση).
Ένα περιστατικό με συνυπάρχουσα μεταβολική διαταραχή (διαβητική κετοξέωση).
Σημειώνεται ότι κάθε αναφορά περιστατικού μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μία ανεπιθύμητες ενέργειες.
Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι τα συμπτώματα που περιγράφονται σε κάποιες αναφορές ενδέχεται να μην σχετίζονται με τον εμβολιασμό, αλλά να προκύπτουν από υποκείμενη παθολογική κατάσταση ή συγχορηγούμενα φάρμακα.
poios an8ropos ano ton 55-60 den pernei esto ena farmako gia thn piesi ?i gia to diabiti?
kalesan i den kalesan olouw gia emboliasmo? dieukrinise kaneis pos mporei na antidrasi enas organismos an sugxronos lambanontai aspirini , depon ipnosedol lexotanil i den ksero ego ti allo?
oxi ! giati aploustata den to exoun dokimasei ...i efarmogi apotelei kai dokimi!
sauto sumfwnw
epishs einai dedomeno pws oti kai na sou poun stis eidhseis, an exeis skopo na kaneis ena embolio 8a to kaneis se sunenohsh me to giatro sou.
Ε, δεν είναι "Τριακοσίων ειδών παρενέργειες από το εμβόλιο της γρίππης". Εϊναι 300 περιπτώσεις. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Και όπως βλέπουμε στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ασήμαντες. Ακόμη και οι 10 "σοβαρές" είναι ενοχλητικες αλλά όχι επικίνδυνες.
(Δεν καταλαβαίνω πώς μπορεί κάποιος να λέει "δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω" κάτι που αποδειγμένα γράφει ανακρίβειες. Δηλαδή τι θεωρείται ικανός λόγος αμφισβήτησης?)
ΦΥΣΙΚΑ οποιοδήποτε εμβόλιο πρέπει να γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού και πρέπει να αποφεύγεται αν υπάρχουν άλλοι λόγοι. Και βέβαια κάθε θεραπεία έχει πιθανές παρενέργειες και πρέπει κανείς να ζυγίζει τα υπέρ και τα κατά και να αποφασίζει αν θεωρεί τις πιθανές παρενέργειες σοβαρότερες από την ασθένεια καθαυτή. Αν όμως οι παρενέργειες είναι αυτές που γράφει το άρθρο που έγραψε η Spastikia (και που είναι οι ίδιες με το εμβόλιο της κοινής γρίππης), η απροθυμία και ο φόβος των Ελλήνων να εμβολιαστούν είναι ανεξήγητα. Αν οι 200000 που εμβολιάστηκαν δεν είχαν εμβολιαστεί, πόσοι απ' αυτούς θα είχαν γριππιαστεί? Προφανώς πολύ περισσότεροι από 10. Και η γρίππη από μόνη της, χωρίς σοβαρότερες επιπλοκές, είναι ενοχλητικότερη από τις "σοβαρές" παρενέργειες. Τι προτιμάτε? Να είστε στο κρεββάτι μια βδομάδα με πυρετό κλπ., ή "ερύθημα προσώπου και τραχήλου αμέσως μετά τη χορήγηση του εμβολίου"? Ποιο σας μοιάζει πιο ενοχλητικό?
Αλλά τα διάφορα ράδιο-αρβύλα υπαινίσσοντες φρικτές και μυστηριώδεις παρενέργειες, δε λένε μόνο για καμιά ψιλοζαλάδα άντε και κανέναν εμετό σε ένα ελάχιστο ποσοστό των εμβολιασθέντων.
Εγώ δεν έκανα γουρουνεμβόλιο, έκανα όμως για την κανονική γρίππη όπως κάνω κάθε χρόνο. Όχι γιατί φοβάμαι ότι θα πεθάνω αν αρρωστήσω (πώς γίνεται και στην Ελλάδα επικρατεί ΚΑΙ υστερικός φόβος για τη γρίππη ΚΑΙ υστερικός φόβος για το εμβόλιο, παρά το ότι θα έπρεπε ο ένας να ακυρώνει τον άλλο?). Αλλά γιατί ξέρω ότι το κανονικό εμβόλιο δεν μου προκαλεί παρενέργειες, ενω από την άλλη αν γριππιαστώ προκαλείται μεγάλη αναταραχή και στην προσωπική και στην επαγγελματική μου ζωή. Έρχονται και μας το κάνουν στη δουλειά, οπότε ήταν βολικό. Αν μας έκαναν και το χοιρινό στη δουλειά ίσως το έκανα και αυτό, αλλά υπάρχει έλλειψη γουρουνεμβολίου οπότε κάνουν μόνο σ' όσους ανήκουν στις ευπαθέστερες ομάδες και θα έπρεπε να τρέχω στο γιατρό μου να μου το κάνει. Πολύς μπελάς. Οπότε οι λόγοι που έκανα το ένα κι όχι το άλλο ήταν καθαρά πρακτικοί. Πριν το κάνω μου έδωσαν ένα χαρτί που έλεγε ποιοι δεν πρέπει να κάνουν εμβόλιο και ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες αν το κάνω. Αυτοί θα μου πουν αν είμαι αλλεργικός στα αυγά ή όχι? Δεν είναι δική μου δουλειά να το ξέρω και να μην κάνω το εμβόλιο αν είμαι?
Δεν είναι δική μου δουλειά να το ξέρω και να μην κάνω το εμβόλιο αν είμαι?
auto einai sth mesh.
to ena megalo stratopedo einai auto pou pote den akolou8ei tis odhgies tou giatrou, to allo einai auto pou kanei kata gramma oti pei o ka8e giatros sthn thleorash.
egw shmera sth deh eida mia kopelitsa panw katw sthn hlikia mou na foraei maska. an th forage epeidh htan arrwsth, thn euxaristw polu, alla kata 99% th forage gia na mhn arwsthsei ;p
to embolio den to ekana kai oute 8a to kanw, oxi giati fobamai tis parenergies tou emboliou alla giati den brhskw logo na emboliastw prokeimenou na apofugw mia griph.
egw ο καθένας μας έχει διαφορετική άποψη για το θέμα και από εμένα είναι σεβαστή. Εγώ δεν πρόκειται να πάω να κάνω κανενα εμβόλιο για να μην γριπιαστώ και δεν πάω για δουλειά.. Όταν ο οργανισμός πάθει κάτι σημαίνει οτι κάτι δεν πάει καλά και έτσι είναι ευάλωτος.
Και για να κλείσω το θέμα από την μεριά μου, έχοντας αφαιρέσει 2 όγκους πριν 6 μήνες, δεν χαρίζω τον οργανισμό μου για να κάνει πειράματα κανένας π@π@ρ@ς που θέλει να τσεκάρει αν λειτουργεί το κατασκευασμα του.
Δόξα τον Θεο βλέπω οτι θυματάκια έχει αρκετά...
katarxas ta embolia 3ereis ti einai?
giati ap auto to "otan o organismos pa8ei kati shmainei pws kati den paei kala kai etsi einai eualwtos" einai ligo akuro
Δεν είναι δική μου δουλειά να το ξέρω και να μην κάνω το εμβόλιο αν είμαι?
ναι ειναι δικη μου δουλεια να γνωριζω σε τι ειμαι αλλεργικος και τι χαπια παιρνω, φερνω ομως για παραδειγμα τον εαυτο μου και την θεραπεια που εκανα για τα σπυρακια μου την ανοιξη που μας περασε , επερνα μια αντιβίωση τη minocin ... το minocin ειναι η ονομασια της στα ραφια των φαρμακιων , η επιστημονικη -ιατρικη- φαρμακευτικη ονομασια της ειναι Υδροχλωρική Μινοκυκλίνη , τα roaccutane που ειχα παρει παλιοτερα λεγονται ισοτρετινοΐνη...
quiz and resoults ...ειναι τα μονα φαρμακα που εχουν τετοιες ονομασιες ? ΟΧΙ
Που να ξερει ο καθενας αυτες τις ορολογιες ? και πως να προστατευτει-αποφυγει?
