PDA

Επιστροφή στο Forum : To PC μου δεν ανάβει... έχει παθει κάποια βλάβη


Egw
12-05-11, 00:45
Λοιπόν, άνοιξα το tower, έβηξα και φταρνίστηκα από τη σκόνη που είχε, τη φύσηξα και πήγε παντού (παρακαλώ να λείπουν τα ειρωνικά σχόλια όταν δείτε τις σκονισμένες φωτό... ούτε χρόνο δεν είχε αξεσκόνιστο, δεν ξέρω γιατί μάζεψε τόση). Έχουμε και λέμε:

> panw sto motherboard exei ena shmeio me pinakia pou pane kai koumpanoun ola ta psila kalodiakia apo to mprostino panel...8a bgaleis to bismataki kai 8a baleis sth 8esh tou to bismataki apo to reset.

Όπως είπα, δεν έχει reset. Έχει ένα μεγάααααλο κουμπί που δεν έχω καταφέρει να καταλάβω πώς δουλεύει.
http://img14.imageshack.us/img14/8710/mprostinopanelapompros.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/14/mprostinopanelapompros.jpg/)
Άμα το πατάς ανάβει το PC, αλλά άμα το ξαναπατήσεις νομίζω πάει σε sleep ή hibernate, και μόνο αν το κρατήσεις πατημένο πολλή ώρα σβήνει. Από πίσω του το κουμπί έχει πολλά ψιλά συρματάκια.
http://img31.imageshack.us/img31/9356/mprostinopanelapopisw.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/31/mprostinopanelapopisw.jpg/)
υποθέτω το κιτρινόμαυρο είναι το φωσάκι του σκληρού δίσκου, αλλά δεν ξέρω τι κάνουν τα άλλα. ΥΠΟΘΕΤΩ από αυτό που είδα εδώ
http://www.directron.com/atxswitch.html
ότι είναι το κοκκινόμαυρο, ενώ το πρασινόμαυρο ανάβει το πράσινο φως που δείχνει ότι το PC είναι on.

Χμμμ... αναρωτιέμαι αν τα γαργαλήσω λίγο μην ξαναδουλέψουν. Κανονικά δεν πρέπει - γιατί να έφυγαν από τη θέση τους?

> an den doulepsei me to reset, dokimase na baleis katsabidi apla kai mono gia na kanoun epafh stigmiaia ta 2 pinakia

Και δεν θα ακουστούν αστραπές, κεραυνοί, τσαφ, σπινθήρες, και μυρvδιά καμένου σκληρού δίσκου (η καμένου Egw!?)

> an den doulepsei oute etsi, koita an to motherboiard exei anoixto kapoio lampaki (kata 99% sto motherboard sou 8a exei kapoio lampaki pou otan pairnei reuma anabei)

Αυτό δεν το έκανα ακόμη. Αλλά πάμε παρακάτω:

> mporeis na aposundeseis ola ta kalodia pou 3ekinane apo to trofodotiko sou

Μπορώ. Αλλά μετά πώς θα τα συνδέσω ξανά? Πού να ξέρω / θυμάμαι ποιο πάει πού? (Καλά, βγάζω φωτό).

Το τροφοδοτικό μου είναι αυτό το μοντέλο
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817174026

Δεν έχει διακόπτη on-off που βλέπω να έχουν άλλα. Εκείνο το κόκκινο κάτω από την πρίζα είναι διακοπτάκι επιλογής 110/220. Αλλά ακριβώς από κάτω έχει ένα πράσινο στρογγυλούλι λαμπάκι. Αυτό ανάβει αμέσως μόλις βάζω στην πρίζα το PC, και παραμένει αναμμένο για αρκετή ώρα μετά που το βγάζω, ώσπου τελικά σβήνει. Άρα το καλώδιο και η μπρίζα στον τοίχο δουλεύουν.

> kai na piaseis to megalo xontro bisma me ta polla poluxroma kalodia kai na gefurwseis prasino kai ena mauro ( http://lichyetan.blogspot.com/2009/0...pply-unit.html ), bazeis sto reuma k 8a prepei na arxisei na gurizei to anemisthraki

Ποιο ανεμιστηράκι? του PSU? Αυτό το site λέει ότι "To determine whether the PSU being started or not, I connect a fan to the PSU to verify it." δηλαδή μοιάζει να λέει ότι δεν έχει τίποτε συνδεμένο, πρέπει να συνδέσει κάποιο ανεμιστηράκι (αλλά δε λέει πώς συνδέεται, αν πρέπει να συνδέσει... άρα δεν είναι site για άσχετους σαν εμένα, αλλά για γκουρούδες που δεν χρειάζονται τις οδηγίες του).

Τέλος πάντων. Αν είναι ο διακόπτης, δεν έχω ιδέα πώς να βρω ανταλλακτικό και πώς να τον αλλάξω (όπως έγραψα πριν, λέω ότι ίσως είναι ο διακόπτης διότι την προπροηγούμενη Παρασκευή το PC δεν έναβε αλλά όταν έβγαλα και ξαναέβαλα την πρίζα και πάτησα τον διακόπτη πήρε εμπρός (για τελευταία φορά). Αν το τροφοδοτικό ήταν καπούτ δεν θα έπρεπε να μη δουλέψει?

Αν είναι το PSU, πού να ξέρω τι να πάρω να βάλω στη θέση του? Είναι στανταρ οι διαστάσεις τους, ο αριθμός των ανεμιστηρακίων και τα εκατομμύρια καλώδια που έχουν?

Δεν ξέρω αν βοηθάει σε τίποτε (αφού έστειλα το Link πιο πάνω), αλλά εδώ είναι μία ταμπέλα που έχει πάνω του το τροφο.

http://img853.imageshack.us/img853/9288/trofodotikokinezika.th.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/853/trofodotikokinezika.jpg/)

Ουφ μπελάδες... αλλά αν το πάω σε κομπιουτερομάστορα θα με χρεώσει ακριβότερα από το να πάρω καινούριο PC, ενώ από την άλλη μου φαίνεται χοντρή μαλακία να πάρω καινούριο κομπιούτερ για έναν (ίσως) χαλασμένο διακόπτη.

Αν καταφέρω να το επισκευάσω χρωστώ ένα μεγάλο κέρασμα στον sor και όποιον άλλο μου ρίξει ιδέες που να βοηθάνε.

Κοκκινονίκος
12-05-11, 00:51
για αρχή βγάλε τις RAM και την κάρτα γραφικών.... αν έχεις πεπιεσμένο αέρα ψέκασε στα σλοτ... και καθάρισε με γόμα τις χάλκινες επαφές των πλακετών και ξαναβάλτα.... και ξεκίνα το πισι...

αν δεν πετύχει.. ξαναβγάλτα όλα έξω... τις πλακέτες ε :P :P ξαναξεκίνα το πισι...

αν δεν ακούσεις κανέναν ήχο τότε θέλεις άλλη mobo

αυτά για αρχή :)

Egw
12-05-11, 01:08
Για αρχήηηη? Μα άμα είναι καμένο το PSU ή ο διακόπτης, τι θα βοηθήσει να βγάλω τις RAM (και ακόμη κι αν εχουν κάποιο πρόβλημα αυτές, δεν θα έπρεπε να ξεκινάει ένας ανεμιστήρας ή κάτι τέλος πάντων, αντί να παραμένει τελείως ψόφιο?)

Αν δοκιμάσω να τζαμπάρω (:P ) το χοντρό καλώδιο με τα 24 παλούκια, υποθέτω θα πρέπει να έχω αποσυνδέσει το σύμπαν πριν, όχι μόνο αυτό το καλώδιο αλλά και όλα όσα πάνε σε σκληρούς, μαλακούς και ενδιάμεσους δίσκους, ε?

Χε χε το πιθανότερο είναι ότι θα κάνω κάποια μαλακία, θα κάψω τον κομπιούτορα για τα καλά, και μετά θα πάρω καινούριον συν ένα από αυτά τα παπαράκια που τους βάζεις έναν εσωτερικό δίσκο και τον κάνουν USB για να πάρω και όσα data και άλλα έχω στον (μοναδικό) εσωτερικό σκληρό. Έπρεπε να είχα αγοράσει δεύτερο εσωτερικό γι' αυτές τις δουλειές, και τώρα ακόμη το σκέφτομαι να πάρω κανένα Τερατάκι, αλλά δεν ξέρω αν έχει όλα τα σιδερικά που χρειάζομαι ή πρέπει να αγοράσω τον εσωτερικο retail, όχι OEM (που είναι φτηνότερος αλλά έρχεται χωρίς καλώδια και είδη κιγκαλερίας)

Ρίχνω πολύ διάβασμα για να μορφωθώ περί τα καλώδια προς το παρόν.

