PDA

Επιστροφή στο Forum : Πυλώνες και ηλεκτρομαγνητισμος


maRtina
25-01-10, 11:49
Μπορει κανεις να με ενημερωσει αν γνωριζει ,για τα όρια ασφαλειας ,μαγνητικης και ηλεκτρομαγνητικης ενέργειας?
Ορια ασφαλειας σε μετρα οχι σε μοναδες μετρησης ...θελω να πω αν εγω εχω ενα σπιτι , σε ποσα μετρα πρεπει να βρισκεται μακρυα απο τον Πυλωνα για να θεωρουμε ασφαλης?
εψαξα στο ιντερνετ αλλα περα απο κατι ανακριβειες , βρηκα και διαφορετικες μελέτες οσον αφορα την επικινδυνότητα , αλλες δηλαδή υποστηρίζουν πως ειναι επικινδυνες και αλλες πως δεν ειναι ...το δευτερο σαφως και δεν με πειθει , αλλα θα ηθελα να ηξερα και τα ορια ασφαλειας ..που και αυτα "παιζουν" στις διαφορες μελετες που ανακοινώνουν . Α και σε περιπτωση που κινδυνευω ..που μπορω να κανω αιτηση για απομακρυνση ?

Egw
25-01-10, 18:15
Γιατί δεν σε πείθουν οι μελέτες που λένε ότι είναι ασφαλές αλλά σε πείθουν αυτές που λένε ότι δεν είναι ("το δευτερο σαφως και δεν με πειθει")? Αν δεν έχεις γνώσεις / δεδομένα δεν θα έπρεπε να αμφιβάλλεις εξ ίσου και για τις δύο περιπτώσεις?

maRtina
26-01-10, 12:41
to skeftomai Ego mas opos peripou kai to kinito ...to idio eidos aktinobolias den ekpempoun?

maRtina
26-01-10, 13:27
Yparxei amfibolia , aneksartita apo tis adikrouomenes ereunes , oti to kinito einai epiblaves?
den sugkrino to mege8os tou enos me to mege8os tou allou (kinito-pilonas ) legontas oti to skeftomai opos to kinito , ennoo oson afora tis sunepeies ston an8ropino organismo , kai pali omos den anaferomai sto mege8os aytwn , alla sto dedomeno ths upo8esis...sto oti diladi EINAI blabero

Egw
26-01-10, 18:28
Ναι, εκπέμπουν και τα δύο ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, αλλά αυτό δεν σημαίνει και πολλά (και το φως ίδιο είδος ακτινοβολίας είναι). Οι πιθανές βλάβες από ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία δεν εξαρτώνται μόνο από την έντασή της (που μειώνεται πολύ γρήγορα όσο απομακρύνεται κανείς από την πηγή) αλλά και από τη συχνότητα/μήκος κύματός της. Δεν ξέρω τι συχνότητα έχει η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα σύρματα υψηλής τάσης (πέρα από την προφανή των 60 η 50 Hz, δεν θυμάμαι τι έχει στην Ελλάδα, που δεν νομίζω να δημιουργεί πρόβλημα, αλλιώς θα είχαμε πεθάνει όλοι από τα καλώδια που έχουμε στα σπίτια μας).

Αφού είπες ότι βρήκες διάφορες μελέτες, και υπέρ και κατά, γιατί δεν βάζεις μερικά URL εδώ να τα δούμε? Επίσης μπορείς να ψάξεις τα ονόματα των συγγραφέων αυτών των μελετών. Αν δεις ότι κάποιος που γράφει υπέρ έχει σχέσεις με ηλεκτρικές εταιρείες θα δεις όσα γράφει με δυσπιστία (δεν είμαι αφελής ώστε να αγνοώ τα συμφέροντα που προτιμάν να κρύψουν το πρόβλημα, αν υπάρχει). Από την άλλη, αν κάποιος που γράφει εναντίον των πυλώνων είναι άσχετος και μιλάει χωρίς επιστημονικά δεδομένα, μπορείς να τον αγνοήσεις.