Επιπλεον αν ηταν τοσο αθωο και τοσο τσεκαρισμενο ...δε θα μας βαζαν να υπογραφουμε πριν το κανουμε , σαν να φερουμε αποκλειστικα την ευθυνη για ο,τι προκυψει ...
τα παιδικα μου εμβολια δεν τα θυμαμαι , αλλα μεγαλυτερη που εμβολιαστικα για ηπατιτιδα δεν μου ειπε κανεις να υπογραψω πουθενα
και για να σας πω και την παραπερα τρελη μου σκεψη ...και ας φαω μουτζες
δεν λεγανε ενα καιρο οτι θα μας ελεγχουν ολους με καποιο τροπο? με τσιπ κλ?
Ποιος μας λεει πως με το εμβολιο αυτο δεν μας χορηγουν μεσα μας κατι τετοιο?
Ξερω οτι ειναι τραβηγμενο ...αλλα θα μπορουσε , δεν θα μπορουσε?
και υποθεση υπαρχει και αλωθι υπαρχει ..
katarxas ta embolia 3ereis ti einai?
giati ap auto to "otan o organismos pa8ei kati shmainei pws kati den paei kala kai etsi einai eualwtos" einai ligo akuro
Ακυρο??? Γιατί?? Αν το ανοσοποιητικό σου δεν υπάρχει, δεν τρως, δεν κοιμασαι σωστα, καπνιζεις, πινεις ναρκωτικα ή οτι αλλο δεν εισαι ευαλωτος στο να αρρωστησεις???? Αυτο εννοουσα, δεν ξερω τι καταλαβες εσυ..
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1086254&lngDtrID=252 προορίζονταν για παιδια!!!!!!!! ΕΤΣΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ...
:fbebored:Cu54MtDi3iQ
to exeis se kamia lyricks ekdosi giati den exo ixo, na diabaso ti lene?:lol::lol:
Tο ξυπνητήρι σου χτυπά, ξεκίνησε η μέρα
και κάτω από το δέρμα σου, σου λέω καλημέρα
μπορεί να φαίνομαι μικρό, μα είμαι όμως κάτι
που θα σφυρίζει στο μυαλό και δεν θα κλείνεις μάτι.
Σηκώνω τα τηλέφωνα, πηγαίνω και ψωνίζω
και όλες τις ανάγκες σου, εγώ τις κανονίζω
σκοτώνω τη συνείδηση, στη σκέψη βάζω φόρο
και τη ζωή σου κυβερνώ από ΄να δορυφόρο.
Eίμαι ένα τσιπάκι τόσο δα
που θα σ΄ οδηγήσει στη σκλαβιά
πάρε ό,τι ποθείς στον κόσμο αυτό
μου αρκεί να ζείς χωρίς Θεό.
Πολλά θα γίνουν γύρω σου χωρίς να έχεις γνώμη
κι από παντού θα κλείσουνε της ξεγνιασιάς οι δρόμοι
θα γίνω ο προστάτης σου, στα χέρια μου όλοι οι νόμοι
καί άνεργοι θα μείνουνε παντού οι αστυνόμοι...
χαπι?
θα ημουν αν το συνοδευες και με κατι σαν αυτο http://www.okde.org/eikones/internationale_part.gif
ωστε να εχω και ιδεα πως παει η μουσικη ...
μισες δουλειες ανιταμ μισες
:lol::lol::lol::lol:
Που να ξερει ο καθενας αυτες τις ορολογιες ? και πως να προστατευτει-αποφυγει?
kai molis anakalupses gia poio logo apagoreuetai na pairneis antibiosh xwris iatrikh parakolou8hsh, kai giati suni8izoume na phgainoume se enan pa8ologo pou 3erei to ploires istoriko mas.
