PDA

Επιστροφή στο Forum : Σιμιγδαλένιος χαλβάς


ΠΛΑΤΩΝ
09-02-11, 09:54
http://sup.kathimerini.gr/kathnews/photos/24-11-10/24-11-10_365939_21.jpg
Σιμιγδαλένιος χαλβάς

Προετοιμασία, παρασκευή: 1 ώρα
Αναμονή: 1 ώρα

Υλικά (για 6 μερίδες)
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
120 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
400 γρ. νερό
150 γρ. αμύγδαλα λευκά, ολόκληρα
200 γρ. ζάχαρη κανέλα σε σκόνη (για πασπάλισμα)

Διαδικασία:
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το λάδι και τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 30-40 λεπτά. Το αργό καβούρδισμα είναι που κάνει το χαλβά λευκό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και αδειάζουμε το σιρόπι πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου σωθεί το νερό και το μείγμα γίνει σφιχτό. Μοιράζουμε το χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια, τον αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.


Πηγή: περιοδικό «Γλυκές ιστορίες»

pastoula
09-02-11, 10:20
Άλλη μία εκδοχή που κάνω πολύ συχνά είναι:

1 ποτηρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια ζάχαρη (έτσι λέει η συνταγή, εγώ βάζω 2)
4 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλας
+οτι σας αρέσει από ξηρό καρπό


Βάζετε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί. Όσο μας αρέσει, εμένα μου αρέσει σχετικά ξανθός.

Μόλις γίνει το σιμιγδάλι, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς (αν έχουμε) και μετά με μία κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΕΤΑΕΙ ΣΑΝ ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΙΕΙ

Μόλις ρίξουμε όλο το σιρόπι, το αφήνουμε ελάχιστα να πήξει και όσο είναι νερουλό ακόμα το ρίχνουμε στη φόρμα!

Σε 5 λεπτά μπορείτε να το ξεφορμάρετε, αν σας αρέσει ζεστό. Αλλιώς περιμένετε να κρυώσει, αν μπορείτε. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Είναι από τα πιο νόστιμα γλυκά :eating:

Λατρεία
09-02-11, 10:30
Εγώ κάνω το γνωστο 1 (λαδι) - 2 (σιμιγδάλι) - 3 (ζάχαρη) - 4 (νερό).
Μόνο που τώρα τελευταία βάζω 2 ζάχαρη κ 1-2 κουταλιές μέλι. :eating:

Eνίοτε του ρίχνω απο πάνω και λιωμένη κουβερτούρα, αν και δεν μπορώ να πω οτι του πάει ιδιαίτερα. :xmmm:

pastoula
09-02-11, 10:33
η σοκολατα παει παντού..... :eating:

soraver
09-02-11, 11:12
Άλλη μία εκδοχή που κάνω πολύ συχνά είναι:

1 ποτηρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια χάχαρη (έτσι λέει η συνταγή, εγώ βάζω 2)
4 ποτήρια νερό
2 ξυλάκια κανέλας
+οτι σας αρέσει από ξηρό καρπό


ti nai auto to xaxari?


Εγώ κάνω το γνωστο 1 (λαδι) - 2 (σιμιγδάλι) - 3 (ζάχαρη) - 4 (νερό).
Μόνο που τώρα τελευταία βάζω 2 ζάχαρη κ 1-2 κουταλιές μέλι. :eating:

Eνίοτε του ρίχνω απο πάνω και λιωμένη κουβερτούρα, αν και δεν μπορώ να πω οτι του πάει ιδιαίτερα. :xmmm:

η σοκολατα παει παντού..... :eating:

i agree on that

pastoula
09-02-11, 11:17
ti nai auto to xaxari?

ο δαιμων του τυπογραφίου:P

maRtina
10-02-11, 10:35
E δεν τρωγεσαι ρε Πλατωνα ;) λολ
Εγω παλι κανω το αλλο
Σκεφτομαι γλυκο ..βγαινω απ το σπιτι με τη φορμα (κοντα ειναι ο Βασιλης το ζαχαροπλαστειο) βαζω παπουτσια ..κατεβαινω την κατηφορα ..μπαινω μεσα καλησπεριζω και διαλεγω !
αλλη εκδοχη
Σκεφτομαι γλυκο ...βαριεμαι να βαλω παπουτσια ...παρακαλαω τη μαμα και παει και μου φερνει ! :clap::clap::clap::clap::clap::clap: