PDA

Επιστροφή στο Forum : Μαρμελάδα φράουλα


ΠΛΑΤΩΝ
08-06-10, 17:11
http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/09-04-09/09-04-09_274793_21.jpg
Μαρμελάδα φράουλα

Υλικά:
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
1 κλωνάρι βανίλιας

Διαδικασία:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις φράουλες καθαρισμένες (ολόκληρες αν είναι μικρές ή στα δύο αν είναι μεγάλες) με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα περίπου. Βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το κλωνάρι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.




http://wwk.kathimerini.gr/webadmin/taste/PigiGastronomos.gif

thiseas
08-06-10, 23:09
http://www.yumm.gr/assets/media/PHOTOS/RECIPES/616.jpg

Μαρμελάδα φράουλα
Υλικά

-2 κιλά φράουλες γινωμένες
-1 1/2 κιλό ζάχαρη
-1 λεμόνι(το χυμό)

Προετοιμασία

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε τα κοτσάνια ,κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα . Τα αφήνουμε μερικές ώρες για να υγροποιηθεί η ζάχαρη.Συνήθως τα φτιάχνω από το προηγούμενο βράδυ.Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας ενώ ξαφρίζουμε σταδιακά. Προς το τέλος προσθέτουμε και το λεμόνι. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν το μείγμα γυαλίζει και ξεκολλά από την κατσαρόλα.Ένας καλός τρόπος για να διαπιστώσουμε πόσο σφικτή ή όχι θα είναι η μαρμελάδα μπορούμε να βάλουμε λίγη σ’ ένα πιατάκι και να το δούμε γιατί όταν κρυώσει δένει περισσότερο. Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή. Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν.Η μαρμελάδα διατηρείται σε δροσερό μέρος.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

pastoula
09-06-10, 08:17
me polyyyyyyyyyyyyyyyyyyy perisoterh zaxarh!

Thnxxx guys!