PDA

Επιστροφή στο Forum : Θράψαλλα γεμιστά στο φούρνο


Highlander
28-08-13, 11:02
Τα συγκεκριμένα τα ψάρεψα εγώ :yeeees:
Τόσα χρόνια δεν είχα πάει για ψάρεμα και ξεκίνησα δειλά δειλά φέτος.
Την τρίτη φορά έπιασα τα παρακάτω:
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG1374.jpg

Και ξεκινάμε.

Υλικά

2 Θράψαλλα
Ρύζι
Ούζο
Λάδι
Νερό
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Κρεμμύδι χλωρό
Χυμός ντομάτας
Μαϊντανός
Πιπεριά
Πατάτες
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα θράψαλλα (θέλουν αρκετή ώρα) και κόβουμε τα πλοκάμια σε κομματάκια.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τα πλοκάμια μέσα και αφού πάρουν λίγο χρώμα, ρίχνουμε σκόρδο, κρεμμύδια, πιπεριά, όλα αυτά ψιλοκομμένα.

Αφού μαραθούν, σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί, ρίχνουμε το ρύζι και το μαϊντανό.
Αλάτι και πιπέρι λίγο σβήσουμε τη φωτιά.
Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και γεμίζουμε τα θράψαλλα.
Βάζουμε και τις πατάτες σε μικρά κομματάκια ή ροδέλες στο ταψί και ότι έχει περισσέψει από τη γέμιση.
Βάζουμε λίγο νερό στο ταψί και ρίχνουμε πάνω λίγο λάδι επιπλέον.
Ψήνουμε σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο για τουλάχιστον 1 1/2 ώρες.

http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG1377.jpg

Η γεύση ήταν παραπάνω από ικανοποιητική μια και οι πληροφορίες που είχα, ήταν πως τα θράψαλλα είναι υποδεέστερα από τα καλαμάρια.
Περιττό να σας πω, πως το ταψί άδειασε σε λίγα λεπτά.

Καλή όρεξη :)

pastoula
24-09-13, 21:32
Να ξέρεις πως 9/10 από αυτούς που ζητάνε καλαμάρια τρώνε θράψαλα και δεν το καταλαβαίνουν ποτέ.

Egw
28-09-13, 16:02
Εγώ δεν τρώω τέτοια, οπότε η ερώτησή μου είναι τελείως ακαδημαϊκή, αλλά σε τι διαφέρουν απο καλαμάρια? Καλαμαρικότατα μου μοιάζουν.

Highlander
30-09-13, 10:45
Θράψαλο ή θράψαλος. Είδος καλαμαριού, γνωστό κυρίως ως θρύμμα ή θρύψαλο. Είναι μαλάκιο και ανήκει στα κεφαλόποδα, διβράγχια, δεκάποδα. Διακρίνεται από το καλαμάρι, χάρη στο τριγωνικό του πτερύγιο, που είναι μικρότερο από το καρδιόσχημο αντίστοιχο του καλαμαριού. Το όστρακό του είναι εσωτερικό, στενό και διαφανές. Φτάνει τα 30 εκ. μήκος και σε μερικές θάλασσες το 1 μ. Έχει χρώμα ελαφρά καστανωπό και ζει στη Μεσόγειο κατά κοπάδια, μακριά από τις ακτές. Το κρέας του τρώγεται, δεν είναι όμως τόσο νόστιμο όσο του καλαμαριού.

Κατ' εμέ ότι και να είναι, αν είναι φρέσκο είναι νόστιμο.

Egw
10-10-13, 17:58
Μάλιστα. Δηλαδή ανοστότερο καλαμάρι.