PDA

Επιστροφή στο Forum : Γαριδοκαραβιδομακαρονάδα


Highlander
27-07-12, 09:43
Είχα βρει κάτι μεγάλες γαρίδες (γάμπαρες νομίζω τις λένε) και μου έφερε και ένας φίλος μία μεγάλη καραβίδα.

Βράζουν τα κεφάλια και τα κέλυφη
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0796.jpg

Η σάλτσα ετοιμάζεται
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0797.jpg

Το ψαχνό αναμένει τη σειρά του
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0798.jpg

"Άντε, βγάλε τη φωτογραφία να ξεκινήσουμε τη μάσα..."
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG0800.jpg

Υλικά

10 Γαρίδες μεγάλες
1 Μεγάλη καραβίδα
5-6 Σκελίδες σκόρδο
1 Κρεμμύδι ξερό
1 kg τομάτες ώριμες
Μαϊντανός
Λίγο βούτηρο
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και φυλάμε σε ένα σουρωτήρι τα κεφάλια και τα κέλυφη.
Εννοείτε αφήνουμε στην άκρη το ψαχνό.
Το ίδιο κάνουμε και με την καραβίδα αφού την έχουμε πλύνει πολύ καλά.

Παίρνουμε τα "κόκαλα" και τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο βούτηρο και λάδι.
Μόλις πάρουν χρώμα, τα γυρίζουμε σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε λίγο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 20'-30'

Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, σωτάρουμε το ψαχνό για 2-3' και το αφαιρούμε.
Στο ίδιο τηγάνι που έχει μείνει το λάδι, σωτάρουμε κρεμμύδι, σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τις τομάτες που τις έχουμε τρίψει στον τρίφτη.

Αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά και σουρώνουμε τα "κόκαλα" και το ζωμό τον προσθέτουμε στην σάλτσα μαζί με λίγη ζάχαρη κατά προτίμηση μαύρη.
Η σάλτσα θα βράσει για περίπου 25'-30'.

Βάζουμε νερό για να βράσουν τα μακαρόνια.

Αφού βράσει η σάλτσα προσθέτουμε το ψαχνό υπολογίζοντας όχι περισσότερο από 3'-4' γιατί θα γίνει λάστιχο, μαζί με το μαϊντανό.

Αφού τα μακαρόνια βράσουν Al-Dente και ίσως και ένα κλικ πιο πριν, τα βγάζουμε με μία πιρούνα σιγά σιγά στο τηγάνι όπου βράζει η σάλτσα με το ψαχνό.

Ανακατεύουμε απαλά και ακόμα καλύτερα, αφού έχουμε αδειάσει τα μακαρόνια και το νερό από την κατσαρόλα, το τουμπάρουμε εκεί.

Στολίζουμε με φρέσκο βασιλικό και με τις δαγκάνες.

Καλή όρεξη :)


Σημ: Στην παρούσα συνταγή, τα μακαρόνια ήταν λίγα παραπάνω από όσο έπρεπε, αλλά θα έτρωγα ξύλο αν δεν το έκανα, ή θα έμενα νηστικός :p

pastoula
08-08-12, 11:19
πότε ερχόμαστε να μας κάνεις το τραπέζι είπαμε;;;;;

:thanksgiving:

Highlander
09-08-12, 09:19
πότε ερχόμαστε να μας κάνεις το τραπέζι είπαμε;;;;;

:thanksgiving:

Φέρε τα υλικά και τα μαγειρεύω.
Δύσκολες εποχές πλέον.
Οπότε πάμε ρεφενέ. :)

pastoula
09-08-12, 11:34
mesa! Arkei na brw kapoion na me ferei mexri ekei!

Oute gia KTEL. Dyskoles epoxes....

Κοκκινονίκος
01-09-12, 23:05
pffffffffffffff!!!! από τα καλύτερά μου!