PDA

Επιστροφή στο Forum : 18η αγωνιστική: Άρωμα τίτλου


ΠΛΑΤΩΝ
22-01-07, 14:09
http://ta-nea.dolnet.gr/data/D2007/D0122/1om8b.gif

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2007/01/22/69389_b.jpghttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2007/01/22/61_b.jpg
http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2007/01/22/33_b.jpghttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2007/01/22/31_b.jpg
ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3
Νίκη-μισός τίτλος του πρωτοπόρου Ολυμπιακού χθες στην «καυτή» Τούμπα! Η πειραϊκή ομάδα κατόρθωσε να γυρίσει το ματς στο β' ημίχρονο και μέσα σε 13 λεπτά σημείωσε τρία γκολ εις βάρος του ΠΑΟΚ εξασφαλίζοντας την πολύτιμη νίκη με σκορ 3-2 στην κατάμεστη έδρα του «Δικεφάλου».
Οι γηπεδούχοι πέτυχαν το δεύτερο γκολ στο 90' με τον Τόργκελε, αλλά δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα και τα χρονικά περιθώρια να φθάσουν στην ισοφάριση. Ήταν ντέρμπι με τα όλα του. Πέντε γκολ, δύο δοκάρια εκατέρωθεν, καλή ποιότητα ποδοσφαίρου κυρίως στο β' ημίχρονο.
Οι «ερυθρόλευκοι» κράτησαν τη διαφορά ασφαλείας από την ΑΕΚ (+6), ενώ ξέφυγαν οκτώ βαθμούς από τον Παναθηναϊκό(έμεινε στο 0-0 με τη SKODA Ξάνθη).
Το ντέρμπι της Τούμπας είχε πρωταγωνιστή τον Ριβάλντο. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ ήταν δημιουργός δύο τερμάτων και σκόρερ του δεύτερου.
Ο ΠΑΟΚ πάλεψε το παιχνίδι, σημείωσε πρώτος γκολ, όμως λύγισε στο β' ημίχρονο.
Ο συνήθης ύποπτος της ομάδας της Θεσσαλονίκης Μάρτσιν Μίετσελ χτύπησε στο 28' και οι εξέδρες πήραν «φωτιά». Σε σέντρα του Αραματζή, ο Πολωνός φορ πετάχτηκε ανάμεσα από τους «ερυθρόλευκους», προλαβαίνοντας τον Ανατολάκη και με πλασέ έδωσε προβάδισμα του σκορ στην ομάδα του (1-0). Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία του γκολ και η ψυχολογία των γηπεδούχων ανέβηκε στα ύψη.
Ο Μίετσελ που βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ μαζί (με τους Ριβάλντο, Λυμπερόπουλο) ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης του ΠΑΟΚ για την εστία του Νικοπολίδη.
Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 35' με τον Τζόρτζεβιτς. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» εξαπέλυσε «κεραυνό» για να αποκρούσει λίγο την μπάλα ο Φερναντέζ και στη συνέχεια να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι.
Η άμυνα του Ολυμπιακού παρουσίασε κενά στο κέντρο, καθώς οι Ανατολάκης, Ζέζαρ δεν είχαν αρμονική συνεργασία και στις φάσεις των δύο γκολ του ΠΑΟΚ μάρκαραν με τα... μάτια.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2007/01/22/79_b.jpghttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2007/01/22/34_b.jpg
Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της συνάντησης στα πρώτα 30 λεπτά και οι περίπου 25.000 φίλοι του δεν περίμεναν τέτοια εξέλιση στο β' ημίχρονο.
Οι δύο ομάδες είχαν από δύο ευκαιρίες στην αρχή του δεύτερου 45λεπτου. Οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν την ισοφάριση στο 57'. Σε φάουλ του Ριβάλντο ο Κωνσταντίνου διεκδίκησε την μπάλα από τον Φερναντέζ, η μπάλα πέρασε και ο Τοροσίδης από κοντά την έστειλε στα δίχτυα (1-1). Στη φάση αυτή ο Κύπριος επιθετικός ήταν οφσάιντ και ο επόπτης Γενναίος σε... άλλο γήπεδο. Ο ίδιος επόπτης σταμάτησε στο 20’ τον Κωνσταντινίδη ο οποίος καλυπτόταν από τους «ερυθρόλευκους».
Στο 60’ σε φάουλ του Χαραλάμπους η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη.
http://ta-nea.dolnet.gr/data/D2007/D0122/1om12c.jpg
Η συνέχεια ανήκει στον Ολυμπιακό. Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Ριβάλντο έβαλε τη σφαγίδα του. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ πήρε πάσα ακριβείας από τον Καστίγιο και αφού απέφυγε τον Φερναντέζ έστειλε με σουτ από πλάγια θέση την μπάλα στα δίχτυα στο 66' (1-2).
http://ta-nea.dolnet.gr/data/D2007/D0122/1om12d.jpg
Στο 70' ο «Ρίμπο» ξεκίνησε κοντά στη μεσαία γραμμή. Πήρε πάσα από τον Κωνσταντίνου, απέφυγε τον Χαραλάμπους και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Καστίγιο, ο οποίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ (1-3).
Ο ΠΑΟΚ μείωσε το σκορ στο 90': Σε κόρνερ του Χαραλαμπίδη ο Τόργκελε πετάχτηκε στην «καρδιά» της «ερυθρόλευκης» άμυνας και με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-3.
Ο επόπτης Γενναίος ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου. Υπέδειξε ανύπαρκτα οφσάιντ και δεν υπέδειξε το υπαρκτό στην ισοφάριση του Ολυμπιακού.

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2007/01/22/78_b.jpghttp://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content60/Issue/2007/01/22/35_b.jpg
ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 3-0
Η Ένωση, χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ατρομήτου, νικώντας εύκολα 3-0, αλλά για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ένας διαιτητής. Αυτή τη φορά ο Φωτιάδης και ο βοηθός του Κούτρας, ενώ την παράσταση έκλεψε ο Παναγιώτης Κονέ με το σπουδαίο σε εκτέλεση γκολ που σημείωσε.
Οι άνθρωποι της Σούπερ Λίγκας θα πρέπει να προσπαθήσουν αρκετά για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Σε ένα ματς που δεν υπήρχαν δύσκολες φάσεις, ο διαιτητής και ο βοηθός του τα έκαναν θάλασσα.
Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς και να ξεφύγει δύο βαθμούς από τον Παναθηναϊκό. Όμως η απόδοσή της αυτή τη φορά δεν ήταν αυτή που θέλει ο προπονητής της και κυρίως οι οπαδοί της.
http://ta-nea.dolnet.gr/data/D2007/D0122/1om10b.jpg
Στο 12' η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ χωρίς ουσιαστικά να έχει δημιουργήσει φάση μέχρι τότε. Ο Ζούλιο Σέζαρ εκτέλεσε φάουλ με φάλτσο, η μπάλα πήγε στη μικρή περιοχή, κτύπησε πάνω στον Λυμπερόπουλο και κατέληξε στα δίχτυα του Μιχαηλίδη (1-0).
http://ta-nea.dolnet.gr/data/D2007/D0122/1om10c.jpg
Στο 80' ο Λάκης έβγαλε σέντρα, ο Καπετάνος έπιασε σουτ, ο Μιχαηλίδης απέκρουσε και ο Ζούλιο Σέζαρ με επικίνδυνη προβολή (και φάουλ στον γκολκίπερ) πέτυχε το 2-0.
http://ta-nea.dolnet.gr/data/D2007/D0122/1om10e.jpg
Το 3-0 σημειώθηκε στο 90' με εκπληκτικό τρόπο από τον Παναγιώτη Κονέ. Ο Λάκης σέντραρε και ο νεαρός βούτηξε μπροστά και με κεφαλιά-ψαράκι την έστειλε στο παραθυράκι της εστίας του Μιχαηλίδη (3-0).

