Freeman
01-10-11, 17:52
Θα μπώ δυναμικά με μιά συνταγή που την μαγειρεύω για πρώτη φορά και ανυπομονώ να δώ τί θα πετύχω!! :P
Δείχνει νόστιμο, ελαφρύ, και γίνεται γρήγορα στο μισάωρο.
Λοιπόν:
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα πέρκας (ή άλλο ψάρι)
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2-3 πατάτες σε μέτρια κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανός
Μισό ματσάκι άνιθος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Χυμός από 1-2 λεμόνια
Ένα μικρό καρότο ροδέλες (προαιρετικά έτσι για το χρώμα)
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις μισές πατάτες, το μισό κρεμμύδι,
το σκόρδο και τα μισά μυρωδικά, ψιλοκομμένα.
http://1.bp.blogspot.com/--xK9sPCdfsQ/TmXBWTTNKbI/AAAAAAAAFvc/2A9sewtb0Rw/s1600/DSC02200a.jpg
Επάνω τοποθετούμε το ψάρι
http://2.bp.blogspot.com/-70gc34jedlQ/TmXBYZ0ysdI/AAAAAAAAFvg/cjGue-rsgTE/s1600/DSC02202a.jpg
και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, κρεμμύδι και μυρωδικά.
http://3.bp.blogspot.com/-w15uRoYSk-o/TmXBasvrlWI/AAAAAAAAFvk/sBM4vFmDTyc/s1600/DSC02204a.jpg
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού,
αλατοπιπερώνουμε ελαφρά
και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
http://2.bp.blogspot.com/-BEbVMLlD4JM/TmXBcuDGuiI/AAAAAAAAFvo/_ylwbs7yF_Y/s1600/DSC02206a.jpg
Δεν ανακατεύουμε καθόλου, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα,
για να μην διαλυθούν τα φιλέτα!
http://4.bp.blogspot.com/-JF9lTr9zphk/TmXBe-vjSaI/AAAAAAAAFvs/vVENkTuFBkc/s1600/DSC02211a.jpg
Σε 20-40 λεπτά περίπου (ανάλογα την φωτιά) το φαγάκι είναι πανέτοιμο!
Δείχνει νόστιμο, ελαφρύ, και γίνεται γρήγορα στο μισάωρο.
Λοιπόν:
Υλικά για 4 άτομα
4 φιλέτα πέρκας (ή άλλο ψάρι)
Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
2-3 πατάτες σε μέτρια κομμάτια
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανός
Μισό ματσάκι άνιθος
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλατοπίπερο
Χυμός από 1-2 λεμόνια
Ένα μικρό καρότο ροδέλες (προαιρετικά έτσι για το χρώμα)
Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε τις μισές πατάτες, το μισό κρεμμύδι,
το σκόρδο και τα μισά μυρωδικά, ψιλοκομμένα.
http://1.bp.blogspot.com/--xK9sPCdfsQ/TmXBWTTNKbI/AAAAAAAAFvc/2A9sewtb0Rw/s1600/DSC02200a.jpg
Επάνω τοποθετούμε το ψάρι
http://2.bp.blogspot.com/-70gc34jedlQ/TmXBYZ0ysdI/AAAAAAAAFvg/cjGue-rsgTE/s1600/DSC02202a.jpg
και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, κρεμμύδι και μυρωδικά.
http://3.bp.blogspot.com/-w15uRoYSk-o/TmXBasvrlWI/AAAAAAAAFvk/sBM4vFmDTyc/s1600/DSC02204a.jpg
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού,
αλατοπιπερώνουμε ελαφρά
και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
http://2.bp.blogspot.com/-BEbVMLlD4JM/TmXBcuDGuiI/AAAAAAAAFvo/_ylwbs7yF_Y/s1600/DSC02206a.jpg
Δεν ανακατεύουμε καθόλου, κουνάμε μόνο την κατσαρόλα,
για να μην διαλυθούν τα φιλέτα!
http://4.bp.blogspot.com/-JF9lTr9zphk/TmXBe-vjSaI/AAAAAAAAFvs/vVENkTuFBkc/s1600/DSC02211a.jpg
Σε 20-40 λεπτά περίπου (ανάλογα την φωτιά) το φαγάκι είναι πανέτοιμο!