PDA

Επιστροφή στο Forum : Πέρκα λεμονάτη


Freeman
01-10-11, 17:52
Θα μπώ δυναμικά με μιά συνταγή που την μαγειρεύω για πρώτη φορά και ανυπομονώ να δώ τί θα πετύχω!! :P
Δείχνει νόστιμο, ελαφρύ, και γίνεται γρήγορα στο μισάωρο.

Λοιπόν:

Υλικά για 4 άτομα


4 φιλέτα πέρκας (ή άλλο ψάρι)
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2-3 πατάτες σε μέτρια κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανός
Μισό ματσάκι άνιθος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Χυμός από 1-2 λεμόνια
Ένα μικρό καρότο ροδέλες (προαιρετικά έτσι για το χρώμα)


Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις μισές πατάτες, το μισό κρεμμύδι,
το σκόρδο και τα μισά μυρωδικά, ψιλοκομμένα.

http://1.bp.blogspot.com/--xK9sPCdfsQ/TmXBWTTNKbI/AAAAAAAAFvc/2A9sewtb0Rw/s1600/DSC02200a.jpg

Επάνω τοποθετούμε το ψάρι

http://2.bp.blogspot.com/-70gc34jedlQ/TmXBYZ0ysdI/AAAAAAAAFvg/cjGue-rsgTE/s1600/DSC02202a.jpg

και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, κρεμμύδι και μυρωδικά.

http://3.bp.blogspot.com/-w15uRoYSk-o/TmXBasvrlWI/AAAAAAAAFvk/sBM4vFmDTyc/s1600/DSC02204a.jpg

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού,
αλατοπιπερώνουμε ελαφρά
και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

http://2.bp.blogspot.com/-BEbVMLlD4JM/TmXBcuDGuiI/AAAAAAAAFvo/_ylwbs7yF_Y/s1600/DSC02206a.jpg

Δεν ανακατεύουμε καθόλου, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα,
για να μην διαλυθούν τα φιλέτα!

http://4.bp.blogspot.com/-JF9lTr9zphk/TmXBe-vjSaI/AAAAAAAAFvs/vVENkTuFBkc/s1600/DSC02211a.jpg

Σε 20-40 λεπτά περίπου (ανάλογα την φωτιά) το φαγάκι είναι πανέτοιμο!

pastoula
01-10-11, 19:34
Μ'άρεσε! Θα το κάνω και θα σου πω! Φενξξξξξξξξξξξξξξξξ!:thumpsup:

soraver
01-10-11, 20:43
egw allo perimena na dw gia na pw thn alh8eia..

kakies ;p

maRtina
03-10-11, 11:34
μπράβο ταγόρι μου !
πολυ ωραιο φαινεται ! :-)

Highlander
04-10-11, 22:00
Μου αρέσουν τα ψαρικά και αρκετά αυτό που έφτιαξες :)