ΠΛΑΤΩΝ
08-06-10, 17:11
http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/09-04-09/09-04-09_274793_21.jpg
Μαρμελάδα φράουλα
Υλικά:
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας
Διαδικασία:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου. Βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κλωνάρι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
http://wwk.kathimerini.gr/webadmin/taste/PigiGastronomos.gif
Μαρμελάδα φράουλα
Υλικά:
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας
Διαδικασία:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου. Βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κλωνάρι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
http://wwk.kathimerini.gr/webadmin/taste/PigiGastronomos.gif