|
σαν σήμερα... κράαααααααζουμε τον συντάκτη της ΕΡΤ. γιατί μπορούμε! |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
29-04-10, 21:34 | #11 |
Gourouni apo ratsa
Περιοχή: USA
|
Λοιπόν, ρώτησα τον Λιανγκ και τελικά το όνομα του Μάο προφέρεται αρκετά κοντά στο Μάο Τσε Τουνγκ, αν εξαιρέσουμε που το Τσε μου ηχεί περισσότερο σαν "Τζου". Το έχει και η wikipedia και εκεί ηχεί περισσότερο σαν Τσε. Ακο΄΄υστε το και οι ίδιοι εδώ
http://upload.wikimedia.org/wikipedi...Mao_Zedong.ogg Τώρα βέβαια δεν νομίζω να πήγε ο συντάκτης να ακούσει τη wikipedia. Μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι την αλλαγή στο συμβατικό τρόπο γραφής. |
29-04-10, 22:44 | #13 |
Φέριστος παράφρων
|
Η επισήμανσή μου για το ''τσε-τουνγκ'' δεν είχε να κάνει με την προφορά. Άλλωστε στην Ελλάδα έτσι τον λέμε. Είχε να κάνει με το ότι δεν υπήρχαν κεφαλαία γράμματα (δηλαδή αντί να γράψει Μάο Τσετούνγκ ή Μάο Τσε-Τουνγκ, έγραψε Μάο τσε-τουνγκ).
|
30-04-10, 00:02 | #14 |
Χαζοχαρούμενη housewife
Περιοχή: Στην καρδια του κακόπαιδου
|
Μου αρέσει πολύ που εξακολουθείτε να το ψάχνετε, ακόμα και μετά που έχετε απαντησει. Ααααχ, λίγη απο την ευαισθησία αυτή να ειχε ο "μάστορας" που πληρώνεται γι αυτό, δεν θα ηταν για γιαουρτάκια τα γραφόμενά του.
Διευκρινίζω (για τον σοραβερ ) οτι εγω ασφαλώς δεν ειμαι σε θέση να ξέρω αν ειναι σωστά ή όχι αυτά που γράφει, αλλά έστω ότι τα διαβαζω για να μαθαινω, γιατί να μαθαίνω μπούρδες που όταν θα τις πω παραέξω θα ρεζιλευτω? ε? κρίμα δεν ειναι? |
30-04-10, 02:43 | #15 |
Gourouni apo ratsa
Περιοχή: USA
|
Ε, καλά, σε σχέση με τα άλλα εγκλήματα που διαπράττει εναντίον της λογικής, της ιστορίας, της γεωγραφίας, των φυσικών επιστημών κλπ αυτό είναι πταίσμα. Είναι σαν κάτι δικαστικές αποφάσεις που καταδικάζουν κάποιον για ληστεία μετά φόνου και πρόστιμο για παράνομο παρκάρισμα.
|
30-04-10, 11:11 | #16 | |||
ΥΠΕΡΚΟΠΕΛΙ
|
Παράθεση:
ekanes la8os kai prepei na to paradexteis click to show Παράθεση:
Παράθεση:
egw giati na th faw thn klhsh kai ekeinou na tou th xarisoun? e? e? tosa lefta phre apo thn trapeza, mia gmnh klhsh den mporei na plhrwsei? |
|||
30-04-10, 13:26 | #17 |
Χαζοχαρούμενη housewife
Περιοχή: Στην καρδια του κακόπαιδου
|
soraver
|
Συνδεδεμένοι χρήστες που διαβάζουν αυτό το θέμα: 1 (0 μέλη και 1 επισκέπτες) | |
|
|