Κοκκινονίκος
12-05-11, 01:14
μα είπες ότι ξεκινάει:

Άμα το πατάς ανάβει το PC, αλλά άμα το ξαναπατήσεις νομίζω πάει σε sleep ή hibernate, και μόνο αν το κρατήσεις πατημένο πολλή ώρα σβήνει. Από πίσω του το κουμπί έχει πολλά ψιλά συρματάκια.

άρα το ανεμιστηράκι του επεργαστή κουνεί έτσι?

Egw
12-05-11, 03:19
Oxi, tipote den douleuei. Auto pou periegrapsa htan h kanonikh leitourgia tou. Twra einai teleiws psofios o kompioutwr, den douleuei anemisthras, den akougetai kanenas 8orybos. Mono ena mikroskopiko prasino fwtaki sto power supply, pou anabei molis to balw sthn priza as mhn exw pathsei ton diakopth akomh.

soraver
12-05-11, 11:37
milhsa gia pinakia panw sto motherboard kai oxi sto mprostino panel

des edw th fwtografia
http://www.myalbumbank.com/albums/userpics/10080/JumpStartBench.jpg
kati tetoio 8elw na kaneis.
apo to mprostino panel feugoun kalodia pou sundeontai sto motherboard. auta ta kalodia einai psila me plastika mporta gia na mpainoun sta pinakia, kai exoun tupwmeno ti einai to ka8e kalodio. prepei na breis to power on, na to bgaleis kai na gefurwseis me ena katsabidi ta pinakia gia na deis an 8a parei mprosta to pc.

kane auto kai pes mou ti kataferes gia na sunexisoume parakatw

Egw
12-05-11, 23:13
Α, μαλιστα. Θα κοιτάξω αν γράφει τίποτε η μαμασανίδα και θα της βάλω κατσαβίδι. Αν η κατσαβιδομέθοδος τη βιδώσει (ελληνιστί screw it up) θα θέλει πέταμα και θα ησυχάσω

md1032
13-05-11, 00:00
στο φτιάχνω τζάμπα...εάν με φιλοξενήσεις :P :banana:

soraver
13-05-11, 00:37
pantws polu autokolhto exeis panw ;p

(kai mh th fobasai thn katsabidome8odo, akoma kai o material thn katafernei ;p)

md1032
13-05-11, 01:11
:banana:




































:fu:

Κοκκινονίκος
13-05-11, 02:01
δίνω μία ψήφο στο τροφοδοτικό ότι τα κακάρωσε :P

pastoula
13-05-11, 14:31
2

Egw
13-05-11, 18:01
στο φτιάχνω τζάμπα...εάν με φιλοξενήσεις :P :banana:

Η πρόσκληση σε όλους σας είναι δεδομένη, δεν χρειάζεται επισκευή κομπιούτορα γι' αυτή. Αλλά καλά έρχεστε... χώρος υπάρχει άφθονος, κρεββάτια, σεντόνια, πετσέτες. Τι θα κάνετε στο Κωλοχώρι, που δεν έχει τίποτε? Μόνο αν τύχει να ταξιδεύετε κι ο δρόμος σας περνάει από κοντά αξίζει τον κόπο να σταματήσετε, όπως έχει γίνει με δύο αγαπητότατους παλιους φορουμίτες ως τώρα.

Στο θέμα μας τώρα. Ερώτηση: πριν κατσαβιδώσω τα παλούκια πρέπει να έχω αποσυνδέσει τον σκληρό? Ή θα πρέπει να αφήσω το PC να πάρει κανονικά μπροστά? Διότι αν έχω καταλάβει καλά αυτά που διάβασα, αν πάρει μπρος και μετά απομακρύνω το κατσαβίδι θα συνεχίσει να δουλεύει, οπότε ο σκληρός δεν θα σταματήσει απότομα σαν να κόπηκε το ρεύμα. Δηλαδη το πως θα δουλεψει χωρίς οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο είναι άλλη ιστορία... πώς τον σβήνεις μετά? Μάλλον με το κατσαβίδι πάλι υποθέτω.

Τέλος πάντων, οι εγχειρήσεις θα γίνουν αύριο. Να δω τι θα πρωτοκάνω το Σαβ/κο. Να κουρέψω το γρασίδι, να μαγειρέψω για τη βδομάδα, να σκαλίσω κήπο ή να σκαλίσω κομπιούτερ? Δεν προλαβαίνω δεν προλαβαίνω :cry:

soraver
13-05-11, 23:52
loipon

h me8odos me to katsabidi einai gi ana deis an exei xalasei o diakopths sou.
anti gi auto mporeis apla na metrhseis to bisma me ena polumetro ki an ston bgalei ok meta na dokimaseis to katsabidi. auto shmainei pws den xreiazetai na exeis tipota aposundedemeno.

sto gefurwma tou trofodotikou einai pou prepei ola ta vismata na einai ston aera.

h diadikasia katsabidi - gefurwma trofodotikou den 8a prepei na sou parei panw apo mish wra. na euxesai na doulepsoun ola me katdabidi, giati apla 8a 8es ena diakoptaki
metana euxesai na mhn doulepsei to gefuwma tou trofodotikou gfiati apla 8a 8es ena trofodotiko. an doulepsei to trofodotiko me to gefurwma, ekei einai pou arxizei na anebainei to kostos...
en pash periptosh, to skype mou einai to nickname mou, kai to kinhto mou to exeis. pou shmainei pws mporeis na mou steileis sms na mpw sto skype kai na milhsoume apo kei na se ka8odhghsw

Egw
14-05-11, 16:35
To katsabidi den doulepse, dhladh to katsabidwmeno PC den doulepse. Paremeine "dead as a dodo"

Den exw polymetro, exoume bebaia sto katergo, alla siga mhn kserw pou na akoumphsw tous akrodektes tou gia testarisma.

Mersi gia th skypoprosfora, alla prwton den kserw pws na stelnw SMS (den exeis katalabei oti exeis na kaneis me an8rwpo ths epoxhs twn sphlaiwn?) kai deuteron kata pasan pi8anothta 8a skalisw to PC th nyxta pou 8a koimasai ton ypno tou dikaiou.

A, nai... erwthsh: An ta kakarwse to trofodotikouli, ti na parw? Poies markes einai kaloutsikes? (an kai bebaia to ti einai ligotero kako en elladi den 8a pei oti einai ligotero kako kai edw). Na parw perissoterwn Watt? (To pi8anws makaritiko eixe 300 battakia ola ki ola). H 8a mou zestainei to mhxanhma perissotero? Dia8etei mpolikous anemisthres, blepw - enan panw apo ena terastio prama sth mama pou ypo8etw einai to CPU, enan sto tower katw apo to trofodotiko kai fysika tou trofodotikou poy ypo9etw analoga me thn isxy tou trofo 8a krywnei kai katallhla.

To magazi apo to opoio pswnizw kai exei apeira tetoia, ka8e mera kai kapoio se ekptwsh, kai einai genika kalo (poly kalytero apo to Amazon kai to Best Buy), einai to Newegg.
http://www.newegg.com/Store/Category.aspx?Category=32&name=Power-Supplies
Se Radio Shack den pataw na me xryswnoun, to misw. Exoume omws ena allo magazi edw pou poulaei tetoia. Einai farmaki apo times alla an exei kapoio apo ta kala pou isws 8a mou systhsete mporei na pswnisw apo ekei gia na to exw pio grhgora, den kserw akomh. Alla 8a ksekinhsw apo auta pou exei to Newegg gia na exw kai mia bash apo times.

soraver
14-05-11, 19:54
afou den anapse me to katsabidwma apomotwse to trofodotiko kai sto megalo busma pou paei sth motherboard gefurwse me enan sundethra to prasino kai ena mauro.
einai apolutws asfales, den 8a se tina3ei kanena reuma, to anwtero pou mporei na perasei apo kei einai 12 volts (apo to bisma, to kalodio paizei na xei ligotero apo ena)
prwta dokimazeis auto kai an deis to trofodotiko kai den douleuei paraggelneis apo to newegg ena psu (apo 400watt kai panw opoio exei prosfora)

a, gia na deis a douleuei to trofodotiko me to gefurwma:
to pio suni8ismeno einai na 3ekinaei to anemisthraki tou me to pou pairnei reuma, an exeis pesei se ena apo auta pou prepei na zesta8noun prwta gia na 3ekinhsei to anemisthraki, mporeis apla na sundeseis ena cdrom panw kai na deis an anoigei to portaki. den se endiaferei na einai kleisto to trofodotiko gia na 3ekinhseis to cdrom

mgkillme
14-05-11, 20:39
Επίσης ΑΝ τελικα φταίει το τροφοδοτικό,να πάρεις ένα αξιόπιστης εταιρείας και όχι μπακατέλα του κιλού!
Αν ΔΕΝ εχεις κάποια ενεργοβόρα GPU πάνω στο pc,τότε ένα τροφοδοτικό της τάξης των 400 watt όπως είπε και ο Σταύρος,θα σε καλύψει(όχι ότι θα έχεις αναγκη από τέτοια ισχύ,αλλά ώστε το τροφοδοτικό να δουλεύει σε χαμηλές-μεσαίες στροφές--->μικρότερη παραγωγή θερμότητας--->μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λιγότερος θόρυβος)
Επίσης να φροντίσεις ΑΝ παρεις PSU,να διαλέξεις κάποιο με καλό efficiency! ;)

Egw
14-05-11, 22:29
Επίσης να φροντίσεις ΑΝ παρεις PSU,να διαλέξεις κάποιο με καλό efficiency!

Τώρα σώθηκα. Εϊναι σαν να μου λέτε "ΑΝ παρεις wife, να διαλέξεις κάποια με καλό χαρακτήρα ....και όχι μπακατέλα του κιλού!" Πού ξέρω τι efficiency έχει το κάθε πράμα? και πού ξέρω ποια είναι καλές μάρκες και ποιες μπαγκατέλες?

http://www.youtube.com/watch?v=1eNW0NGkWl4

mgkillme
15-05-11, 09:36
PSU=Power Supply Unit=τροφοδοτικό :P
Όσον αφορα το efficiency,απλά τσέκαρε τις πληροφορίες του τροφοδοτικού!
Υπάρχουν τρεις κλάσεις,bronze,silver,gold όσον αφορα την αποδοτικότητα.Με ενα bronze certified psu (efficiency~85%) είσαι μια χαρά!
Τώρα οσον αφορα εταιρίες....corsair,enermax,coolermaster

πχ

http://www.amazon.com/Corsair-CMPSU-430CX-430-watt-Supply-Compatible/dp/B003YBVN08/ref=sr_1_5?s=pc&ie=UTF8&qid=1305440755&sr=1-5

http://www.amazon.com/Cooler-Master-V2-31-Supply-RS650-ACAAE3-US/dp/B0035WTD2G/ref=sr_1_44?s=pc&ie=UTF8&qid=1305441289&sr=1-44

soraver
15-05-11, 10:20
den 3ereis an 8a einai to idio kales ekei ki edw
egw epimenw, oti exei prosfora to newegg ;p

Egw
15-05-11, 17:42
Συμφωνώ αλλά το newegg έχει πολλές μάρκες και προσφορές. Είναι και η μάρκα Rosewill που πρέπει να είναι δικιά του.

Δεν κατάφερα να αποσυνδέσω τα πράματα χτες, ίσως σήμερα... δέν είναι πρώτη προτεραιότητα, όπως καταλαβαίνετε, αφου έχω άλλα 3 κομπιουτεράκια. Απλώς το βασικό PC είναι πιο γρήγορο. Αυτό που χρησιμοποιώ τώρα είναι αργό (αν ποτέ κάνω φορμάτ σ' αυτό θα του βάλω linux από περιέργεια)

md1032
16-05-11, 00:35
Πάντως μην επενδύσεις σε μάρκες-κάψτε-με-Psu (http://www.tomshardware.com/reviews/low-cost-psu-pc-power-supply,2862.html).
Δες τις επιλογές σου στα ~50$ από amazon/newegg/bestbuy/whatever και άσε εδώ τα urls να τα τσεκάρουμε.
Αλλά επειδή δεν σε κόβω για tech-friendly (:P) γιατί δεν το "πετάς" να πάρεις κάτι καινούργιο full package?

Egw
16-05-11, 00:38
Δυστυχώς το ανεμιστηράκι πήρε μπροστά :(

(Αυτό με το CD-ROM δεν το κατάλαβα, αφού το πορτάκι δεν ανοίγει αν ο κομπιούτωρ είναι σβηστός). Μάλλον θα ξαναβάλω όλα όπως ήταν και θα κάνω άλλη μια δοκιμή με το διακοπτάκι, μπας και δουλεύει τώρα που τα ταρακούνησα. Έβαλα και τις μνήμες καλά στη θέση τους (μου φάνηκε ότι η μία δεν ήταν πολύ καλά)

Τζιφος. Παρόλο που σιγουρα βραχυκύκλωσα το παλουκάκια του διακόπτη, δεν ξεκίνησε τίποτε. Ούτε, φυσικά, όταν ξσανσύνδεσα τον διακόπτη. Τι άλλο μπορεί να είναι? Πρέπει να κοιτάω για μέρη που επισκευάζουν ΠιΣι? Ή να ψάξω για καινούριο κομπιούτωρα?