Ακυρο??? Γιατί?? Αν το ανοσοποιητικό σου δεν υπάρχει, δεν τρως, δεν κοιμασαι σωστα, καπνιζεις, πινεις ναρκωτικα ή οτι αλλο δεν εισαι ευαλωτος στο να αρρωστησεις???? Αυτο εννοουσα, δεν ξερω τι καταλαβες εσυ..
gia to anosopoihtiko na mhn uparxei prepei na exeis aids 'h kapoio allo autoanoso gia to opoio sou xorigoun farmaka pou sou dialuoun to anosopoihtiko.
pou kolane auta me ta embolia den katalaba.
δεν φταιω εγω που εισαι χαζο!:lol::lol::lol:
kai giati suni8izoume na phgainoume se enan pa8ologo pou 3erei to ploires istoriko mas.
.
ναι θα παω στο νοσοκομειο να εμβολιαστω και θα ζητησω να καλεσουν το προσωπικο μου παθολογο για να συνενοηθουν αν κανει να κανω το εμβολιο ...θα σπευσουν ! θα σκοτωθουν ποιος θα πρωτοπαρει τηλεφωνο :mlk:
ναι θα παω στο νοσοκομειο να εμβολιαστω και θα ζητησω να καλεσουν το προσωπικο μου παθολογο για να συνενοηθουν αν κανει να κανω το εμβολιο ...θα σπευσουν ! θα σκοτωθουν ποιος θα πρωτοπαρει τηλεφωνο :mlk:
Αστο ρε Ματινάκι, μην το παλευεις!!! :mlk::mlk:
Ασε να κάνουν το εμβόλιο, τα placebo μια χαρά λειτουργούν :)
esu 8a milhseis me ton pa8ologo sou an 8es na kaneis kapoio embolio. autoi den exoun douleia
Αστο ρε Ματινάκι, μην το παλευεις!!! :mlk::mlk:
Ασε να κάνουν το εμβόλιο, τα placebo μια χαρά λειτουργούν :)
wres wres aporw giati sunexizw na prospa8w otan blepw toixo
Λοιπόν, δεν μπορώ να καταλάβω γιατι τοση ένταση σε αυτό το θέμα! Εχει ανοιχθει ενα θέμα, που αν δεν ειναι απολυτα σωστά τα στοιχεία του. μεχρι εδώ εντάξει.
ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟλο τον υπόλοιπο χαμό δεν τον καταλαβαίνω. Συμφωνω με την Σπασίκλω πως κανεις δεν μπορει να σε υποχρεώσει να κάνεις ενα πειραματικό εμβόλιο, ειδικά όταν τα συμπτώματα είναι τόσο γελία.
Μάλλον την πέρασα κι εγώ, και έλειψα μόνο 1 μέρα από την δουλειά μου. Λέω μάλλον γιατί δεν χρειάστικε να πάω καν στο γιατρό. Οι συνάδελφοι που αρρώστησαν μετά από μένα, είχαν Η1Ν1.
Από εκεί και πέρα, κι ο ΕΓΩ εχει δίκιο, γιατί αν τους έχει πει μια πιο σοβαρη κυβέρνηση πως πρεπει να γίνει, δεν εχει σοβαρες παρενέργιες και δεν έχει αντίρηση και ο γιατρος του, γιατι να μην το κανει? Στην Ελλάδα το έχουν κάνει τσιρκο.
Σταυρο, τι λες? αφου ούτε εσυ το έκανες, ούτε οι δικοί σου, ούτε καν ο παππούς σου που εγω στην θέση σας, στον παππου μου με τόοοοοοοοσα προβλήματα στα 98 του, θα του το έκανα.
Όσο για τα τσιπακια της Ματινας, ελπίζω να εκτίμησες το ότι δεν μιλάω, ετσι?
wres wres aporw giati sunexizw na prospa8w otan blepw toixo
wres wres ki egw auto aporw!
pou thn eides kale thn entasi?
:confused::confused:
θα εκτιμουσα ενα σχολιο παραπανω,η κανενα σχολιο απ τον τροπο που το αναφερεις τωρα ;) ουτως η αλλως παραδεςχτηκα πως ειναι τραβηγμενο , δε χρειαζεται να μιλας με απαξιωση
Για να είμαστε εξηγημένοι, κι εγώ απορώ με τη μανία που έχουν να μας εμβολιάσουν όλους. Ωστόσο ο ίδιος πανικός επικρατούσε πριν λίγα χρόνια για τη γρίππη των πτηνών (τη θυμάστε?) κι ας μην υπήρχε εμβόλιο τότε. Πολλές από τις αντιδράσεις είναι παράλογες έτσι κι αλλιώς. Για παράδειγμα, στη δουλειά μας αλλάξανε τα μηχανάκια που βγάζουν υγρό σαπούνι στις τουαλέτες, και βάλανε με μπαταρία ώστε να μη χρειάζεται να τα ζουλήξεις, απλώς να βάλεις το χέρι σου από κάτω και φτύνει μια σταγόνα σαπούνι. Ο λόγος, μου είπε ο τύπος που τα άλλαξε, είναι για να μην ακουμπάμε εκεί που ακούμπησε ο προηγούμενος. Έλα όμως που ούτε οι πόρτες ούτε οι βρύσες ανοίγουν αυτόματα, άρα ακουμπάς σε ένα σωρό μέρη... οπότε τι καταφέρνουν με τα αυτόματα σαπουνομηχανήματα? Τίποτε.
Και σήμερα θα μπορούσα να πάω στο health department του county να μου κάνουν τζάμπα γουρουνεμβόλιο, γιατί περισσεύουν λίγα, αλλά δεν με βολεύουν οι ώρες κι έτσι δεν θα πάω.
Τι δουλειά έχει το placebo effect? Δεν αμφισβήτησε κανείς ως τώρα ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά (άρα δεν τίθεται θέμα placebo). Εκείνο που λένε είναι ότι έχουν παρενέργειες ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την ανοσοποιητική τους δράση. Από την άλλη, το placebo effect μπορεί να δουλέψει μια χαρά ανάποδα ανάποδα: αν είσαι πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα φέρει παρενέργειες μπορεί να τις έχεις ακόμη κι αν σου κάνουν εμβόλιο με νεράκι :P
Τέλος, για τα τσιπάκια που φοβάται η Martina: Όχι, δεν θα μπορούσε. Για πολλούς λόγους. Τα RFID's (τέτοια είναι αυτά τα περιβόητα "τσιπάκια") δεν είναι αόρατα, ακόμη κι αν δεν υπολογίσεις την αντένα τους. Δεν μπορούν να χορηγηθούν με τη σύριγγα του εμβολίου (είναι πολύ μεγάλα). Και αν ακόμη σου χώσουν κάποιο κρυφά, αρκεί ένας RFID reader για να καταλάβεις ότι έχεις. Το (υπαρκτό) πρόβλημα με τα RFID που θέλουν να τα βάλουν παντού σε διάφορα προϊόντα δεν είναι η μυστικότητά τους, αλλά το αντίθετο: ο οποισδήποτε με ελάχιστη προσπάθεια και τεχνικά μέσα μπορεί να τα διαβάσει.
gia to anosopoihtiko na mhn uparxei prepei na exeis aids 'h kapoio allo autoanoso gia to opoio sou xorigoun farmaka pou sou dialuoun to anosopoihtiko.
pou kolane auta me ta embolia den katalaba.
http://thinkscience.today.com/files/2009/07/house_md3.jpg
\m/\m/\m/ \m/\m/\m/ \m/\m/\m/
7 xronia twra!
:clap::clap::clap::clap::clap:
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.