PDA

Επιστροφή στο Forum : Κέικ Καπριτσιόζα


ΠΛΑΤΩΝ
08-01-10, 12:32
http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/26-11-08/26-11-08_257787_41.jpg
Καπριτσιόζα (Capricciosa)
Ιταλικό σοκολατένιο υγρό κέικ με αμυγδαλόσκονη αντί για αλεύρι και ρούμι.
Προετοιμασία: 15΄
Ψήσιμο: 1 ώρα

Υλικά (για 10-12 μερίδες):
400 γρ. αμύγδαλα τριμμένα σε σκόνη (ή έτοιμη αμυγδαλόσκονη)
250 γρ. ζάχαρη
6 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
250 γρ. βούτυρο
1 σφηνάκι μαύρο ρούμι ή κονιάκ
250 γρ. κουβερτούρα

Για τη σος σοκολάτας:
200 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
150 γρ. γάλα φρέσκο
50 γρ. κρέμα γάλακτος,
35% λιπαρά

Διαδικασία:
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε κατσαρόλα ή μεταλλικό ανοξείδωτο σκεύος στερεωμένο σε μισογεμάτη κατσαρόλα με νερό που βράζει) ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Χτυπάμε τους κρόκους με 200 γρ. από τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Ενώνουμε το μείγμα κρόκων-ζάχαρης με το μείγμα κουβερτούρας-βουτύρου ανακατεύοντας και προσθέτουμε και την αμυγδαλόσκονη. Ρίχνουμε το ρούμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη (50 γρ.) σε χαμηλή ταχύτητα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα έως ότου γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα που φτιάξαμε προηγουμένως, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 - 24 εκ. και ύψους 5 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα. Σερβίρουμε με σος σοκολάτας.
Σος σοκολάτας: Ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την βάζουμε στη φωτιά. Οταν βράσει το μείγμα, το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα πολύ καλά, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.



http://wk.kathimerini.gr/webadmin/taste/PigiGastronomos.gif

pastoula
08-01-10, 12:40
dustuxws den mou aresei to amugdalo!

maRtina
08-01-10, 13:07
ti pes toooora :ohh::ohh::ohh::ohh:
copy-paste-print-super market to apogeyma

ΠΛΑΤΩΝ
08-01-10, 17:11
Μου άρεσε αυτή η άμεση ανταπόκριση. Στείλε και κανά κομμάτι από δω :angry_wife:

Κοκκινονίκος
08-01-10, 20:39
μπαααααααα... τι να πει μπροστά στο ζουμερό... σόρρυ κιόλας ε :P

soraver
08-01-10, 22:03
+1

msl
08-01-10, 23:23
+2

maRtina
09-01-10, 11:13
poio einai to zoumero ?
ego ta ylika mou ta psonisa pantos ...alal eixa polles douleies spiti kai den to ekana ...simera omos? apogeyma sabbatou ...ksekourasth .......STIN KOUZINA OLOTAXOS :clap::clap::clap:

soraver
09-01-10, 11:24
http://www.flickr.com/photos/zlatkogr/2474761224/

maRtina
09-01-10, 11:30
παραδεχομαι πως μου ηρθα σαλια στο στομα μονο που το ειδα :nickred:
συνταγη εχουμαι γι αυτο?

soraver
09-01-10, 11:33
nai
eisithrio gia xania, kai meta thlefwno to nickred na se paei ;p

maRtina
09-01-10, 11:35
καλααα.....
μη ξεχνας πως ημουν στα Χανια και εχω κανει τα κονε μου εκει χεχεχεχ , θα το κανω και θα ανεβασω φωτο σας το λεω

Κοκκινονίκος
09-01-10, 12:24
ειπα να ψαξω στο γοούγλη να μου βρει μια φωτο ζουμερου στα χανια.... λέξεις κλειδια: ζουμερο χανια!!! ειδού το αποτέλεσμα

http://media2.feed.gr/filesystem/images/20091022/engine/imerisia_LARGE_t_1061_12554776_type11186.jpg


δεν μπορείτε να πείτε πως δεν είναι :P

maRtina
09-01-10, 12:26
ωραιο φουστακι!:thumpsup:
θα παρω και εγω για τη θαλασσα το καλοκαιρι :lol::lol::lol::lol::lol:

pastoula
09-01-10, 15:14
μπαααααααα... τι να πει μπροστά στο ζουμερό... σόρρυ κιόλας ε :P

+1

+2

+3

poio einai to zoumero ?

:ban?::ban?::ban?::ban?:

:ban: