PDA

Επιστροφή στο Forum : Pizza Party σε ξυλόφουρνο


Highlander
23-08-11, 19:24
Pizza Party σε ξυλόφουρνο \m/

http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0301.jpg
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0293.jpg
http://www.digital-world.gr/images/food/imag0292.jpg
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0298.jpg
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0294.jpg
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0299.jpg
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0297.jpg
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0295.jpg


Ξεκίνησε ως πλάκα στο ότι δεν μου αρέσει η ζύμη από τις έτοιμες και κατέληξε να φτιάξουμε περίπου 8-9 πίτσες με διάφορα υλικά.

Η ζύμη ξεκίνησε από εχθές το βράδυ.

Η σάλτσα ξεκίνησε το πρωί στις 11:00 και τελείωσε κατά τις 13:00.

Την ποσότητα των υλικών τη γράφω κατά προσέγγιση γιατί δεν ζυγίζω/μετράω ΠΟΤΕ.

Έχουμε και λέμε:

Ζύμη

1/2 Kg Αλεύρι
Νερό όσο πάρει
1/2 Φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κγ Αλάτι
4 κγ Λάδι
2 κγ Μέλι
1/4 Kg Αλεύρι για την επόμενη μέρα

Αλεύρι χρησιμοποιώ το ίδιο με αυτό που ζυμώνει η γυναίκα μου ψωμί.
Θα ρωτήσω τον καταστηματάρχη για το είδος του.

Σε ένα ποτήρι βάζουμε τη λίγο νερό, τη μαγιά, το μέλι, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε (Αν βαριέστε βάλτε τα στο μίξερ του φραπέ).
Μόλις γίνουν ένα, βάζετε σε ένα σχετικά μεγάλο μπολ το αλεύρι (γιατί θα γίνει το διπλάσιο σε μέγεθος) και ρίχνετε το μίγμα.
Νερό και ζύμωμα μέχρι να γίνει σαν λάστιχο.
Το τυλίγουμε πολύ καλά με μεμβράνη γύρω γύρω γιατί αν φουσκώσει θα χυθεί και το ψυγείο θα γίνει cabrio.

Και ναι, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα.


Σάλτσα Ντομάτας

2kg Ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
2-3 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2-3 κλωναράκια βασιλικό από τον κήπο
2-3 κλωναράκια δυόσμο από τον κήπο
2 Ποτήρια ζωμό από μοσχάρι
1/2 Ποτήρι Λάδι
Πάπρικα Καυτερή
Πάπρικα Γλυκιά
Αλάτι
Πιπέρι

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το λάδι και το σκόρδο και αφού τσιγαρίσουμε λίγο ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για τουλάχιστον 30'-40'.
Σβήνουμε τη φωτιά και σε ένα μικρό σουρωτήρι σουρώνουμε την ντομάτα ώστε να μείνει μόνη της χωρίς καθόλου υγρά.

Τα υγρά τα βάζουμε σε ένα άλλο καταρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να δέσει και να μην φαίνεται νερό. Εμένα αυτό πήρε 30' περίπου.

Τα βάζουμε πάλι μαζί υγρά και ντομάτα και βράζουμε για 10'-15' σε πολύ σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε.

Όταν είμαστε έτοιμοι και θέλουμε τη σάλτσα αμέσως για την πίτσα, βάζουμε το κατσαρολάκι μέσα σε μία κατσαρόλα που έχει νερό παγωμένο και αφήνουμε να παγώσει.
Δεν πρέπει να μπει πάνω στην πίτσα ζεστή.

Μας έχει μείνει η ζύμη λοιπόν που την είχαμε στο ψυγείο από την πρηγούμενη.
Ειδικά για τον ξυλόφουρνο η ζύμη πρέπει να είναι σφιχτή γιατί αλλιώς θα μείνουν όλα τα υλικά μέσα στο φούρνο.

Οπότε, κόβουμε ένα κομμάτι και το ξαναζυμώνουμε προσθέτοντας τουλάχιστον 1/3 αλεύρι σε σχέση το μέγεθος τους ώστε να γίνει αρκετά σφιχτό.

Πριν βάλουμε τα υλικά πάνω φροντίζουμε να έχει αρκετό αλεύρι στο κάτω μέρος ώστε να μην κολλήσει στην ξύλινη σπάτουλα του φούρνου.

Μπορεί να έχω ξεχάσει κάτι, θα το δω αύριο όταν θα είμαι μαγαζί και το συμπληρώνω.

soraver
23-08-11, 23:53
:(

pastoula
24-08-11, 01:06
Μελαγχόλησες; Νιώθεις πεταμένος; Μες στην πόλη σου σαν ξένος;

Freeman
24-08-11, 13:41
Μελαγχόλησες; Νιώθεις πεταμένος; Μες στην πόλη σου σαν ξένος;

Κι εγώωωωωωωωωω!!! :( :( :( :cry:

soraver
24-08-11, 14:50
zwmo ti bazeis?
kubous?
epishs σφιχτή και όχι σχιφτή

Highlander
24-08-11, 22:00
Ζωμός Μοσχαριού

Ο ζωμός είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που παρέλειψα.
Θεωρώ ιεροσυλία να χρησιμοποιείς κύβους της αγοράς με ένα σωρό συντηρητικά και μαλακίες ενώ είναι τόσο εύκολο να φτιάξεις δικό σου και να το βάλεις, είτε σε παγοκυψέλες, είτε σε σακουλάκια στην κατάψυξη.

Λέμε στο χασάπη, την επόμενη φορά που θα ξεκοκαλίσει μοσχάρι (κατά προτίμηση μεγάλο σε ηλικία) να μας φυλάξει τα κόκαλα.
Είτε μπούτι, είτε μπροστινό ή κόκαλα γενικώς που αυτοί τα πετούν.

Παίρνουμε την πιο μεγάλη κατσαρόλα μας (χύτρα καλύτερα) και τα ρίχνουμε μέσα και ρίχνουμε αλάτι και αν θέλουμε λίγο να το προχωρήσουμε ρίχνουμε επιπλέον καρότα/σέλινο/κρεμμύδι και το βράζουμε 30' για χύτρα ή 1+ ώρα σε απλή κατσαρόλα.

Γενικά το κρέας το παραβράζω αποκλειστικά για τα παιδιά.
Εγώ μπορώ να το φάω και μόλις τσιγαριστεί. Τα παιδιά όχι.

Αφού βράσει, βγάζουμε τα κόκαλα και σε όποιον αρέσει τρώει το μεδούλι και ότι ψαχνό έχει απομείνει στο κόκκαλο.
(Οι γείτονές μου τρελαίνονται για το μεδούλι).

Στη συνέχεια, παίρνουμε τα καρότα ρίχνουμε πιπέρι/αλάτι και τα χλαπακιάζουμε.
Αν είναι κοντά ο μεγάλος μου γιος, βάζουμε πιπέρι/αλάτι σε ένα και το τρώμε.
Τα υπόλοιπα τα χλαπακιάζει ο μεγάλος :p.

Έχει μείνει λοιπόν ο ζωμός....

Τον αφήνουμε να παγώσει.
Ειδικά το χειμώνα, αφού παγώσει στο πάνω μέρος μένει το λίπος το οποίο το τραβάμε με μία σπάτουλα και το πετάμε.
Έχει μείνει καθαρός ζωμός

Τον σουρώνουμε και τον βάζουμε σε παγοκυψέλες ή σακουλάκια.
Η συνέχεια απλή. Κατάψυξη.

Αντίστοιχα, μπορούμε να κάνουμε ζωμό λαχανικών, κοτόπουλου ή ότι άλλο σκεφτεί ο καθένας.


Αν θες το κάνω topic και όχι post για να υπάρχει αυτούσιο.

soraver
24-08-11, 23:23
an den hsoun daskalos pantomimas 'h programatisths 'h texnikos 8a hsoun mageiras

Highlander
25-08-11, 09:25
an den hsoun daskalos pantomimas 'h programatisths 'h texnikos 8a hsoun mageiras
Που κολλάει αυτό ;

soraver
25-08-11, 11:18
h8eles na grapsw polemikwn texnwn? ;p

maRtina
25-08-11, 15:13
με πεθανες χαηλαντερ ...
εγω για πιτσα πεθαινω ...
και τωρα πεθανα!
ετσι ζουμερες που ηταν και με το κασερακι τουσ και την σαλτσουλα τους την τσιρτσιριστη ....

pastoula
25-08-11, 20:26
Δεν βάζουμε κασέρι στις πίτσες. Μοτσαρέλα ή γκούντα

Highlander
25-08-11, 21:21
Είχα, μοτσαρέλα, γκούντα, φέτα (από χωριό, βαρέλι)

pastoula
25-08-11, 23:06
τωρα γίνεσαι πρόστυχος! Άκου βαρελίσια από το χωριό!

maRtina
26-08-11, 14:20
εγω ολα κασερια τα αποκαλω ..και ολα σαλαμια ...

soraver
26-08-11, 14:29
nai to 3eroume ;p

maRtina
26-08-11, 14:30
:lol::lol: :-*