Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-09-09, 22:08   #8 Αρχή
thiseas
Gourounaros
 
Το avatar του χρήστη thiseas
 
Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
Arrow Κατσικάκι κοκκινιστό με πατάτες



ΥΛΙΚΑ


4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ

* 1 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
* 2 κιλά κατσίκι κομμένο σε μερίδες
* 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε τέταρτα,
* Αλάτι και πιπέρι, όσο θέλουμε
* 2 φλιτζ. κομμένη φρέσκια ντομάτα
* 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
* 4 μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε τέταρτα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα και καβουρδίζουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ και αρκετό νερό για να καλυφθούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας. Βάζουμε να πάρουν βράση. Κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειαστεί για να σκεπαστούν τα περιεχόμενα της κατσαρόλας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται. Συνεχίζουμε το σιγοβράσιμο, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι το κρέας και οι πατάτες να μαλακώσουν και το ζουμί να μειωθεί και να γίνει πηχτή σάλτσα. Σερβίρουμε.
__________________
Ο χρήστης thiseas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση