ΠΛΑΤΩΝ
09-03-10, 14:35
http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/30-01-10/30-01-10_321115_31.jpg
Τάρτα με αμύγδαλο, κανέλα και σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 10-12
Υλικά για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο από το ψυγείο ψιλοκομμένο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. της σούπας κρύο νερό
Υλικά για τη γέμιση
100 γρ. κουβερτούρα 70%
κακάο
160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κανέλα
160 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
4 αυγά
70 γρ. αλεύρι
½ κουτ. του γλυκού
μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση για τη ζύμη
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Εκτέλεση για τη γέμιση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, την αμυγδαλόσκονη, τα αυγά και, στο τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Συναρμολόγηση
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22 εκ. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τη γεμίζουμε με τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μισή ώρα. Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να κρυώσει και, προαιρετικά, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
http://wk.kathimerini.gr/webadmin/taste/Pigikapa.gif
Τάρτα με αμύγδαλο, κανέλα και σοκολάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Μερίδες: 10-12
Υλικά για τη ζύμη
250 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο από το ψυγείο ψιλοκομμένο
50 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. της σούπας κρύο νερό
Υλικά για τη γέμιση
100 γρ. κουβερτούρα 70%
κακάο
160 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρ. ζάχαρη
15 γρ. κανέλα
160 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη
4 αυγά
70 γρ. αλεύρι
½ κουτ. του γλυκού
μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση για τη ζύμη
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα χτυπάμε με το φτερό. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Εκτέλεση για τη γέμιση
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, την αμυγδαλόσκονη, τα αυγά και, στο τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Συναρμολόγηση
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22 εκ. Τρυπάμε όλη την επιφάνεια με ένα πιρούνι και τη γεμίζουμε με τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μισή ώρα. Αν χρειαστεί, ψήνουμε λίγο παραπάνω. Αφήνουμε να κρυώσει και, προαιρετικά, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
http://wk.kathimerini.gr/webadmin/taste/Pigikapa.gif