Κοκκινονίκος
26-01-10, 23:49
αυτό το άρθρο θα σου καλύψει πολλές απορίες τόσο για τους πυλώνες όσο και για τα κινητά που μπορεί να μην γνώρζες ;)

http://www.ygeia-evexia.gr/articles2.asp?aid=71

Egw
27-01-10, 01:19
Ενδιαφέρον, ωστόσο δεν πρόκειται για πρωτογενή έρευνα... προσέξτε ότι η έρευνα που λένε ότι θα κάνουν οι ίδιοι αναφέρεται σε "καταγραφή θέσεων και απόψεων συγκεκριμένων ομάδων πληθυσμού. " Επίσης δεν υπάρχουν παραπομπές σε σχετική επιστημονική βιβλιογραφία. Και η κα. Γκέκα δεν αναφέρει την ιδιότητά της (εκτός αν μου ξέφυγε) - είναι ερευνήτρια η ίδια? Είναι επιστημονική συνεργάτις κάποιου ερευνητικού ιδρύματος? Ή απλή δημοσιογράφος? Επομένως δεν ξέρουμε πόσο έγκυρα είναι τα όσα γράφει, παρόλο που δεν έχω κανέναν λόγο να τα αμφισβητήσω ούτε ανακάλυψα κανένα χοντρό προφανές λάθος (το μόνο είδος λάθους που μπορώ να βρω σε τομείς εκτός της ειδικότητάς μου).

maRtina
28-01-10, 09:31
thanks Nikoli! kata to mesimeraki pou 8a exo arketo xrono kai 8a mporo na sigkentro8o kai na to diabaso , 8a to do !
Ego mas, eyxaristo kai sena . Oraia skeftesai ! :)

soraver
28-01-10, 10:27
:confused:
pws mporei kapoios na skeftei wraia?
kai mporei na skeftei kai asxhma?
asxhmes skepseis kai omorfes skepseis?
ti einai h zwh ti einai o an8rwpos?
uparxei zwh ston arh?
8a prolabw na paw strato pou 8elw toso polu 'h 8a katastrafei o kosmos prin lh3ei h anabolh mou?

maRtina
28-01-10, 13:02
a kala ! esu exeis apan8rako8ei edelos etsi?
axxaxaxaxaxaxaxa

maRtina
29-01-10, 11:21
exo apories ..δεν καταλαβαινω τις μοναδες μετρησης ..θα δωσω τα σημεια που δεν καταλαβα
Υπάρχουν όρια για την έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία Μη Ιονιζουσών ακτινοβολιών;

με βαση αυτο που λεει παραπανω Η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τα κινητά τηλέφωνα και τους σταθμούς βάσης (περίπου 1-2 GHz) είναι Μη Ιονίζουσα ακτινοβολία, στην περιοχή των ραδιοσυχνοτήτων (100KHz - 300GHz)

Ο προσδιορισμός των αποδεκτών ορίων έκθεσης, βασίζεται στην παραδοχή ότι το κατώφλι του ρυθμού ολόσωμης απορρόφησης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας για την ανάπτυξη δυσμενών βιολογικών επιδράσεων, λόγω αύξησης της θερμοκρασίας, ισούται με 4W/Kg

το 4w/kg ,πως να το καταλαβω σε σχεση με τις μοναδες συχνότητας που δίνει. ?:confused:


απο αυτο δεν καταλαβα τιποτα
5.Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στα πεδία που παράγονται από τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας (γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης και υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας) και τα πεδία που σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία (κινητά τηλέφωνα και σταθμοί βάσης);

Γύρω από τις γραμμές μεταφοράς ρεύματος Υψηλής Τάσης, δημιουργούνται ηλεκτρομαγνητικά πεδία Εξαιρετικά Χαμηλών Συχνοτήτων (50/60 Hz), που ανήκουν στην περιοχή των Μη Ιονιζουσών ακτινοβολιών. Χαρακτηριστικό των πεδίων αυτών, είναι ότι το μήκος κύματος της ακτινοβολίας ισούται με μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα, ώστε πρακτικά να μπορούν να θεωρηθούν το ηλεκτρικό και το μαγνητικό πεδίο ως ασύνδετα μεταξύ τους, και εξετάζονται ξεχωριστά οι επιδράσεις στον άνθρωπο από το κάθε πεδίο. Οι γνωστές επιδράσεις των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων στον άνθρωπο οφείλονται στην επαγωγή πεδίων και ρευμάτων στον ανθρώπινο οργανισμό. Παράλληλα, μπορεί να υπάρχουν και έμμεσες επιδράσεις, όπως η εμφάνιση σπινθηρισμών κατά την επαφή με αντικείμενα παρουσία ισχυρών


απο αυτο πρεπει να καταλαβω , πως οσο πιο μακρυα μενεις απο ενα πυλωνα τοσο πιο επικυνδινο ειναι?
Όσο αυξάνεται ο αριθμός των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, η Η/Μ ακτινοβολία αυξάνεται;

ΟΧΙ, κάθε σταθμός βάσης (κεραία), καλύπτει μια συγκεκριμένη περιοχή (κυψέλες ραδιοκάλυψης). Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή αυτή, τόσο πιο ισχυρό σήμα εκπέμπει ο σταθμός βάσης, ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία και σε απομακρυσμένα σημεία. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των κεραιών, μικραίνει η περιοχή που αντιστοιχεί σε κάθε κεραία, με αποτέλεσμα αυτή να εκπέμπει σε χαμηλότερη ισχύ. Γενικά, όσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε ένα σταθμό βάσης κατά τη λειτουργία του κινητού μας τηλεφώνου, τόσο χαμηλότερη είναι η ισχύς του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Το ακόμη ωραιότερο είναι ότι ο εξοβελισμός των κεραιών εκτός των κατοικημένων περιοχών όχι μόνο δεν οδηγεί σε μείωση της ακτινοβολίας που τελικά απορροφάται από τους ιστούς μας, αλλά πολύ απλά, σε αύξηση. Απίστευτο;

maRtina
29-01-10, 11:38
εδω δειτε τι λεει http://www.medlook.net/emf/general.asp

Τα μαγνητικά πεδία διαπερνούν τα περισσότερα φυσικά εμπόδια όπως οι τοίχοι. Τα ηλεκτρικά πεδία σταματούν μπροστά σε τοίχους ή άλλα φυσικά εμπόδια. Τα μαγνητικά πεδία μειώνονται πολύ σημαντικά όταν αυξάνεται η απόσταση από την πηγή εκπομπής τους.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία είναι:

1. Το μήκος κύματος
2. Η συχνότητα
3. Η ενέργεια που μεταφέρουν

Το μήκος κύματος είναι αλληλένδετο με τη συχνότητα. Όσο πιο μικρό είναι το μήκος κύματος, τόσο πιο ψηλή είναι η συχνότητα.

Επίσης ακόμη ένα σημαντικό χαρακτηριστικό της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας που σχετίζεται με το μήκος κύματος και τη συχνότητα, είναι η ενέργεια που μεταφέρεται.

Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα μεταφέρονται από τα σωματίδια που ονομάζονται κβάντα. Στην ψηλή συχνότητα (και άρα στα μικρά μήκη κύματος) η κβαντική ενέργεια είναι πολύ μεγάλη.

Όταν η μεταφερόμενη ενέργεια είναι μεγάλη, τότε σπάζουν οι δεσμοί μεταξύ των μορίων. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο. Προκαλούνται αλλοιώσεις του γενετικού κώδικα του DNA. Το αποτέλεσμα είναι η πρόκληση καρκίνου και άλλων σοβαρών ασθενειών.



ειχα βρει και μια ακομη σελιδα που ειχε και σχεδιαγραμμα αλλα δεν την βρισκω τωρα

Egw
29-01-10, 17:59
To 4W/kg έχει σχέση με τη συνολική ενέργει (ισχυ, σωστότερα) που απορροφάται και όχι με την ενέργεια που μεταφέρει το κάθε φωτόνιο, η οποία εξαρτάται από τη συχνότητα.

Από που συμπέρανες ότι όσο πιο μακρυά είσαι από έναν πυλώνα τόσο πιο επικίνδυνο είναι? Το αντίθετο βέβαια ισχύει. Αν δεν υπήρχε καθόλου απορρόφηση, διάχυση κλπ των Η/Μ κυμάτων, η "έντασή" τους θα μειωνόταν ανάλογα με το τετράγωνο της απόστασης από την πηγή. Στην πραγματικότητα λόγω των απωλειών η εξασθένηση είναι πολύ ταχύτερη.

maRtina
30-01-10, 13:00
To δευτερο κομματι απο αυτα που εγραψες δεν το καταλαβα ..
ομως για το συμπερασμα μου κοιτα τι ελεγε το αρθρο του Νικου
Όσο αυξάνεται ο αριθμός των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας, η Η/Μ ακτινοβολία αυξάνεται;

ΟΧΙ, κάθε σταθμός βάσης (κεραία), καλύπτει μια συγκεκριμένη περιοχή (κυψέλες ραδιοκάλυψης). Όσο μεγαλύτερη είναι η περιοχή αυτή, τόσο πιο ισχυρό σήμα εκπέμπει ο σταθμός βάσης, ώστε να είναι δυνατή η επικοινωνία και σε απομακρυσμένα σημεία. Όσο αυξάνεται ο αριθμός των κεραιών, μικραίνει η περιοχή που αντιστοιχεί σε κάθε κεραία, με αποτέλεσμα αυτή να εκπέμπει σε χαμηλότερη ισχύ. Γενικά, όσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε ένα σταθμό βάσης κατά τη λειτουργία του κινητού μας τηλεφώνου, τόσο χαμηλότερη είναι η ισχύς του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου.

Το ακόμη ωραιότερο είναι ότι ο εξοβελισμός των κεραιών εκτός των κατοικημένων περιοχών όχι μόνο δεν οδηγεί σε μείωση της ακτινοβολίας που τελικά απορροφάται από τους ιστούς μας, αλλά πολύ απλά, σε αύξηση. Απίστευτο;

Γύρω από τις γραμμές μεταφοράς ρεύματος Υψηλής Τάσης, δημιουργούνται ηλεκτρομαγνητικά πεδία Εξαιρετικά Χαμηλών Συχνοτήτων (50/60 Hz), που ανήκουν στην περιοχή των Μη Ιονιζουσών ακτινοβολιών.

Egw
01-02-10, 20:23
Για τη σχέση της έντασης (σωστότερα, ενέργειας ανα μονάδα επιφάνειας) με την απόσταση δες εδώ ένα ωραίο σχεδιάγραμμα που το εξηγεί πολύ κατανοητά
http://en.wikipedia.org/wiki/Inverse-square_law
Έτσι στη διπλάσια απόσταση η ίδια ενέργεια πέφτει πάνω σε τετραπλάσια έκταση, οπότε σε κάθε σημείο έχεις το 1/4 μόλις της ενέργειας.
Και όπως είπα, στην πραγματικότητα όσο μακρύτερα είσαι από κάπου τόσο περισσότερη ενέργεια απορροφάται από τον αέρα (με σκόνη, σταγονίδια κλπ) οπότε σε διπλάσια απόσταση έχεις λιγότερη ενέργεια από πριν αλλά τετραπλάσια έκταση, οπότε σε κάθε σημείο η ενέργεια είναι μικρότερη από το 1/4

Κατανοητό?

Τώρα, μην μπερδεύουμε το τι κάνουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας με τους πυλώνες. Η εκπομπή και η λήψη Η/Μ ακτινοβολιών είναι ο *σκοπός* των κεραιών και των κινητών. Επομένως η ισχύς της ακτινοβολίας που εκπέμπουν πρέπει να είναι τέτοια ώστε να φτάνει αρκετή και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της περιοχής τους.

Ας πούμε ότι η απόσταση μεταξύ δύο κεραιών είναι 200 μέτρα. Οπότε η μέγιστη απόσταση ανάμεσα σε έναν χρήστη και στην πλησιέστερη κεραία είναι 100 μέτρα. Τότε η κεραία πρέπει να εκπέμπει ακτινοβολία αρκετά ισχυρή ώστε σε 100 μέτρα απόσταση να μπορεί να "ακουστεί" από το κινητό του χρήστη, και το κινητό το ίδιο για την κεραία. Αν τώρα διπλασιάσεις τις αποστάσεις, πρέπει το κινητό να εκπέμπει ακτινοβολία 4πλάσιας ισχύος για να φτάσει την κεραία (και η κεραία για το κινητό). Αυτό βγαίνει από τον παραπάνω νόμο (βλ. wikipedia). Που θα πει ότι το μυαλό του χρήστη (που παραμένει στην ίδια απόσταση από το κινητό του) θα καβουρδίζεται από 4πλάσια ακτινοβολία.

Οι πυλώνες του ρεύματος δεν αυξάνουν την ισχύ της ακτινοβολίας που εκπέμπουν, διότι δεν προσπαθούν να σε φτάσουν. Όσο πιο μακρυά είσαι από αυτούς τόσο λιγότερη δέχεσαι.

maRtina
02-02-10, 11:52
Ευχαριστω ρε συ Εγω !
εχεις ενα ιδιαιτερο τροπο να μεταφερεις τις γνωσεις σου και αυτα που σκεφτεσαι και εμενα αυτο μαρεσει πολυ !

