PDA

Επιστροφή στο Forum : Κιμάς για μπιφτέκια, ρολό, κεφτέδες


Highlander
23-07-11, 10:59
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0245.jpg

Υλικά

Κιμάς λάπα (Αν δεν έχει και λίγο λίπος, δεν λέει)
Κρεμμύδια ξερά
Σκόρδο
Μαϊντανός
Δυόσμος
Αβγά
Ψωμί ξερό ή ψωμί για τοστ
Πιπεριά πράσινη
Καρότο.
Λάδι

Ποσότητες

Για 3 κιλά κιμά έβαλα κατ' εκτίμηση:
1 κιλό ψωμί για τοστ
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
5 σκελίδες σκόρδο
6 αυγά
1 πιπεριά
4 καρότα
1 χούφτα μαϊντανό
1 χούφτα δυόσμο
1 κούπα λάδι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Στο multi λιώνουμε, καρότο, πιπεριά, κρεμμύδι, σκόρδο μαϊντανό και δυόσμο.
Φυσικά εάν δεν μας χωράει το κάνουμε σε δόσεις όπως το έκανα εγώ.
Βάζουμε τον κιμά σε μία μικρή λεκάνη και περιχύνουμε με το λιωμένο υλικό.
Ρίχνουμε τα αυγά. (Προσοχή στα αυγά. Τα αδειάζουμε ένα ένα, μην έχει χαλάσει κάποιο και κάνει το μείγμα π0υ+@ν@)
Παίρνουμε το ξερό ψωμί ή το ψωμί για τοστ και το βάζουμε σε κομματάκια στο multi και το αλέθουμε.
Δεν μουσκεύουμε το ψωμί ΠΟΤΕ !
Αφού τελειώσουμε ξεκινάμε το ζύμωμα.

Δεν παίρνουμε τηλέφωνο τον Σταλόνε, ρίχνουμε το λάδι και η ζύμη αυτόματα μαλακώνει.
Ζυμώνουμε για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και μετά από 3-4 ώρες το βγάζουμε και ζυμώνουμε ξανά.
Αφήνουμε για ακόμα 3-4 ώρες στο ψυγείο.

Tips


Τα μπιφτέκια τα πλάθουμε πριν τα βάλουμε στο ταψί. Όχι νωρίτερα.
Αν δεν θέλουμε τα μπιφτέκια να κολλάνε στη σχάρα, βάζουμε στη σχάρα ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και τα βάζουμε ίσα να πάρουν λίγο χρώμα και από τις 2 πλευρές. Στη συνέχεια τα ψήνουμε στα κάρβουνα.
Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή τότε μπορούμε να προσθέσουμε νερό ή ακόμα καλύτερα ζωμό από μοσχάρι που μας έχει περισσέψει από προηγούμενη φορά και το είχαμε στην κατάψυξη. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε μαλακίες του εμπορίου.


Ακολουθεί συνταγή σε επόμενο topic με κιμά ρολό.

soraver
23-07-11, 11:01
νάης

maRtina
25-07-11, 11:40
τα κεφτεδακια της μαμας μου δεν τα αλλαζω με τιποτα !
εχουν τα παραπανω σε μεγαλες δοσεις ..εκτος απο πιπεριες και καροτα !
ανοιγεις τον κεφτε και βλεπεις χρωμα ...ζωγραφικη !
ωστοσο μαρεσει να πειραματιζομαι ..θα δοκιμασω και αυτη τη συνταγη ..αν και ειμαι του παραδοσιακου