Highlander
28-08-13, 11:26
Απόγευμα Παρασκευής κατά τις 18:00 και ο γιος ο μεγάλος μου λέει ότι πεινάει.
Ήδη από την Κυριακή είχα προμηθευτεί μια απίστευτη φέτα που παίρνω κάθε χρόνο από την ορεινή (τέρμα ορεινή, δεν έχει άλλο) Ναυπακτία.
Θα με βοηθήσεις να μαγειρέψω ;
Έγνεψε καταφατικά και ξεκινήσαμε.
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG1403.jpg
Υλικά
Πέννες
Ντοματίνια
Βασιλικό
Κρεμμύδι
Φέτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πέννες να βράσουν.
Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και αφαιρούμε το πάνω κοτσάνι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τη φέτα σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια από την πλευρά της φλούδας και αφού πάρουν λίγο θερμοκρασία, με υπομονή αφαιρούμε τη φλούδα. (Αν θέλετε τη φλούδα την αφήνετε)
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG1406.jpg
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν οι πέννες και ρίχνουμε στο τέλος το βασιλικό και το αλάτι.
Υπολογίστε 1'-2' λεπτά λιγότερο για τις πέννες από αυτό που γράφει στο πακέτο και με μια διάτρητη σπάτουλα τα τοποθετούμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε για λίγο, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για μία φορά ακόμη.
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG1409.jpg
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τρώμε με προσοχή, καθώς η φέτα μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.
Καλή όρεξη :)
Ήδη από την Κυριακή είχα προμηθευτεί μια απίστευτη φέτα που παίρνω κάθε χρόνο από την ορεινή (τέρμα ορεινή, δεν έχει άλλο) Ναυπακτία.
Θα με βοηθήσεις να μαγειρέψω ;
Έγνεψε καταφατικά και ξεκινήσαμε.
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG1403.jpg
Υλικά
Πέννες
Ντοματίνια
Βασιλικό
Κρεμμύδι
Φέτα
Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πέννες να βράσουν.
Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και αφαιρούμε το πάνω κοτσάνι.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Τη φέτα σε λίγο μεγαλύτερα κομμάτια.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τα ντοματίνια από την πλευρά της φλούδας και αφού πάρουν λίγο θερμοκρασία, με υπομονή αφαιρούμε τη φλούδα. (Αν θέλετε τη φλούδα την αφήνετε)
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG1406.jpg
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνουν οι πέννες και ρίχνουμε στο τέλος το βασιλικό και το αλάτι.
Υπολογίστε 1'-2' λεπτά λιγότερο για τις πέννες από αυτό που γράφει στο πακέτο και με μια διάτρητη σπάτουλα τα τοποθετούμε στο τηγάνι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε για λίγο, προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για μία φορά ακόμη.
http://www.digital-world.gr/images/food/IMAG1409.jpg
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τρώμε με προσοχή, καθώς η φέτα μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα.
Καλή όρεξη :)