κονκλουζιον
Να το αφησουμε το ομορφο σπιτακι μας στο βουνο? απεχει μολις 68μετρα απο τον Πυλωνα :(

maRtina
08-04-10, 15:06
kai mesa στη ζαλη μου και στον πονοκεφαλο μου κοιταξτε τι βρηκα ...
υπαρχει νομος που προβλεπει παιδια για τα ορια ασφαλειας ....δεν καταλαβα τιποτα ομως απ τα πινακακια συγκλονιστηκα ! κεφαλι λεει κορμος και ακρα ...
ριξτε μια ματια και πειτε μου αν καταλαβαινετε κατι ...γιατι εγω δεν καταλαβα τιποτα

http://www.eeae.gr/gr/docs/ni/_egkiklios_oria.pdf

maRtina
08-04-10, 15:08
http://www.sinetechnologies.gr/measurements.html

και επισης βρηκα και αυτους που θα μπορουσαν ισως να μου δωσουν μια αξιοπιστη απαντηση :s

ΠΛΑΤΩΝ
08-04-10, 17:09
Να δούμε τι θα πει κι ο Egw, γιατί εγώ βρήκα μονάχα αυτό:

http://www.cartoonstock.com/lowres/vsh0067l.jpg

Xouanita
08-04-10, 17:32
Ματίνα, ριξε μια ματιά εδω. Τα παιδια ειναι μηχανικοί και συζητάνε για ανεγερση κτιριου κοντά σε γραμμές υψηλής τάσης. Οτι λένε εχει να κανει με την ισχύουσα νομοθεσία που εφαρμόζεται απο τις Πολεοδομιες. Φυσικά οτι ισχύει για τις νέες οικοδομές ισχύει και για τις υπάρχουσες.

http://www.michanikos.gr/showthread.php?t=391

Χονδρικά μιλούν για μια ζώνη (πλάτους 40 μετρων συνολικα) κάτω απο τις γραμμές υψηλής τάσης -και όχι μονο απο τον πυλώνα- εντός της οποίας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ανεγερση κατοικιων. "Ασφαλής" απόσταση φυσικά δεν ειναι η ακριβως οριακή.

Xouanita
08-04-10, 17:35
κονκλούζιον (που λες κι εσυ), δεν μετράς την απόσταση μόνο απο τον πυλώνα, αλλά ΚΑΙ την οριζόντια απόσταση απο τα καλωδια.

Cj
08-04-10, 23:17
Γιατι αν σου πουνε οτι στα 40 μετρα εισαι ασφαλής εσυ με τα 68 θα πας?Δεν τους λες να το πανε λιιιιιιιιιιιιιγο πιο κατω να εχεις και το κεφαλακι σου ήσυχο πες τους οτι δεν σου φυτρώνουν οι ντοματες.... οσο δηλαδη εχεις ενα κεφάλι:yeeees:

Xouanita
09-04-10, 00:04
Οι πυλώνες δεν μετακινούνται. Μονο οι στυλοι. (η μεσαια και η μικρή τάση δηλαδη)


Κονκλούζιον: την ήπιαμε την πορτοκαλαδίτσα μας

maRtina
09-04-10, 10:39
ο τοπος παιδια ειναι καταπρασινος , ετσι σκεφτομαι για το κτημα και καθησυχαζομαι ...ενω για παραδειγμα στην Πτολαιμαιδα δεν υπαρχουν φυτα ..
δεν ξερω μαλακιες λεω?

Χουαν αργοτερα θα το δω το Λινκ ... ευχαριστω

soraver
09-04-10, 11:00
ixnos futou
leei kaistis glastres o basilikos den pianei :s

Xouanita
09-04-10, 11:04
Να σου πω, υπάρχουν 3 τινά:

α) ο μηχανικός που εβγαλε την άδεια για το σπίτι έλαβε υπόψιν του την απόσταση απο τα καλώδια, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχεις,
β) ο μηχανικός δεν το ελαβε υπόψιν του, οπότε να του καεί το βίντεο του κερατα :angry_wife: και
γ) το σπίτι ειναι αυθαιρετο, οπότε κανεις δεν ασχολήθηκε να το ψαξει.

Οπως και να χει, η ΔΕΗ θα σου πει ότι δεν φερει καμια ευθυνη.

Xouanita
09-04-10, 11:05
ixnos futou
leei kaistis glastres o basilikos den pianei :s

:ohh: :ohh: :ohh: αμαααααν!!! Καλέ θα τηγανίζεται ο εγκέφαλός τους εκει!!!

maRtina
09-04-10, 11:08
ε ναι ρε συ ...οι περισσοτεροι θανατοι εκει ειναι απο ...μακρυα απο μας

soraver
09-04-10, 11:14
plaka kanw

maRtina
09-04-10, 11:18
εγω ομως οχι :(

Egw
09-04-10, 19:05
Τι σχέση έχει η μόλυνση από τους λιγνιτικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας (Πτολεμαΐδα) με το συγκεκριμένο θέμα? Και τι σημασία έχει ότι ο τόπος είναι καταπράσινος? Οι ακτινοβολίες δεν προκαλούν ξηρασία... άλλες είναι οι υποτιθέμενες βλαβερές συνέπειες

maRtina
10-04-10, 11:41
Το λεω με το σκεπτικο ρε συ Εγω , οτι και τα χορτα και τα δεντρα ζωη εχουν και αυτα , αναπνεουν αναπτυσονται κτλ οπως και καθε ζωντανος οργανισμος ...
και σκεφτηκα και ειπα κιολας οτι μπορει να λεω και μαλακια , οτι ο τοπος εκει ειναι καταπρασινος ολο δεντρα και φυτα ...αν υπηρχε προβλημα και "κακη" ακτινοβολια δεν θα ευδοκιμουσαν αυτα τα φυτα ...
αλλα μαλλον προσπαθω να εθελοτυφλω :(
Σχετικα με την πτολαιμαιδα και την παραγωγη ενεργειας , ο τοπος ειναι γεματος απο πυλωνες και το τοπιο ξερό , βραχια και πετρες παντου ...και σκεφτομενη τα παραπάνω τα συνδίασα και με την Πτολαιμαιδα ...(ξανα λεω μπορει να σκεφτομαι και μαλακια)

Egw
12-04-10, 23:49
Το πρόβλημα της Πτολεμαϊδας δεν είναι οι πυλώνες αλλά η μόλυνση από την καύση του λιγνίτη... και το ότι είναι ξερό το τοπίο γύρω μπορεί να οφείλεται σε τοπικούς κλιματολογικούς ή άλλους παράγοντες, όχι απαραίτητα στη μόλυνση (βλέπε π.χ. τα ξερονήσια των Κυκλάδων). Δεν πρέπει να φαντάζεστε ότι η ακτινοβολία από τα καλώδια "καίει" τα πράγματα γύρω της, λες και μιλάμε για Τσερνομπίλ ή Χιροσίμα.

maRtina
13-04-10, 12:39
Δεν πρεπει ε?
Ποσο πολυ θελω να τοπιστεψω δεν φανταζεσαι , το αγαπω τοσο αυτο το μερος !!

Egw
13-04-10, 18:23
Μα δεν εννοώ ότι δεν υπάρχουν κίνδυνοι. Αυτό δεν το ξέρω. Αλλά οι υποτιθέμενοι κίνδυνοι είναι για καρκίνους, προβλήματα σε αναπαραγωγή κλπ., πράγματα που δεν γίνονται τόσο φανερά. Και επηρεάζουν, ΑΝ επηρεάζουν, ένα μικρό ποσοστό αυτών που εκτίθενται στην ακτινοβολία και μόνο αφού έχουν περάσει χρόνια. Γι' αυτό χρειάζονται περίπλοκες στατιστικές αναλύσεις και τα αποτελέσματα είναι αμφισβητήσιμα. Αν όποιος έμενε κοντά σε σύρματα έπεφτε τέζα σε μια βδομάδα θα ήταν γνωστό εδώ και πολύ καιρό.

maRtina
14-04-10, 10:47
ε μα σπιτι εχουμε εκει ...δεν εχουμε αντισκοινο ...να το παρουμε και να φυγουμε ...εννοειτε πως μενουμε και θα συνεχισουμε να μενουμε για χρονια ...
αν ομως ειναι επισφαλες ...δεν νομιζω οτι αξιζει να μεινουμε ...ο Πατερας μου τουλαχιστον που μενει συνεχεια εκει ...εγω παω ενα Σ/Κ και σε αδειες :(