PDA

Επιστροφή στο Forum : Κοτόπουλο πανέ με 3 τρόπους


ΠΛΑΤΩΝ
07-12-11, 16:14
http://www.gastronomos.gr/images/Recipes/3i-epilogi/kotopoulo-saltsa.jpg
Κοτόπουλο πανέ με 3 τρόπους
Μια φρεσκοκομμένη σαλάτα και μια τηγανιά πατάτες και καλή μας όρεξη...

Υλικά για 6 μερίδες

6 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, χτυπημένα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το πανάρισμα:
πρώτο μείγμα
1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. γλυκού σουσάμι

δεύτερο μείγμα
1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά, τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη

τρίτο μείγμα
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 κουτ. γλυκού πάπρικα σε σκόνη

Προετοιμασία 20΄
Ψήσιμο 20΄

Διαδικασία
Βάζουμε σε διαφορετικά πιάτα το αλεύρι, τα αυγά και όποιο ή όποια από τα μείγματα του παναρίσματος μας αρέσει ή θέλουμε να δοκιμάσουμε. Κόβουμε τα φιλέτα σε μέτριες λωρίδες τις οποίες αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από το μείγμα παναρίσματος που επιλέξαμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και μόλις κάψει καλά τηγανίζουμε το παναρισμένο κοτόπουλο σε δόσεις μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Δεν βάζουμε πολλά κομμάτια μαζί γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και το κοτόπουλο, αντί να τηγανιστεί σωστά και να κάνει λαχταριστή κρούστα, θα απορροφήσει πολύ λάδι. Τραβάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Συνοδεύουμε με Φρεσκοκομμένη σαλάτα με μια απλή βινεγκρέτ της αρεσκείας μας, μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά και λίγο γιαούρτι σε ένα μπολ για να βουτάει ο καθένας το παναρισμένο κοτόπουλο.

Αντί γιαουρτιού, μπορούμε να ετοιμάσουμε μια εύκολη σάλτσα/ντιπ με πιπεριές Φλωρίνης και φέτα. Στο μπλέντερ ή στο μούλτι βάζουμε 1 φλιτζ. τσαγιού πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, χοντροκομμένες, 1/2 φλιτζ. τσαγιού φέτα κομματιασμένη με τα χέρια, 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, 1/2 φλιτζ. τσαγιού λάδι, 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό, αλάτι (με μέτρο) και πιπέρι. Τα πολτοποιούμε μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.



Πηγή: Γαστρονόμος On line

Egw
07-12-11, 18:22
μια τηγανιά πατάτες για τα παιδιά

Γιατί, εμείς οι ενήλικοι στο πηγάδι κατουρήσαμε και δεν μας δίνουν πατάτες? :gyros::angry_wife::diee

soraver
07-12-11, 21:37
:fu:

kanw diaita

Egw
08-12-11, 00:17
Wraia, tis dikes sou tis patates 8a tis faw egw.

Freeman
08-12-11, 06:47
:fu:

kanw diaita

Γιατί; Θεωρείς το σώμα σου χοντρό;;; :angry_wife:
SdWXnbanrHk

pastoula
08-12-11, 11:56
χα χα χα χα χα

maRtina
13-01-12, 13:11
αααααααααααααααααααααααααααααααααα αχαχαχαχαχαχαχχαχααχχαχαχα

maRtina
13-01-12, 13:12
δεν παχαινει ..ομορφαινει ΑΦΟΥ ! ΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑ

pastoula
13-01-12, 13:14
να βάλω και σως να γλιστράει;

maRtina
13-01-12, 13:21
και το κρεμυδι ωμο! :sniff:

pastoula
13-01-12, 13:22
θελω βραστό!

maRtina
13-01-12, 13:25
:care:
ελα να σου πω :listen:εγω και ζευγαρωμενη οταν ημουν ωμο το ετρωγα
μεταξυ μας καλα :SeRxaNouLa:

pastoula
13-01-12, 13:28
το καραμελωμένο κρεμυδακι δεν υπάρχει απλά!

maRtina
13-01-12, 13:31
λαικ! :thumpsup: