Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-11-09, 17:00   #9 Αρχή
thiseas
Gourounaros
 
Το avatar του χρήστη thiseas
 
Εγγραφή: 03-09-2009
Περιοχή: αθήνα, αιγάλεω
Μηνύματα: 317
Cool Γαρίδες

Γαρίδες Πιλάφι

.1 κιλό γαρίδες
.2 φλιτζάνια τσ. ρύζι
.3/4 φλιτζανιού τσ. ελαιόλαδο
.1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
.1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένες
.1/2 φλιτζάνι τσ. άσπρο κρασί
.αλάτι
.πιπέρι φρεσκοτριμμένο


-Πλένετε και καθαρίζετε ωμές τις γαρίδες.
-Βάζετε τα κεφάλια με τα φλούδια σε κατσαρόλα και τα βράζετε με 5 φλιτζάνια νερό για 20 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία .
-Σουρώνετε τον ζωμό από ψηλό τρυπητό και τον βάζετε στην άκρη.
-Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.
-Προσθέτετε τις ντομάτες, σβήνετε με το κρασί, αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 4-5 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
-Ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν 2 -3 λεπτά.
- Προσθέτετε 5 φλιτζάνια ζωμό από τις γαρίδες και συμπληρώνετε με ένα ακόμα φλιτζάνι νερό. Αφήνετε τον ζωμό να βράσει καλά, τότε ρίχνετε το ρύζι,ανακατεύετε και βράζετε 15 λεπτά περίπου σε υψηλή θερμοκρασία .
-Τέλος σκεπάζετε την κατσαρόλα με μια βαμβακερή πεσέτα και αφήνετε το ρύζι να «τραβήξει» τα υγρά του.
-Σερβίρετε το γαριδοπίλαφο ζεστό με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Top


Γαρίδες σαγανάκι

.1 κιλό μεγάλες Γαρίδες
.250 γρμ. σκληρή Φέτα
.1 φλυτζάνι τσαγιού Ελαιόλαδο
.4 ώριμες Ντομάτα(ες)
.2 μέτρια ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
.1 (προεραιτικα) ψιλοκομμένη Πράσινη(ες) πιπεριά(ες)
.1 σκελίδα ψιλοκομμένο Σκόρδο
.1 φλυτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένος Μαϊντανός
.Αλάτι
.Πιπέρι
.λίγη Πάπρικα


-Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις περνάτε από τον μύλο των λαχανικών.
-Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.
-Προσθέτετε τις ντομάτες, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνετε την σάλτσα να βράσει για λίγο.
-Βάζετε τις γαρίδες σε γιουβέτσι ή πυρέξ και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.
-Προσθέτετε το μαϊντανό, την φέτα κομμένη κομματάκια και λίγη πάπρικα.
-Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα.
Top


Γαρίδες τηγανιτές Ιταλιεν

.40 γαρίδες περίπου
.300 γρ. μπίρα
.6 κουταλιές της σούπας αλεύρι
.2 λεμόνια
.αλάτι
.μαϊντανό ψιλοκομμένο


-Κόβουμε τις ουρές από τις γαρίδες (αφού προηγουμένως τις πλένουμε καλά) και τους βγάζουμε το κέλυφος χωρίς να καταστρέψουμε την ψίχα.
-Βάζουμε τις καθαρισμένες γαρίδες σ' ένα μπωλ, τις σκεπάζουμε με την μπίρα και τις αφήνουμε 30 λεπτά.
-Ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα.
-Μέχρι να κάψει, βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ πιάτο, στραγγίζουμε τις γαρίδες από την μπίρα και τις αλευρώνουμε μέσα στο αλεύρι.
-Μόλις το λάδι αρχίσει να καπνίζει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις αφήνουμε να ψηθούν 4 με 5 λεπτά.
-Τις βγάζουμε από το λάδι με τρυπητή κουτάλα, τις σταργγίζουμε και τις βάζουμε σε πιατελίτσας.
-Τις αλατίζουμε και τοποθετούμε ολόγυρα τους τέταρτα λεμονιού.
-Τις πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις παρουσιάζουμε ζεστές στο τραπέζι.
Top


Γαριδοσαλάτα με Πιπεριές

.300 γραμ. γαρίδες μικρές
.350 γραμ. πιπεριές (κίτρινες, κόκκινες, πορτοκαλί)
.100 γραμ. μύδια από κονσέρβα ή κατεψυγμένα (μόνο η ψίχα, βρασμένη)
.200 γραμ. φινόκιο
.2 κρεμμύδια φρέσκα
.10 μέτρια ραπανάκια
.30 γραμ. άνηθος

Για τη Σαλτσα:
.3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
.1 κουταλιά σούπας ξίδι balsamico
.1/2 κουταλιά σούπας μουστάρδα
.αλάτι, πιπέρι


-Βράζετε τις γαρίδες σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
-Τις αφήνετε να στραγγίσουν και αφαιρείτε το κέλυφος.
-Πλένετε τις πιπεριές, τις καθαρίζετε από τα σποράκια τους και τις κόβετε σε κύβους.
-Κόβετε το φινόκιο σε λεπτές λωρίδες, τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα ραπανάκια στα τέσσερα.
-Τέλος, ψιλοκόβετε τον άνηθο.
-Ρίχνετε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγάλο μπολ και τ΄ ανακατεύετε καλά.
-Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, πριν σερβίρετε τη σαλάτα.
-Ετοιμάζετε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά, με πιρούνι, το ξίδι, το λάδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο.
-Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο και αδειάζετε το μίγμα σε σαλατιέρα ή σε ατομικά πιάτα.
-Περιχύνετε με τη σάλτσα, ανακατεύετε και σερβίρετε.
Ο χρήστης thiseas δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση