Λατρεία
15-11-06, 22:30
Αυτό το πιάτο :P είναι εμπνεύσεως της αδερφής μου κ είπα να την τιμήσω, ονομάζοντάς το έτσι :D Eίναι γρήγορο, εύκολο κ νοστιμότατο :cooking:
Yλικά
250γρ. ρύζι σπυρωτό (τύπου Αμερικής)
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
100γρ.(στο περίπου :P ) καλαμπόκι κατεψυγμένο
λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη
λευκό κρασί
μισό κύβο λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
λίγη φέτα
Eκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα κ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε κ το ρύζι. Ανακατεύουμε κ μετά απο 2-3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Γεμίζουμε το τσουκάλι :P με νερό, δεν ξέρω πόσο, υπολογίστε με το μάτι ;). Προσθέτουμε το καλαμποκι, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο λαχανικών. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε να βράσει για 15' περίπου.
http://forum.kakapaidia.gr/images/icons/icon4.gif Λίγο πριν το τέλος, μπορούμε να ρίξουμε ένα κουταλάκι κιτρινόριζα, το γνωστό "σαφράν". Έτσι, το ριζότο μας θα αποκτήσει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα κ μια πολύ ωραία μυρωδιά και γεύση:) Eάν το κάνουμε αυτό όμως, τότε το πιάτο μετονομάζεται σε "Ριζότο της Σοφίας και της Ροζάννας" ! :P :P :P
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο :plate: και τρίβουμε απο πάνω λίγη φέτα ή τυρί για μακαρόνια. Αλλά φέτα να προτιμήσετε :P
Kαλή όρεξη :eating:
Yλικά
250γρ. ρύζι σπυρωτό (τύπου Αμερικής)
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
100γρ.(στο περίπου :P ) καλαμπόκι κατεψυγμένο
λίγη πιπεριά ψιλοκομμένη
λευκό κρασί
μισό κύβο λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
λίγη φέτα
Eκτέλεση
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα κ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε κ το ρύζι. Ανακατεύουμε κ μετά απο 2-3 λεπτά σβήνουμε με το κρασί. Γεμίζουμε το τσουκάλι :P με νερό, δεν ξέρω πόσο, υπολογίστε με το μάτι ;). Προσθέτουμε το καλαμποκι, την πιπεριά, αλάτι, πιπέρι και τον κύβο λαχανικών. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε να βράσει για 15' περίπου.
http://forum.kakapaidia.gr/images/icons/icon4.gif Λίγο πριν το τέλος, μπορούμε να ρίξουμε ένα κουταλάκι κιτρινόριζα, το γνωστό "σαφράν". Έτσι, το ριζότο μας θα αποκτήσει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα κ μια πολύ ωραία μυρωδιά και γεύση:) Eάν το κάνουμε αυτό όμως, τότε το πιάτο μετονομάζεται σε "Ριζότο της Σοφίας και της Ροζάννας" ! :P :P :P
Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο :plate: και τρίβουμε απο πάνω λίγη φέτα ή τυρί για μακαρόνια. Αλλά φέτα να προτιμήσετε :P
Kαλή όρεξη :eating: