soraver
18-05-10, 09:21
http://img195.imageshack.us/img195/2492/84413459.jpg
Σημείωση: Τη βασική ιδέα την πήρα από το περιοδικό Gourmet της Ελευθεροτυπίας αλλά έχω κάνει και κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις, πιστεύω, προς το καλύτερο.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια
1/2 κιλό καρότα
1/4 κιλό τυρί φορμαέλα
1 ματσάκι μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι
πιπέρι και λίγο ή καθόλου αλάτι!
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι τα κολοκυθάκια αφού πετάξουμε την καρδιά που είναι όλο νερό. Περνάμε τα καρότα από τον τρίφτη (μεγάλη τρύπα)
http://img12.imageshack.us/img12/5163/15690029.jpg
Προσθέτουμε την φορμαέλα τριμμένη (μεγάλη τρύπα), τα μυρωδικά τα αυγά το πιπέρι το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
http://img267.imageshack.us/img267/2631/99279236.jpg
Πλάθουμε τους κεφτέδες στις λαδωμένες παλάμες μας και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σε ανάμεικτο ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο αλλά όχι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Πιστεύω ότι αξίζει να δοκιμάσετε, το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει.
κλεμένο από το αγαπημένο http://cookthebook.blogspot.com/
Σημείωση: Τη βασική ιδέα την πήρα από το περιοδικό Gourmet της Ελευθεροτυπίας αλλά έχω κάνει και κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις, πιστεύω, προς το καλύτερο.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό φρέσκα κολοκυθάκια
1/2 κιλό καρότα
1/4 κιλό τυρί φορμαέλα
1 ματσάκι μάραθο ή άνιθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι
πιπέρι και λίγο ή καθόλου αλάτι!
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι τα κολοκυθάκια αφού πετάξουμε την καρδιά που είναι όλο νερό. Περνάμε τα καρότα από τον τρίφτη (μεγάλη τρύπα)
http://img12.imageshack.us/img12/5163/15690029.jpg
Προσθέτουμε την φορμαέλα τριμμένη (μεγάλη τρύπα), τα μυρωδικά τα αυγά το πιπέρι το λάδι και το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
http://img267.imageshack.us/img267/2631/99279236.jpg
Πλάθουμε τους κεφτέδες στις λαδωμένες παλάμες μας και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ή σε ανάμεικτο ελαιόλαδο και καλαμποκέλαιο αλλά όχι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία.
Πιστεύω ότι αξίζει να δοκιμάσετε, το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει.
κλεμένο από το αγαπημένο http://cookthebook.blogspot.com/