Αλλά καλά, δεν μπορεί κάτι άλλο να έχει χαλάσει στο τροφοδοτικό? Αρκεί να δουλεύει ο ανεμιστηράκος για να είναι όλο καλό? (Δεν έκανε καθόλου θόρυβο όμως, αν δεν με φυσούσε λίγο στη μούρη και αν δεν σταμάταγε μόλις το έβγαλα από την πρίζα δεν 8α καταλάβαινα ότι γυρνάει).

Κοκκινονίκος
16-05-11, 00:46
coolermaster i thermatalke θα έλεγα εγώ ;)

md1032
16-05-11, 00:56
Δυστυχώς το ανεμιστηράκι πήρε μπροστά :(

(Αυτό με το CD-ROM δεν το κατάλαβα, αφού το πορτάκι δεν ανοίγει αν ο κομπιούτωρ είναι σβηστός). Μάλλον θα ξαναβάλω όλα όπως ήταν και θα κάνω άλλη μια δοκιμή με το διακοπτάκι, μπας και δουλεύει τώρα που τα ταρακούνησα. Έβαλα και τις μνήμες καλά στη θέση τους (μου φάνηκε ότι η μία δεν ήταν πολύ καλά)

Τζιφος. Παρόλο που σιγουρα βραχυκύκλωσα το παλουκάκια του διακόπτη, δεν ξεκίνησε τίποτε. Ούτε, φυσικά, όταν ξσανσύνδεσα τον διακόπτη. Τι άλλο μπορεί να είναι? Πρέπει να κοιτάω για μέρη που επισκευάζουν ΠιΣι? Ή να ψάξω για καινούριο κομπιούτωρα?

Αλλά καλά, δεν μπορεί κάτι άλλο να έχει χαλάσει στο τροφοδοτικό? Αρκεί να δουλεύει ο ανεμιστηράκος για να είναι όλο καλό? (Δεν έκανε καθόλου θόρυβο όμως, αν δεν με φυσούσε λίγο στη μούρη και αν δεν σταμάταγε μόλις το έβγαλα από την πρίζα δεν 8α καταλάβαινα ότι γυρνάει).

το pc κάνει beep όταν το ανοίγεις?

τώρα να το πας για επισκευή & να δώσεις ~50 για τόσο παλιό μηχάνημα...δεν θα το έκανα εγώ. Δεν υπάρχει κανένας στην γειτονία/δουλειά σου που να ασχολείται να του ρίξει καμιά ματιά?

soraver
16-05-11, 01:54
aposundese to trofodotiko apo ola ta e3arthmata extws tou cdrom
3ekinhse to me to braxukukloma prasino-mauro na parei mprosta to anemisthraki kai dokimase na deis an anoigei to portaki tou cdrom.
otan pairnei reuma kanonika anoigei. kata 99% 8a anoi3ei, opote sth sunexeia kleineis to trofodotiko kai enwneis pali ta e3arthmata.
th mia mono mnhmh
xwris sklhro, apo kartes an exeis mono vga, kai pas na to 3ekinhseis
an den doulepsei kleineis kai allazeis 8esh sth mnhmh kai 3anaprospa8eis me oses mnhmes exeis kai oses 8eseis exoun.
an kai pali den to blepeis na 3ekinaei afaireis tis mnhmes kai 3anaprospa8eis. an den doulepsei pali koita gia kana oloklhromeno susthma pou leei o spuros.
ena magazi an to phgaines apla 8a dokimaze th motherbiard sou me alles mnhmes tsekarismenes kai allo cpu tsekarismeno. esena den se sumferei kati tetoio :)

Egw
16-05-11, 03:14
το pc κάνει beep όταν το ανοίγεις?

Βρε τιποτε λέμε δεν δουλεύειιιιι... είναι τελείως ψόφιο. Ούτε μπίπ ούτε αχ ούτε κιχ ούτε κλικ ούτε τίποτε. Το μόνο πράγμα που είναι ζωντανό είναι ένα μικροσκοπικό πράσινο λαμπάκι στο πίσω μέρος του τροφό, το οποίο όμως ανάβει μόλις το βάζω στην πρίζα, πριν ακουμπήσω το διακόπτη.

τώρα να το πας για επισκευή & να δώσεις ~50 για τόσο παλιό μηχάνημα...Μακάρι να ήταν μόνο τόσο. ('Αλλωστε αν άλλαζα το PSU τόσο δεν θα έδινα περίπου?). Αλλά χρεώνουν ένα κάρο λεφτά. Θα δω αν κανείς συνάδελφος σκαμπάζει από τέτοια, πιο άσχετοι από μένα αποκλείεται να είναι. Αλλά φοβάμαι ότι θα πρέπει να αρχίσω να κοιτάω για καινούριο κομπιούτερ, και όσο σκέφτομαι πόσο μπελάς είναι να το φτιάξεις όπως θέλεις, να πετάξεις τα σκουπίδια που του έχουν, κλπ κλπ. με πιάνει ίλιγγος.

Βέβαια θα κάνω και αυτά τα διάφορα που συνιστά ο σορ... ψόφιο είναι, χειρότερα δεν μπορεί να το κάνω (αρκεί να μην χαλάσω το σκληρό, γιατί θα πάρω και παπαράκι να βάλω το σκληρό και να τον χρησιμοποιώ για εξωτερικό, γιατί έχω data μέσα του. Όχι πολλά, όχι σπουδαία, αλλά τα θέλω).

Λοιπόν, αποσύνδεσα τα πάντα εκτός από το CD-ROM (δηλαδή ακόμη και το κιτρινόμαυρο Ρ7 που πάει από τροφό στη μαμά ήταν αποσυνδεμένο, ας μην είναι εξάρτημα αυτό) και το πορτάκι δεν ανοίγει.

Να ρωτήσω τον τύπο του ΙΤ μας μήπως έχει να μου δανείσει κανένα κατάλληλο τροφό να δω αν με εκείνο δουλεύει? Τον βλέπω πότε-πότε στην καφετερία. Τι είδος τροφοδοτικό έχω? Μπορείτε να δείτε από τις φωτό που έστειλα? Με έχει τρελλάνει το *#&%$, θέλω να πω δούλευε μια χαρά, και ξαφνικά ψόφησε τελείως.

xwris sklhro, apo kartes an exeis mono vga, kai pas na to 3ekinhseis
M' αρέσει που κάνεις και χιούμορ. Πού ξέρω εγώ αν έχω κάρτες, και τι είναι ένα vga? δηλαδή ξέρω τι θα πει VGA, δεν ξέρω τι είναι κάρτα VGA.

Egw
19-05-11, 21:00
Έπειτα από απαίτηση του πολυπληθούς κοινού μου, συνοψίζω εδώ τι έχω κάνει.

1. Δοκιμασα το διακόπτη με τη μέθοδο του καταβιδώματος, και το PC δεν πήρε χαμπάρι. Άρα δεν φτάιει ο διακόπτης.

2. Αποσύνδεσα όλα τα παπάρια που βγαίνουν από το τροφοδοτικό και βραχυκύκλωσα πράσινο και μαύρο. Το ανεμιστηράκι πήρε μπροστά.

3. Αφήνοντάς τα βραχυκυκλωμένα, σύνδεσα και το CD-ROM (μόνο αυτό, κανένα άλλο καλώδιο σε μητρικές, σκληρούς κλπ). Το πορτάκι δεν άνοιξε όταν πάτησα το κουμπί του.

4. Έβγαλα και ξαναέβαλα τις μνήμες σιγουρεύοντας ότι κάθονται καλά. Καμιά αλλαγή στη συμπεριφορά.

Υπάρχει τίποτε άλλο που να μπορώ να κάνω ή να συνεχίσω να κοιτάω για καινούριο ΠιΣι?

Highlander
20-05-11, 09:04
Καλημέρα.
Να δοκιμάσεις ένα νέο τροφοδοτικό.
Αν και θυμάμαι ότι στα επώνυμα λείπει 1 pin ή περισσότερα και δεν παίζουν τα κοινά.

Αν έχει χτυπήσει μητρική, θα βρεις σίγουρα στο ebay μία μεταχειρισμένη και ξεμπέρδεψες.

soraver
20-05-11, 10:30
akougetai koulo pantws pou 3ekinaei me braxikuklwma kai den anoigei to portaki...
kane auto pou leei o sakis.
pare ena daneio trofodotiko kai dokimase an paizei etsi ki an den paizei pare mia idia motherboard ap to ebay

Egw
21-05-11, 17:52
Και καλά, την πήρα τη μαμασανίδα. Τι την κάνω μετά? Κάνω αέρα μ' αυτήν στο ΠιΣι μου να το κάνω να ξεκινήσει? Είμαι εγώ για εγκαταστάσεις και βιδώματα? Για ποιον με περάσατε? Για Lead Process Research Engineer σε εργαστήριο που ασχολείται με ηλεκτρονικά? :P