SKODA ΞΑΝΘΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 0-0
Μία απο τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός στην Ξάνθη, δεν κατάφερε όμως να φύγει νικητής απέναντι στη SKODA.
Ο τερματοφύλακας Μάλαρζ, η ατυχία (δοκάρι στο 53' ο Σαλπιγγίδης) και η αναποτελεσματικότητα των επιθετικών του κυρίως, αλλά και των χαφ, στέρησαν από την ομάδα του Βίκτορ Μουνιόθ δύο πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα.
Η SKODA Ξάνθη, που κατάφερε να «κόψει» βαθμούς και από τους τρεις «μεγάλους» της Αθήνας και μάλιστα με το ίδιο σκορ, διατήρησε το αήττητο στην έδρα της για 34 αγώνες, στοιχεία που αναδεικνύουν το σπίτι της ως απόρθητο φρούριο!
Ο Παναθηναϊκός σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια έδειξε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και στα δύο ημίχρονα, δημιούργησε πολλές ευκαιρίες (συνολικά 12 σουτ και 3 κεφαλιές), τόσο απο τα πλάγια όσο και με κάθετες πάσες, αλλά δεν τα κατάφερε αφού βρήκε απέναντί του έναν Πολωνό τερματοφύλακα, τον Αρκάντιους Μάλαρζ, ο οποίος ήταν κέρβερος κάτω από τα δοκάρια της ακριτικής ομάδας.

Οι υπόλοιποι αγώνες
- Άθλος από τον ΟΦΗ! Αν και αγωνίστηκε για μία ώρα με 10 παίκτες, η ομάδα του Μάουρερ επικράτησε του Ηρακλή με 1-0 και έφτασε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.
- Με το πιο εύκολο «τρίποντο» της σεζόν υποδέχθηκαν οι παίκτες του Άρη τον νέο προπονητή τους Κίκε Ερνάντεθ στο πρώτο παιχνίδι του στον πάγκο των «κιτρίνων». Ο Άρης «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες και ευρύ σκορ (3-1) το νωθρό Αιγάλεω, παρουσιάζοντας μεγάλη άνεση στο σκοράρισμα.
- Αγχώδης ήταν η νίκη που πέτυχε χθες το μεσημέρι στο γήπεδό του ο Απόλλωνας Καλαμαριάς με 1-0 εναντίον του Ιωνικού. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι δεν έχουν καταθέσει τα όπλα και διεκδίκησαν την ισοπαλία. Δημιούργησαν ευκαιρίες και δικαιούνταν τουλάχιστον ένα γκολ με βάση αυτές.
- Για τη Λάρισα η διαδρομή στο χθεσινό ματς στο Αλκαζάρ έμοιαζε να είναι από την κόλαση στον παράδεισο. Έχανε 0-2 στο ημίχρονο και στο τέλος απέσπασε την ισοπαλία 2-2 από την Κέρκυρα.
- Περίπατος στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο. Οι «κυανέρυθροι», με ηγέτη τον αρχηγό Μαρτσέλο Πλετς, νίκησαν τον Εργοτέλη 2-0 πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το σκορ και μάλιστα χωρίς να παίξουν ποδόσφαιρο αξιώσεων.

Η επόμενη αγωνιστική (27-28/1/2007)
Ατρόμητος-Κέρκυρα
Ηρακλής-ΑΕΚ
Αιγάλεω-Λάρισα
Ολυμπιακός-ΟΦΗ
Ιωνικός-Άρης
Εργοτέλης-ΠΑΟΚ
Ξάνθη-Καλαμαριά
Παναθηναϊκός-Πανιώνιος

Κοκκινονίκος
22-01-07, 18:03
ανησύχισα λίγο στο Α' ημίχρονο...αλλά τελικά καλά τα πήγαμε :D
δεν είχα σκοπό να έβλεπα τον αγώνα, αλλά λέω μιας και πήγα να παίξω ΚΙΝΟ, για να περάσει η ώρα :P, είπα ας κάτσω να δω λίγο :P

άντε και στο πρωτάθλημα :P