Piggy
06-02-07, 13:13
250 gr κουβερτούρα
180 gr βιτάμ
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτο
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
3. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
4. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
5. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι.
6. Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου.
7. Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
Καλή επιτυχία!
180 gr βιτάμ
1 φλ. τσαγ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. φαριναπ
6 αβγά
1/2 ποτηρι κρασ. κονιάκ
Προαιρετικά: Κρέμα γάλακτος ή παγωτο
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και εν συνεχεία το βιτάμ. Τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα και τα χτυπάμε με το μίξερ προσθέτοντας και τη ζάχαρη.
2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φαρίνάπ και το κονιάκ.
3. Σε μια άλλη λεκανίτσα χτυπάμε τα ασπράδια (ξεχωριστά από τους κρόκους) ώστε να γίνουν μαρέγκα.
4. Προσθέτουμε τους κρόκους στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.
5. Στο τέλος προσθέτουμε και τη μαρέγκα σιγά-σιγά χτυπώντας πάντα παράλληλα το μίξερ. ΠΡΟΣΟΧΗ το μυστικό της επιτυχίας είναι στο ρίξιμο της μαρέγκας: θα πρέπει να τη ρίχνουμε σιγά-σιγά με το πιρούνι.
6. Βάζουμε το μείγμα σε στογγυλό - ψηλό πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 20 λεπτάκια περίπου.
7. Σερβίρετε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.
Καλή επιτυχία!