Πάντως παράγγειλα ήδη καινούριο PC, ένα φτηνιάρικο της eMachines από το NewEgg, και μια θήκη για σκληρό ώστε να εγκαταστήσω τον 250άρη του μακαρίτικου και να πάρω όλα όσα έχω εκεί μέσα. Ώσπου να φτιάξω το καινούριο όπως θέλω (πρέπει να μάθω και τα σουσούμια του Win7, έχω μείνει στο XP ακόμη) θα έχει έρθει καιρός για Ελλάδα. Από Αύγουστο και μετά κοιτάω να δω μήπως αναστήσω το παλιό με τις ιδέες που μου ρίξατε.

msl
21-05-11, 21:53
Egw, έχουμε συγχρονισμό!! :P Και εγώ θα παραγγείλω νέο Pc από Δευτέρα (το laptop δε με άντεξε άλλο ..). Βέβαια, τον μακαρίτη δεν τον αφήνω να αναπαυτεί. Του χάλασε η οθόνη .. και του έβαλα μια εξωτερική παμπάλαια που είχαμε! Η χαρά του όγκου και της ακτινοβολίας .. αλλά τουλάχιστον μπορώ κάπως να το δουλεύω!!

Το παλιό μην το πετάξεις (ακόμα και αν αποφασίσεις να μην το φτιάξεις, με όσα σου λένε) .. άσε το στην άκρη γιατί ποτέ δε ξέρεις αν θα σου χρειαστεί κάτι! Έστω και για πειράματα ..

Πάντως, το τροφοδοτικό αλλάζει εύκολα! Εδώ κατάφερα να αλλάξω εγώ, πριν 10 περίπου χρόνια .. χωρίς να έχω εμπειρία. Έβαλα αυτοκολλητάκια post it σε καλώδια και μηχανήματα .. να θυμάμαι "που πάει τι" και μετά έκανα την τοποθέτηση. Η μητρική είναι λίγο πιο δύσκολη. Αλλά ΟΚ, χρόνο και κέφι να έχεις!! :P

Όσο για την αλλαγή από XP σε 7 .. μη σε τρομάζει κάτι. Λίγο ίσως ψάχνεσαι τις πρώτες μέρες, αλλά μαθαίνεται εύκολα (έχουμε πάντα από δίπλα και τη βοήθεια "Google" .. :P). Αν πήγαινες από Windows σε άλλο λειτουργικό (πχ Linux) εκεί θα τα έβλεπες όλα .. :pinw:

soraver
22-05-11, 03:10
sofia des sto ebay gia thn o8onh, einai sxetika fthnes kai polu aplo na tis alla3eis

msl
22-05-11, 08:48
Σταύρο μου, δε μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς έχει χαλάσει πάνω σε αυτήν .. Όταν ανοίγει το pc, είναι ΟΚ. Μετά από λίγο, όλα μαύρα. Όταν βγαίνει από Stand by, είναι οκ. Μετά από λίγα sec πάλι όλα μαύρα! Το pc παίζει κανονικά .. Δεν είναι θέμα Windows (και σto linux, τα ίδια).

Οι οθονούλες στο e-bay, είναι μια σε ενεργή δημοπρασία με bit στα 25$ περίπου και μια άλλη στα 60$! Βάλε μεταφορικά .. βάλε φόρους ..

soraver
22-05-11, 13:19
enw me e3wterikh o8onh paizei kanonika?

msl
22-05-11, 17:02
Ναι, με εξωτερική είμαι τώρα. Δεν έχει ούτε μια διακοπή (άκα το chipset που έχω για κάρτα γραφικών ζει ακόμα). Περνάει θέμα τροφοδοσίας από το μυαλό μου ..

Με μπαταρία και ρεύμα, ψόφια ..
Με μπαταρία και εκτός ρεύματος .. ψόφια ..
Χωρίς μπαταρία και με ρεύμα .. ψόφια.

That's all I can check! Αλλά επειδή ανοίγει για λίγο μετά από stand by και σε κάθε άνοιγμα, το μόνο που σκέφτομαι είναι πως μόλις ζητηθεί αυξημένη ενέργεια στο σύστημα, η οθόνη "κλείνει". Άνοιξα και το pc χωρίς τίποτα πάνω (χωρίς συνδεδεμένες USB, χωρίς ρεύμα και χωρίς την εξωτερική οθόνη) και έκανε τα ίδια.